Home
Home
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Ustaz Mohd Faez 'Found 495 Related Products
By Pahrol Mohamad Juoi
Gelisah, risau, takut, putus asa. Mengapa emosi sebegini yang selalu membekas dalam hati kita? Ia datang bersilih ganti, sama ada kita sedar ataupun tidak. Kita mencuba bermacam-macam cara untuk keluar daripada rasa gelisah. Adakalanya ia menyembuhkan, namun adakalanya meninggalkan luka yang semakin mendalam. Buku ini menawarkan teduhan buat mereka yang berasa gelisah. Bukan teduhan palsu, kerana di samping merungkai letak duduk kegelisahan dalam hati, Ustaz Pahrol Mohamad Ju Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Namun, hati kita tetap berasa kosong. Mengapa? Hakikatnya/ternyata, bahagia yang sebenar bukanlah terletak pada nilaian kerjaya, wang dan harta. Bahagia, terletak pada bahagianya sebuah hati. Melalui buku ini, Ustaz Pahrol Mohamad Juoi mengajak kita untuk berkenalan semula dengan hati bagi mengisi kekosongan yang dirasai. Melalui pengalaman yang tersulam hikmah, beliau merungkai peranan hati dalam mendatangkan kebahagiaan buat pemiliknya. Barulah kebahagiaan yang diburu itu b Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Hanina Abdullah
“Saya terima abang yang sekarang, abang yang baik di mata dan hati saya.” PROJEK pertama, ditolak. Projek kedua, tak berkenan. Projek ketiga, ehemmm… Si Alpha Male ni buatkan dirinya setiap malam teringat-ingat pulak! Bukan senang tau hati seorang Emmalyn yang pendiam boleh tergugat. Tapi… yang di sebelah sana terpikatkah? Maklumlah, stok lelaki ala-ala Zul Ariffin kut, takkanlah susah nak cari jodoh? Emmalyn tahu, dirinya dijadikan ‘gula’ untuk menarik Si Tareq. Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

Out of stock

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Keistimewaan dan kelebihan bulan Ramadhan sering disebut sebagai suatu galakan kepada umat Islam supaya bersungguh-sungguh melaksanakan ibadah. Buku ini menghimpunkan 66 hadis yang menceritakan pelbagai kelebihan atau fadhilat bulan Ramadhan yang menjadikannya sebagai Penghulu segala bulan. Mudah-mudahan apabila hadis-hadis ini difahami dan dihayati, kita akan lebih bersemangat untuk membanyakkan ibadah khususnya pada bulan Ramadhan dengan hati yang ikhlas dan penuh rasa cint Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Buku ini menjelaskan ibadah puasa yang menjadi kewajipan umat Islam dalam infografik yang berwarna dan mudah untuk diingati. Bermula dengan pengertian, sejarah asal puasa, hukum-hakam, syarat-syarat, rukun-rukun, perkara-perkara sunat dan perkara-perkara yang membatalkan puasa. Turut dijelaskan golongan-golongan yang dibenarkan untuk berbuka atau tidak berpuasa dan denda serta fidyah yang perlu dibayar jika meninggalkan puasa. Semoga ibadah puasa yang dilaksanakan saban Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Buku ini membawakan perbincangan berkenaan penyucian hati dan sifat-sifat mahmudah yang dibahaskan dalam kitab Penawar Bagi Hati dengan reka bentuk yang penuh warna, gambar rajah dan grafik bagi membantu pembaca memahami ilmu Tasaswuf. Antara yang dibincangkan dalam buku ini: 3 peringkat penyucian diri dalam ilmu Tasawuf, menjaga 7 anggota zahir, hati dan sifat-sifat mazmumah serta sifat-sifat mahmudah. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Prof Madya Dr. Nuradli Ridzwan Shah Bin Mohd Dali
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 53.91 (-10%)

By Prof Madya Dr. Nuradli Ridzwan Shah Bin Mohd Dali
USUAL: RM90.00

NOW: RM 90.00 (-0%)

MEMBER: RM 81.00 (-10%)

Out of stock

By Mohd Khair Ngadiron
Manusia yang berusaha, jika dia bertawakal, dengan izin Tuhan dia akan berjaya. Paling utama ialah bersabar dan belajar menerima semua perkara seadanya. Sesungguhnya, rezeki datang dalam banyak cara, banyak bentuk dan banyak keadaan. Ada kala terlebih dan sesekali mungkin terkurang. Demikian juga saya, dan buku ini berkongsi sebahagian memoir turun naik kehidupan saya - ketika pernah selesa duduk di belakang sambil kenderaan dipandu orang lain, juga ketika orang lain selesa Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Ustaz Mohd Faez
Kandungan dalam buku ini adalah Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Buku ini mengandungi 12 tajuk besar tentang solat antaranya: Solat orang sakit, Solat di dalam kenderaan, Solat berjemaah, Solat Jumaat, Solat Jamak dan Qasar, Solat Jenazah, Qadha’ solat, Solat-solat sunat dan Perkara-perkara khilafiah tentang solat. Setiap persoalan bukan sahaja diberi jawapan, bahkan turut dinyatakan rujukannya daripada kitab-kitab feqah muktabar dalam mazhab Syafi‘i. Learn More
USUAL: RM98.00

NOW: RM 88.20 (-10%)

MEMBER: RM 88.20 (-10%)

By DR MOHD PUZHI USOP
Alhamdulillah, berkat kemurahan dan kemudahan yang dikurniakan oleh Allah s.w.t., penulis berjaya menerbitkan buku berjudul Mendidik Anak: Senang Solat sebagai pedoman untuk melahirkan keturunan yang balk (adz-dzurriyah ath-thaiyibah). Ibu bapa wajib memerintahkan anak-anak, samada lelaki mahupun perempuan, kecil atau dewasa untuk melaksanakan suruhan Allah s.w.t., iaitu solat. Hal ini supaya solat menjadi amalan dalam kehidupan umat Islam. Pepatah Melayu mengatakan “melen Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Darus Senawi
Kembara Darus Senawi adalah coretan pengembaraan ilmu Ustaz Darus Senawi pada tahun akhir 60-an dan awal 70-an. Siapa yang suka buku sirah yang diterjemah daripada Bahasa Arab pasti kenal dengan individu ini. Beliau adalah penterjemah buku Rahiq Makhtum dan Fiqh Sirah. Pengembaraan Ustaz Darus Senawi bermula apabila beliau mahu pergi ke Mesir. Cita-citanya untuk menuntut ilmu Sastera Bahasa Arab di Universiti Al-Azhar. Disebabkan duit tidak mencukupi untuk menaiki kapal terb Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Zaidah Mohd Nor
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

Out of stock

By Ustaz Abu Usamah & Mohd Hanapiah Haji Hussin
Banyak sekali pertanyaan dan persoalan yang berkait dengan agama pernah diajukan oleh sahabat-sahabat sama ada melalui lisan, talian telefon, WhatsApp, Facebook dan lain-lain. Boleh dikatakan kesemua jawapan yang terkumpul ini akan disertakan sandarannya daripada dalil-dalil syarak ataupun petikan daripada kitab-kitab muktabar.Bagi jilid 3 ini, soal jawab bab berkaitan puasa, haji, korban dan akikah dikumpulkan bagi menjawab pertanyaan dan persoalan yang pernah diajukan. Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Ustaz Abu Usamah & Mohd Hanapiah Haji Hussin
Banyak sekali pertanyaan dan persoalan yang berkait dengan agama pernah diajukan oleh sahabat-sahabat sama ada melalui lisan, talian telefon, WhatsApp, Facebook dan lain-lain. Boleh dikatakan kesemua jawapan yang terkumpul ini akan disertakan sandarannya daripada dalil-dalil syarak ataupun petikan daripada kitab-kitab muktabar.Bagi jilid 2 ini, soal jawab bab berkaitan solat, solat musafir, jenazah, zakat dan puasa dikumpulkan bagi menjawab pertanyaan dan persoalan yang perna Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Ustaz Abu Usamah & Mohd Hanapiah Haji Hussin
Banyak sekali pertanyaan dan persoalan yang berkait dengan agama pernah diajukan oleh sahabat-sahabat sama ada melalui lisan, talian telefon, WhatsApp, Facebook dan lain-lain. Boleh dikatakan kesemua jawapan yang terkumpul ini akan disertakan sandarannya daripada dalil-dalil syarak ataupun petikan daripada kitab-kitab muktabar.Bagi jilid 1 ini, soal jawab bab berkaitan taharah, darah wanita dan solat dikumpulkan bagi menjawab pertanyaan dan persoalan yang pernah diajukan. Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Mohd Daud Bakar
Pemberian makna dan mesej ayat-ayat Quran melalui pengkisahan sebuah novel kehidupan jarang ada dalam dunia penulisan, sama ada penulisan lama mahupun penulisan moden. Novel ini adalah antara novel pertama yang membawa ayat-ayat Quran dalam kehidupan manusia. Quran mampu berfungsi dalam setiap petak kehidupan manusia. Memang mampu dan lebih daripada mampu! Kalau manusia mengharapkan Quran datang kepada mereka, ini memang takkan berlaku. Manusia yang perlu mencari makna dan me Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Mohd Nadzri , Syamzaily Musa
Di tempat kerja, Azmi sehingga kini masih lagi meratapi pemergian isteri kesayangannya yang sudah meninggal dunia akibat kemalangan ngeri. Setiap hari dia tidak bosan menatap wajah Salina pada bingkai gambar di atas mejanya. Hairi yang merupakan rakan sekerja dan sahabat karibnya, pening memikirkan bagaimanakah caranya untuk membantu sahabatnya itu yang didapati semakin lama semakin hanyut dalam dunia lamunannya Malam itu, Azmi terpegun melihat wanita mirip Salina, sedang te Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

By Ustaz Mohd Hazri Hashim Al-Bindany
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ruqayyah Muhd
Biasanya, persepsi awal orang awam mengenai diet sihat itu suatu yang mahal, susah untuk dibuat dan sukar diikuti mesti diubah. Hingga menyebabkan ramai yang terbantut hasrat mahu mengubah pemakanan kerana memikirkan kos-kos bulanan yang akan meningkat. Tidak dinafikan, diet sihat yang sering dipaparkan dan dikongsikan banyak mempunyai menu-menu barat dan sukar untuk diikuti. Apatah lagi, apabila sudah biasa makan nasi bercicah sambal, mahu tukar makan ‘Grilled chichen wi Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By USTAZ JAAFAR SALLEH
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By MOHD AL ADZHA JOHAR
USUAL: RM49.00

NOW: RM 49.00 (-0%)

MEMBER: RM 44.10 (-10%)

By USTAZ IQBAL ZAIN
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By USTAZ AHMAD DUSUKI ABD. RANI
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By MOHD ZAINI MOHD ARIFF & MUHD KAMIL IBRAHIM
Kisah sebenar dan asli yang diceritakan dari pelbagai sisi. Hampir keseluruhannya berkisarkan pengalaman kehidupan penulis dalam meniti usia senja. Setiap kisah mempunyai sebab tersirat untuk difikirkan yang mana pada setiap kejadian dan peristiwa telah ditakdirkan oleh Allah. Kisah-kisah lampau boleh dijadikan pedoman agar kita lebih berwaspada dan berhati-hati dalam menghadapi hujung usia. Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By Al-Fadhil Al-Ustaz Hj Ahmad
(Kelebihan Amalan-amalan untuk Mendekatkan Diri Kepada Allah SWT) Yang bermaksud: "Sesungguhnya Allah SWT telah berfirman: "Barang siapa yang memusuhi wali (kekasih-Ku) maka Aku isytiharkan peperangan ke atasnya. Tidaklah seorang hamba-Ku mendekatkan dirinya dengan mengerjakan amalan-amalan fardhu yang telah Aku wajibkan ke atasnya melainkan ianya adalah lebih Aku sukai dari yang selainnya, dan berterusanlah hamba-Ku mengerjakan amalan-amalan nawaafil (sunat) sehinggalah Aku Learn More
USUAL: RM9.00

NOW: RM 9.00 (-0%)

MEMBER: RM 8.10 (-10%)

By Muhammad Muhyidin
Orang kota yang digambarkan sebagai golongan yang mempunyai ekonomi mapan, segala keperluan hidupnya sudah lebih daripada cukup. Namun, dewasa ini penyakit-penyakit jiwa menyerang sehingga terabainya kewajipan spirititual manusia sebagai makhluk dan hamba Allah. Ini menyebabkan penyakit seperti kegelisahan, ketakutan, kengerian, kemarahan, kekecewaan sehingga kehampaan dan kehilangan arah kehidupan akibat kekosongan jiwanya. Hidup jadi serba tidak kena, tanpa warna warni. Tan Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Mohd Daud Bakar
"Covid 25 is elegant." "Saya takut mutasi virus dalam diri dia orang akan jadikan dia orang seakan seekor binatang yang ganas tapi dengan minda manusia." "Kita tak boleh lawan penyakit berjangkit dengan minda yang sakit." “Perlukah kita cari dan buru dia orang?” “Tak perlu. Mulai sekarang, dia orang akan cari dan buru kita.” "Kalau kita perlu lawan, kita lawan. Kalau kita perlu rawat, kita rawat." "Kita tak boleh bertempur dalam peperangan yang takkan kita menangi." " Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Mastura Mohd Salim
"Walaupun aku kak long kawasan, tapi aku lain daripada yang lain, Kau ingat kak long kawasan ni kaki gaduh ke? Kau bayang kak long kawasan ni ada pengikut yang ramai dan dilayan macam raja ke? Kau fikir kak long kawasan ni tak reti hormat orang? Tapi… jangan langsi sama aku. Ini buku kak long kawasan yang punya!" Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Mohd Faez
KISAH PERJUANGAN & PENGAJARAN 25 NABI & RASUL Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Dr. Shamsul Mohd Nor
Setiap perbahasan dalam ilmu Tajwid disampaikan dengan bahasa yang ringkas dan mudah difahami. Disertai gambar rajah berwarna, latihan dan panduan untuk membantu pembaca memahami dan menguasai ilmu Tajwid dengan sempurna hingga mampu: - membaca al-Quran dengan melafazkan setiap huruf dari makhrajnya yang betul, - memenuhi hak-hak setiap huruf dan - menepati kadar bacaan pendek atau panjangnya serta waqaf dan ibtida’. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Dr Liaw Yock Fang
His updated beginner's guide provides 227 dialogue exercises to help you cope with day-to-day communication. The dialogue exercises cover situations such as meeting new acquaintances, identifying and describing objects, making appointments, dealing with practical details of travelling and settling down in a Malay-speaking world. The approach is structured so that basic phrases in the dialogue exercises help you understand the hidden meanings behind the words. The use of "poli Learn More
USUAL: RM17.90

NOW: RM 17.90 (-0%)

MEMBER: RM 16.11 (-10%)

By Eb Reeza , Maria Kajiwa , Rhea
Judul 1: HOMESTAY PUTIH NIAN Penulis: Maria Kajiwa Cerita ini mengisahkan usaha dua orang sahabat iaitu Razak dan Amran; untuk menukar sebuah rumah lama di tepi laut menjadi sebuah homestay. Melihatkan potensi rumah dan kawasan tersebut untuk dijadikan homestay, Razak telah membeli tanah itu daripada kawannya yang bernama Fuad tanpa menyedari akan kisah silam rumah tersebut. Amran ditugaskan untuk melakukan semua kerja yang diperlukan namun orang yang diupah membersihkan Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.00 (-0%)

By Mohd Razali Kamarudin
Siapa yang sesuai menggunakan buku ini? • Sesiapa sahaja yang berhasrat untuk memahami dan mentadabbur makna bacaan solat • Sesuai digunakan oleh ibu bapa dan pendidik bagi membantu anak-anak dan pelajar-pelajar memahami makna bacaan solat • Sesuai juga digunakan oleh trainer mahupun penceramah yang berhasrat membantu sesiapa sahaja memahami makna bacaan solat Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Ustazah Asma' Harun
Persahabatan adalah nikmat yang indah bagi setiap manusia. Sahabat yang baik adalah anugerah daripada Allah Taala. Ustazah Asma’ Harun inginkan setiap pembaca dan pengikutnya di media sosial menjadi sahabat yang baik dan memilih sahabat yang baik supaya keindahan persahabatan itu dapat memberi manfaat kepada kedua-duanya di dunia dan akhirat. Justeru, madah dan kata-kata beliau yang disampaikan secara santai dibukukan sebagai suatu nasihat daripada seorang sahabat kepada s Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Mohd Ahmad Kamil
Buku '50 KENIKMATAN BAGI ORANG YANG SOLAT BERJEMAAH' menjelaskan setiap keistimewaan bagi orang yang solat berjemaah dengan terperinci yang pastinya akan mengagumkan kita dan membuatkan kita berasa rugi jika hanya melakukan solat bersendirian. Antara isi kandungan menarik: Syarat-Syarat Imam Solat Jemaah Kelonggaran Solat Jemaah Adab & Tatacara Solat Jemaah Hukum Solat Berjemaah Bagi Kaum Wanita Sembahyang Jumaat Pencuri Sembahyang Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Persatuan Pelajar Malaysia Di Turki
Catatan ini adalah sekumpulan pelajar di Malaysia yang belajar di seluruh Turki yang merupakan hasil refleksi peribadi mereka terhadap persekitaran, keadaan, suasana termasuk emosi dan perasaan selama menetap di sana. Inilah yang dikatakan sebagai Universiti Kehidupan oleh Ustaz Pahrol Muhamad Juoi, “hidup adalah sebuah sekolah yang mana orang , situasi dan kondisi yang menjadi punca ujian itulah sebenarnya guru kita.” Buku ini amat sesuai untuk masyarakat awam yang ingi Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Ustaz Ahmad Dusuki Abd. Rani
Pintu syurga yang seluas 40 tahun perjalanan itu dibuka. Mendengar bunyi pintu syurga dibuka sahaja sudah mengasyikkan. Melihat pintu syurga dibuka untuk kita, perasaannya tidak mampu digambarkan. Segala nikmat syurga yang dahulunya pernah diceritakan kini terbentang di hadapan. Sungguh segalanya lebih indah, lebih hebat dan lebih mengagumkan daripada apa-apa yang pernah digambarkan. Syurga, Ganjaran Terindah menceritakan nikmat-nikmat dan keindahan syurga yang disebutkan dal Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By A'Je Fazlina
Kata-kata penghinaan Alis Zahira lima tahun lalu membuatkan hati Inspektor Mohd Amsyar diulit rasa dendam, marah dan kecewa. Namun mereka dipertemukan semula dengan satu tujuan. Berkahwin atas aturan keluarga. “Kau ingat bila kau goda aku, kau boleh dapat balik hati aku yang dulu macam tu aje? Jangan harap!” – Amsyar. “Saya akan goda awak sampai awak tunduk dengan saya. Ini janji saya, Amsyar.” – Alis. Amsyar dengan misi membalas dendam, mahu membuat si isteri Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Akira Dorayaki
Kemiskinan hidup membuatkan Fanna Audrey sentiasa bersyukur dan matang dalam kehidupannya. Jika dulu dia pernah ditinggalkan oleh papanya, Jailani sewaktu usia 12 tahun yang membuatkan dia hilang punca, namun dia bersyukur kerana masih ada insan seperti Ustaz Taha dan Mak Embok yang sanggup menerimanya dalam hidup mereka. Mengenali Zahiri memberikan harapan baru buat Fanna untuk meneruskan hidup. Belajar melupakan kenangan pahit bersama papanya. Usai pertemuan semula Zahiri Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ustaz Daniel Zakaria
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Mohd Fatrim Syah
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By Rosli Mohd. Sah
Datangmu dialu-alukan, tetapi pemergianmu tak dibenarkan… Demi dendam dan kasih sayang, pertaruhan yang dibuat terlalu besar. Kampung Hilang menjadi saksi kekejaman silam akan berulang dengan watak berbeza. “Kalau kamu masih berhajat juga nak ke kampung puaka tu, baik hentikan. Jangan cari masalah. Kami di kampung ni dah cukup letih dengan masalah dari kampung tinggal tu. Dah tak larat nak hadap masalah yang berulang-ulang.” Sesiapa pun boleh datang, tetapi tiada Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ustaz Mohd Hazri Hashim
Rasulullah SAW ialah manusia terbaik dan juga yang paling sempurna. Di mana sahaja posisi Baginda; baik sebagai suami, bapa, sahabat, pemimpin mahupun ketua negara, Baginda diakui sebagai yang terbaik dan terhebat. Sebagai umat Baginda yang mengharapkan syafaatnya, wajiblah kita mengetahui setiap kemuliaan dan kehebatan Rasulullah SAW seperti yang terakam dalam al-Quran dan juga hadis. Buku ini merupakan karya terjemahan daripada kitab berbahasa Arab yang berjudul Bidayatus Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Rafina Abdullah
Pendirian Humairah sangat jelas apabila meletakkan garis sempadan agar tidak didekati lelaki kerana takut dengan hukum Allah. Langsung dia tidak memberi kelonggaran pada dirinya untuk menyambut perkenalan daripada sebarang lelaki sehinggalah Darren Tan, pemuda berwajah kacukan muncul dalam hidupnya dalam satu suasana kecoh di premis perniagaan lelaki itu. Orang sakit tak boleh sombong. Nanti tak ada orang nak tolong. Jaga ubat sedut awak baik-baik. Jangan cuai lagi. YANG TO Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Nur Mayani
Kahwin paksa. Klise. Rash Haddy tak pernah sangka dia akan menjadi mangsa. Cintanya pada Damia, perempuan yang dia sendiri tak tahu kenapa dia terlalu cinta, musnah. Terpaksa dilupakan begitu saja. Kehendak Tuan Mahmod perlu diikut. Jika tidak, dia akan dicop dengan gelaran 'anak tak guna'. Paling dasyat lagi, silap-silap Tuan Mahmod boleh panggil dia anak derhaka. Sejak kecil Haddy sebolehnya tak mahu ayahnya kecewa. Cukuplah dia tahu betapa deritanya Tuan Mahmod di Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

By Dr Mohd Hilmi B Abdullah
Perubatan Ibnu Sina mungkin belum lagi terkenal di negara ini. Perubatan ini selalu disalah anggap sebagai perubatan homeopati, sedangkan terdapat banyak perbezaan antara kedua-dua disiplin ilmu perubatan tersebut, tanpa menafikan terdapatnya beberapa persamaan antara kedua-duanya. Perubatan Ibnu Sina, di sebalik usianya yang telah pun mencapai angka seribu tahun, masih lagi diamalkan secara serius dan efektif di India, Pakistan, Asia Tengah, dan Eropah. Malah, di India dan P Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 34.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.60 (-10%)

By Lyna Masud
Dia Aminah. Seorang niqabis yang berpaling dari ijtihadnya kerana fitnah manusia. Kerana seorang Adam, maruahnya sebagai niqabis dipijak-pijak lalu dia tekad untuk keluar mencari jalan hidup sendiri. Di situlah bermula episod kehidupannya bersama rakan-rakan yang berbeza pegangan hingga dia hampir terjerumus ke lubang noda yang dia gali sendiri. DIa mencipta dirinya sebagai 'Miya' manakalah 'Aminah' ditinggalkan semakin jauh. Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Kisah-kisah hidup para ulama dan orang soleh sangat perlu untuk diperdengarkan dan disebarkan kepada seluruh umat lebih-lebih lagi di akhir zaman ini manusia sudah ramai yang kehilangan adab, akhlak mulia, ketenangan dan rasa hormat. Buku ini memuatkan 95 kisah ulama dan ilmuan Islam yang bersungguh-sungguh dalam menuntut ilmu dan menyebarkan serta mengajarkannya kepada masyarakat di samping adab dan akhlak yang mereka tampilkan. Membaca kisah-kisah mereka mampu menghid Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Ustaz Ahmad Dusuki Abd. Rani
Bahagia dan gembira. Ia suatu yang subjektif. Wang ringgit, pangkat, kedudukan, harta benda dan cahaya mata bukanlah kayu pengukur sebuah kebahagiaan dan kegembiraan. Hanya jika kita perolehi ketenangan di dunia dan juga kelapangan di akhirat, itulah ukurannya. Dan ia menjadi dambaan kepada semua manusia. Carilah kegembiraan dengan bergaul bersama orang yang soleh. Mereka banyak mengingatkan kita kepada Allah SWT. Carilah kebahagiaan dengan membaca dan menghayati al Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr. Shamsul Mohd Nor
Buku ini menerangkan dengan jelas dan terperinci berkaitan jiwa, nafsu, dan hati yang merupakan perbahasan utama dalam ilmu Tasawuf. Sepertimana kita sentiasa membersih dan menghias tubuh badan, maka kita juga perlu berusaha untuk membersihkan dalaman kita daripada segala yang buruk dan menghiasnya dengan sifat-sifat yang baik. Hati yang baik dan jernih adalah padanan dengan amalan yang baik dan diterima. Mana mungkin amalan dan pekerjaan yang dilakukan dengan hati yang tidak Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Mizi Wahid
The original version of this book was titled Prayers For Success, and it was first published in 2011. Now in 2019, Ustaz Mizi Wahid has collaborated IMAN Publication to revise the contents and produce an updated version of this book with the title renamed to Call Upon Him : 21 Steps To Strengthen Our Trust In Allah This book is not merely a compilation of supplications taken from the Quran and the Sunnah. It is a book written with the sole intention to inspire Muslims to Learn More
USUAL: RM55.00

NOW: RM 55.00 (-0%)

MEMBER: RM 49.50 (-10%)

By Maria Kajiwa
Kerana janji hati nuraninya mati… Ustaz Muiz, seorang guru agama berhasrat untuk mendirikan sebuah madrasah di kampungnya sebagai pusat mengajar ilmu agama yang lebih tersusun. Dia mendapat sokongan daripada isteri, kawan dan penduduk kampung tetapi ditentang oleh Sahir Zub-yan dan konco-konconya. “Kita akan buat apa sahaja asalkan rancangannya gagal.” – Sahir Zub-yan Sahir Zub-yan, seorang ahli sihir Kaum Kan. Dia tinggal di Gunung Dayan dalam daerah Hasam Hura Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Mohd Arif Ariffin
Dahulu golongan khunsa dan transeksual ini adalah antara golongan yang dirahsiakan identitinya. Tiada siapa yang tahu kewujudan jantina unik ini. Dalam masyarakat, golongan ini menjadi golongan minoriti dan dianggap memalukan nama baik keluarga dan keturunan. Namun begitu, pada zaman sekarang semakin ramai golongan ini yang keluar ke masyarakat dan secara terang-terangan menonjolkan diri mereka tanpa rasa malu atau rendah diri. Mereka ini terdiri daripada golongan profession Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Mohd Daud Bakar
"Syariah dan fekah perlu bertindak balas dengan perwatakan dan pemboleh ubah dalam masyarakat. Fekah adalah satu intrumen yang hidup dan sehubungan itu, perlu bersosialisasi dengan semua isu dan permasalahan dalam masyarakat berdasarkan tempat dan masa. Adakala Syariah dilihat memberikan pelbagai solusi kepada isu yang sama bukan kerana Syariah tidak konsisten tetapi kerana isu dan struktur masyarakat yang berbeza dan berubah. Malah, pemikiran dan kepercayaan bahawa Syariah Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Mohd Daud Bakar
Hutang dalam masyarakat moden adalah sudah menjadi perkara biasa. Kalau tidak hutang, banyak perkara tak boleh buat. Namun, ada hutang yang baik dan ada yang 'memeningkan kepala'. Saya dan Razman cuba memberikan beberapa tips dalam pengurusan hutang secara berhemah. Hutang tidaklah buruk kalau diuruskan dengan baik sebab agak susah untuk hidup tanpa berhutang...ada hutang biasa dan ada hutang untuk bisnes. Penawar kepada budaya hutang ialah pengurusan aliran tunai yang sihat Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Mohd Daud Bakar
Buku pertama dan kedua saya dalam genre motivasi adalah I Have 25 Hours A Day dan Pulun. Buku baru saya Engsel Kehidupan adalah buku ketiga saya dalam genre motivasi dan self improvement. Dalam kehidupan terdapat banyak engsel kehidupan seperti mama pintu dan tingkap rumah dan bangunan perlu kepada engsel. Rumah boleh wujud tanpa pintu yang berengsel tapi tidak akan sempurna. Pintu akan terkehel dan lama2 terpelenting dan rumah akan terpelahang. Bagitulah kehidupan kita Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Datuk Dr. Ustazah Norhafizah Musa
"Terima kasih ALLAH atas nikmat yang Engkau kurniakan. Terima kasih atas nikmat berkeluarga yang Engkau rezekikan. Maka kurniakan kami kesabaran dalam memenuhi amanah ini." - Datuk Dr. Ustazah Norhafizah Musa Tip bahagia dalam keluarga: - Mesti DEKAT dengan AL-QURAN. - Saling MENGHORMATI ibu ayah dan anak-anak. - 'BELI' jiwa dengan 'MEMBACA' personaliti mereka. - DIDIK anak dengan LEMAH LEMBUT kerana kekerasan akan menjauhkan mereka. - BERKORBAN untuk KELUARGA kerana kian ba Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

1-495 of 495

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top