9th Birthday Sale
9th Birthday Sale
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Roald Dahl 'Found 89 Related Products
By Lila Vee
I Lima tahun. Satu tempoh yang agak lama untuk seseorang ‘move on’ daripada kisah cinta yang pernah bertanda dalam hati. Tapi entah kenapa, sejauh mana Anne Dahlia cuba lari, sekuat mana dia cuba menafikan, cinta itu tetap gagal dipadamkan daripada memori. “You nampak benteng pasir kat tengah tu? Macam mana kuat pun ombak, macam mana deras arus sungai... dua-dua tak boleh bercantum. Sama macam kita!” - Anne II Kata orang, cinta tak semestinya memiliki. Tapi, kata Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Jo , Kin
Impian belajar kat sekolah pilihan Jen musnah bila ayah menghantarnya ke Wonderville mencari mama. Dahlah tu terpaksa hidup bersendirian dan cari duit sendiri. Dalam diam-diam Jen mahu pulang ke Pekan Manusia dan tinggalkan Wonderville. Tapi boleh ke Jen ikuti kehendak diri dan membantah rancangan ayah? Adakah dia terus melayan kerenah kawan-kawan luar biasanya (baca: pelik)? Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.00 (-0%)

By Aidil Ghazali
Mungkinkah kesakitan yang dilalui, membuahkan kebahagiaan suatu hari nanti “Eh, perempuan senget! Jangan kacau hidup aku boleh tak?” “Perempuan senget kau panggil aku?!!!” Ehsan memang pantang sekali apabila bertemu Dahlia; musuh sejatinya. Asal jumpa saja mesti bergaduh. Macam anjing dan kucing! Ehsan, seorang atlet Muay Thai bersungguh-sungguh berlatih agar dapat membanggakan ibunya. Namun, tragedi berlaku sehingga membuatkan hati Ehsan luluh — sinar hidupnya h Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Noor Suraya
“Ayah diserang strok, Dahlia! Ayah tiba-tiba jadi teringat padamu. Kamu tu cekal macam Opah Orkid!” puji ayah tiba-tiba. Padahal dulu, bukankah aku telah disuruh pergi? Bukankah selepas peristiwa menyayat hati itu, aku bagaikan sudah menjadi anak perempuan orang lain, ayah? Itulah asalnya kenapa Dahlia, pembantu kurator di Muzium Orang Asli Canberra pulang ke Malaysia. Dahlia sang archaeologist yang tidak tahu apa-apa tentang kebun teh, dan tidak ingin ambil tahu apa-ap Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 34.20 (-10%)

MEMBER: RM 30.40 (-20%)

By Azieana
Mulut kata tak suka, tapi hati dah jatuh cinta. Ryzal cuba menolak saranan orang tuanya untuk dijodohkan dengan Qaisara kerana sejak awal lagi dia tak pernah menyukai gadis itu. Tapi, penolakannya tidak diendahkan, menyebabkan dia semakin membenci Qaisara. “Kau tahu tak yang kau ni seorang yang tamak? Tak tahu bersyukur. Sepatutnya kau sedar siapa diri kau. Apa asal usul kau. Hati aku ni dah lama sakit. Dah berdarah dan bernanah disebabkan kau!” Ryzal “Kenapa? Hairan Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Roald Dahl
The story of where Wonka began - the incredible new full-length novel set in the world of Roald Dahl, based on the upcoming December 2023 film. WONKA tells the wondrous story of how the world's greatest inventor, magician and chocolate-maker becomes the beloved Willy Wonka we know today. Based on the upcoming Warner Bros. Pictures movie WONKA, created by Paul King and written for film by Simon Farnaby and Paul King. An intoxicating mix of magic and music, mayhem and emotio Learn More
USUAL: RM49.95

NOW: RM 49.95 (-0%)

MEMBER: RM 44.96 (-10%)

By Azimah Lily
Panahan matamu mencairkan hati ini! FARAH DINA seorang doktor haiwan yang suka menolong orang yang dalam kesusahan. Tetapi tahap Dina membantu orang dalam kategori ‘terlebih’. Sebab itu la Dina selalu saja bergaduh dengan orang sana sini. Pening Puan Dariah dengan sikap anak ketiganya itu. Disebabkan sikap Dina yang kasar, Puan Dariah penat mengatur jodoh untuk anak gadisnya itu. Bagi Dina pula, dia tak suka ibunya mengatur jodohnya. Lagi-lagi ibunya terlalu obsess denga Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Nurshiemah Md Yasan
Tiga orang sahabat yang tinggal serumah mempunyai karakter yang berbeza. Masing-masing ada cerita tersendiri apabila memperkatakan tentang jodoh. NADIM, ada hati dengan anak tuan rumah. Malangnya sifat pemalu terlampau Nadim membuatkan dia mudah menggelabah. “Hei, Nadim. Kau ada kacau anak aku ke?” - Puan Asmidar “Mak ni garang sangatlah. Jangan asyik nak marah aje.” - Indah “Tak... puan. Err... saya nak pergi kerjalah ni.” - Nadim ARJUNA, dingin dengan Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Lauren Asher
Meet the Lakefront Billionaires . . . Look out for the new must-read Dreamland Billionaire spin-off series from TikTok phenomenon Lauren Asher. Julian If I ever caught on fire, Dahlia Muñoz would fan the flames with a smile. So, when she returns to Lake Wisteria, I fully intend to avoid the interior designer. At least until my meddling mother exploits my saviour complex. The faster I help Dahlia find her creative spark, the sooner she will leave town. But while I was busy Learn More
USUAL: RM62.90

NOW: RM 56.61 (-10%)

MEMBER: RM 50.32 (-20%)

By Dynna Zain
Menjadi anak angkat membuatkan kehadiran Leif tidak disenangi oleh Alana. Namun, jangka masa 10 tahun sudah cukup memberi 1001 rasa dalam diri gadis itu. “I love you, Lana.” - Leif Namun, mereka terpisah selepas kejadian di hutan larangan. Alana nekad mahu mencari Leif dan keluarganya yang turut hilang semasa pencarian Leif. Pertemuan dengan Lucas telah mengubah perjalanan hidup seorang Alana. Hubungan mereka seperti bermain tarik tali. “Alana satu-satunya kawan per Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Aesya Azahar
Raisya Medina, gadis yang memasang satu impian untuk menjadi seorang penulis! Namun untuk mencapai impiannya itu ternyata bukanlah mudah. Satu per satu rintangan yang terpaksa dilalui oleh Raisya. Termasuklah manuskripnya ditolak pihak penerbit. Raisya kini tiba di ‘jalan mati’! Demi mencapai impiannya, dia perlu bersemuka dengan Armand Hisyam, CEO syarikat penerbitan idamannya. Tapi bukan mudah untuk meladeni Encik CEO itu. Sudahlah cerewet, ada pula syarat-syaratnya. Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Stephen King
*THE NUMBER ONE BESTSELLER* Holly Gibney, one of Stephen King's most compelling and ingeniously resourceful characters, returns in this thrilling novel to solve the gruesome truth behind multiple disappearances in a Midwestern town. Stephen King's HOLLY marks the triumphant return of beloved King character Holly Gibney. Readers have witnessed Holly's gradual transformation from a shy (but also brave and ethical) recluse in Mr Mercedes to Bill Hodges's partner in Finders Keep Learn More
USUAL: RM129.90

NOW: RM 129.90 (-0%)

MEMBER: RM 116.91 (-10%)

By Cory Anderson
To understand the truth, you have to start at the beginning. Ava Bardem lives in isolation, a life of silence. For seventeen years, Ava’s father, a merciless man, has controlled her fate. He’s taught her to love no one. But then she meets Jack. Living in poverty, Jack Dahl is holding his breath. He and his younger brother have nothing—except each other. With their parents gone, Jack faces a stark choice: lose his brother to foster care or find the drug money that sent Learn More
USUAL: RM72.50

NOW: RM 72.50 (-0%)

MEMBER: RM 65.25 (-10%)

By Xanseviera
Ada seorang pelajar baharu masuk kelas Zulaikha! Dahlah kacak, berkarisma, sangat berpengetahuan pula tu. Tapi pelajar ni menyimpan satu rahsia. Dia sebenarnya...makhluk asing?!! Ikuti Zulaikha dan kawan-kawan dalam jilid terbaharu ini untuk banyak lagi kisah menarik dan telatah mencuit hati. #Pelajarbaru #BudakKacak #SuperSentai #HeadphoneBaru #JagaTuturKata #MainPapanSalji #IlusiOptik #BestFriendsForever Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Wesley
Volum 2 pasti buat korang lebih kajut dan tersengih dengan kerenah orang kampung Momoland. Yang muda, yang tua same je perangai. Tak kisahlah. Janji diorang happy dan aman tinggal sekampung. Jom layan diorang. Jangan tambah kalut sudahlah! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Quinn Sosna-Spear
Fans of Roald Dahl and Neil Gaiman will love this inventive and "captivating" (Kirkus Reviews) middle grade fantasy about a girl who uses a family heirloom to travel to fantastical worlds that may be more dangerous than they appear. Twelve-year-old Rosemary has been an artist her whole life and especially loves drawing the incredible places from her Aunt Jo's stories. But illustrating the stories doesn't mean Rose believes them. And when Aunt Jo gives Rose a pocket watch wit Learn More
USUAL: RM44.90

NOW: RM 44.90 (-0%)

MEMBER: RM 40.41 (-10%)

By SHARINA ELISA
Sebaik sahaja urusan pengebumian Anuar selesai, Aisyah memperdaya Trisya ke sebuah masjid dan meninggalkan adiknya yang berusia lima tahun itu di situ. Seorang wanita mencecah usia emas yang dikenali sebagai Tok Wan menawarkan diri untuk menghantar Trisya pulang. Malangnya, mereka telah terdengar pertengkaran di antara Mahani dan Aisyah. Dari situ, mereka mendapat tahu bahawa Trisya adalah anak luar nikah di antara ibu dengan lelaki yang bukan ayahnya. Datin Paduka Dahlia yan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Roald Dahl
Matilda is a brilliant child with a magical mind. Her parents have decided she is a waste of space. And her headmistress Miss Trunchball is a terrible bully, who thinks children are rotten and awful and should be locked up. But it's time for Matilda to find the power to change her story, and show them just how extraordinary children can be . . . Learn More
USUAL: RM39.95

NOW: RM 39.95 (-0%)

MEMBER: RM 35.96 (-10%)

By ROALD DAHL
This is a story about REAL WITCHES. Real witches dress in ordinary clothes, have ordinary jobs and look very much like ordinary people. But they are far from ORDINARY . . . The Grand High Witch, leader of all the witches, has a plan to make each and every child disappear. That is, unless one boy and his grandmother can stop her . . . Learn More
USUAL: RM39.95

NOW: RM 39.95 (-0%)

MEMBER: RM 35.96 (-10%)

By Hana Ilhami
Ana uhibbuki fillah (Aku mencintaimu kerana Allah) MUHAMMAD: Mempunyai ilmu agama yang tinggi, ditambah dengan 30 juzuk al-Quran di dalam dada, bukanlah bermakna dia tak boleh jatuh cinta. Cinta itu milik setiap insan. Apa yang penting, iman dan takwa dijadikan sempadan agar tidak tersasar. “Khadijah juga tak cantik.” – Zulaikha. “Mempunyai al-Quran dalam dada, merupakan satu kelebihan yang tiada tandingannya. Tentu saja Khadijah lebih cantik dari segala-galanya ma Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

By Takasi
Tak habis lagi hajat kucing ni nak takluk dunia nampaknya. Ish, macam mana nak buat diorang ni sedar diri, eh? Tak apa... kita bagi can. Jangan naik kepala dahlah. Nanti macam-macam perangai keluar. Nak tahu apa pula gelagat miau ciptaan Takasi kali ni? Jom kita layan sama-sama. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Sophilea
Cinta itu satu ANUGERAH.. Nabila Aulia dan Tengku Aisy Mateen, bertemu dan saling jatuh cinta, Indahnya sebuah cinta bersulam bahagia. Namun… kebahagiaan iti tercalar tatkala sahabat sendiri, Dahlia yang menjadi api dan duri kerana fitnah Dahlia dan Rayyan, cinta Aisy dan Bella PUTUS. Kebenaran muncul tatkala beberapa jam selepas pernikahan mereka, pernikahan yang bagi Bella adalah hukuman neraka dunia. Masih terngiang bicara Aisy ketika Bella merayu untuk hadir Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Nadia Shireen
Laugh your head off with this fully-illustrated new series from award-winning Nadia Shireen. Perfect for readers age 7 to 107, fans of Dog Man, Roald Dahl, Mr Gum, Loki and David Walliams, and anyone who loves to laugh. Fox cub siblings Ted and Nancy are on the run from Princess Buttons, the scariest street cat in the Big City. They flee for Grimwood, expecting to find refuge in the peaceful countryside. Instead, they are met with thieving eagles, dramatic ducks, riotous rab Learn More
USUAL: RM47.90

NOW: RM 47.90 (-0%)

MEMBER: RM 43.11 (-10%)

By ROALD DAHL
These books gave Matilda a hopeful and comforting message: you are not alone. Matilda is a brilliant child with a magical mind. Her parents have decided she is a waste of space. And her headmistress Miss Trunchball is a terrible bully, who thinks children are rotten and awful and should be locked up. But it's time for Matilda to find the power to change her story, and show them just how extraordinary children can be . . . This very special version of Matilda includes Learn More
USUAL: RM39.95

NOW: RM 39.95 (-0%)

MEMBER: RM 35.96 (-10%)

By Harleen
"Hanya perlu ada dia, selamat jiwa dan raga," Bagi Dhia, tak salah rasanya kalau dia cuba mencari kawan baru dan berbaik dengan semua orang. Boleh juga mengelakkan permusuhan. tak gitu? Tapi, mamat ber'hoodie' hitam ini pula tunjuk perilaku sombong. Pelawaan Dhia untuk menjadi kawan ditolak mentah mentah. "apa? kau ingat aku ni ada masa nak layan perangai budak budak kau tu?" -Farhan Iskandar Sudahlah dikutuk Dhia seperti budak budak, dikatanya pula Dhia ini mengambil ke Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 23.90 (-20%)

MEMBER: RM 23.90 (-20%)

By Ella Affandy
Kerusi yang ditolak Quehairy, isyarat untuk dia duduk, hanya dipandang dengan lirikan. Kalau ikutkan hati, memang dia nak halau saja lelaki itu pergi. “I tak datang untuk duduk.” Dahlia ketap rahang. Quehairy ketawa sinis. Memang inilah Dahlia yang dia kenal. Dan kerana inilah, dia sanggup buat apa saja untuk jadikan wanita ini miliknya. Ya, apa saja. You nak apa?” Bentak Dahlia. Melihat Quehairy yang ketawa begitu han Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Zaza Qry
Aku memilihmu kerana aku sudah terbiasa dengan kehadiranmu. Irfana Marlis memerangkap! Dia tidak segila itu hanya kerana mahukan seorang suami! Dia pun tak pernah inginkan seorang suami. Tapi, dia dituduh berbuat demikian kerana lelaki yang dibawa pulang Iswadi itu orang kaya. Sudahlah hidupnya tidak seindah mana tinggal dengan ibu dan bapa saudaranya. Ditambah pula dengan masalah baru. Kena pula berkahwin dengan Fadi Ayyad yang muka masam sentiasa. Memang taklah! “I Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nureen Ahmad
Bukan untuk sesaat, tapi untuk selamanya... “Sorry.” - Haziq Naufal “Weh, kau ni buta ke apa? Muka aku yang cantik ni ada macam permukaan meja ke, sengal?” - Ziqa Aryssa Bermula dengan kisah menyakitkan hati, Ziqa Aryssa mengenali dia. Dia, mamat mulut tak ada filter. Sudahlah kurang ajar, mulut puaka, sesuka hati pula dia hendak panggil Ziqa dengan gelaran yang bikin menyirap hati. “Perempuan macam tu elok jadi andartu je. Sesuai dengan muka.” - Haziq Naufal Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ayu Nozaki
Pengembaraan penuh penipuan dan rahsia bermula sekarang!Eggnog adalah lokasi tanpa alamat yang menjadi kediaman raksasa.Dahlia, seorang gadis mumia pergi ke bandar manusia untuk mencari ayahnya yang dipercayai hilang di sana. Bersama-sama Malt, budak serigala dan Rosetta si puntianak, adakah pencarian mereka berhasil atau menemui jalan buntu? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Cahaya Faliya
“Kau ni buta ke apa? Mata letak mana?” – Zarith Akibat pelanggaran itu, mereka kerap berjumpa. Adakah itu jodoh? Namun di sebalik pertemuan itu, mereka sering bergaduh. Hari demi hari, benci bertukar sayang, sayang bertukar cinta. Namun, mampukah cinta itu bertahan andai dugaan datang bertimpa-timpa? “Dahlah, tuan. Saya rasa tak ada apa-apa yang perlu kita bincangkan lagi. Pernikahan ini memang tak boleh diteruskan.” – Yana Pengenalan Fendi dan Yana Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Roald Dahl
*This book may have some markings; but be rest assured, they are not used books.*The book cover and summary displayed may be of a different edition or binding for the same title. Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 15.00 (-67%)

MEMBER: RM 15.00 (-67%)

By Nurhayati Ishak
“Boon, you pergilah temankan Denis kat kereta sana. Kesian pulak dia memandu balik seorang-seorang.” Kerah Josen. Pantas Bunga rungkai tali pinggang keledar.“Tak payah!” jerkah Dee George. Bunga baru sahaja buka pintu kereta dan keluarkan kakinya letak atas tanah. Dee George tiba-tiba jerkah dengan kuat. Sampai terangkat terus kakinya masuk ke dalam kereta semula. Perlahan-lahan dia tutup pintu. Geram jugak dia. Terkejut macam nak mati! Dia lihat Josen sudah mengur Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By Bella H.
Dunia yang malang, hati yang kecil, jasad tidak indah, sudikah kau menyambut? Kalau mahu mengenal cinta, harus berkenalan dengan sakit hati… Ya, aku sakit hati, tapi aku sanggup buat apa saja asalkan dia sedar kewujudan aku. Panggillah aku perempuan tak tahu malu, terdesak dan tak sedar diri, aku tidak akan berganjak dan mengalah – AISYA Berjuta misi Aisya lancarkan untuk memikat Zill De Leon • Tampal lolipop pada lokar • Bagi pick up line yang diinspirasikan oleh S Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Syu Ariani
… yang memberi aku perasaan itu. TIGA tahun terpisah dan kemudian bertemu semula, Nurul Aileen tidak mampu menyorokkan perasaannya terhadap Adam Haidar. Kerana sememangnya, hatinya hanya menginginkan Adam. Hanya dia! Tetapi… “Ada apa dengan kita?” – Adam Haidar Layanan dingin Adam jauh berbeza dengan setiap gerak-gerinya. Aileen yakin Adam turut berkongsi perasaan yang sama dengannya. Namun sayang, tidak semudah itu. Di antara Aileen dan Adam, ada satu tali penghub Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Lynda Madden Dahl
  意識創造,掌握你的生命   生命裡遭遇的事件都是怎樣的形狀?是什麼力量將事件塑造為成功或失敗、健康或疾病、貧窮或財富?命運、手氣、巧合?或科學尚不瞭解的更深動能?   身為電腦公司副總裁,琳達‧達爾無意間撞上一個驚人的訊息:生命是由我們的思維、感受和信念,這些材料打造而成。看似從外面發生到我們身上的事,其實是我們從 Learn More
USUAL: RM58.50

NOW: RM 58.50 (-0%)

MEMBER: RM 52.65 (-10%)

By FARA HANA
" Kata orang kecewa dalam percintaan itu perkara biasa tapi tidak pada seorang lelaki yang bernama Tengku Kayden. Sakitnya terkandas dalam percintaan itu sangat sukar ditelan sehingga menjadikan dia seorang pendendam. Dek kerana itulah dia dan Zandra Nur Tatiana disatukan walaupun tanpa kerelaan gadis itu. Tujuannya hanya satu, dendamnya perlu terbalas. Kesakitan yang dirasakan selama ini perlu ada yang turut merasainya supaya hatinya puas! Adakah adil buat Zandra untuk terse Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Azieana
Dek terhutang budi, Deena akur dengan kehendak TJ. Berkahwin dengan tunang TJ sendiri! Qarl membantah keras dengan idea gila TJ. Sudahlah TJ memutuskan pertunangan mereka tanpa sebarang alasan kukuh, malah siap disuruhnya Qarl menerima Deena sebagai isteri. "I.. I.. tak tahu apa yang ada dalam fikiran you sekarang dan I tak tahu apa maksud you lakukan semua ini. I betul-betul tak tahu dan I rasa I diperbodohkan. I rasa I dah jadi lelaki yang paling bodoh sekarang ni." - Qar Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Roald Dahl
Soon to be a MAJOR MOTION PICTURE starring ANNE HATHAWAY, OCTAVIA SPENCER, STANLEY TUCCI and CHRIS ROCK, coming in 2020. THE WITCHES by Roald Dahl is the story of a detestable breed of Witches. BEWARE. Real witches dress in ordinary clothes and look like ordinary women. But they are not ordinary. They are always plotting and scheming with murderous, bloodthirsty thoughts - and they hate children. The Grand High Witch hates children most of all and plans to make ever Learn More
USUAL: RM49.95

NOW: RM 49.95 (-0%)

MEMBER: RM 44.96 (-10%)

By Hairynn Salehuddin
DAHLIA AFREENA turut sama membenci lelaki bernama FARIQUE DANIEL kerana telah menyakiti hati kawan baiknya, Fatin. Dia ditangkap tidur dengan perempuan lain dirumah mereka. “Tak faham bahasa ke? Dah cakap tadi kan, jangan kacau dia lagi!” Tempik Dahlia pada Farique. Dan bermula dari situlah, masing-masing menyimpan dendam. Bagi Farique, Dahlia tiada hak nak masuk campur hal rumahtangganya. Dan bagi Dahlia pula, lelaki seperti Farique tak layak diberi peluang kedua. Lelak Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Nia Qurratun’Aini
Lain yang dirancang, lain pula yang jadi. Tiba-tiba hati Qhayrul sudah kena curi. Tanpa diduga, Yusra Dahliyaa telah menyelamatkan nyawa Qhayrul saat pertama kali mereka bertemu. Jantung Qhayrul terus berdegup laju. Ada perasaan luar biasa datang bertamu. Idrus Wira. Pemergian pemilik Restoran Warisan Wira itu meninggalkan pelbagai tanda tanya. Isyraf Wira dan Irdina Wira menyangka hanya mereka berdua waris Idrus Wira. Akan tetapi, sewaktu pembacaan wasiat berlangsung, nama Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Zaza Qry
Sarrafia terkejut selepas kali pertama diperkenalkan dengan lelaki yang bernama Adriz itu. Lelaki yang buat tak tahu meskipun sudah melihat wajahnya. Pelik. Lantaklah, kalau tak kenal, lagi bagus. Lebih mudah. Dia pun bukan lagi perempuan terhegeh-hegeh serupa dulu. “Saya tak pernah jumpa awak. Ini kali pertama saya jumpa awak. Tapi pelik sebab awak nampak tak sukakan saya.” - Adriz Sarrafia naik menyampah apabila Adriz kerap mengekorinya. Kalau tak kenal sudahlah, yan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Qhayra Qhayriesa
Dingin, kaku, datar... itu watak penuh misteri Tengku Ishaan Danish. Dia makhluk paling sinis dan selalu menghuru-harakan hidup sesiapa saja yang berperang dengannya kecuali seseorang... "Awak yang buatkan saya jadi tak tentu arah dan sekarang, awak tanya pulak apa yang saya nak buat? Huh. Sepatutnya fikir habis-habis sebelum buat sesuatu. Kalau tak macam inilah jadinya. Awak juga yang dapat akibatnya." -TENGKU ISHAAN DANISH "Saya dah buat apa Tengku? Apa yang saya dah Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Dissa Azmin
Afiqah atau A.P, seorang pemain bola jaring dan memakai bip C. Akibat selalu bersikap terburu-buru, A.P telah melakukan banyak kesalahan dalam suatu perlawanan persahabatan di antara sekolah. Sehingga pasukannya menemui kegagalan. Rakan sepasukan menyalahkan A.P atas kekalahan itu. A.P cepat melenting apabila ditegur. Perselisihan faham telah berlaku dalam pasukannya. Tiada lagi persahabatan. Bagi keluarga A.P pula, perkara ini tidak perlu dibimbangkan. A.P menganggap tiada Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Pichon Liz
The eleventh title in the bestselling series, from the brilliantly talented Liz Pichon. Here's my EXCELLENT PLAN to make MY band the BEST band in the WHOLE WIDE WORLD! How hard can it be? (Very.) Right now I'm going to: 1. Write more songs. (Not about teachers.) 2. Make a SPECTACULAR music video. (Easy.) 3. Get some sleep. (Tricky when you're being kept awake byLOUD NOISES) 4. Annoy Delia. (Nothing to do with the band, but always FUN) ABOUT THE SERIES: Wr Learn More
USUAL: RM59.50

NOW: RM 59.50 (-0%)

MEMBER: RM 53.55 (-10%)

By Fitri Umairah 
SEORANG diri berjalan dekat kawasan ni memang sedikit menggerunkan. Terkadang terasa macam ada mata-mata yang memerhatikan tingkah lakukanya secara diam-diam dan sembunyi-sembunyi. Rayyana menebarkan pandangannya ke sekeliling jalan, tiada sesiapa. Rumah yang ada dekat tepi jalan ni pun macam tak berpenguhuni. Eh apa pula, cuba tengok jam dah pukul berapa... nak senja. Kebiasaan orang kampung sini bila hari dah nak senja anak-anak semua mereka akan arahkan untuk masuk k Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ateen Khalid
Bukan mudah untuk Hana Aralyn penuhi permintaan ayahnya. Misinya mencari dan mendekati lelaki bernama Hadif Akashah sememangnya perlukan kesabaran yang tinggi. Perangai lelaki itu boleh buat dia pening. Namun, putus asa tidak sama sekali. Biar Hadif pening dengan perangainya pulak. “Macam mana saya tau rumah awak, saya tak boleh bagitau. Tapi, yang saya boleh cakap awak akan tatap muka ni mulai hari ini. Okey?” – Hana Aralyn Kemunculan Aralyn benar-benar telah por Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Cik Tet
Perwatakan Husna yang degil dan suka melawan telah membuahkan rasa cinta dalam hati Amzar, seorang jejaka yang berumur awal 40-an. Lagi kuat Husna melawan, lagi besar keinginan dalam hatinya untuk memiliki anak manja Pak Cik Hamidi itu. “Una nak kahwin dengan saya?” “Tak naklah, Una. Dahlah tua, muka penuh dengan semak-samun. Gelilah, pak cik. Nak cari bibir pun tak jumpa.” “Kenapa nak cari bibir saya? Una nak buat apa dengan bibir saya ni?” Walau luaran Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Teme Abdullah
"Aku faham perasaan yang kau cerita kat aku mula-mula tadi..." "Rasa macam seakan-akan dilahirkan bodoh daripada orang lain." "Orang lain boleh score exam. Aku pulak tak boleh score. Dahlah lambat membaca. Huruf-huruf pun aku tertukar-tukar. Gagap pula tu..." "Bila aku cerita kat orang, orang tak percaya sebab diorang tak lalui. Diorang ingat aku memang malas. Diorang ingat aku reka cerita dan kasi alasan. Padahal Allah saja tahu macam mana aku ‘struggle’ nak jad Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

By Roald Dahl
This boxset contains all your favourite stories by Roald Dahl, the best-loved of children's writers. Illustrated by Quentin Blake, one of the best-known and best-loved children's illustrators. Includes: Charlie and the Chocolate Factory, Charlie and the Great Glass Elevator, The Magic Finger, Danny the Champion of the World, The Giraffe and the Pelly and Me, Fantastic Mr Fox, Matilda, The Witches, The BFG, Esio Trot, The Twits, George's Marvellous Medicine, James and the Gia Learn More
USUAL: RM409.90

NOW: RM 249.90 (-39%)

MEMBER: RM 249.90 (-39%)

By
Fully updated, flexible resources taking an active-learning approach that encourages students to aim higher in the 0500, 0524 and 0990 syllabuses. With travel writing, magazine articles, blogs and extracts from writers such as Roald Dahl and D. H. Lawrence, this coursebook helps students develop their English Language skills through an active, communicative approach. The first unit in each part covers text analysis, summary writing and note-taking. The second deals with direc Learn More
USUAL: RM262.00

NOW: RM 262.00 (-0%)

MEMBER: RM 235.80 (-10%)

By Airisz
Dah lama kejar bayang, kini abang datang, sayang. AKU? Nama aku Cantek Safia. Muda lagi, tapi dah jadi janda. Siapa kata perkahwinan pilihan orang tua akan kekal hingga akhir hayat? Tipu semua tu. Semua marahkan aku kerana alasan aku bercerai dengan menantu pilihan nenek sangat tidak boleh diterima akal. Hanya kerana dia lelaki sejuk beku dan aku rasa dia suami tanpa perasaan, aku tarik diri dari hidupnya. Hidup seorang Hud Khusairi. Dua tahun pegang status janda, ti Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By David Walliams
NINE hilarious and moving novels from bestselling, critically acclaimed author, David Walliams, in one box-set! Titles included in this Mega-Tastic Book Set : - Gangsta Granny - Billionaire Boy - Grandpa's Great Escape - Mr Stink - Ratburger - Demon Dentist - The Boy in the Dress - The Midnight Gang - Awful Auntie David's books have been translated into 53 languages and sold over 25 million copies worldwide. With a canon of ten chartbusting novels and five hil Learn More
USUAL: RM342.00

NOW: RM 199.90 (-42%)

MEMBER: RM 199.90 (-42%)

By Cik Tet
BLURB~MAHABBAH TERINDAH ADAM DAN HAWA Kerana cemburu, dia bertindak di luar kewarasan. Harga diri menjadi taruhan hati butanya. Kerana kecewa, si dia hilang tanpa sebarang jejak. Meninggalkannya dengan penyesalan yang hampir membuatkan dia rebah. Sesak dadanya menanggung sebuah kerinduan. Tiga tahun berlalu.. mereka ditemukan dalam satu pertemuan yang tak dirancang. Si dia muncul kembali di depan mata, namun hadirnya bukan bersendirian. Ada si comel yang petah berkata-kat Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Roald Dahl
WHAT if you stumbled upon a boy who could talk to animals?WHY is a hitchhiker both a saviour and a threat?HOW can a man see without using his eyes?SEVEN EXTRAORDINARY TALES OF MAGIC, MYSTERY AND SUSPENSE. Learn More
USUAL: RM52.50

NOW: RM 52.50 (-0%)

MEMBER: RM 47.25 (-10%)

By Roald Dahl
CAN a machine really do the job of a writer? HOW would you take exact revenge on a cruel tabloid journalist? WHY does no one emerge from the house of an eccentric landlady? THIRTEEN UNEXPECTED TALES WITH SHOCKING AND UNSETTLING TWISTS AT EVERY TURN. Learn More
USUAL: RM52.50

NOW: RM 52.50 (-0%)

MEMBER: RM 47.25 (-10%)

By Roald Dahl
HOW would you dispose of a murder weapon without causing suspicion? WHERE would you hide a diamond where no one else would think of looking? WHAT if you discovered the tattoo on your back was worth a million dollars? ELEVEN TALES FILLED WITH INTRIGUE AND SUSPENSE TO STARTLE AND SPELLBIND YOU. ROALD DAHL: THE WORLD'S NUMBER ONE STORYTELLER Learn More
USUAL: RM52.50

NOW: RM 52.50 (-0%)

MEMBER: RM 47.25 (-10%)

By DK
From Jack the Ripper to the modern day drug cartels, discover the most notorious crimes and criminals in history.With a foreword by bestselling crime author Peter James, The Crime Book explores over 100 crimes and examines the science, psychology and sociology of criminal behaviour. See the gory details of each crime and how it was solved, with renowned quotes and detailed criminal profiles letting you delve into the criminal mind. The Crime Learn More
USUAL: RM119.95

NOW: RM 119.95 (-0%)

MEMBER: RM 107.96 (-10%)

By Roald Dahl
*This book may have some markings; but be rest assured, they are not used books.*The book cover and summary displayed may be of a different edition or binding for the same title. With striking new artwork to celebrate the Roald Dahl 100 celebrations and a keepsake slipcase featuring Quentin Blake's iconic illustrations, this 15-book collection brings together all Dahl's classic children's novels. Titles in Learn More
USUAL: RM389.00

NOW: RM 219.90 (-43%)

MEMBER: RM 219.90 (-43%)

By Jessica Joelle Alexander , Iben Sandahl
USUAL: RM79.95

NOW: RM 79.95 (-0%)

MEMBER: RM 71.96 (-10%)

By Roald Dahl
Roald Dahl's Whizzpopping Joke Book is a collection of hundreds of great jokes would make even the Trunchbull laugh! Inspired by Roald Dahl's wonderful world, these gigglesome gags are guaranteed to raise a chuckle from human beans young and old. Learn More
USUAL: RM34.95

NOW: RM 34.95 (-0%)

MEMBER: RM 31.46 (-10%)

1-89 of 89

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top