0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Semusim Rindu 'Found 280 Related Products
By Robizan Salim
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Sabariah Bee
USUAL: RM29.00

NOW: RM 23.20 (-20%)

MEMBER: RM 23.20 (-20%)

By Sophilea
“Nak jadi tentera sangat kan, takkan berdiri lama ini pun dah tak boleh tahan? Tu belum lagi nak berperang.” Suara kuat Petty Officer Adam Muqrie bergema. Semua kadet berdiri tegak. Dayana menjeling. Eleh...bolehlah cakap, duduk bawah khemah tahu nak beri arahan saja, desis hatinya. “Dua pusingan padang kawad sebelum boleh rest.” Wisel ditiup. Dayana ketap gigi. Kakinya yang keletihan dan tubuh yang kepenatan dipaksa berlari untuk habiskan dua pusingan padang kawad. R Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Syafiq Nasri
Sampai bila nak biarkan orang tersayang anda terus menderita sakit & terkena gangguan yang tak sepatutnya? Dah banyak berubat tapi tak berkesan? Alangkah indahnya jika setiap masa anda bersama mereka tanpa sakit & gangguan tersebut. Jadi, untuk siapa novel ini? 1) Untuk anak2 yang ingin ibu bapa mereka sihat seperti biasa. 2) Untuk mereka yang berhadapan dengan masalah saka. Jika dibiarkan saka tersebut akan menjadi warisnya. 3) Untuk mereka yang terkena gangguan sihir Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Suhaniza Sulaiman
Pengorbanan dan ketulusan bukan sesuatu yang murah kerana yang mencintai akan kalah dengan yang setia. "Suka hati awak je nak samakan saya ni dengan binatang ya. Kejap ikat, kejap sambar. Ingat saya ni lembu atau burung helang ke?" - RANIA "Saya nak ikat awak cepat-cepat. Nanti lelaki lain sambar pulak." - SHAFIQ Rania bagaikan jinak-jinak merpati melayan karenah Shafiq yang semakin berani berbicara tentang rindu, sayang dan cinta. Dalam menyampah ada cinta-cintun ya Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Hairynn Salehuddin
DAHLIA AFREENA turut sama membenci lelaki bernama FARIQUE DANIEL kerana telah menyakiti hati kawan baiknya, Fatin. Dia ditangkap tidur dengan perempuan lain dirumah mereka. “Tak faham bahasa ke? Dah cakap tadi kan, jangan kacau dia lagi!” Tempik Dahlia pada Farique. Dan bermula dari situlah, masing-masing menyimpan dendam. Bagi Farique, Dahlia tiada hak nak masuk campur hal rumahtangganya. Dan bagi Dahlia pula, lelaki seperti Farique tak layak diberi peluang kedua. Lelak Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Emy Roberto
Perkahwinan mereka yang bahagia selama ini tiba-tiba berubah apabila Syazan disahkan mengandung. Baru mereka sedar rupanya keinginan masing-masing berbeza. Syazan tak mahukan anak tapi, Raimie sangat mahukannya. Tindakan Syazan menyebabkan mereka hampir kehilangan anak yang dikandung. Dan apabila dia mula sedar, waktunya sudah terlewat. Dia kehilangan semuanya. Bahagia mereka musnah sekelip mata. Raimie pergi membawa anak mereka. Lima tahun berlalu.. Pertemuan semula anta Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Ain Al’ Adiyat
“Allah SWT sayang kau, Ammar. Sebab tu Allah SWT jentik rasa rindu kepada Dia dalam diri kau dan itu sebenarnya yang kau tengah rasa sekarang. Hati kau risau bukan sebab kau bakal kehilangan dunia. Tapi ia sebenarnya isyarat untuk remind kau betapa hati kau sebenarnya sangat rindu kepada Allah SWT.” Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Qis Nur Harraz
Benarlah hidayah itu milik Ilahi. Hidayah yang diperolehi Diana membuatkan dia serta-merta meninggalkan kehidupan lamanya yang penuh dengan dosa. Dek penghijrahannya itu, Ejaz terbuka hati untuk menyunting Diana menjadi bidadari dalam hidupnya. “I nak ambil you jadi isteri I.” – Ejaz Diana tidak menyangka Ejaz sanggup melamarnya sedangkan Ejaz tahu siapa dirinya sebelum dia berhijrah. Terasa dirinya masih dihargai membuatkan Diana rasa terlalu bahagia. Usai bertunang, Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Aunie Ayunie
Cinta... benarkah membawa bahagia? Benar, tapi harus ada derita dan air mata. Hot and spicy, gelaran yang tepat untuk Tuan Putra Anaqi. Pendek kata, dia adalah guy yang sempurna. Pertemuan demi pertemuan dengan Bunga Zinnirah, meyakinkaan Putra bahawa itu bukanlah satu kebetulan, tapi satu suratan yang indah. "Cinta bukan tentang apa yang kita lihat, tapi cinta adalah tentang apa yang kita rasa." - PUTRA Bunga Zinnirah tidak menolak ikatan suci dengan Putra. baginya, Puta Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Amyliey Haizani
Senafas rindu, seindah kasih untukmu,kulakarkan menjadi sebuah cinta. Atiey Dalila menaruh hati kepada Zamil Ariff, teman sepermainannya. Belum sempat dia meluahkan perasaan, lelaki itu sudah mempunyai kekasih. Pertemuan Atiey Dalila dengan Arjuna Syah di restoran tempat dia bekerja membuatkan hidupnya tidak tenang. Sikap majikannya, Zana Lara juga membuatkan jiwanya tertekan. Atiey Dalila cuba melupakan Zamil Ariff, namun sikap cemburu Fiza membuatkan Atiey Dalila dihina Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Dissa Azmin
Afiqah atau A.P, seorang pemain bola jaring dan memakai bip C. Akibat selalu bersikap terburu-buru, A.P telah melakukan banyak kesalahan dalam suatu perlawanan persahabatan di antara sekolah. Sehingga pasukannya menemui kegagalan. Rakan sepasukan menyalahkan A.P atas kekalahan itu. A.P cepat melenting apabila ditegur. Perselisihan faham telah berlaku dalam pasukannya. Tiada lagi persahabatan. Bagi keluarga A.P pula, perkara ini tidak perlu dibimbangkan. A.P menganggap tiada Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 10.32 (-20%)

MEMBER: RM 10.32 (-20%)

By Aulia Iman
Dia Noah Safwan, jodoh yang diatur untuk Rindu Sofrina. Kedua-duanya tidak pernah bertemu, tidak pernah mengenali, dan tidak punya rasa cinta di antara satu sama lain. Namun satu kemalangan yang menjadi punca gadis itu kematian ibu bapanya, menjadi asbab untuk Noah Safwan mengambil Rindu Sofrina sebagai isterinya yang sah. Ternyata menjalani kehidupan alam rumah tangga tanpa sekelumit rasa cinta bukanlah sesuatu yang mudah. Perselisihan sering kali terjadi, persengketaan tida Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 22.32 (-20%)

MEMBER: RM 22.32 (-20%)

By Azieana
Perkahwinan Intan dan Faris bukanlah sesuatu yang manis untuk dikenang. Tapi ia bukanlah satu penyebab untuk tidak meneruskan ikatan itu. Namun, campur tangan orang ketiga dan kepercayaan yang dikhianati telah meleraikan ikatan hati yang baru terbina. “Selangkah you keluar dari rumah ni, I haramkan kaki you pijak ke sini lagi. Ingat tu!” – Faris “Awak boleh ceraikan saya tapi saya mahukan pampasan sebagai balasan.” – Intan Pertemuan selepas 5 tahun be Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Eina Afrina
"Cinta tak perlu sempurna, tapi cinta sejati melengkapkan segalanya." Kata orang cinta itu boleh dipupuk, disemai agar bercambah dalam hati. Tapi tak semudah itu bagi Hazreen. Hakimi bukan pilihan hati dan rasa cinta itu tak pernah kunjung tiba meskipun sudah puas menunggu. Yang peliknya, bagaimana dia boleh setuju saat mereka hendak ditunangkan dahulu? Ashril pula, lelaki berlagak yang tak sudah-sudah cari pasal dengan Hazreen. Lelaki itu bagaikan magnet yang kadang Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By
Hingga 15hb Julai 2019 Kandungan Akta Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan 1994 (Akta 514). Peraturan-peraturan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (Penyataan Dasar Am Keselamatan dan Kesihatan Majikan) (Pengecualian) 1995. Peraturan-peraturan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (Kawalan Terhadap Bahaya Kemalangan Besar dalam Perindustrian) 1996. Peraturan-peraturan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (Jawatan kuasa Keselamatan dan Kesihatan) 1997 Peraturan-peraturan Keselama Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Ho Sing Ee
Roh gadis berlegar-legar? Memanglah pelik, tapi tak ada yang mustahil. Boleh ke pertemuan pelik antara Noah dan Melina hadirkan kemanisan jiwa? Tiada siapa tahu permainan takdir ni tapi mungkin ia paling indah dan bermakna buat mereka? • • • "Ka... kau cakap dengan aku ke?" "Kau nampak orang lain ke kat sini?" perli Noah. Gadis itu seolah-olah tidak percaya dengan apa yang didengar. Wajahnya berkerut. "Ta... tapi macam mana kau boleh tengok roh?" Wo Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 14.40 (-20%)

MEMBER: RM 14.40 (-20%)

By Tiffirah
Caramu berbicara, kalimatmu, kata-katamu, aku masih ingat setiap darinya. Kau kata aku adalah masa depanmu jadi aku memberikan segalanya, namun kini aku adalah masa silammu. -Teja Setelah menghabiskan waktu denganmu, seperti yang dijangka aku mengucapkan selamat tinggal. Aku tidak memiliki apa-apa pun, sekarang aku membiarkan air mataku mengalir. Aku tidak bisa mengambil sehari bahkan sejam untuk merindukanmu. -Tuah Berlayar mengenderai angin, ku bentangkan layar ini. Beru Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Zint
Fox and Jime bersimpati dengan nasib Cikgu Lis... apalagi anak kesayangan cikgu ganti tu hilang. Jenuh Cikgu Lis sendiri dalam bahaya. Tup... tup... boleh pula Fox jumpa Milo. Tak sangka biarpun brutal, Fox faham perasaan anak yatim yang cacat pendengaran dan rindukan kasih sayang ayah. Kenali sisi lain Fox, Jime dan geng!!! Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By Sophilea
Cinta itu satu anugerah memiliki atau tidak itu adalah takdir. Pertemuan itu Cuma seketika di tengah bandar asing, hati Engku Fadhli jatuh cinta pada seraut wajah manis milik Nadia Arisya. Betullah kata orang cinta itu tak perlu ada sebab untuk memiliki dan di miliki kerana cinta itu unik ia hadir tanpa pernah kita sedari. Tanpa perlu memandang siapa dia atau siapa aku. “Rom tak di bina dalam masa satu hari, Engku Fadhli.” Nadia mengerling. Salji memutih di tengah ba Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Maya Adira
Salahkah jika dia tidak lagi percayakan cinta? Berdosakah dia, menidakkan cinta yang dihulur barisan perawan yang ada. Huh, cinta! Bagi Irfad Haji Muzir, cinta adalah penipuan. Cinta adalah permainan. Maaf, dia tidak lagi percayakan perkataan itu. Ya, dia pernah mencintai dengan setulus hati lelakinya. Namun, baru ingin dipetik sebagai suri, cinta itu terbang pergi. Permainan waktu menemukan mereka. Hatinya remuk, hancur diinjak sang tunang dan sahabat baiknya, dua insan p Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Arsya Aisya
“Tak payahlah buat muka malu-malu kucing, aku tak teringin pun nak dekat dengan kau. Geli!” – Muslim “Setelah akad terlafaz atas saya, maka suka atau tidak, saya sudah menjadi hak Encik Muslim” – Mariam Diangkat menjadi isteri dalam usia tersangat muda bukanlah sesuatu yang mudah bagi Mariam. Lagi-lagi menjadi isteri kepada seorang Muslim. Kesabarannya sering diuji. Namun untuk berpaling bukanlah Mariam. Dalam diasak kebencian oleh suami sendiri, dia teguh Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Damya Hanna
Tegarkah dia berdepan dengan kenyataan andai diri masih dihimpit kenangan lalu? Ke mana jua langkahnya dibawa, kisah duka yang pernah terpalit itu, amat sukar diluputkan daripada ingatan. Tanpa kata-kata perpisahan, Shafika kabur daripada pandangan mata. Lantaran itu, jiwa Fariz terus lumpuh tak keruan. Bertahun lamanya memendam rasa, kemunculan Vivianna menarik perhatian. Pertemuan pertama yang terjadi bagaikan dirancang, namun hakikatnya ada rahsia yang tersingkap. Fariz Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Sara Hezra
XARLHARIETH dan MYA ADELIA bertemu ketika sesi temuduga dan ia berakhir bukanlah dengan cara yang baik. Rentetan itu dengan tanpa sengaja beberapa lagi pertemuan demi pertemuan terjadi. Namun pertemuan dengan lelaki dingin dan ego itu tidak pernah tak malang buat Mya. Mya sudah naik serik untuk bersua muka dengan lelaki itu. Malangnya lelaki itu seolah membayangi langkahnya. “Ini kali ke-5 kita bersua muka tapi dalam situasi yang berbeza. Cuma sekarang saya tak faham ken Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Qash Irdina
Mikayla Mirza atau Double M, si cantik jelita yang workaholic, aktif dan terkenal kerana kelincahan dan kepetahannya di hadapan kamera. Misinya menjadi kaya dan terkenal seperti Oprah Winfrey. Namun, realiti itu tidak seindah Instagram. Kerjanya bertimbun-timbun sehinggakan ibunya sering memetir di hujung talian memintanya agar selalu pulang ke kampung halamannya di Cameron Highlands. Insiden pertama dan memalukan menemukan dia dengan Kapten Dihya’, mat perang kacak bergaya Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Azieana
“Saya tak nak dengar apa-apa lagi. Encik memang berniat nak perangkap saya. Betul, kan? Dan encik fikir perempuan kampung macam saya ni senang diperbodohkan?” – Eisya Dua tahun kemudian, Eisya bertemu semula dengan Zarief di TZA Holdings. “Saya akan buat awak jatuh cinta dengan saya. Awak akan rindukan saya.” – Zarief. “Jangan nak mimpi, boleh tak?” – Eisya. Dalam masa yang sama Ziddan juga menaruh hati kepada Eisya. Tapi, hasrat itu terpaksa dil Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Syu Ariani
Pertama kali bertemu selepas bertahun-tahun tidak bersua muka, Aliya dan Haziq tetap menjadi seteru sama lain. Semuanya gara-gara stalker tegar Haziq yang menggunakan nama 'Aliya J' hingga tercetusnya salah faham di antara mereka. "Kau memang merenglah. Kat Mikro, kau jadi Melur. Kat luar, kau jadi Mental," - Alif Haziq. "Kau? Bidadara? Ha. Ha. Ha. Raksasa, iyalah kut!" - Aliya Jasmine Disebabkan Suraya dan Farizul, si internet-internet tak bertauliah, akhirnya Haziq melama Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Luvis Eija
Kerana kenangan silam, Cinta Arissa menutup pintu hatinya untuk semua lelaki. Janji abang sepupunya, Hariz Ilman terus dipegang. Bertahun-tahun lamanya. 7 tahun Hariz pergi menyepikan diri, membiarkan Arissa terus hidup bersama kenangan silam; membuatkan perasaan rindu bertukar sedikit demi sedikit menjadi dendam. Kepulangan semula Hariz bersama seorang anak perempuan comel menambahkan lagi luka di hati Arissa. Tapi, kepetahan anak comel itu membuatkan hati kecilnya terpaut s Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Shima Awang
Benarlah penantian itu satu penyeksaan. Dek memungkiri sebuah janji, Nur menggelar orang yang paling disayanginya manusia munafik! Lelaki itu menghilang tanpa khabar berita bertahun-tahun lamanya. Kebisuan dan kehilangan lelaki itu memberi tamparan hebat buat Nur. Perasaannya buat lelaki itu semakin pudar dan tawar, tetapi dalam masa yang sama dia merindui lelaki yang pernah dianggap lebih sebagai seorang abang. “Abah tipu! Tak mungkin manusia munafik tu bagi cincin dekat Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By E-man Sufi
Setelah tiga tahun menghilangkan diri, Aira Tihani pulang ke kampung menjelang pernikahan abangnya, Reyhan. Pertemuan semula dengan ahli keluarga serta anak yang telah ditinggalkan merubat segala kerinduan kecuali pertemuan semula dengan bekas suaminya, Andika Iman! Kepulangannya itu menggamit semula kenangan yang cuba dilupakan. Sakitnya luka lama masih terasa! “ Kau ni memang kejam kan? Kau tinggalkan dia tanpa tanya khabar. Hilang macam ditelan bumi dan sekarang kau ter Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.00 (-0%)

By Fitri Hussin , Arifful Baqi , Hasrudi Jawawi
SERU Azwani selalu melanggan Grab Kamarul yang kebetulan adalah rakan setingkatan di sekolah menengah dulu. Kamarul dalam diam merancang sesuatu yang buruk terhadap Azwani. Cinta palsu dan kemewahan dijadikan umpan. Sihir pula dijadikan pengantara. Rahsia terbongkar, lalu pelbagai perkara aneh lagi seram mula berlaku. Satu demi satu menerima musibah… HILANG Pemandu kereta Nissan Almera itu mengeluarkan tawa yang menyeramkan. Gembira dengan kematian yang menimpa dua orang Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Ezdiani Abd Rahman
“Lain kali nak parking kereta guna akal, bukan guna kepala lutut. Kalau dah tahu nak keluar lama tinggalkan nombor telefon. Taklah menyusahkan. Stupid!” – Raif Widad Ditulis sebesar-besarnya pesanan itu kepada pemilik kereta yang menghalang keretanya. Puas hati bila dapat menconteng bonet kereta itu. “Eh, awak ni memang samseng jalanan ke? Sesuka hati pecahkan cermin tingkap kereta saya tu. Tahulah kereta saya tu murah tak semahal kereta awak.” - Eshal Perkenala Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Siti Hajar Aladin
"Rindu ke Tanah Suci tetapi bajet masih tidak mencukupi? Ingin melihat tempat penggambaran Lord Of The Ring di New Zealand? Bermain dengan kangaroo di Perth, Australia? Impikan percutian bajet bertaraf 5 bintang? Bagaimanakah cara pengurusan nya? Visa? Transport? Hotel? Perjalanan pengembaraan seperti pakej travel 5 STARS tetapi ianya DIY! Segala nya di dalam KEMBARA DIY BERSAMA SI KECIL! Anda akan jimat beribu ringgit!!!!! Percayalah!!" Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Hani Fazuha
"Bagi Maisarah, cinta pertamanya adalah Airel dan kawan sehidup sematinya adalah Irfan. Dia tak boleh buang Irfan hanya kerana Airel tak suka. Tapi apabila kisah keluarganya memaksa dia dan Airel berpisah, Irfan datang bersama lamaran. Tak disangka rupanya selama ini Irfan mencintainya. “Kau pergilah masuk bilik dulu, aku nak siapkan kemas kat dapur ni.” Tangannya yang digenggam Irfan ditarik. Mata Maisarah mengecil memandang si suami. “Eh! mana tahu bilik yang mana sat Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Dea Zoraya
Mawar Hana – Gadis bermata Hazel berketurunan Irish yang memasang cita-cita untuk bergelar seorang doktor pakar. Namun sebuah tragedi hitam telah meragut pergi impian dan semangatnya untuk meneruskan kehidupan. Kekejaman dan ketidakadilan yang dilempar terhadap dirinya telah membuatkan Hana trauma terhadap kehidupan. Sukar untuk dia melupakan luka yang masih meninggalkan parut di dalam diri walau sudah bertahun masa berlalu. Amar Taufiq – Dia pernah egois suatu masa d Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Hani Amizam
Dia YUSUF ABID, dan aku BUNGA AISHAH. Dia orang panggil Usop Hantu, manakala aku pula orang sapa Ecah, Ecah? Tak glamour langsung, tapi tak apalah, nama Ecah lebih baik daripada digelar hantu macam Usop dan wajarlah orang gelar dia hantu. Dalam semua orang menyapa diriku dengan nama Ecah, hanya Usop sahaja yang memanggil namaku dengan panggilan Bunga. Bila kutanya mengapa memanggil namaku Bunga? Sahutnya kerana hidungku kembang seperti bunga raya. Kenyataan berani mati U Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Ramlee Awang Murshid
RASA rindu terhadap keluarga menggamit hati Saifudin merentasi Tanah Sumatera untuk pulang ke Punggor, Tanah Melayu. Namun, kejahatan seolah-olah memburunya. Setiap langkahnya dibayangi halangan yang tak berkesudahan. Berita kepulangannya di Tanah Melayu sampai ke pengetahuan Sultan Melaka. Kemarahan baginda kerana tidak dapat mengahwini Haryani menyebabkan dia mula menjadi buruan orang istana. Saifudin lari ke gua. Di situlah bermulanya satu lagi keajaiban. Jasadnya be Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By
USUAL: RM8.65

NOW: RM 8.65 (-0%)

MEMBER: RM 7.79 (-10%)

By
USUAL: RM8.65

NOW: RM 8.65 (-0%)

MEMBER: RM 7.79 (-10%)

By
TINGKATAN 5 KAJIAN KOMSAS ANTOLOGI SEJADAH RINDU & NOVEL SILIR DAKSINA Learn More
USUAL: RM8.65

NOW: RM 8.65 (-0%)

MEMBER: RM 7.79 (-10%)

By Aidil Fadzil
“Eh, kenapa Hanis masak mi letak susu ni? Pelik je opah tengok...” soal opah sambil memicit-micit kepalanya yang mula berdenyut. Cucu minah salehnya buat hal lagi lah ni! “Relax opah. This is carbonara.... Lemak berkrim disukai Hanis tau!” jawab Hanis dengan riak selamba. “Car... Car...! Haisy, apa bendanya tu?” soal opah lagi. Gelagat Hanis yang sentiasa mahukan makanan barat selama 24 jam telah memeningkan kepala opahnya. Memang payah untuk tekak minah sale Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 8.72 (-20%)

MEMBER: RM 8.72 (-20%)

By Cik Amal Amina
“Aku ceraikan kau, Amna Binti Adam dengan talak satu.” – Hadi Tak sampai sehari memegang gelaran isteri, dia diceraikan. Bertahun dia merawat hati. Membina kembali kepercayaan kepada lelaki dan juga namanya perkahwinan. Empat tahun berlalu... Masa merubah seorang Amna. Tiada lagi Amna yang gemuk dan berjerawat. Yang ada hanyalah Amna yang persis model. Dan statusnya juga berubah. Daripada janda, kini menjadi tunangan Ahmad Isyq Iman. Lelaki yang mulutnya tak pernah ada Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Hadi Fayyadh
Salam damai dari Syurga, Selamilah sebuah rasa yang tertanam di singgahsana sanubari yang terindah, ia sudah lama merindui fitrah bertuhan yang sengaja kau sembunyikan. Perasaan yang tidak dibendung dengan ilmu serta keyakinan, akan menimbulkan rasa kehampaan, kesendirian dan kesedihan yang berpanjangan. Perasaan ini sebenarnya adalah 'usikan' Allah agar kamu kembali dan meneguk rasa dinginnya air kasih sayang Tuhan yang tiada bertepian. Bak kata pujangga,: "..Al Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.92 (-20%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Sirin
Kenali Karnival Hantu di Serata Negara Serta Kisah Hantu Pada Zaman Kuno! * Kisah misteri: Kostum, Trick or Treat dan sebagainya. * Legenda hantu: Krampus, Pengantin Perempuan dan sebagainya. * Cerita hantu: Orang-orang, Pengajaran, Kerinduan dan sebagainya. * Kepercayaan masyarakat: Halloween, Karnival Venice, Setsubun dan sebagainya. Ketahui kisah yang mendebarkan dan menyeramkan dengan lebih lanjut lagi! Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 9.68 (-25%)

MEMBER: RM 9.68 (-25%)

By Sabrina Ismail
“Orang yang banyak duit tak dijemput menjadi tetamu Dia di sini. Logiknya. Orang yang berduit itu yang senang Untuk datang. tak perlu risau tentang kewangan. Tetapi kenapa Kita yang tak berduit ini dipilih oleh Allah?” Seorang suri rumah yang tidak punya simpanan cukup, anak anak Kecil keliling pinggang, juga punya ilmu agama yang kurang dalam dada. hanya satu sahaja yang ada, iaitu doa hati kecilnya Kerana sebuah niat untuk bertamu di rumah Allah, pelbagai ujian dirint Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Mohd Fadzilah Kamsah & Syaidatun Nazirah binti Abu Zaharin
Buku ini mengupas persoalan cinta menurut perspektif Islam dan psikologi. Ia turut membincangkan nilai-nilai yang berkait rapat dengan cinta seperti rasa tanggungjawab, kasih sayang, keprihatinan, kemesraan, kerinduan, persaudaraan dan juga kebencian yang dikupas mengikut perspektif Islam. Terdapat pelbagai definisi, jenis dan kefahaman yang berkaitan dengan cinta. Persoalan cinta membabitkan semua golongan bermula dari dalam kandungan sehinggalah menjelang hari kematian. Ole Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Ruby Nur Airis
Umpama lukisan di dinding, itukah lukisan di hati? Jika begitu, aku ingin lukisan di hatiku menjadi lukisan di dinding. Agar dapatku padam segala silap dan salah. Izzad Firdaus, lelaki yang pernah bahagia dengan dua gadis. Gadis yang punyai nama yang hampir sama. Bagaimana itu boleh terjadi? Tetapi hanya satu menjadi suri hatinya dan mahu dibawa hingga ke syurga Firdausi. “Senafas rindu telah kuucapkan. Semerdu kata telah kulagukan. Semoga sejambak kasih sanggup kau tadahk Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Nurul Hakimah Mohamad
Siang dan malam. Tanpa henti. Sentiasa merindui. Walaupun di ambang mati. Dalam doa pada saban malam, bermunajat Nabi kepada Tuhan, melampiaskan kerisauan terhadap umatnya. Dari jeluk hati mulia, tidak lekang ingatan kepadamu. Wahai Tuhan, mohon umat sentiasa teguh di jalan yang Engkau redai. Jangan Kau mengazab mereka, sungguh mereka tidak mampu menanggung murka. Nabi mencintaimu. Malah, menangis keranamu. Sedangkan Nabi dengan kita tidak pernah berjumpa, air matany Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 14.40 (-20%)

MEMBER: RM 14.40 (-20%)

By Maya Iris
“Dia makin cantik, kan?”- Shamsul Afif Izzat terpaku. Ya, dia masih cantik. Dia masih lagi Insyirah yang sama. Empat tahun lalu, itulah gadis yang menjadi pendampingnya. Gadis yang membawa kebahagiaan dalam hidupnya. Dia tertunduk. Kerana wang hantaran, dia terpaksa memutuskan hubungan dengan Insyirah. Kerana menjaga satu hubungan, dia melupakan cintanya pada gadis itu. Dan, kerana melindungi hubungan itu juga, Afif Izzat hanya membawa kenangan indah bersamanya. Kenangan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Dr. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni
Saudariku! Buku ini menghimbau kepada setiap wanita untuk hidup bahagia dengan agamanya, merasa senang dengan kurnia Allah SWT yang telah dianugerahkan kepadanya, dan bergembira dengan berbagai nikmat yang telah dimilikinya. Saudariku! Bacalah buku ini agar ianya dapat mengusir segala macam kesedihan dan dalam dirimu, bayang-bayang kedukaan, dan mimpi-mimpi buruk, ketakutan dan kekhuatiran. Saudariku! Setelah anda selesai membaca buku ini, ucapkanlah selamat tinggal pada kese Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 15.92 (-20%)

MEMBER: RM 15.92 (-20%)

By Dr. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni
Saudariku! Buku ini menghimbau kepada setiap wanita untuk hidup bahagia dengan agamanya, merasa senang dengan kurnia Allah SWT yang telah dianugerahkan kepadanya, dan bergembira dengan berbagai nikmat yang telah dimilikinya. Saudariku! Bacalah buku ini agar ianya dapat mengusir segala macam kesedihan dan dalam dirimu, bayang-bayang kedukaan, dan mimpi-mimpi buruk, ketakutan dan kekhuatiran. Saudariku! Setelah anda selesai membaca buku ini, ucapkanlah selamat tinggal pada ke Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 19.12 (-20%)

MEMBER: RM 19.12 (-20%)

By Zulfati Hanis
Benarlah orang kata, rindu pada yang telah tiada amat menyakitkan. Lapan tahun menduda, Nasrul masih berpegang erat pada sumpah setia. Lebih terkilan bila insan yang dinikahi menghadap ILAHI selepas beberapa bulan hidup bersama. Dunia terasa gelap-gelita. Hidup seperti tiada rasa.Datanglah berapa ramai pun calon isteri, tetap tiada seorang pun yang lekat di hati. Bagi Nasrul, Zabrina telah membawa seluruh cintanya ke alam abadi. Sebagai pelukis jalanan, segala apa yang dirasa Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Emylia Mohd Nor
"Coretan penuh nostalgia buat perindu dekad-dekad ikonik yang telah hilang ditelan zaman. sebagai bonus, terbongkar jua akhirnya himpunan rahsia kehidupan asrama perempuan yang selama ini tersorok di sebalik pagar. Apa lagi? Marilah sekodeng!" -SHAH IBRAHIM- Penulis buku Budak Meja Belakang "Salah satu daripada prinsip yang saya percaya adalah, setiap kita mempunyai kebolehan dan kemampuan mencapai impian jika kita mahukannya. Di mana pun kita bermula, dan dari mana kita Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Wan Nur Najihah
Pertunangan harus membawa kepada perkahwinan! Tapi keadaan itu tidak memihak kepada Dina. Kerana reunion sekolah itu semua berubah. "Kalau awak fikir Nazim baik, dia akan layan saya ke? Dia sedar dia dah bertunang, kenapa dia mesti layan saya kalau dia betul-betul sayangkan awak?" -Lisa "Awak perempuan, sanggup awak lukakan hati kaum awak? Awak tak rasa bersalah ke? Kalau Nazim boleh sayangkan awak, masa bertunang dengan saya. Awak tak rasa ke dia akan sayang perempuan Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Tajul Zulkarnain , Nasa Yusuf
30 cerpen seram dalam buku ini. Sebahagiannya kisah benar dan sebahagian lagi adalah fiksyen. 1. Naskah Mati 2. Etwas 3. Sekilas 4. Pusaka 5. Selamat Tinggal Maya 6. Cindai Laila 7. Jelmaan 8. Kathrina 9. Amukan Roh 10. Incognito 11. Lapar 12. Lemah Semangat 13.Cinta Hati Abah 14. Housemate 15. Rooftop 16. Van Jenazah 17. Tersilap 18. Diari 1 Malam 19. Diary Seorang Penulis 20. Jangan, Mia! 21. 7 Hari Kembali 22. Rindu 23. Dua Penunggu 24. Menyewa De Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Saifuddin Hamizan , Baha'uddin Hamizan
USUAL: RM35.00

NOW: RM 28.00 (-20%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Umie Nadzimah
Cinta sembunyi-sembunyi mereka tersimpul sejak di bangku sekolah. Tidak mahu terus hanyut dengan rasa cinta, Faith dan Ainnura mahu menghalalkan hubungan walaupun usia mereka masih muda. “Jangan panggil kami mama dan ayah, kalau ada niat nak kahwin dengan keturunan lahanat tu!” – PUAN ROHANA Benci dan dendam dua keluarga menghalang penyatuan cinta Faith dan Ainnura. Jangankan hendak berbesan, selisih jalan pun mereka tidak sudi. Masing-masing isytiharkan permusuhan tuj Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.00 (-0%)

By Hasrudi Jawawi
LAPAN tahun lalu, Rozana dan Zalika telah sepakat menyeru makhluk Genderuwo bagi memenuhi kehendak Rozana yang terlalu rindukan arwah suaminya. Atas bantuan seseorang pawang, Rozana dan Zalika berjaya menyeru dan memanggil makhluk Genderuwo dengan berbekalkan daging burung gagak yang disalai. Atas permintaan Rozana, makhluk Genderuwo muncul dengan menyerupai arwah suaminya. Niat Rozana hanya satu, ingin melepaskan rindu buat kali terakhir pada suaminya yang telah meningal du Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Mimie Ismail
Hidup Rheya penuh dengan keseronokan duniawi ciptaan kekasih hatinya, Radit.Nasihat orang tuanya dipandang sepi.Namun, kecurangan Radit telah membuka mata hatinya dalam menilai kasih sayang orang tuanya yang tidak bertepi.Radit dilupakan. Rheya kembali taat kepada orang tuanya.Dan luka di hatinya terubat dengan kehadiran Ray yang menyinari hidupnya dengan cinta yang tulus. Namun, takdir mencemburui kebahagiaan Rheya.Ray disahkan menghidapi kaser otak. "Aku nak kau terima gi Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Farisya Natasha
Apa yang sanggup kita lakukan jika perpisahan adalah pilihan terakhir? Adakah kita berani untuk memilih pilihan tersebut? Perpisahan itu bukan pilihan tetapi keadaan yang memaksa mereka untuk membuat keputusan. Setelah puas memujuk, puas merayu, akhirnya Eshal Wardina akur dengan takdir Tuhan. Perkahwinan yang dibina bersama Syed Arash sudah sampai ke penghujungnya. Tiada lagi cara untuk memperbaiki bila Arash sendiri menginginkan semua itu terjadi. "Abang yakin, Shal akan Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

1-280 of 280

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top