Back to School
Back to School

Popclub Feb 2024
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Pahrol Mohamad Juoi 'Found 69 Related Products
By Mahathir bin Muhammad
In The Malay Dilemma, former prime minister Mahathir Mohamad examines and analyses the make-up of the Malays and the problem of racial harmony in Malaysia. First published in 1970, the book seeks to explain the causes for the 13 May 1969 riots in Kuala Lumpur. Dr Mahathir sets out his view as to why the Malays are economically backward and why they feel they must insist upon immigrants becoming real Malaysians speaking in due course nothing but Malay, as do immigrants to Ame Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 69.90 (-0%)

MEMBER: RM 62.91 (-10%)

By Farah Aisyah Ahmad
"Setelah saya membuat penelitian terhadap buku Haid & Istihadah for Dummies buah tangan Ustazah Farah Aisyah Ahmad ini, saya dapati bahawa buku ini bertepatan dengan fiqh darah wanita menurut pandangan Mazhab Syafi'i, dan ia cukup sesuai untuk dihidangkan kepada adik-adik wanita di tempat kita.”- Ustaz Abu Usamah Mohd Hanapiah Hj. Hussin "Buku ini mengandungi panduan asas tentang cara mengira haid dan istihadah. Ia dipermudahkan dengan memberikan contoh dan rajah bagi setia Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 11.90 (-21%)

MEMBER: RM 11.90 (-21%)

By Muhd Kamil Ibrahim Bersama Rakan-Rakan
JODOH ANUGERAH DIA (JAD) dijayakan oleh 25 orang penulis yang berbeza latar belakang. Malah, apa yang menarik, antara mereka adalah terdiri public figure yang tidak asing lagi dalam usaha dakwah dan motivasi. Antaranya Datuk Norhafizah Musa, Ustazah Isfadiah Mohd Dasuki, Ustaz Roslan Mohamed, Ustaz Pahrol M. Juoi dan Tengku Asmadi Tengku Mohamad. Mereka turut berkongsi kisah dan pengalaman bertemu jodoh. Datuk Norhafizah dan Ustazah Isfadiah misalnya, kerana latar belakang ak Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.00 (-20%)

By Zamri Mohamad
"Adakah aku benar-benar dapat menulis?" Menulis kerap dikaitkan dengan keistimewaan milik seseorang bersandarkan bakat. Disebabkan kepercayaan itu, sesuatu yang mahal dipanggil pengalaman dan pengetahuan yang ada pada diri kita mula dikambus. Kedua-duanya dibiarkan sunyi dan ditekan agar ia tidak timbul ke permukaan kehidupan. Kita cuba menafikan dengan melalui kehidupan bekerja dan mengurus keluarga seperti biasa. Sebaliknya, ada sesuatu yang berlaku. Apa yang cuba dilupa Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 19.80 (-10%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Kita melihat warna alam ini sangat cantik. Ada warna oren, jingga, kuning keemasan & sebagainya. Dalam situasi ini, kita biasanya menikmati sahaja lukisan alam atau mahakarya daripada Allah SWT. Jadi, kita tidak memilih untuk berkrisis dengan lukisan alam. Namun, mengapakah kita mempunyai sikap atau rasa hati yang berbeza ketika menghadapi lukisan takdir? Kita selalu menimbulkan persoalan; mengapa jadi begini? Jika kita bersahabat dengan lukisan alam, ia menimbulkan ketenanga Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Mengkaji sirah perjalanan hidup Rasulullah SAW adalah amat penting bagi orang yang beriman agar dapat menjadikan Baginda SAW sebagai uswah dan qudwah. Justeru, buku ini dapat dijadikan panduan untuk lebih memahami dan mendalami bagaimana Baginda menggunakan sepenuh masa hayatnya untuk membawa umatnya ke jalan kebenaran. Buku ini juga disusun satu per satu berdasarkan peristiwa secara ringkas dan mudah melalui jalur kronologi dan garis masa berdasarkan rujukan kitab-kitab sir Learn More
USUAL: RM130.00

NOW: RM 130.00 (-0%)

MEMBER: RM 117.00 (-10%)

By RUBY ANNAS , DINI HANANI , MOHAMAD KAMAL
TAJAU - RUBY ANNAS Mengikut legenda Iban, antu pala berapi adalah paling digeruni. Setiapkali menjelang Gawai Hantu, upacara miring akan dilakukan. Namun, setiap 23 tahun juga, antu pala berapi akan berlegar-legar dan mengganggu penduduk kampung di sekitarnya. Pada keesokan harinya, pasti ada nyawa yang terkorban. Selang 23 tahun kemudian, satu pertelingkahan antara dua puak kaum Iban terjadi dalam merebut cinta seorang wanita bernama Ambon. Ambon telah memilih Sana iaitu seo Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 26.01 (-10%)

MEMBER: RM 23.12 (-20%)

Out of stock

By PAHROL MOHAMAD JUOI
Ramai yang memuja cinta, tetapi sebenarnya mereka mendustakan cinta. Mereka tidak mencintai cinta. Cinta itu abadi, mereka membunuhnya dengan sesuatu yang bersifat sementara. Siapakah dan apakah yang kita fikirkan apabila bercakap soal cinta? Jangan sekali-kali menjadi hamba jika cinta itu palsu, tetapi jadilah hamba cinta jika itu sejati. Hukum cinta tetap sama. Sama ada palsu atau sejati, manusia akan menjadi hamba kepada yang dicintainya. Jadi, pastikan cinta kita sejati, Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.10 (-10%)

By PAHROL M. JUOI
Awan makin sarat apabila air ditanggung. Tatkala beban terlalu berat, awan melepaskannya sebagai hujan — air berjatuhan sehingga tiada lagi yang tersisa. Begitulah hati manusia, apabila kesedihan sudah terlalu, tidak salah melepaskannya melalui air mata. Relakanlah tangisan itu sehingga kering air mata. Ketika hujan telah reda, langit akan kembali cerah. Bumi yang basah akan subur kembali. Begitu juga hati, apabila tangisan berhenti, jiwa akan kuat kembali. Langkah kehidu Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By M. Krishnamoorthy & Malaysians
This book is 8th book written by M. Krishnamoorthy, an Adjunct Professor/Journalist/Media Relations and Crisis Management Coach & Trainer. Worked as Senior Reporter for NST & The Star for more than 2 decades. He still works for CNN, BBC, Al Jazeera, Time magazine, New York Times as well as German, American and Australian TV stations. The author says: “Hopes and dreams of being Prime Minister dimmed for Datuk Seri Anwar Ibrahim while being sentenced to jail three times. Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Laura Justo , Xavier Justo
“A riveting tale of love, betrayal, greed and fraud." – Randeep Ramesh, The Guardian “A real-life horror story, grippingly and movingly written, that deserves to be read by anyone opposed to corruption." – Clare Rewcastle Brown, author of ‘The Sarawak Report: The Inside Story of the 1MDB Exposé’ What happens when you blow the lid on a financial scam involving playboy businessmen, the prime minister of a country, and the laundering of billions of dollars? Learn More
USUAL: RM85.00

NOW: RM 85.00 (-0%)

MEMBER: RM 76.50 (-10%)

By Members of the May 13 Oral History Group
“As May 13, 1969, has lived on as one of Malaysia’s most iconic moments of political transition and change, it deserves to be told and retold through many lenses and by many interlocutors. How did those palpably touched by the ordeal, and lost friends, neighbors, and family members survive the aftermath of the violence? As the narrators in this book recount these experiences, they weigh and judge the history of the nation, from below. This book thus makes for a powerful Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Nik Nazmi Nik Ahmad
Malaysian Son is the story of Nik Nazmi Nik Ahmad, the Member of Parliament (MP) for Setiawangsa. Growing up privileged under the authoritarian regime of Prime Minister Dr Mahathir Mohamad, the imprisonment of Anwar Ibrahim led him to join the Reformasi movement. As a member of the multiracial People's Justice Party (KEADILAN), he later became the youngest elected state representative in the 2008 General Elections. In 2018, as Youth Leader of the Pakatan Harapan (PH) coalit Learn More
USUAL: RM89.95

NOW: RM 71.96 (-20%)

MEMBER: RM 71.96 (-20%)

By Tun Dr Mahathir Mohamad
Capturing Hope follows chronologically the events described in Tun Dr Mahathir Mohamad’s best-selling book, A Doctor in the House. This standalone work chronicles not just the unexpected journey of Dr Mahathir back to the premiership but also the great changes taking place within Malaysia today. The story starts with his retirement, which finally gave him the time and means to pursue matters close to his heart—the plight of the Palestinian people, and the criminalisatio Learn More
USUAL: RM100.00

NOW: RM 75.00 (-25%)

MEMBER: RM 75.00 (-25%)

Fiqah merupakan salah satu cabang ilmu yang sangat penting. Ia sangat berkait rapat dengan kehidupan sebagai seorang Muslim. Ia merangkumi kesemua aspek sama ada dari sudut ibadat, muamalat dan sebagainya. Bagi wanita, persoalan - persoalan berkenaan dengan haid dan isu-isu kewanitaan sentiasa menjadi topik yang dibincangkan. Hal ini demikian disebabkan ia sangat berkait rapat dengan kehidupan mereka sebagai seorang wanita. Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Mohamad Jebara
An accessible biography of Muhammad, Islam's founding prophet, tracing his development from orphan to political leader and providing insights into his personal life and tastes Learn More
USUAL: RM149.90

NOW: RM 149.90 (-0%)

MEMBER: RM 134.91 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Ada waktunya kita rasa hidup ini kurang bermakna, sedangkan segala-galanya nampak cukup dan sempurna. Seharusnya kecukupan ini mendatangkan bahagia yang didamba. Di manakah sebenarnya ketenangan? Saban hari, dari pagi hingga malam kita mencari dan mengimpikan rasa tenang. Ia sentiasa datang dan pergi dengan sendiri. Ketenangan itu tidak pernah kekal dengan kita, dan akan selalu didamba. Mungkin sebenarnya, ketenangan hakiki itu tidak terletak di dunia. Tenang hadir hanya seme Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Gelisah, risau, takut, putus asa. Mengapa emosi sebegini yang selalu membekas dalam hati kita? Ia datang bersilih ganti, sama ada kita sedar ataupun tidak. Kita mencuba bermacam-macam cara untuk keluar daripada rasa gelisah. Adakalanya ia menyembuhkan, namun adakalanya meninggalkan luka yang semakin mendalam. Buku ini menawarkan teduhan buat mereka yang berasa gelisah. Bukan teduhan palsu, kerana di samping merungkai letak duduk kegelisahan dalam hati, Ustaz Pahrol Mohamad Ju Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Namun, hati kita tetap berasa kosong. Mengapa? Hakikatnya/ternyata, bahagia yang sebenar bukanlah terletak pada nilaian kerjaya, wang dan harta. Bahagia, terletak pada bahagianya sebuah hati. Melalui buku ini, Ustaz Pahrol Mohamad Juoi mengajak kita untuk berkenalan semula dengan hati bagi mengisi kekosongan yang dirasai. Melalui pengalaman yang tersulam hikmah, beliau merungkai peranan hati dalam mendatangkan kebahagiaan buat pemiliknya. Barulah kebahagiaan yang diburu itu b Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Pahrol Mohamad Juoi
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By DR. ZULKIFLI MOHAMAD AL-BAKRI
Buku ini memaparkan sejarah hidup empat Imam yang terkenal di dalam Islam. Mereka sangat masyhur kepada seluruh umat dari zaman lalu hingga sekarang. Merekalah imam-imam bagi empat mazhab yang berkembang dalam Islam, yang terus kekal dan dipegang oleh kebanyakan umat Islam seluruh dunia iaitu Imam Abu Hanifah (Mazhab Hanafi), Imam Malik (Mazhab Maliki), Imam al-Syafi'e (Mazhab Syafi'e) dan Imam Ahmad bin Hanbal (Mazhab Hanbali). Learn More
USUAL: RM55.00

NOW: RM 55.00 (-0%)

MEMBER: RM 49.50 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku ini merupakan kompilasi risalah atau tips nasihat berkenaan dengan isu perkahwinan untuk pengantin baru yang sesuai untuk dihadam dalam bentuk bacaan santai. Antara nasihat yang terkandung di dalam buku ini ialah - Dalam perkahwinan bukan semuanya manis dan indah, tetapi hakikat kehidupan penuh dengan ranjau dan duri. Justeru itu, sebarang bentuk ombak, onak dan duri perlu deselesaikan dengan penuh hikmah dan bijaksana. - Buangkanlah sifat “awak salah” dan “saya Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Riduan Makhtar
kisah benar bagaimana seorang pemuda yang dulunya hidup miskin dan pernah bekerja sebagai pengutip sampah namun akhirnya berjaya menjadi jutawan serta hartawan. Mohamad Azlan Al-Amin yang lahir dari keluarga termiskin di Kg Tok Raja, Besut, Terengganu pada tahun 1987 juga pernah dibuang sekolah kerana masalah disiplin. Bekerja sebagai pengutip sampah serta bergelumang dengan bau busuk sisa buangan, pengalaman mahupun kesukaran yang dilalui akhirnya bertukar menjadi suntikan Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Sesungguhnya, masalah-masalah yang kita hadapi kini sebenarnya adalah satu cubitan kasih daripada Allah untuk menginsafkan kita agar kembali ke pangkal jalan. Insya-Allah, Allah sekali-kali tidak akan mengecewakan kita. Cuma kitalah yang sering menzalimi dan mengecewakan diri kita sendiri. Menerima Islam untuk diamalkan dan diperjuangkan samalah seperti menjemput kedatangan rahmat, kekuatan, keamanan dan keindahan. Menerima Islam tidak akan merugikan, menyusahkan dan menj Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Akan ada ketika, kita terasa seperti tidak mengenali pasangan kita. Dia menjadi ‘orang lain’, seakan-akan kita belum pernah mengenalinya walaupun telah berumah tangga setelah sekian lama. Apabila usia perkahwinan semakin bertambah, dirasakan tiada lagi kemanisan, kehangatan dan keharmonian seperti yang pernah dilalui sebelum itu. Segala-galanya menjadi semakin suram. Melalui buku ini, Ustaz Pahrol Mohamad Juoi membawa kita meniti makna dan definisi cinta yang sebenar Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Hafizul Hakim Bin Mohamad Kerta
Macam mana aku nak beli emas? Duit gaji tak sampai hujung bulan pun kekadang dah kosong! Di dalam buku ini bukan hanya berkongsi ilmu berkaitan tentang emas malah sentuh tentang pengurusan kewangan, panduan beli rumah, dan kaedah menabung yang efisien. Apa yang ditulis berdasarkan pengalaman sendiri selama 9 tahun dengan emas dan ketika di alam pekerjaan. Saya tulis guna ayat santai, sasaran khusus untuk orang muda.Biasanya orang muda tak tahu apa nak buat dulu dengan gaji l Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Manusia secara fitrahnya inginkan cinta. Tetapi, cinta semata-mata tidak cukup untuk mempertahankan keharmonian sesebuah rumah tangga, terutamanya apabila pasangan sudah jemu dan mula berubah. Maka, adakah kita sudah tersilap memilih pasangan? Haruskah rumah tangga berakhir dengan hilangnya cinta? Buku ini mengajak kita untuk membetulkan sikap dan cara pandang terhadap perkahwinan dimana matlamat utamanya adalah menuju Allah S.W.T. Penulis memberi nasihat bagaimana kita harus Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

Buku ini memberi fokus dan memudahkan masyarakat Islam memperoleh panduan ringkas, jelas dan tepat. Kandungannya dicoretkan dengan tetib dan berbentuk panduan mudah, tetapi masih mengekalkan nas Al-Quran dan Hadith sebagai sumber. Panduan ini diharap memandu ibu bapa terutamanya ibu bapa moden yang bekerja di dunia modenisasi dapat melaksanakan tanggungjawab mereka membina keluarga Islam dalam rumahtangga. Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Mohamad Feroz Mohammad Zaini
"Buku ini merupakan anekdot sekuel kepada buku pertama penulis, AKU, DIA DAN REZEKI. Aku, Dia & Rezeki 2 juga hadir dengan konsep himpunan kisah-kisah menarik pengalaman sebenar penulis bersama masyarakat sekeliling yang sarat dengan pengajaran. Abang Long, Penjual dadih menulis buku." Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
"Masa boleh menjadikan sesebuah masyarakat dan negara maju terkehadapan dengan pembangunan high technology dan menjadi kuasa besar dunia. Penyusunan masa, time-management, quality times sangat penting untuk diwujudkan dalarn diri setiap individu terutama bagi mereka yang ditaklifkan untuk memegang amanah dan tanggungjawab. Buku ini menceritakan: Betapa masa sangat penting diuruskan dalam kehidupan. Menganalisis kepentingan memelihara masa dari pelbagai sudut pandang Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Mohamad Jafri Ahmad
Pengembaraan adalah sesuatu yang hebat kepada yang menguatkan hati dan membuka mata hikmah. Rashid Trekker sekali lagi meneruskan pengembaraannya, dan kali ii ke Tebing Barat, Jordan dan Palestine. Banyak kenangan pahit, manis, semasa di dalam pengembaraan telah dicatatkan oleh penulis di dalam buku terbarunya ini. Semuanya telah dicatatkan oleh penulis di dalam jurnal travelog ini untuk tatapan semua. Pengalaman bersusah payah untuk memasuki sempadan antara negeri Jordan da Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Lat
Relevant and hilarious, this compilation of Lat’s cartoons features the life and times of Tun Dr Mahathir Mohamad, the fourth and current Prime Minister of Malaysia. Datuk Mohammad Nor Khalid, more commonly known as Lat, is a Malaysian cartoonist. Winner of the Fukuoka Asian Culture Prize in 2002, Lat has published more than 20 volumes of cartoons since he was 13 years old. His works mostly illustrate Malaysia's social and political scenes, portraying them in a comedic lig Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku ini menceritakan berkenaan kisah hidup, peribadi, perjuangan serta prinsip-prinsip yang menjadi pegangan Syeikh Muhammad Mutawalli Sya’rawi. Pelbagai kisah-kisah menarik dipaparkan di dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Nurul Hakimah Mohamad
Siang dan malam. Tanpa henti. Sentiasa merindui. Walaupun di ambang mati. Dalam doa pada saban malam, bermunajat Nabi kepada Tuhan, melampiaskan kerisauan terhadap umatnya. Dari jeluk hati mulia, tidak lekang ingatan kepadamu. Wahai Tuhan, mohon umat sentiasa teguh di jalan yang Engkau redai. Jangan Kau mengazab mereka, sungguh mereka tidak mampu menanggung murka. Nabi mencintaimu. Malah, menangis keranamu. Sedangkan Nabi dengan kita tidak pernah berjumpa, air matany Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Mejar (B) Mohammad Qayyum A. B
Malaysia, terutama orang melayu perlu berbangga dengan Tun Dr Mahathir Mohammad yang secara tidak langsung membantu menyatu padukan ahli politik dalam pakatan harapan untuk setuju menggunakan satu logo dan setuju calon PM adalah Tun Dr Mahathir Mohmmad. Itulah kelebihan bapa yang kita sayangi Tun Dr Mahathir Mohamad. Tetapi masyarakat Malaysia tidak menghargai jasanya. Dr Mahathir dinamakan calon PM ke -7 menentang Najib turut dilaporkan media di negara Bosnia, sebuah negara Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Faiz Ibrahim
19 Hari Untuk Rasa Bahagia merupakan sebuah warkah buat mereka yang sedang hidup tapi masih kosong jiwanya dan masih tercari-cari satu formula untuk ada kehidupan yang lebih indah yakni lebih bahagia dari sebelumnya. Kerna ramai antara kita hidup tapi tidak bahagia dan itu amat merugikan sekali. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-B
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-B
TIPS MUDAH LANGSAIKAN HUTANG & PETUA MENJEMPUT REZEKI Learn More
USUAL: RM7.00

NOW: RM 7.00 (-0%)

MEMBER: RM 6.30 (-10%)

By Abu Muhammad As-Saadi
Iqra' adalah satu kaedah belajar Al-Quran yang tidak asing lagi di negara ini. Kaedah Iqra' adalah salah satu kaedah yang terbukti berkesan apabila ramai pelajar zaman-berzaman yang dapat menguasai Al-Quran dalam masa yang singkat melalui kaedah ini. Maka terbitlah buku Iqra' Al-Furqan ini demi mempelbagaikan lagi pilihan kepada ibu bapa dan para pelajar, di samping memberi nafas baru kepada kaedah penulisan Iqra' yang ada dalam pasaran. Tampil dengan versi 2 warna yang mena Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku Al-Kafi dan Tatmim Al-Kafi syarah Hadis 40 oleh Imam Al-Nawawi dan Ibn Rajab Al-Hanbali. Kitab ini merangkumi 50 hadis yang terdiri daripada 42 Hadis oleh Imam Nawawi dan 8 Hadis oleh Ibn Rajab Al-Hanbali. Gabungan dua kitab memberikan satu kesempurnaan dalam kehidupan manusia yang merangkumi setiap aspek. Bermula dengan hadis berkaitan Niat oleh Amirul Mukminin Abi Hafs Umar bin Al-Khattab R.A dan berakhir dengan hadis Zikir Kepada Allah SWT. Daripada Abdullah Bin Busr Learn More
USUAL: RM70.00

NOW: RM 70.00 (-0%)

MEMBER: RM 63.00 (-10%)

By Mahathir Mohamad
Capturing Hope follows chronologically the events described in Tun Dr Mahathir Mohamad’s best-selling book, A Doctor in the House. This standalone work chronicles not just the unexpected journey of Dr Mahathir back to the premiership but also the great changes taking place within Malaysia today. The story starts with his retirement, which finally gave him the time and means to pursue matters close to his heart—the plight of the Palestinian people, and the criminalis Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 39.92 (-20%)

MEMBER: RM 39.92 (-20%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku ini digarap seperti kitab Yasalunaka fial-din wnas'a dengan al-hayah hasil karangan Dr. Ahmad al-Syarbasi .Buku yang dihasilkan ini dihasilkan ini adalah seperti ensikilopedia dalam persoalan agama dan kami yakin penulis akan meneruskan siri-siri ber Learn More
USUAL: RM60.00

NOW: RM 60.00 (-0%)

MEMBER: RM 54.00 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By DR. ZULKIFLI MOHAMAD AL BAKRI , ,
Solat Pelengkap Kesempurnaan Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Fiqh Jenazah: Panduan Pengurusan, Hukum & Fatwa Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By DR. ZULKIFLI MOHAMAD AL-BAKRI
Fiqh Forensik: Antara Yang Hidup Dan Yang Mati Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Fiqh Musafir: Solat Jama` & Qasar Learn More
USUAL: RM8.00

NOW: RM 8.00 (-0%)

MEMBER: RM 7.20 (-10%)

By Mohamad Jafri Ahmad
Travelog Ini Membawa Anda Kepada Pengalaman Empat Anak Muda Yang Mejelajah Pergunungan Annapurna Di Banjaran Himalaya Nepal. Mereka Berjaya Menamatkan Pendakian Walaupun Berhadapan Dengan Salji Tebal, Suhu Yang Sanagt Sejuk, Cuaca Yang Tidak Menentu Serta Ancaman Runtuhan Salji. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

Perjalanan yang panjang selalu membuatkan kita leka atau kadang-kadang kita lupa arah tuju sebenar perjalanan itu. Pelbagai perkara yang terjadi dalam perjalanan juga selalu membuatkan kita serik mahu menggunakan lebuh raya lagi. Namun, hanya itu sahaja laluan pantas yang kita ada. Tetapi, bukan kita sahaja yang gunakannya ___ Pethronella Raimi Aida Mahelen Nor Husna Mohd Rosli Ahmad Mahzan Borhan Mohamad Khairi Mohamad Ani Shahida Hani Mohamad Shariff Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Mahathir Mohamad
Capturing Hope follows chronologically the events described in Tun Dr Mahathir Mohamad’s best-selling book, A Doctor in the House. This standalone work chronicles not just the unexpected journey of Dr Mahathir back to the premiership but also the great changes taking place within Malaysia today. The story starts with his retirement, which finally gave him the time and means to pursue matters close to his heart—the plight of the Palestinian people, and the criminalis Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 39.92 (-20%)

MEMBER: RM 39.92 (-20%)

By Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku ini memberi motivasi kepada penghafaz al-Quran, mengemukakan pelbagai teknik hafazan al-Quran, menyelesaikan hukum berkaitan dengan hafazan al-Quran dan memberi kesedaran betapa perlunya menghafaz al-Quran. Keistimewaan buku ini: • Memberi motivasi kepada penghafaz al-Quran. • Mengemukakan pelbagai teknik hafazan al-Quran. • Menyelesaikan pelbagai hukum berkaitan hafazan al-Quran. • Memberi kesedaran betapa perlunya hafazan al-Quran. Buku ini amat bergu Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Tun Dr. Mahathir Mohamad
Tun Dr Mahathir Mohamad adalah Perdana Menteri Malaysia yang paling lama berkhidmat dari 1981 hingga 2003. Sebagai Perdana Menteri, beliau telah berjaya memimpin dan mengurus pelbagai usaha untuk mentransformasi negara dari tahap pertanian yang tidak menyerlah kepada sebuah ‘gedung janakuasa' perindustrian. Sepanjang perjalanan, Dr Mahathir berjaya mengatasi pelbagai cabaran, politik serta ekonomi, domestik dan luar negara. Memang hampir mustahil untuk menyebut pencapaian M Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dr Mahathir Mohammad
The West has called him recalcitrant, racist, anti-Semitic and arrogant. The developing world, however, sees former Malaysian Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad as a visionary champion,the rare leader who gave every Third World individual reason to stand tall.Even his harshest critics cannot deny that,above all else, he gave some of the most neglected countries courage,showing the way to a more hopeful future. But it was not without controversy. His 22 years at the countr Learn More
USUAL: RM79.90

NOW: RM 63.92 (-20%)

MEMBER: RM 63.92 (-20%)

By Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Baldatun Toyyibatun Wa Rabbun Ghafur merupakan suatu kefahaman yang perlu difahami oleh umat Islam pada zaman globalisasi ini, juga capaian maklumat tanpa sempadan dan kecelaruan yang tidak ketahuan. Agama Islam bersifat suci lagi murni mengajar penganutnya untuk memahami pembentukan negara berlandaskan nas dan dalil yang telah disyariatkan. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Pelaksanaan undang-undang jenayah Islam adalah berdasarkan dua prinsip asas iaitu “Menyeru kepada Kebaikan dan Mencegah Kemungkaran” (al-Amru bil Ma’ruf wa al-Nahyu ‘anil Munkar). Kedua-dua prinsip ini juga menjadi asas kepada prinsip al-Hisbah yang menekankan tanggungjawab untuk mewujudkan masyarakat yang selamat dan bebas daripada persekitaran yang tidak baik. Melalui prinsip ini, setiap individu, komuniti atau pemimpin masyarakat serta agensi-agensi yang berkaitan Learn More
USUAL: RM8.00

NOW: RM 8.00 (-0%)

MEMBER: RM 7.20 (-10%)

By Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Sebuah kerajaan Islam yang adil ialah kerajaan yang mana para pemimpin dan pegawai tadbir agensinya terdiri daripada orang Islam yang beriltizam dengan Islam dalam diri mereka. Seluruh dasar-dasarnya disediakan berdasarkan Islam. Kerajaan ini berusaha melaksanakan Islam di dalam dan di luar negerinya. Sikap atau pendirian dalam atau luar negeri adalah Islam, patuh secara mutlak kepada hukum Allah SWT. Matlamatnya sama ada di dalam atau di luar negeri adalah semata-mata untuk Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Mungkin kita tidak tahu atau terlepas pandang mengenai Maqasid Syariah satu isu yang perlu dilihat dan dikaji secara mendalam memandangkan banyak hal dan perkara yang bersangkutan dengannya khususnya dalam menilai hukum, dan pada masa kini, sifat global dalam kehidupan secara realiti di dunia.Ibn ‘Ashur berkata: “Bukanlah setiap mukallaf perlu kepada pengetahuan Maqasid al-Syariah, ini kerana mengetahui Maqasid al-Syariah adalah jenis yang halus dan seni daripada pelbagai Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

1-69 of 69

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top