Popular
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' S4 buku teks sejarah 'Found 3475 Related Products
By Ustaz Haji Jafri Abu Bakar Mahmoodi
Mukjizat merupakan kejadian luar biasa yang tidak mampu diterima oleh akal, yang terjadi pada diri nabi dan rasul sebagai bukti kerasulan mereka. Sebagai penutup para nabi, Nabi Muhammad ﷺ memiliki ribuan mukjizat anugerah daripada Allah Ta‘ala. Buku ini hadir bagi menyajikan sebahagian daripada kisah-kisah mukjizat tersebut. Menariknya, penulis menyusun kisah-kisah hebat tersebut dalam lima tema utama. Ini merupakan satu kelainan yang dikemukakan oleh penulis. Supaya ma Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

Out of stock

By Chia Teshima
Semasa cuti sekolah baru-baru ni, Seth dan rakan-rakan mengikuti rombongan ke banda raya bersejarah Melaka. Di sana diorang menginap di sebuah hotel namun berlaku banyak insiden tak dijangka.Ada yang ganggu lena rakan sebilik, lembaga muncul dan macam-macam lagilah. Takkanlah dah lewat malam pun nak bergurau.Eh, tunggu kejap... kenapa lain macam je muka diorang? Ada yang dirasuk ke?  Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
Kertas Model Peperiksaan Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Attack On Titan 進撃の巨人 : The Final Season Vol.1-16 End (DVD) Gabi Braun and Falco Grice have been training their entire lives to inherit one of the seven titans under Marley's control and aid their nation in eradicating the Eldians on Paradis. However, just as all seems well for the two cadets, their peace is suddenly shaken by the arrival of Eren Yeager and the remaining members of the Survey Corps. Having finally reached the Yeager family basement and learned Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 39.90 (-0%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Borobudur adalah istana Ratu Saba' atau Ratu Balqis. Negeri Saba' yang hilang pada zaman Nabi Sulaiman dan digambarkan sebagai sebahagian dari syurga yang ada di bumi, ternyata berada di Indonesia. Fakta mengejutkan itu disampaikan oleh ahli Matematik Islam, KH Fahmi Basya Hamdi melalui kajian selama lebih 33 tahun, beliau bukan hanya memaparkan tentang peninggalan Nabi Sulaiman yang agung tetapi mengubah sejarah Nusantara. Menurut beliau, ciri-ciri negara Saba' yang pernah d Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

Out of stock

By
- Berdasarkan Buku Teks KSSM Terkini - Rangsang daya ingatan anda sebelum menghadapi "Exam"! - Rujukan efektik, bergrafik dan diagramatik - Bonus Info Ekstra - WOW! Kuiz - Pautan Pantas Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 10.97 (-15%)

Out of stock

By
- Berdasarkan Buku Teks KSSM Terkini - Rangsang daya ingatan anda sebelum menghadapi "Exam"! - Rujukan efektik, bergrafik dan diagramatik - Bonus Info Ekstra - WOW! Kuiz - Pautan Pantas Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 12.67 (-15%)

Out of stock

By Fuji
Ada tiga Revolusi Perindustrian?Bilakah COLUMBUS tiba di Dunia Baharu?Saksikan Peristiwa Sejarah!Lihat dengan lebih dekat Titik Perubahan Sejarah. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By
*Ditulis untuk kanak-kanak berumur 5 tahun dan ke atas *Buku ini memuatkan 10 buah lagu serta aktiviti yang menarik *Buku ini memperkenalkan kanak-kanak kepada lagu yang terkenal *Selain itu, aktiviti yang disediakan turut merangsang minat kanak-kanak terhadap asas pembelajaran Learn More
USUAL: RM2.90

NOW: RM 2.90 (-0%)

MEMBER: RM 2.61 (-10%)

By
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid tahun 1, 2 dan 3 agar lebih efektif dalam menulis karangan *Contoh karangan disusun dan ditulis secara dwibahasa untuk membantu murid lebih memahami dan seterusnya mudah menulis karangan *Rangkuman pelbagai tajuk karangan menjadikan buku ini menarik untuk menjadikan panduan Learn More
USUAL: RM6.90

NOW: RM 6.90 (-0%)

MEMBER: RM 6.21 (-10%)

By
*Khusus untuk murid tahun 4, 5 dan 6 *Memuatkan nota tentang panduan menulis dan jenis-jenis karangan untuk mengukuhkan pengetahuan murid *Mengandungi pelbagai bentuk latihan menulis karangan yang disusun berdasarkan tema dalam buku teks *Setiap latihan disusun mengikut peringkat kesukaran bagi meningkatkan kecekapan murid menulis karangan *Karangan yang lengkap disediakan bagi setiap latihan Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.31 (-10%)

By
*Khusus untuk murid tahun 4, 5 dan 6 *Memuatkan nota tentang panduan menulis dan jenis-jenis karangan untuk mengukuhkan pengetahuan murid *Mengandungi pelbagai bentuk latihan menulis karangan yang disusun berdasarkan tema dalam buku teks *Setiap latihan disusun mengikut peringkat kesukaran bagi meningkatkan kecekapan murid menulis karangan *Karangan yang lengkap disediakan bagi setiap latihan Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.31 (-10%)

By
*Khusus untuk murid tahun 4, 5 dan 6 *Memuatkan nota tentang panduan menulis dan jenis-jenis karangan untuk mengukuhkan pengetahuan murid *Mengandungi pelbagai bentuk latihan menulis karangan yang disusun berdasarkan tema dalam buku teks *Setiap latihan disusun mengikut peringkat kesukaran bagi meningkatkan kecekapan murid menulis karangan *Karangan yang lengkap disediakan bagi setiap latihan Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.31 (-10%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

By
English Download is an exciting multi-level course. The English Download Grammar series consists of reference and practice books providing students with further practice of grammar. English Download Grammar series contains: • units that start with a grammar presentation in the form of an interesting web-style page. • clear, simple grammar theories. • a wide variety of practice exercises. • a speaking task and a writing task in each unit that encourage students to use Learn More
USUAL: RM17.90

NOW: RM 17.90 (-0%)

MEMBER: RM 16.11 (-10%)

By
English Download is an exciting multi-level course. The English Download Grammar series consists of reference and practice books providing students with further practice of grammar. English Download Grammar series contains: • units that start with a grammar presentation in the form of an interesting web-style page. • clear, simple grammar theories. • a wide variety of practice exercises. • a speaking task and a writing task in each unit that encourage students to use Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

By Harith Faisal
Orang sekarang pelik-pelik. Bila ditanya, "Kenapa kau tak beli rumah lagi?" Jawabnya, "Tak mampu bro. Mahal rumah sekarang ni." Tapi relaks dan selamba pakai kereta yang bayarannya RM1,000 sebulan. Sebenarnya, faktor utama sukar memiliki rumah pertama adalah kegagalan urus kewangan dengan baik, tidak meletakkan pemilikan rumah sebagai prioriti dan sikap tunggu dan lihat yang menebal. Ada golongan yang menanti harga rumah turun, barulah nak membeli. Tapi, tiada persediaan aw Learn More
USUAL: RM50.00

NOW: RM 50.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.00 (-20%)

By
Mesti dimiliki untuk membiasakan diri dengan format baharu SPM dan menjawab soalan dengan yakin! Learn More
USUAL: RM7.65

NOW: RM 7.65 (-0%)

MEMBER: RM 6.50 (-15%)

By Ayat Ibrahim
Seorang pemuda tiba di satu perkampungan. Tiba-tiba disambut penuh kemuliaan. " Gunalah segala apa yang ada di kampung ini. Semuanya milikmu. Dan kami sekampung akan ikut sebarang permintaanmu." Terpinga-pinga kehairanan, tertanya-tanya mengapa dirinya dilayan sedemikian rupa. Seorang manusia yang waras pasti tertanya-tanya kenapa. Begitu gambaran di sebuah perkampungan. Bagaimana pula dengan seorang manusia yang lahir ke dunia, tiba-tiba diberikan kelebihan bahkan kemuliaan Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

Out of stock

By
Kertas Model Top Score SPM disediakan berdasarkan format pentaksiran SPM baharu Kertas soalan ini disediakan untuk: ● membiasakan pelajar dengan soalan dan format SPM sebenar ● meningkatkan kemahiran pelajar menjawab soalan SPM ● membolehkan pelajar menjawab soalan dengan lebih yakin Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.90 (-0%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Gelisah, risau, takut, putus asa. Mengapa emosi sebegini yang selalu membekas dalam hati kita? Ia datang bersilih ganti, sama ada kita sedar ataupun tidak. Kita mencuba bermacam-macam cara untuk keluar daripada rasa gelisah. Adakalanya ia menyembuhkan, namun adakalanya meninggalkan luka yang semakin mendalam. Buku ini menawarkan teduhan buat mereka yang berasa gelisah. Bukan teduhan palsu, kerana di samping merungkai letak duduk kegelisahan dalam hati, Ustaz Pahrol Mohamad Ju Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Namun, hati kita tetap berasa kosong. Mengapa? Hakikatnya/ternyata, bahagia yang sebenar bukanlah terletak pada nilaian kerjaya, wang dan harta. Bahagia, terletak pada bahagianya sebuah hati. Melalui buku ini, Ustaz Pahrol Mohamad Juoi mengajak kita untuk berkenalan semula dengan hati bagi mengisi kekosongan yang dirasai. Melalui pengalaman yang tersulam hikmah, beliau merungkai peranan hati dalam mendatangkan kebahagiaan buat pemiliknya. Barulah kebahagiaan yang diburu itu b Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Akif Basri
"Aku nak tolong kawan aku, tapi aku tak tahu nak cakap macam mana. Aku patut dengar saja ke, atau aku patut cakap sesuatu...?” Kadangkala, apabila kawan datang kepada kita untuk meluahkan, timbul perasaan serba salah dalam diri; “Aku patut buat apa ni?” Diam salah, cakap pun salah. Risau nanti tersalah respons. Kekok betul. Sebenarnya, bilakah waktu yang sesuai untuk kita memberi respons? Adakah cukup dengan hanya mendengar? Menjadi pendengar yang baik bukan sekadar Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

Out of stock

By
*Disusun mengikut unit di dalam buku teks *Latihan meliputi aspek pemahaman, seni bahasa, tatabahasa dan penulisan *Membantu memperkukuh perbendaharaan kata murid *Mengandungi soalan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK *Sesuai digunakan sebagai latihan tambahan untuk menguji kefahaman murid Learn More
USUAL: RM6.90

NOW: RM 6.21 (-10%)

MEMBER: RM 5.52 (-20%)

By
*Written based on the latest CEFR-aligned curriculum *Exercises include language components such as comprehension, grammar, vocabulary and writing *Helps to reinforce the student's basic language skills *Includes Higher Order Thinking Skills (KBAT) and i-THINK questions *Acts as an effective supplementary workbook that complements the school textbook Learn More
USUAL: RM6.90

NOW: RM 6.21 (-10%)

MEMBER: RM 5.52 (-20%)

By
*配合学校课本而编写 *习题涵盖理解、书写、趣味语文、基础语法等技能 *巩固学生对生字新词的掌握 *包含高层次思维技能(KBAT)和i-THINK思维图的习题 *作为学生课后的辅助练习,以跟进学校课程的进度 Learn More
USUAL: RM6.90

NOW: RM 6.21 (-10%)

MEMBER: RM 5.52 (-20%)

By
Siri Gerak Gempur PdPR PT3 ini diterbitkan mengikut topik dan aspek peperiksaan berdasarkan Format Pentaksiran Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mulai tahun 2021 yang menggantikan format pentaksiran yang diguna pakai sebelum ini. Format baharu ini merangkum Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) dalam Tingkatan 4 dan Tingkatan 5. Sehubungan dengan itu, siri Gerak Gempur PdPR SPM ini diterbitkan khusus untuk membantu murid membuat persediaan awal dan sewajarnya bagi me Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.02 (-15%)

By
Siri Gerak Gempur PdPR PT3 ini diterbitkan mengikut topik dan aspek peperiksaan berdasarkan Format Pentaksiran Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mulai tahun 2021 yang menggantikan format pentaksiran yang diguna pakai sebelum ini. Format baharu ini merangkum Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) dalam Tingkatan 4 dan Tingkatan 5. Sehubungan dengan itu, siri Gerak Gempur PdPR SPM ini diterbitkan khusus untuk membantu murid membuat persediaan awal dan sewajarnya bagi me Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.02 (-15%)

By
Siri Gerak Gempur PdPR PT3 ini diterbitkan mengikut topik dan aspek peperiksaan berdasarkan Format Pentaksiran Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mulai tahun 2021 yang menggantikan format pentaksiran yang diguna pakai sebelum ini. Format baharu ini merangkum Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) dalam Tingkatan 4 dan Tingkatan 5. Sehubungan dengan itu, siri Gerak Gempur PdPR SPM ini diterbitkan khusus untuk membantu murid membuat persediaan awal dan sewajarnya bagi me Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.02 (-15%)

By
- Berdasarkan Buku Teks KSSM Terkini - Rangsang daya ingatan anda sebelum menghadapi "Exam"! - Rujukan efektik, bergrafik dan diagramatik - Bonus Info Ekstra - WOW! Kuiz - Pautan Pantas Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.42 (-15%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Kegemilangan Islam bermula tahun 622 apabila wahyu pertama diturunkan kepada Rasulullah SAW di Gua Hira', Arab Saudi. Sejarah telah mencatatkan bahawa Islam muncul di Semenanjung Arab pada kurun ke-7 Masihi. Sewaktu zaman kegemilangan Islam, para ahli falsafah dan ahli sains serta jurutera-jurutera dunia Islam banyak menyumbang kepada teknologi. Pencapaian saintifik dan dan intelektual mekar pada zaman keemasan itu. Kerajaan Islam mewarisi pengetahuan dan kemahiran Timur Teng Learn More
USUAL: RM38.90

NOW: RM 38.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.12 (-20%)

By Abdullah Sidek
Kemanusiaan merupakan nilai kenabian yang dipandang enteng oleh manusia. Demi mengejar sesuap kekuasaan dan secubit kemegahan, manusia sanggup memperlakukan manusia lain dengan sewenangnya. Tiada lagi sifat kemanusiaan di dalam diri sehingga mereka sanggup menganggap nyawa orang lain sebagai murah dan tidak berharga. Betapa dahsyatnya apabila manusia sebegini menjadi penguasa. Buku ini hanya membongkar sebilangan kecil pembantaian yang pernah berlaku di setiap penjuru dunia. Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By
KANDUNGAN KAMUS INI MEMENUHI KEPERLUAN PROSES PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN KANAK-KANAK. PEMILIHAN PERKATAAN SESUAI DENGAN PERBENDAHARAAN KATA ASAS PERINGKAT KANAK-KANAK.SETIAP PERKATAAN DISERTAI GAMBAR YANG MENARIK DAN BERWARNA-WARNI. Learn More
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.92 (-20%)

By
Gemilang Model Karangan Bahasa Melayu Buku 1 ditulis berdasarkan tema buku teks Bahasa Melayu KSSR Semakan. Model karangan ini bertujuan untuk menarik minat membaca dalam kalangan murid. Buku ini juga mengandungi kosa kata dalam dwibahasa iaitu Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris untuk meningkatkan kefahaman murid. Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 4.00 (-20%)

By
Gemilang Model Karangan Bahasa Melayu Buku 2 ditulis berdasarkan tema buku teks Bahasa Melayu KSSR Semakan. Model karangan ini bertujuan untuk menarik minat membaca dalam kalangan murid. Buku ini juga mengandungi kosa kata dalam dwibahasa iaitu Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris untuk meningkatkan kefahaman murid. Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 4.00 (-20%)

By
Gemilang Model Karangan Bahasa Melayu Buku 3 ditulis berdasarkan tema buku teks Bahasa Melayu KSSR Semakan. Model karangan ini bertujuan untuk menarik minat membaca dalam kalangan murid. Buku ini juga mengandungi kosa kata dalam dwibahasa iaitu Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris untuk meningkatkan kefahaman murid. Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 4.00 (-20%)

By
- Berdasarkan Buku Teks KSSM Terkini - Rangsang daya ingatan anda sebelum menghadapi "Exam"! - Rujukan efektik, bergrafik dan diagramatik - Bonus Info Ekstra - WOW! Kuiz - Pautan Pantas Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 10.97 (-15%)

By
- Berdasarkan Buku Teks KSSM Terkini - Rangsang daya ingatan anda sebelum menghadapi "Exam"! - Rujukan efektik, bergrafik dan diagramatik - Bonus Info Ekstra - WOW! Kuiz - Pautan Pantas Learn More
USUAL: RM11.90

NOW: RM 11.90 (-0%)

MEMBER: RM 10.12 (-15%)

By
- Berdasarkan Buku Teks KSSM Terkini - Rangsang daya ingatan anda sebelum menghadapi "Exam"! - Rujukan efektik, bergrafik dan diagramatik - Bonus Info Ekstra - WOW! Kuiz - Pautan Pantas Learn More
USUAL: RM11.90

NOW: RM 11.90 (-0%)

MEMBER: RM 10.12 (-15%)

By
- Berdasarkan Buku Teks KSSM Terkini - Rangsang daya ingatan anda sebelum menghadapi "Exam"! - Rujukan efektik, bergrafik dan diagramatik - Bonus Info Ekstra - WOW! Kuiz - Pautan Pantas Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.42 (-15%)

By
- Berdasarkan Buku Teks KSSM Terkini - Rangsang daya ingatan anda sebelum menghadapi "Exam"! - Rujukan efektik, bergrafik dan diagramatik - Bonus Info Ekstra - WOW! Kuiz - Pautan Pantas Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.42 (-15%)

By Sufea Hareez
“You are just ‘wow’ me, Miss Ducati.”- Amir Luqman. Siapa yang tak kenal Tuan CEO muda yang tampan dan segak bergaya bernama Amir Luqman? Dan kelebihan yang dimilikinya telah digunakan untuk menakluki seorang Miss Ducati. Hanya di bilik persalinan, segalanya bermula dan berakhir dengan sejarah yang tak termampu dilupakan. Dua tahun berlalu, mereka ditemukan semula. Maka terjadilah adegan Tuan CEO mengejar Miss Ducati. “Tak boleh ke kalau awak terus ignore je saya? Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 24.30 (-10%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

By
Berdasarkan format pentaksiran SPM mulai tahun 2021 yang dikeluarkan oleh Lembaga Peperiksaan. - Setiap set kertas model memenuhi piawai dan standard SPM terkini daripada Lembaga Peperiksaan - Setiap set dapat dileraikan - Rupa bentuk, format, dan piawai soalan berdasarkan keperuan SPM terkini Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.31 (-10%)

By Xanseviera
ZUPP! Sebatang anak panah melayang hampir mengenai muka Rain. Rupa-rupanya Zulaikha memanah dalam kelas. Bahaya betul! Nampaknya Kira dan Angela pun masuk pertandingan memanah. Eh, Rain pun berbakat memanah? Kisah Zulaikha musim kedua ini sarat aktiviti menarik seperti menanam pokok, kitar semula buku, sukaneka dalam kelas, buat sandwic dan belajar teknik mengambil gambar yang terbaik. Tapi yang paling penting, yakin diri! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
Siri Gerak Gempur PdPR PT3 ini diterbitkan mengikut topik dan aspek peperiksaan berdasarkan Format Pentaksiran Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mulai tahun 2021 yang menggantikan format pentaksiran yang diguna pakai sebelum ini. Format baharu ini merangkum Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) dalam Tingkatan 4 dan Tingkatan 5. Sehubungan dengan itu, siri Gerak Gempur PdPR SPM ini diterbitkan khusus untuk membantu murid membuat persediaan awal dan sewajarnya bagi me Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.02 (-15%)

By
Berdasarkan format pentaksiran SPM mulai tahun 2021 yang dikeluarkan oleh Lembaga Peperiksaan. - Setiap set kertas model memenuhi piawai dan standard SPM terkini daripada Lembaga Peperiksaan - Setiap set dapat dileraikan - Rupa bentuk, format, dan piawai soalan berdasarkan keperuan SPM terkini Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.31 (-10%)

By
Siri Gerak Gempur PdPR PT3 ini diterbitkan mengikut topik dan aspek peperiksaan berdasarkan Format Pentaksiran Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mulai tahun 2021 yang menggantikan format pentaksiran yang diguna pakai sebelum ini. Format baharu ini merangkum Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) dalam Tingkatan 4 dan Tingkatan 5. Sehubungan dengan itu, siri Gerak Gempur PdPR SPM ini diterbitkan khusus untuk membantu murid membuat persediaan awal dan sewajarnya bagi me Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.02 (-15%)

By
Berdasarkan format pentaksiran SPM mulai tahun 2021 yang dikeluarkan oleh Lembaga Peperiksaan. - Setiap set kertas model memenuhi piawai dan standard SPM terkini daripada Lembaga Peperiksaan - Setiap set dapat dileraikan - Rupa bentuk, format, dan piawai soalan berdasarkan keperuan SPM terkini Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.31 (-10%)

By
Mesti dimiliki untuk membiasakan diri dengan format terkini PT3dan menjawab soalan dengan yakin! Learn More
USUAL: RM6.35

NOW: RM 6.35 (-0%)

MEMBER: RM 5.40 (-15%)

By
CHILDREN'S ACTIVITY BOOK Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Keistimewaan dan kelebihan bulan Ramadhan sering disebut sebagai suatu galakan kepada umat Islam supaya bersungguh-sungguh melaksanakan ibadah. Buku ini menghimpunkan 66 hadis yang menceritakan pelbagai kelebihan atau fadhilat bulan Ramadhan yang menjadikannya sebagai Penghulu segala bulan. Mudah-mudahan apabila hadis-hadis ini difahami dan dihayati, kita akan lebih bersemangat untuk membanyakkan ibadah khususnya pada bulan Ramadhan dengan hati yang ikhlas dan penuh rasa cint Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Buku ini menjelaskan ibadah puasa yang menjadi kewajipan umat Islam dalam infografik yang berwarna dan mudah untuk diingati. Bermula dengan pengertian, sejarah asal puasa, hukum-hakam, syarat-syarat, rukun-rukun, perkara-perkara sunat dan perkara-perkara yang membatalkan puasa. Turut dijelaskan golongan-golongan yang dibenarkan untuk berbuka atau tidak berpuasa dan denda serta fidyah yang perlu dibayar jika meninggalkan puasa. Semoga ibadah puasa yang dilaksanakan saban Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By
Siri Gerak Gempur PdPR SPM ini diterbitkan mengikut topik dan aspek peperiksaan berdasarkan Format Pentaksiran Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mulai tahun 2021 yang menggantikan format pentaksiran yang diguna pakai sebelum ini. Format baharu ini merangkum Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) dalam Tingkatan 4 dan Tingkatan 5. Sehubungan dengan itu, siri Gerak Gempur PdPR SPM ini diterbitkan khusus untuk membantu murid membuat persediaan awal dan sewajarnya bagi me Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.02 (-15%)

By
Siri Gerak Gempur PdPR SPM ini diterbitkan mengikut topik dan aspek peperiksaan berdasarkan Format Pentaksiran Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mulai tahun 2021 yang menggantikan format pentaksiran yang diguna pakai sebelum ini. Format baharu ini merangkum Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) dalam Tingkatan 4 dan Tingkatan 5. Sehubungan dengan itu, siri Gerak Gempur PdPR SPM ini diterbitkan khusus untuk membantu murid membuat persediaan awal dan sewajarnya bagi me Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.02 (-15%)

By
"MASTERCLASS SPM dipersembahkan dalam reka bentuk trend paling kini, segar, berwarna-warni lagi meriangkan seperti yang diperlukan oleh murid hari ini. Yang paling utamanya, inilah satu-satunya siri yang menyediakan kandungan yang paling segar dan terkini di pasaran kerana diolah baharu, khusus untuk keperluan silibus KSSM terkini, Dokumen Standard Kurikulum Pentaksiran (DSKP) dan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) secara total, baik dari segi notanya mahupun dari segi praktis da Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By
"MASTERCLASS SPM dipersembahkan dalam reka bentuk trend paling kini, segar, berwarna-warni lagi meriangkan seperti yang diperlukan oleh murid hari ini. Yang paling utamanya, inilah satu-satunya siri yang menyediakan kandungan yang paling segar dan terkini di pasaran kerana diolah baharu, khusus untuk keperluan silibus KSSM terkini, Dokumen Standard Kurikulum Pentaksiran (DSKP) dan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) secara total, baik dari segi notanya mahupun dari segi praktis da Learn More
USUAL: RM31.90

NOW: RM 31.90 (-0%)

MEMBER: RM 28.71 (-10%)

1-3475 of 3475

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top