100th Anniversary Sale
100th Anniversary Sale
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Pengurusan kuantiti bangunan 'Found 77 Related Products
By Artis Komik Kadokawa Gempak Starz
8 Penulis Selongkar Kisah Merinding! Adakah tangkal bakal menjadi penyelamat atau kacau-bilaukan hidup? Jom korek misteri dan rahsia tersembunyi. Karya seram artis komik ini bersedia untuk memasuki ruang kelam Dari Alam Angker... Piano Merah Bacalah Lagi Baran Lakonan Hidup Penangan Bawa Aku Balik! Hollow Seeker Keliru Lorong Bangunan Kotak Komplot Bala Penangkal Rumah Hantu Puan Rama-Rama Gambar Bilik 404 Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.00 (-0%)

By Dedy Koerniawan
Ada khabar angin di bangunan tempat aku bekerja. Ia berkenaan projek pembinaan bangunan ini yang dulunya selalu terhalang sebab perkara aneh berlaku melangkaui akal fikiran. Sehingga tiga bulan kemudian, projek pembinaan bangunan ini diteruskan dan siap dalam masa dua bulan je! Aku rasa pelik... kenapa pembinaan yang ambil masa sangat lama dan selalu terhalang, boleh jadi lancar dalam masa dua bulan je? Ada suatu saat apabila frekuensi antara dua dimensi menjadi s Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.00 (-0%)

By Anirulnasuha
Leonard Walter yang mengalami depresi teruk setelah kematian isteri dan bayi kembarnya telah membuat keputusan untuk berhijrah ke Springville City dan memulakan kariernya sebagai seorang penulis novel seram. “Untuk tinggal di apartmen ini, ada syaratnya yang perlu kamu ikut. Syaratnya, kamu tak dibenarkan keluar dari bangunan ini tepat pada jam 12.00 tengah malam.” - Aunty Rose Hidup Leonard mula berubah 180 darjah setelah terjumpa sebuah diari lama di apartmen Black Sw Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Yusuf Bin Abdullah
Hari Kiamat sudah dekat, manusia semakin ramai dan bumi sudah semakin sempit. Ekonomi semakin meningkat dan pembangunan semakin pesat. Manusia berlumba-lumba mebuat bangunan mewah dan tinggi, hutan ditebang dan alam sudah tidak seimbang lagi. Di samping itu rasa kasih sayang sesama manusia semakin hilang. Sifat cemburu dan dengki semakin banyak bersarang di hati manusia, begitu juga sifat munafik dan ketidakjujuran. Itu semua merupakan tanda kiamat. Benarkah keadaan dunia sek Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 38.00 (-0%)

By Imam Al-Qurtubi
Dalam buku ini Imam Al-Qurtubi telah menjelaskan kepada kita tentang hal-ehwal yang berkaitan dengan kematian, bermula dari hakikat kehidupan, hakikat kematian, bagaimanakah keadaan orang yang mati, pengurusan jenazah, adab-adab semasa di tanah perkuburan, azab dan kenikmatan di alam kubur atau alam barzakh, padang mahsyar, Al-Mizan, As-Sirat, Syurga, Neraka dan seterusnya. Kupasan yang padat dikemukan oleh Imam Al-Qurtubi begitu mendalam diperkuatkan lagi dengan dalil-dalil Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.00 (-0%)

By Nurul Syahida
Malam yang penuh acara di SMKA Kota Senja atau lebih dikenali sebagai SMAX. Di Dewan Besar, para pelajar baharu sedang melalui proses orientasi. Di kelas-kelas dalam bangunan sekolah, para pelajar lama sibuk dengan aktiviti masing-masing. Tapi nun di tingkat bawah, bertemankan malap lampu kalimantang dan tersorok di balik koperasi sekolah, seorang pemuda bernama Hadi dan seorang gadis yang mahu digelar Dot menghabiskan waktu prep malam mereka dengan kisah-kisah seram yang pe Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.20 (-20%)

By
Seoul is devasted by a powerful earthquake. Hwanggoong Apartment is the only place still standing after the earthquake. Survivors make their way to Hwanggoong Apartment. Young-Tak (Lee Byung-Hun) temporarily leads the residents of Hwanggoong apartment. As the crisis unfolds, Young-Tak tries to protect the residents from outsiders. Min-Sung (Park Seo-Joon) was a public officer. He is picked by Young-Tak and becomes his helper. Myeong-Hwa (Park Bo-Young) is Min-Sung's wife and Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 21.51 (-10%)

MEMBER: RM 20.32 (-15%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Daulah Ummaiyyah mencapai masa kejayaan pada zaman pemerintahan Khalifah Al-Walid I atau Al-Walid bin Abdul Malik, yang memerintah antara 705-715 Masehi. Pada masanya, pembangunan tidak hanya difokuskan pada perluasan wilayah, tetapi juga pembinaan jalan raya, kilang, bangunan, masjid dan panti asuhan untuk orang cacat. Selain itu, ilmu pengetahuan juga berkembang pesat dan umat Islam hidup dengan aman, makmur dan tenteram. Perkembangan ilmu pengetahuan pada masa Bani Ummaiyy Learn More
USUAL: RM43.90

NOW: RM 39.51 (-10%)

MEMBER: RM 35.12 (-20%)

By International Law Bo
Buku ini mengandungi, Perintah-Perintah Am Bab "A" - Bab "G" , Peraturan-Peraturan Lembaga Tatatertib Perkhidmatan Awam 1993, Arahan Perbendaharaan, Akta Prosedur Kewangan 1957, Panduan Pengurusan Pejabat, Tatacara Pengurusan Stor Kerajaan (TPS) dan Pekeliling Perkhidmatan, Surat Pekeliling Perkhidmatan dan Ceraian-Ceraian Terpilih Learn More
USUAL: RM55.00

NOW: RM 55.00 (-0%)

MEMBER: RM 55.00 (-0%)

By Redcode , Albbie
Jika Zaman Jura banyak menceritakan mengenai kualiti dinosaur, Zaman Batu Kapur pula kuantiti. Apabila daratan mula terpisah, spesies baharu muncul dan mempengaruhi ekologi. Pasukan X-VENTURE tidak sabar untuk meneroka ekologi Zaman Batu Kapur! Marilah mengembara bersama Pasukan X-VENTURE ke dunia baharu! Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.00 (-0%)

By Nabeel Al-Azami
Kenyataan yang mendalam oleh Nabi Muhammad s.a.wini memaksa kita menyedari bahawa pada suatu peringkat tertentu, kita semua adalah pemimpin. Namun, apakah yang menjadikan seseorang itu pemimpin yang baik? Dan bagaimanakah setiap daripada kita mencapai standard kepimpinan yang ditetapkan oleh Nabi? Buku ini membentangkan rangka kerja kepimpinan yang dikaji dengan baik dengan gabungan kajian kes pengamal kontemporari buat kali pertama untuk pembaca yang berminat dengan model un Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 23.90 (-20%)

MEMBER: RM 23.90 (-20%)

By
Panduan Pengurusan Pejabat (dahulu dikenali sebagai Arahan Perkhidmatan) Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-0%)

By Popono Workshop
Interpretasi tentang kesihatan, kewangan dan persahabatan yang dipersembahkan dengan cara yang menyeronokkan. Memahami sifat dan perkembangan pembelajaran anak, belajar bersama-sama dan memupuk hubungan baik dengan mereka. Analisis pro dan kontra zodiak paling lengkap. Mengenali ciri-ciri anak anda dan meneroka kerjaya yang paling sesuai. Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.00 (-0%)

By Popono Workshop
Interpretasi tentang kesihatan, kewangan dan persahabatan yang dipersembahkan dengan cara yang menyeronokkan. Memahami sifat dan perkembangan pembelajaran anak, belajar bersama-sama dan memupuk hubungan baik dengan mereka. Analisis pro dan kontra zodiak paling lengkap. Mengenali ciri-ciri anak anda dan meneroka kerjaya yang paling sesuai. Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.00 (-0%)

By Leoz
Mistik Di Mana-Mana! Komik seram bikin meremang & jantung berdegup kencang. Pasti menggigil ketakutan. Siri 'Aku Dengar Kat...' membuatkan suasana tegang & badan kejung! England, negara Eropah yang mempunyai sejarah ribuan tahun dengan pelbagai jenis insiden mistik. Peristiwa tidak masuk akal berlaku di universiti, jambatan, bangunan bersejarah, pekan kecil dan lain-lain. Apa kisah seram yang menjadikan England negara misteri? Cepat belek komik ni! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-0%)

By Siti Rozilah
Dia tersepit antara ilusi dengan realiti. Antara ilusi dan realiti, terciptanya halusinasi yang membadai mimpi ngeri yang tidak terjangkau dek akal. Itulah jiwa seorang manusia bernama Akashah. Dia jatuh cinta dengan Maya perempuan penghidap skizofrenia. Tiada sedikit pun rasa terkilan di hati Akashah kerana beristerikan wanita itu. Kehadiran Aiman menambahkan kebahagian mereka. Mendiami apartmen sendiri, menjadikan hidup semakin indah. “Biasalah kalau tinggal kat apartm Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.00 (-0%)

By Bonda Nor , Aziana Ar
Ya, saya orang bisnes. Aziana pula makan gaji. Saya seorang yang kalut dan boros Aziana pula seorang yang teliti dan teratur. Perbezaan inilah yang menjadi pelengkap pada naskhah berjudul URUS REZEKI. Perbezaan yang membawa kepada satu titik persamaan yang menjelaskan bagaimana kami menguruskan rezeki masing-masing agar berada di paras stabil, hingga boleh membeli beberapa buah rumah dan melazimi sedekah. Lahaulawalaquwataillabillah. Sebagai seorang yang dah banyak jatuh bang Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 36.00 (-10%)

MEMBER: RM 32.00 (-20%)

By August King
Komik istimewa ini didedikasikan kepada pembaca yang ingin tahu tentang dunia. Marilah bersama meneroka dan membongkar misteri alam semesta yang belum diketahui! KENAPA ASYIK BERPUSING DI TEMPAT SAMA? SYOT LIVE 01 SERAM BANGUNAN TERBIAR #HANTULANGGARDINDING #SESAT KENAPA TIBA-TIBA BANYAK ULAR MUNCUL? SYOT LIVE 02 DENDAM ULAR BERMATA SATU #BANYAKULARMUNCUL #TABIATHAIWAN MENGAPA KATAK DAN KODOK SALING BERMUSUH? SYOT LIVE 03 PERTARUNGAN SENGIT KATAK DAN KODOK Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-0%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Allah SWT telah menyediakan syurga yang akan menjadi tempat tinggal abadi mereka yang beriman dan beramal soleh. Meski syurga tidak dapat dilihat dan tidak mampu dibayangkan, banyak ayat Al-Qur’an dan hadis yang menceritakan dan menggambarkan nikmat-nikmat dan keindahan yang tersedia di syurga seperti bidadari dan pelayan, sungai-sungai, makanan dan minuman serta binaan dan bangunan yang tidak terjangkau hebatnya. Semuanya dijelaskan dalam buku ini termasuk juga nama-nama s Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.00 (-0%)

By Faiz Azmi
Kalau anda kata anda tiada duit untuk makan, adakah anda satu-satunya orang yang bergaji RM1,200 ke RM1,500? Bagaimana dengan orang yang gaji RM5,000 pun akan kata dia tidak ada duit untuk makan? Gaji sampai RM10,000 atau RM20,000 pun akan rasa susah kalau anda tak buat perancangan kewangan yang betul. Jadi, tolong belajar pengurusan kewangan peribadi. Paling ringkas, simpan 20 peratus daripada gaji. Inilah antara ciri-ciri orang kaya, dia ‘bayar’ diri dia dulu sebelum di Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 31.50 (-10%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Eileen Yap Eng Moi
Laluan ke kejayaan profesional anda bermula dengan pandangan kritikal dalam cermin. Jika anda tidak membaca apa-apa bahan lain tentang pengurusan diri sendiri, bacalah 10 artikel ini. Learn More
USUAL: RM59.00

NOW: RM 59.00 (-0%)

MEMBER: RM 59.00 (-0%)

By Amir Hamzah Aman
Sinopsis Buku Pengurusan Kokurikulum dan Kesihatan Diri Buku Kokurikulum dan Kesihatan Diri merupakan buku rujukan terkini berdasarkan kepada sukatan subjek terkini yang diperkenankan pada tahun 2022. Bagi mereka yang terlibat secara langsung dengan kokurikulum sekalah dan kesihatan diri, elokkan dapatkan buku Kokurikulum dan Kesihatan Diri untuk memberi pemahaman konsep yang lebih mantap. Buku ini telah digarap oleh penulis yang terlibat secara langsung dalam mereka cipta, Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.00 (-0%)

By SYED MAHADZIR SYED IBRAHIM
Tapak warisan dunia merupakan kawasan yang diiktiraf oleh UNESCO sebagai kawasan yang menyimpan serta memiliki nilai-nilai sejarah, kebudayaan dan fungsi yang penting kepada dunia. Antara kriteria umum yang ditetapkan UNESCO ialah memiliki nilai sejarah yang unik dan universal dalam perkembangan ketamadunan manusia, memiliki bangunan, arkitektur dan teknologi yang menunjukkan sejarah perkembangan manusia dan merupakan tempat yang berfungsi dalam meneruskan kelestarian ekosist Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 34.11 (-10%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By S.N. Razali , Amin Hazyq
Di dalam sesebuah organisasi, pihak pengurusan seringkali perlu menyediakan kertas kerja sebelum sesuatu agenda dilaksanakan untuk diserahkan kepada pengurusan atasan atau pihak yang berkaitan bagi tujuan penilaian. Agenda tersebut tidak kiralah sama ada untuk agenda formal atau tidak formal yang mendatangkan manfaat kepada organisasi tersebut. Justeru, buku ini bertujuan untuk memberikan panduan dan idea kepada anda tentang cara untuk menulis dan menyediakan kertas kerja pe Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.00 (-0%)

By XIAO JIANGNAM
Para saintis telah memperkenalkan pelbagai ciptaan dan penemuan untuk kesejahteraan sejagat manusia dan pembangunan ekonomi sosial yang berterusan. Bagaimanakah seseorang boleh menjadi saintis? Siapakah yang telah mempelbagaikan cabang ilmu sains ini? Mengapakah kebanyakan istilah sains dan teknologi adalah berasal dari nama saintis? Apakah kualiti dan semangat sains yang perlu dimiliki untuk memperoleh pencapaian saintifik yang cemerlang. Learn More
USUAL: RM17.50

NOW: RM 17.50 (-0%)

MEMBER: RM 17.50 (-0%)

By SURAYA ZAINUDIN
Kita semua pernah berasa risau apabila memikirkan perihal duit — risau andai kita dapat bertahan hingga hujung bulan; risau andai simpanan kita cukup; risau memikirkan cara untuk menambah pendapatan. Lambakan nasihat daripada guru kewangan yang mempunyai pelbagai 'mazhab' cara fikir pula semakin mengelirukan. Yang mana satu perlu didahulukan? Melabur, menabung, atau mencari kerja yang bergaji lebih besar? Bergaji & Pokai tampil untuk merungkai segala kerisauan tersebut, di Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Oga
Unit Khas Sementara telah diarahkan bertugas di Jabatan Kastam. Pada mulanya mereka sangka kerja di jabatan itu mudah, tetapi Ed secara tidak sengaja mendapati seorang pegawai kastam menyeludup senjata api pula! Disebabkan keadaan mendesak, pasukan ini memutuskan untuk bertindak tanpa melaporkan kepada komander dahulu dan menjejaki barang seludup itu di sebuah bangunan terbiar. Tanpa persiapan rapi, apakah nasib yang bakal menimpa Ed dan rakan pasukannya? Pertempuran jilid Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.00 (-0%)

By Afieyza Isahak , Nasa Yusof , Aziah Zainal
ZARA / ~Hutang nyawa dibalas nyawa!~ Dua kali mendiami rumah flat memberi pengalaman berbeza buat diri Zara. Pengalaman pertama menyewa di rumah flat bersama-sama rakan sekampung. Semenjak duduk di situ, pelbagai masalah hadir kerana dirinya. Anak patung beruang pemberian arwah nenek turut menjadi mangsa. Gelang emas pemberian atuk sebelum menghembuskan nafas terakhir juga menjadi perbalahan. Kata mereka, dia ada saka! Zara tetap pertahankan dirinya sehingga pada satu tahap, Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-0%)

By
’-Mudah dipelajari '-Pantas dan efektif '-Menjana pekerjaan bergaji tinggi '-Mempunyai komuniti yang besar dan popular '-Mempunyai pustaka yang besar (Large Library) '-Kepelbagaian dan fleksibiliti (Diversity & Flexibility) '-Digunakan dalam Sains Data (Data Science) '-Digunakan dalam Pembangunan Web (Web Development) '-Digunakan dalam Kecerdasan Buatan (Artificial Intelligence) Learn More
USUAL: RM12.95

NOW: RM 12.95 (-0%)

MEMBER: RM 11.66 (-10%)

Out of stock

By
- Nota dan latihan yang komprehensif Peta konsep Hasil pembelajaran, Petua Pemeriksa, Kuiz, Galeri Info, Akses Ilmu, dan Petunjuk STPM Rumusan Praktis STPM Kertas Model STPM Semester 1 Jawapan Lengkap Glosari Learn More
USUAL: RM27.95

NOW: RM 27.95 (-0%)

MEMBER: RM 25.16 (-10%)

By
Rikei ga Koi ni Ochita no de Shoumei Shite Mita.理科生坠入情网,故尝试证明 JAP (E / C / M) It is widely believed that science can provide rational explanations for the countless phenomena of our universe. However, there are many aspects of our existence that science has not yet found a solution to and cannot decipher with numbers. The most notorious of these is the concept of love. While it may seem impossible to apply scientific theory to such an intricate and c Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 41.31 (-10%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

By FAUZIAH ABDUL HAMID
Menikmati keunikan serta keindahan alam ciptaan Tuhan yang masih kukuh dipelihara merentasi zaman, serta seni bina bangunan yang masih utuh melambangkan kegemilangan tamadun Eropah yang berkurun usianya. Mengutip sisi positif masyarakat Eropah yang beramal dengan Islam walaupun majoriti masyarakatnya bukan Muslim. Buku Travelog Eropah 1, ini merangkumi kisah pengembaraan mereka sekeluarga ke Jerman, Sweeden, Denmark, Belanda, Belgium, Luxembourg dan Peranchis (France). Buku Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.00 (-0%)

By Ahkter Abdul Manan
Buku ini bertujuan memberi panduan asas kepada pelajar atau sesuapa sahaja yang menyertai tenaga kerja dalam hal pengurusan wang mereka. Buku ini memberi panduan pelbagai isu seperti pengurusan pendapatan dan perbelanjaan, penganggaran atau perancangan (budgetting),aspek hutang dan pelaburan. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.00 (-0%)

Out of stock

By
Isekai Shokudou 异世界食堂 JAP/ENG (E / C / M) The Western Restaurant Nekoya[Jp. 2] is a restaurant situated in a mundane corner of an undisclosed Tokyo shopping district which offers a lot of Japanese versions of Western dishes. It opens during usual business hours but is closed during holidays and weekends. But secretly it is also open on Saturdays, as on this particular day it creates doorways to another world inhabited by elves, dragons, animal men and other fan Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 41.31 (-10%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

By
Akta 313 – Suatu Akta untuk mengadakan peruntukan bagi pentadbiran, pengurusan dan pemuliharaan hutan dan pembangunan perhutanan dalam Negeri di Malaysia dan bagi maksud yang berkaitan. Akta 314 – Suatu Akta untuk memberi kuasa kepada Badan Perundangan Negeri meluluskan undang-undang berkenaan dengan penubuhan dan pengendalian industri berasas kayu. Mengandungi: Akta Perhutanan Negara 1984 (Akta 313) Akta Industri Berasas Kayu (Kekuasaan Badan Perundangan Negeri) 1984 ( Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.00 (-0%)

By
Suatu Akta untuk memudahkan pecah bahagian bangunan atau tanah kepada petak-petak, pelupusan hakmilik-hakmilik dan kutipan cukai dan bagi maksud-maksud yang berkaitan dengannya. Mengandungi: Akta Hakmilik Strata 1985 (Akta 318) Perintah Wilayah Persekutuan Putrajaya (Ubah Suaian Akta Hakmilik Strata 1985) 2002 Perintah Wilayah Persekutuan Labuan (Pemerluasan dan Ubah Suaian Akta Hakmilik Strata) 2009 Kaedah-Kaedah Hakmilik Strata (Wilayah Persekutuan Putrajaya) 2017 Kaedah- Learn More
USUAL: RM32.50

NOW: RM 32.50 (-0%)

MEMBER: RM 32.50 (-0%)

By
Suatu Akta berhubung dengan perikanan, termasuk pemuliharaan, pengurusan dan pemajuan penangkapan ikan dan perikanan kelautan dan muara, di perairan perikanan Malaysia, dan pemantauan, pengawalan dan pengawasan vesel penangkapan ikan tempatan di laut lepas; dengan penyu dan penangkapan ikan di sungai dalam Malaysia; dan dengan perkara yang berkaitan atau yang bersampingan dengannya. An Act relating to fisheries, including the conservation, management and development of marit Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.00 (-0%)

By Hyun Yunzz
Sengsara di alam realiti, melangkaui aurora halusinasi yang tiada infiniti. Dia didera, dikurung dalam bilik bawah tanah oleh keluarga sendiri sejak kecil. Gadis ini bangkit semula dengan mewujudkan sebuah permainan video yang mustahil sehingga mematikan ramai manusia. Dia mencipta satu watak permainan video Owarinashi yang tertanam pelbagai memori indah untuknya alami. Dia mahukan kebahagian seperti Faye Mnemosyne. Enam orang lelaki terkurung di dalam bangunan usang keran Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.00 (-0%)

By
Q & A STPM ialah siri yang memuatkan SOALAN dan JAWAPAN yang menepati piawai STPM. Siri ini disediakan khas untuk membantu pelajar menguasai teknik-teknik menjawab soalan dengan baik. CIRI-CIRI ISTIMEWA• Berdasarkan sukatan pelajaran terbaharu• Soalan mencabar dan berkualiti yang disediakan mengikut subtopik• Jawapan cadangan yang berkualiti untuk melatih pelajar menjawab soalan dengan berkesan• Tip Pemeriksa disediakan untuk membant Learn More
USUAL: RM31.95

NOW: RM 31.95 (-0%)

MEMBER: RM 31.95 (-0%)

By Zaifu Zaman Ahmad
Dendamku akan terbalas dengan kematian Misteri sebuah kematian yang tidak bernisan membuka keanehan yang sukar untuk dijawab. Ada unsur-unsur mistik yang membutakan pandangan manusia. Pelbagai spekulasi terbit lantaran daripada kejadian menakutkan. Ini telah membuka lembaran baru bagi Inspektor Zaki. Namun, daripada hasil siasatan yang dia dapati sukar untuk dia mengesyaki sesiapa. Mangsa ditemui mati di dalam bilik hotel sedangkan maklumat bedah siasat mengatakan yang man Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-0%)

By Amin Hazyq , N.A. Salleh , F. Ghazali
Kemahiran menulis surat dan membuat kertas kerja pengurusan yang meyakinkan menjadi satu keperluan yang sangat penting. Kemahiran menulis surat rasmi memerlukan latihan dan pengalaman. Sekiranya anda masih berasa sukar untuk menulis surat rasmi atau kertas kerja pengurusan, buku ini menyediakan panduan yang tepat untuk anda. Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.00 (-0%)

By Ummu Abdullah
Rasulullah SAW mengamalkan gaya hidup yang sederhana, malah dalam soal makan dan minum juga baginda mempraktikkan cara yang sederhana. Nabi SAW amat mengutamakan kualiti makanan atau minuman, cara atau adab pengambilannya serta jumlah atau kuantiti yang sesuai untuk kita. Selain itu adab yang melibatkan kerohanian juga ditekan dalam pengambilan makanan atau diet. Hasil yang kita masukkan ke dalam bahan itu adalah yang bersih, berkhasiat dan halal. Ini adalah keindahan yang di Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.90 (-0%)

By DR. NURADLI RIDZWAN SHAH BIN MOHD DALI
Takut rugi besar dalam pasaran saham? Buku Pejuang Saham boleh membantu! Buku ini menerangkan tiga (3) strategi utama untuk dagangan jangka pendek menggunakan analisis teknikal dan pengurusan wang yang betul. Dapatkan naskhah anda hari ini! Ramai orang tidak tahu bagaimana untuk mengurangkan risiko apabila berdagang dalam pasaran saham dan oleh itu mereka akhirnya kerugian besar. Buku Pejuang Saham: Strategi Persediaan Dagangan akan menunjukkan cara menggunakan analisis tekn Learn More
USUAL: RM90.00

NOW: RM 90.00 (-0%)

MEMBER: RM 90.00 (-0%)

By Shankly List
Buku ini adalah kombinasi antara pendapat dan penilaian peribadi penulis tentang kemelut permasalahan kewangan dan pengurusan yang melanda kelab bola sepak Liverpool (LFC). Penceritaan tentang permasalahan ini disulami dengan catatan sejarah penubuhan LFC sendiri bagi mengimbas kesukaran pengasas LFC membina kelab yang penuh dengan sejarah ini. Namun, fokus diberikan pada Fenway Sports Group (FSG). Dua sebab utama iaitu pertama, FSG adalah pemilik LFC yang terkini dan kedua, Learn More
USUAL: RM65.00

NOW: RM 65.00 (-0%)

MEMBER: RM 65.00 (-0%)

By Jamal Ma'mur
Dalam bidang pendidikan, semua warganegara adalah berhak mendapat pendidik. Paling minima, pendidikan wajib yang mesti dilalui oleh setiap warganegara sehingga kini adalah selama 11 tahun daripada Tahun 1 hingga Tingkatan 5. Malah seseorang itu tidak dihalang untuk mendapatkan pendidikan setinggi mungkin, selagi tuan punya dirinya berkemampuan sama ada dari segi fizikal, mental dan material. Hal ini termaktub di dalam perlembagaan negara. Walaupun kepesatan bidang pendidikan Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-0%)

By
Mengandungi: Bab “A” : Peraturan-Peraturan Pegawai Awam (Pelantikan, Kenaikan Pangkat dan Penamatan Perkhidmatan) 2012 Bab “B” : Elaun-Elaun Dalam Perkhidmatan 1974 Bab “C” : Cuti 1974 Bab “D” : Peraturan-Peraturan Pegawai Awam (Kelakuan dan Tatatertib) 1993 Bab “E” : Rumah dan Bangunan Pejabat Kerajaan 1974 Bab “F” : Perubatan 1974 Bab “G” : Waktu Bekerja dan Lebih Masa 1974 Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.00 (-0%)

By
Mengandungi Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam yang dikeluarkan oleh Unit Pemodenan Tadbiran dan Perancangan Pengurusan Malaysia (MAMPU) sejak 1991 Learn More
USUAL: RM39.50

NOW: RM 39.50 (-0%)

MEMBER: RM 39.50 (-0%)

By SARA HEZRA
HARRAZ AHMAD , seorang photographer yang menerima bos baru di departmentnya. Bos barunya itu bernama AMINAH TEMPO. Nampak garang dengan gaya bos yang bossy tapi bila dah kerja sekali, baru dia tau bos dia tu memang sporting. Keluar bekerja rasa macam berdating pulak. Err, tapi dia sesorang je rasa macam tu. Maklumlah, lelaki lepas 30-an yang kesunyian ditinggal awek. Itu hal bos boleh tinggal kat pejabat la. Pening-pening layan karenah bos balik rumah dia akan relaks. Cuma Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-0%)

By AIZAT RAZAK , KHAIRUL AZUAN
Kenapa perlu korbankan nasi dalam menjalankan rutin diet anda? Sebenarnya jika anda makan nasi setiap hari dengan kuantiti dan masakan yang betul anda tetap dapat mengekalkan bentuk badan ideal. Nak diet juga perlu ada ilmu bukan semua boleh main ikut suka sahaja. Pilihlah jenis diet yang sesuai mengikut diri sendiri. Jika anda seorang pemakan nais tegar, usah risau. Ada cara yang betul untuk anda mengamalkan diet tanpa ucap selamat tinggal pada nasi. Buku Makan Nasi Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.00 (-0%)

By Yim , Kang Jae
Amerika Latin kian pesat dalam bidang astronomi, teknik dan ilmu seni bina sehingga lahir tamadun yang hebat seperti Aztek, Maya dan Inkar. Namun begitu, sejak keruntuhan tamadaun berlaku, banyak bangunan bersejarah telah diabaikan akibat perpindahan penduduk. Khabarnya makhluk-mahluk ini berasal daripada kawasan ini. Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 12.90 (-0%)

By Kamarul Ariffin
Hospital adalah sebuah bangunan yang menyaksikan kelahiran, kematian dan segala suka duka sengsara manusia di antara dua fasa kehidupan itu. Ia banyak menyimpan rahsia dan tiada siapa yang lebih arif tentangnya melainkan para petugas yang berkhidmat di bawah bumbungnya sendiri. Naskah ini mengumpulkan kisah-kisah seram oleh warga hospital dan premis kesihatan yang berkenaan. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.00 (-0%)

By Candy Factory
Joni yang lemah dalam pengurusan masa kekurangan masa untuk siapkan kerja rumah dan berlatih menyanyi. Mampukah Mia, Emilia, Mikael dan Julian membantu Joni merancang dan guna masa dengan bijak? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-0%)

By Abu Hafiz Mustafa
Sejarah peradaban Islam adalah bentangan kilauan yang memancar dan menerangi peradaban dunia. Ketika bangsa Barat masih dalam masa-masa kegelapan (Dark Ages), sejarah peradaban Islam sudah memainkan peranannya dalam bidang kemajuan ilmu pengetahuan. Ketika zaman kegemilangan Islam, lahirlah ramai para Ilmuwan muslim yang hebat di Andalusia, Baghdad, Damaskus, Kaherah, Morocco dan kota-kota Islam lain, mereka membangunkan peradaban serta membuktikan Islam membawa kemajuan. Den Learn More
USUAL: RM38.90

NOW: RM 38.90 (-0%)

MEMBER: RM 38.90 (-0%)

By Xiao Jiangnan
Teknologi masa depan membawa pengaruh yang amat besar terhadap kehidupan dan pembangunan masyarakat manusia. Ia juga meninggalkan ruang imaginasi yang tidak terbatas kepada manusia. Kita sering kali berbincang tentang topik seperti bolehkah dinosaur hidup semula dengan bantuan teknologi masa depan? Bolehkah manusia hidup di Bulan pada masa depan? Bolehkah teknologi masa depan melambatkan penuaan? Buku komik ini memperkenalkan 36 pengetahuan tentang teknologi masa depan melal Learn More
USUAL: RM13.50

NOW: RM 13.50 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-0%)

By Hafizul Hakim Bin Mohamad Kerta
Macam mana aku nak beli emas? Duit gaji tak sampai hujung bulan pun kekadang dah kosong! Di dalam buku ini bukan hanya berkongsi ilmu berkaitan tentang emas malah sentuh tentang pengurusan kewangan, panduan beli rumah, dan kaedah menabung yang efisien. Apa yang ditulis berdasarkan pengalaman sendiri selama 9 tahun dengan emas dan ketika di alam pekerjaan. Saya tulis guna ayat santai, sasaran khusus untuk orang muda.Biasanya orang muda tak tahu apa nak buat dulu dengan gaji l Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-0%)

By Siti Hajar Aladin
"Rindu ke Tanah Suci tetapi bajet masih tidak mencukupi? Ingin melihat tempat penggambaran Lord Of The Ring di New Zealand? Bermain dengan kangaroo di Perth, Australia? Impikan percutian bajet bertaraf 5 bintang? Bagaimanakah cara pengurusan nya? Visa? Transport? Hotel? Perjalanan pengembaraan seperti pakej travel 5 STARS tetapi ianya DIY! Segala nya di dalam KEMBARA DIY BERSAMA SI KECIL! Anda akan jimat beribu ringgit!!!!! Percayalah!!" Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-0%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
"Masa boleh menjadikan sesebuah masyarakat dan negara maju terkehadapan dengan pembangunan high technology dan menjadi kuasa besar dunia. Penyusunan masa, time-management, quality times sangat penting untuk diwujudkan dalarn diri setiap individu terutama bagi mereka yang ditaklifkan untuk memegang amanah dan tanggungjawab. Buku ini menceritakan: Betapa masa sangat penting diuruskan dalam kehidupan. Menganalisis kepentingan memelihara masa dari pelbagai sudut pandang Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.00 (-0%)

By Fadzil Abu Samah
Bahria Kami berhenti di atas sebuah bukit yang tinggi. Aku turun dari kenderaan, melihat kawasan sekeliling. Semuanya lereng bukit pasir yang curam. Berdiri di atas puncak bukit pasir itu dan meihat ke bawah seolah-olah seperti berada di atas bumbung bangunan 5 tingkat. Pemandu kami menegeluarkan papan luncur dari bonet dari bonet kenderaannya. Aku lihst dia menyapu lilin di balik papan luncur itu. Kemudian dia duduk di atasnya dan terus meluncur ke bawah. Kami suka meliha Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.00 (-0%)

By Mayoto Tokomaru
Sesiapa memijak anak tangga misteri ke-13 akan hilang dan ghaib. Itu yang disebut dalam legenda 'sumpahan tangga'. Kononnya sumpahan itu yang boleh berpindah ke bangunan lain. Takutlah! Pada suatu hari ada murid Sekolah Rendah Asahi hilang manakala keadaan fizikal Hana-chan pula semakin teruk. Ada anasir jahat bertandang ke sekolah. Eh, entah-entah ia ada kaitan dengan sumpahan anak tangga ke-13? Apa sebenarnya yang Haru nampak bila dia cuba leraikan sumpahan bersama Do Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.00 (-0%)

By Candy Factory
Putera Leon menemui sebuah bangunan lama yang tersimpan banyak buku dalam kawasan sekolah. Perpustakaan itu sangat usang dan hampir roboh. Dapatkah putera Leon, Alex dan lain-lain menyelamatkan lubuk ilmu ini? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-0%)

1-77 of 77

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top