0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' PUSTAKA HILMI 'Found 223 Related Products
By
Pelbagaikan bahasa, tajamkan minda dengan Kamus terbaik untuk generasi abad ke-21. Memperkayakan kosa kata bahasa Melayu, Bahasa Inggeris dan bahasa Arab serta memantapkan penguasaan membaca tulisan jawi. Pemengalan perkataan daalm bahasa Melayu berdasarkan kuku kata. Ejaan jawi disediakan selaras dengan Daftar Kata Bahasa Melayu terbitan Dewan Bahasa dan Pustaka. Traslitrasi bahasa Arab untuk memudahkan pembelajaran dan penyebutan. Learn More
USUAL: RM17.90

NOW: RM 17.90 (-0%)

MEMBER: RM 16.11 (-10%)

By Dr Mohd Hilmi B Abdullah
Perubatan Ibnu Sina mungkin belum lagi terkenal di negara ini. Perubatan ini selalu disalah anggap sebagai perubatan homeopati, sedangkan terdapat banyak perbezaan antara kedua-dua disiplin ilmu perubatan tersebut, tanpa menafikan terdapatnya beberapa persamaan antara kedua-duanya. Perubatan Ibnu Sina, di sebalik usianya yang telah pun mencapai angka seribu tahun, masih lagi diamalkan secara serius dan efektif di India, Pakistan, Asia Tengah, dan Eropah. Malah, di India dan P Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 34.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.60 (-10%)

By Kin
"Shh... tolong diam!" Kenapa pustakawan selalu tegur kita jangan buat bising? Dia tak nak kita ganggu orang lain ke? Atau sebenarnya dia bimbang kita ganggu sesuatu tak dapat dilihat dengan mata kasar? Bila duduk seorang diri kat perpustakaan, pernah tak korang rasa ada kelibat kat belakang? Tapi bila toleh tak ada apa-apa pun. Mungkin benda tu nak baca buku bersama korang... Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Ustaz Mohd Faez Bin Mohd Shah Al-Hashimi
HIMPUNAN SOLAT-SOLAT SUNAT Learn More
USUAL: RM6.00

NOW: RM 6.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.40 (-10%)

By
Buku Kertas Soalan Peperiksaan Sebenar SPM ini mengandungi soalan peperiksaan SPM tahun-tahun lepas (2012-2018) dan jawapan lengkap Learn More
USUAL: RM9.95

NOW: RM 9.95 (-0%)

MEMBER: RM 9.95 (-0%)

By
Buku Kertas Soalan Peperiksaan Sebenar SPM ini mengandungi soalan peperiksaan SPM tahun-tahun lepas (2012-2018) dan jawapan lengkap Learn More
USUAL: RM9.95

NOW: RM 9.95 (-0%)

MEMBER: RM 9.95 (-0%)

By
Buku Kertas Soalan Peperiksaan Sebenar SPM ini mengandungi soalan peperiksaan SPM tahun-tahun lepas (2012-2018) dan jawapan lengkap. Learn More
USUAL: RM9.95

NOW: RM 9.95 (-0%)

MEMBER: RM 9.95 (-0%)

By
Buku Kertas Soalan Peperiksaan Sebenar SPM ini mengandungi soalan peperiksaan SPM tahun-tahun lepas (2012-2018) dan jawapan lengkap. Learn More
USUAL: RM22.95

NOW: RM 22.95 (-0%)

MEMBER: RM 22.95 (-0%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
"Masa boleh menjadikan sesebuah masyarakat dan negara maju terkehadapan dengan pembangunan high technology dan menjadi kuasa besar dunia. Penyusunan masa, time-management, quality times sangat penting untuk diwujudkan dalarn diri setiap individu terutama bagi mereka yang ditaklifkan untuk memegang amanah dan tanggungjawab. Buku ini menceritakan: Betapa masa sangat penting diuruskan dalam kehidupan. Menganalisis kepentingan memelihara masa dari pelbagai sudut pandang Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku ini menceritakan berkenaan kisah hidup, peribadi, perjuangan serta prinsip-prinsip yang menjadi pegangan Syeikh Muhammad Mutawalli Sya’rawi. Pelbagai kisah-kisah menarik dipaparkan di dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Yim Kang Jae
KOMIK DAN KISAH NGERI YANG MENYESAKKAN DADA Hantu yang Memakai Uniform Sekolah Dikatakan bahawa seekor hantu yang memakai uniform musim sejuk akan muncul jika ada orang bersendirian di sekolah. Khabarnya, orang yang bertembung dengan hantu tersebut akan mendapat nasib yang baik. April Fool Sempena hari April Fool, para pelajar telah memikirkan satu idea untuk memperolokkan guru mereka kecuali seorang pelajar yang bernama Ri Sun. Pada suatu hari, rakan sekelas Ri Sun d Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Mohd.Razif Bin Hamzah
Alam ghaib dan alam nyata pada hakikatnya adalah satu. Tapi kedua-dua alam ini dipisahkan oleh pandangan mata! Apabila tersingkap pandangan, maka akan terbukalah di sisi anda hal-hal yang pelik, aneh dan ganjil berkaitan dengan soal-soal mistik dan kesaktian, oleh adanya manusia-manusia sakti dan makhluk-makhluk yang ghaib. Namun oleh terlalu kuatnya pengaruh falsafah kebendaan yang bersifat sekular semata-mata, maka masih ada saja yang menafikan keberadaannya. Bagi mereka, Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Haji Muhammad Nasir
Sunnah-sunnah Pilihan Haji & Umrah Sunnah nabi adalah teladan yang dicontohkan Rasulullah s.a.w bagi segenap umat Islam. Di dalamnya terkandung segala pertuturan dan tingkah laku serta berbagai ketentuan pokok yang harus dilaksanakan oleh setiap muslim di dalam mengharungi kehidupannya. Rasulullah s.a.w. bersabda yang maksudnya: “Kutinggalkan untuk kamu dua perkara, tidaklah akan tersesat selama-lamanya,selagi kamu berpegang kepada keduanya,iaitu Kitabullah (Al-Quran) da Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Candy Factory
Putera Leon menemui sebuah bangunan lama yang tersimpan banyak buku dalam kawasan sekolah. Perpustakaan itu sangat usang dan hampir roboh. Dapatkah putera Leon, Alex dan lain-lain menyelamatkan lubuk ilmu ini? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Ustaz Ali Omar Al-Hafiz
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Ahmad Bin Abdul
Sejak kecil lagi saya didedahkan dengan kartun Jepun dan budaya popular Jepun yang lain. Saya pernah bercita-cita untuk ke Jepun tetapi tidak berkemampuan. Apabila sudah dewasa, saya sudah pun lupa akan cita-cita saya itu sehinggalah Karen menjemput saya untuk pergi ke Jepun. Semua cita-cita zaman kecil saya kembali hidup dan saya rasa saya perlu melaksanakannya. Tokyo merupakan bandar yang dahulunya saya hanya mampu lihat di televisyen. Kini saya sudah tiba di Tokyo dan pe Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ahmad Bin Abdul
“One shot! One shot! One shot!” Hanya Tuhan sahaja yang tahu bagaimana perasaan saya ketika itu. Tangan saya sudah memegang gelas berisi soju, dan kini semua orang sedang bersorak menunggu saya minum. Saya jadi panik, dan semua muzik yang dipasang di padang besbol itu tidak lagi masuk ke dalam gegendang telinga saya. Inilah perkara yang terjadi apabila saya cemas. Saya tahu bahawa saya tidak boleh minum soju, tetapi bagaimana harus saya beritahu mereka yang sedang bersor Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ahmad Bin Abdul
Apakah yang berlaku apabila anda gabungkan tiga orang lelaki yang mempunyai ciri-ciri ini: 1) Seorang yang ada gout 2) Seorang yang takut serba-serbi 3) Seorang yang cepat stres dan cepat penat Dan, bawa mereka bertiga ke satu percutian berbajet rendah, tanpa perancangan perjalanan yang baik, serta tidak berminat untuk pergi melawat tempat tumpuan pelancong. Tujuan utama untuk datang ke kota Jakarta hanyalah untuk melihat persembahan daripada kumpulan yang terdiri daripa Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-B
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-B
TIPS MUDAH LANGSAIKAN HUTANG & PETUA MENJEMPUT REZEKI Learn More
USUAL: RM7.00

NOW: RM 7.00 (-0%)

MEMBER: RM 6.30 (-10%)

By Abdul Aziz Ismail
Rasulullah S.A.W adalah contoh tertinggi dan suri teladan yang terbaik bagi manusia. Daripada sekalian perwatakan Rasulullah S.A.W yang paling menonjol adalah dari segi akhlak. Baginda tiada tandingannya. Rasulullah S.A.W merupakan seorang yang banyak merendahkan diri dan berdoa ke hadrat Allah SWT agar menganugerahkan Baginda dengan kebaikan adab dan kemuliaan budi pekerti/akhlak. Mencintai Rasulullah S.A.W merupakan kewajipan bagi setiap Muslim dan sudah pasti ramai yang Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku Al-Kafi dan Tatmim Al-Kafi syarah Hadis 40 oleh Imam Al-Nawawi dan Ibn Rajab Al-Hanbali. Kitab ini merangkumi 50 hadis yang terdiri daripada 42 Hadis oleh Imam Nawawi dan 8 Hadis oleh Ibn Rajab Al-Hanbali. Gabungan dua kitab memberikan satu kesempurnaan dalam kehidupan manusia yang merangkumi setiap aspek. Bermula dengan hadis berkaitan Niat oleh Amirul Mukminin Abi Hafs Umar bin Al-Khattab R.A dan berakhir dengan hadis Zikir Kepada Allah SWT. Daripada Abdullah Bin Busr Learn More
USUAL: RM70.00

NOW: RM 70.00 (-0%)

MEMBER: RM 63.00 (-10%)

By Umairah Shafei , Jannatun Nisa Jahasnum
Buku ini mengupas cara memanfaatkan waktu satu minit agar kita beroleh pahala yang melimpah. Bagaimana dalam satu minit kita beroleh pahala yang setara melakukan kebaikan sebanyak dua belas kali jumlah kaum Muslimin. Bagaimana dalam satu minit, kita beroleh pahala yang setara berbuat kebaikan sebanyak 6100 kali, dan dalam satu minit beroleh pahala melakukan seribu kebaikan dan dihapus seribu kesalahan. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Fatimah Syarha
Buku ini digarap seperti kitab Yasalunaka fial-din wnas'a dengan al-hayah hasil karangan Dr. Ahmad al-Syarbasi .Buku yang dihasilkan ini dihasilkan ini adalah seperti ensikilopedia dalam persoalan agama dan kami yakin penulis akan meneruskan siri-siri berikutnya dengan menambah baik persembahan dan juga kedalaman ilmiah dengan mengemukakan rujukan yang muktabar dalam pelbagai displin ilmu .Semoga buku ini layak dimasukkan dalam khazanah perpustakaan Islam.. Learn More
USUAL: RM60.00

NOW: RM 60.00 (-0%)

MEMBER: RM 54.00 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku ini digarap seperti kitab Yasalunaka fial-din wnas'a dengan al-hayah hasil karangan Dr. Ahmad al-Syarbasi .Buku yang dihasilkan ini dihasilkan ini adalah seperti ensikilopedia dalam persoalan agama dan kami yakin penulis akan meneruskan siri-siri ber Learn More
USUAL: RM60.00

NOW: RM 60.00 (-0%)

MEMBER: RM 54.00 (-10%)

By
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Dr Masiq Bin Khalid Ali
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Prof. Dr Yusuf Qardhawi
SUNNAH RASULULLAH: PENYAKIT, PERUBATAN & PAKAIAN Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Dr. Hj Johari Hj Alias
FADHILAT SURAH-SURAH PILIHAN Learn More
USUAL: RM3.00

NOW: RM 3.00 (-0%)

MEMBER: RM 2.70 (-10%)

By Azreen Sofea
USUAL: RM19.50

NOW: RM 19.50 (-0%)

MEMBER: RM 17.55 (-10%)

By Mohammad Isfahan Al-Qari
10 AMALAN MURAH REZEKI Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Abu Bakar Z.A
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By AHMAD DASUKI AL-QARI
TERAPI MALAM DENGAN DOA Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By MUHAMMAD ALI UMAR
Jika ibadah dan amal soleh itu diterima allah,secara tidak langsung kekayaan (dunia) dapat menyampaikan kita ke akhirat kelak. Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By MOHAMMAD ALI IMRAN
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By AL-HANBALI
BAHAYA FITNAH AKHIR ZAMAN Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dr. Yusof Al-Qaradhawi
USUAL: RM70.00

NOW: RM 70.00 (-0%)

MEMBER: RM 63.00 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By DR. ZULKIFLI MOHAMAD AL BAKRI , ,
Solat Pelengkap Kesempurnaan Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Fiqh Jenazah: Panduan Pengurusan, Hukum & Fatwa Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohd Al-Bakri
Rumahku Syurgaku Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By DR. ZULKIFLI MOHAMAD AL-BAKRI
Fiqh Forensik: Antara Yang Hidup Dan Yang Mati Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Fiqh Musafir: Solat Jama` & Qasar Learn More
USUAL: RM8.00

NOW: RM 8.00 (-0%)

MEMBER: RM 7.20 (-10%)

By Yukito Ayatsuji
Hubungan antara Koichi dan Mei yang 'hidup bebas berdua dalam dunia mereka sendiri' menjadi semakin rapat. Dengan bantuan pustakawan bernama Chibiki, mereka cuba menyiasat tentang 'fenomena' misteri yang berlaku. Tetapi titik penting yang dicari tidak ditemui dan kematian ngeri terus berlaku satu demi satu. Suatu hari dalam cuti musim panas, sebuah kaset lama ditemui dan di dalamnya tersimpan satu misteri menggerunkan! "Sebuah buku cerita seram terbaik penghujung alaf 20! Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ho Puei Ban
Sejak idola sekolah, Fiz Naufal meluahkan perasaan pada pustakawan robot, serta-merta gadis itu menjadi musuh semua pelajar perempuan! Apa yang Fiz nampak pada diri Sofea, pelajar genius yang tiadak perasaan itu? Adakah dia ikhlas atau ada agenda tersendiri? Perbezaan dan hubungan manis yang meterai cinta monyet… Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Muhammad Ali Imran
Di dalam buku ini terdapat 57 amalan yang boleh diamal seperti yang disarankan oleh Rasulullah S.A.W, supaya kita mengecapi keadaan yang baik diakhir kelak. Selamat beramal. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ibrahim Rabi' Al-Askandi Ali-Haddadi
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Abu Tolha Iqamuddin
MISTERI 6 MISTERI DIDEDAHKAN DALAM AL-QURAN Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By H. Muhammad Nasir
Ketahuilah bahawa ibadah adalah keperluan bagi setiap manusia. Terkandung pelbagai hikmah dan rahsia-rahsia yang boleh kita perolehi apabila setiap ibadah yang dilakukan dengan betul. Dalam beribadah terdapat banyak kesan kebaikan antaranya: • Membersihkan jiwa manusia • Mendatangkan kebahagiaan kepada diri manusia • Meringankan diri seseorang untuk melakukan kerja-kerja kebajikan • Meletakkan sepenuh kebergantungan pada Allah Yang Maha Pencipta • Meraih Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By
Kaedah membaca Al-Quran yang disusun secara sistematik dan aplikasi Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ustaz Ku Muhammad Aswadi
Pahala dan keampunan bagi orang yang gemar bersedekah. Ini adalah janji Allah. Dia menjanjikan kepada manusia, bahawa Dia akan melipatgandakan apa-apa yang kita sedekahkan di jalanNya. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

Tidak lama lagi sang fajar akan terbit. Akan tetapi, fajar yang sebentar lagi terbit ini bergantung pada eksistensi kita dalam menorehkan satu bidang luas atau panjang garis tertentu. Namun bila mana kita keluar dari batas-batas peribadi kita, nescaya kita akan mendapati pada setiap saat. Bahkan setiap detik di dunia ini, fajar baru yang terbit bersinar menerangi alam ini. Setiap saat terdapat seruan, “Hayya ‘alash shalah”, panggilan yang ditujukan demi (mewujudka Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By Syeikh Mukmin Fathi Al-Haddad
Buku ini berisi pedoman dan tatacara solat terlengkap, sama ada solat fardu mahupun solat sunat, bersesuaian dengan tatacara solat yang dianjurkan oleh Rasulullah SAW. Ia juga dilengkapi dengan cara-cara bersuci yang lengkap, terjemahan kesemua bacaan dalam solat serta zikir-zikir pendek amalan selepas solat. Kesemuanya dijelaskan secara sangat mudah, praktis dan terperinci. Boleh dijadikan rujukan di: - Sekolah Agama - Pusat Tahfiz Islam - Kelas pengajian agama Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Abdul Aziz Ismail
Iman tidak kekal di dalam diri seseorang itu. Ertinya iman itu boleh bertambah dan menjadi rodsk atau menjadi tidak berfungsi atau menjadi batal,jika iman menjadi batal maka orang itu telah terkeluar dari agama Islam Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Mohd. Razif Bin Hamzah
Novel ini membuktikan betapa alam ghaib itu wujud.Bukan ada di kejauhan,akan tetapi ada di kedekatan iaitu di dalam persekitaran anda! Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Abdul Basit Abdurrasyadi
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Sayyid Sadiq Abdul Fattah
Mungkin kita sering berprasangka kita tidak boleh mengabdi kepada ibu dengan memberikan kesenangan kepada apa yang dia inginkan. Salah satu alasannya kerana kita masih belum bekerja dan masih menjadi seorang pelajar ataupun mahasiswa. Jika demikian yang terjadi, khususnya kepada para pelajar dan mahasiswa, maka tidak usahlah hairan dan berkecil hati lantaran kita tidak boleh memberikan sesuatu kepada ibu kita berupa materi. Ini kerana memang kita masih berada dalam bidang pem Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By MUHAMMAD HASSAN AL-FADZIL , ,
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Wan Kamalsha Amina Noor
Seorang ketua negara adalah pemimpin rakyatnya.Seorang majikan adalah pemimpin pekerjanya.Seorang Ketua Kampung adalah pemimpin penduduk kampungnya.Seorang ayah adalah pemimpin keluarganya.Seorang individu adalah pemimpin dirinya sendiri. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

1-223 of 223

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
*

Back to Top