0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Sk buku rampaian 'Found 8327 Related Products
By Yuki Otake
With the addition of Mario and Ivan, the ‘two essential items’ needed for Tokyo Crusade to become a competitive team have been found… except these new members are just as problematic as Chihiro! Noda, Toriumi and Tamaki go out to celebrate the team’s success at making it into the finals of the Emperor’s Cup, only to run into Yusa – a former member of the Crusades! Noda recognises Yusa’s skills and wants him to return to play for the team, but Yusa is only intere Learn More
USUAL: RM32.70

NOW: RM 32.70 (-0%)

MEMBER: RM 29.43 (-10%)

By
The Cambridge Checkpoint English suite provides a comprehensive, structured resource which covers the Secondary 1 framework for English and seamlessly progresses into the next key stage (covered by our Cambridge IGCSE (R) First Language English series). Designed to be used alongside the Cambridge Checkpoint English Coursebook 8, this accessible, write-in workbook provides exercises to help students build on the skills taught in the Coursebook, for differentiation, and further Learn More
USUAL: RM52.70

NOW: RM 52.70 (-0%)

MEMBER: RM 47.43 (-10%)

By
Cambridge Primary Mathematics is a flexible and engaging course written specifically for Cambridge Primary Mathematics Curriculum Stages 1 to 6. The course offers a discussion-led approach with problem-solving integrated throughout. The language is pitched to ESL learners with illustrations to support visual understanding. The Challenge Books provide extension activities for children who need more challenging activities to stretch their skills beyond the required standard for Learn More
USUAL: RM52.50

NOW: RM 52.50 (-0%)

MEMBER: RM 47.25 (-10%)

By Sophie Kinsella
The irresistible new standalone from Sophie Kinsella is a story of love, empowerment and an IOU that changes everything . . . Fixie Farr can't help herself. Straightening a crooked object, removing a barely-there stain, helping out a friend . . . she just has to put things right. It's how she got her nickname, after all. So when a handsome stranger in a coffee shop asks her to watch his laptop for a moment, Fixie not only agrees, she ends up saving it from certain disaster Learn More
USUAL: RM46.50

NOW: RM 46.50 (-0%)

MEMBER: RM 41.85 (-10%)

By
This CGP Study Guide explains everything students need to know for Key Stage Three Maths - all fully up-to-date for the new curriculum from September 2014 onwards. It's ideal for students working at a higher level (it covers what would have been called Levels 5-8 in the pre-2014 curriculum). Every topic is explained with clear, friendly notes and worked examples, and there's a range of practice questions to test the crucial skills. Learn More
USUAL: RM34.50

NOW: RM 34.50 (-0%)

MEMBER: RM 31.05 (-10%)

By
Colour and create with the Amazing Spider-Man! Join the web-slinging hero in this fantastic doodle book as he fights pesky Super Villains and saves the day. Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Hasrudi Jawawi
Risa dipandang aneh oleh pelajar-pelajar lain termasuklah rakan sekelasnya sejak berpindah ke sekolah berasrama penuh, Jasmine School. Di sekolah ini dia mahu memulakan kehidupan baru selepas doktor mengesahkan trauma yang dialami akibat tragedi hitam enam bulan lalu semakin stabil. Sejak berada di sekolah ini, Risa sering didatangi seorang gadis Inggeris di dalam mimpi-mimpinya. Dia merasakan sesuatu telah berlaku dan pihak sekolah seperti merahsiakan hal itu daripada penge Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Kamsiah Abu
Nur Azira dibesarkan dalam suasana penuh didikan agama. Sebab itu dia amat menjaga akhlak dan keperibadiannya sebagai seorang gadis remaja. Tidak kira di mana atau dengan siapa dia berinteraksi. Keperibadian yang mulia itu telah berjaya membuatkan Richard Ong, pengurus tempat Nur Azira bekerja telah jatuh hati padanya sehingga Richard Ong dengan rela hati mahu mendalami agama Islam. Namun dalam masa yang sama Doktor Hafizi, seorang kariah masjid yang tinggal berhampiran deng Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Tan Phay Shing
With their delicate meringue-based shells and variety of decadent fillings, macarons are the perfect treat to share with family and friends. Now you can take them to the next level with creative baker Tan Phay Shing. Her first book, Creative Baking: Macarons, took the baking world by storm with a collection of macarons in the shape of animals, vehicles and things around the house. In this book, she shares all the basic techniques she uses to make her adorable macarons. With Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 69.90 (-0%)

MEMBER: RM 62.91 (-10%)

By Elizabeth Gilbert
"A spellbinding novel about love, freedom, and finding your own happiness." - PopSugar "Intimate and richly sensual, razzle-dazzle with a hint of danger." -USA Today "Pairs well with a cocktail...or two." -TheSkimm "Life is both fleeting and dangerous, and there is no point in denying yourself pleasure, or being anything other than what you are." Beloved author Elizabeth Gilbert returns to fiction with a unique love story set in the New York City theater world during the Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 69.90 (-0%)

MEMBER: RM 62.91 (-10%)

By Rin Ahmad
Delilah seorang playgirl, tak pernah serius dalam hubungan dan akan memutuskan hubungan dengan pasangannya sesuka hatinya. Pertemuan pertama Delilah dengan Ezaq ialah di sebuah hotel. Masing-masing dengan urusan sendiri, tapi cukup untuk meninggalkan kesan. Malangnya, Delilah sudah mempunyai kekasih. Ezaq tetap menjejak Delilah walaupun tahu dia sudah berpunya dengan alasan membayar baki upah kerana menolongnya semasa migrain tempoh hari. Namun, layanan Delilah sangat din Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Markus Zusak
THE EPIC BESTSELLING NEW NOVEL FROM THE AUTHOR OF THE BOOK THIEF `If The Book Thief was a novel that allowed Death to steal the show... [its] brilliantly illuminated follow-up is affirmatively full of life' Guardian A lost typewriter -- A dead dog -- The bones of the snake that killed it Matthew Dunbar, eldest of five brothers, is on a journey to find them all. Only then can he tell the astonishing story of his family, rocked by tragedy and a long-buried secret. He will Learn More
USUAL: RM54.50

NOW: RM 54.50 (-0%)

MEMBER: RM 49.05 (-10%)

By Smith Jim
Your complete one-volume guide to the year 2020. This fantastic and in-depth book includes month-by-month forecasts for every sign and all you need to know to find out what is in store for you in the year ahead. The only one-volume horoscope you'll ever need. Your essential guide to love, life and career success in 2020. This popular, complete one-volume guide contains all you need to know about your personal horoscope for the year 2020. Be prepared for the for Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 39.92 (-20%)

MEMBER: RM 39.92 (-20%)

By Fara Hana
IRINA JASMINE yang buntu ditinggalkan mama dan papanya terpaksa menerima tawaran yang cukup lumayan daripada seorang ahli perniagaan yang berjaya. Tawaran yang membuatkan Jasmine sukar untuk menolak. Apatah lagi dalam keadaan dia dan adiknya yang diabaikan oleh kedua ibu bapa mereka. Mahu atau tidak Jasmine akur dengan kehendak takdir. Salam pertolongan itu disambut dengan resah. DRACO ENRIQUE VALIENTE punya agenda tersendiri, setiap wang yang dilaburkan ada balasannya dan Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Candy Factory
Mikael sibuk mengumpul duit untuk membeli tiket balik ke Prague, Joni pula menghabiskan duit dan tidak dapat membeli buku rujukan. Mia dan Emilia cuba mengajar dia untuk uruskan wang, tetapi mampukah dia ubah tabiat borosnya? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Azian Hasan
Cerita Dari Dapur bukanlah merupakan sebuah buku resipi semata-mata. Naskah ini juga merupakan perkongsian pengalaman penulis tentang bagaimana makanan dan rutin memasak sejak dari kecil mempengaruhi kehidupan beliau sehingga kini. Dengan gaya penulisan yang santai, buku ini memaparkan kisah hidup penulis sewaktu membesar di Perak dan bagaimana setiap detik bersama keluarga dan kawan - kawan seringkali disulami dengan kisah makan-makan dan masak-masak. Sesungguhnya Cerita D Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
Bermula dengan menceritakan umur dunia dan umur manusia di atas muka bumi ini, penulis mengajak para pembaca merenung beberapa peringkat zaman yang telah diisyaratkan oleh Rasulullah SAW. Baginda membahagikan zaman di dunia ini kepada lima peringkat; -Zaman Kenabian (Minhaj Nubuwwah) -Zaman Khalifah (Khalifah Al-Rasyidin) -Zaman Pemerintahan yang Menggigit (Mulkan Adhan) -Zaman Pemerintahan Kuku Besi (Mulkan Jabariyan -Zaman Khalifah yang berjalan sepertimana zaman kenab Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 41.31 (-10%)

By Aiman Azlan
A Friend asks, "How Are You?" You want to say, "I'm fine", but you know that is untrue. You are in pain, but you don't know how to express it. A friend says, "I'm fine", but you know there is something more beyond those words. You notice something is not right, but you don't know what to do. You want to understand and help but you don't know where and how to start. Stress, Anxiety, and Depression are 3 of the most common and emotional challanges that people are struggli Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Tadatada
SASARAN PENGEMBARA NO.1! MELEPASKAN DIRI DARI GENGGAMAN KEJAM! Alex diculik Ferocious Four! Dia dikurung dalam pembetung yang penuh dengan bangkai haiwan dan balang spesimen misteri. Ini tentu kerja Blood Clan. mampukah Alex melepaskan diri? Pada masa sama pengembara ranking ke-7, The Oracle mendapati ramalannya tidak lengkap sepenuhnya. Identiti Star Guardian yang sebenar... Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Adrian Low
Dunia menjadi semakin aneh dengan fenomena tidak dapat dijelaskan, fakta terbatas dan fiksyen yang menyimpang dari norma! Apabila tiada siapa mempercayai... apa dan bagaimana untuk membawa kita ke landasan yang betul apabila diselubungi spekulasi? Berbekal bukti yang sedikit, keajaiban dunia tetap dibongkar! Lihatlah dengan pandangan lebih jelas dan minda terbuka. Jangan sesekali lupa kebenaran di luar sana... Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Air Team
MAKHLUK ASING SEDANG MENGHAMPIRI, BERSIAP SEDIA PASUKAN X-VENTURE! Ahli Biro Siasatan Makhluk Asing, Remy ditugaskan untuk menghapuskan spesis serangga luar biasa yang mengancam dunia tiba di Gurun Atacama, Chile. Di sana, dia bertemu Juan yang sedang menjejaki bapanya. Pertemuan tidak diduga itu membawa mereka kepada musuh kosmik, Xantoleoz! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Ichigo Takano
Naho yang mula fikir dia tak mampu selamatkan Kakeru dapat tahu yang Suwa juga terima surat dari masa depan. Disebabkan tu, diorang bekerjasama bertindak mengikut surat masing-masing. Tapi lama-kelamaan, diorang tersedar sesuatu. Kandungan surat dan perkara di sekeliling yang sedang berlaku tak sering dan semakin berbeza. Mungkin ke masa depan dah berubah? Dapatkah Naho dan Suwa teruskan rancangan untuk selamatkan Kakeru? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Man Man
"Alamak! Boleh ke aku buat tugasan ni? Diri aku yang sekarang memang takkan buatlah benda-benda macam ni. Buat je? Cakap memanglah senang. Cuba buat sekali!" • • • Gibran memang susah hendak senyum apalagi bertegur sapa dan tiada siapa berani mendekatinya. Lienna pula hobinya 24 jam buat tahi mata saja... TIDUR! Demi satu tugasan, Gibran aka Prince terpaksa 'uruskan' Lienna. Berjayakah lelaki muka ketat ini jalankan misinya? Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Sesungguhnya, masalah-masalah yang kita hadapi kini sebenarnya adalah satu cubitan kasih daripada Allah untuk menginsafkan kita agar kembali ke pangkal jalan. Insya-Allah, Allah sekali-kali tidak akan mengecewakan kita. Cuma kitalah yang sering menzalimi dan mengecewakan diri kita sendiri. Menerima Islam untuk diamalkan dan diperjuangkan samalah seperti menjemput kedatangan rahmat, kekuatan, keamanan dan keindahan. Menerima Islam tidak akan merugikan, menyusahkan dan menj Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By
*Diterbitkan khas untuk murid-murid tahun 1, 2 dan 3 *Membimbing murid-murid menguasai tatabahasa dengan baik *Menyediakan nota dengan terjemahan bahasa Cina bagi menerangkan penggunaan tatabahasa yang betul *Menyediakan pelbagai bentuk latihan untuk meningkatkan penguasaan tatabahasa murid *Jawapan yang lengkap sebagai rujukan disediakan Learn More
USUAL: RM13.90

NOW: RM 13.90 (-0%)

MEMBER: RM 12.51 (-10%)

By
*Diterbitkan khas untuk murid-murid tahun 1, 2 dan 3 *Membimbing murid-murid menguasai tatabahasa dengan baik *Menyediakan nota dengan terjemahan bahasa Cina bagi menerangkan penggunaan tatabahasa yang betul *Menyediakan pelbagai bentuk latihan untuk meningkatkan penguasaan tatabahasa murid *Jawapan yang lengkap sebagai rujukan disediakan Learn More
USUAL: RM13.90

NOW: RM 13.90 (-0%)

MEMBER: RM 12.51 (-10%)

By
*Buku ini terbahagi kepada empat komponen, iaitu Jom Latih!, Jom Praktis!, Jom Aplikasi! dan Jom Hubungkan! *Buku ini membimbing murid membina ayat secara langkah demi langkah menggunakan kaedah yang mudah *Nota yang ringkas, tema yang menarik dan kombinasi yang mudah dimuatkan dalam buku ini bagi meningkatkan minat murid membina ayat Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By Joseph Stiglitz
We all have the sense that the American economy-and its government-tilts toward big business, but as Joseph E. Stiglitz explains in his powerful new book, People, Power, and Profits, the situation is dire. A few corporations have come to dominate entire sectors of the economy, contributing to skyrocketing inequality and slow growth. This is how the financial industry has managed to write its own regulations, tech companies have accumulated reams of personal data with little o Learn More
USUAL: RM84.90

NOW: RM 84.90 (-0%)

MEMBER: RM 76.41 (-10%)

By Helen Brown
A heart to protect. A debt to repay. A game to win. After being swept up in the magical world of Caraval, Donatella Dragna has finally escaped her father and saved her sister Scarlett from a disastrous arranged marriage. The girls should be celebrating, but Tella isn’t yet free. She made a desperate bargain with a mysterious criminal, and what Tella owes him no one has ever been able to deliver: Caraval Master Legend’s true name. The only chance of uncovering Legend’s Learn More
USUAL: RM52.90

NOW: RM 39.68 (-25%)

MEMBER: RM 39.68 (-25%)

By Dr.Farhan Hadi , Fatimah Syarha
Fatimah Syarha, Dr. Farhan Hadi Macam mana nak jatuh cinta dengan Al-Quran? Biar seronoknya tu lebih manis daripada saat bercuti di luar negara. Seperti mana Al-Quran yang dinanti-nantikan turunnya oleh generasi awal, 'live' penuh pengalaman, dinikmati dan segera diamalkan. Sama-samalah kita mencipta 'saat lazat' seisi keluarga bersama Al-Quran tidak kiralah samada kita seorang pelajar, pekerja, doktor, anak, ibubapa, suri ummah, raja atau siapa sahaja. Ciptakannya dengan m Learn More
USUAL: RM43.00

NOW: RM 43.00 (-0%)

MEMBER: RM 38.70 (-10%)

By
*配合学校课本而编写 *习题多样化且循序渐进,由简入深 *巩固学生对课文的掌握与了解 *包含高层次思维技能(KBAT)和i-THINK思维图的习题 *作为学生课后的辅助练习,以跟进学校课程的进度 Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.31 (-10%)

By
*配合学校课本而编写 *习题多样化且循序渐进,由简入深 *巩固学生对课文的掌握与了解 *包含高层次思维技能(KBAT)和i-THINK思维图的习题 *作为学生课后的辅助练习,以跟进学校课程的进度 Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.31 (-10%)

By Clive Cussler , Graham Brown
Kurt and his crew are in a deadly race to stop the sea rising. A mission deep inside the swirling Pacific. Their objective? To save the world. A global threat The world's sea levels are rising at an alarming rate, too quickly to be caused by glacier melt. A risk so big it sends Kurt Austin, Zoe Zavala and the NUMA team rocketing around the world in search for answers. A desperate mission Their hunt takes them from the shark-filled waters of Asia to the high-tech streets of Learn More
USUAL: RM42.50

NOW: RM 42.50 (-0%)

MEMBER: RM 38.25 (-10%)

By Mejar Muhammad , Qayyum A.Bada
Fear of public speaking is very commomn, with almost 1 in 4 people reporting being anxious when presenting ideas and information in front of an audience. Being a good public speaker is an essential skill that can help you advance your career, grow your business, and form strong relationships. While fear teaches you to protect yourself in risky situations, letting that fear stand between you and your audience could prevent you from sharing inspiring ideas, speaking about impo Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Hana Hanifah
" Kenalkah engkau denganku? Aku adalah temanmu, yang membangunkan lelap tidurmu, menggangu waktu malammu, mengasingkan dirimu dari keramaian, menghiasi lisanmu, kau tangiskan keagunganku, kau berikan kasih sayangmu, dan kau limpahkan segenap cintamu. Aku adalah Al-Quran yang selama ini bersamamu. Kini izinkan aku untuk kembali bersamamu, melepas kesepianmu, dan menunjukkanmu ke dalam syurga-Nya." Tatap kembali hati kita. Sudahkah ia mengenal Al-Quran yang menjadi fitrah Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Syaikh Jalal Muhammad Syafi'i
Gerakan solat memiliki keistimewaan yang setanding dengan prinsip-prinsip senaman yang betul. Ia berfungsi menjaga struktur tubuh agar kekal dalam bentuk ideal dan melindungi sekali gus mengubati penyakit atau gangguan yang biasa menimpa manusia. Allah SWT adalah pencipta manusia. Dia Maha Mengetahui penyakit atau gangguan apa yang lazim dialami manusia. Dia Maha Mengetahui gerakan-gerakan tubuh yang boleh dilakukan dalam aktiviti seharian manusia, termasuk penyakit-peny Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dato' Ismail kamus Muhammad Shauqi Shabudin
Untuk pengetahuan para pembaca, buku Panduan Khusyuk dalam Solat ini menceritakan serba sedikit berkenaan khusyuk ketika sedang bersolat. Di samping itu, buku ini juga memberi pendedahan serta panduan kepada para pembaca untuk memperoleh khusyuk dalam solat. Semoga buku ini dapat memandu para pembaca untuk terus meningkatkan khusyuk dalam ibadah, seterusnya melahirkan solat yang sempurna, berkualiti dan diterima oleh Allah swt Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Dr.Mohd Nidzam
Ensiklopedia (atau ensaiklopedia) berasal dari bahasa Greek “egkyklios paideia” yang bermaksud sebuah lingkaran (a circle of instruction) yang lengkap. Soal Jawab Agama adalah satu kaedah mendapatkan ilmu pengetahuan yang pelbagai dalam hal ehwal agama secara pantas (fast track). Pengajian atau pembacaan tidak semestinya melalui penelitian hierarki ilmu step-by-step dari awal tetapi boleh sahaja ditanya serta mendapat jawapan spontan di mana-mana bahagian ilmu. KEISTIME Learn More
USUAL: RM69.00

NOW: RM 69.00 (-0%)

MEMBER: RM 62.10 (-10%)

By Roza Roslan , Muhd Kamil Ibrahim
Sungguh ... Meniti Masa Berbaki ibarat berhenti sejenak di simpang empat, menanti lampu merah bertukar hijau dan diteruskan perjalanan ke destinasi. Jarang benar kita terpaksa menunggu dua kali di persimpangan yang sama pada detik yang sama kecuali trafik begitu sibuk sekali. Barangkali perjalanan ini merupakan perjalanan terakhir. Ia terhenti apabila tiba satu detik, denyut nadi terhenti dan kita dikapankan untuk berhijrah menuju alam kubur. Kemudian kita dibangkitkan, mengh Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By
*Disusun mengikut unit di dalam buku teks *Latihan meliputi aspek pemahaman, tatabahasa dan penulisan *Membantu memperkukuh perbendaharaan kata murid *Mengandungi soalan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) dan peta i-THINK *Sesuai digunakan sebagai latihan tambahan untuk mengasah kefahaman murid Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.31 (-10%)

By
*Written based on the contents of the latest school textbook *Exercises include interesting language components such as comprehension, grammar, vocabulary and writing *Includes Higher Order Thinking Skills (KBAT) and i-THINK questions *Acts as a supplementary workbook that follows the school syllabus Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.31 (-10%)

By
*Written based on the latest UPSR format *The exercises include Higher Order Thinking Skills (KBAT) questions *This book will also help students to sit for their UPSR examinations with more confidence Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
*Written based on the latest UPSR format *The exercises include Higher Order Thinking Skills (KBAT) questions *This book will also help students to sit for their UPSR examinations with more confidence Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
*Written based on the latest UPSR format *The exercises include Higher Order Thinking Skills (KBAT) questions *This book will also help students to sit for their UPSR examinations with more confidence Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By SK Planet
看過了景福宮、青瓦臺、清溪川,還想發現更有趣的首爾嗎? 這次旅行,讓我們循著在地人的日常,彎入首爾巷弄小路, 韓食餐館、奢華甜點、專屬香氛、韓流造型、復古家飾、限定版玩偶…… 走入偶像劇場景,在旅途中過上韓國人的潮流生活!   ●精選首爾12大區、27條街道、148個新潮小店與景點,漫步時光流轉的美麗巷弄   ☑洋溢全球化魅力的「江 Learn More
USUAL: RM58.50

NOW: RM 58.50 (-0%)

MEMBER: RM 52.65 (-10%)

By SARAH CROSSAN
The astonishing new novel from the incomparable, multi-award-winning, and Laureate na nOg, Sarah Crossan. I am not who I say I am, and Marla isn't who she thinks she is. I am a girl trying to forget. She is a woman trying to remember. Allison is in danger at home. Her stepmother has run away and her father is getting worse. So she runs away too and with no where to live finds herself hiding out, miles from home, in an elderly woman's shed. But this woman, Marla, has dementia Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By SARAH KESSLER
GIGGED goes inside the Silicon Valley companies leading the way to this emerging ‘gig economy’. It tells the stories of the workers – from computer programmers to online comment moderators – who are getting by in a new wave of precarious, short-term employment. And it sketches out what tomorrow’s economy might look like: one where the fortunate get to work when they want, how they want, while the rest live lives of extraordinary hardship. It might just be the futu Learn More
USUAL: RM62.90

NOW: RM 62.90 (-0%)

MEMBER: RM 56.61 (-10%)

By Inteam Publishing
“Setiap manusia menjadi musuh kepada perkara yang tidak diketahuinya” Atas perinsip ini, Inteam Publishing menerbitkan buku ringkas ini untuk membantu muslimin dan muslimat dalam mendapatkan panduan asas dalam beberapa amalan harian seperti yang dicontohkan Baginda Nabi S.A.W. 100 Amalan Doa & Zikir Rasulullah s.a.w adalah kompilasi amalan Nabi Muhammad dalam kehidupan harian Baginda.Dipetik dari hadith-hadith yang terkandung dalam kitab Al-Azkar -keagungan Zikir & Doa Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Polansky Joseph
Aru is only just getting the hang of this whole Pandava thing when the Otherworld goes into full panic mode. The god of love's bow and arrow have gone missing, and the thief isn't playing Cupid. Instead, they're turning people into heartless fighting-machine zombies. If that weren't bad enough, somehow Aru gets framed as the thief. If she doesn't find the arrow by the next full moon, she'll be kicked out of the Otherworld. For good. But, for better or worse, she won't be go Learn More
USUAL: RM41.90

NOW: RM 31.43 (-25%)

MEMBER: RM 31.43 (-25%)

By
*配合学校课本而编写 *习题涵盖理解、书写、趣味语文、基础语法等技能 *巩固学生对生字新词的掌握 *包含高层次思维技能(KBAT)和i-THINK思维图的习题 *作为学生课后的辅助练习,以跟进学校课程的进度 Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.31 (-10%)

By
*Written based on the latest UPSR format *The exercises include Higher Order Thinking Skills (KBAT) questions *This book will also help students to sit for their UPSR examinations with more confidence Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
*Written based on the latest UPSR format *The exercises include Higher Order Thinking Skills (KBAT) questions *This book will also help students to sit for their UPSR examinations with more confidence Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
*Written based on the latest UPSR format *The exercises include Higher Order Thinking Skills (KBAT) questions *This book will also help students to sit for their UPSR examinations with more confidence Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By Ibnu Rijal
"Buku Segelas ‘Asir di Muara Nil merupakan sebuah catatan perjalanan seorang penulis muda di bumi Mesir. Catatan perjalanan ini disampaikan kepada pembaca seolah-olah penulis sedang menulis di diarinya. Pembaca akan dibawa kembara bersama penulis menelusuri kota-kota lama dan baru di Mesir dan segala pahit manis perjalanan tersebut. Bab-bab di dalam buku ini disusun plot demi plot, maka pembaca akan merasakan sebuah pengalaman kembara bersama sambil ditemani rakan kemba Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Gee Azeez
“Kau nak apa sebenarnya ni, kambing?”- JAI “Kenapa kau bersusah payah nak berjoging bagai? Kau kena terima takdir yang kau tu gemuk macam anak gajah.”- HO Hangin satu badan Jai, bila Ho@Haider Omar mengeluarkan kata-kata itu. Mulut Ho memang mulut naga, sentiasa berapi. Jai-Ho, mereka ni memang terkena genetik suka bergaduh. Pantang berjumpa, pasti perang dingin meletus. Apa yang dilakukan oleh Jai, semuanya tidak kena di mata Ho. Jai pula pasti akan membalas setia Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Annis Rizani
Sukar menerima hakikat bahawa dirinya menjadi mangsa kerakusan lelaki, Nur Zara membawa diri ke Rumah Raudhah. Impian cinta alam persekolahan tidak kesampaian apabila Hanafi mengundur diri. Separuh nyawanya terasa melayang. Dia sedar, dirinya tak mungkin menjadi wanita sempurna. Rasa aneh, tapi bahagia yang menderu bagaikan angin lalu yang mendamaikan menyapa hati Zara tatkala membaca nota-nota yang ditinggalkan di keretanya. Namun, perasaan itu seboleh mungkin cuba diabaik Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Crystal Anabella
Penumbuk, penendang dan muka beku. Itu ‘hadiah’ biasa Ice Queen a.k.a Erin Malaika untuk kawan baiknya. Senyum meleret, kenyit mata dan flying kiss. Itu simptom Mr. Sexy a.k.a Noah Aiden ketika berhadapan kesayangannya. Balas dendam - matlamat hidup Erin. Memiliki Erin - impian hidup Noah. Ketika dua insan berbeza personaliti itu menjalin hubungan bertahun-tahun lamanya, pelbagai masalah timbul. “Kalau rambut saya panjang macam Rapunzel, leher awak dulu saya jerut. Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Dato'Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah
Setiap manusia mempunyai keistimewaan yang Allah ciptakan dalam diri. Namun, ada halangan-halangan yang membuatkan kita tidak menjumpai potensi dan keupayaan yang sebenar. Antaranya ialah gangguan dan godaan daripada syaitan yang tidak pernah cuti untuk menghasut manusia ke arah keburukan. Naskhah ini merupakan soal jawab mengenai permasalahan-permasalahan yang berlaku kepada diri, keluarga dan masyarakat. Penulis mengajak kita untuk tidak terlalu memikirkan masalah, tetapi Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Khairul Hakimin Muhammad
Menarik tentang buku ini: 1. Ditulis dan dihasilkan oleh seorang penulis yang mempunyai ramai follower. 2. Penggunaan bahasa yang santai dan tidak formal. 3. Resipi-resipi yang dipaparkan merupakan resipi yang dimuat naik di akaun Facebook beliau dan mendapat share paling tinggi. 4. Terbahagi kepada dua resipi iaitu lauk-pauk dan kuih-muih. 5. Penulis bestseller buku resipi paling agung. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Clay
PERTEMBUNGAN API NAGA DAN KEMANUSIAAN Pengembaraan trio pemburu naga diteruskan bersama 3 Naga dengan kapal yang dirampas. Rupa-rupanya mereka ditemani penumpang rahsia. Namun belum sempat mangetahui identitinya kapal mereka dipukul ombak ganas tanpa belas kasihan! Apakah tindakan wira-wira ini untuk menghadapi bencana tidak diduga? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

1-8327 of 8327

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top