0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Tengku Anugerah Arifullah 'Found 75 Related Products
By Dr. Mustafa Murad
Buku 1000 Mukjizat Rasulullah ini, sesungguhnya merupakan hadiah terhebat buat umat untuk mencambahkan cinta teragung kepada Baginda. Dengan mengetahui mukjizat yang dianugerahkan Allah kepada Baginda, mampu mengikis sikap bersahaja, sambil lewa terhadap keagungan akhlak dan keperibadian Baginda sebagai kekasih Allah di alam maya ini. Baginda adalah manusia yang paling mulia di sisi Allah, pemimpin seluruh keturunan Adam, manusia pertama yang bangkit dari kubur di hari kiamat Learn More
USUAL: RM79.00

NOW: RM 79.00 (-0%)

MEMBER: RM 71.10 (-10%)

By Aishah Nerina , Shafiyyah Mei , Suriati Munal
Di dunia ini semua manusia pasti diuji dengan kehilangan, kesusahan, kesedihan, kesakitan kesengsaraan. Namun, ketika Allah SWT menurunkan ujian dalam hidup kita, ini bermakna Allah SWT hendak meninggikan darjat kita di sisi-Nya. Ujian dan musibah juga ialah tanda kasih sayang Allah SWT kepada makhluk-Nya. Semakin besar ujian yang diturunkan, semakin besar pula pahala yang dianugerahkan-Nya. Oleh itu, buku ini perlu dimiliki kerana mengandungi nasihat dan pesan-pesan kebaikan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr. Rohaily Al-Jawhary
Keberkatan dalam hidup menganugerahkan kita ketenangan jiwa, kedamaian hati, keselesaan, kebahagiaan dan kesempurnaan. Malah segalanya menjadi cukup dan lengkap dengan keberkatan. Bersama berkat yang sedikit akan mencukupkan, apatah lagi bila banyak melimpah, tentu ramai yang dapat berkongsi, merasa keberkatannya. Bila dilimpahi berkat, nikmat yang diterima pasti mencukupkan, menenangkan dan membahagiakan. Malangnya, tanpa berkat yang banyak tidak akan mencukupkan, apatah lag Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Muhd Kamil , Rakan-Rakan
Berbicara tentang rezeki, kebanyakan manusia hanya melihat dari sudut harta benda tanpa menyedari bahawa seluruh kehidupan itu sebenarnya adalah rezeki anugerah daripada Allah SWT. Ada rezeki yang berbentuk fizikal yang boleh dipegang dan dilihat seperti wang ringgit, dan ada rezeki yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar tetapi dapat dirasai dengan deria pancaindera seperti kesihatan, kepandaian dan peluang. Namun yang paling ajaibnya apabila rezeki muncul secara tidak di Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By Martin Lings
Buku ini adalah antara sirah Nabi Muhammad SAW yang terbaik pernah dihasilkan. Dengan gaya penulisan yang mudah difahami serta bahasa yang indah, Martin Lings (Abu Bakr Sirajuddin) menghadirkan riwayat hidup Nabi Muhammad SAW dengan amat terperinci. Selain sisi peribadi baginda, biografi ini turut menyentuh aspek sosial, ekonomi, dan politik pada zaman awal Islam. Dikarang bersandarkan sumber-sumber terawal dalam sejarah Islam dan sudah meraih banyak anugerah di peringkat ant Learn More
USUAL: RM76.00

NOW: RM 59.90 (-21%)

MEMBER: RM 59.90 (-21%)

By Risa Saraswati
Jangan terkejut kalau ternampak aku bercakap atau ketawa seorang diri meskipun tiada sesiapa di sisi. Mungkin ketika itu aku bersama salah seorang daripada lima sahabat baikku. Kamu mungkin tidak menganggapnya logik. Mereka memang tidak kelihatan di mata kasar dan sering dipanggil... hantu; jiwa-jiwa yang ingin tahu tentang kehidupan yang mereka rasakan tidak adil. Kelebihan dapat melihat mereka adalah anugerah dan tidak kurang juga kutukan. Kelebihan menjurus ke arah persaha Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Qstnaafrn
Tidak bernoda, lebih kuat mengagumi jiwa, lebih suci tiada terbatas Dia tidak pernah tunduk dengan ketakutan pada manusia. Lemah tiada di dalam kamus hidupnya. Dirinya digeruni oleh ramai orang, didambakan oleh wanita. Semuanya nampak sempurna… Cacat? Lumpuh? Lembik? Semuanya misteri untuk diungkapkan. Kini dia kaku tidak berfungsi. Dulu diri ini dibanggakan tetapi sekarang semuanya perlukan bantuan. “Jangan buat I macam ni. I merayu sangat. Kalau you menyesal dengan a Learn More
USUAL: RM31.00

NOW: RM 31.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.90 (-10%)

By
Bungou Stray Dogs 文豪野犬 Season 5 JAP/ENG (E / C / M) "你的侦探社是我们国家的骄傲" 距离“亡灵屋老鼠”策划的“同类相食”事件与港口黑手党成功联合行动已过去一个月。 全副武装的侦探社受到了全国的高度赞扬,因为他们对安全性的贡献被授予了最高奖项——阿苏萨驱邪弓勋章。 来自政府的紧急请求。四起谋杀案件涉及年轻的国会议员,指向六道轮回的最高 Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.00 (-19%)

By Mecxira
Masculine maybe dangerous, but intelligence is lethal. Kaku, beku, dingin itulah jiwanya. Biarpun dipinta hati banyak kali, namun keras dia menolak! Wanita sepertinya tidak perlukan cinta. Dia hidup semata-mata untuk bernafas. Pertemuan, akibat salah faham menyatukan dia dengan lelaki itu. Lelaki manja yang kebudak-budakan. No way! “Dah tahu Yana tak suka Aryan dari dulu, kan? Aryan ni tak faham ke? Hati dan perasaan tak boleh dipaksa.” - Ariyana Tynessa “It s Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Muhd Kamil Ibrahim Bersama Rakan-Rakan
JODOH ANUGERAH DIA (JAD) dijayakan oleh 25 orang penulis yang berbeza latar belakang. Malah, apa yang menarik, antara mereka adalah terdiri public figure yang tidak asing lagi dalam usaha dakwah dan motivasi. Antaranya Datuk Norhafizah Musa, Ustazah Isfadiah Mohd Dasuki, Ustaz Roslan Mohamed, Ustaz Pahrol M. Juoi dan Tengku Asmadi Tengku Mohamad. Mereka turut berkongsi kisah dan pengalaman bertemu jodoh. Datuk Norhafizah dan Ustazah Isfadiah misalnya, kerana latar belakang ak Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By Nabeel Al-Azami
Kenyataan yang mendalam oleh Nabi Muhammad s.a.wini memaksa kita menyedari bahawa pada suatu peringkat tertentu, kita semua adalah pemimpin. Namun, apakah yang menjadikan seseorang itu pemimpin yang baik? Dan bagaimanakah setiap daripada kita mencapai standard kepimpinan yang ditetapkan oleh Nabi? Buku ini membentangkan rangka kerja kepimpinan yang dikaji dengan baik dengan gabungan kajian kes pengamal kontemporari buat kali pertama untuk pembaca yang berminat dengan model un Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 23.90 (-20%)

MEMBER: RM 23.90 (-20%)

By Imam Al-Qurtubi
Syurga merupakan tempat pembalasan nikmat yang dikurniakan Allah SWT kepada hamba-Nya yang sentiasa taat dan patuh dalam melaksanakan perintah-Nya dan meninggalkan segala larangan-Nya. Kewujudan syurga wajib diimani dan dipercayai oleh seluruh umat Islam kerana ia adalah satu kebenaran yang tidak ada keraguan mengenainya. Di dalam Al-Quran dan Hadis banyak penjelasan mengenai nikmat syurga dipaparkan. Bagaimana untuk kita mengetahui mengenai kewujudan syurga dan perkara ya Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Rose Harissa
Saat cita-cita menjadi salah seorang ‘geng pecah pintu’ tercapai, Umar Alhaidhar menyedari bahawa hidupnya sangat dekat dengan kematian. Oleh itu bukan mudah bagi Umar mendedahkan ­identiti kepada orang awam termasuk kepada ­keluarga sendiri. Dia ceria dan perahsia dalam waktu bersamaan. Tapi ketika bersama pasukan, setiap tindakan Umar mengungkapkan ketangguhan mental, tujuan dan tekad yang tak tergoyahkan. Segala parut yang ­terhasil ­daripada latihan intensiti ting Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Helmy Effendy
Siapa sangka, percutian para pelajar Universiti Tun Dr. Mahathir ke Langkawi untuk menyiapkan assignment dirundung malang besar. Pesawat Boeing 777-300ER, penerbangan MH707 yang dinaiki mereka terhempas di sebuah pulau misteri. Afiq Zaki, Tengku Nizariff dan Ummu Habibah, tiga orang sahabat baik antara penumpang pesawat itu. Siapa sangka, pulau itu menyimpan seribu misteri yang menanti untuk dibongkarkan mereka yang terselamat daripada nahas besar itu. Entah kenapa juga, t Learn More
USUAL: RM37.00

NOW: RM 37.00 (-0%)

MEMBER: RM 33.30 (-10%)

By Nssignature
"Loving you was a bad idea that feels so good.”- TENGKU EMIR CULLEN Angkara satu pertaruhan, Tengku Emir mendekati Amanda Haura. Hubungan yang pada awalnya bertunjangkan penipuan, kini sudah bertukar sayang dan cinta. Namun, perasaan yang terbina tidak kekal lama apabila satu perselisihan faham berlaku. Perjalanan cinta temui jalan buntu. Enam tahun berlalu, segalanya berubah. Nama Tengku Emir semakin gah dalam dunia perniagaan manakala Amanda berstatus ibu tunggal. Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 25.20 (-10%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Aein Dhiyauddin
“Memanglah saya bukan orang gaji biasa... sebab saya ni bibik high class. Bibik luar biasa. Bibik yang cantik menawan dan pandai buat kerja. Tak ada kerja yang bibik high class tak boleh buat.” – Katrina Atas cabaran seseorang, Katrina Azura binti Tan Sri Osman menerima cabaran untuk menjadi orang gaji di rumah milik Tengku Harraz Sulaiman. Katrina hanya perlu buat lelaki sedingin air batu itu untuk jatuh cinta. Dia sangka semuanya mudah sahaja. Bukan susah untuk menun Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By AZURA ZAMRI
Orang yang kelakuannya dan percakapannya beracun wujud di mana-mana, bahkan terus tumbuh macam cendawan. Makanan yang sudah berkulat setelah luput dari tarikh, kita pasti akan buang. Begitulah persamaannya dengan hubungan yang membawa mudarat. Kita delete, kita buang bukan tujuan bermusuh tapi orang zaman sekarang makin hilang anugerah hati untuk rasa bersalah. Tidak melupakan apa yang orang sudah hancurkan, bukan kerana hidup kita mereput dalam kesedihan. Tapi pengalaman yan Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By NURKARIEMA
Tengku Jalil merancang untuk membalas dendam kematian ayahnya. Dia mengajak Tengku Annas belayar dan merancang untuk membunuh abangnya sewaktu di tengah laut. Namun tragedi ribut yang berlaku tanpa disangka-sangka telah menggagalkan niat jahatnya. Tengku Annas terselamat tetapi koma di alam manusia, manakala Tengku Jalil sesat dan terperangkap di sebuah alam asing dikenali sebagai Kristaland. Dia berkenalan dengan seorang puteri yang menjadi buruan askar diraja. Akibat desak Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By AMRAN JAZEE , FITRI HUSSIN , EB REEZA
DENDAM KESUMAT - AMRAN JAZEE Kerana satu kesilapan kecil yang dilakukan telah mengubah haluan hidupnya. Dia lelaki yang tidak punya apa-apa, tidak mempunyai masa depan. Insiden dengan anak majikannya telah menyebabkan dia hilang kerja. Bukan sahaja kehilangan kerja malahan dia dipukul dengan teruk, maruah dirinya dihina dan dia hampir mati. Dendam pada majikannya semakin membarah. Demi sebuah dendam dia sanggup melakukan apa sahaja. Jalan hitam menjadi pilihan, dia meminta ba Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

Out of stock

By
1) Suatu Akta untuk mengadakan peruntukan bagi pendidikan dan bagi perkara yang berkaitan dengannya. 2) Akta Pendidikan 1996 (Akta 550), mengandungi: Peraturan-Peraturan Pendidikan (Peperiksaan dan Penganugerahan Sijil/Diploma Politeknik) 1997 Peraturan-Peraturan Pendidikan (Kurikulum Kursus Pengajian dan Program Latihan di Politeknik) 1997 Peraturan-Peraturan Pendidikan (Kurikulum Kebangsaan) 1997 Peraturan-Peraturan Pendidikan (Penilaian dan Peperiksaan) 1997 Peraturan-Per Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Fauziah Abdul Hamid
Travelog Eropah 2 membawa anda menikmati pemandangan alam yang menakjubkan. Rangkaian pergunungan Alps yang mendominasi negara Lienchtenstein, Austria dan Switzerland turut dikongsi sebahagiannya oleh negara jerman dan Itali. Keindahan yang mempesonakan menjadikan kita ralit dan hanya mampu berzikir. Hamparan permukaan kawasan pergunungan nan menghijau serta puncaknya yang bersalji amat mendamaikan. Taburan tasik, air terjun serta sungai yang bersih melengkapkan lagi kesempur Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By Cik Nor Cinta
RUDE? Bukan biadab. Bukan juga kasar. Tapi… SELAMBA. Kahwin paksa? Itu mungkin cerita klise tetapi, bila dapat seorang isteri yang selamba… itu bukan klise lagi! Sikap selamba Melur itulah yang membuatkan sikap jual mahal Firdaus surut perlahan-lahan. Sikap selamba Melur itu jugalah yang telah mematahkan ego lelaki itu dan mula menyayanginya. Namun, kesetiaan Firdaus terhadap Dee tidak juga goyah dan itulah yang membuatkan Melur pergi bersama hati yang kecewa. “Abang k Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Emira Sky
Akan munculnya pelangi selepas hujan, akan tewasnya benci selepas mekarnya cinta suci. DHEA HUMAIRA gadis cantik berpewatakan lembut dan tegas di luar namun di dalam hati cukup rapuh sekali. Tetapi sayang, dia sudah tidak punya ibu. Membesar hanya bertemankan seorang bapa yang penyayang menutup segala ketidaksempurnaan hidup. Saat umur menjangkau 17 tahun, dia harus akur untuk mengikat tali pertunangan dengan Aidan Hafeez sepupunya sendiri. Namun, dek kerana coretan hita Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By AZIMAH LILY
Ungku Aziz Bin Ungku Adam, lelaki berusia 30 tahun yang merupakan anak tunggal Dato’ Ungku Adam dan Datin Ida. Sejak di bangku sekolah lagi, Aziz memasang impian melancong seluruh dunia. Tetapi impian Aziz ditentang Datin Ida kerana Datin Ida mahu Aziz menolong dia menguruskan empayer perniagaan mereka selepas kematian suaminya Dato’ Ungku Adam. Aziz membuat perjanjian dengan ibunya sekiranya membenarkan Aziz melancong ke luar negara selama tiga tahun, selepas itu Aziz Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Reen Syazreena
Aturan perkahwinan bukanlah satu hal yang digemari oleh Irene Alyssa, lebih-lebih lagi apabila aturan perkahwinan itu berdasarkan darjat semata-mata. Sementelah itu, dia juga masih belum dapat melupakan bekas teman lelakinya yang telah lama meninggal dunia. “You fikir I layak ke jadi isteri you?” – Irene Alyssa “They said you are fit to be the Crown Princess.” – Tengku Adrian Eiman Walaupun pada mulanya Alyssa menolak lamaran Adrian, namun dia terpaksa mengubah fi Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

By Sufea Hareez
Bertemu kembali dengan lelaki yang bernama Qhairil bagaikan satu sumpahan buat Eliza. Dulu, mereka terpisah kerana Qhairil terpaksa membuat pilihan. “Let go of the past, Qhairil. I don’t need your sorry” – Eliza. “Dulu I pernah kata, jika kita bertemu kembali, I takkan lepaskan you lagi.” – Qhairil. Mereka masih saling mencintai. Tapi situasi tidak mengizinkan untuk mereka bersatu dengan mudah. “Jika kau jantan sejati, minta izin keluarga Eliza secara terhorma Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Sophilea
Cinta itu satu ANUGERAH.. Nabila Aulia dan Tengku Aisy Mateen, bertemu dan saling jatuh cinta, Indahnya sebuah cinta bersulam bahagia. Namun… kebahagiaan iti tercalar tatkala sahabat sendiri, Dahlia yang menjadi api dan duri kerana fitnah Dahlia dan Rayyan, cinta Aisy dan Bella PUTUS. Kebenaran muncul tatkala beberapa jam selepas pernikahan mereka, pernikahan yang bagi Bella adalah hukuman neraka dunia. Masih terngiang bicara Aisy ketika Bella merayu untuk hadir Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By JEEHAN
Kebaya hitam hadiah dari Jerrad tanda perpisahan kepada isterinya. Jerrad meninggalkan James dan isterinya menderita di Kota London dan menikahi wanita Asia. Akhirnya, isteri Jerrad membunuh diri dengan lengkap berkebaya hitam. Peristiwa itu meninggalkan kesan yang mendalam buat James yang masih kanak-kanak. Lantaran clari peristiwa itu, James berazam mahu menjadi suami yang terbaik buat isterinya. Namun, peristiwa 30 tahun Iampau berulang semula dengan cara yang berlainan ap Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Aein Dhiyauddin
Izinkan aku mencuri sayangmu... Tengku Nina Az-Zahrah… Kerana dendam, dia kembali ke tanah air. Dendam terhadap Tengku Soleha, ibu tirinya yang telah menyebabkan kematian adik dan mamanya. Bukan itu sahaja, wanita jahat itu merampas seluruh harta yang menjadi milik keluarganya. Dia kembali menuntut haknya dengan imej baharu sebagai Nina Khalid. Devan Rafandra... Kerana dendam, dia menjadi mangsa. Ditangkap khalwat dan terpaksa berkahwin dengan Nina Khalid sedangkan dia su Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 34.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.60 (-10%)

By Aisyahros
You are the best gift from the God. “I’d believe you the best gift from are the God. Tapi, saya tak percaya Tuhan itu wujud. Jadi, saya tak boleh simpan awak dalam hidup saya.” – Vanessa Willians Hidup gadis itu tampak penuh berseri pada luarannya. Namun, andai tersingkap di mata sekalian manusia akan hakikat yang tersembunyi di sebalik wajah penuh jelita itu, maka… tidak akan ada yang berani mendekatinya kerana ‘sumpahan’ yang terpalit padanya. Namun, berbez Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Miss Cactus
“Saya bukan bini awaklah nak serve bagai.” “Boleh aje kalau nak jadi bini saya. Saya kosong lagi.” Huru hara hidup Kila disebabkan seorang lelaki bernama Haliman. Lebih sadis lagi bila Haliman itu merupakan jiran sebelah rumahnya a.k.a duda hot yang dikatakan Mega teman serumahnya. Wujud pula Adam dan Hawa yang menambahkan perencah dalam sengketa antara mereka. Tapi itulah… Orang kata jangan terlalu membenci takut nanti hati terikat mati. Sekelip mata duda poyo Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Acik Lana
Tengku Bakti seorang yang memiliki pakej lengkap dalam hidupnya. Segak, kaya raya dan berjaya. Namun kelebihan tersebut menjadikan dia manusia yang megah dan sombong. Maka hiburan dunia telah menjadi 'makanan' harian untuknya. Berpoya-poya dan berpesta tanpa pernah memikirkan dosa pahala. Dia enjoy begini! Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 34.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.60 (-10%)

Out of stock

By Kieraeinz
Aiman dan abang sepupunya, Luqman dikurniakan 'anugerah' tidak dimiliki semua orang; hijab pandangan terbuka. Walau berkongsi kelebihan sama, namun penerimaan keduanya cukup berbeza. "Mana Aiman, tok? Dia ni memang melampaulah. Baru je Luq jumpa 'benda tu' depan rumah. Ni mesti kerja dia."Kehadiran Wardina menambah konflik. Di saat Aiman ingin membantu Wardina yang kehilangan identiti, Luqman pula melarang sekeras-kerasnya. Baginya makhluk halus penuh muslihat.Adakah semua Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Lily Rose
IRDINA RAHAYU tak pernah menyangka cinta pertamanya membuatkan dia terjerat dalam kancah derita. Dia memberi harapan terlalu tinggi buat Tengku Aiman Firash, sehingga akhirnya lelaki itu meninggalkan Ayu di hari pernikahannya. Paling parah, Ayu sedang mengandungkan anak Firash! Firash hilang tanpa jejak. Ayu jadi buntu! Dihalau dari apartment milik Firash, dianiaya oleh sahabat sendiri. Yang paling parah, tunang sebenar kepada Firash sendiri datang menghuru-harakan hidup Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.00 (-22%)

MEMBER: RM 21.00 (-22%)

By Hanah Rishas
Tuhan punya cara paling indah untuk mempertemukan kita. “Perempuan tu… Hidupnya menuntut tiga nyawa, kak!” – Engku Fadzlan ENTAH di mana bermulanya hubungan dingin antara dia dan lelaki itu. Walau tidak dibutirkan secara nyata, tindak-tanduk dan renungan tajamnya melemaskan jiwa. Dia terkapai-kapai dalam keserabutan fikiran. Khilaf apa yang telah dilakukannya sehingga lelaki itu memandang dirinya bagai seorang musuh yang harus diperangi? “Nama sama, paras serupa Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 34.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.60 (-10%)

By Sri Diah Shaharuddin , Norhafhizah Suliman
Tak usah kau bercakap tentang impian dan semangat yang hilang. Dia cekal berjuang. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ustaz Haji Jafri Abu Bakar Mahmoodi
Mukjizat merupakan kejadian luar biasa yang tidak mampu diterima oleh akal, yang terjadi pada diri nabi dan rasul sebagai bukti kerasulan mereka. Sebagai penutup para nabi, Nabi Muhammad ﷺ memiliki ribuan mukjizat anugerah daripada Allah Ta‘ala. Buku ini hadir bagi menyajikan sebahagian daripada kisah-kisah mukjizat tersebut. Menariknya, penulis menyusun kisah-kisah hebat tersebut dalam lima tema utama. Ini merupakan satu kelainan yang dikemukakan oleh penulis. Supaya ma Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Nisaamuttalib
Emeer Isyraf –kacak dan berkarisma. Seorang yang gila kerja hingga tiada masa dan hati untuk bersosial. Dia juga buta tentang cinta. Wajahnya dingin dan beku – tidak bersahabat. Perempuan sebelah mata pun dia tak pandang apatah lagi mahu memberikan hati. Digelar 'Mr Heartless' kerana tidak mempunyai perasaan. Seluruh kehidupannya hanyalah di pejabat dan kerja 'kedua'nya itu... Nur Dania – wanita muda yang baru sahaja diceraikan oleh suami kerana fitnah. Kebahagiaan y Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.00 (-21%)

MEMBER: RM 22.00 (-21%)

By
Kesihatan adalah anugerah Allah SWT yang perlu dihargai oleh setiap manusia. Kepentingan menjaga kesihatan sangat ditekankan di dalam Islam. Kesibukan manusia dengan kehidupan seharian terkadang melekakan mereka daripada mengambil berat terhadap persoalan kesihatan dan menjaganya. Ensiklopedia Pengubatan Herba Terapi Alternatif Kedoktoran Islam oleh Dr. Khalid Gadd adalah sebuah buku yang memberi panduan tentang khasiat tumbuh-tumbuhan dan bahan-bahan semulajadi ciptaan Alla Learn More
USUAL: RM50.00

NOW: RM 50.00 (-0%)

MEMBER: RM 45.00 (-10%)

By Ateen Khalid
Tatkala rumah Tyara Ailana, seorang pelakon dipecah masuk oleh seorang peminat yang obses, Tengku Firas mengarahkan Luthfi Alzidan untuk melindungi wanita itu. Luth berat hati pada mulanya untuk menerima tugasan itu mengenangkan ‘siapa’ Tyara pada Tengku Firas namun, saat fikirkan keluarga di kampung… dia terima. Pertama kali bertentang mata dengan Luth, Tyara tergamam. Malah semakin Tyara mengenali lelaki itu, dia semakin menyenangi lelaki itu. Terutamanya ketika lelak Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By AZIZAH AMI
TERSEDAK Rinie tatkala Alif membawa seseorang ke rumah untuk diperkenalkan padanya. Macamlah dia tak kenal dengan Abu tu. Setiap kali dia ke bengkel, mata lelaki itu galak memandang daripada atas ke bawah. Gatal bukan main! "Keluarlah berkenalan dengan dia." Alif memaksa. "Abang Long tak nampak ke Rinie tengah makan tengah hari ni? Abang Long pergilah layan dia. Suruh Rinie pula dah," rungut Rinie lalu meneguk air kosong dengan laju. Arin dah menggeleng geram. "Lepas makan, A Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By DYNNA ZAIN
Tengku Hannah Thalia. Sebaris nama yang cukup menggeruni rakyat jelata Kerajaan Akalil. Kerajaan Akalil yang sering menjadi buah mulut di serata tempat kerana ia merupakan satu-satunya kerajaan yang masib mengekalkan adat Perpatih Putih. Sebut saja namanya, pasti penduduk Akalil mula terbayang pandangan mautnya. Bahkan gadis itu diberikan gelaran Puteri Hazel kerana ketangkasannya dalam berlawan pedang, kebijaksanaanya dalam menutur kata, juga kerana keberaniannya seperti see Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

By
Cahaya mata amat bernilai kepada sebuah rumahtangga. Mereka bagaikan permata yang bercahaya malah penghibur kepada si ibu dan si ayah. Tanpa cahaya mata, hidup berumahtangga tidaklah sempurna. Oleh kerana dia begitu berharga dan bernilai malah sebuah anugerah dan amanah Allah SWT maka menjadi kewajipan setiap ibu dan ayah memelihara dan mengasuh menjadi insan yang berguna. Kerana mahukan cahaya mata itu menjadi permata bangsa dan agama maka Islam mengajar kita supaya menamak Learn More
USUAL: RM6.00

NOW: RM 6.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.40 (-10%)

By FARA HANA
" Kata orang kecewa dalam percintaan itu perkara biasa tapi tidak pada seorang lelaki yang bernama Tengku Kayden. Sakitnya terkandas dalam percintaan itu sangat sukar ditelan sehingga menjadikan dia seorang pendendam. Dek kerana itulah dia dan Zandra Nur Tatiana disatukan walaupun tanpa kerelaan gadis itu. Tujuannya hanya satu, dendamnya perlu terbalas. Kesakitan yang dirasakan selama ini perlu ada yang turut merasainya supaya hatinya puas! Adakah adil buat Zandra untuk terse Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Qhayra Qhayriesa
Lima tahun berumahtangga, kehidupan Sarah dan Tengku Ishaan bahagia sebagaimana pasangan lain. Segala masalah bermula bila Tengku Ishan tiba-tiba berubah tingkah. Lelaki itu sentiasa pulang pada lewat malam. Malah ada rahsia yang disimpannya daripada pengetahuan si isteri. Sekaligus menimbulkan rasa curiga pada Sarah. Sakit hati, marah, kesal. Semua itu dirasai Sarah bila dia melihat dengan mata kepala sendiri kegiatan gelap yang dilakukan si suami. Apatah lagi bila Tengku Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By SYU ARIANI
URSULA. Itu nama si antagonis di dalam dongeng The Little Mermaid. Tak pernah hatta sekali Hadi terfikir bahawa suatu hari nanti, dia akan bertemu dengan Ursula di alam nyata. “Kahwin dengan aku atau nyawa dia melayang, di depan mata kau.” - ASYFA HANNANI Tak dapat Hadi melawan kerana wanita yang menerima jolokan Ursula itu mampu tunaikan kata-katanya! Demi keselamatan Batrisya, Hadi akur dengan permintaan Asyfa. Namun lama-lama, dia sedar satu hakikat. Hatinya mendamba Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By MAYA IRIS
LANA KARISMA… Seorang gadis yang dianugerahkan dengan rupa yang cantik. Sesiapa yang terpandang, pasti tertarik. Ke mana sahaja dia pergi, dia pasti menjadi tumpuan. Namun kalau ada yang suka, tentu ada orang benci. Tentu ada yang sanggup melakukan apa saja demi meragut anugerah itu. “Lana tak nak hidup dengan muka macam ini!” – LANA KARISMA FAZLEY… Dia lelaki biasa-biasa saja. Tapi dia mahu menjadi luar biasa. Pertemuan pertama dengan Lana Karisma bagaikan b Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ramadan Omar
Saiful manusia biasa yang dianugerahkan kelebihan luar biasa. Dia mampu melihat, mendengar dan merasai kewujudan makhluk ghaib yang tidak terlihat oleh manusia biasa. Kelebihan itu membuatkan dia selalu berdepan dengan makhluk-makhluk aneh dan gangguan ghaib. “Aku perlukan bantuan kau, Saif. Keadaan Azril semakin teruk. Siapa tahu dengan bantuan kau, kita boleh tahu apa sebenarnya yang terjadi kepada dia.” Misteri yang berlaku kepada Azril membuatkan bantuan Saiful dita Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Rossa Nur
Wajahnya cantik tetapi seperti pokok kecubung yang indah bunganya, dia memabukkan serta beracun. Di dalam dirinya mengalir dendam yang sarat dan perlu dibalas. Dia tidak akan puas selagi orang-orang yang telah memperkotak-katikkan maruah dan menghitamkan kehidupannya masih lepas bebas di luar sana. “Kurang ajar! Kau orang ingat aku ni barang yang kau pecahkan kat pasar raya ke, yang dapat kau tebus dengan membayar ganti rugi?!” Siapakah sebenarnya perempuan yang sar Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Ustazah Asma' Harun
Persahabatan adalah nikmat yang indah bagi setiap manusia. Sahabat yang baik adalah anugerah daripada Allah Taala. Ustazah Asma’ Harun inginkan setiap pembaca dan pengikutnya di media sosial menjadi sahabat yang baik dan memilih sahabat yang baik supaya keindahan persahabatan itu dapat memberi manfaat kepada kedua-duanya di dunia dan akhirat. Justeru, madah dan kata-kata beliau yang disampaikan secara santai dibukukan sebagai suatu nasihat daripada seorang sahabat kepada s Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Hanah Rishas
“Cinta pertama bagi setiap anak perempuan... Her daddy.” Nurul Ain tidak tahu, cinta pertamanya itu seharusnya Awang Kader, ayah kandungnya yang menjadi punca kelahirannya di dunia ini, bukan Abdul Halim, ayah angkatnya. Di mata Awang Kader, Nurul Ain ialah Dayang Nur Aishah, bukti cinta dia dengan wanita paling dikasihinya. Atas satu insiden yang memilukan, Aishah dibawa pergi jauh daripadanya berpuluh tahun. “Saya dah jatuh cinta. Hati dah jatuh bergolek. Tak bo Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Qhayra Qhayriesa
Dingin, kaku, datar... itu watak penuh misteri Tengku Ishaan Danish. Dia makhluk paling sinis dan selalu menghuru-harakan hidup sesiapa saja yang berperang dengannya kecuali seseorang... "Awak yang buatkan saya jadi tak tentu arah dan sekarang, awak tanya pulak apa yang saya nak buat? Huh. Sepatutnya fikir habis-habis sebelum buat sesuatu. Kalau tak macam inilah jadinya. Awak juga yang dapat akibatnya." -TENGKU ISHAAN DANISH "Saya dah buat apa Tengku? Apa yang saya dah Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Ella Affandy
Perbezaan mengharuskan cinta mereka menjadi rahsia. Seorang bos dan seorang lagi hanya pekerja biasa. Bimbang kisah cinta dia dan 'The Boss' dihidu staf lain, Safya menjadi sangat berhati-hati. "Tak ada orang nampak ke you ke sini?" -Safya "Kalau nampak pun, kenapa? Since I'm the boss, siapa yang berani persoalkan kehadiran I di department ni?" -Tengku Zaffryel Bagi Tengku Zaffryel, dia tak peduli siapa pun Safya. Yang dia tahu, hatinya hanya ada cinta buat si gadis. "Kit Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Cik Nor Cinta
RUDE? Bukan biadab. Bukan juga kasar. Tapi… SELAMBA. Kahwin paksa? Itu mungkin cerita klise tetapi, bila dapat seorang isteri yang selamba… itu bukan klise lagi! Sikap selamba Melur itulah yang membuatkan sikap jual mahal Firdaus surut perlahan-lahan. Sikap selamba Melur itu jugalah yang telah mematahkan ego lelaki itu dan mula menyayanginya. Namun, kesetiaan Firdaus terhadap Dee tidak juga goyah dan itulah yang membuatkan Melur pergi bersama hati yang kecewa. Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 34.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.60 (-10%)

By Mars Land
"Pergi! Jangan masuk sini! Pergi!" "Aku? Kau nak aku pergi ke?" Amar tuding dirinya sendiri. "Orang belakang kau tu. Pergi!" Bulu roma tengkuk Amar meremang serta-merta. Dia toleh belakang. Tiada sesiapa. "Mu... muka dia macam mana? Soal Amar tersekat-sekat. Ada benda ganggu Amar. Ia warisan dan dendam. Tapi dia tak percaya. Baginya kejadian paranormal tak wujud dan hanya mainan minda. Tuduhan orang kampung terhadap ayahnya yang gila buat dia tekad belajar bidang psikolog Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Izzaty Razak
"Ke... Kenapa abang macam ni? Ap... apa salah Mia?" Air mata mengalir deras. "Kau tipu aku! Hoi! Aku tak sakitlah! Aku tak gila!" Jerit Danish. Kepala Damia ditunjal. Rambutnya ditarik. "Mia... Mia... minta maaf. Abang t... tak gilalah. Abang sihat." "Kan? Aku sihat, kan? Aku tak gila, kan?" Danish tersenyum lebar. "T... tak, abang tak gila. Mia kan sayang abang, abang tak sakitlah." "Pembohong!" Tubuh Damia ditolak kuat hingga tersungkur. Damia cuba men Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Melur Jelita
MY PRECIOUS IRIS LEGACY EDITION VOL 1 & 2 --------------------------------------------------------------------- Dengan hati ikhlas yang sentiasa mengingati Allah, langit runtuh pun aku tak takut! Kisah kehidupan yang penuh warna. Tanpa iman dan kasih sayang, jiwa manusia sangat menderita di dalam kolam hati. Seumpama perahu kertas yang belayar di launtan luas. Betapa rapuh dan lemahnya sehelai kertas menahan asakan dari gelombang. Manusia adalah apa yang mahu dipercaya Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Melur Jelita
MY PRECIOUS IRIS LEGACY EDITION VOL 1 & 2 --------------------------------------------------------------------- Dengan hati ikhlas yang sentiasa mengingati Allah, langit runtuh pun aku tak takut! Kisah kehidupan yang penuh warna. Tanpa iman dan kasih sayang, jiwa manusia sangat menderita di dalam kolam hati. Seumpama perahu kertas yang belayar di launtan luas. Betapa rapuh dan lemahnya sehelai kertas menahan asakan dari gelombang. Manusia adalah apa yang mahu dipercaya Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Mamoru Hosoda
Pelajar universiti bernama Hana, jatuh cinta dengan lelaki serigala yang hidup seperti manusia. Mereka saling mencintai dan dikurniakan zuriat diberi Ame dan Yuki. Lahir sebagai individu berbeza iaitu separuh manusia dan separuh serigala, Ame dan Yuki mempunyai kombinasi wajah keduanya. Mereka tinggal di ceruk bandar kecil hinggalah suaminya meninggal dunia. Hana ditinggal bersendirian dan membawa anak-anaknya tinggal di kawasan terpencil. Bermulalah kisah mereka membesar d Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Abdul Aziz Ismail
Rasulullah S.A.W adalah contoh tertinggi dan suri teladan yang terbaik bagi manusia. Daripada sekalian perwatakan Rasulullah S.A.W yang paling menonjol adalah dari segi akhlak. Baginda tiada tandingannya. Rasulullah S.A.W merupakan seorang yang banyak merendahkan diri dan berdoa ke hadrat Allah SWT agar menganugerahkan Baginda dengan kebaikan adab dan kemuliaan budi pekerti/akhlak. Mencintai Rasulullah S.A.W merupakan kewajipan bagi setiap Muslim dan sudah pasti ramai yang Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

1-75 of 75

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top