9.9 Promotion
9.9 Promotion
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Tingkatan enam biology 'Found 1301 Related Products
By
Kamen Rider Super One 假面骑士超级1号 Kazuya Oki volunteers to undergo cybernetic surgery in the International Space Development Program in the United States in order to become an astronaut who can survive in outer space without the need for a bulky external suit. After a successful operation, he is given the codename "Super-1". Before he can depart for space, however, the base where he received his operation is attacked by the Dogma Kingdom. Only Kazuya is able to esc Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 49.90 (-0%)

By 朴宝英 , 徐仁国
Tak Dong-kyung (Park Bo-young), an editor for a web novel company, lives a fairly ordinary life until she stumbles into an unexpected fate. All in a single day, she finds out she is dying from glioblastoma and has only three months to live, learns that her boyfriend is a father-to-be and has a wife, gets scolded by her superior at work, and is spied on by a pervert before the pervert falls into a sinkhole. Drinking her problems away, she happens to see a shooting star from he Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 59.90 (-0%)

By Kaoru
Sesi persekolahan tahun baharu telah bermula. Joni, Emilia dan Mia kini berada di tahun enam. Kelas mereka perlukan ketua baharu dan semula orang termasuklah Mikael yang telah pulang dari Prague menyokong pelantikan Emilia. Namun Emilia teragak-agak kerana dia masih dihantui peristiwa lepas. Mampukah Emilia mengatasi perasaan tidak yakin dan menjadi ketua Kelas 6A? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 10.80 (-10%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
An introductory book designed for students pursuing Foundation Level, Matriculation, A-Level and STPM. Pre-University is an excellent guide to understand key concepts, theories and principles in Biology, Physics and Chemistry. Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 62.91 (-10%)

MEMBER: RM 62.91 (-10%)

By
An introductory book designed for students pursuing Foundation Level, Matriculation, A-Level and STPM. Pre-University is an excellent guide to understand key concepts, theories and principles in Biology, Physics and Chemistry. Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 62.91 (-10%)

MEMBER: RM 62.91 (-10%)

By
An introductory book designed for students pursuing Foundation Level, Matriculation, A-Level and STPM. Pre-University is an excellent guide to understand key concepts, theories and principles in Biology, Physics and Chemistry. Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 62.91 (-10%)

MEMBER: RM 62.91 (-10%)

By Kate Mikhail
A personal and practical book about getting more sleep by ex-insomniac Kate Mikhail. It will help readers upgrade their sleep, health and wellbeing, while taking a cutting-edge, 360 degree look at sleep, and everything in our life that influences it. The fall-out from not getting enough quality sleep is harsh - from exhaustion to a depressed immune system and long-term health risks... but what can we do to turn this around, if our sleep-wake Learn More
USUAL: RM86.90

NOW: RM 78.21 (-10%)

MEMBER: RM 78.21 (-10%)

By Shahaini Zahar
PANG!!! Satu penampar hinggap di pipi. Anita jatuh terjelepok atas lantai tetapi tangannya tetap kemas memegang telefon pintar. Dia pandang Hannah yang tercegat depannya. Gadis itu ditenteramkan Gigi. Rena pula membantunya bangun. Sanggup kau buat aku macam ni, Anita? Kau datang semata-mata nak musnahkan hidup aku! jerit Hannah hilang kawalan. Belum habis pemergian Rayyan ditangisi, Hannah dikhianati. Angkara Anita, video IG Live mengaibkan dirinya jadi viral hingga menjatuhk Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 16.20 (-10%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By
KEY FEATURES: • Based on the latest syllabus specified by the Matriculation Programme of the Matriculation Division, Ministry of Education. • Cloned past year matriculation examination questions for students to assess themselves under simulated examination conditions. • Fully worked solution for each question provides a guide on how to approach the problems and enhances problem-solving skills. • Written by well-known examiners Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 26.91 (-10%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By
Siri GET READY! SPM amat sesuai digunakan oleh murid-murid tahap menengah atas ke arah pencapaian SPM yang cemerlang. Berpandukan Standard Kandungan dan Standard Pembelajaran dalam DSKP KSSM, buku teks, serta format Kertas SPM yang baharu, semua latihan ini disusun secara sistematik dan disertakan pelbagai ciri ekstra supaya murid-murid dapat merintis kecemerlangan dalam peperiksaan. Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 6.62 (-10%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

By
Siri GET READY! SPM amat sesuai digunakan oleh murid-murid tahap menengah atas ke arah pencapaian SPM yang cemerlang. Berpandukan Standard Kandungan dan Standard Pembelajaran dalam DSKP KSSM, buku teks, serta format Kertas SPM yang baharu, semua latihan ini disusun secara sistematik dan disertakan pelbagai ciri ekstra supaya murid-murid dapat merintis kecemerlangan dalam peperiksaan. Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 6.62 (-10%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

By
Siri GET READY! SPM amat sesuai digunakan oleh murid-murid tahap menengah atas ke arah pencapaian SPM yang cemerlang. Berpandukan Standard Kandungan dan Standard Pembelajaran dalam DSKP KSSM, buku teks, serta format Kertas SPM yang baharu, semua latihan ini disusun secara sistematik dan disertakan pelbagai ciri ekstra supaya murid-murid dapat merintis kecemerlangan dalam peperiksaan. Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 6.62 (-10%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

By
Siri GET READY! SPM amat sesuai digunakan oleh murid-murid tahap menengah atas ke arah pencapaian SPM yang cemerlang. Berpandukan Standard Kandungan dan Standard Pembelajaran dalam DSKP KSSM, buku teks, serta format Kertas SPM yang baharu, semua latihan ini disusun secara sistematik dan disertakan pelbagai ciri ekstra supaya murid-murid dapat merintis kecemerlangan dalam peperiksaan. Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 6.62 (-10%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

By Kaoru
Aaron, Norman Dean dan murid tahun enam lain bakal melangkah ke alam sekolah menengah. Ketika Joni, Emilia dan Mia membuat persediaan jamuan perpisahan, mereka sedar mereka bakal menjadi senior Sekolah Rendah Tunas Murni. Mampukah Candy JEM menjadi senior yang dihormati ramai? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 10.80 (-10%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.35 (-0%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.35 (-0%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.35 (-0%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.35 (-0%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.35 (-0%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.35 (-0%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.35 (-0%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.35 (-0%)

By
English Download is an exciting multi-level course. The English Download Grammar series consists of reference and practice books providing students with further practice of grammar. English Download Grammar series contains: • units that start with a grammar presentation in the form of an interesting web-style page. • clear, simple grammar theories. • a wide variety of practice exercises. • a speaking task and a writing task in each unit that encourage students to use Learn More
USUAL: RM17.90

NOW: RM 16.11 (-10%)

MEMBER: RM 16.11 (-10%)

By
English Download is an exciting multi-level course. The English Download Grammar series consists of reference and practice books providing students with further practice of grammar. English Download Grammar series contains: • units that start with a grammar presentation in the form of an interesting web-style page. • clear, simple grammar theories. • a wide variety of practice exercises. • a speaking task and a writing task in each unit that encourage students to use Learn More
USUAL: RM17.90

NOW: RM 16.11 (-10%)

MEMBER: RM 16.11 (-10%)

By
English Download is an exciting multi-level course. The English Download Grammar series consists of reference and practice books providing students with further practice of grammar. English Download Grammar series contains: • units that start with a grammar presentation in the form of an interesting web-style page. • clear, simple grammar theories. • a wide variety of practice exercises. • a speaking task and a writing task in each unit that encourage students to use Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 17.91 (-10%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Ibnu Ibrahim At-Tawari
Mahsuri membesar dan diasuh dengan penuh adat resam serta tatasusila oleh kedua orang tuanya, Sejak zaman kanak-kanak lagi, Mahsuri telah menunjukkan ciri-ciri luar biasa di mana dia tidak seperti kanak-kanak lain. Sehingga meningkat dewasa, ciri-ciri kewanitaannya lebih terserlah, dengan wajah yang cantik rupawan, serta hati budi yang sangat baik. Sehinggakan menjadi buah mulut penduduk LAngkawi dan akhirnya sampailah ke telinga Datuk Pekerma Jaya. Dia adalah wakil sultan, m Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 26.91 (-10%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Syima Syawal
Di hujung rindu pasti bersatu. Cinta pertama memang sesuatu yang agung. Sentiasa dikenang dan dibajai oleh rasa manis kisah silam. Tidak mampu diusir pergi. Begitulah indah yang dilakarkan. Afina, seorang wanita yang sangat setia, namun sering dilukai perasaannya. Kesabaran Afina semakin tergugat saat Uzza mula mengejar cinta pertamanya. “Tolong jangan buat saya jadi lebih gila. Kalau kesabaran saya dah hilang, entah kerja gila apa lagi yang bakal saya buat.” - AFINA Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

Out of stock

By
Mesti dimiliki untuk membiasakan diri dengan format baharu SPM dan menjawab soalan dengan yakin! Learn More
USUAL: RM8.35

NOW: RM 8.35 (-0%)

MEMBER: RM 8.35 (-0%)

By
Excel SPM is a series of comprehensive, effective revision guides based on the new Kurikulum Standard Sekolah Menengah (KSSM). Each Excel SPM title provides in-depth coverage of the learning standards outlined in the Forms 4 and 5 Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) and contains special features which have been carefully designed to enhance students’ understanding of each topic.  Targeted SPM exam elements are integrated in the books to prepare students to ac Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.35 (-0%)

By
- Based on the latest KSSM Textbook - Boost your memory before your exam! - Effective reference, graphical & diagrammatic - Bonus! Extra Info - WOW! Quiz - Quick Link Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 12.90 (-0%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.35 (-0%)

By
- Latih tubi mengikut tema/topik/subtopik dalam buku teks - Soalan dengan rujukan halaman buku teks - Jawapan berserta ulasan soalan - Kriteria Soalan: Berformat SPM; Berpiawai SPM; Pelbagai Cara Penyoalan Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.90 (-0%)

By
4 Sets of Model Tests * Actual SPM-style Questions * SPM Examination Instrument Format * Answers Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.11 (-10%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.35 (-0%)

By Akif Basri
"Aku nak tolong kawan aku, tapi aku tak tahu nak cakap macam mana. Aku patut dengar saja ke, atau aku patut cakap sesuatu...?” Kadangkala, apabila kawan datang kepada kita untuk meluahkan, timbul perasaan serba salah dalam diri; “Aku patut buat apa ni?” Diam salah, cakap pun salah. Risau nanti tersalah respons. Kekok betul. Sebenarnya, bilakah waktu yang sesuai untuk kita memberi respons? Adakah cukup dengan hanya mendengar? Menjadi pendengar yang baik bukan sekadar Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

Out of stock

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.35 (-0%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.35 (-0%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.35 (-0%)

By
Siri Gerak Gempur PdPR PT3 ini diterbitkan mengikut topik dan aspek peperiksaan berdasarkan Format Pentaksiran Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mulai tahun 2021 yang menggantikan format pentaksiran yang diguna pakai sebelum ini. Format baharu ini merangkum Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) dalam Tingkatan 4 dan Tingkatan 5. Sehubungan dengan itu, siri Gerak Gempur PdPR SPM ini diterbitkan khusus untuk membantu murid membuat persediaan awal dan sewajarnya bagi me Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.90 (-0%)

By
Siri Gerak Gempur PdPR PT3 ini diterbitkan mengikut topik dan aspek peperiksaan berdasarkan Format Pentaksiran Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mulai tahun 2021 yang menggantikan format pentaksiran yang diguna pakai sebelum ini. Format baharu ini merangkum Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) dalam Tingkatan 4 dan Tingkatan 5. Sehubungan dengan itu, siri Gerak Gempur PdPR SPM ini diterbitkan khusus untuk membantu murid membuat persediaan awal dan sewajarnya bagi me Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.90 (-0%)

By
KUROKO'S BASKETBALL 影子的籃球 The Basketball Team of Teiko Middle School with more than hundreds of members, has won three-peat in the Middle School League. With such brilliant history, the five rare genius players of this team became known as the Generation of miracles. However, there was a fact that few know.There's another one besides the five genius players. The phantom sixth man! Revealing the related information of ! It's mainly about the Generation of Miracles Learn More
USUAL: RM79.90

NOW: RM 63.92 (-20%)

MEMBER: RM 63.92 (-20%)

By
Siri Gerak Gempur PdPR PT3 ini diterbitkan mengikut topik dan aspek peperiksaan berdasarkan Format Pentaksiran Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mulai tahun 2021 yang menggantikan format pentaksiran yang diguna pakai sebelum ini. Format baharu ini merangkum Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) dalam Tingkatan 4 dan Tingkatan 5. Sehubungan dengan itu, siri Gerak Gempur PdPR SPM ini diterbitkan khusus untuk membantu murid membuat persediaan awal dan sewajarnya bagi me Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.90 (-0%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.35 (-0%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Kegemilangan Islam bermula tahun 622 apabila wahyu pertama diturunkan kepada Rasulullah SAW di Gua Hira', Arab Saudi. Sejarah telah mencatatkan bahawa Islam muncul di Semenanjung Arab pada kurun ke-7 Masihi. Sewaktu zaman kegemilangan Islam, para ahli falsafah dan ahli sains serta jurutera-jurutera dunia Islam banyak menyumbang kepada teknologi. Pencapaian saintifik dan dan intelektual mekar pada zaman keemasan itu. Kerajaan Islam mewarisi pengetahuan dan kemahiran Timur Teng Learn More
USUAL: RM38.90

NOW: RM 35.01 (-10%)

MEMBER: RM 35.01 (-10%)

By Intan Aidda
Kugenggam cinta, lalu kehempas dendam. Antara dua dunia berbeza, mampukah ia menyatukan dua hati tika gelora cinta datang bertamu? Sara Kamelia atau Kay, menyimpan figura lara dalam hidupnya. Dia yang pada asalnya seorang pembunuh upahan telah meninggalkan dunia hitam itu. Namun, kerana terdesak, Kay terpaksa menerima satu misi besar daripada kumpulan kongsi gelap terkenal, Black Pearl. Megat Rayyan atau Ray, hidupnya dihantui dek rasa dendam terhadap ayahnya. Segala kesaki Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 23.40 (-10%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By
Ciri-ciri hebat judul ini: * Rumus dan Konsep Penting * Contoh Terkerja * Latihan Tubi * Praktis Berpandu SPM * Praktis Berorientasikan SPM * Kertas Model SPM * Langkah Penyelesaian Lengkap Learn More
USUAL: RM10.95

NOW: RM 9.86 (-10%)

MEMBER: RM 9.86 (-10%)

By Rina Farizq
HUN ISKANDAR tak pernah terfikir seorang Instafamous muda akan muncul dan mahukannya. Apa lagi sampai memanggil, Love pula! “Hello, Love.” “Why do you want me, Lea Andrea?” “Sebab you handsome.” “Beritahu saja apa sebenarnya yang you nak.” “You bukan saja bertubuh tegap tapi berpenampilan menarik. Good looking. You tak macam kebanyakan lelaki yang sama umur dengan you. Tak stail pak cik-pak cik. You tak nampak tua. Muka dan gaya you tak macam orang yang beru Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 25.20 (-10%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By
Main features of this book: • Concise and easy-to-understand notes in point form • Step-by-step approach for easy learning and understanding • Examination tips in the side column for effective studying • Model Test for thorough exam preparation • Written by experienced and authoritative writers Learn More
USUAL: RM43.90

NOW: RM 39.51 (-10%)

MEMBER: RM 39.51 (-10%)

By
Praktis Hebat! SPM is a series of topical practices based on the latest KSSM syllabus and the latest SPM exam format. The exam-oriented questions aim to help students develop their mastery of concepts taught, as well as familiarise them with the format of school assessments and the SPM examination. With the incorporation of Higher Order Thinking Skills (HOTS) questions an Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.35 (-0%)

By
Praktis Hebat! SPM is a series of topical practices based on the latest KSSM syllabus and the latest SPM exam format. The exam-oriented questions aim to help students develop their mastery of concepts taught, as well as familiarise them with the format of school assessments and the SPM examination. With the incorporation of Higher Order Thinking Skills (HOTS) questions an Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.35 (-0%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.35 (-0%)

By
Praktis Hebat! SPM merupakan siri praktis topikal berdasarkan sukatan pelajaran KSSM dan format pentaksiran SPM yang terkini. Soalan-soalan tersedia yang berorientasikan peperiksaan bertujuan untuk membantu murid menguasai konsep-konsep yang dipelajari, di samping membiasakan diri mereka dengan format pentaksiran sekolah dan peperiksaan SPM. Dengan penerapan soalan dan praktis berdasarkan Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 7.35 (-0%)

By
This title is endorsed by Cambridge Assessment International Education to support the full syllabus for examination from 2023. Written by renowned expert authors, our updated resources enable the learner to effectively navigate through the content of the updated Cambridge IGCSE™ Biology (0610/0970) syllabus for examination from 2023. - Develop strong practical skills: practical skills features provide guidance on key experiments, interpreting experimental data, and evalua Learn More
USUAL: RM102.50

NOW: RM 92.25 (-10%)

MEMBER: RM 92.25 (-10%)

By
Berdasarkan format pentaksiran SPM mulai tahun 2021 yang dikeluarkan oleh Lembaga Peperiksaan. - Setiap set kertas model memenuhi piawai dan standard SPM terkini daripada Lembaga Peperiksaan - Setiap set dapat dileraikan - Rupa bentuk, format, dan piawai soalan berdasarkan keperuan SPM terkini Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.02 (-15%)

By Wilson Lew
Pembalakan Haram Tersembunyi Jauh Di Dalam Hutan! Jason dan Charles meredah hutan untuk membongkar sindiket pembalakan haram yang semakin berleluasa. Pertembungan mereka dengan harimau bintang bull shark menambahkan lagi risiko maut di hutan tebal. Mampukah Jason dan Charles mencari jalan demi kelangsungan hidup? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 10.80 (-10%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
Siri Gerak Gempur PdPR PT3 ini diterbitkan mengikut topik dan aspek peperiksaan berdasarkan Format Pentaksiran Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mulai tahun 2021 yang menggantikan format pentaksiran yang diguna pakai sebelum ini. Format baharu ini merangkum Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) dalam Tingkatan 4 dan Tingkatan 5. Sehubungan dengan itu, siri Gerak Gempur PdPR SPM ini diterbitkan khusus untuk membantu murid membuat persediaan awal dan sewajarnya bagi me Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.90 (-0%)

By
Berdasarkan format pentaksiran SPM mulai tahun 2021 yang dikeluarkan oleh Lembaga Peperiksaan. - Setiap set kertas model memenuhi piawai dan standard SPM terkini daripada Lembaga Peperiksaan - Setiap set dapat dileraikan - Rupa bentuk, format, dan piawai soalan berdasarkan keperuan SPM terkini Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.02 (-15%)

By
In the modern age, Jang Bong-hwan (Choi Jin-hyuk) is a chef who works for the country's top politicians at the Blue House. He has a free spirit, but he one day finds himself in the body of Queen Cheorin (Shin Hye-sun) in the Joseon period. King Cheoljong (Kim Jung-hyun), the reigning monarch, is a gentle and easy-going person. However, he is only king in name. Queen Sunwon (Bae Jong-ok), the late King Sunjo’s wife, wields true power in the country and has relegated King Che Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 69.90 (-0%)

MEMBER: RM 69.90 (-0%)

By
Siri Gerak Gempur PdPR PT3 ini diterbitkan mengikut topik dan aspek peperiksaan berdasarkan Format Pentaksiran Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mulai tahun 2021 yang menggantikan format pentaksiran yang diguna pakai sebelum ini. Format baharu ini merangkum Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) dalam Tingkatan 4 dan Tingkatan 5. Sehubungan dengan itu, siri Gerak Gempur PdPR SPM ini diterbitkan khusus untuk membantu murid membuat persediaan awal dan sewajarnya bagi me Learn More
USUAL: RM5.90

NOW: RM 5.90 (-0%)

MEMBER: RM 5.90 (-0%)

1-1301 of 1301

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top