0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Shahrul Zaman Lukman 'Found 391 Related Products
By Dr. Kamilin Jamilin
"Buku ini menghimpunkan 101 coretan Untaian Nasihat, Risalah Dakwah, Isu Semasa & Kupasan Ilmu yang insyaAllah sangat bermanfaat buat kita semua. Moga Allah berkati hasil tulisan ini." -Dr. Kamilin Jamilin- Buku ini secebis legasi yang mampu penulis tinggalkan buat masyarakat dan generasi seterusnya. Ia merupakan catatan dan luahan berkaitan pelbagai isu yang dibahagikan kepada empat bab iaitu untaian nasihat, risalah dakwah, isu semasa dan kupasan ilmu. Keseluruhannya Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Julia Basri
Hidup bergelumang dengan dosa, perkara biasa bagi Umaira. Farok, Zaman dan Razif buat hidup Umaira kian celaru hingga akhirnya dia lari jauh membawa diri. Bahana dosa silam Umaira terpaksa ditanggung Adamia Qaisara. Izwan pula tak putus-putus mengambil kesempatan pada Adamia. Pertemuan tak di duga melakar kisah baru antara Adamia dan Adam Hakimi. Masing-masing ada agenda tersendiri. Adamia tidak rela dirinya dimiliki Izwan. Adam pula muak dengan cinta murahan Karina. “Bag Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Faizah Mohd Noh
"Manusia! Penuh dengan alasan kan? Kalau kita sibuk, dia kata dia sunyi. Kalau kita sentiasa ada, dia kata kita mengongkong."- DIANA "Susah juga. Bila kita terpaksa berhadapan dengan orang yang salah, tapi menipu untuk raih kemenangan." – SYAFIQ Dua insan berbeza. Bertemu kerana dendam. Kisah silam yang disimpan rapat oleh Diana, kini diungkit-ungkit Syafiq. Lelaki yang hadir dalam hidupnya kerana satu titik noda yang membawa kepada kehancuran. Diana cuba lari, na Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ustaz Habib Zainal Abidin
Sesungguhnya, buku ini juga mengajak anda megenal lebih dekat lagi akan hakikat cabaran, musibah, ujian dan cubaan yang Allah turunkan ke atas sesiapa di kalangan hamba-nya yang dikehendaki di kalangan para nabi-Nya, para sahabat Rasulullah s.a.w. dan para orang soleh, serta tokoh-tokoh pejuang kebenaran yang mampu dan berjaya berhadapan dengan ujian dan cabaran dalam perjuangannya tanpa ada tempoh waktunya, sehinggalah mereka berjaya mengukir sejarah kebaikan dan kebahagiaan Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Fitri Hussin
Sarang ialah sesuatu yang dibuat atau yang dipilih untuk tempat berteduh atau tempat penjahat (penyamun dll) bersembunyi. Rania, novelis cinta yang sedang mengalami zaman kesuraman. Manuskrip cinta terbaharunya ditolak editor. Dek tercabar, dia memutuskan untuk menulis manuskrip novel bergenre seram demi mengangkat namanya semula. Fatah, novelis seram yang sedang berada di puncak. Novel debutnya super bestseller. Hidupnya berubah 180 darjah dari zero ke hero. Dia bersetu Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Xiao Jiangnan
Kembang bercita-cita untuk menjadi seorang pemburu harta karun. Dengan bantuan Dave, Kembang mengikut jejak langkah datuknya merentas ke Zaman Jurasik dan bermulalah pengembaraan mencari harta karun. Dalam perjalanan ini, Kembang terpaksa memikirkan cara untuk bergaul dengan dinosaur yang lain. Antaranya seperti membantu Mamenchisaurus mencari ibu dan menyelamatkan diri daripada kebakaran hutan bersama Stegosaurus. Malah, Kembang hampir dimakan oleh Yangchuanosaurus … Mu Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 12.72 (-20%)

MEMBER: RM 12.72 (-20%)

By Syed Azharul Asriq
Ungkapan 'Berani kerana Benar' mudah diucapkan oleh sesiapa sahaja. Namun begitu, adakah mudah bagi kita melaksanakannya? Bagaimana pula sekiranya seteru kita itu jauh lebih besar dan lebih berkuasa daripada kita? Mampukah kita terus bangun dan menegakkan kebenaran atau kita akan tunduk lalu akur menerima kejahilan asalkan hidup kita mudah? Itulah ujian yang dihadapi oleh tokoh-tokoh yang diketengahkan dalam buku ini. Walaupun daripada pelbagai latar belakang dan zaman yan Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Rin Ahmad
Delilah seorang playgirl, tak pernah serius dalam hubungan dan akan memutuskan hubungan dengan pasangannya sesuka hatinya. Pertemuan pertama Delilah dengan Ezaq ialah di sebuah hotel. Masing-masing dengan urusan sendiri, tapi cukup untuk meninggalkan kesan. Malangnya, Delilah sudah mempunyai kekasih. Ezaq tetap menjejak Delilah walaupun tahu dia sudah berpunya dengan alasan membayar baki upah kerana menolongnya semasa migrain tempoh hari. Namun, layanan Delilah sangat din Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Puteri Nor
Tiga jiwa - Sofie, Ajmal dan Emry yang pernah terperangkap dalam cinta tiga segi diuji lagi selepas menamatkan pengajian di England. Sikap mementingkan kerjaya Ajmal, egonya, serta persepsinya tentang peranan dan kuasa suami sering buat Sofie berkecil hati. “Is the feeling over? Is the magic gone?” –SOFIE Sewaktu trekking di hutan Thailand selepas tamat tugasan luar negara, Ajmal yang bertempur dengan kumpulan penyeludup diisytiharkan terkorban. Hamil, Sofie ting Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.40 (-20%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
Bermula dengan menceritakan umur dunia dan umur manusia di atas muka bumi ini, penulis mengajak para pembaca merenung beberapa peringkat zaman yang telah diisyaratkan oleh Rasulullah SAW. Baginda membahagikan zaman di dunia ini kepada lima peringkat; -Zaman Kenabian (Minhaj Nubuwwah) -Zaman Khalifah (Khalifah Al-Rasyidin) -Zaman Pemerintahan yang Menggigit (Mulkan Adhan) -Zaman Pemerintahan Kuku Besi (Mulkan Jabariyan -Zaman Khalifah yang berjalan sepertimana zaman kenab Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

By Syed Records Syed Ibrahim
Konspirasi Illuminati Antarabangsa bukanlah perkara baru dalam dunia ini. Sejak zaman berzaman konspirasi ini memainkan peranannya dalam pelbagai tragedy di dunia sehingga mengorbankan puluhan ribu nyawa. Begitu juga dengan apa yang berlaku pada kapal Titanic. Ramai orang menyangka kapal Titanic tenggelam disebabkan oleh perlanggaran denga bongkah air batu secara tidak sengaja namun bukti-buktii menunjukkan bahawa kapal mewah tersebut sengaja ditenggelamkan untuk membunuh Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By James Lu
Nanas leka main game sampai dia terperangkap dalam dunia game si Jared. Tiba-tiba tercampak kat Zaman Dinosaur. Ah, masaklah Nanas. Si Bawang rajin tolong orang. Tapi boleh tahan nakal juga dia tu. Si Raja Markah gigih nak berpidato. Tapi boleh pula panik kat pentas sampai muntah. Serabut kepala cikgu menghadap murid-murid bermacam perangai ni. Guru besar pun kadangkala tak senonoh, dia pula over. Jom gelak ketawa bersama Roger! Roger! Volum 8 ni! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Nurfaza Alisya
“Kenapa payah sangat nak angkat call saya ni? Lain kali kalau tak nak angkat jangan pakai telefon.” – ADAM “Tuan… Tak baik membebel. Perit telinga saya. Saya ingatkan orang tersalah nombor atau scammer. Tu malas nak angkat.” - AISYAH Kemunculan Aisyah di Syarikat Bina Teguh mengejutkan Adam. Dia yakin Aisyah adalah gadis yang disukainya sejak zaman sekolah. Tapi, Adam kecewa bila mengetahui Aisyah sudah dimiliki Firdaus. Bila Firdaus memilih gadis lain, pel Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Ir Lukman Al Hak
Kenapa umat Islam hari ini sering dilabel lemah dan lambat, malsa dan mundur, kotor dan kolot sedangkan Islam adalah agama palinh benar yang terbaik buat seluruh alam? Kenapa umat Islam hari ini dijajah dan diperintah, disiksa dan diperkosa, dicatu dan ditipu sedangkan tujuan penciptaan kita di atas muka bumi ini adalah untuk memimpin? Jawapannya ialah kerana kita gagal menjadi pemimpin. Kita gagal kerana kita telah lama meninggalkan ad-din! Sedangkan seluruh Al-Quran, Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Xiao Jiangnan
Sawi menemukan kesan peninggalan kota bawah tanah di dalam hutan Pekan Botani, lalu menjelajah bersama rakan-rakannya. Dalam kota tersebut, mereka mendapati lukisan mural dinosaur yang penuh misteri, trompet tanduk emas yang amat besar serta tulisan ganjil yang luar biasa. Pada ketika itu, Profesor Zombi muncul secara tiba-tiba. Dalam keadaan cemas sebegini, Polong meniup trompet tanduk emas. Tanpa disangka, bunyi trompet membawa Sawi dan rakan-rakannya balik ke Zaman Jurasik Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 12.72 (-20%)

MEMBER: RM 12.72 (-20%)

By Khairul Abdullah
Bukan semua hero perlu pakai kostum adiwira, boleh terbang tinggi ke langit, lari laju mengalahkan kilat, atau tembak laser dari tangan sambil pakai sut berapi-api yang power kemain. Itu semua dalam movie. Ya, dalam movie, di mana manusia boleh berimaginasi apa sahaja, cipta apa sahaja karakter yang tak mungkin wujud di alam nyata. Dalam dunia realiti, superhero sebenar selalunya tak didendang. Contohnya spesies ‘superdaddy’, yang boleh dikatakan dah nak hampir pupus Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Sejarah sudah mencatatkan bahawa banyak tamadun di dunia ini yang sudah lenyap ditelan zaman. Ada diantaranya tidak langsung meninggalkan sebarang kesan sejarah, tidak ditemui sebarang artifak tinggalan malah dilupakan begitu sahaja. Namun begitu ada juga tamadun yang hilang tetapi masih dapat dihayati kewujudannya melalui pelbagai artifak tinggalan hasil dari penggalian pakar-pakar arkeologi. Antara tamadun yang sudah hilang ditelaan zaman ialah tamadun Olmek, tamadun Aztek, Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 30.32 (-20%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By Hadi Fayyadh
Jika mengikut perkiraan kronologi yang berlaku, benarkah kita sudah berada di era permulaan kebangkitan Imam Al Mahdi? Bibit-bibit kemunculannya dilihat semakin kencang? Apakah kita sedar bahawa Tentera Dajjal seramai 70,000 itu telah bersiap siaga menanti penzahirannya? Fenomena dahsyat kemarau yang berpanjangan, mengikut telahan hampir berlaku ini bakal membawa dunia kepada kebangkitan Dajjal. Persiapan demi persiapan, segala isyarat dan lentera akhir zaman sudah dinyalaka Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.90 (-20%)

MEMBER: RM 23.90 (-20%)

By Abdul Muiez Ruslee
Baca tajuk LAYAN CK MEMBEBEL, rasa macam 'Dah, kenapa pula aku kena layan dia ni membebel? Bukannya dia artis atau DJ radio pun! Pakar motivasi pun tidak!' Tapi apabila mukasurat demi mukasurat mula diselak, alhamdulillah, fahamlah saya bahawa di sebalik celoteh sempoi dan 'leklek brader' yang digunakan oleh penulis, terkandung mesej demi mesej yang sangat penting. Sebagai seorang guru kaunseling, segala onar dan onak duri zaman remaja berada di dalam tangannya. Maka na Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Iblis adalah jeneral atau panglima besar dari semua kejahatan dan perilaku buruk yang dilakukan manusia. Ia sudah hadir di dunia ini sejak zaman Nabi Adam lagi dan akan tetap hidup sampai hari kiamat. Iblis memiliki dendam turun temurun terhadap anak cucu Adam. Learn More
USUAL: RM26.90

NOW: RM 26.90 (-0%)

MEMBER: RM 24.21 (-10%)

By Abdul Latip Talib
Beliau memerintah Cina sepenuhnya setelah berjaya menakluk Dinasti Song di Cina Selatan. Khublai Khan akhirnya berjaya menyatupadukan Cina dan mentadbir 58 juta rakyat Cina pada zamannya. Khublai Khan berjaya memajukan ekonomi dengan memajukan sistem persawahan dan saliran air. Beliau melantik pegawai yang berkelayakan, mendirikan sekolah, memberi penghargaan kepada cendekiawan, beliau galakan diadakan pertukaran ekonomi dan kebudayaan dengan negara luar. Beliau juga mewujudk Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By Raffar Mat
Balkan, nun di penjuru Eropah adalah sebuah wilayah yang bukan sahaja menyembunyikan keindahan, juga satu daerah yang tersimpan rapi pelbagai rahsia dan sejarahnya tersendiri. mengunjungi Balkan beerti menyingkap serta melewati kembali perjalanan jatun bangun masyarakatnya bersama-sama agama islam. Bahkan kecekalan mereka mengekalkan agama itu di tengah-tengah kota Nasrani dan Yahudi. Perjalanan ini bukan sahaja mendekatkan saya dengan ciptaan tuhan yang begitu memukau, ta Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nazry Salam
Komik berkisah tentang Putera berdepan MISI yang mencabar dan getir untuk mengembalikan zaman kegemilangan Restoran Mankanan. (Dr Ezani Farhana, Juara MasterChef Malaysia Musim Pertama) Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Xiao Jiangnan
Tunggul Berapi telah mencipta sebuah mesin telur dinosaur yang dapat mencengkam telur dinosaur dari terowong masa. Seluruh Pekan Botani tertarik dengan permainan ini. Malangnya, telur dinosaur yangdieramkan oleh Sawi ialah seekor dinosaur Si Kecil yang tidak kuat untuk menawan. Oleh itu, Sawi meninggalkan Si Kecil di dalam hutan kerana berasa malu. Dalam pencarian semula Si Kecil, Sawi dan rakan-rakannya dengan tidak sengaja telah masuk ke dalam tapak rahsia Zombi. Mereka dih Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
Nabi Sulaiman selain dikurniakan kepintaran akal, juga berkemahiran mencanai tembaga dan membina istana berlantaikan teknologi kaca serta menguasai dan memahami pelbagai bahasa makhluk selain manusia dan boleh berkomunikasi dengan mereka dengan baik. Buku ini mendedahkan penemuan kehebatan teknologi tinggi pembinaan Haikal Nabi Sulaiman dengan segala kecanggihan yang terdapat pada zaman itu, dan tidak terdapat pada zaman ini. Termasuk kecanggihan teknologi binaan istana Puter Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 30.32 (-20%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By Dr. Abdul Rahman Hj Abdullah
Buku Ensiklopedia Sejarah Turki ini terdiri daripada tiga jilid. Jilid pertama bermula dengan sejarah Turki Zaman Klasik sekitar abad ke-6M di wilayah Turkistan, Asia Tengah. Dua buah kerajaan Turki yang penting ketika itu ialah Kerajaan Qarakhan dan Seljuq. Dari asia Tengah bangsa Turki berhijrah ke Asia Barat dan menguasai Kerajaan Abbasiyah (750-1258) di Baghdad pada Zaman Pertengahan melalui peranan kaum Mamalik Turki dan Turki Seljuq, di samping tertubuh kerajaan-kerajaa Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.31 (-10%)

By Abemat Usul , Baman
Komik ini merupakan kumpulan komik yang mengetengahkan perihal masyarakat pada hari ini. Komik ini dibukukan untuk memberi manfaat kepada semua golongan terutama para remaja. Isu-isu yang dilakarkan ini sekurang-kurangnya dapat membuka mata masyarakat agar bersama-sama ON THE WAY berlandaskan keazaman yang tinggi untuk menjadi manusia yang lebih dekat dengan PENCIPTA. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Anna Milla
Berkahwin dengan Nawal si berhingus hijau tu? Memang taklah. Budak perempuan itu mencacatkan keindahan zaman kanak-kanaknya. Namun, apabila Nawal dengan senang hati menerima pinangan dan umi main peras ugut, Hanan tidak ada pilihan. Bagi Nawal pula, dia terpaksa menerima pinangan keluarga Hanan demi menutup satu rahsia besar. Ikutkan hati, tak sudi dia berlakikan Hanan si lembik yang selalu merajuk. Apa susah? Buatlah macam main pondok-pondok dulu. Mereka kan sudah sepuluh k Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Shazie Kamaruzaman
“I boleh tolong buat lelaki jatuh suka dekat you.” - Ben Memang tergelaklah Alma Ameena. Sudahlah tiba-tiba saja muncul, kemudian melalut ofer perkara tak masuk akal. Ingat dia tu fairy godfather ke? Bibbidi-bobbidi-boo dan boom! Semuanya berubah? No, no, no. Ini bukan fairytale ya! Fahd Benjamin nampak sendiri bagaimana Amee kena reject. Sadis sungguh! Selain kesian, ada alasan lain yang buat dia mahu makeover Amee. Daripada ugly duckling kepada beautiful swan. Dah te Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Shazie Kamaruzaman
Gila! Rose buat keputusan gila bila dia nak tumpang ‘bersembunyi’ di penthouse mewah Seth. Atas dasar simpati, Seth bersetuju. Tapi, ada syaratnya. Seth kata jangan menyesal! Daripada duduk goyang kaki tak buat apa, Rose ofer diri bekerja di SM. Automatik Seth jadikan Rose sebagai PA kepada PAnya. Kalau dah di rumah berjumpa, di ofis pun bertemu mata, memang banyaklah perang mulut terjadi. “I ni bos kepada bos you. Jadi, you kena ikut apa yang bos kepada bos you ni ca Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nurfaza Alisya
Setelah Lukman memutuskan pertunangan, Mawar sudah tidak mempercayai mana-mana lelaki dalam hidupnya. Kesakitan itu benar-benar mengajar Mawar untuk lebih berhati-hati dengan mana-mana lelaki. “Saya tak suka berkawan dengan awak sebab awak bajet awak ni bagus sangat.”- Mawar Zahra “Kalau saya tak bagus, macam mana saya boleh jadi kapten bola untuk curi hati Cikgu Mawar?”- Syed Aariz Sebaik dia reda dengan perpisahan, muncul Syed Aariz mula mahu mendekatinya. Sakit h Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Iman Fadia
“Aku selalu diganggu. Perempuan tu muncul dengan pakaian merah. Macam pakaian pengantin perempuan Cina zaman dulu…” “Jadi, benda tu selalu ikut kau? “Ya, sebab aku langgar pantang.” Tidak cukup dengan itu, misteri kehilangan Amoi, anak gadis ketua kampung membuatkan Sham dan Bidin dilanda hidup yang tak tenteram. “Ayah dia kata, Amoi dibunuh. Pada aku, kalau dia dibunuh, tentu polis dah jumpa mayatnya. Tak pun, polis dapat kesan kat mana.” Sham perasan ada Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Tony Fernandes
Keistimewaan buku ini • Kisah hidup beliau dari zaman kanak-kanak, remaja dan kini yang penuh liku-liku hidup hingga membawa kejayaan untuk diri sendiri, negara dan dunia. • Tahukah anda beliau pernah bercita-cita ingin menjadi juruterbang, pemandu kereta lumba pemain bola sepak? Tetapi adakah beliau berjaya mencapai cita-citanya itu? • Rahsia kejayaan beliau dalam menerajui bisnes penerbangan, bola sepak dan muzik membuatkan anda teruja dan mampu memberi inspirasi. • Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 28.00 (-20%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Azwar Kamaruzaman
Dicelah-celah lokar asrama puteri, tersembunyi seribu satu kisah yang tersimpan rapi. Ada yang gembira dan ada yang duka. Ada kisah mampu mengalirkan air mata dan tidak kurang juga menjadikan darah sebagai penyedap cerita. Jika tubuh dipenuhi najis dosa, kembalilah memohon kemaafan daripada Yang Maha Pemaaf. Jangan sesekali cuba lari dari dosa lampau kerana dosa-dosa itu akan mengejar hingga ke neraka. Dosa kita, tanggungjawab kita. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Zamanluk
Novel SAMPUKAN JIN AKHYAR mengisahkan Amran terlibat dalam satu kemalangan ketika dalam perjalanan pulang ke rumahnya apabila kereta yang dipandunya terbabas ke dalam gaung. Apabila tersedar, dia berada di dalam sebuah tempat yang gelap dan sempit. Rupa-rupanya dia berada di dalam penjara. Sudah tentu Amran berasa hairan bagaimana dia boleh berada di situ? Di penjara sempit itu hanya dia berdua bersama Rekky yang telah berada dipenjara itu selama sepuluh tahun. Pelbagai pers Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 10.40 (-20%)

MEMBER: RM 10.40 (-20%)

By Zaifuzaman Ahmad
Kehidupan Norliesa mula tidak tentu arah setelah kematian ketiga-tiga anaknya. Bagi Norliesa, kehilangan ketiga-tiga zuriatnya itu berpunca daripada anak bongsunya, Nurul Shafiqah. Shafiqah disisihkan oleh ibunya sendiri. Keadaan itu membuatkan Lutfi selaku suami Norliesa dan ayah kepada Shafiqah hidup dalam dilema. Pada waktu yang sama, Shafiqah yang sedang menuntut di sebuah kolej mula berhadapan kejadian misteri. Seorang demi seorang rakan serumahnya hilang tanpa jejak. H Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Jaafar Bin Salleh
Kita jarang-jarang didedahkan dengan kejadian dan peristiwa aneh yang terjadi kepada Nabi Muhammad SAW. Antara yang dipaparkan dalam buku ini ialah tentang kejadian semasa Baginda dilahirkan, peristiwa-peristiwa aneh yang dilalui sepanjang usia Baginda dan ramalan-ramalan peristiwa yang bakal terjadi pada akhir zaman menjelang kiamat dan lain-lain yang boleh didapati dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 20.72 (-20%)

MEMBER: RM 20.72 (-20%)

By Farah Deraman
Cinta pertama Aira bersama Hakimi telah lama tersulam indah sejak zaman sekolah menengah lagi. Namun, impian mereka untuk ke jenjang pelamin musnah di tengah jalan bila mama Aira, Puan Azlinda bermati-matian menghalang dengan alasan Aira tidak akan bahagia menjadi isteri kedua Hakimi. Aira akur. Sementelah mamanya sendiri telah merasakan peritnya hidup bermadu. Tika pintu hati ditutup rapat untuk lelaki, Zafran hadir menawarkan sesuatu yang tidak masuk akal dan tidak pernah Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

Kucing telah mendominasi peradaban sejak zaman Nil lagi. Di mana ada manusia, di situ kucing mengiau. “Miau, miau, aummm…” Itulah jampi yang berkurun membuat manusia jatuh cinta pada bangsa berbulu yang licik, nakal, dan kaki jilat ini. Manuskrip ini jadi dalil betapa kucing telah menawan manusia. Di rumah. Di pejabat. Di kedai makan. Di tepi jalan. Segala-galanya kucing. Cuma AWAS. Jangan sampai buku ini sampai ke tangan bangsa anjing, burung, atau tikus! Panjang cer Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Fujiko F Fujio
Menyukai seseorang dalam diam? Sesiapa pun pasti ada nostalgia zaman muda tersendiri. Inilah kompilasi 13 kisah panahan cinta sejati yang mengasyikkan Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.00 (-0%)

By Fujiko F Fujio
Teruk mana pun berusaha, markah masih tak naik. Hari ni pun kena marah dengan mama.Nobita dah nekad… "Saya akan lari dari rumah!" 17 kisah tentang kesedihan zaman muda. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.00 (-0%)

By Fujiko F Fujio
"Doraemon" ialah lubuk drama yang penuh emosi.Jumlah kisah indah yang penuh emosi ni dikatakan sama banyak dengan jumlah bintang di angkasa. Volum ni mengandungi 13 kisah melangkaui zaman dan generasi yang wajib dibaca. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.00 (-0%)

By Ustaz Jaafar Salleh
"Buku yang berada di tangan anda sekarang ini memecahkan tradisi berfikir bansa kita yang ketinggalan zaman tentang persoalan kematian dan persoalan alam ghaib. Buku ini mendedahkan beberapa peristiwa yang dialami oleh mereka yang telah mati, yang terdiri daripada golongan yang mendapat rahmat allah swt. Peristiwa dan pengalaman mereka pula dapat dijadikan sebagai teladan dan sempadan bagi kita iaitu malaikat maut. Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Dina Zaman
Needing a break from her first book, I Am Muslim, Dina Zaman embarked on a two-year journey around Malaysia – the length of the peninsula as well as Sabah and Sarawak. She met people of many faiths. And from these encounters she has woven together a tapestry of vital stories: of nuns and shamans, of silat practitioners who she inadvertently offended, of pilgrims and ustaz, of hijabis who pole dance, and she ended up in Memali to discover that tragic tale. This collection of Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Tian Chua
Tian Chua, reformis yang memahat ingatan rakyat Malaysia dengan susuk tubuhnya yang kurus di depan trak meriam air berkimia pada zaman Reformasi. Naik turun mahkamah, keluar masuk lopak sudah menjadi sesuatu yang lumrah sepanjang tempoh dua dekad perjuangan politik Tian Chua. Namun, di sebalik imej berani yang ditonjolkan, Tian Chua memiliki jiwa seni yang halus. Tian Chua menggilap semula bakatnya dengan menghasilkan karya seni di sebalik tirai besi. Melalui pengamatannya Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 28.00 (-20%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Ramlee Awang Murshid
Haryani dan Laksamana Sunan...saling jatuh cinta. Pertemuan kedua insan ini dalam satu dimensi di luar batas jangkauan manusia, malah sukar diterima lojik akal. Mereka dari zaman yang berbeza. Haryani terperangkap dalam perkelahian antara kebaikan dan kebatilan manusia. Perjalanan yang panjang, penuh ranjau dan cabaran membuatkan Haryani dan Saifudin mendiamkan sahaja cinta yang terpendam. Dani... pertama kali melihat Haryani yang terlantar koma di hospital terus jatuh hati. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Hadi Fayyadh
Saat matahari terbit di ufuk barat. Detiknya menjadi perkiraan zaman yang kian tenat, pencemaran biologi dan kehakisan kemanusiaan. Konspirasi penguasaan dan penaklukan membanjiri pemikiran dan menjadi bayang kerakusan. Manusia kebanyakkan memakai topeng iblis. Syaitan menjadi pujaan, terliur dengan janji abadi dari bekas Malaikat yang bernama Azazil. Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.92 (-20%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Rose Harissa
“Hasil bedah siasat mendapati Tuan Gilbert meninggal kerana kehilangan darah lapan jam selepas ditikam.” “Aku rasa... Bonda kau dah hilang.” Longlai dan terduduk Raid Arjuna saat fakta tentang kedua-dua ibu bapanya dibentangkan di depan matanya. Degil, kerana sikap itu… Hidup Raid Arjuna dihantui rasa bersalah berpanjangan selepas satu insiden terancang telah melibatkan dirinya dan dia menjadi tunjang masalah tersebut. Penculikan. Pembunuhan ayahnya, Tuan Gilbert. K Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Hadi Fayyadh
Sejarah empayar purba nusantara yang dibina, bukanlah siap hanya beberapa hari, ia menyaksikan bagaimana pemimpin Melayu yang hebat ketika itu mampu mengemudi bahtera kerajaannya sehingga sukar dikalahkan musuh. Pelbagai keagungan dan kehebatan yang perna diraih akhirnya lenyap dan dipadam oleh mereka yang menang. Namun, penjajah tidak mampu melenyapkan semua debu-debu keagungan yang mereka percaya bakal bangkit di akhir zaman ini. Mereka sedar di kalangan bangsa itu akan Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.92 (-20%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Sirin
Kenali Karnival Hantu di Serata Negara Serta Kisah Hantu Pada Zaman Kuno! * Kisah misteri: Kostum, Trick or Treat dan sebagainya. * Legenda hantu: Krampus, Pengantin Perempuan dan sebagainya. * Cerita hantu: Orang-orang, Pengajaran, Kerinduan dan sebagainya. * Kepercayaan masyarakat: Halloween, Karnival Venice, Setsubun dan sebagainya. Ketahui kisah yang mendebarkan dan menyeramkan dengan lebih lanjut lagi! Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 9.68 (-25%)

MEMBER: RM 9.68 (-25%)

By Unit Terjemahan Telaga Biru
Ilmu tafsir al-Quran ialah satu ilmu yang sangat penting dan mulia, kerna ia berkaitan dengan Kitab Allah yang paling mulia, iaitu al-Quran. Kepentingan dan kemuliaan sesuatu ilmu adalah bergantung kepada kepentingan dan kemuliaan perkara yang diketahui dengan ilmu itu. Buku ini disusun berpandukan kepada kitab Tafsir al-Jalalain yang dikarang oleh dua Imam Jalaluddin, iaitu Jalaluddin al-Mahlli (791-864) Hijrah) dan muridnyam Jalaluddin as-Suyuthi (849-911 Hijrah). rahimahum Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Yuki Ishikawa
Makino Dahlia, gadis suka buat-buat comel. Pelajar sekolah yang berusaha keras supaya dipuji 'comel' oleh pelajar lelaki dan manjadi bahan gosip di kalangan pelajar perempuan. Kobazame, seorang pelajar kacak muncul di hadapan Dahlia dan menkritik 'solekan peliknya'. Malah jejaka itu berkata, "Aku lebih suka kau yang dulu" sambil menunjukkan foto Dahlia ketika zaman suram dan hodoh masa menengah rendah! Apa tindakan Dahlia bila dengar pernyataan jujur lelaki tidak sensi Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Tim Misi
Menarik dalam buku ini: - Himpunan komik MISI 10A FINALE, MISI 4 FLAT, dan MISI x MAP - 100% berwarna - Tip dan teknik belajar berkesan - Komik bonus dan eksklusif daripada Tim Misi, MISI UPIH RIDER TESTIMONI PEMBACA KOMIK MISI: Terima kasih kerana menghasilkan bahan bacaan ringan yang sangat baik. Komik ini menjadi pemangkin semangat saya bagi mendapatkan anugerah dekan pada semester lepas, dan alhamdulillah, saya berjaya mendapatkannya. Banyak perkara baik yang saya pela Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
Tahukah kita bahawa sebelum kemunculan Dajjal, akan datang kira-kira 30 dajjal? Mereka inilah dajjal sebelum Dajjal Hakiki. Sama ada kita sedar ataupun tidak, para dajjal telah wujud di dunia ini sejak zaman dahulu sehingga kini. Apabila semua dajjal itu telah muncul, maka muncullah Dajjal Hakiki yang kelak akan diperangi oleh Imam Mahdi bersama kumpulan Panji-panji Hitam Islam yang sejati. Kemuncak peperangan ialah apabila Nabi Isa AS turun di Masjid Menara Putih di Damsyi Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 30.32 (-20%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By Hj Muhammad Nasir
Dialah yang menyediakan segala kenikmatan dan rezeki kepada seluruh umat manusia. Selawat dan Salam semoga sentiasa tercurah ke atas junjungan dan suri tauladan kita, Nabi Muhammad SAW berserta keluarga, sahabat dan orang-orang yang sentiasa beristiqamah di jalan-Nya hingga hari akhir. Seorang doktor Yunani zaman dahulu, Hipokrates berkata, \\\\\\\'Jadikanlah makananmu sebagai ubatmu dan ubatilah setiap orang yang sakit dengan tanaman bumi. Tanaman itu lebih mampu mendatang Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
Terdapat banyak bukti dan fakta yang telah didedahkan oleh para pengkaji konspirasi dunia seperti yang terkandung dalam buku ini. Konspirasi kaum Yahudi-Zionis yang berusaha menawan Baitulmaqdis untuk dijadikan tapak dan lokasi pembinaan Istana Dajjal telah lama diketahui. Mereka yakin akan kemunculan Dajjal pada akhir zaman kelak. Bagi melaksanakan agenda tersebut, mereka telah lama menyusun beberapa program konspirasi selangkah demi selangkah. Agenda kemuncak mereka ialah m Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 30.32 (-20%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By Rio Kimido
Kapal terbang kertas yang meluncur di udara membuka jalan kepada cinta dan impian. Zaman remaja dan segalanya bermula dengan sekeping kertas ini. Takatsuji yang kutip kapal terbang kertas aku campak melalui tingkap itulah takdir cinta aku. Aku bukanlah pertama bagi dia, tapi aku ingin sampaikan perasaan ini terus kepadanya! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Emylia Mohd Nor
"Coretan penuh nostalgia buat perindu dekad-dekad ikonik yang telah hilang ditelan zaman. sebagai bonus, terbongkar jua akhirnya himpunan rahsia kehidupan asrama perempuan yang selama ini tersorok di sebalik pagar. Apa lagi? Marilah sekodeng!" -SHAH IBRAHIM- Penulis buku Budak Meja Belakang "Salah satu daripada prinsip yang saya percaya adalah, setiap kita mempunyai kebolehan dan kemampuan mencapai impian jika kita mahukannya. Di mana pun kita bermula, dan dari mana kita Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Dr. Danial Zainal Abidin
Pernahkah kita terfikir bagaimana masyarakat Arab yang jahil dapat berubah menjadi bangsa yang hebat sehinggakmampu menguasai hampir seluruh pelusuk dunia? Bagaimana mereka berjaya mencapai kegemilangan itu dalam tempoh yang singkat? Apakah faktor yang mendorong mereka berubah dan berjaya? Apakah formula kecemerlangan mereka? 7 Formula Individu Cemerlang mempunyai jawapannya. Ia menjelaskan secara lengkap dan terperinci formula-formula motivasi terunggul sepanjang zaman. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Xiao Jiangnan
Dalam mengatasi sifat penakut, Walnat membuat keputusan untuk menjadi bahan uji kaji bagi mesin teleport ciptaan Tunggul Berapi. Namun, dengan tidak disangka mesin tersebut telah menghantar Walnat balik ke Zaman Trias pada ratusan juta tahun yang lalu. Dalam pengembaraan di dalam hutan Zaman Trias, Walnat berjaya menghalau dinosaur Coelophysis dan mencabar dinosaur Herrerasaurus, lalu menyelamatkan Si Eoraptor dan puaknya. Malah, Walnat diberi gelaran "pahlawan yang terhebat" Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 12.72 (-20%)

MEMBER: RM 12.72 (-20%)

1-391 of 391

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top