0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Tajul Zulkarnain 'Found 28 Related Products
By Abu Muhammad Arafah Adha
Buku ini memaparkan kisah-kisah beberapa makhluk akhir zaman yang disifatkan sebagai makhluk misteri. Bermula daripada para wali Allah, diikuti dengan Nabi Khidir AS bersama Nabi Musa AS dan Raja Zulkarnain yang dikaitkan dengan perkara pelik atau ajaib. Iaitu ‘Air Kehidupan’. Buku ini juga membongkar sipakah tokoh-tokoh Ashab Al-Rayati Al-Sud, Ikhwan, Rugaqa’, Wali Abdal. Pemuda Bani Tamim dan lain-lain, Mereka akan bergabung dengan Al-Mahdi dan Nabi Isa berperang da Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By Yaya Abdul Rahman
Setelah berusaha mencari gerangan yang diamanahkan oleh adik tersayang sehingga ke bumi London, akhirnya Faiqah Asiah bertemu dengan Amar Asyraf yang jaraknya hanya sejengkal. Dek pertemuan itu, dalam kegusaran dan rendah hati serta tanpa berfikir sedalam-dalamnya, Faiqah menyerahkan sesuatu kepada Amar supaya lelaki itu mengetahui tujuan sebenar pencariannya selama ini. Pertama kali Amar Asyraf memandang Faiqah Asiah, mengembalikan harapan dan hasratnya yang terkubur lama de Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By ZULKARNAIN DOLLAH
Buku ini menerangkan definisi, hukum-hukum dan merungkai kekeliruan yang berkaitan selain memberi panduanlengkap untuk menunaikan solat secara jamak dan qasar. Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Adnil Zaff
Sindrom Stockholm! Sesuatu yang tidak pernah diangankan oleh Amalina. Dia telah diculik oleh seorang mafia bernama Tajul Gazi. Bukanlah wang tebusan yang dihendakkan oleh lelaki itu. Sebaliknya, Tajul mahukan anak. Eh! Ada ke wanita yang mahu melahirkan anak kepada penjahat seperti Tajul? Amalina pada mulanya takut akan lelaki itu. Riak wajahnya bengis dan lelaki itu memang kaku. Tetapi setelah beberapa minggu ditawan Tajul, Amalina sendiri yang sudi dinikahi lelaki itu. K Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ustaz Zulkarnain Dollah , Asyraff Hafdzan Abdullah
40 Hadis Huru- hara Kiamat – Merupakan sebuah buku yang mempunyai 40 himpunan hadis-hadis sahih berkenaan apa yang akan berlaku semasa kiamat, kesukaran-kesukaran yang bakal dihadapi oleh manusia ketika kiamat dan bagaimana menghadapinya. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Tajul Zulkarnain
Berdosa - bertaubat - perbaiki diri - buat dosa yang lain pula. Itulah manusia. Tidak pernah maksum. Miskin tidak terkecuali. Menyalahkan orang lain atas takdir yang menimpanya. Mulut orang lain mencerca, Ruji dibelasahnya. Hingga sampai satu saat, Miskin dikurniakan sesuatu yang sudah lama diimpikan. Dia berubah 360 darjah. Menjadi sebaik-baik suami. Namun, sesuatu berlaku. Miskin kembali berdosa. Bila perbuatannya terbongkar, tiada lagi maaf baginya. Bang! "Checkmate!" Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ustaz Zulkarnain Dollah
Al-Quran atau sunah Rasulullah saw dilengkapkan bukan sahaja dengan penetapan akidah, syariah dan akhlak, bahkan dieselitkan juga dengan kisah-kisah menarik yang penuh dengan pengajaran dan panduan bagi kehidupan manusia. Ia adalah kisah-kisah teladan dan panduan terbaik kerana matlamatnya memperbaiki jiwa menusia dengan cara yang indah dan mudah difahami oleh semua peringkat. Ia juga memaparkan contoh-contoh dan watak-watak orang terdahulu yang paling baik ada dalam sejarah Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Ustaz Zulkarnain Dollah
Buku ini menghimpunkan amalan- amalan yang dapat menggugurkan dan menghapuskan dosa-dosa yang dilakukan oleh seseorang hamba. Buku ini juga membicarakan amalan-amalan yang menjadi sebab untuk mendapat pengampunan Allah SWT. Antaranya: • Berwuduk dengan sempurna • Memelihara solat fardhu • Qiamullail • Melaungkan azan • Solat berjemaah • Menyebarkan salam • Berbuat baik • Bersedekah • Menghadiri majlis ilmu • Akhlak mulia dan lain-lain. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Cik Tet
Aisyah Humairah. Gadis malang yang terpilih untuk menyaksikan sendiri kecurangan insan yang dia cintai di hadapan matanya sendiri. Dia terluka. Hatinya hancur dengan onar yang dibuat oleh Tuah Iskandar dan Camelia. Jebat Zulkairnain. Si perengus yang muncul di saat Aisyah masih diburu dengan kenangan yang begitu menyakitkan. Setiap hari dihidangkan dengan kata-kata manis, hati mana yang tidak cair. Kesungguhan serta romantisnya seorang Jebat berjaya memikat hati Aisyah. Tanpa Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Tajul Zulkarnain , Nasa Yusuf
30 cerpen seram dalam buku ini. Sebahagiannya kisah benar dan sebahagian lagi adalah fiksyen. 1. Naskah Mati 2. Etwas 3. Sekilas 4. Pusaka 5. Selamat Tinggal Maya 6. Cindai Laila 7. Jelmaan 8. Kathrina 9. Amukan Roh 10. Incognito 11. Lapar 12. Lemah Semangat 13.Cinta Hati Abah 14. Housemate 15. Rooftop 16. Van Jenazah 17. Tersilap 18. Diari 1 Malam 19. Diary Seorang Penulis 20. Jangan, Mia! 21. 7 Hari Kembali 22. Rindu 23. Dua Penunggu 24. Menyewa De Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Rissa Ahdiya
Kau janjikan bulan dan bintang, tapi entah mengapa malamku sentiasa kelam… Cinta Nuha kepada Tajul, bukanlah hanya sekadar lafaz. Cinta itu ikhlas dari hati biarpun kadangkala sikap Tajul sangat menyakitkan hati. Sikap Tajul yang panas baran dan cemburu buta membuatkan Nuha terasa lemas. Namun, demi cinta yang tidak berbelah bahagi ditambah dengan rasa simpati, Nuha turutkan kata hati biarpun adakalanya dia rasa ragu-ragu untuk meneruskan hubungan. "Bukan itu caranya Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Tajul Zulkarnain
Jon diupah oleh seorang pendendam yang mahu dia melakukan sesuatu terhadap seorang pendosa. Dendam itu bukan dendam biasa dan si pengupah ada hubungan dengan si pendosa. Jon tetap melakukan tugas itu walaupun dia merasakan kehendak si pendendam sangat gila. Dia melakukannya kerana duit tetapi tiba-tiba sahaja Jon menjadi pendosa yang dikejar oleh kifarahnya. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Tajul Zulkarnain
Tidak semua manusia bertuah dapat mengharungi hidup bersama ibu bapa tercinta. Ali beruntung kerana emak, Fatimah dan ayah, Abdul Muttalib mengasihinya sehinggalah suatu hari, Ali menerima ‘wang sedekah’ daripada Tok Zel. Fatimah dan Abdul Muttalib berpindah ke rumah lain, menyebabkan Ali yakin, emak dan ayah meninggalkannya kerana mereka terkilan dia menerima rasuah. Dia nekad memulangkan ‘wang sedekah’ itu kerana mahu emak dan ayah kembali ke pangkuannya. Pada malam Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Tajul Zulkarnain
Keceloparan status Facebooknya telah menyebabkan nyawa Wafiy Alias menjadi taruhan bila dia mulai diekori oleh seorang lelaki mental Cabaran lelaki mental itu disahut. Lokasi pertemuan telah ditetapkan. Hidupkah Wafiy Alias selepas itu? Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Tajul Zulkarnain
Arwah atukku bukan sembarangan perawat. Gurunya dari tanah seberang. Ilmu yang ada padanya bukan calang-calang. Legasinya tidak patut hilang begitu sahaja setelah dia tiada. Oleh itu, aku mengambil keputusan untuk bercerita tentang kehebatan arwah atukku bertarung dengan syaitan semasa hayatnya Diharapkan membuka minda semasa membaca kisah ini. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ustaz Zulkarnain Dolah , Ustaz Azhar Yahya Al-Batawi
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Zulkarnain Dollah
Buku ini menghimpunkan 40 buah hadis yang menceritakan tentang alam barzakh, kepastian, serta kewujudannya sebagaimana yang dijelaskan oleh Rasulullah SAW melalui hadis-hadis baginda. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Sara Kyoko
Mereka kata perangkap cinta itu boleh menyatukan dua insan yang berlainan jantina. Tapi, ini kisah lain. Kisah cinta antara Yusuf Dzulkarnain dan Jasmine Hannah. Bagaimanakah perangkap cinta itu boleh menyatukan mereka yang datang dari dua dunia berbeza? “Entahlah... Jasmine mengingatkan aku kepada diri sendiri. Dia bagaikan biasan masa silam aku. Tiap kali aku pandang Jasmine, wajahnya itu, seolah-olah meminta aku untuk selamatkannya. Sekelip mata sahaja ada rasa dalam Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Aisya Sofia
Bagi Julianna Isabelle, cinta hanya sekali. Sudah enam tahun dia bersama Rizan. Namun apa yang dirasa; Rizan bukan lelaki yang mengganggu mimpinya. Rizan juga bukan lelaki yang dia rindui. Nanar gelisahnya juga bukan kerana lelaki itu. Tapi siapa? Ada satu nama yang terukir di sudut hatinya. Megat Iskandar Zulkarnain! Akhirnya lelaki itu pulang membuka hijab cinta Julianna. Lebih tulus, lebih suci dan sangat bermakna buat mereka. Sayangnya, Megat adalah abang Rizan dan Julian Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Umie Nadzimah
"Pada setiap hela nafas, hanya kamu nyawaku…Namun cinta itu adakala sangat melindungi..." Sekuel novel Kerana Terpaksa...Aku Relakan. INDAH HALINA dan TAJUL RAZIN...Mereka digelar sebagai pasangan paling romantik, macam belangkas dan tak pernah berenggang. Ya...Begitulah realitinya. Rumah tangga mereka rukun dan penuh kasih sayang. Bahagia sepanjang hari dengan kehadiran puterinya dan juga selautan kasih yang tak bertepi. “Abang nak Indah tahu lagi dan lagi yang you Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Wan Rohayu
Dia Megat Qaiser Zulkarnain, menjadi kegilaan setiap perempuan. Zara Diandra mengejar lelaki itu seawal remaja lagi namun cintanya tidak pernah berbalas. Zara tidak pernah berputus asa dan terus berusaha memenangi hati lelaki itu biarpun Qaiser terlalu mudah memperkotak-katikkan perasaannya. Bagaimanapun segala-galanya bernoktah setelah Qaiser bertemu dan jatuh cinta dengan gadis lain. Lelah dan mengalah, hati yang galau dibawa pergi. Lantaran manusia dilahirkan dengan hat Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Damya Hana
Kedatangan Aliff Zulkarnain, pewaris Samudera Holdings ke pulau itu telah mengubah hidup Khadeja. Pertama kali bertentang mata, dia merasakan suatu perasaan yang meresap ke sanubarinya. Keikhlasan dan kesungguhan Aliff berjaya melembutkan jiwa kental Khadeja. Dia diperisterikan walaupun mendapat tentangan hebat daripada keluarga lelaki itu. Namun, ada hati yang terluka. Cinta luhur Budiman untuk Khadeja serta kasih Dr. Suzana untuk Aliff, terus menjadi rahsia. Tidak di Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Raihanah
Al-Quran bukan sekadar kitab sejarah yang menghimpunkan kisah-kisah para anbiya' dan umat-umat terdahulu. Sebaliknya, Al-Quran adalah sebuah kitab ilmu yang mengajar manusia menguruskan kehidupan. Setiap paparan kisahnya mengandungi iktibar. penyampaianatau penulisan manusia. Setiap himpunan watak, dialog, situasi dan intipati ceritanya begitu kuat, jelas dan tegas. Antara surah yang yang paling terkenal ialah surah Al-Kahfi. Empat kisah di dalamnya memberikan satu impak yang Learn More
USUAL: RM21.90

NOW: RM 21.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.71 (-10%)

By Umie Nadzimah
Angkara fitnah dan rancangan jahat emak dan kakak tiri, kehidupan bahagia Indah Halina musnah dengan sekelip mata. Dengan tiba-tiba dia menjadi gadis yang paling malang, sebatang kara dan tidak punya apa-apa. Dalam kemelut kepayahan, rupanya Tuhan masih menyayanginya apabila dia mendapat perhatian dari seorang wanita kaya dan terhormat, Dato’ Safiya. Tanpa sebarang alasan, Indah Halina mendapat tempat teristimewa dalam hati wanita itu, lalu diberi kasih sayang dan kemewa Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Adah Hamidah
Lelaki yang dicintai = Naim Zulkarnain “Abang Naim, ingat Ana lagi tak?” “Ana, budak manja yang selalu menangis tu ke?” Formula untuk bersatu = Memenangi hati “Merajuk pun tak guna. Ana tak reti nak pujuk.” “Memanglah. Masa kecil dulu pun, abang yang selalu pujuk Ana. Ana tak pernah nak pujuk abang.” Masalah = Bukan pilihan. “Naim dah nak bertunang hujung bulan ni. Nak tak nak, Ana kena lupakan Naim.” Lelaki bermasalah psikologi = Muhammad Af Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By B.I Zulkarnain
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

28 Item(s)

*

Back to Top