0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Sharifah Nursyahidah Syed Annuar 'Found 126 Related Products
By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Wanita solehah adalah ketua bagi bidadari Syurga. Bidadari Syurga yang khabarnya memeiliki mata nan ayu, berkulit lembut, berwajah cantik, memiliki rambut yang berkilau sangat indah, suci laksana mutiara indah yang belum pernah tersentuh tangan manusia, dan memiliki akhlak yang baik, dapat dikalahkan oleh wanita dunia yang solehah. Wanita solehah adalah wanita yang memiliki kualiti ibadah yang sangat baik, yang setiap kali disebut nama Allah SWT selalu bergetar hatinya, yang Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.12 (-20%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Syeikh Sufi Maulana Hakim Nizhami merupakan penulis sufi terkemuka pada abad pertengahan kerana dua roman cinta yang menyayat hati, iaitu Laila dan Majnun serta Syirin dan KHusrau. Kisah sedih Laila dan Majnun, di mana Majnun yang bermakna ‘tergila-gila akan cinta’. Kerana cintanya yang tidak sampai pada Laila, akhirnya membuatnya jadi gila. Kisah cinta ini dibaca selama berabad, tatusan tahun jauh sebelum “Romeo and Juliet” karangan Wiliam Shakespeare sehingga ki Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 23.12 (-20%)

MEMBER: RM 23.12 (-20%)

By Matthew Syed
Where do the best ideas come from? And how do we apply these ideas to the problems we face - at work, in the education of our children, and in the biggest shared challenges of our age: rising obesity, terrorism and climate change? In this bold and inspiring new book, Matthew Syed - the bestselling author of Bounce and Black Box Thinking - argues that individual intelligence is no longer enough; that the only way to tackle these complex problems is to harness the power o Learn More
USUAL: RM79.90

NOW: RM 59.93 (-25%)

MEMBER: RM 59.93 (-25%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Sejarah telah mencatatkan bahawa sekitar 4000 tahun yang lalu, Bab-edh-Dhra (Sodom) dan Numeira (Gomorrah) wujud di atas muka bumi ini. Bab-edh-Dhra dan Numeira menyandang gelaran sebagai bandar atau kota yang tercantik, makmur, tenang dan selesa untuk didiami. Namun tiba-tiba saja dilenyapkan oleh Allah SWT akibat kebejatan warganya yang rosak dan buruk akhlak. Meskipun Kitab Suci tidak pernah menyebutkan apa perbuatan mereka secara lengkap sehingga kita tertanya-tanya kena Learn More
USUAL: RM35.90

NOW: RM 35.90 (-0%)

MEMBER: RM 28.72 (-20%)

By Syed Azharul Asriq
Ungkapan 'Berani kerana Benar' mudah diucapkan oleh sesiapa sahaja. Namun begitu, adakah mudah bagi kita melaksanakannya? Bagaimana pula sekiranya seteru kita itu jauh lebih besar dan lebih berkuasa daripada kita? Mampukah kita terus bangun dan menegakkan kebenaran atau kita akan tunduk lalu akur menerima kejahilan asalkan hidup kita mudah? Itulah ujian yang dihadapi oleh tokoh-tokoh yang diketengahkan dalam buku ini. Walaupun daripada pelbagai latar belakang dan zaman yan Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Rin Ahmad
Delilah seorang playgirl, tak pernah serius dalam hubungan dan akan memutuskan hubungan dengan pasangannya sesuka hatinya. Pertemuan pertama Delilah dengan Ezaq ialah di sebuah hotel. Masing-masing dengan urusan sendiri, tapi cukup untuk meninggalkan kesan. Malangnya, Delilah sudah mempunyai kekasih. Ezaq tetap menjejak Delilah walaupun tahu dia sudah berpunya dengan alasan membayar baki upah kerana menolongnya semasa migrain tempoh hari. Namun, layanan Delilah sangat din Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Syed Records Syed Ibrahim
Konspirasi Illuminati Antarabangsa bukanlah perkara baru dalam dunia ini. Sejak zaman berzaman konspirasi ini memainkan peranannya dalam pelbagai tragedy di dunia sehingga mengorbankan puluhan ribu nyawa. Begitu juga dengan apa yang berlaku pada kapal Titanic. Ramai orang menyangka kapal Titanic tenggelam disebabkan oleh perlanggaran denga bongkah air batu secara tidak sengaja namun bukti-buktii menunjukkan bahawa kapal mewah tersebut sengaja ditenggelamkan untuk membunuh Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 30.32 (-20%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By Ustaz Syed Mohd Norhisyam
Hidup ini adalah untuk diuji. Siapalah kita untuk menolak dan membenci ujian yang diberikan oleh Allah SWT. Namun sesukar mana pun ujian yang kita alami, pasti adanya jawapan dan jalan keluar. Dan sudah tentu juga pasti adanya hikmah yang dapat dijadikan pelajaran hidup. Buku Kisah Buat Hati menjawab setiap persoalan ‘how’ yang dialami kita. Semua persoalan dijawab dalam setiap anekdot@kisah ringkas. Dan setiap kisah-kisah yang diceritakan diselitkan dengan pelbagai Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Sejarah sudah mencatatkan bahawa banyak tamadun di dunia ini yang sudah lenyap ditelan zaman. Ada diantaranya tidak langsung meninggalkan sebarang kesan sejarah, tidak ditemui sebarang artifak tinggalan malah dilupakan begitu sahaja. Namun begitu ada juga tamadun yang hilang tetapi masih dapat dihayati kewujudannya melalui pelbagai artifak tinggalan hasil dari penggalian pakar-pakar arkeologi. Antara tamadun yang sudah hilang ditelaan zaman ialah tamadun Olmek, tamadun Aztek, Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 30.32 (-20%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Iblis adalah jeneral atau panglima besar dari semua kejahatan dan perilaku buruk yang dilakukan manusia. Ia sudah hadir di dunia ini sejak zaman Nabi Adam lagi dan akan tetap hidup sampai hari kiamat. Iblis memiliki dendam turun temurun terhadap anak cucu Adam. Learn More
USUAL: RM26.90

NOW: RM 21.52 (-20%)

MEMBER: RM 21.52 (-20%)

By Tutu Dutta , Sharifah Aishah O
PRINCIPAL GIRL: FEMINIST TALES FROM ASIA Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Yahudi dan Freemason sudah lama bertapak di Tanah Melayu. Freemason masuk ke Tanah Melayu melalui penjajahan Portugis, Belanda dan juga British. Portugis telah Berjaya bertapak di Melaka, tetapi mereka gagal hendak meluaskan pengaruhnya di seluruh Tanah Melayu. Ini kerana tentangansengit daripada pelbagai penjuru seperti dari kerajaan Johor-Riau, Kerajaan-kerajaan kecil di Tanah Melayu dan kerajaan Acheh begitu sukar buat mereka meluaskan pengaruh. Belanda juga menyerah kalah Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 30.32 (-20%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By Nurfaza Alisya
Setelah Lukman memutuskan pertunangan, Mawar sudah tidak mempercayai mana-mana lelaki dalam hidupnya. Kesakitan itu benar-benar mengajar Mawar untuk lebih berhati-hati dengan mana-mana lelaki. “Saya tak suka berkawan dengan awak sebab awak bajet awak ni bagus sangat.”- Mawar Zahra “Kalau saya tak bagus, macam mana saya boleh jadi kapten bola untuk curi hati Cikgu Mawar?”- Syed Aariz Sebaik dia reda dengan perpisahan, muncul Syed Aariz mula mahu mendekatinya. Sakit h Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Siti Fatiha Yahya , Sharifah Nursyahidah Syed Annuar
Di tangan Siti Fatiha & Sharifah Nursyahidah, Hallyu bukan sekadar produk budaya popular Korea Selatan – drama, filem, muzik, makanan segera & fesyen – tetapi juga kuasa lunak (soft power) yang memiliki dimensi ekonomi dan politik. Melalui olahan yang kemas dan padat, penulis menghuraikan bagaimana Hallyu terbentuk hasil perubahan struktur ekonomi Korea Selatan yang kemudiannya menjadi bahan eksport yang menguntungkan ekonomi serta sosio-politik Korea Selatan. Tidak puas Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 25.20 (-10%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Keindahan dan kenikmatan di syurga tidak dapat digambarkan oleh akal manusia fana. Pelbagai kisah tentang syurga sering diceritakan dalam berbagai surah Al-Quran sebagai tempat keabadian berupa Jannah (taman yang indah atau kebun) yang terdapat sungai-sungai mengalir dibawahnya. Sesungguhnya syurga adalah negeri kemuliaan yang abadi iaitu negeri yang penuh dengan kenikmatan dan keindahan maha sempurna. Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 26.91 (-10%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Ustaz Syed Shahridzan
Ilmu fikah memainkan peranan yang besar sebagai pencerah setiap jalan yang dilalui oleh seseorang Muslim bagi memastikan ia bertepatan dengan kehendak syariat. Tanpa ilmu ini umat Islam tidak dapat membezakan antara halal dan haram, sunat dan wajib serta hukum-hakam yang lain dalam urusan harian mereka. Naskhah ini merupakan koleksi soalan yang berkaitan dengan hukum-hakam fikah yang diajukan kepada penulis melalui media sosial. Sebanyak 99 soal jawab yang terpilih yang dira Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nurharyati Ishak
Perpisahan kita bukan abang sengajakan. Fiona yang memulakan, membuatkan abang sangat terluka. Tetapi cinta abang terikat mati padamu sampai bila-bila. ~ Syed Syeikh Ibrahim Akhtar a.k.a Baim Fiona terluka, abang. Kehadiran Fiona bagai tersua-sua meminta cinta dari lelaki macam abang. Siapalah Fiona di mata abang. Biarlah Fiona bawa diri. Tempat Fiona bukan di sisi abang. ~ Fiona Jiwamu aku pegang. Rohmu kuseru. Kaulah cinta hatiku. Biar jiwa kita bersatu di alamku. Nur Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
MEMBONGKAR RAHSIA KIAMAT: ANTARA PERSEPSI SAINS DAN REALITI FIRMAN Dua aspek berbeza tentang soal kiamat adalah dari aspek persepsi yang ditimbulkan oleh sains dan aspek reality yang ditimbulkan oleh firman dan sabda. Teori-teori sains fizik, pandangan sains tentang kiamat, teori evolusi bintang dan sebagainya juga turut diceritakan bagi memperlihatkan keluasan minda tentang kiamat yang wujud sekitar kita. Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 35.91 (-10%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Zya Za
Rumaisya sangka dia takkan bertemu lelaki itu lagi. Namun, perancangan Allah siapa boleh duga. Akhirnya dia diketemukan kembali dengan lelaki yang pernah dicintainya. Lelaki sama yang mengkhianatinya. Selamanya dia takkan lupa onar yang dilakukan lelaki itu terhadapnya. Bukti cinta kononnya hingga tergamak memperlakukan dia tak ubah seperti binatang. “If you don’t listen to me, this will then become hell!”- Syed Ezra Kata-kata keramat itu terucap sekali lagi pada pertem Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By Syed Matthew
SUNDAY TIMES NUMBER ONE BESTSELLER "A very funny and inspiring read! Brilliantly practical with a wide variety of examples that make it relevant for both boys and girls (and adults)!" - Amazon Customer "A truly inspiring book for the younger generation!" - Amazon Customer "Genuinely funny and engaging. There are messages in this book for both adults and children. It's a must read." - Amazon Customer "An awesome book about becoming awesome. How inspiring it is to know that Learn More
USUAL: RM54.90

NOW: RM 54.90 (-0%)

MEMBER: RM 49.41 (-10%)

By Razlina Azura
Tuduhan dan kata nista yang dilemparkan, membuatkan hati HANAN diserang rajuk. Lalu dia membawa diri ke Kuala Lumpur. Hanya dengan satu kebetulan, dirinya bertemu dengan SYED FALIQ. Pertemuan yang telah merubah keseluruhan hidupnya. Tatkala usia 19 tahun, dirinya terikat menjadi seorang isteri. Satu kejadian tak terduga telah terjadi kepada diri dan kemudian digantung tidak bertali bertahun lamanya oleh si suami. Kerana kesakitan itu, Hanan memenjarakan hati. Tidak sedikit p Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Prof Madya Dr Sharifah Hayati
Ini petua ibu dan anak.. Ibu-ibu, gegar iman dulu sebelum gegar iman anak. Power kan ilmu supaya 'tak kalah' dengan anak. Eh! Fizikal perlu kuat, perlu sihat, baru pantas dan aktif. Bertolak ansur untuk perkara 'harus'. Bersabar, bersabar dan bersabar lagi. Tunjuk kasih, tunjuk sayang. InsyaAllah bahagia akan datang. Jangan bisu, tegur bila perlu, jaga bahasa. Anak, dengarlah. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nurfaza Alisya
Aimi Najwa seorang gadis cantik keturunan Belanda, namun amat payah untuk mencari jodoh. Baginya, kerjayanya lebih penting daripada memikir soal jodoh. Apatah lagi dia bukannya gadis yang pandai memasak! “Awak ni buta ke?! Tak nampak ke saya tengah jalan ni?” Jiwa Aimi Najwa bergolak tidak tentu arah. Mengapa lelaki yang pernah menjadi mangsa tengkingannya adalah anak majikannya sendiri? Dan dia juga lelaki yang menyambutnya ketika mahu jatuh pada karnival pengantin, ya Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Kathy Tuah
Trauma jatuh cinta bagaikan melekat dalam hati Kayla. Apa tidaknya, Annuar yang disanjung tinggi, dipuja melangit, berpaling daripadanya. Bodohnya dia mempercayai spesis lelaki tidak setia. Namun, demi membuktikan dirinya kuat tanpa lelaki bernama suami di sisi, Kayla bangkit. Dia berubah menjadi Kayla yang lebih dramatik, Kayla yang lebih anggun dalam agama dan tutur kata, Kayla yang ala-ala wonder woman. No lelaki, no hal. Tetapi, bertemu dengan Adli, hati yang retak seribu Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Farisya Natasha
Apa yang sanggup kita lakukan jika perpisahan adalah pilihan terakhir? Adakah kita berani untuk memilih pilihan tersebut? Perpisahan itu bukan pilihan tetapi keadaan yang memaksa mereka untuk membuat keputusan. Setelah puas memujuk, puas merayu, akhirnya Eshal Wardina akur dengan takdir Tuhan. Perkahwinan yang dibina bersama Syed Arash sudah sampai ke penghujungnya. Tiada lagi cara untuk memperbaiki bila Arash sendiri menginginkan semua itu terjadi. "Abang yakin, Shal akan Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Aein Dhiyauddin
“Mata tu letak kat lutut ke sampai tak nampak manusia sedang melintas? Aku ni manusia tau bukan ayam sampai kau tak nampak!” – Orked Adelia Pertemuan pertama bukan sesuatu yang indah. Bukan juga sesuatu yang manis untuk dikenang sehingga akhir hayat mereka. Bagi Syed Haidar perempuan itu hanya cantik pada nama, namun bukan perangainya. Pantang silap sedikit, penumbuk bakal naik. Akibat ugutan cik mafia, mereka bekerja di bawah satu bumbung. Bergaduh, bertekak, bertumbu Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Heliza Helmi , Syed Kadir Aljoofre , Faris Zulkharnane
Bukan mudah untuk mencari cinta. Sebab itu, dalam pengembaraan mencari cinta yang agung janganlah hidup untuk memuaskan jiwa manusia kerana kita tidak akan dapat sempurnakannya. Malah kita akan kecewa di penghujungnya. Hiduplah untuk kebahagian diri dengan membangunkan sebuah Cinta Agung, cinta itu hanya ada pada Allah. Para pengembara cinta ini melalui pelbagai jalan. Merekalah pengembara cinta yang benar, mereka hidup untuk cinta dalam diri mereka, bukan mencari cinta Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Syed Kadir Aljoofre , Muhammad Syukri
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ustaz Syed Mohd Norhisyam ; Ustazah Dr Sharifah Fa
Raja dalam diri setiap manusia adalah hatinya. Ia menjadi “remote control” kepada seluruh tubuh, sama ada menjadi baik lalu memenuhi syarat-syarat untuk berbahagia di dunia dan akhirat, atau mungkin juga memandu manusia ke arah kecelakaan dengan memperhambakan diri kepada hawa nafsu. Buku Apa Khabar Hati hadir sebagai hadiah kepada pembaca agar kita sama-sama berusaha menguruskan sekeping hati dengan sebaiknya. Sekeping hati ini akan menentukan sejauh mana baik dan bur Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nurfaza Alisya
“Awak ni buta ke?! Tak nampak ke saya tengah jalan ni?” Jiwa Aimi Najwa bergolak tidak tentu arah. Mengapa lelaki yang pernah menjadi mangsa tengkingannya adalah anak majikannya sendiri? Dan dia juga lelaki yang menyambutnya ketika mahu jatuh pada karnival pengantin, yang dimarahinya kerana melanggarnya ketika keluar dari lif. Entah di mana harus disorok wajahnya. Namun, Aimi Najwa harus bersabar menghadapinya. Yang penting rahsianya tidak diketahui teman sepejabatnya. N Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Various Artist
CD yang menampilkan lagu-lagu artis-artis popular yang telah berhijrah seperti Ijam Medicine, Ali XPDC, Mel Wings, Iwan Dangdut, Zul Handy Black Zul Yahya, Syed Nahar, Derry Sulaiman TRACK LIST: 1. Dunia Sementara Akhirat Selamanya - 3:14 Derry Sulaiman, Ijam Medicine & Ali Xpdc 2. Tiada Tuhan Selain Allah - 4:46 Iwan Syahman 3. Kebesaran Allah -4:02 Zul Handy Black 4. Bertasbihlah Dengan Mensucikan TuhanMu - 4:26 Ijam Medicine 5. Bertaubatlah - 3:54 Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Lemuria adalah sebuah tamadun yang hebat dengan kepakaran dalam seni bina yang canggih, sezaman dengan tamadun Atlantis. Tamadun Lemuria dikatakan milik bangsa Melayu yang wujud berlokasi di kepulauan nusantara suatu ketika dulu. Namun, sehingga kini tamadun Lemuria terus lenyap bersama sejarah bangsa Melayu yang gemilang, seolah-olah sengaja ditutup. Buku ini bukan sahaja membongkar misteri kehilangan Empayar Lemuria tetapi turut mendedahkan kegemilangan Bangsa Melayu suatu Learn More
USUAL: RM38.90

NOW: RM 31.12 (-20%)

MEMBER: RM 31.12 (-20%)

By Syed Alwi Alatas
Bila Allah Menduga Kita lebih terperinci tentang aspek-aspek kehidupan manusia seharian. Ianya berkisarkan tentang permasalahan dan persoalan hidup yang sentiasa menyelubungi diri setiap insan. Setiap masalah yang timbul ada kebaikan dan keburukan, terpulang pada individu bagaimana langkah-langkah yang perlu diambil untuk menangani masalah tersebut. Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 23.40 (-10%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Syed Azharul Asriq
Perjuangan para Nabi penuh pahit getir dan suka duka. Mereka tidaklah berjalan di atas karpet merah ditabur bunga dipuji orang, melainkan berjuang mengorbankan tenaga, diancam nyawa, dan dibenci orang. Kisah para Nabi sudah berlalu ribuan tahun. Namun adakah masih relevan pada zaman kini? Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 14.40 (-20%)

MEMBER: RM 14.40 (-20%)

By Cici Aida
Duda pemalu, mudah melatah, dialah Dini Al-Farid. Ada pula anak bijak dan petah seperti Dafi Wirdad, baginya hidup sudah cukup sempurna. Akan tetapi, apabila si anak tiba-tiba buat permintaan mengejut… “Carikan mama untuk Dafi. Nanti papa ada kawan gaduh-gaduh bila Dafi pergi tuisyen.” – Dafi Permintaan si anak buat hati Dini jadi kecut. Bila makin diam, makin merayu pula si anak. Dapat pula kawan baik seperti Ryzal yang suka menyakat. “Kau dah sunat ke bel Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Syed Husin Ali
The People’s Constitutional Proposals for Malaya 70th Anniversary Edition Author: Syed Husin Ali, Ariffin Omar, Jeyakumar Devaraj, Fahmi Reza Paperback, 144 pages Publisher: SIRD Published: 2017 ISBN: 9789670960913 Drafted by Representative of the PUSAT TENAGA RA’AYAT or PUTERA and the ALL-MALAYA COUNCIL OF JOINT ACTION between the months of May and August, 1947; and approved by two Conferences of Delegates from the PUTERA and the AMCJA on July 4-7, and on August 1 Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By 馬修·施雅德
  ★英國亞馬遜網路書店暢銷榜   ★美國亞馬遜網路書店讀者四顆半星評價   ★國際重量級媒體好評推薦:   英國《泰晤士報》、《書商雜誌》、   美國《紐約時報》、《出版者週刊》、香港《新報》   99%的成功者不是天才,只是比別人更加努力!   在成功與失敗的背後,有一股更微妙、更深奧的力量在運作,   關鍵不在於基因或天賦, Learn More
USUAL: RM49.30

NOW: RM 49.30 (-0%)

MEMBER: RM 44.37 (-10%)

By Syed Azharul Asriq
Jatuh cintaku pada bumi Kota Tinggi di Johor membuatkan daku menulis buku ini. Bumi yang bersejarah, saksi kepada kisah megah, tragis dan romantis. Walaupun tinggalan sejarah yang ada di Kota Tinggi hanyalah runtuhan kota, desa sunyi dan makam-makam lama di tepi sungai, namun khayal mengenang kisah silam di sana sungguh mengasyikkan. Sudah beberapa kali saya ke sana, semakin lama semakin mendalamlah rasa cinta. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Anna Dean
Haris tidak mahu pisang berbuah dua kali. Rasa yang bersarang dalam jiwa cuba dipendam dan sering kali dia menidakkannya. Siapalah dia jika dibandingkan dengan Qistina. Baginya Alya adalah segala-galanya. Dia tidak rela membiarkan diri terusan ditohmah dan dihina lagi, asalkan Alya mendapat yang terbaik. Walaupun cintanya ditolak, demi cinta tulusnya, Qistina tetap menyokong Haris dari belakang. Dia selalu ada saat Haris berdepan dengan pelbagai kesukaran. Haris yang memang t Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Adnin Roslan & Siddiq Mohd Ami
Hmm… Aku selalu fikir. Kenapa, kenapa setiap kali bila aku nak buat baik, mesti ada orang kutuk. Setiap kali aku nak berubah, mesti akan ada orang pertikai dan ungkit kisah silam aku. Kenapa tiap kali aku nak ajak orang buat baik, aku akan di label dengan pelbagai labelan dan kutukan…. Aku rasa, siapa yang pernah tegur kawan dia, mesti pernah kena kutuk dengan ayat-ayat macam ni: “Kau nak tegur, checkla diri kau dulu! Tak payah nak bajet baik. Kau tu poyo je lebih!” Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Dr. Dave Alred
** From the performance coach who helped Francesco Molinari win his first major, The Open, at Carnoustie. ** 'Dave Alred is a genius. There is simply no-one around to match him in his field' Jonny WIlkinson CBE 'Dave Alred is the coach who helped Jonny Wilkinson keep his cool. We can all learn from him' Matthew Syed Pressure is a constant in all our lives. The pressure to hit a deadline, deliver a speech, cook for a dinner party. But how would life look if we could h Learn More
USUAL: RM57.95

NOW: RM 57.95 (-0%)

MEMBER: RM 52.16 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud: “Ada tiga jenis orang yang terkena laknat Allah s.w.t. iaitu orang yang membenci ibu bapanya, orang yang berusaha menceraikan sepasang suami isteri, kemudian setelah isteri tersebut dicerai dia menggantikannya sebagai suaminya, dan orang yang berusaha agar orang-orang Mukmin saling membenci dan saling mendengki antara satu sama lain dengan hasutan-hasutannya.” (Hadis riwayat Ad-Dailami daripada Umar r.a.) Menurut al-Qurtubi, d Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By David Papineau
A tour de force that provides fresh insight not only into the nature of sport, but cooperation, the mind, altruism, teamwork, leadership, tribalism and ritualism. It's a book that every sports fan should read, and every sports writer should absorb' Matthew Syed 'David Papineau's book is an important contribution to our thinking about sports, society, psychology, and moral philosophy. But it is also much more than that. Gripping from start to finish, it is a terrific read ful Learn More
USUAL: RM79.90

NOW: RM 79.90 (-0%)

MEMBER: RM 71.91 (-10%)

By Rita Zahara
Bestselling cookbook author and media personality Rita Zahara follows up her first title Malay Heritage Cooking with another exciting treasury of dishes deeply rooted in Malay culture and history. In The Many Flavours of Malay Cooking, Rita assembles a stunning collection of authentic dishes that hail from various Malay ethnic groups and presents the richness and diversity of Malay cuisine with recipes from contributors that include award-winning chefs Chef Syed Shahin Shah Learn More
USUAL: RM134.90

NOW: RM 134.90 (-0%)

MEMBER: RM 121.41 (-10%)

By Sharifah Abu Salem
Sekembali dari perantauan kerana melanjutkan pelajaran ke luar negara, Qhalif dikahwinkan dengan Mia atas pilihan ibunya. Kenapa dengan Mia sedangkan dia amat mencintai kakaknya, Adira? Bukti cinta itu terpahat di dalam setiap surat yang dikirimkan sepanjang tempoh 20 tahun sungguhpun Adira tidak pernah membalasnya. Adira hanya pasrah. Dia tidak meminta sesuatu selain kebahagiaan Mia. Biarlah rasa cinta itu dipendam seorang diri. Tidak mahu melayani kekecewaan, dia menjal Learn More
USUAL: RM36.00

NOW: RM 32.40 (-10%)

MEMBER: RM 32.40 (-10%)

By Syed Alwi Alatas
Man ‘arafa Nafsah ‘arafa Rabbah Jangan sekali-kali membunuh impian yang baik. Selama impian itu mulia dan tidak bertentangan dengan agama, maka sila kejar dan raih. Jangan biarkan orang lain menguburkan impianmu. Impian itu adalah permulaan daripada sebuah pencapaian. Pada masa kini, boleh dikatakan ramai yang menghadapi konflik self-confidence dan self-esteem. Apabila terdapat sedikit kekurangan atau kecacatan pada diri seperti gemuk, berkulit gelap, miskin dan seb Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Arman Jazee
Hirzan Abu... anak kampung yang terusir dari tanah tumpah darahnya sendiri angkara rancangan jahat abang dan kakak tirinya. Dia membawa hati yang luka ke Kuala Lumpur dengan harapan untuk mengubah hidupnya. Akibat terpedaya, akhirnya dia terperangkap di tangan Syed Zainal, ketua pengedar dadah. Sebaik tersedar sudah tersasar jauh, dia mahu kembali ke pangkal jalan. Namun, itu bukan sesuatu yang mudah. Dia dipaksa menjadi keldai dadah dan akhirnya terpenjara di bumi Amerik Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

LANGKAH DEMI LANGKAH SOLAT LELAKI & PEREMPUAN Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 7.12 (-20%)

MEMBER: RM 7.12 (-20%)

By Haja Syed Oli.N
CARI KATA GEMPAK (BUMPER) Learn More
USUAL: RM20.90

NOW: RM 16.72 (-20%)

MEMBER: RM 16.72 (-20%)

By Aii Fariza
Dalam Tahajud Nailufar merintih hiba. Sesungguhnya dia keliru menghadapi lamaran Dato’ Syed Qassim. Seorang lelaki yang telah beristeri lebih daripada seorang. Malah lelaki berumur itu sudi melunaskan hutang keluarganya dengan syarat dia menerima pinangan tersebut. Nailufar tersepit. Bibirnya berat mengungkap persetujuan tetapi ringan untuk berdoa. Lantas sekudus doa bergema pada sepertiga malam. Memohon Tuhan Yang Esa melorongkan sebatang jalan agar dia mampu berlari k Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Syed Azharul Asriq
“Di sebalik helaian dan perenggan buku ini, saya dapat merasakan seolah-olah penyusunan semula ide-ide yang sering saya kongsikan bersama beliau lewat bicara santai kami di kafe Human Sciences dan juga siri ceramah saya di Youtube. Istimewanya, Syed dapat mengolahkannya dalam bentuk yang lebih menarik dengan mengaitkannya dengan ilmu-ilmu yang beliau miliki.” Dr. Maszlee Malik, pensyarah Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM). “ Penulis buku ini berjaya menja Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Nilam Himawari , Rizal Wan Ramli
Jejak Karmila adalah pembukaan setiap langkah Suraya, Nonie dan Karmila untuk bersatu kembali. Konflik demi konflik yang cuba menguji sejauh mana tahap keimanan mereka menghadapi ujian-ujian Allah SWT. Apabila ada yang merana di dalam sana, yang diluar ini sedikitpun tidak mensyukuri kesenangan yang ada. Bila adik cemburukan kakak sendiri pasal lelaki bernama Syed Haikal, segala-galanya jadi kacau bilai. Si lelaki pula tamak. Yang kakak dia mahu, yang adik juga mahu disa Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Syed Salahuddin Syed Ayob
"Bilakah kali terakhir hatimu DIBASAHI Iman?" "Bilakah kali terakhir pipimu DIBASAHI air mata keinsafan?" - Adakah hatimu gelisah? Adakah hatimu gundah-gulana? - Adakah hatimu pedih, sedih dan sempit dek kerana dosa dan pelbagai masalah yang menimpa? - Mungkinkah HATIMU sudah lama tidak di BASAHI dengan iman? - Bagaimana pula dengan air matamu? - Sudah berapa lama ia kekeringan? - Sudah berapa lama ia tidak berlinangan kerana penyesalan? - Dan sudah berapa lama pi Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Anthony Milner
A pioneering, provocative study of Malay political thought on the eve of colonial rule – based on both Malay and European source materials, and addressing issues that continue to be critical in Malaysia today. Focusing on both the Malay peninsula and North Sumatra, Kerajaan is innovative in approach – an historical investigation informed by methodologies developed in anthropology and literary criticism. The book argues that such close analyses of non-Western social though Learn More
USUAL: RM48.00

NOW: RM 48.00 (-0%)

MEMBER: RM 43.20 (-10%)

By Bunga Amani
Pertemuan yang tidak diduga itu puncanya. Punca terjadi sebuah ikatan. Ikatan yang berbelit, berselirat dan sukar hendak dilerai hingga menjadi ikatan suci yang tersimpul rapi. Pergaduhan antara Tiara dan Syed Wafi gara-gara salah faham itu makin berpanjangan. Bagi Syed Wafi, dia mahu mendengar permohonan maaf dari bibir Tiara kerana menumbuk dan menampar wajahnya. Sebaliknya Tiara, tak kuasa mahu melayan kehendak lelaki yang dikenali dengan kaki mabuk itu. Bukankah yang Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Sara Raasch
Game of Thrones meets Graceling in this thrilling fantasy, the heart-pounding sequel to New York Times bestseller Snow Like Ashes. This action-packed series is perfect for fans of An Ember in the Ashes and A Court of Thorns and Roses.It's been three months since the Winterians were freed and Spring's king, Angra, disappeared-thanks largely to the help of Cordell.Meira just wants her people to be safe. When Learn More
USUAL: RM44.90

NOW: RM 44.90 (-0%)

MEMBER: RM 40.41 (-10%)

By Nurfaza Alisya
Aimi Najwa seorang gadis cantik keturunan Belanda, namun amat payah untuk mencari jodoh. Baginya, kerjayanya lebih penting daripada memikir soal jodoh. Apatah lagi dia bukannya gadis yang pandai memasak! “Awak ni buta ke?! Tak nampak ke saya tengah jalan ni?” Jiwa Aimi Najwa bergolak tidak tentu arah. Mengapa lelaki yang pernah menjadi mangsa tengkingannya adalah anak majikannya sendiri? Dan dia juga lelaki yang menyambutnya ketika mahu jatuh pada karnival penganti Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Syed Alwi Alatas
Jika Bukan Sekarang, Bila Lagi? Yang Penting Mulakan... Sebelum mencari di kejauhan, mengapa tidak mulakan saja dengan yang dekat, iaitu diri sendiri? Sebelum mengharap perubahan pada manusia lain, mengapa tak mulakan saja daripada manusia yang satu ini? Ya, diri kita sendiri! Tidak ada manusia yang sampai ke destinasi yang dicita-citakan hanya dengan satu langkah. Mulakanlah dengan diri sendiri kerana itulah yang paling dekat. Pilihlah jalan yang paling tepat yang ak Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Shaista Haziq
“Sesungguhnya cinta itu milik-Nya dan Dia beri kepada sesiapa yang berhak memiliki cinta-Nya.” Cinta pandang pertama? Sukar untuk dipercayai tapi ternyata ia wujud. Nur Adra Nayli juga tidak ketinggalan. Turut sama terjatuh cinta pada pandang pertama. Renungan dan pandangan daripada Syed Muhammad Ajmal bisa menggetarkan hatinya. Namun, tidak pada kata-kata daripada mamat poyo itu. Menyakitkan hati adalah! “Cantik memang cantik. Tapi cantik saja tak guna kalau tak Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Siti Nur Dhuha
Kematian ibu dan ayah angkatnya memaksa Amsyar memikul tanggungjawab yang berat. Dia terpaksa membesarkan Elisha, anak yatim piatu. Sepanjang membesarkan Elisha, Amsyar merahsiakan bahawa mereka berdua sebenarnya bukan adik-beradik kandung. Amsyar bimbang, Elisha tidak mahu tinggal bersamanya lagi. Kerana Amsyar begitu menyayangi Elisha dan tidak sanggup untuk berpisah dengan Elisha. Umar, iaitu sahabat Amsyar sering menasihati Amsyar agar menghalalkan hubungan mereka deng Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 26.10 (-10%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

1-126 of 126

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
*

Back to Top