Popular
Popular
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Pantas membca 'Found 67 Related Products
By Mohd Nadzri Kamsin
Empayar China telah melakar sejarah sebagai salah satu empayar agung yang wujud pada masa lampau dan kini terus hidup melalui fasa revolusi dan transformasi, sesuai dengan peredaran zaman. Banyak khazanah yang telah ditinggalkan baik dalam bentuk arkeologi mahupun pengajaran yang berguna untuk umat manusia. Buku ini menampilkan kisah perkembangan empayar China dari zaman penubuhan hingga ke zaman moden. Babak permulaan mengisahkan tentang bagaimana empayar ini terbentuk dan m Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By
Siri Ranger SPM memudahkan murid membuat ulang kaji ekspres sebelum peperiksaan SPM. Kandungan buku ini berdasarkan DSKP Tingkatan 4 dan Tingkatan 5, buku teks, serta Format Pentaksiran SPM terkini. Bahan digital menarik disediakan untuk memperkukuh penguasaan subjek.​ Ciri- ciri Istimewa: 1) Kandungan Bab Menyenaraikan Standard Kandungan bagi setiap bab​. 2) Refleksi Bab Murid boleh mendengar rumusan pantas tentang bab secara audio 3) Peta Konsep Menunjukkan alira Learn More
USUAL: RM19.95

NOW: RM 19.95 (-0%)

MEMBER: RM 17.96 (-10%)

By
Siri Ranger SPM memudahkan murid membuat ulang kaji ekspres sebelum peperiksaan SPM. Kandungan buku ini berdasarkan DSKP Tingkatan 4 dan Tingkatan 5, buku teks, serta Format Pentaksiran SPM terkini. Bahan digital menarik disediakan untuk memperkukuh penguasaan subjek.​ Ciri- ciri Istimewa: 1) Kandungan Bab Menyenaraikan Standard Kandungan bagi setiap bab​. 2) Refleksi Bab Murid boleh mendengar rumusan pantas tentang bab secara audio 3) Peta Konsep Menunjukkan alira Learn More
USUAL: RM19.95

NOW: RM 19.95 (-0%)

MEMBER: RM 17.96 (-10%)

By
Siri Ranger SPM memudahkan murid membuat ulang kaji ekspres sebelum peperiksaan SPM. Kandungan buku ini berdasarkan DSKP Tingkatan 4 dan Tingkatan 5, buku teks, serta Format Pentaksiran SPM terkini. Bahan digital menarik disediakan untuk memperkukuh penguasaan subjek.​ Ciri- ciri Istimewa: 1) Kandungan Bab Menyenaraikan Standard Kandungan bagi setiap bab​. 2) Refleksi Bab Murid boleh mendengar rumusan pantas tentang bab secara audio 3) Peta Konsep Menunjukkan alira Learn More
USUAL: RM21.95

NOW: RM 21.95 (-0%)

MEMBER: RM 19.76 (-10%)

By
The Ranger SPM series allows students to do express revision before the SPM examination. The contents of this book is aligned with the Standard Curriculum for Secondary School (DSKP) for Form 4 and Form 5, textbooks, and the latest SPM assessment format. It also includes engaging digital resources to enhance understanding of the subject. Ciri- ciri Istimewa: 1) Kandungan Bab Menyenaraikan Standard Kandungan bagi setiap bab​. 2) Refleksi Bab Murid boleh mendengar rumus Learn More
USUAL: RM21.95

NOW: RM 21.95 (-0%)

MEMBER: RM 19.76 (-10%)

By
The Ranger SPM series allows students to do express revision before the SPM examination. The contents of this book is aligned with the Standard Curriculum for Secondary School (DSKP) for Form 4 and Form 5, textbooks, and the latest SPM assessment format. It also includes engaging digital resources to enhance understanding of the subject. Ciri- ciri Istimewa: 1) Kandungan Bab Menyenaraikan Standard Kandungan bagi setiap bab​. 2) Refleksi Bab Murid boleh mendengar rumus Learn More
USUAL: RM19.95

NOW: RM 19.95 (-0%)

MEMBER: RM 17.96 (-10%)

By
The Ranger SPM series allows students to do express revision before the SPM examination. The contents of this book is aligned with the Standard Curriculum for Secondary School (DSKP) for Form 4 and Form 5, textbooks, and the latest SPM assessment format. It also includes engaging digital resources to enhance understanding of the subject. Ciri- ciri Istimewa: 1) Kandungan Bab Menyenaraikan Standard Kandungan bagi setiap bab​. 2) Refleksi Bab Murid boleh mendengar rumus Learn More
USUAL: RM19.95

NOW: RM 19.95 (-0%)

MEMBER: RM 17.96 (-10%)

By
The Ranger SPM series allows students to do express revision before the SPM examination. The contents of this book is aligned with the Standard Curriculum for Secondary School (DSKP) for Form 4 and Form 5, textbooks, and the latest SPM assessment format. It also includes engaging digital resources to enhance understanding of the subject. Ciri- ciri Istimewa: 1) Kandungan Bab Menyenaraikan Standard Kandungan bagi setiap bab​. 2) Refleksi Bab Murid boleh mendengar rumus Learn More
USUAL: RM21.95

NOW: RM 21.95 (-0%)

MEMBER: RM 19.76 (-10%)

By Anas Miras , Ayman Adny , Zyll Fathe
Sufi--seorang sous chef di sebuah restoran 5 bintang bercita-cita membuka restorannya sendiri. Demi mencapai impiannya menjadi seorang chef yang pantas dan mahir, Sufi terpaksa mengorbankan masa bersama keluarga. Tanpa diduga, ibu bapanya terlibat dalam sebuah nahas kemalangan jalan raya lalu meninggalkan Sufi sendirian untuk membesarkan adik perempuannya. Sufi akhirnya bertekad membuka perniagaan trak makanan untuk menyara keluarga. Namun, segalanya mula terlerai. Rupanya, m Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Mecxira
Masculine maybe dangerous, but intelligence is lethal. Kaku, beku, dingin itulah jiwanya. Biarpun dipinta hati banyak kali, namun keras dia menolak! Wanita sepertinya tidak perlukan cinta. Dia hidup semata-mata untuk bernafas. Pertemuan, akibat salah faham menyatukan dia dengan lelaki itu. Lelaki manja yang kebudak-budakan. No way! “Dah tahu Yana tak suka Aryan dari dulu, kan? Aryan ni tak faham ke? Hati dan perasaan tak boleh dipaksa.” - Ariyana Tynessa “It s Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
Permainan Sudoku merupakan satu permainan berdasarkan logik serta meningkatkan kebolehan seseorang dalam menyelesaikan aktiviti ini. Buku ini menyediakan beberapa tahap seperti Mudah, Mencabar dan Sukar Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By ACIK LANA
Mewarisi penyakit keturunan dari arwah bapanya, dua puluh enam tahun Sara Aina menjalani hidup yang berbeza. Dikawal ketat, disekat kebebasan, malah dia langsung tidak dibenarkan bermalam di tempat lain selain dari kediaman sendiri. Jika ingkar, kecelakaan mungkin menimpa dirinya. Malang sungguh! Suatu hari, nasib Sara Aina berubah dengan pelawaan daripada Puan Faezah. Akhirnya dia mengorak langkah, keluar juga dari kepompong demi meneroka dunia yang lebih luas. Namun luasny Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Maria Kajiwa
GARIS MATI Satu undian telah dijalankan di grup ASFC Facebook. Kesemua ahli grup telah diminta memilih topik kisah hantu yang paling ingin dibaca oleh mereka. Keputusan yang diperolehi membuatkan Arfan dan Wahidah sama-sama berkerut dahi. “Kum Kum?” - ARFAN 10 jenis hantu mendapat undian tertinggi. Daripada topik Kum Kum hinggalah ke topik Saka. Setiap tajuk memaksa Arfan bergerak pantas mencari cerita. Dalam masa yang sama berdepan dengan pelbagai kerenah manusia dan mas Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By J.K ROWLING
Harry Potter tidak pernah mendengan nama Hogwarts setika surat mulai berjatuhan di alas kaki depan pintu rumah nombor empat, Privet Driver. Ditulis dalam dakwat hijau di atas kertas kulit kekuningan dan disertakan cap tera ungu, surat itu pantas dirampas oleh mak cik dan pak ciknya yang bengis. Kemudian, pada hari ulang tahun kesebelas Harry, seorang lelaki bermata kumbang dan berbadan gergasi, Rubeus Hagrid, meredah masuk dengan membawa berita yang menakjubkan. Harry Potter Learn More
USUAL: RM34.90

NOW: RM 34.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.41 (-10%)

By Makmor Tumin
ADAKAH MASIH TERKIAL-KIAL MENULIS? Anda mahukan tip pantas? Inilah bukunya yang dapat memberikan peluang kepada anda menjadi karyawan hebat. Nukilan ini ditulis Dr Makmor Tumin, pensyarah Universiti Malaya, universiti yang tersohor di negara ini. Penulisannya banyak ditumpukan tentang falsafah politik, agama, masyarakat sivil dan kesihatan awam. Buku ini ditulis setelah beliau mendapati adanya teknik pantas dalam menulis. Dalam tahun 2022 sahaja, beliau telah menghasilkan la Learn More
USUAL: RM36.00

NOW: RM 36.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.40 (-10%)

By Crow Studio
Komik seram bikin meremang & jantung berdegup kencang. Pasti menggigil ketakutan. Siri 'Aku Dengar Kat' membuatkan suasana tegang & badan kejung! Dengan ada jambatanlah kita boleh lepasi halangan dan sampai ke destinasi dengan pantas. Tetapi pernahkan korang terfikir, mungkin nyawa dalam 'bahaya' ketika melangkah atas jambatan? Jambatan yang nampak biasa sebenarnya tersembunyi rahsia tidak terjangka. Jika nasib tidak baik, mungkin ada 'sesuatu' tercongok di bawah sambil meme Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Affieyza Ishak , Hafizuddin Ghazali , Iza Iman
SINOPSIS : BELENGGU - AFFIEYZA ISAHAK Mawarni, anak kepada pasangan Darus dan juga Manis. Dia anak kesayangan dalam keluarga. Suatu hari, ketika dia bersama abangnya Abey Luqman mengikut ayah mereka pergi mengail ikan ketutu, berlaku satu peristiwa yang merubah kehidupan mereka. Mawarni yang latah orangnya telah terjatuh ke sungai dan dibawa arus menghilang ke pusaran air di Lubuk Sireh. Dia yang dikejutkan oleh abangnya ketika sedang menjamah kuih dangai hasil air tangan si Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

By
• Berdasarkan DSKP Matematik KSSR • Disusun mengikut tema dalam buku teks • Nota Ekspres untuk rujukan pantas • Latih tubi yang disediakan sesuai untuk membantu murid menguasai asas pengiraan Matematik • Contoh tekerja ditunjukkan bagi praktis terpilih Jawapan akhir disediakan Learn More
USUAL: RM4.50

NOW: RM 4.50 (-0%)

MEMBER: RM 4.05 (-10%)

By
• Berdasarkan DSKP Matematik KSSR • Disusun mengikut tema dalam buku teks • Nota Ekspres untuk rujukan pantas • Latih tubi yang disediakan sesuai untuk membantu murid menguasai asas pengiraan Matematik • Contoh tekerja ditunjukkan bagi praktis terpilih Jawapan akhir disediakan Learn More
USUAL: RM4.50

NOW: RM 4.50 (-0%)

MEMBER: RM 4.05 (-10%)

By
• Berdasarkan DSKP Matematik KSSR • Disusun mengikut tema dalam buku teks • Nota Ekspres untuk rujukan pantas • Latih tubi yang disediakan sesuai untuk membantu murid menguasai asas pengiraan Matematik • Contoh tekerja ditunjukkan bagi praktis terpilih Jawapan akhir disediakan Learn More
USUAL: RM4.50

NOW: RM 4.50 (-0%)

MEMBER: RM 4.05 (-10%)

By Fatin Harh
Kenyataannya, manusia lebih takut pada apa yang mampu aku lakukan. Jiwanya adalah dunia gelap. Di situlah, sepasang hati bertemu. Kota Sicily menjadi titik ujian terbesar kepada gadis yang mencari kebenaran yang belum ternoktah. Saat Ariana bertemu Nichole, semuanya berlaku terlalu pantas. Kehilangan orang yang disayangi dan kehadiran Nichole yang begitu membingungkan. Nichole yang berbahaya dan Nichole yang sukar diduga, Nichole yang…. “Mahu larikan diri daripada aku? Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Azieana
Pertama kali jumpa, dah jatuh cinta Amiera diminta menggantikan tempat Gina untuk menghantar baju pengantin ke Hotel Diamond. Tanpa disangka, dia juga diminta menjadi pengganti pengantin perempuan yang telah menghilangkan diri. “I bayar you RM 10 ribu untuk malam ini.” - Qaisar. “Hah! RM10 ribu?” -Amiera “Kenapa? Tak cukup? I tambah lagi, jadi RM20 ribu. You hanya perlu berlakon jadi pengantin perempuan malam ini. You kena sentiasa ada di sisi I sehingga selesai ma Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By
’-Mudah dipelajari '-Pantas dan efektif '-Menjana pekerjaan bergaji tinggi '-Mempunyai komuniti yang besar dan popular '-Mempunyai pustaka yang besar (Large Library) '-Kepelbagaian dan fleksibiliti (Diversity & Flexibility) '-Digunakan dalam Sains Data (Data Science) '-Digunakan dalam Pembangunan Web (Web Development) '-Digunakan dalam Kecerdasan Buatan (Artificial Intelligence) Learn More
USUAL: RM12.95

NOW: RM 12.95 (-0%)

MEMBER: RM 11.66 (-10%)

Out of stock

By
Thomas & Friends Race for the Sodor Cup The Movie 湯馬仕小火車 索多岛勇士 ENG/CAN (E / C) Super-fast Kana is convinced that her speed is all she needs to win the Race for the Sodor Cup, a competition that draws engines from all over the world. However, when a racing practice gone wrong causes her partner, Kenji, to get hurt, Kana ends up paired with Thomas. Kana and Thomas will discover that it takes teamwork to become the best racers they can be, but is it eno Learn More
USUAL: RM21.90

NOW: RM 19.71 (-10%)

MEMBER: RM 17.52 (-20%)

By Acik Lana
Bayangkan bagaimana rasanya bila menjadi saksi pembunuhan bapa saudara sendiri di depan mata. Bukan itu saja, dia diculik dan dilarikan pula jauh ke pulau terasing oleh si pembunuh! Maka dalam setiap hela nafas Jhia, tak ada perasaan lain mampu tercipta buat Zayn selain daripada kebencian dan dendam yang membara. Malah dia yakin dia sanggup membunuh Zayn dengan tangannya sendiri demi menuntut bela kematian pak ngah. Dia sanggup! Terlalu banyak yang terpaksa Jhia lakukan di Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 34.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.60 (-10%)

By Shazie Kamaruzaman
Dia… satu dalam infiniti! Gara-gara dicabar bekas kekasih a.k.a pencurang, Wafa Adlina perlu membuktikan dia juga boleh bahagia. Solusi paling gila dipilih. Kahwin. Tapi, dengan siapa? Dia manalah ada calon. Blind date. Itu cara paling pantas untuk mendapatkan bakal suami dalam tempoh sebulan. Idea itu menemukan dia dengan Karl Elliyas, si playboy pencen. Calon pertama. Namun, kesuntukan masa membuatkan Karl terpaksa juga dijadikan sebagai calon terakhir. Bolehlah darip Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Abdul Latip Talib
Beliau seorang yang lembut, tawaduk dan sangat pemalu, tetapi apabila mengendalikan setiap urusan yang diamanahkan kepadanya, beliau amat cekap dan pantas. Bagaikan singa jantan bertemu mangsa. Beliau adalah Amir bin Abdillah bin Jarrah Al Fihry Al Qurasyi, atau lebih dikenali sebagai Abu Ubaidah. Beliau mengikuti banyak peperangan membela panji-panji Islam. Bahkan, menjadi panglina perang yang sangat prihatin terhadap keselamatan tenteranya. Rasullah sendiri mengakui kualiti Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 26.01 (-10%)

MEMBER: RM 23.12 (-20%)

By Hana Ilhami
Ana uhibbuki fillah (Aku mencintaimu kerana Allah) MUHAMMAD: Mempunyai ilmu agama yang tinggi, ditambah dengan 30 juzuk al-Quran di dalam dada, bukanlah bermakna dia tak boleh jatuh cinta. Cinta itu milik setiap insan. Apa yang penting, iman dan takwa dijadikan sempadan agar tidak tersasar. “Khadijah juga tak cantik.” – Zulaikha. “Mempunyai al-Quran dalam dada, merupakan satu kelebihan yang tiada tandingannya. Tentu saja Khadijah lebih cantik dari segala-galanya ma Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

By TadaTada
Alex dengan pantas menjejaki Silver Wing dan pasu yang dicuri dengan bantuan kucing mumia Lulu. Silver Wing mendakwa bahawa pasu itu ada kaitan dengan resipi dewa Yunani dan Alex bersetuju menyertainya. Namun dalam perjalanan mereka bertemu seteru yang biasa dilihat! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
Praktis Simulasi SPM terdiri daripada soalan-soalan yang berkualiti yang disusun berdasarkan topik dalam DSKP dan buku teks. Setiap topik dalam buku ini merangkumi Kertas 1 dan Kertas 2 serta bahagian-bahagian dalam peperiksaan SPM yang terkini. Tip Pintar menvediakan ulasan dan bimbingan sebagai rujukan cepat dalam membantu murid memahami kehendak solan ~ Strategi Bijak menjelaskan strategi khas yang digunakan dalammeniawab soalan secara cekap, pantas dan mudah ~ Fakta Learn More
USUAL: RM13.50

NOW: RM 13.50 (-0%)

MEMBER: RM 12.15 (-10%)

By
Praktis Simulasi SPM terdiri daripada soalan-soalan yang berkualiti yang disusun berdasarkan topik dalam DSKP dan buku teks. Setiap topik dalam buku ini merangkumi Kertas 1 dan Kertas 2 serta bahagian-bahagian dalam peperiksaan SPM yang terkini. Tip Pintar menvediakan ulasan dan bimbingan sebagai rujukan cepat dalam membantu murid memahami kehendak solan ~ Strategi Bijak menjelaskan strategi khas yang digunakan dalammeniawab soalan secara cekap, pantas dan mudah ~ Fakta Learn More
USUAL: RM13.50

NOW: RM 13.50 (-0%)

MEMBER: RM 12.15 (-10%)

By
Praktis Simulasi SPM terdiri daripada soalan-soalan yang berkualiti yang disusun berdasarkan topik dalam DSKP dan buku teks. Setiap topik dalam buku ini merangkumi Kertas 1 dan Kertas 2 serta bahagian-bahagian dalam peperiksaan SPM yang terkini. Tip Pintar menvediakan ulasan dan bimbingan sebagai rujukan cepat dalam membantu murid memahami kehendak solan ~ Strategi Bijak menjelaskan strategi khas yang digunakan dalammeniawab soalan secara cekap, pantas dan mudah ~ Fakta Learn More
USUAL: RM13.90

NOW: RM 13.90 (-0%)

MEMBER: RM 12.51 (-10%)

By
Praktis Simulasi SPM terdiri daripada soalan-soalan yang berkualiti yang disusun berdasarkan topik dalam DSKP dan buku teks. Setiap topik dalam buku ini merangkumi Kertas 1 dan Kertas 2 serta bahagian-bahagian dalam peperiksaan SPM yang terkini. Tip Pintar menvediakan ulasan dan bimbingan sebagai rujukan cepat dalam membantu murid memahami kehendak solan ~ Strategi Bijak menjelaskan strategi khas yang digunakan dalammeniawab soalan secara cekap, pantas dan mudah ~ Fakta Learn More
USUAL: RM13.90

NOW: RM 13.90 (-0%)

MEMBER: RM 12.51 (-10%)

By Ombak Pantai
Memburu atau diburu, membunuh atau dibunuh. Dendam darah perlu dibayar? Hidup bukan perlumbaan, akan ada satu hari nanti, kau berada di sebuah persimpangan yang membawa kisah lalu menjadi titik penyebab tercetusnya beberapa peristiwa getir pada masa kini. Benar, peristiwa yang berlaku pada 20 tahun memberi dampak hingga menghancurkan kepercayaan dan amanah yang dipertanggungjawabkan. "Walau apa pun terjadi, jangan sesekali memperlihatkan berlian ini pada orang lain." - MAK Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Zill Ailie
Terperangkap dan terpaksa, Jad rasa inilah perkara paling bodoh pernah berlaku dalam hidupnya. Tapi peliknya, dia rela jadi pak sanggup. Rela mengahwini perempuan yang tak dikenali tanpa sebarang paksaan. “Kau yang lafaz akad nikah, Jad. Sepatutnya kau boleh tolak bro.” – Razin. “Dia half-naked. Kau rasa orang nak percaya?” – Jad. Namun bagi Ally, memerangkap Jad adalah perkara yang paling pantas untuk selamatkan diri. Dia tiada cara lain, biarlah dia dituduh p Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

Out of stock

By ALIA UMAIRA
Sekiranya ada sesiapa yang terjumpa buku ini, saya benarkan untuk kamu membca buku ini. Tetapi kamu perlu berjanji sesuatu, " Jangan cerita kisah ini kepada orang lain. Simpan kemas. Ini rahsia kita. Ingat, ini janji kita." Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

Out of stock

By Hyun Yunzz
Titisan darah yang ditembusi jarum bagaikan jurus dalam diam tanpa gerak, menembusi jiwa yang kealpaan. Kepercayaan, ketidakadilan sudah hilang sejak munculnya kenyataan yang menyakitkan. Ada naluri yang kosong, tiada jawapan mengenai setiap petualang. Ada ancaman yang marabahaya, tiada pengakhiran untuk menghentikan. Mereka terjebak dalam kancah rahsia demi mempertahankan maruah diri untuk kekal hidup, bukannya mati di tangan Silent Killer. ✔️ Silent Killer... pembunuh Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ann Hann
"Tinggalkan Kaizil dan kawan awak akan selamat. Tinggalkan London. Awak tak boleh hubungi Kaizil lagi." - Aart Harlan Halyn dihukum dengan ugutan dan ancaman hingga membuatkan dia membawa diri ke New York. Namun bukan mudah untuk Halyn bangkit dari rasa kecewa dan terluka yang maha dahsyat. Ditambah lagi dengan tuduhan yang dilemparkan terhadapnya. "Kau tak mahu jumpa orang yang sudah kau khianati?" - Kaizil Akhirnya, di Barcelona dia mula melakar impian dan cita-cit Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ella Affandy
Mewangi Selamanya Phi Phi Island menjadi saksi pertemuan antara Niq Nashriq dan Nuraisha Iman. Kerana satu insiden, termeterai satu perjanjian. “One week husband, you have nothing to lose.”- Niq Bagi Aisha, itu hanyalah perjanjian. Namun bagi Niq, dia mengharapkan lebih daripada itu. “Cinta pun macam mee segera?”- Aisha “Nikah dulu baru pupuk cinta dan sayang.”- Niq Pada malam terakhir di pulau, mereka saling mengikat dengan harapan akan saling mencari bila pulang Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Nurhayati Ishak
“Boon, you pergilah temankan Denis kat kereta sana. Kesian pulak dia memandu balik seorang-seorang.” Kerah Josen. Pantas Bunga rungkai tali pinggang keledar.“Tak payah!” jerkah Dee George. Bunga baru sahaja buka pintu kereta dan keluarkan kakinya letak atas tanah. Dee George tiba-tiba jerkah dengan kuat. Sampai terangkat terus kakinya masuk ke dalam kereta semula. Perlahan-lahan dia tutup pintu. Geram jugak dia. Terkejut macam nak mati! Dia lihat Josen sudah mengur Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By Hannie Salme
Aku, dia dan kisah kita melewati bayang-bayang luka... Dia bukannya lelaki baik seperti yang diimpikan gadis-gadis di luar sana. Kehidupannya disalut noda. Dunia lumba dan pergaduhan sudah sebati dalam diri. Dialah penggawa, dialah juara! Pertemuan yang tak disengajakan dengan Kaira Zharifah merubah segalanya. Ameer mula mengenal apa makna cinta, apa makna rindu. Tekadnya, dia ingin memiliki gadis sebaik Kaira, tanpa dicanang khilafnya yang lalu. Ameer tetap mengejar, nam Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By AZIZAH AMI
TERSEDAK Rinie tatkala Alif membawa seseorang ke rumah untuk diperkenalkan padanya. Macamlah dia tak kenal dengan Abu tu. Setiap kali dia ke bengkel, mata lelaki itu galak memandang daripada atas ke bawah. Gatal bukan main! "Keluarlah berkenalan dengan dia." Alif memaksa. "Abang Long tak nampak ke Rinie tengah makan tengah hari ni? Abang Long pergilah layan dia. Suruh Rinie pula dah," rungut Rinie lalu meneguk air kosong dengan laju. Arin dah menggeleng geram. "Lepas makan, A Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By AZURA HASHIM
Proses mengenal diri mengambil masa yang panjang dalam fasa hidup kita. Ada kajian menyatakan ianya mengambil masa lebih kurang 10 ribu jam untuk meneroka dan mencari siapa diri. Insan bernama manusia adalah ciptaan unik Tuhan yang tersimpan jutaan rahsia yang tidak diketahui. Buku ini mengupas rahsia ilmu tulisan tangan membantu memahami diri dan sekeliling dengan cara yang mudah. pantas clan menyeronokkan.Teknik ini telah dikaji dan disahkan secara ilmiah di bawah konsep Learn More
USUAL: RM35.90

NOW: RM 35.90 (-0%)

MEMBER: RM 32.31 (-10%)

By ANA MUSLIM
Kelebihan Kad Imbas Memupuk "active recall" bagi melatih otak untuk mengingati maklumat dengan tepat dan pantas. Meningkatkan daya ingatan dan merangsang otak kanan. Maklumat mampu disimpan dengan lebih lama dengan rangsangan visual dan pendengaran. Pembelajaran bercicirkan konsep "Total Physical Response". Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Rehan Makhtar
HIDUP Arissara sempurna dalam keluarga yang saling menyayangi. Indahnya tak ubah seperti menari di atas garisan pelangi. Keindahan itu lengkap bila Han muncul. “Saya tak ada bukti untuk buat awak percaya tentang cinta pandang pertama, Arissara. Satu-satunya cara adalah dengan cara ni…” – HAN “Cara ni?” – ARISSARA “Dengan jaga awak baik-baik…” – HAN Arissara lupa. Indahnya pelangi hanya seketika bila dia akhirnya tiba di hujung cahaya. Duniany Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Hessa Widad
“Doktor Para ni maksudnya doktor yang terlatih dengan kemahiran skil penerjunan dan ketenteraan sama macam anggota elit yang lain. Sama-sama turun operasi.” - KAPTEN DOKTOR HAZIM Masing-masing mempunyai ‘rasa’ antara satu sama lain. Namun, rasa itu tak terluah dan terbiar sepi dimamah masa. Pertemuan di majlis perkahwinan abang Oshin, Sharimin, meyakinkan Hazim untuk membuat keputusan. Pinangan Hazim dirasakan sebagai ancaman besar yang mengganggu-gugat usahanya men Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Haziah Binti Jaya
Sinopsis : Sesiapa juga mampu memasak. Namun yang membezakan keenakan sesuatu masakan ialah teknik memasak itu sendiri, yang biasanya kita gelarkan sebagai 'air tangan masakan'. Walau berbeza sekalipun segenggam garam pada setiap orang, 101 Resipi dari Azie Kitchen Oleh Haziah Jaya, pemilik blog Azie Kitchen akan mendekatkan perbezaan tersebut. Resipi dalam buku masakan ini mampu diikuti oleh sesiapa sahaja, bukan sekadar menambah minat malahan meningkatkan keyakinan anak mu Learn More
USUAL: RM32.90

NOW: RM 22.90 (-30%)

MEMBER: RM 22.90 (-30%)

By Nureen Ahmad
Cinta pandang pertama? Karut! Bagi Adam untuk jatuh cinta buat kali kedua itu sangat mustahil. Namun tak siapa menduga, Adam akan terpaut hati kepada babysitter anaknya sendiri. Babysitter tomboi pula tu. Limited edition! “Walaweh, ni rumah ke zoo?” - Adel. “What? Zoo? Amboi belum mula kerja dah nak membawang?” - Adam. Adel benci apabila sering dibuli oleh Adam. Hendak melawan lebih-lebih, bimbang dipecat pula. Penat sudah dia untuk bertukar ganti kerja. Akhirnya Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Arbak Othman
KAMUS BAHASA MELAYU (B) DIPERBESAR 19/20 Antara keistimewaan Kamus Bahasa Melayu ialah: Carian pantas kata : Memudahkan carian makna kata terbitan Lebih daripada 26 000 kata entri dan kata terbitan berserta kelas kata Disertakan Nota Bahasa tentang kata entri sebagai rujukan asas tatabahasa Disertakan juga label subjek bagi kata entri tertentu seperti kimia, fizik, perubatan dan lain-lain Bimbingan sebutan yang tepat untuk pengguna Kata-kata entri yang terpilih did Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Afifatur Rohman
“Kak Ana, Man takut. Air dah semakin tinggi, kak...” Man semakin panik. “ Biar Kak Ana dukung Man, ya...” Banjir besar yang melanda kampung Ana telah memisahkan Ana dan adik-adiknya serta ibu mereka. Apabila Ana menemui Man, Ana berusaha untuk membawa Man ke tempat yang selamat. Namun, air naik dengan pantas. Tenaga Ana pula semakin lemah. Tapi, Ana tahu, dialah satu-satunya harapan untuk menyatukan keluarganya semula. Mampukah Ana meneruskan langkahnya dan menghar Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Hadi Fayyadh
Jika mengikut perkiraan kronologi yang berlaku, benarkah kita sudah berada di era permulaan kebangkitan Imam Al Mahdi? Bibit-bibit kemunculannya dilihat semakin kencang? Apakah kita sedar bahawa Tentera Dajjal seramai 70,000 itu telah bersiap siaga menanti penzahirannya? Fenomena dahsyat kemarau yang berpanjangan, mengikut telahan hampir berlaku ini bakal membawa dunia kepada kebangkitan Dajjal. Persiapan demi persiapan, segala isyarat dan lentera akhir zaman sudah dinyalaka Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Iz Zunairah
Darah memancut keluar. Kepala Salim terpisah dari badan. Haikal memegang kepala Salim dan meneguk darah yang keluar dari tubuh sahabatnya itu. Dalam sekelip mata, Haikal bertukar rupa. Kepalanya menjadi panjang. Rahang bergigi tajam pantas tumbuh di bahagian mulut. Lidahnya terjelir. Haikal dapat merasakan satu aliran tenaga memasuki tubuhnya. Urat-urat saraf seakan membengkak. Dia meraung kuat. Malah, malam ini dia kekenyangan darah segar. Haikal merangkak keluar Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Lokman Hakim
ZAPP! Dia bebas mengoyak apa sahaja di sekelilingnya. Walau selaju mana aku melibas pisau, kuku tajamnya lebih pantas menjamah tubuh ini. Pedih, perutku tersiat. Aku sempat lihat ususku berguguran. Genggaman tanganku pada pisau sudah tidak kuat. Ia jatuh ke lantai. Dan tawa sudah tiada. Berganti ngauman cukup memekakkan. Satu persatu mayat ditemui dalam keadaan ngeri. Fathul, polis penyiasat kes ini diselubungi mimpi ngeri. Dia bingung, adakah ia petunjuk atau ancaman? Abi Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Ruby Nur Airis
Umpama lukisan di dinding, itukah lukisan di hati? Jika begitu, aku ingin lukisan di hatiku menjadi lukisan di dinding. Agar dapatku padam segala silap dan salah. Izzad Firdaus, lelaki yang pernah bahagia dengan dua gadis. Gadis yang punyai nama yang hampir sama. Bagaimana itu boleh terjadi? Tetapi hanya satu menjadi suri hatinya dan mahu dibawa hingga ke syurga Firdausi. “Senafas rindu telah kuucapkan. Semerdu kata telah kulagukan. Semoga sejambak kasih sanggup kau tadahk Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Farah Husain
Kerana tidak mahu dicop sebagai ‘loser’, Alina Suffiya bertindak pantas menarik lengan jejaka ‘random’ untuk diperkenalkan sebagai tunangannya. Apa nak buat, hanya si random itu saja yang dia nampak ketika itu. Hidup Zariel Amzar yang tenang dan damai tiba-tiba seperti menaiki roller-coaster di taman tema. Ini semua perempuan psiko tu punya pasal! Gosip liar mula tersebar dan dia diberi tekanan oleh mama tersayang. Suratan atau kebetulan? Mereka kini di bawah satu b Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Aidah Bakri
Dilamar oleh cinta pertama, masakan mahu ditolak. Umpama orang mengantuk disorongkan bantal. Sudah terbayang bahagia hidup bersama nanti. Namun cinta yang tidak berbalas dulu, tetap tidak berbalas meski diri sudah bergelar isteri. Dia hanyalah singgahan sementara. “Diam adalah cara yang paling tepat saat rindu tak berbalas.” Luah Inara tanpa sedar. Hujung matanya terasa hangat. Abang Is! Hati masih menyeru nama yang satu itu. “Diam adalah cara yang paling tepat saat b Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Tyoba Mursyidah
Formula ganjaran Tuhan tidak tertakluk kepada logik pengiraan manusia. Semakin banyak kita mengikhlaskan pengorbanan, tanpa disangka-sangka semakin banyak rezeki dikurniakan. SuratanNya juga tidak tercapai dek akal. Setelah takdir tertulis, tak akan ada tangan yang mampu mengubahnya. Apa kita menerima semuanya yang Dia kirim? Sepantas mana pula kita bersangka baik denganNya? Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Cik Tet
Pertama kali bertentang mata, ada rasa aneh menjengah hati kedua-duanya. Namun rasa yang terbit terpaksa disembunyikan di sudut hati yang paling dalam kerana si dia itu bakal menjadi milik orang. Tiga tahun berlalu, kedua-dua hati itu ditemukan kembali. Masing-masing dengan lara di hati lantaran kesakitan yang ditinggalkan insan tersayang. Cinta kembali mengetuk hati kedua-duanya. Bagi Diyana Aqilah, rasa cinta itu perlu dilawan. Bimbang kalau hati bakal dilukai lagi. Nam Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Xiao Jiangnan
Plants vs Zombies 2: Sukan & Senaman (Adakah Badminton Jenis Sukan Bola yang Terpantas?) Sukan dan senaman bukan sahaja meningkatkan kesihatan badan dari segi jasmani dan rohani, malah ia memperkaya kebudayaan masyarakat serta memupuk semangat perpaduan antara kaum lalu membentuk keharmonian negara. Penglibatan diri dalam aktiviti sukan merupakan sikap berani menerima cabaran untuk memajukan diri. Adakah anda bersukan hari ini? Buku ini menceritakan sebanyak 55 jenis penge Learn More
USUAL: RM13.50

NOW: RM 13.50 (-0%)

MEMBER: RM 12.15 (-10%)

By Natasha Najmin
Pertemuan Arviena dengan Leo berlaku penuh misteri. Leo yang boleh bergerak pantas, matanya yang bertukar warna, tubuh badannya yang sentiasa hangat dan kegelisahannya apabila diasak pertanyaan, menimbulkan tanda tanya di benak Arviena. Adakah dia... "Kalau dia hidup macam manusia biasa pun dia tidak akan tahan lama." "Bila dia dah imprint, hati dia tak akan berubah walau sedikit pun." Kejap... siapa Leo sebenarnya? Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

1-67 of 67

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top