Best of 2021
Best of 2021
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Puteri gunung ledang 'Found 110 Related Products
By
Rangers work to save people at Jiri Mountain National Park. Seo Yi-Gang (Gianna Jun) is the best ranger at Jiri Mountain National Park. She knows virtually everything about the area, including where to climb the mountain. Kang Hyun-Jo (Ju Ji-Hoon) is a rookie ranger at Jiri Mountain National Park. He graduated from the military academy and was once an army captain. He has a secret that he can't tell anyone about. These two people become partners and they work to save people a Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 59.90 (-0%)

By TadaTada
Jason, Charles dan Shizuno inigin menyertai penerokaan gua bersama rakan lain tetapi rupa-rupanya perlu mendaki gunung terlebih dahulu! Kawan mereka Tyson pula hilang dan bermulalah pencarian dalam kegelapan di tasik bawah tanah. Haiwan artropod mengerikan menanti Jason dan Shizuno di bawah tanah. Sesuatu perlu dilakukan untuk terus hidup. Leon dan Marina juga bertarung haiwan yang sama... kala jengking! Bagaimana semua ini akan berakhir?! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Ibnu Ibrahim At-Tawari
jo. Nyi Row Kidul dipercayai raw ghaib penguasa Laut Selatan. Pun cantiknya digambarkan scbagai makhluk jahat yang sedia mcminta korban sesiapa sahaja pclanggar pantang dan larangan di Pantai Selatan, tetapi ada juga anggapan bahawa Nyi Roro Kidul merupakan penguasa ghaib yang sedia menjaga tanalt Jawa lagi Yogya dengan bala kekuatannya. Banyak versi yang menerangkan tentang jati diri Nyi Roro Kidul. Ada yang mengatakan Nyi Roro Kidul merupakan keturunan-keturunan Raja Air Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Shukriah Rodzi
Shannie dan pasukan cari gali Profesor Idris rasa teruja kerana menemui satu lagi artifak bersejarah berupa mohor jongkong emas dengan ukiran mahkota ular berkepala lima yang boleh digunakan oleh mereka untuk membantu kajian tentang ketamadunan Kerajaan Kedah Purba. “Nah, Shan pakailah rantai ni. Ni, sebenarnya rantai nenek papa. Dia suruh wariskan pada anak perempuan sulung papa.” Jasadnya dirasakan terawang-awangan hinggakan dirinya dibawa ke alam siluman ular yang pe Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Harleen
"Hanya perlu ada dia, selamat jiwa dan raga," Bagi Dhia, tak salah rasanya kalau dia cuba mencari kawan baru dan berbaik dengan semua orang. Boleh juga mengelakkan permusuhan. tak gitu? Tapi, mamat ber'hoodie' hitam ini pula tunjuk perilaku sombong. Pelawaan Dhia untuk menjadi kawan ditolak mentah mentah. "apa? kau ingat aku ni ada masa nak layan perangai budak budak kau tu?" -Farhan Iskandar Sudahlah dikutuk Dhia seperti budak budak, dikatanya pula Dhia ini mengambil ke Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Eri Kumaki & Lain-Lain
Kompilasi kisah penuh plot twist dan tidak mengecewakan. Bakal bawa korang menerawang demi memenuhi impian sukar dijangka hingga sanggup buat apa saja. Dongengan tentang Cinderella, Puteri Beradu dan gadis penuh dendam, pasti buat korang terkesan! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
Nanatsu no Taizai七原罪 JAP (OVA,SP) (E / C / M) In a world similar to the European Middle Ages, the feared yet revered Holy Knights of Britannia use immensely powerful magic to protect the region of Britannia and its kingdoms. However, a small subset of the Knights supposedly betrayed their homeland and turned their blades against their comrades in an attempt to overthrow the ruler of Liones. They were defeated by the Holy Knights, but rumors continued to persist that th Learn More
USUAL: RM109.90

NOW: RM 109.90 (-0%)

MEMBER: RM 109.90 (-0%)

By
GOBLIN SLAYER THE MOVIE 哥布林殺手劇場版 : GOBLIN'S CROWN - JAP/ENG (E / C / M) Goblin Slayer and his party head up to the snowy mountains in the north after receiving that request from the Sword Maiden. A small village gets attacked, they encounter a mysterious chapel, and something about how these goblins are acting bothers the Goblin slayer. “I’m going to take back everything that I’ve lost!” In order to save the captured Noble Fencer, the Goblin Slayer Learn More
USUAL: RM21.90

NOW: RM 21.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.90 (-0%)

By Jeehan
Jasad dan jiwa yang menyatu, selamanya bertemakan aku. Pertualangan memburu jasad. Ritual menanti jiwa. Sumpahan iblis melalui patung-patung itu telah membawa permainan terkutuk itu bersemadi selamanya. Namun, demi seorang sahabat, Kat dengan rela hati berusaha merungkai segala teka-teki yang bersarang di fikirannya. Vina pula semakin kuat rasa ingin tahu tentang rahsia yang disembunyikan oleh keturunannya. Nol terjebak dengan misteri yang sedang melilit dua sahabatnya. P Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By 全智贤 , 朴秉恩 , 金时雅
As the southern part of Joseon recovers from a Japanese invasion, the northern border of Joseon has become more vulnerable. Jurchens have gathered in nearby Pajeowi, arousing the suspicions of the Joseon government. 15 dead Jurchen bodies are discovered in a mountain in Joseon. The Jurchens were hunting for wild ginseng. Fearing a possible invasion by the Pajeowi Jurchens due to the deaths of their people, Min Chi-Rok (Park Byung-Eun) implements a plan to ward off an invasion Learn More
USUAL: RM21.90

NOW: RM 21.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.90 (-0%)

By Tadatada
Diketuai Raja Gunung Niko bersama rakan sekelas mereka, Francois, Leon serta Jason menjelajah Siberia tetapi diburu pihak tidak bertanggungjawab. Mereka meneruskan kelangsungan hidup musim sejuk dan terperangkap dalam kejadian salji runtuh menggerunkan. Kemudian dikejutkan pula dengan kehadiran anak harimau sesat. Bolehkah mereka keluar dari bahaya dengan selamat? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Dreamer
Menurut atuk, ada legenda pokok pisang kaki merah yang luar biasa. Jika sesiapa makan buah tu, apa-apa penyakit pun boleh sembuh dan pasti panjang umur. Namun syaratnya kena petik sebiji je. Kalau tamak haloba, akan ditimpa malapetaka.Bila atuk tiba-tiba jatuh sakit, Rania cuba dapatkan pisang kaki misteri tu supaya atuk sembuh. Malangnya ketika di gunung, muncul hantu pemburu nak rampas pisang kaki dari Rania!Misteri buruan hantu dalam siri hitam ‘Black Rose’! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Ustaz Haji Jafri Abu Bakar Mahmoodi
Mukjizat merupakan kejadian luar biasa yang tidak mampu diterima oleh akal, yang terjadi pada diri nabi dan rasul sebagai bukti kerasulan mereka. Sebagai penutup para nabi, Nabi Muhammad ﷺ memiliki ribuan mukjizat anugerah daripada Allah Ta‘ala. Buku ini hadir bagi menyajikan sebahagian daripada kisah-kisah mukjizat tersebut. Menariknya, penulis menyusun kisah-kisah hebat tersebut dalam lima tema utama. Ini merupakan satu kelainan yang dikemukakan oleh penulis. Supaya ma Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By
Is It Wrong to Try to Pick Up Girls in a Dungeon? 在地下城寻求邂逅是否搞错了什么? As an adventurer living in Orario, Bell Cranel becomes the only member of Hestia Familia. Although he was very weak compared to veteran dungeon crawlers, he gained a special skill that enables him to become stronger quickly as long as his feelings towards Aiz, the Sword Princess whom he looks up to, does not change. With the help of his Goddess, Hestia and other people who cares f Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 59.90 (-0%)

By
Yuru Camp△ 摇曳露营△ Nadeshiko, a high school student who had moved from Shizuoka to Yamanashi, decides to see the famous, 1000 yen-bill-featured Mount Fuji. Even though she manages to bike all the way to Motosu, she's forced to turn back because of worsening weather. Unable to set her eyes on her goal, she faints partway to her destination. When she wakes up, it's night, in a place she's never been before, with no way of knowing how to get home. Nadeshiko is saved Learn More
USUAL: RM41.90

NOW: RM 41.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.90 (-0%)

By Faizah Mohd Noh
Yang mati hanyalah cintaku. Tidak mimpiku. Melangkaui dua latar zaman. Melayari keping-keping rindu menjadi satu potret suram. Ini fasa-fasa duka dalam hidupnya… Fida, gadis yang dicurangi setelah segalanya dikorbankan. Jay, memperlakukannya seperti hamba. Sedikit pun tiada terdetik rasa kasihan di jiwa lelaki itu untuknya. Derita yang ditanggung, membuatkan Fida dilanda kemurungan. “Ini yang kau balas kat aku, Jay? Tak apa. Tuhan ada. DIA takkan sesekali menganiayai Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Amyra Aimi
Takkan sempurna diriku tanpa adanya kamu! Perkenalan yang sangat sukar. Awkward. Begitulah apa yang Alya rasa saat kali pertama bertemu Michael, lelaki kacukan Melayu-Amerika yang baru nak kenal budaya Melayu dengan aksen Amerika yang pekat, agresif, perasan bagus dan penuh lagak! Mamat yang buat Alya alergi. Tak tahulah kenapa. Alya rasa macam ini hanya dengan Michael. Dengan lelaki lain tak pun. Semakin Alya cuba mengelak, semakin panjang pula isu antara mereka. Mereka Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By
"When people shine, a miracle is born. That shine is the symbol of the warriors who can change the future! KIRAMAI GO! " A princess from a land of jewelry and Kiramai Stones comes to Earth in search of people with a “shining spirit” called Kiramental, a source of outstanding charm and talent. She seeks them out to make them into warriors to defend Earth from an evil army. Five are chosen by the Kiramai Stones, which transform into sentient vehicle companions known as Mas Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 59.90 (-0%)

By Kou Natsume
Sekolah vokasional di Sapporo menempatkan pelajar yang berimpian jadikan bidang pilihan sebagai karier profesional.Berbekalkan cita-cita tinggi menggunung, Kinari mendaftar kat sekolah tersebut. Entah macam mana dia terpikat dengan Ichinose; pelajar satu batch, tampan dan genius. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Aaliyaadni
Apa yang kau ketahui lebih menyakitkan! Dia menginginkan perkahwinan yang penuh cinta dan dilamar bagaikan seorang puteri. Apabila Camelia menemui calon suami impiannya, dia bertekad membawa hubungan mereka sampai ke syurga. Cita-citanya melangit, lebih tinggi dari Burj Khalifa. Tetapi, tidak bagi Abdul Qayyum, pelajar cemerlang, anak yang taat kepada orang tuanya, seorang profesional yang workaholics. Ikatan perkahwinan baginya, akan mengganggu hidupnya. “I rasa kita tak Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Elvroseth
“Kiss or kill?” BLURB: Empero. Sebuah empayar yang gah di mana bandar utamanya terletak di Roman Hispania. Mereka yang beragama hidup dalam ketakutan dan golongan pagan mula menguasai kemanusiaan dengan konsep Homo Deus. Dan di sini, lahirnya seorang puteri yang tidak bermahkota dan tidak bertakhta. Sultanah Lilith Alai’syah. Itu gelaran yang sepatutnya disandang. Dia hidup tanpa beristana dan tanpa emas permata menyaluti tubuhnya. Sehingga suatu hari, dia bertemu den Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 30.40 (-20%)

MEMBER: RM 30.40 (-20%)

By Alex Siow
This is a "how to" book for the next generation of CIOs, CTOs, and other leaders who work in and with technology. It includes practical tips, case-studies, and personal insights from Singapore's first CIO. It also has guest chapters on the Future of Work, the Future of Money, and Lessons from the current Covid-19 crisis. The book is divided into six parts: management of legacy information and telecommunications technology (ICT) issues, information overload, motivation and men Learn More
USUAL: RM102.90

NOW: RM 102.90 (-0%)

MEMBER: RM 92.61 (-10%)

By
Lee Yeon (Lee Dong-Wook) was once the mountain spirit of Baekdudaegan. He sacrificed his life as a mountain god to resurrect the life of the woman he loved A Eum. Lee Yeon now lives his life as a nine tailed fox in human form. He has lived this way for hundreds of years. Meanwhile, Nam Ji-A (Jo Bo-Ah) works for TVC station as a PD of documentaries. She seeks out stories on the supernatural. Back in 1999, her parents were involved in a car accident in Yeou Gogae. She remember Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 47.92 (-20%)

MEMBER: RM 47.92 (-20%)

By Elvroseth
Puteri Ajla Zulaikha. Seindah-indah kisah di antara kisah. Di matanya, ada seorang lelaki, bermata biru, senyuman manis bagai madu. Di matanya, lelaki itu harus dia kejar, harus ada di dalam genggaman tangannya, harus ada di dalam hatinya. Dia akan dapatkan lelaki itu walaupun maruahnya diragut dan egonya tiada. Dia bersumpah, dia akan kejar Yousuf sampai mati! Muhammad Yousuf Bin Abdullah. Seindah-indah mata biru yang memandang. Di matanya, Zulaikha gadis yang bijak, berani, Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 28.00 (-20%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By
Sertai Martha mencari harta karun, berkenalan dengan adik Puteri Amelia, ikut Melody si ikan duyung dan kawan - kawan dan pelbagai kisah menarik lain. Learn More
USUAL: RM17.90

NOW: RM 14.32 (-20%)

MEMBER: RM 14.32 (-20%)

By Puteri Aqish
Gelabah seorang Darleena Alissa memang tak boleh bawa bincang! Hanya kerana seseorang, Leena mendesak Asy, kawan baiknya untuk cari jalan penyelesaian. Dan Heidi muncul sebagai penyelamat. Bagi Leena lelaki itu hanya hero jadi- jadian. Namun, lain pulak bila Heidi mula fikir bukan-bukan. Haiyak!!! Suatu hari, Kaif Rayyan, bos tempat kerja Leena melantik dia sebagai wedding planner majlis adiknya. Leena akur, demi amanah, tanggungjawab dilunas, walaupun hati sekejap sejuk sek Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By
In a world similar to the European Middle Ages, the feared yet revered Holy Knights of Britannia use immensely powerful magic to protect the region of Britannia and its kingdoms. However, a small subset of the Knights supposedly betrayed their homeland and turned their blades against their comrades in an attempt to overthrow the ruler of Liones. They were defeated by the Holy Knights, but rumors continued to persist that these legendary knights, called the "Seven Deadly Sins, Learn More
USUAL: RM89.90

NOW: RM 89.90 (-0%)

MEMBER: RM 89.90 (-0%)

By Ibnu Ibrahim At-Tawari
Kutelusuri jejak-jejak sejarah mencari Keris Taming Sari, bermula dari kerajaan Majapahit sehingga ke kerajaan Melaka. Kutelusuri Sulatatus Salatin, Sejarah Melayu dan tak lupa Hikayat Hang Tuah sendiri kerana keris ini milik Laksamana Hang Tuah. Kutemui juga Sang Kertaksa, Patih Gajah Mada, Seri Betara Majapahit, Aria Putera di Bukit Pancalusa, Sang Persanta Nala di Gunung Wirana Pura, Syeikh Mansur di Hulu Melaka, Suraprabhawa Raja Majapahit, Patih Kerma Wijaya, baginda Sul Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.92 (-20%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Gcrest
Mempersembahkan versi komik game RPG + puzzle 'Yume Okoku to Nemureru 100-nin no Ojisama'. Para peminat game jangan lepaskan peluang jadi Puteri Traumare dan telusuri kembara menyeronokkan! Semakin mengujakan bila 30 putera lima kerajaan berbeza muncul. Boleh lihat sisi cool diorang juga! Bukan tu je. Ada lapan muka surat program realiti sukan lasak kat kolum ekstra. Ada lapan muka surat program realiti sukan lasak kat kolum ekstra. Siapa agaknya putera paling tangkas? Game Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
This is the official 3rd Season of The Seven Deadly Sins (Nanatsu no Taizai). The current era is that of one where the world of humans and the world of those who are non-human have not been separated. With great and terrible power, revered by many, and sometimes feared by the population, the Holy Knights protected the Kingdom of Liones. The princess of the kingdom, Princess Elizabeth, just one person, has stepped out of her country on a journey searching for some certain peop Learn More
USUAL: RM41.90

NOW: RM 41.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.90 (-0%)

By
The Starry Sky World (星空界, Hoshizora-kai) is the home to the twelve Star Princesses who are based on the Zodiac signs and maintain order in the universe. But when the Notraiders attack the Star Palace, the princesses scatter themselves across the universe as the Princess Star Color Pens. Seeking to revive the princesses and avert the universe from being consumed in darkness, the aliens Lala and Prunce travel with the fairy Fuwa to Mihoshi Town (観星町, Mihoshi-chō) Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 59.90 (-0%)

By
Pandora and Akubi are crossing dimensions to collect the "fragments of disaster," which have the power to destroy worlds. The first half of the film takes place in the setting of an American Western and the second half of the film takes place on a snowy mountain where mysterious spirits exist. 潘多拉和小哈欠穿越空间收集足以摧毁世界的“灾难碎片”。前半部的故事背景设置为美洲西部,后半部则为雪山--神秘灵体的集聚处。 Pando Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By DYNNA ZAIN
Tengku Hannah Thalia. Sebaris nama yang cukup menggeruni rakyat jelata Kerajaan Akalil. Kerajaan Akalil yang sering menjadi buah mulut di serata tempat kerana ia merupakan satu-satunya kerajaan yang masib mengekalkan adat Perpatih Putih. Sebut saja namanya, pasti penduduk Akalil mula terbayang pandangan mautnya. Bahkan gadis itu diberikan gelaran Puteri Hazel kerana ketangkasannya dalam berlawan pedang, kebijaksanaanya dalam menutur kata, juga kerana keberaniannya seperti see Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

By PENA KAYU
Menyayangimu sampai habis waktu Nurul Inara itu kakak kembarnya. Yang mama agung-agungkan. Yang mama puja separuh mati. Dia pula, sekadar anak itik yang hodoh di mata mama. Dia Nurul Iman yang dilupakan oleh mama. Jadi apabila Inara telah menconteng arang ke muka mama, Iman puas hati. Sekarang mama perlu belajar bahawa Inara itu bukan sempurna. Tetapi kenapa Iman rasa, dia menipu dirinya dengan berkata puas hati? Kenapa dia mesti bersedih dengan nasib yang menimpa Inara? Ah Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By PUTERI NOR
JADI KAWAN SAYA Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 12.80 (-20%)

MEMBER: RM 12.80 (-20%)

By Chef Marina Mustafa
Periuk tekanan adalah satu-satunya perkakasan dapur yang telah lama digunakan di dapur. Ibu saya selalu agak takut dengan periuk tekanan yang digunakan di atas dapur api kerana ia agak bising dengan siulannya dan kadang-kadang seperti gunung berapi meletup apabila tekanan dilepaskan. Pada zaman kini, penggunaan periuk tekanan ini lebih relevan di mana makanan perlu dimasak cepat dan sedap dengan tambahan ciri-ciri keselamatan. Periuk tekanan elektrik masa kini sungguh Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Mardihah
“Kita jumpa lagi kat sini. Garam di laut, asam di gunung bertemu dalam belanga juga. Berjodoh betul. Kan Cahaya, kan?” -Adib Huzairi “Hebat betul taste janda macam kau ni, kan?” -Ainil “Sebab saya jandalah kak, taste saya kena tinggi sikit.” -Cahaya Cahaya ini, benci betul kalau orang memandang rendah kepadanya hanya kerana dia menyandang gelaran janda. Salah ke kalau dia itu janda kerana kematian suami! Dihimpit dengan desakan keluarga Aizul yang mahu menyatu Learn More
USUAL: RM31.00

NOW: RM 31.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.90 (-10%)

By
A volcano on Baekdu Mountain suddenly erupts. Pandemonium ensues on the Korean peninsula, with more eruptions predicted in the area. Government official Jeon Yoo-Kyung (Jeon Hye-Jin) finds Professor Kang Bong-Rae (Ma Dong-Seok), who studied Baekdu Mountain and warned of its possible eruptions for the past 3 years. Nobody listened to him at the time. To prevent another disaster, the South Korean government plans an operation based on a theory by Professor Kang Bong-Rae. EOD (E Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By
Professional wrestler and animal lover Shibata Genzo is suddenly summoned to another world. Greeted by a princess, she requests to get rid of the evil beasts roaming in this world. Outraged that he was asked to kill monsters, Genzo German suplexes the princess. Unable to get back to Earth, he decides to live a peaceful life and manage a "monster" pet shop. 主要讲述职业摔跤手穿越异世界的故事,摔跤手×怪物×美少女交织成的异世界幻想之旅! Sh Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 23.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.90 (-0%)

By Ameera Ameer
Mengisahkan tentang Cik Siti yang mempunyai dua orang sahabat baik iaitu Mawar dan Teratai. Siti bercinta dengan Awang, namun dalam diam rupa-rupanya Mawar juga mencintai Awang. Teratai yang mengetahui pekara tersebut menasihati Mawar agar tidak mengkhianati sahabat baik sendiri. Kemudian, wajah Cik Siti tiba-tiba diserang penyakit misteri apabila ditumbuhi jerawat batu. Keadaan mukanya sangat teruk sehingga orang kampung memanggilnya hantu dan dia sering dihina dan dikeji, m Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Mind To Mind
USUAL: RM9.90

NOW: RM 7.92 (-20%)

MEMBER: RM 7.92 (-20%)

By Mind To Mind
USUAL: RM9.90

NOW: RM 7.92 (-20%)

MEMBER: RM 7.92 (-20%)

By Khairul Ahmad , Syasya De Luna
Judul 1: SAMITHA Penulis: Khairul Ahmad (Zaifuzaman Ahmad) Sebuah makam lama telah ditemui secara tidak sengaja. Lalu ahli arkeologi telah ditugaskan untuk menyelidiki satu mumia yang berada di dalam makam tersebut. Anehnya makam tersebut terpaksa melalui sebuah perigi buta sebagai pintu masuk. Tidak ditanam seperti adat kebiasaan makam lama. Secara tidak sengaja Albert telah membaca satu mantera lama bagi menghidupkan mumia yang berada didalam makam tersebut sewaktu dia Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By
Siri puteri menceritakan lima orang puteri yang hidup di sebuah kerajaan Limau. Manis mempunyai suara yang merdu, Kasturi mempunyai hati seorang pahlawan, Purut seorang yang sangat pemalu, Bali seorang yang penyayang dan Nipis yang nakal bersama kucing kesayanganya bernama Jebat. Masing - masing 5 beradik mempunyai kemampuan yang luar biasa yang apabila digabungkan, mampu menjaga keamanan dan keharmonian dalam kerajaan Limau dan rakyatnya. Learn More
USUAL: RM22.90

NOW: RM 18.32 (-20%)

MEMBER: RM 18.32 (-20%)

By
Siri ini merupakan bahan bacaan tambahan untuk membantu kanak-kanak menguasai Bahasa Malaysia dan tulisan Jawi. Cerita-cerita menarik dalam siri ini mampu mengembangkan daya imaginasi dan menarik minat mereka untuk belajar sesuatu perkara yang baru dalam proses pengajaran dan pembelajaran. Semoga penerbitan buku-buku cerita ini juga dapat memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak. Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.31 (-10%)

By Puteri Aqish
Sekali Malique Iskandar tersenyum, melekat Dian Amanda di pintu cermin butik! Semuanya gara-gara sikap ‘alerginya’ pada lelaki yang punyai lesung pipit. Walaupun situasi itu memalukan, tapi Dian Amanda yang dikenali bukan seorang yang serik untuk redah apa saja situasi yang mendatang. Pertemuan demi pertemuan membawa hubungan mereka ke fasa yang halal tanpa diduga. Namun belum sempat mengulit bahagia, Bella yang sedari awal impikan susuk seorang Malique untuk mendampin Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Candy Factory
Alex dan putera teruja bila dapat tahu Puteri Han Su Jung dan ahli MPP Akademi Poposi akan datang melawat Momos. Tetapi kegembiraan mereka bertukar menjadi mimpi ngeri apabila puteri-puteri itu diculik! Dapatkah Alex dan putera lain menyelamatkan mereka? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Rehal Nuharis
“Awak tahu tak, muka awak kalau nak dibandingkan dengan Myvi katak saya tu sepuluh kali lebih sejuk mata saya memandang Myvi katak tu tau.” - Qaisara “Memanglah… Awak pernah tengok cerita putera katak tak? Lepas puteri cium katak, katak bertukar jadi putera yang kacak kan? Cuba awak cium saya.” - Radin Oh… nanti dulu. Ini bukan kisah dongeng putera katak dengan puterinya. Tapi ini kisah hidup dua beradik, Qaisara dan Qhalish. Disebabkan sayangkan kakaknya dan me Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Clay
PERTEMBUNGAN API NAGA DAN KEMANUSIAAN Gudwood telah dicuri dan naga mula mengganas di pergunungan Alp. Naga-naga itu telah menyerang semangat pokok, jadi Lambo dan Adou mencari pemburu naga untuk menyelamatkan mereka. Ketika wira-wira pemburu telur naga melarikan diri dari Empayar Nightfold, mereka mencari jalan untuk meredakan keadaan di perkampungan semangat pokok. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
Ikoma saves Mumei and as they embrace, they mysteriously find themselves bathed in a green light and are revived. They are joined by Sukari's crew and advance along the tunnel. Meanwhile, Ayame and Kurusu, assisted by Mogari and his men drive the Kōtetsujō upwards toward the castle. Ikoma's group are fired on by Kageyuki and they see a child encased in a blue light in the kabane nest. Unmo then tells the group how after Kageyuki became a kabane, his daughter Miyuki was kill Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By Candy Factory
Aduhai pelajar Akademi Momos tidak puas hati dengan ahli MPP lagi! Kali ini penampilan Alex pula jadi isu. Jadi Putera Ciel ubah penampilan Alex menjadi lebih bergaya. Alex dan putera-putera juga pergi ke Pulau Poposi untuk belajar tentang gaya dan penampilan dengan puteri-puteri. Apa pula pendapat mereka dengan gaya terbaru Alex? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Maria Kajiwa
Kerana janji hati nuraninya mati… Ustaz Muiz, seorang guru agama berhasrat untuk mendirikan sebuah madrasah di kampungnya sebagai pusat mengajar ilmu agama yang lebih tersusun. Dia mendapat sokongan daripada isteri, kawan dan penduduk kampung tetapi ditentang oleh Sahir Zub-yan dan konco-konconya. “Kita akan buat apa sahaja asalkan rancangannya gagal.” – Sahir Zub-yan Sahir Zub-yan, seorang ahli sihir Kaum Kan. Dia tinggal di Gunung Dayan dalam daerah Hasam Hura Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Nh Rsb
Berjalanlah seperti api dan meninggalkan debu di belakang. Api Caucasus adalah kisah pengembaraan dua sahabat yang diberi peluang untuk menyaksikan kebesaran Yang Maha Esa di Azerbaijan, sebuah negara yang digelar The Land of Fire. Negara ini yang terletak di sebuah rantau yang dinamakan Rantau Caucasus ini adalah negara yang dikatakan menjadi tanah kepada sebuah gunung yang tidak pernah padam apinya selama ratusan tahun walau dilanda ribut taufan, hujan mahu pun salji. Bet Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Aimy Haniya
Awkward. Aku pun tak tahu kenapa aku rasa janggal sangat nak berdepan dengan Hanis. Sebab apa yang pernah berlaku antara aku dengan dia ke? Atau sebab dia pernah confess pada aku? Takkanlah. Kalau itu sebabnya, bukan sepatutnya Hanis yang berasa janggal? Kenapa aku tengok dia okey aje bergelak ketawa? Kenapa aku pula yang rasa serba tak kena ni? . Duda. Sebab tak terima lamaran Hanis dulu dan kahwin dengan orang lain, sekarang ni gelaran terhormat itu yang aku sandang selepas Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By
USUAL: RM10.90

NOW: RM 8.72 (-20%)

MEMBER: RM 8.72 (-20%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
Nabi Sulaiman selain dikurniakan kepintaran akal, juga berkemahiran mencanai tembaga dan membina istana berlantaikan teknologi kaca serta menguasai dan memahami pelbagai bahasa makhluk selain manusia dan boleh berkomunikasi dengan mereka dengan baik. Buku ini mendedahkan penemuan kehebatan teknologi tinggi pembinaan Haikal Nabi Sulaiman dengan segala kecanggihan yang terdapat pada zaman itu, dan tidak terdapat pada zaman ini. Termasuk kecanggihan teknologi binaan istana Puter Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By Rehan Makhtar
Dia… Adalah wanita yang menyayangi diri sendiri biarpun satu dunia tak mahu menghargai. Namun, saat dia mula mencintai; Ammara robek hati sendiri dengan begitu kejam. Dia tertipu dengan cinta fananya. Air mata jatuh tak terseka tetapi lelaki itu pergi begitu saja tanpa menoleh buat kali kedua. Lelah dia mencari sebab tapi akhirnya, dia pujuk hati untuk terima. “I tak paksa dan I takkan rosakkan masa depan you. But I need at least an answer. Boleh tak you bagi jawapan? Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Mohamad Jafri Ahmad
Pengembaraan adalah sesuatu yang hebat kepada yang menguatkan hati dan membuka mata hikmah. Rashid Trekker sekali lagi meneruskan pengembaraannya, dan kali ii ke Tebing Barat, Jordan dan Palestine. Banyak kenangan pahit, manis, semasa di dalam pengembaraan telah dicatatkan oleh penulis di dalam buku terbarunya ini. Semuanya telah dicatatkan oleh penulis di dalam jurnal travelog ini untuk tatapan semua. Pengalaman bersusah payah untuk memasuki sempadan antara negeri Jordan da Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ramlee Awang Murshid
Pilu hati saat dikhabarkan suaminya gugur di medan perang, Catalina rebah tidak sedarkan diri. Sebaik terjaga, dia membicarakan hajatnya ke Hulu Melaka. Ingin mencari 'lelaki bertanduk dua'. Tanpa diduga, takdir menentukan Laksamana Sunan lelaki yang dicari Catalina. Malangnya, Laksamana Sunan bukan lagi wirawan. Kudratnya lenyap dan ditawan penjajah yang menakluk Melaka. Hampir dibunuh musuh, dia diselamatkan oleh cinta yang dipendam Luna. Laksamana Sunan, Catalina dan Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

1-110 of 110

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top