9th Birthday Sale
9th Birthday Sale
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Safa Safwan 'Found 37 Related Products
By Suri Mawarne
Setelah dipecat daripada jawatan pengurus projek, Izzat pulang ke kampung dan menjadi pekebun pisang. Namun begitu, kisah lalu tidak berhenti menghantuinya. Safa, setiausaha Datuk Kamal dan sahabatnya, Yusnizal datang mencari ke kampung. Masing-masing dengan agenda tersendiri. Seorang ingin mengungkap kebenaran dan seorang mahu mengambus segala kebatilan. Lari daripada politik pejabat yang memualkan, Izzat tetap tidak menemui ketenangan yang dicari. Politik kebun pisang jug Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Safa Safwan
Ada ketikanya, kita seakan-akan hanya mampu mengucapkan rasa syukur secara lisan berbanding menzahirkannya dengan perbuatan. Akan tiba satu saat segalanya bakal mendatangkan lumayan pada emosi dan perasaan; namun ia bukanlah semata-mata demi kepuasan. Ada hal-hal yang Tuhan mahu kita corakkan pemahaman menerusi sesuatu keadaan. Lalu kita bertumbuh sebagai insan yang lebih manusiawi. Di kemudian hari nanti, semua yang dianggap berat dan penat akan terlihat sebagai lemb Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By
DISC 1 1 Mr. Vampire 僵尸先生 2 Mr. Vampire II 僵尸家族 3 Mr. Vampire III 灵幻先生 4 Mr. Vampire IV 僵尸叔叔 DISC 2 5 Vampire vs. Vampire 一眉道人 6 Mr. Vampire V : Magic Cop 驱魔警察 7 Mr. Vampire 1992 新僵尸先生 8 Encounter of the Spooky Kind 鬼打鬼 DISC 3 9 The Dead And The Deadly 人吓人 10 Hocus Pocus 人吓鬼 11 Encounter of the Spooky Kind II 鬼咬鬼 12 Spiritual Trinity 灵幻至尊 (人鬼神) DISC 4 13 Mad Mad Ghost Learn More
USUAL: RM89.90

NOW: RM 80.91 (-10%)

MEMBER: RM 71.92 (-20%)

By THE BEACH BOYS
USUAL: RM206.90

NOW: RM 206.90 (-0%)

MEMBER: RM 186.21 (-10%)

By Kamil Naim
Habuk Bintang Di "Hujung Dunia", mereka sedang asyik melayan nostalgia dan kenangan yang indah khabar daripada rupa. Mungkin juga mereka sibuk memikirkan idea-idea kreatif, cinta, atau falsafah. Mungkin ini konklusi evolusi umat manusia setelah dibebaskan daripada semua jenis konflik, celaru dan bebanan. Tidak mungkin adanya indah jika tiada jelik untuk dibandingkan. Itulah memori. Yang indah memberi kekuatan, ketika sebaliknya memberikan pengajaran. Walau betapa indahnya ala Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Michael Chuah
Kemunculan sulung komik strip lawak opis berfalsafah 'Teori Hitam Tebal' pertama Michael Chuah!!! Karya parodi dengan lawak pecah perut yang pasti buat korang tak kering gusi! Kerja kenalah KUSO macam ni, barulah syok! Disertakan 60 tips ambil cuti yang paling gempak! Salah guna, tanggung sendiri! Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Bunda Ary
Pada 29 Safar tahun ke-11 Hijrah, Rasulullah menziarahi Perkuburan Baqi'. Ketika perjalanan pulang, baginda mengalami sakit kepala dan demam panas. Para sahabat dapat merasai bahang kepanasan dari serban baginda. Kesakitan Rasulullah semakin menggusarkan para sahabat. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
USUAL: RM31.90

NOW: RM 31.90 (-0%)

MEMBER: RM 28.71 (-10%)

By Lily Haslina Nasir
Sebuah kisah cinta yang melangkaui tiga generasi. Tiga wanita, Karmini, Karmila dan Cempaka, bagai digenggam takdir hidup yang penuh berliku. Mereka ini membawa semangat emansipasi yang sangat luar biasa. Dalam lembut ada tegasnya, dalam patuh ada bangkitnya. Karmini mengharungi keperitan hidup di zaman perang bersama suami, Daeng Amid. Hidup serba sukar dan sulit. Daeng Amid yang terasuh dalam lingkungan budaya dan falsafah masyarakat Bugis, berusaha mempertahankan perkahwi Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By HAMKA
Buku ini merupakan karya terbaik yang ditulis oleh Prof. Dr. Hamka. Beliau menjelaskan fungsi dan batas akal terhadap hakikat bertuhan. Hamka mampu mempersembahkan idea-idea dan contoh yang bagus dalam menerangkan hakikat ketuhanan yang membuat pembaca tersedar akan kebesaran-Nya dan bersyukur atas segala nikmat yang diberikan. Pembahasan buku ini cukup luas dan sesuai dengan perkembangan ilmu pengetahuan. Memberi kesan bahwa berkembangnya ilmu pengetahuan dan hasil peneliti Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By HAMKA
Penegasan berulang kali di dalam Al-Quran mengenai pengisytiharan permusuhan terhadap syaitan membawa makna yang besar dan penting untuk ditekuni. Krya Hamka ini diluncurkan semula ke tengah masyarkat dengan tujuan supaya umat Islam yang kini saling bercakaran kembali mengenal musuhnya yang hakiki, iaitu syaitan. Syaitan adalah musuh manusia yang wajib dimusuhi dan diperangi. Enggan memusuhinya bakal mengundang dosa kerana ia tindakan melanggar arahan Tuhan. Hamka Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Makmor Tumin
ADAKAH MASIH TERKIAL-KIAL MENULIS? Anda mahukan tip pantas? Inilah bukunya yang dapat memberikan peluang kepada anda menjadi karyawan hebat. Nukilan ini ditulis Dr Makmor Tumin, pensyarah Universiti Malaya, universiti yang tersohor di negara ini. Penulisannya banyak ditumpukan tentang falsafah politik, agama, masyarakat sivil dan kesihatan awam. Buku ini ditulis setelah beliau mendapati adanya teknik pantas dalam menulis. Dalam tahun 2022 sahaja, beliau telah menghasilkan la Learn More
USUAL: RM36.00

NOW: RM 36.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.40 (-10%)

By
Find out how AMAZING animals really are by exploring on an ACTIVITY-PACKED safari... Learn wild and wonderful facts; Doodle, draw and complete awesome activities; With 300 colourful animal stickers! Learn More
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.41 (-10%)

By SUN TZU
Karya Seni Peperangan Sun Tzu adalah sebuah risalah ketenteraan yang dikagumi di seluruh dunia dan merupakan rujukan untuk pelbagai lapisan masyarakat di dunia yang terdiri daripada ketenteraan, strategi bisnes, korporat dan pelbagai lain. Falsafah Sun Tzu ini boleh dipraktikkan selama-lamanya, walaupun dunia semakin berubah, itulah keunggulan risalah ini. Kami harap dengan edisi Bahasa Melayu, lebih ramai khusus anak muda akan mengecapi kejagaan melalui karya klasik ini. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Hasrizal Abdul Jamil
Lahirnya sejarah untuk diperingati agar bermanfaat kepada manusia masa kini. Tanpanya, manusia meraba di lembah kegelapan dalam mencari erti jati diri. Kesedaran terhadapnya melahirkan suatu rasa asyik yang tidak terperi, malah membentuk suatu keinsafan pada diri. Di atas dasar ini, manusia berusaha untuk menyingkap tabir rahsia masa lalu melalui cara yang setepatnya demi menggapai kebenaran akan kesedarannya itu. Setiap helaian dan lenbaran kertas diselidikinya, setiap temp Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By
In the country of Ametris, Edward Elric and his younger brother Alphonse lived in the rural town of Resembool with their mother Trisha while self-learning alchemy at a young age. When the brothers commit the taboo act of Human Transmutation to resurrect Trisha after she died of illness, it backfired and they suffer the consequences via the Law of Equivalent Exchange: Edward losing his left leg while Alphonse is dragged into the Gate of Truth. Edward then sacrifices his right Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Minoru Takeyoshi
The Agaitai invasion has spread worldwide, and humanity’s last hope is to restart the AT-AT machine to stem their advance. Taira and Platoon 31 have convinced the Humanity Union to cooperate with the Safan against the true invaders, but can the Union be trusted not to betray the Safan people again once they have achieved their goals? And what of the Safan extremists who are still blinded by revenge? The clock is ticking in the final battle for mankind’s survival! Learn More
USUAL: RM43.70

NOW: RM 43.70 (-0%)

MEMBER: RM 39.33 (-10%)

By Minoru Takeyoshi
With news of Taira's death and the realisation that the alien enemy they have been fighting were humans all along, the crew of Platoon 31 now question everything they have been taught. Who exactly are the Safan people? Why are they at war with the Humanity Union, and what exactly happened on Cobalt Island 20 years ago? Will Platoon 31 be able to uncover all the dirty secrets the organisation has been hiding from them? Learn More
USUAL: RM43.70

NOW: RM 43.70 (-0%)

MEMBER: RM 39.33 (-10%)

By Bob LeVitus
Unlock the potential of macOS Monterey with this updated guide from "Dr. Mac" himself Macs are famously an absolute pleasure to use. But it's even more fun discovering all the cool things a new version of macOS can do. macOS Monterey, introduced in 2021, makes the latest macOS features available to Mac users everywhere. macOS Monterey For Dummies is your personal roadmap to finding every single awesome new bell and whistle in this world-famous operating system. You'll read Learn More
USUAL: RM100.60

NOW: RM 100.60 (-0%)

MEMBER: RM 90.54 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Kegemilangan Islam bermula tahun 622 apabila wahyu pertama diturunkan kepada Rasulullah SAW di Gua Hira', Arab Saudi. Sejarah telah mencatatkan bahawa Islam muncul di Semenanjung Arab pada kurun ke-7 Masihi. Sewaktu zaman kegemilangan Islam, para ahli falsafah dan ahli sains serta jurutera-jurutera dunia Islam banyak menyumbang kepada teknologi. Pencapaian saintifik dan dan intelektual mekar pada zaman keemasan itu. Kerajaan Islam mewarisi pengetahuan dan kemahiran Timur Teng Learn More
USUAL: RM38.90

NOW: RM 38.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.01 (-10%)

By Cik Amal Amina
Sementara atau selamanya... Safa terima Ilhan sebagai suami, bukan sebab dia cinta tetapi sebab abah yang mahu. Demi sayangnya pada abah, Safa turutkan walau hakikat sebenar, dia memang tak sukakan lelaki itu. “Saya. Benci. Awak.” – Safa. “I hate you more.” – Ilhan. Sejuta kata benci pun, Safa tetap akur untuk menjadi isteri pada Ahmad Ilhan Bin Muhamad Hambali. Tapi, Safa ada misi sendiri. “Perjanjian apa ni, Safa?” – Ilhan. “Misi kahwin paksa.” – Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Suzana Jumadil
Mencintai dan dicintai adalah nikmat hidup yang dipasak oleh kasih sayang. Lantaran kebebasan berfikir dan bertindak, dia tersungkur dalam mengenal makna kasih cinta. Dia alpa oleh dorongan nafsu hingga terjebak menentang arus kelaziman bercinta. Baginya, sesiapa saja boleh dicintai dan boleh dikasihi selagi jasad masih bernyawa. “Why? A cleaner doesn’t have the right to fall in love? Is loving and being loved only for rich people? - MOHAMMAD NASSIR Kebijaksanaan yang ber Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Nurina Feeza
Siapa yang dapat melupakan cinta pertama? Menyimpan sedih terlalu lama hanya akan meninggalkan segaris luka yang takkan pernah habis. Benar, kecundangnya cinta pertama itu lain macam… sangat menyakitkan. Elis Nou'rell. Sekali dia jatuh cinta, berkali-kali hatinya akan tulus mengasihi. Tersilap caturan dek terlalu menurut kata hati menariknya ke lembah kekecewaan. Sakitnya tidak terkata! Kini dia bangkit dengan harapan agar segala memori hitam itu segera pergi. "Selamat t Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Rozaini Hj Ismail , Norhaniza A
Pernahkah kita mendengar adab duduk berguru hendaklah pelajar duduk pada jarak lima kaki? Percayakah saudara jika saya beritahu peristiwa hanya seorang pelajar sahaja dibenarkan masuk belajar dalam kelas berbanding sejumlah pelajar? Tahukah saudara, sekeping roti canai menjadi silibus pendidikan sivik dan moral? Pernahkah saudara menemui seorang gadis yang berdiri di depan rumah pada waktu pagi pada setiap hari agar peluang belajar datang ke muka pintu? Penceritaan itu Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Dr Mohd Hilmi B Abdullah
Perubatan Ibnu Sina mungkin belum lagi terkenal di negara ini. Perubatan ini selalu disalah anggap sebagai perubatan homeopati, sedangkan terdapat banyak perbezaan antara kedua-dua disiplin ilmu perubatan tersebut, tanpa menafikan terdapatnya beberapa persamaan antara kedua-duanya. Perubatan Ibnu Sina, di sebalik usianya yang telah pun mencapai angka seribu tahun, masih lagi diamalkan secara serius dan efektif di India, Pakistan, Asia Tengah, dan Eropah. Malah, di India dan P Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 34.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.60 (-10%)

By Aulia Iman
Dia Noah Safwan, jodoh yang diatur untuk Rindu Sofrina. Kedua-duanya tidak pernah bertemu, tidak pernah mengenali, dan tidak punya rasa cinta di antara satu sama lain. Namun satu kemalangan yang menjadi punca gadis itu kematian ibu bapanya, menjadi asbab untuk Noah Safwan mengambil Rindu Sofrina sebagai isterinya yang sah. Ternyata menjalani kehidupan alam rumah tangga tanpa sekelumit rasa cinta bukanlah sesuatu yang mudah. Perselisihan sering kali terjadi, persengketaan tida Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By Tian Chua
Tian Chua, reformis yang memahat ingatan rakyat Malaysia dengan susuk tubuhnya yang kurus di depan trak meriam air berkimia pada zaman Reformasi. Naik turun mahkamah, keluar masuk lopak sudah menjadi sesuatu yang lumrah sepanjang tempoh dua dekad perjuangan politik Tian Chua. Namun, di sebalik imej berani yang ditonjolkan, Tian Chua memiliki jiwa seni yang halus. Tian Chua menggilap semula bakatnya dengan menghasilkan karya seni di sebalik tirai besi. Melalui pengamatannya Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Syamnuriezmil
Safa Auliya mempunyai lima senarai impian yang masih belum direalisasikan. Bagi Safa Auliya, impian perlulah disimpan sebagai rahsia kerana kalau diberitahu pada orang lain, kelak tak akan menjadi kenyataan. Sebab itulah hubungan dia dengan Umair Wajdi hanyalah setakat kawan baik walaupun setelah sepuluh tahun mereka berkawan, kerana Safa Auliya tak mampu untuk beritahu impiannya kepada Umair Wajdi. Sehinggalah... “Kak Safa... Abang dah tak ada.” Umair Wajdi mening Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Shafie Abd Rahman
Satu berita yang mengejutkan apabila rampasan kuasa tentera Turki mengalami kegagalan. Sebelum ini telah berlaku beberapa kali rampasan kuasa tentera yang menyaksikan tumbangnya sistem pemerintahan khalifah dan berdiri megahnya sistem pemerintahan sekular di Turki. Lebih menakjubkan rampasan kuasa tentera itu digagalkan bukan oleh pihak tentera atau polis, tetapi usaha itu digagalkan oleh KUASA RAKYAT. Rakyat dengan tangan kosong sedia keluar ke jalan-jalan raya berhadapan d Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Jen NJ
Seawal umur 20 tahun,Syafawati Qaisara dipaksa berkahwin dengan lelaki yang tidak dikenali dan tidak dicintai. Namun, pada saat-saat akhir sebelum diijabkabulkan, dia berjaya memujuk lelaki itu untuk menukarkan majlis pernikahan kepada majlis pertunangan. Tetapi lelaki itu setuju dengan bersyarat. Dia tak boleh jatuh cinta dengan sesiapa. Walaupun merasa terjerat, Syafawati Qaisara terpaksa bersetuju dengan syarat Nazim.Tunangnya. Dengan ikatan yang dirasakan cukup terbeba Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Syauqie M.K
Filipina (2010) USD18 juta saham dijual….. Thailand (2010) USD55 juta hartanah dilupuskan….. Indonesia (2010) USD35 juta aset dicairkan….. – Financial Intelligence Unit, Interpol – – – SAFWAN HAMDAN – seorang pegawai kanan Bank Kebangsaan Malaysia, terjebak dengan jemaah rahsia yang menjanjikan kebangkitan dan kembalinya kegemilangan Islam di bumi Nusantara. Namun, apabila hampir menjadi korban dalam suatu insiden letupan terburuk di Jakarta, Sa Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Syaikh Najmuddin Al Ghaithiy
Israk dan Mikraj adalah satu-satunya mukjizat ma'nawi yang agung pernah dikurniakan oleh Allah SWT kepada Rasul pilihan-Nya, iaitu Nabi Muhammad Rasulullah SAW. Mukjizat agung seperti ini belum pernah dikurniakan oleh Allah SWT kepada Nabi dan Rasul selain baginda. Membaca kisah Israk dan Mikraj bukan seperti membaca cerita-cerita fiktif, tetapi ia adalah suatu perjalanan rohaniyah agung, yang perlu dibaca dengan penuh keyakinan yang diiringi dengan suatu niat suci untuk m Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Chris Bradford
IN AFRICA ONLY THE STRONG SURVIVE. Teenage martial arts expert Connor Reeves is tasked with protecting a foreign ambassador's family on safari. Considered the perfect assignment, the holiday turns to hell when their convoy is ambushed by gunmen. Fleeing through the bush, Connor and his assigned family become the prey in a shoot-to-kill hunt across the African plains. As they fight for their survival, Connor realizes the gunmen are the least of their problems. For Learn More
USUAL: RM40.95

NOW: RM 40.95 (-0%)

MEMBER: RM 36.86 (-10%)

By Datuk Dr Hj Zahazan Mohamed
Al-Quran menjadi panduan hidup manusia. Panduan ini banyak dalam bentuk falsafah, konsep dan umum. Hadis Rasulullah s.a.w pula memberi contoh dan panduan yang lebih praktikal. Soalnya hadis ratusan ribu banyaknya dikategorikan kepada beberapa taraf yang terdiri daripada hadis sahih, hasan, daif hingga yang palsu. Buku ini telah mengumpulkan 300 hadis sahih yang paling utama yang mencakupi bidang kehidupan harian dan disusun mengikut keutamaan tajuk seperti ilmu, beramal, ber Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Black Ink Team
MISSION IMPROBABLE? SAVING LAND GIANTS FROM EXTINCTION! The team travels to Africa in search of the largest land animals threatened by extinction. There, Kwame reacquaints with Kosi, his childhood playmate, only to discover hat all is not quite as it seems. Jake, meanwhile, bumps into some "old friends" who are anything BUT friendly... The sinister safari awaits within! Learn More
USUAL: RM10.50

NOW: RM 10.50 (-0%)

MEMBER: RM 9.45 (-10%)

By Dr. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni
Bulan Ramadan adalah bulan yang amat istimewa sekali untuk seluruh umat Islam. Ia juga dikenali sebagai bulan yang penuh keberkatan, keinsafan dan keampunan. Di dalam bulan Ramadan terdapat satu malam yang lebih mulia daripada seribu malam yang dikenali sebagai Lailatul Qadar. Malah keistimewaan malam itu juga telah disebutkan di dalam Al-Quran. Bulan Ramadan juga telah menyaksikan pelbagai peristiwa sejarah besar yang pernah berlaku kepada Nabi Muhammad SAW dan umat Islam te Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

Out of stock

By Hamka
Pangkal segala dosa terbit daripada sikap berbohong, tidak kiralah kepada manusia mahupun Sang Pencipta. Dengan berbohong, segala kepercayaan habis diracik, yang terbina hancur luluh. HAMKA berusaha membongkar hujung pangkal sikap berbohong dari berbagai sisi pandang yang berasingan; dari sudut Islam, falsafah dan psikologi. Bohong di Dunia merungkaikan perbahasan bohong — suatu sikap kemunafikan, termasuklah menebas lalang kejahilan yang menuntun ke arahnya, dan menyajikan Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

37 Item(s)

*

Back to Top