0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Peter Su 'Found 19393 Related Products
By
Amazing is a series of comprehensive revision texts specially written according to the latest Standard-based Curriculum and Assessment Document (DSKP) for the new Secondary School Standard-based Curriculum (KSSM). This series is designed to complement the new textbook and guide students to master the subjects. The thoughtful questions, highly visual approach, striking layout and full color pages in the Amazing series immerse student in the 21st century learning experience. S Learn More
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.41 (-10%)

By Rick Riordan
"In his penultimate adventure, a devastated but determined Apollo travels to Camp Jupiter, where he must learn what it is to be a hero, or die trying. It's not easy being Apollo, especially when you've been turned into a human and banished from Olympus. On his path to restoring five ancient oracles and reclaiming his godly powers, Apollo (aka Lester Papadopoulos) has faced both triumphs and tragedies. Now his journey takes him to Camp Jupiter in the San Francisco Bay Area, Learn More
USUAL: RM49.95

NOW: RM 37.50 (-25%)

MEMBER: RM 37.50 (-25%)

By Yuki Otake
With the addition of Mario and Ivan, the ‘two essential items’ needed for Tokyo Crusade to become a competitive team have been found… except these new members are just as problematic as Chihiro! Noda, Toriumi and Tamaki go out to celebrate the team’s success at making it into the finals of the Emperor’s Cup, only to run into Yusa – a former member of the Crusades! Noda recognises Yusa’s skills and wants him to return to play for the team, but Yusa is only intere Learn More
USUAL: RM32.70

NOW: RM 32.70 (-0%)

MEMBER: RM 29.43 (-10%)

By Richard Reeves
The fully revised new edition of the international bestseller THE 80 MINUTE MBA is your short-cut to business brilliance. A traditional MBA is for either the time-rich, very wealthy or lucky few with a generous corporate sponsor. So what happens if you want to get a hit of high-quality business inspiration without spending two years back at school? THE 80 MINUTE MBA is the gateway to fresh thinking, in less time than it takes a standard meeting to get past coffee and donuts Learn More
USUAL: RM62.90

NOW: RM 62.90 (-0%)

MEMBER: RM 56.61 (-10%)

By
The Cambridge Checkpoint English suite provides a comprehensive, structured resource which covers the Secondary 1 framework for English and seamlessly progresses into the next key stage (covered by our Cambridge IGCSE (R) First Language English series). Designed to be used alongside the Cambridge Checkpoint English Coursebook 8, this accessible, write-in workbook provides exercises to help students build on the skills taught in the Coursebook, for differentiation, and further Learn More
USUAL: RM52.70

NOW: RM 52.70 (-0%)

MEMBER: RM 47.43 (-10%)

By Mark Burnell
Mark Burnell's riveting thriller The Rhythm Section begins with the crash of flight NEO027. The crash destroys Stephanie Patrick's life: her family was on board and there were no survivors. Devastated, she drops out of college and her life spins out of control as she enters a world of drugs and prostitution--until a journalist discovers that the crash wasn't an accident. There was a bomb planted on the plane. Filled with rage, and with nothing left to lose, she focuses on one Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.31 (-10%)

By Danielle Star
Melowy Magical Friendship Collection Melowy is a book series about special pegusi called Melowies (male counterpart, Megas) who are born with a symbol on their wings (usually representing their element) and a hidden magical power. When they turn 14, they go to the Castle of Destiny and learn how to harnass their powers. This is where the series starts, and our main characters, Cleo, Selena, Cora, Maya, and Electra, discover their world of adventure! Titles Learn More
USUAL: RM143.40

NOW: RM 79.90 (-44%)

MEMBER: RM 79.90 (-44%)

By Peter Shaw
In this latest addition to the highly successful 100 Great Ideas series, readers will find a comprehensive guide to overcoming one of the most frequently felt emotions at work today: frustration. Frustration comes in many forms and from many sources-bosses, colleagues, staff, clients, and not to forget, oneself. If left to fester, frustration can quickly impair a person's ability to work and to lead, and potentially hijack the performance of the entire team and organisation. Learn More
USUAL: RM54.90

NOW: RM 54.90 (-0%)

MEMBER: RM 49.41 (-10%)

By
Cambridge Primary Mathematics is a flexible and engaging course written specifically for Cambridge Primary Mathematics Curriculum Stages 1 to 6. The course offers a discussion-led approach with problem-solving integrated throughout. The language is pitched to ESL learners with illustrations to support visual understanding. The Challenge Books provide extension activities for children who need more challenging activities to stretch their skills beyond the required standard for Learn More
USUAL: RM52.50

NOW: RM 52.50 (-0%)

MEMBER: RM 47.25 (-10%)

By Smith Jim
BTS: Kings of K-Pop is the must-have commemorative celebration of BTS, the Korean boy band with a global army of fans. With their talent, dedication, clever choreography, and catchy blend of pop, hip-hop and R&B, this must-have fan book offers an extensive look at what makes the Bangtan Boys so memorable. Packed with fascinating facts and sensational secrets around how the band got together and their rise to fame, to their first number one and beyond, this book takes fans u Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

By Amy Newmark
Whether you want to get moving, or keep moving, you need inspiration. Novice walkers and seasoned runners alike will find that inspiration, and so much more, in these stories written by those who know that the toughest step to take in any walk or run is the first. Beginning an athletic pursuit like running or walking for fitness takes a good deal of motivation, determination, and inspiration, all of which can be found in these 101 real-life stories. Written by people who to Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 53.91 (-10%)

By Molly E. Lee
"Amber Henderson should have kept her mouth shut. Sure, Wilmot Academy's been living in the Dark Ages when it comes to sex ed, and someone had to take matters into their own hands. So maybe she told Dean, the smartest person in her coding class - and the hottest guy she's ever seen - that she was starting an innocent fashion blog. And maybe instead, she had him help her create a totally anonymous, totally untraceable blog where teens can come to get real, honest, nothing-i Learn More
USUAL: RM46.90

NOW: RM 46.90 (-0%)

MEMBER: RM 42.21 (-10%)

By Kat Cho
No one in modern-day Seoul believes in the old fables anymore, which makes it the perfect place to for Gu Miyoung and her mother to hide in plain sight. Mihoung is a Gumiho, a nine-tailed fox, who must eat the souls of men to survive. She feeds every full moon--eating the souls of men who have committed crimes, but have evaded justice. Her life is upended when she kills a dokkaebi, a murderous goblin, in the forest just to save the life of a stupid boy. But after Miyoung save Learn More
USUAL: RM56.50

NOW: RM 56.50 (-0%)

MEMBER: RM 45.20 (-20%)

By Peakpoondum Studio
Sebelum kembali ke dunia asal, Garin dan Run melakukan misi terakhir untuk menyelamatkan Mitas. Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Candy Factory
It's treasure-hunting time! Younger students will be paired with older students and be given task to complete! Can Joni cooperate with the pessimistic Edward? And will Mia live to see another day with the overly-optimistic Pauline? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Kino , Leo , Steven
BIGFOOT VS SERIGALA JADIAN SIAPA TEMPAH TEMPAT TERATAS? Kaze yang cedera semasa pertembungan cryptid sebelum ini telah memangkin semangat Ray dalam latihan untuk membuktikan kekuatan diri. Misi biasa pada mulanya kini berubah menjadi sesuatu yang sangat mencabar. Mereka diancam bahaya apabila muncul serigala jadian dan bigfoot. Bolehkah mereka keluar dari pertembungan ini tanpa cedera? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Sloow Studio
BETULKAH WUJUD MAKHLUK LAIN? BOLEHKAH KITA MELIHAT MASA DEPAN? Kes kematian aneh berlaku secara berturut menandakan Pasukan X-SENTRIK perlu bertindak! Namun suspeknya dikatakan makhluk asing. Kebetulan mereka terserempak dengan budak perempuan yang boleh melihat gambaran masa depan. Madam White pula memberikan cadangan bertemu seseorang yang pakar tentang makhluk asing tetapi 'pakar' itu pesakit hospital sakit jiwa. Kes ini sememangnya misteri. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Kafka Asagiri
Berdasarkan maklumat diberi Natsume yang tiba-tiba muncul dengan Katai, Dostoyevsky dah jadikan jalan terowong yang tak digunakan sebagai tempat persembunyian. Atsushi dan Akutagawa akhirnya bekerjasama dan jalankan operasi manyelinap masuk atas arahan Dazai. Sedang diorang bertekak, muncul orang berkuasa luar biasa iaitu, Pushkin dan pengiring Dostoyevsky, Goncharov. Mampu ke diorang lenyapkan musuh depan mata terlebih dahulu sebelum hapuskan Dostoyevsky?!! Peperangan 'K Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Candy Factory
Optimistik Masa untuk mencari harta karun! Murid junior dipasangkan dengan murid senior dan diberi tugasan untuk disempurnakan. Dapatkah Joni bekerjasama dengan Lan yang pesimistik? Mia pula terpaksa bertahan dengan Lala yang terlampau optimistik. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Black Ink Team
PEMBUNUH GAGAK MENGINTIP X-VENTURE? Dr. Darwin menghantar Pasukan X-VENTURE untuk menyiasat kes sejumlah besar kelawar ditemui mati di Honduras. Sementara itu, 'raja alam haiwan' menghantar kawanan gagak untuk menghapuskan X-VENTURE. Mereka mahu menghalang Dr. Charles pulang! Bolehkah Pasukan X-VENTURE bertahan pada masa akan datang? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Soyoko Igari
Pada 1830, Lottie gadis berumur 14 tahun mula bekerja dengan Ollivier, tukang jahit muda terhebat di Paris. Jejaka kerabat ni memang kacak dan berbakat. Tapi dia suka berfoya-foya dan sadistik. Walaupun selalu diperalatkan Ollivier, Lottie tetap bekerja keras membantu selesaikan masalah pelaggan dengan gaun ciptaan diorang. Apa akan terjadi? Mampukah Lottie bertahan melayan kerenah Ollivier? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Stephen Fry
There are Heroes - and then there are Greek Heroes. Few mere mortals have ever embarked on such bold and heart-stirring adventures, overcome myriad monstrous perils, or outwitted scheming vengeful gods, quite as stylishly and triumphantly as Greek heroes. In this companion to his bestselling Mythos, Stephen Fry brilliantly retells these dramatic, funny, tragic and timeless tales. Join Jason aboard the Argo as he quests for the Golden Fleece. See Atalanta - who was raised by Learn More
USUAL: RM54.95

NOW: RM 54.95 (-0%)

MEMBER: RM 49.46 (-10%)

By Aiman Banna
"Jangan dibina istana bahagia kau di atas sungai yang mengalirnya air mata aku. Ada sebab Tuhan cipta manusia ada satu hati, bukannya dua!" Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Nicole Williams
Quinn knows better than to believe in happy endings, but she always assumed her mom would be by her side. When tragedy strikes, Quinn is sent to live with her estranged father, Nick, who walked out on their family years ago. Set on hating her new life, Quinn is surprised when she meets Kel. Her new classmate has a reputation around town as a phenom at both baseball and attracting trouble. Even Kel has told Quinn she should stay away, but that only makes him more enticing. Learn More
USUAL: RM46.95

NOW: RM 46.95 (-0%)

MEMBER: RM 42.26 (-10%)

By Stephen Ng
Pastor Raymond Koh Keng Joo had no idea what he saw that day would change the course of his life. His heart was broken when he saw youths were loitering near the Checkers mini-market without a direction in life. The neighbourhood of Taman Sri Sentonsa, a mixed residential development located at the outskirt of the city of Kuala Lumpur, was a poor to middle-income suburb. Filled with a strong compassion for these school children, he later left his pastoral work to set up Harap Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 26.25 (-25%)

MEMBER: RM 26.25 (-25%)

By Clay
Remy merasakan dia terpanggil dengan bisikan di sebalik pintu yang dilarang masuk. Remy bersama Shah dan Jumbo menyiasat ruang gelap kurungan bawah Kubu Naga untuk mencari kebenaran. Mereka mengesyaki ada naga dikurung dan kebenaran yang dicari membuatkan dunia haru-hara. Dapatkah wajah kejahatan sebenar terbongkar? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Soyoko Igari
ADA AURA MISTERI DI SEBALIK KEINDAHAN MANISAN JEPUN?!! Apa berlaku pada pelanggan berimej yakuza yang suka keluarkan perkataan pelik seperti 'hampir dibunuh' dan 'harakiri' tu? Identiti dia yang sebenar akan dibongkar. Apa matlamat dia datang ke Mitsuya...? Bukan tu je, An hadapi cabaran bekerja syif lambat buat pertama kali! Apa pula misteri pekerja kedai kek yang macam sorokkan sesuatu tu? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Hasumi Fujita
Meskipun cinta Meru pada Hoshimori bertepuk sebelah tangan, namun cintanya pada manisan tak pernah padam. Keluarga Hoshimori merupakan pemilik Candy Pot, sebuah kedai manisan kat Harajuku. Tapi... Candy Pot alami sikit masalah. Sebaik saja tahu hal ni, Meru tampil untuk beri bantuan. Antara cinta pada manisan dan cinta pada Hoshimori, mana satu keutamaan Meru? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Ichigo Takano
Rupa-rupanya, bukan Naho dan Suwa je dapat surat dari masa depan. Takako, Azu dan Hagita pun dapat! Diorang kemudiannya ambil keputusan untuk pilih jalan berbeza daripada permintaan surat masing-masing dan masuk acara lari berganti pada Hari Sukan bersama Kakeru. Tapi... tak apa ke abaikan surat dari masa depan buat sementara waktu demi melihat Kakeru gembira? Adakah jalan yang diorang pilih ni dapat pastikan Kakeru terus hidup? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By 手塚治虫
  多羅羅背上的藏寶圖引來盜匪的覬覦,   他們挾持多羅羅一起去寶藏之地,   然而在那裡等待著的卻是……!?   一邊尋找妖怪一邊找回失去身軀的百鬼丸又走到了父親‧醍醐景光的領地,   再度與父母親碰面的百鬼丸會回到他們的懷抱亦或仍懷恨在心……?   古典異色之作的最高潮!! 本書特色   這是以日本戰國時代為背景,東 Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 23.40 (-10%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By
▪ Dimuatkan 10 000 simpulan bahasa Melayu. 收录 10 000 个马来成语。 ▪ Disusun mengikut urutan abjad. 按照英文字母顺序排列。 ▪ Setiap simpulan bahasa diberi takrif yang ringkas dan tepat dalam dua bahasa, yakni bahasa Melayu dan bahasa Cina. 每个马来成语都以双语即马来文和华文释义,简短且准确。 ▪ Disertakan ayat contoh yang sesuai dan jelas dalam bahasa Melayu diikuti dengan terjemahan dalam bahasa Cina. 附 Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.10 (-10%)

By
This great-value pack from CGP contains four full sets of essential KS1 SATS Practice Papers: two sets for Maths and two sets for English. They're all fully up-to-date to match the SATS in 2018 and beyond, with separate test papers that are just like the real thing. What's more, complete answers, mark schemes and instructions are included for each subject, so it's easy to find out how well children are progressing. For even more practice, this second pack of realistic Maths a Learn More
USUAL: RM82.00

NOW: RM 82.00 (-0%)

MEMBER: RM 73.80 (-10%)

By
Colour and create with the Amazing Spider-Man! Join the web-slinging hero in this fantastic doodle book as he fights pesky Super Villains and saves the day. Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 22.43 (-25%)

MEMBER: RM 22.43 (-25%)

By Kc. See
USUAL: RM79.80

NOW: RM 79.80 (-0%)

MEMBER: RM 71.82 (-10%)

By Aida Adia , Naim Tamdjis , Akma Saidon
“Tiada hebatnya sesuatu itu jika tiada ‘kuasa’ bersamanya!” / CINCIN PUAKA ZAMRUD - Aida Adia Setelah kematian bapanya, Aryan sering didatangi mimpi pelik seolah-olah roh bapanya tidak tenteram di alam sana. Aryan mengesyaki peti kayu Jawa kuno warisan tinggalan nenek moyang yang disimpan oleh arwah bapanya itu pasti menyimpan suatu rahsia atau jawapan akan maksud mimpi-mimpinya itu. Namun, setelah berjaya membuka peti lama itu, bukan jawapan yang Aryan perolehi tet Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Fitri Hussin
Sarang ialah sesuatu yang dibuat atau yang dipilih untuk tempat berteduh atau tempat penjahat (penyamun dll) bersembunyi. Rania, novelis cinta yang sedang mengalami zaman kesuraman. Manuskrip cinta terbaharunya ditolak editor. Dek tercabar, dia memutuskan untuk menulis manuskrip novel bergenre seram demi mengangkat namanya semula. Fatah, novelis seram yang sedang berada di puncak. Novel debutnya super bestseller. Hidupnya berubah 180 darjah dari zero ke hero. Dia bersetu Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Arifful Baqi
Amri dipenjarakan kerana kesalahan membunuh. Dia terlibat dengan aktiviti pembunuhan antarabangsa demi menjaga kestabilan dunia. Tanpa sedar, dia sebenarnya telah menjadi ‘kambing hitam’ atas tujuan peribadi seseorang. Sehinggalah muncul satu program, Program Pengampunan Banduan. Amri dan beberapa banduan yang lain telah terpilih untuk mengikuti program ini. Mereka dibawa ke sebuah pulau yang belum pernah diterokai oleh manusia. Tanpa sangka, Pulau Larus itu ada ketua ya Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Nurul Syahida
Pada usia 22 tahun, Maira mengahwini lelaki yang dicintainya sejak dia berusia 16 tahun. Demi cinta dan rasa sayang, dia korbankan kerjaya dan hidupnya, demi menjaga ibu mertuanya Puan Nas yang sakit dan menjadi isteri yang setia pada Annas bakal seorang doktor. Namun, beberapa minit sebelum dia menyambut hari jadinya yang ke-23, Maira bergelar janda. Selama lapan tahun dia berusaha untuk membina semula hidupnya dan memperbaharui matlamat hidupnya dengan mengejar kerjaya Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Azz Rahman
Izinkan aku ikut sama mengembara ke dalam hatimu… Malas dia fikir soal jodoh, baik dia mengembara. Itulah yang selalu dikatakan oleh Azu. Sejak dahulu lagi, memang itulah aktivitinya bersama teman baiknya, Mila. Menggalas backpack ke mana-mana, mengembara berdua melihat dunia. Tetapi perancangan manusia tiada yang sempurna. Mila sudah pun berumah tangga. Azu sudah tiada teman untuk menemaninya mengembara. Jadi dia hanya terperuk di rumah dan bekerja sebagai freelance grap Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Emma Maizura
Adam dan Seri… titik pertemuan mereka bermula ketika berebut sebatang Pen Parker di sebuah kedai. Pen Parker yang bakal mencorak hubungan mereka. Ada aura yang membuatkan mereka saling tertarik. Suka Adam menjadi resah bila dapat tahu Seri adalah anak musuhnya, Sufian. Kematian secara tiba-tiba Sufian menjadikan Adam sebagai suspek utama. Puncanya disebabkan Pen Parker milik Adam. Adam menafikan tuduhan itu. Suka Seri bertukar benci dengan sikap tidak mengaku bersalah Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Dr. Hj. Ahmad Nasir Mohd Yusoff Johan Ismail
Panduan Solat di Luar Kebiasaan Kaedah berwuduk dalam kenderaan Kaedah menentukan arah kiblat Solat jamak dan solat qasar Kaedah solat semasa keuzuran Kaedah solat dalam kenderaan Kaedah solat dengan memakai kasut Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Bonda Nor
Selalu kita tersekat berlama-lama di satu takah kerana takut mahu terus melangkah. Pelbagai perkara membenak di fikiran. Kadang, kekurangan diri sendiri membuahkan rasa tidak yakin. Kadang terpaksa pula berdepan dengan kekurangan orang lain. Namun, Rasulullah berpesan dengan begitu jelas sekali tentang misi setiap Mukmin. Setiap hari mesti menjadi semakin baik dan semakin baik. Apa-apa pun kekurangan diri kita, seharusnya menjadi asbab untuk kita belajar mengatasinya. Apa-ap Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Bonda Nor
Tuhan itu terlalu dekat. Dia berbicara dengan kita menerusi pelbagai cara. Dalam pada kita leka, ditariknya kita agar kembali kepada fitrah sebagai seorang khalifah. Dalam pada kita lupa, Dia hantar peringatan demi peringatan agar kita segera kembali ke pangkal jalan. Adakalanya bicara amaran yang dikirimkannya itu datang perlahan, menusuk ke dasar hati. Pedih, dan luka itu kita tanggung sendiri-sendiri. Adakalanya bicara amaran itu datang dengan begitu kuat hingga terkapai- Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Bonda Nor
Hati yang penuh prasangka, mulut yang mencebik dan tersenyum sinis, mata yang menjeling tajam penuh makna, juga kata-kata cerca. Subhanallah. Manusia bertuah mana yang mampu terselamat daripada semua ini? Ya, hanya Rasulullah saja yang diterima sebagai maksum. Kita tidak! Kita cuma manusia biasa yang penuh dengan kelemahan dan akan sentiasa berbuat kesalahan. Isunya, adakah kita sedar kesilapan kita? Jika pun sedar, adakah kita siap sedia mahu memperbetulkannya? Sungguh ti Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Bonda Nor
Asalnya manusia memang dari sana, bukan? Ya, di situlah kemuliaan yang telah Allah berikan buat manusia. Tapi itulah, bisikan nafsu jahat kita, hasutan syaitan durjana sering menyesatkan manusia. Ia menjadi asbab tercampaknya kita ke bumi yang sarat ujian untuk memerangi nafsu dan syaitan ini. Sungguh, bukan mudah untuk terus bertarung dengan kedua-duanya. Jatuh bangun kita ditolaknya! Cedera parah iman dibuatnya! Tapi kita tak boleh putus asa. Tak boleh mengalah. Dalam Isl Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Bonda Nor
Sesekali bila takdir melampiaskan bahana kesilapan kita, memang terasa benar sakitnya. Tapi mengapa mesti mengeluh pada sesuatu takdir yang kita tak suka sedangkan itulah yang sedang mendidik kita? Ya. Takdir yang menyakitkan itu juga ada gunanya! SAKITNYA TU DI SINI! Adalah rangkuman pelbagai kisah kafarah dan teguran Allah yang sangat mahal ditemui ada semasa proses muhasabah. Dan inilah yang mahal tentang antologi ini. Betapa takdir yang tidak disukai juga adalah petanda Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Bonda Nor
Subhanallah. Ini memang betul-betul pendedahan eksklusif! Bukan semua orang boleh berlapang dada untuk berkongsi kisah-kisah seperti ini! Ini salah satu naskhah muhasabah diri yang membuka aib penulisnya sendiri. Tentang bagaimana mereka tersilap bicara, bahkan tersilap tafsir. Kemudian aturan takdir sesudah itu membuat mereka tersentak, sedar kesilapan dan cuba berubah untuk menjadi lebih baik! Ini bukan sekadar perkongsian mereka, bahkan ini juga mungkin kisah kita! Melu Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Bonda Nor
Sebagai hamba yang sudah pun dijanjikan ujian untuk ke syurga, memang sudah tugas kita untuk berjuang melepasinya. Miskin harta, bagaimana mahu mengelakkan diri daripada hidup meminta-minta? Teruji dengan kelemahan pasangan, bagaimana mahu terus berjuang untuk mempertahankan satu ikatan perkahwinan? Perjuangan itu yang mahal! Perjuangan itu yang Allah pandang dan nilai. Mampukah kita mempergunakan apa-apa saja ujian yang tiba untuk membawa kita ke syurga? Itulah persoalanny Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Bonda Nor
Ini naskhah tentang redha. Tentang bersetuju dengan apa-apa pun takdir hidup kita yang telah dipilihkan oleh Allah. Memang, bila sebut tentang kehendak, sebut tentang harapan dan cita-cita, kesemua kita ada senarai yang panjang. Itu yang kita fikir. Itu yang terdetik di hati. Tapi Allah yang cipta kita. Dia Maha Tahu segala buruk baik sesuatu perkara ke atas diri kita. Kadang dihalangnya daripada kita dapat apa yang kita nak, sebab Dia tahu itu akan buat kita jadi manusia b Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Bonda Nor
Bumerang, sejenis permainan yang apabila dilemparkan akan berbalik semula. Itulah analoginya. Itulah panduan kita dalam menetapkan hala tuju kasih sayang dan cinta. Konsepnya mudah. Jika sayang yang kita beri, sayang jugalah yang akan kita terima kembali! Allahuakbar, seronoknya saya membaca kisah-kisah benar di dalam naskhah hebat ini. Terinspirasi! Sungguh, kadang kita penat baca kisah-kisah sedih dan duka. Penat tumpang berduka. Penat menangis. Bahkan kadang kisah-kisah Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By
This is a fantastic second pack of CGP practice papers for KS2 Maths, English and Science. It contains six full sets of papers: two sets for the KS2 Maths SATS, two sets for the KS2 English SATS and two sets for KS2 Science. Everything's fully up-to-date to match the SATS in 2018 and beyond, and complete answers and mark schemes and instructions are included so it's easy to find out how well children are progressing. More great practice for all three subjects is available in Learn More
USUAL: RM82.00

NOW: RM 82.00 (-0%)

MEMBER: RM 73.80 (-10%)

By Eija Khadeeja
Diva Izara bagaikan terkena sumpahan. Dirinya tidak boleh menipu. Andai dia menipu, pasti semput akan menghukum dirinya. Namun, dalam jutaan orang yang Diva Izara temui, Irfan jejaka yang egonya tinggi melangit itu bagai dikecualikan daripada ‘sumpahan’ itu. “Sebelum nak suruh orang beradab. Cermin sikit diri tu! Awak ingat, awak tu beradab sangat ke main terjah aje tandas perempuan?” - Diva Pertemuan pertama mendesak Diva Izara memfitnah Irfan. Irfan dikatakan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Kino , Leo , Steven
BIGFOOT VS WEREWOLF WHICH SHALL RISE VICTORIOUS?! With his brother recovering from our last cryptid clash, Ray redoubles his efforts, determined to prove himself! Alas, when simple survival transforms into a terrifying trial, there can be no second chances! Faced with the feral ferocity of the Werewolf, our inept interns are really in for it now! When all looks bleak, out steps a saviour to defend the weak! With the elusive Bigfoot on their side, can our heroes emerge unscath Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Kafka Asagiri
According to the information brought by Natsume who suddenly appeared together with Katai, Dostoyevsky has established his lair in the disused tunnels underneath Yokohama. Under Dazai's direction, Atsushi and Akutagawa cooperate to carry out an infiltration... But as the pair squabble, the Virus Ability user Pushkin and Dostoyevsky's servant, Goncharov appear manacingly before them. Can Dostoyevsky really be brought down by just two people? The "cannibalism" conflict is fi Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Candy Factory
Oh no! There's a food shortage on Momosu! The island has lost it's only vegetable supplier, and the people's demands for food can no longer be met. Will everyone on Momosu starve to death? How can Alex and the Princes resolve this situation? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Xiao Jiangnam
Kembang bercita-cita untuk menjadi seorang pemburu harta karun. Dengan bantuan Dave, Kembang mengikut jejak langkah datuknya merentas ke Zaman Jurasik dan bermulalah pengembaraan mencari harta karun. Dalam perjalanan ini, Kembang terpaksa memikirkan cara untuk bergaul dengan dinosaur yang lain. Antaranya seperti membantu Mamenchisaurus mencari ibu dan menyelamatkan diri daripada kebakaran hutan bersama Stegosaurus. Malah, Kembang hampir dimakan oleh Yangchuanosaurus … Mu Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By 森真理 , 三条和都
熊本熊來了! 日本國民最愛,人氣最高的療癒系吉祥物! 唯一官方認證授權,第一本熊本熊中文傳記!   熊本熊是2010年3月,為宣傳次年開通的九州新幹線全線(博多─鹿兒島中央之間)催生的吉祥物。   2011年勇奪日本「療癒系吉祥物大賽」冠軍,日夜不懈的將熊本縣的魅力傳遞至全世界。   熊本縣在2016年受地震重創後,熊本熊更奔赴各地慰問 Learn More
USUAL: RM42.00

NOW: RM 42.00 (-0%)

MEMBER: RM 37.80 (-10%)

By Khairulnahar Jamaluddin
Kuasai Sekarang! Strategi Mudah, Sistematik dan Berkesan! Adakah anda benar-benar serius ingin menguruskan wang dengan betul dan teratur tanpa perlu risau tentang masalah wang lagi? Jika jawapan anda -Ya! Buku ini adalah jawapannya. Percayalah! Walau berapa pun gaji anda, jika ada tidak mampu menguruskannya dengan baik, anda pasti berdepan dengan masalah wang sepanjang hidup anda. Tunggu apa lagi, dapatkan Panduan Wang Gaji yang akan membantu anda merancang Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ramlee Awang Murshid
INTAN SURYANI Berkali-kali dia koma dan kemudian sedar semula... menyebabkan mamanya percaya bahawa dia mempunyai 9 nyawa berdasarkan sebuah mimpi. Dihitung jumlah ‘nyawa’ yang diambil daripadanya, lalu mengundang trauma. Sungguh dia tidak percaya... ketika koma, rohnya menyaksikan jasad sendiri yang terbujur kaku. HAKIM Si buta lagi yatim piatu ini menyara adiknya dengan penuh tanggungjawab. Hatinya sungguh luhur. Sesiapa saja akan terusik melihat keikhlasannya. Anugerah Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Val Emmich , Justin Paul , Steven Levenson , Benj Pasek
Even in book form, Evan Hansen's story sings. Required reading, especially for anyone who's ever needed to be found' - Becky Albertalli, author of Love Simon Dear Evan Hansen, Today's going to be an amazing day and here's why... When a letter that was never meant to be seen draws high school senior Evan Hansen into the Murphy family's grief over the loss of their son, he is given the chance of a lifetime: to belong. He just has to stick to a lie he never meant to tell. T Learn More
USUAL: RM48.50

NOW: RM 48.50 (-0%)

MEMBER: RM 38.80 (-20%)

1-19393 of 19393

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top