0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Pujaan hati kanda 'Found 2048 Related Products
By Aesya Azahar
Disebabkan tidak percaya dengan plot cerita novel dan drama yang cliché bagi mereka, telah mencetuskan idea gila antara dua sahabat. “Since kau kata tadi kau tak percaya lelaki boleh berubah hanya semata-mata sebab perempuan, aku cadang kita buat something yang boleh cabar hipotesis kau tu!” – Farah Zhafri Adam, seorang lelaki yang kaki perempuan dan pemabuk telah menjadi calon eksperimen itu. Maka bermulalah Ops Goda+Ubah=Success (Tinggalkan). Dengan menggunakan tig Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Cik Tet
Terjatuh hati dengan bos sendiri, itu yang sedang dialami oleh Anggun Cempaka. Bukan salah dia. Semua itu Encik Ikhlas punya pasal. Layanan dan bicara manis pemuda itu buat dirinya sentiasa di awangan. “Kalau saya nak dessert, saya tak nak makan benda lain. Saya nak awak aje.” – Encik Ikhlas “Jangan nak mengarutlah, encik. Pergilah sana.” - Anggun Namun dia sedar dengan kedudukan diri sendiri. Lebih-lebih lagi bila ada bunga lain yang sudah lama menanti. Lelah Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Azieana
Perkahwinan Intan dan Faris bukanlah sesuatu yang manis untuk dikenang. Tapi ia bukanlah satu penyebab untuk tidak meneruskan ikatan itu. Namun, campur tangan orang ketiga dan kepercayaan yang dikhianati telah meleraikan ikatan hati yang baru terbina. “Selangkah you keluar dari rumah ni, I haramkan kaki you pijak ke sini lagi. Ingat tu!” – Faris “Awak boleh ceraikan saya tapi saya mahukan pampasan sebagai balasan.” – Intan Pertemuan selepas 5 tahun berpisah Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Norshiemah Md Yasan
Hariz dan Hakeem, dua beradik yang berbeza prinsip hidup. Hariz, si teruna tampan yang sejuk beku tetapi penuh dengan kasih sayang dan cinta hanya untuk keluarga. Hakeem, si Romeo kampung yang kacak dan bermulut manis tetapi tidak serius dalam semua perkara. Tak cukup dua orang kekasih, ada hati nak tambah lagi. Tiba-tiba Pak Talib merancang nak jodohkan Raisya untuk Hariz. Macam cacing kepanasan si adik apabila buah hati nak kena pinang dengan abang sendiri. Puas Ha Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Bonda Nor
Eksklusif di Popular Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By Rafina Abdullah
Berkahwin dengan seorang lelaki yang sering menyimpan curiga, bukanlah satu keadaan yang menyenangkan bagi Ariana. Setiap hari yang dilalui, dia perlu berhati-hati dalam setiap langkah. ARIANA "Sebagai pembantu peribadi mak su, Rin tak boleh elak dari berjumpa Haji Fahmi kalau ada apa-apa urusan berkaitan." Izudin... kegagalan rumah tangganya bersama wanita yang dikasihi, menjadikan dia seorang yang over protective selepas berkahwin dengan Ariana. Pantang telinganya mende Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Fahd Razy
Hospital adalah sebuah gelanggang yang sukar diduga. Pelbagai kerenah, ragam, juga warna manusia saling bergelumang dan mencelorengkan. Bergelar petugas kesihatan umpama melihat ke dalam cermin kehidupan. Menjadi pemerhati yang tajam, juga sesekali terheret sama ke kancah yang menikam. 25 KES daripada 25 PENULIS ini merakam pengalaman itu. Sejumlah pertembungan yang kemas pada ingatan seperti retak sekeping cermin. Sentiasa ada setiap kali mereka merenung ke dalamnya. Tha Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Shafie Abdul Rahman
Sesungguhnya, jika hadiah Nobel telah mula diperkenalkan sejak abad ke-9 lagi, tidak syak lagi bahawa penerima anugerah tersebut bermula daripada abada ke-9 hinggalah abad ke-15, semuanya akan dibolot oleh cerdik pandai Islam! Pelbagai ikon menjadi pujaan dan sebutan dalam kalangan generasi muda serta anak-anak remaja kini. Ada antara mereka termasuklah para artis dan selebriti baik di peringkat antarabangsa mahupun di peringkat tempatan. Namun kurang sekali antara kita khus Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

By Julia Basri
Hidup bergelumang dengan dosa, perkara biasa bagi Umaira. Farok, Zaman dan Razif buat hidup Umaira kian celaru hingga akhirnya dia lari jauh membawa diri. Bahana dosa silam Umaira terpaksa ditanggung Adamia Qaisara. Izwan pula tak putus-putus mengambil kesempatan pada Adamia. Pertemuan tak di duga melakar kisah baru antara Adamia dan Adam Hakimi. Masing-masing ada agenda tersendiri. Adamia tidak rela dirinya dimiliki Izwan. Adam pula muak dengan cinta murahan Karina. “Bag Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Fitri Umairah 
SEORANG diri berjalan dekat kawasan ni memang sedikit menggerunkan. Terkadang terasa macam ada mata-mata yang memerhatikan tingkah lakukanya secara diam-diam dan sembunyi-sembunyi. Rayyana menebarkan pandangannya ke sekeliling jalan, tiada sesiapa. Rumah yang ada dekat tepi jalan ni pun macam tak berpenguhuni. Eh apa pula, cuba tengok jam dah pukul berapa... nak senja. Kebiasaan orang kampung sini bila hari dah nak senja anak-anak semua mereka akan arahkan untuk masuk ke da Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Nurhayati Ishak
Antara Issam dan Haider mana satu harus kupilih. Kedua-duanya aku cinta. Issam, manusia yang disumpah menjadi seekor kuda putih. Haider yang disumpah menjadi naga. Kedua-duanya kejap disimpan di dalam hati. Nakalnya Haider membuatkan hati ini geram! Tetapi dalam nakalnya, dia sangat mengambil nberat, membuakan aku terus jatuh cinta. Sikap selamba Issam ada kala melemaskan. Tetapi raut wajah dan keterampilannya membuatkan hati ini gedebuk! Jatuh tanpa sengaja. Aku juga cintaka Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Mardhiah
Kisah silam yang sentiasa melukakan. Namun kisah cinta aku hadir seperti langit yang meneduhkan ********** “Kalau kita ditakdirkan berpisah, you nak cari lelaki yang macam mana?” Khalil “Kalau dia senyum kan, hati I mesti akan rasa berdebar-debar. Macam ada gendang tau kat hati I nanti.” Sara Namun bilang emak, Sara ini tak akan sesekali beroleh bahagia. Sumpah itu sendiri telah diiakan oleh Sara, bahawa memang takdirnya akan begitu. Bahagia takkan pernah s Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 23.90 (-20%)

MEMBER: RM 23.90 (-20%)

By Nishiki
Meow ternampak pemuda baik hati bagi kucing terbiar makan. Tapi lepas dia bagi makan, peket makanan dibiarkan kat situ dan sisa makanan pun tak dibersihkan. Niat nak bagi kucing makan tu memang bagus, tapi... hmm, apa Meow patut buat ni? Meow ke kena bersihkan semuanya? Saksikan ragam dan sisi kucing yang tak pernah diketahui dalam jilid ke-8 ni! Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Azimah Lily
HELENA ISABELLA gadis kacukan Melayu Sepanyol yang membesar di luar negara. Selepas tamat pelajaran, Helena mengambil keputusan bekerja di Malaysia. Atas faktor kerja, Helena menyewa di rumah sewa Tok Wan Daud dan Mak Tok Aishah sehingga projek syarikatnya di utara semenanjung tamat. Mulanya Helena kekok tetapi Helena belajar sesuaikan diri dengan suasana kampung yang begitu asing baginya. Kehadiran tetamu di rumah Tok Wan Daud dan Mak Tok Aishah tidak disenangi oleh Helena. Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Farhah Aiddin
Hijab Qasyaf bukanlah hadir dengan semula jadi, tapi hijabnya terbuka atas hatinya yang hitam dan dendamnya dengan Nada, kakaknya. Qasyaf Ilmi memiliki perangai yang cukup memeningkan keluarganya. Akhirnya, dia dihantar tinggal bersama datuknya. “Mereka hantar cara baik, mereka nak ambil pun cara baik. Jangan fikir bukan-bukan.” Atok menasihatinya. Kepulangannya di rumah membuatkan Qasyaf menjadi lebih tertekan dan pelbagai gangguan mengganggunya, malah cuba menced Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Faizah Mohd Noh
"Manusia! Penuh dengan alasan kan? Kalau kita sibuk, dia kata dia sunyi. Kalau kita sentiasa ada, dia kata kita mengongkong."- DIANA "Susah juga. Bila kita terpaksa berhadapan dengan orang yang salah, tapi menipu untuk raih kemenangan." – SYAFIQ Dua insan berbeza. Bertemu kerana dendam. Kisah silam yang disimpan rapat oleh Diana, kini diungkit-ungkit Syafiq. Lelaki yang hadir dalam hidupnya kerana satu titik noda yang membawa kepada kehancuran. Diana cuba lari, na Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Mirei May
‘Perampas! Tak kahwinlah kau sampai ke tua!!!’ Demi Allah, tohmahan itu terlalu memeritkan. Demi Rabbnya Yang Maha Pengampun, dia rela mengalah asalkan wanita yang disakitinya itu, menemukan cinta sucinya semula. Lantas dia berkelana, membawa kesedihan nun jauh ke Kota Seoul. Bagi UMAIRAH HUSNA, tiada insan yang lebih teruk ditimpa ujian daripada Yang Maha Esa, melainkan dirinya. SHEIKH MUZAMMIL FARHAN, Encik Penunjuk Arah setibanya Maira di Seoul, nampak garang di lu Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

By Hitsuji Harumi
Izumi pelajar terbaik jurusan seni yang suka chatting. Nickname dia IZU dan partner alam mayanya bernama KANON. Izumi amat kagumi KANON dan setiap hari diorang chatting. heart Suatu hari, seorang pelajar jurusan muzik bernama Sagami muncul. Izumi dengan Sagami ni tak pernah ngam. Dan... identiti sebenar Sagami ialah KANON! Tak lama lepas tu, Sagami sedar Izumi ialah IZU lalu jatuh cinta dengannya. Tapi Izumi terus dingin. Apa Sagami perlu buat untuk tambat hati gadis ni? b Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Hitsuji Harumi
Sagami a.k.a KANON adalah orang yang sama di alam maya. Dia seorang penulis lagu perempuan (padahal lelaki) dan selalu chatting dengan BFF-nya, IZU; seorang juruanimasi. Dalam diam, dia jatuh hati kat gadis tu! heart Sagami happy sangat bila tahu Izumi sebenarnya IZU. Bagi Izumi pula, Sagami tu musuh utama. Dia tak tahu langsung KANON tu Sagami. Sudahnya Sagami kecundang pada musuh yang berjaya ajak Izumi dating! Apa Sagami perlu buat? Jadi stalker? Eh, tak boleh! Sebab ra Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Adnil Zaff
Sindrom Stockholm! Sesuatu yang tidak pernah diangankan oleh Amalina. Dia telah diculik oleh seorang mafia bernama Tajul Gazi. Bukanlah wang tebusan yang dihendakkan oleh lelaki itu. Sebaliknya, Tajul mahukan anak. Eh! Ada ke wanita yang mahu melahirkan anak kepada penjahat seperti Tajul? Amalina pada mulanya takut akan lelaki itu. Riak wajahnya bengis dan lelaki itu memang kaku. Tetapi setelah beberapa minggu ditawan Tajul, Amalina sendiri yang sudi dinikahi lelaki itu. Kepu Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Cici Aida
Aku…Darling Delia. Nama vogue sangatkan. Kategori aku, hanya gadis biasa-biasa, tapi tetap ada gaya. Pakej manis, itu semulajadi. Ada juga yang ingin meraih perhatian. Tetapi sayang, aku cuma mengejar seorang saja. Bukan sebab dia terlalu kacak, tapi kaku macam kayu bila berdepan dengan perempuan. Senang cerita tersangatlah pemalu. Kalah seperti anak dara kena pinang. Jujur…dialah lelaki itu, Emir Anaqi. “Lepas ni saya akan panggil awak Darling sebab itu memang nama a Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ella Syasdhia
Bila cinta yang disangka bertepuk sebelah tangan bertukar menjadi tragedi, hidup Eshaal berendam dengan darah keluarganya. Tragedi hitam itu telah membuatkan dunianya bertukar gelap-gelita. Memori hitam yang menghantui membuatkan dia hilang kewarasan fikiran. Mujurlah Eshaal dapat bertongkat melalui kekuatan si abang yang setia di sisi. Namun, Eshaal dimomok dengan tanggapan bahawa dialah gadis paling hodoh akibat kesan peristiwa hitam itu. Padanya cinta adalah zalim kerana Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Alisha Rai
Rhiannon Hunter may have revolutionised romance in the digital world, but in real life she only swipes right on her career - and the occasional hookup. The cynical dating app creator controls her love life with a few key rules: - Nude pics are by invitation only - If someone stands you up, block them with extreme prejudice - Protect your heart Only there aren't any rules to govern her attraction to her newest match, former sports star Samson Lima. The sexy and seemingly s Learn More
USUAL: RM47.90

NOW: RM 35.93 (-25%)

MEMBER: RM 35.93 (-25%)

By Dr.Farhan Hadi Fatimah
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Wan Nur Najihah
“Kalau aku tahu ni yang terjadi, kau ingat aku akan mulakan dulu? Kau tahu tak selama ni apa yang aku rasa bila ingat balik perbuatan aku? Aku rasa baik aku mati.” FALIQ NAZRAN- Dirinya tidak sempurna. Didikan agama yang diberi terbang saat diri berada di perantauan. Hidupnya bahagia dengan setiap dosa yang dicipta. Tapi kerana satu kejadian, kesedaran yang muncul sekelip mata mendatangkan rasa insaf. ZAFRAN- Kahwin? Perkataan itu lenyap sebaik dia memikul tanggungjaw Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Sophilea
Cinta itu satu anugerah memiliki atau tidak itu adalah takdir. Pertemuan itu Cuma seketika di tengah bandar asing, hati Engku Fadhli jatuh cinta pada seraut wajah manis milik Nadia Arisya. Betullah kata orang cinta itu tak perlu ada sebab untuk memiliki dan di miliki kerana cinta itu unik ia hadir tanpa pernah kita sedari. Tanpa perlu memandang siapa dia atau siapa aku. “Rom tak di bina dalam masa satu hari, Engku Fadhli.” Nadia mengerling. Salji memutih di tengah banda Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Aiman Banna
"Jangan dibina istana bahagia kau di atas sungai yang mengalirnya air mata aku. Ada sebab Tuhan cipta manusia ada satu hati, bukannya dua!" Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Nicole Williams
Quinn knows better than to believe in happy endings, but she always assumed her mom would be by her side. When tragedy strikes, Quinn is sent to live with her estranged father, Nick, who walked out on their family years ago. Set on hating her new life, Quinn is surprised when she meets Kel. Her new classmate has a reputation around town as a phenom at both baseball and attracting trouble. Even Kel has told Quinn she should stay away, but that only makes him more enticing. Learn More
USUAL: RM46.95

NOW: RM 46.95 (-0%)

MEMBER: RM 42.26 (-10%)

By Aida Adia , Naim Tamdjis , Akma Saidon
“Tiada hebatnya sesuatu itu jika tiada ‘kuasa’ bersamanya!” / CINCIN PUAKA ZAMRUD - Aida Adia Setelah kematian bapanya, Aryan sering didatangi mimpi pelik seolah-olah roh bapanya tidak tenteram di alam sana. Aryan mengesyaki peti kayu Jawa kuno warisan tinggalan nenek moyang yang disimpan oleh arwah bapanya itu pasti menyimpan suatu rahsia atau jawapan akan maksud mimpi-mimpinya itu. Namun, setelah berjaya membuka peti lama itu, bukan jawapan yang Aryan perolehi tet Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Nurul Syahida
Pada usia 22 tahun, Maira mengahwini lelaki yang dicintainya sejak dia berusia 16 tahun. Demi cinta dan rasa sayang, dia korbankan kerjaya dan hidupnya, demi menjaga ibu mertuanya Puan Nas yang sakit dan menjadi isteri yang setia pada Annas bakal seorang doktor. Namun, beberapa minit sebelum dia menyambut hari jadinya yang ke-23, Maira bergelar janda. Selama lapan tahun dia berusaha untuk membina semula hidupnya dan memperbaharui matlamat hidupnya dengan mengejar kerjaya Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Azz Rahman
Izinkan aku ikut sama mengembara ke dalam hatimu… Malas dia fikir soal jodoh, baik dia mengembara. Itulah yang selalu dikatakan oleh Azu. Sejak dahulu lagi, memang itulah aktivitinya bersama teman baiknya, Mila. Menggalas backpack ke mana-mana, mengembara berdua melihat dunia. Tetapi perancangan manusia tiada yang sempurna. Mila sudah pun berumah tangga. Azu sudah tiada teman untuk menemaninya mengembara. Jadi dia hanya terperuk di rumah dan bekerja sebagai freelance grap Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Emma Maizura
Adam dan Seri… titik pertemuan mereka bermula ketika berebut sebatang Pen Parker di sebuah kedai. Pen Parker yang bakal mencorak hubungan mereka. Ada aura yang membuatkan mereka saling tertarik. Suka Adam menjadi resah bila dapat tahu Seri adalah anak musuhnya, Sufian. Kematian secara tiba-tiba Sufian menjadikan Adam sebagai suspek utama. Puncanya disebabkan Pen Parker milik Adam. Adam menafikan tuduhan itu. Suka Seri bertukar benci dengan sikap tidak mengaku bersalah Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Bonda Nor
Tuhan itu terlalu dekat. Dia berbicara dengan kita menerusi pelbagai cara. Dalam pada kita leka, ditariknya kita agar kembali kepada fitrah sebagai seorang khalifah. Dalam pada kita lupa, Dia hantar peringatan demi peringatan agar kita segera kembali ke pangkal jalan. Adakalanya bicara amaran yang dikirimkannya itu datang perlahan, menusuk ke dasar hati. Pedih, dan luka itu kita tanggung sendiri-sendiri. Adakalanya bicara amaran itu datang dengan begitu kuat hingga terkapai- Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Bonda Nor
Hati yang penuh prasangka, mulut yang mencebik dan tersenyum sinis, mata yang menjeling tajam penuh makna, juga kata-kata cerca. Subhanallah. Manusia bertuah mana yang mampu terselamat daripada semua ini? Ya, hanya Rasulullah saja yang diterima sebagai maksum. Kita tidak! Kita cuma manusia biasa yang penuh dengan kelemahan dan akan sentiasa berbuat kesalahan. Isunya, adakah kita sedar kesilapan kita? Jika pun sedar, adakah kita siap sedia mahu memperbetulkannya? Sungguh ti Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Bonda Nor
Ini naskhah tentang redha. Tentang bersetuju dengan apa-apa pun takdir hidup kita yang telah dipilihkan oleh Allah. Memang, bila sebut tentang kehendak, sebut tentang harapan dan cita-cita, kesemua kita ada senarai yang panjang. Itu yang kita fikir. Itu yang terdetik di hati. Tapi Allah yang cipta kita. Dia Maha Tahu segala buruk baik sesuatu perkara ke atas diri kita. Kadang dihalangnya daripada kita dapat apa yang kita nak, sebab Dia tahu itu akan buat kita jadi manusia b Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Eija Khadeeja
Diva Izara bagaikan terkena sumpahan. Dirinya tidak boleh menipu. Andai dia menipu, pasti semput akan menghukum dirinya. Namun, dalam jutaan orang yang Diva Izara temui, Irfan jejaka yang egonya tinggi melangit itu bagai dikecualikan daripada ‘sumpahan’ itu. “Sebelum nak suruh orang beradab. Cermin sikit diri tu! Awak ingat, awak tu beradab sangat ke main terjah aje tandas perempuan?” - Diva Pertemuan pertama mendesak Diva Izara memfitnah Irfan. Irfan dikatakan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Nur Shamsiah On
Inginku khabarkan. Tatkala nyiur melambai, liuk lentoknya cukup menggamit perasaan. Kicauan burung bagaikan irama wajib kala sang suria menjelma. Semerbaknya kasturi desa. Terpana seketika hati ini diulit momen di lewat musim itu… * * * Mereka yang berada di situ semua berhenti lalu menoleh ke arah cahaya yangditunjukkan oleh Ibrahim. Be Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 9.68 (-25%)

MEMBER: RM 9.68 (-25%)

By Nur Shamsiah On
Kita lahir hanya dengan satu hati yang terletak jauh di dalam diri.Penghargaan dan pemberian kasih sayang berasal dari sudut hati yang paling dalam. Belajarlah untuk menghargai kasih sayang selagi denyutannya masih berdegup untuk kita.Tanpa mereka sedari, ada seseorang sedang berdiri di sebalik tangga tidak jauh daripada mereka bertiga... Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 9.68 (-25%)

MEMBER: RM 9.68 (-25%)

By Nur Shamsiah On
Dugaan dan ujian dalam kehidupan memang merupakan suatu kemestian di dalam diri setiap insan tanpa mengira usia. Tapi itulah yang membuahkan kematangan dan kemanisan di dalam hidup. Walau apa pun yang terjadi, janganlah putus asa dari memohon ke hadrat Ilahi di dalam senang dan susah. Ridwan memerhati sekeliling dan terlihat kesan ranting patah dan rumput-rumput yang rebah ke tanah ada seseorang atau sesuatu telah lalu di situ. Dia pergi ke tepi tebing itu dengan berhati- Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 9.68 (-25%)

MEMBER: RM 9.68 (-25%)

By Ramlee Awang Murshid
INTAN SURYANI Berkali-kali dia koma dan kemudian sedar semula... menyebabkan mamanya percaya bahawa dia mempunyai 9 nyawa berdasarkan sebuah mimpi. Dihitung jumlah ‘nyawa’ yang diambil daripadanya, lalu mengundang trauma. Sungguh dia tidak percaya... ketika koma, rohnya menyaksikan jasad sendiri yang terbujur kaku. HAKIM Si buta lagi yatim piatu ini menyara adiknya dengan penuh tanggungjawab. Hatinya sungguh luhur. Sesiapa saja akan terusik melihat keikhlasannya. Anugerah Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Kamsiah Abu
Nur Azira dibesarkan dalam suasana penuh didikan agama. Sebab itu dia amat menjaga akhlak dan keperibadiannya sebagai seorang gadis remaja. Tidak kira di mana atau dengan siapa dia berinteraksi. Keperibadian yang mulia itu telah berjaya membuatkan Richard Ong, pengurus tempat Nur Azira bekerja telah jatuh hati padanya sehingga Richard Ong dengan rela hati mahu mendalami agama Islam. Namun dalam masa yang sama Doktor Hafizi, seorang kariah masjid yang tinggal berhampiran deng Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Luqman Makhtar
Apa yang ada dalam buku ini? Buku ini terdiri daripada 4 bab mustahak dengan lebih 100 babak romantik Nabi dengan ummul mukminin : Bab 1 - Romantik menampilkan sekitar 40 babak yang bakal menginspirasi kan rumah tangga kita. Antara babaknya; - Asam Garam 1 : Nabi dan isteri berkongsi makanan - Asam Garam 8 : Nabi dan isteri berkongsi berus gigi - Asam Garam 14 : Isteri sikatkan rambut Bab 2 - Nikah pula menghidangkan lebih 50 babak pernikahan Nabi dengan 11 orang isteri t Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Syaari Ab Rahman
Perempuan yang baik-baik itu bukanlah perempuan yang sempurna. Tidak sempurna sabarnya, namun mampu menguatkan kesabaran demi zuriat yang disayanginya. Persis Maryam AS. Tidak sempurna keyakinannya, namun mampu meneguhkan hatinya kerana percaya akan janji Allah SWT. Persis ibu Nabi Musa AS. Tidak sempurna masa silamnya, namun demi mengejar peluang syurga, dia sanggup korbankan segalanya. Persis Zulaikha. Melalui buku ini, Ustaz Syaari mengupas kisah-kisah perempuan yang dia Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Phidot
Dunia Risa penuh dengan duka sehingga dia bertemu dengan Naufal, lelaki yang penuh dengan senyuman ketika bercuti secara solo di Seoul, Korea. Sungguh hatinya berasa jengkel setiap kali lelaki itu cuba mahu berkawan dengan dirinya walaupun sudah puas ditolak dengan pelbagai amaran dan cara. Sikap dingin Risa membuatkan Naufal penasaran. Wajah tanpa senyuman itu menggamit rasa ingin tahunya terhadap Risa, dengan lebih mendalam. Betapa sukarnya dia mahu mengetahui nama gadi Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Anis Akhir
Sembilan mawar kucari… “Nama saya Mawar Zulina.” Lapan dari darah sendiri… “Kenapa tok ma masukkan dua aje bunga mawar tu? Kan ada lagi tujuh botol.” Aina pelik. “Dua bunga mawar tu aje yang elok. Yang lain belum kembang cantik lagi. Tapi, macam boleh buat untuk sebotol lagi ni,” jawab tok ma dengan senyuman misteri. Satu lagi liar berduri… Tiba-tiba satu suara gemeresik lagi halus kedengaran. Merdina mula cuak. Bulu romanya naik mencacak. Peluh-peluh mula Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Nor Hasnida
Kahwin dengan CEO? Itu memang impian Rania, tapi sekadar impian kosong saja kut. Siapa yang tak pernah ada impian, kan? Tapi, bila dia betul-betul dipinang CEO, Rania blur. OMG? Biar betul ni? Impian dia dah jadi kenyataan ke? Bukan sesuatu yang mudah untuk Rania hadapi saat dia tahu lelaki yang dia kenal selama ini adalah CEOnya sendiri. Hampir saja Rania putuskan pertunangan dengan Carl gara-gara lelaki itu tidak pernah bercerita tentang siapa dia sebenarnya. Sangkanya Ca Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Cahaya Ainn
“I don’t have a groom.” “I can be yours…” “Setuju tak?” Sekali lagi Akhbar bertanya. OMG! Adakah Akhbar sedang melamarnya? Ditinggalkan di malam pernikahannya sendiri membuatkan Adalia tekad membawa diri ke bumi Kashmir. Tujuannya hanya satu. Untuk mengubati luka di hati. Namun, dia tak menyangka yang kedatangannya ke Kashmir bakal membuka cerita cinta yang baru dalam hidupnya. Pertemuannya dengan Akhbar yang secara tidak sengaja, berjaya membuahkan bibit ci Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Buku ini memperihalkan segalanya tentang hati yang menjadi perbahasan ilmu Tasawuf. Setiap sifat-sifat hati diterangkan dengan jelas, disertakan cara untuk membersihkan hati daripada sifat-sifat mazmumah dan menghiasinya dengan sifat-sifat mahmudah. Mempelajari ilmu Tasawuf adalah fardu ain ke atas Muslim yang baligh dan berakal. Dengan mengamalkannya, mudah-mudahan kita beroleh redha Allah SWT di dunia dan akhirat. Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.00 (-20%)

By Rin Ahmad
Delilah seorang playgirl, tak pernah serius dalam hubungan dan akan memutuskan hubungan dengan pasangannya sesuka hatinya. Pertemuan pertama Delilah dengan Ezaq ialah di sebuah hotel. Masing-masing dengan urusan sendiri, tapi cukup untuk meninggalkan kesan. Malangnya, Delilah sudah mempunyai kekasih. Ezaq tetap menjejak Delilah walaupun tahu dia sudah berpunya dengan alasan membayar baki upah kerana menolongnya semasa migrain tempoh hari. Namun, layanan Delilah sangat din Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Shiroe Sherry
Mencintai Izzat yang jauh di mata merupakan sesuatu yang mustahil tetapi itu yang Delisa rasakan. Berbelas tahun berpisah, mereka langsung tidak berhubung sehinggalah Izzat tiba-tiba muncul. Bagi Delisa cinta dia pada Izzat adalah rahsia hatinya dan Izzat tidak perlu tahu semua itu. Love that can’t be together can also be known as love. “Kalau dengan orang lain elok aje mood. Tak ada nak mengelak bagai, tak sakit, tak banyak alasan, tapi kalau dengan abang?” Segal Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Fara Hana
IRINA JASMINE yang buntu ditinggalkan mama dan papanya terpaksa menerima tawaran yang cukup lumayan daripada seorang ahli perniagaan yang berjaya. Tawaran yang membuatkan Jasmine sukar untuk menolak. Apatah lagi dalam keadaan dia dan adiknya yang diabaikan oleh kedua ibu bapa mereka. Mahu atau tidak Jasmine akur dengan kehendak takdir. Salam pertolongan itu disambut dengan resah. DRACO ENRIQUE VALIENTE punya agenda tersendiri, setiap wang yang dilaburkan ada balasannya dan Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Aein Dhiyauddin
NUR HASNUL HISHAM – Seorang duda, baru kematian isteri. Menyalahkan dirinya sendiri atas kematian isteri dan anak mereka. Larut dalam kesedihan dan penyesalan hingga berniat mahu membunuh diri. NAJLA ATIKAH - Kelihatan seperti gadis biasa tetapi dia seorang luar biasa kerana mampu melihat apa yang orang lain tidak boleh nampak. Dia digelar monster kerana suka menjerit dan menengking tanpa sebab. Tiada kawan lain melainkan SUFIAN dengan HANA. “Adoi... Sakitlah. Ke Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Puteri Nor
Tiga jiwa - Sofie, Ajmal dan Emry yang pernah terperangkap dalam cinta tiga segi diuji lagi selepas menamatkan pengajian di England. Sikap mementingkan kerjaya Ajmal, egonya, serta persepsinya tentang peranan dan kuasa suami sering buat Sofie berkecil hati. “Is the feeling over? Is the magic gone?” –SOFIE Sewaktu trekking di hutan Thailand selepas tamat tugasan luar negara, Ajmal yang bertempur dengan kumpulan penyeludup diisytiharkan terkorban. Hamil, Sofie ting Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.40 (-20%)

By Nureen Mirza
Pertemuan mereka akibat salah faham. Hutang yang dituntut telah mengikat Dalili dengan Haidar. "Kau bayar hutang aku 100 ribu dulu baru aku lepaskan kau." - Haidar "Saya tak berhutang dengan sesiapa. Awak dah salah orang." - Dalili Dalili tak tahu yang kakaknya, Dalila menghilangkan diri sebab tak mampu bayar hutang tersebut. Haidar pula keliru antara si kakak dan si adik. Makanya, adik yang jadi taruhan. "Cara mudah untuk kau selesaikan hutang tu, kahwin dengan aku." - Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Emy Roberto
Kesinambungan JANGAN BENCI CINTAKU, kisah Rafeeqa dan Shahrizal yang sudah bertahun hidup sebagai suami isteri. “Apa akan jadi kalau hidup awak tanpa isteri macam saya?” - Rafeeqa “My life would be incomplete.” - Shahrizal Namun, perkahwinan mereka diuji lagi dan kali ini Shahrizal benar-benar menyalahkan Rafeeqa. Bagi Rafeeqa, biarpun dipersalahkan atas kehilangan orang tersayang, dia masih cuba menyelamatkan rumah tangga mereka. Masih cuba mengajak Shahrizal Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Hanif , Hidayah
Setelah sekian lama Hidayah menunggu jodohnya tidak kunjung tiba. Sampai satu tahap, dimana adiknya pula ingin mendirikan rumahtangga. Terasa berbolak balik hatinya. Hidayah seakan-akan berputus asa untuk terus menunggu dan dia merasakan seperti tiada lagi harapan untuknya mendirikan rumahtangga serentak dengan adiknya. Sedangkan mereka berdua sudah bercadang untuk berkongsi satu majlis bagi memudahkan urusan orang tua mereka serta ingin menjimatkan belanja. Tetapi, dia tidak Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Khairul Naim
Bunyi langkah berhenti di depan pintu. Irina dapat rasakan seseorang sedang berdiri di muka pintu biliknya. Bahkan boleh dengar dengusan nafasnya. Semacam dengusan lembu jantan liar. "BOM!!!" Bunyi dedaun pintu menghentak dinding. Irina menjerit sekuat hati. Dek terlalu takut, pernafasannya terganggu tiba-tiba. Kelopak matanya sekejap terkatup, sekejap dibuka. Berasa macam hendak pengsan disebabkan oksigen tidak sampai ke otak. Dia dapat rasakan seorang perempuan berdiri di Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Bella , Sarah
Pernah punya mimpi yang ‘terlalu mahal’ dan kemudian melupakannya? Tapi, bagaimana jika kemudian mimpi itu terwujud? Pernah stress dikejar deadline menulis tugas akhir dan dimarahi dosen pembimbing karena otak kita pas-pasan? Tapi, bagaimana jika dosen pembimbing tersebut berasal dari negara lain sehingga kultur kita yang berbeda menyebabkan kesalah pahaman? Pernah patah hati dan kemudian kembali bersemangat karena dihibur teman-teman dekat? Tapi, bagaimana jika teman-te Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Era Ishak
Amani sayang mama sebab mama lah ratu hati Amani. Amani nak jadi puteri mama yang paling istimewa. Sebagai puteri, Amani nak bantu ringankan kerja mama. Bila mama sedih, Amani nak gembirakan mama. Cuma, kadang-kadang, Amani buat silap juga. Hmmm... Tapi, boleh ke Amani gembirakan mama selalu ya? Amani ada banyak lagi cerita yang ingin dikongsi dengan kawan-kawan tau! Semuanya Amani tulis dalam buku ni. Kawan-kawan, jomlah baca buku ni bersama Amani... Mesti seronok! Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 8.18 (-25%)

MEMBER: RM 8.18 (-25%)

By Maya Adira
Bagi Irfad Haji Muzir, cinta adalah penipuan. Cinta adalah permainan. Maaf, dia tidak lagi percayakan perkataan itu. Ya, dia pernah mencintai dengan setulus hati lelakinya. Namun, baru ingin dipetik sebagai suri, cinta itu terbang pergi. Permainan waktu menemukan mereka. Hatinya remuk, hancur diinjak sang tunang dan sahabat baiknya, dua insan paling disayanginya. Dia mengalah untuk tidak mahu bernafas lagi. Apa gunanya? Aflah tekad, dia mesti pergi. Kenapa mesti dia diselamat Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

1-2048 of 2048

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top