0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Yahya Kurniawan 'Found 38 Related Products
By Yahya Ibrahim
The Qur’an refers to a wealth of human experience, seeking to enrich our lives on earth before our eventual return to our Maker, the Most High. Although it is impossible to articulate a translation that establishes clearing the majestic nature of the Qur’an in any language of the world, nevertheless, Muslims need to become more familiar with the overall coherence of its message in their native language. The aim of this work before you is to highlight key themes and Learn More
USUAL: RM36.90

NOW: RM 36.90 (-0%)

MEMBER: RM 33.21 (-10%)

By Yahya Ibrahim
All of the love stories from the Quran have the connotation of birr, of protection, of qawwam, of endearment, of sacrifice, of acceptance, of allowing redemption and return after sin, of opening what others closed and uplifting those who others pushed down, to be the opposite of what is conventional, to be the oxymoron of the sinfulness that others display, and be the righteous rain of barakah into the heart and mind of those who are distant from Allah Learn More
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.41 (-10%)

By Muhammad Zaki Al Yahya
Secara asasnya, setiap muslim seharusnya sedar dan tahu akan kewajipan mereka sebagai umat Islam. Mereka tidak hanya terikat dalam melaksanakan rukun Islam yang lima itu sahaja dan beriktikad dan beriman dengan 6 rukun iman yang telah digariskan dalam Islam. Pelaksanaan rukun Islam dan pegangan rukun iman itu harus dilaksanakan seiring dengan tindakan-tindakan lain yang merangkumi setiap aspek kehidupan manusia sama ada dari segi percakapan, perbuatan mahupun tindakan seharia Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Shima Awang
Dek ketamakan duniawi, satu kemalangan yang dirancang meragut beberapa nyawa tidak berdosa. Dek cemburu dan dengki sebuah kepercayaan dikhianati. Kerana dendam yang tersimpan lamanya, Puan Aminah telah merancang dengan teliti untuk merampas kembali hak anak, cucu dan insan yang tidak berdosa. “Pastikan tahun depan juga syarikat tu jatuh ke tangan kita. Tengku Yahya dan Nik Rashid harus terima balasan atas setiap perbuatan mereka!” – Puan Aminah Baizura… gadis be Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Rahim Yahya
“Kak... Saya nak poskan surat ni ke Kuala Lumpur.” “Aik, kotornya! Ni surat ke lumpur?” “Surat boleh, lumpur pun boleh...” Mendapat keputusan 5A dalam peperiksaan UPSR telah membuatkan Safiyya memasang impian yang tinggi untuk ke MRSM. Walau bagaimanapun, hidupnya yang serba kekurangan telah membuatkan hati Safiyya menjadi ragu. Bagi Safiyya, surat berlumpur yang dia miliki merupakan satu-satunya jalan untuk dia merealisasikan impiannya. Berbekalkan tekad yang tin Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 8.72 (-20%)

MEMBER: RM 8.72 (-20%)

By Siti Fatiha Yahya , Sharifah Nursyahidah Syed Annuar
Di tangan Siti Fatiha & Sharifah Nursyahidah, Hallyu bukan sekadar produk budaya popular Korea Selatan – drama, filem, muzik, makanan segera & fesyen – tetapi juga kuasa lunak (soft power) yang memiliki dimensi ekonomi dan politik. Melalui olahan yang kemas dan padat, penulis menghuraikan bagaimana Hallyu terbentuk hasil perubahan struktur ekonomi Korea Selatan yang kemudiannya menjadi bahan eksport yang menguntungkan ekonomi serta sosio-politik Korea Selatan. Tidak puas Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Abdul Ghani Yahya , Umar Yusuf
"Semua Rasul diturunkan Allah S.W.T untuk membawa agama tauhid, yakni membimbing dan memberi petunjuk kepada manusia agar mengetahui dirinya dan Tuhannya. Tauhid yang disusun dan digubal oleh ulama Ahlul-sunnah seperti lmran Hasan al-Asy'ari dan Imam Maturidi telah lama diikuti oleh umat Islam di Nusantara sejak beratus-ratus tahun yang lalu. Bertolak dari sini, adalah sangat perlu memahami dengan lebih mendalam tentang Tauhid Ahlul-Sunnah menerusi dalil-dalil Aqli dan NaqI Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By Azhar Yahya & Fadilah Yaacob
Buku ini dihasilkan oleh pasangan yang diuji Allah SWT dengan dikurniakan penyakit meningitis, alhamdulillah kini dianugerah oleh Ilahi sihat sepenuhnya setelah menjalani pelbagai rawatan dan pembedahan. Setiap pengalaman dan ilmu yang diperoleh digarap dengan pedoman berasaskan hukum syarak, di samping memasukkan nilai tambah tentang kaedah-kaedah melaksanakan ibadah ketika menghadapi keuzuran khasnya buat pesakit. Penulis juga sedaya upaya mengambil pendapat terkuat serta Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Various Artist
CD yang menampilkan lagu-lagu artis-artis popular yang telah berhijrah seperti Ijam Medicine, Ali XPDC, Mel Wings, Iwan Dangdut, Zul Handy Black Zul Yahya, Syed Nahar, Derry Sulaiman TRACK LIST: 1. Dunia Sementara Akhirat Selamanya - 3:14 Derry Sulaiman, Ijam Medicine & Ali Xpdc 2. Tiada Tuhan Selain Allah - 4:46 Iwan Syahman 3. Kebesaran Allah -4:02 Zul Handy Black 4. Bertasbihlah Dengan Mensucikan TuhanMu - 4:26 Ijam Medicine 5. Bertaubatlah - 3:54 Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 22.32 (-20%)

MEMBER: RM 22.32 (-20%)

By Aida Anggerik , Siti Solehah , Pn Fakarina
"Berpuakanya jambatan itu sebab dahulunya, kepala-kepala manusia yang disembelih diletakkan di bawah jambatan itu semasa pembinaannya sebagai pasak, agar ia kukuh dan tidak akan roboh selama-lamanya,” Tuan Guru Haji Yahya memulakan ceritanya. Tiga kisah yang berlaku dalam buku ini mungkin pernah benar-benar berlaku kepada kawan kepada kawan kita, atau sepupu kepada kawan kepada kawan kita. Yakinlah, alam ghaib itu wujud. Ia sentiasa menjadi misteri kepada kita, dan rahsi Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By Fedtri Yahya
USUAL: RM38.00

NOW: RM 30.40 (-20%)

MEMBER: RM 30.40 (-20%)

By Ustaz Zulkarnain Dolah , Ustaz Azhar Yahya Al-Batawi
USUAL: RM16.00

NOW: RM 12.80 (-20%)

MEMBER: RM 12.80 (-20%)

By Sarnia Yahya
Agaknya dunia mereka ini kecil sangat-sangat. Satu minggu sampai tiga kali bertembung. Murni yang besar atau Ujang yang terlalu kecil? Melihatnya sahaja hati Murni sudah berapi-api. Mana tidaknya, boleh berpusing 360 darjah berlanggar dengan abang sado itu—gelaran yang diberi oleh Amira, teman baik Murni. “Kenapa dengan awak ni? Dalam minggu ni dah tiga kali awak langgar saya tau!” “Maaf, maaf... Saya tak sengaja.” “Sakit tau tak! Boleh mati saya!” Lengu Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Pak Cik Bad
Melawan Bisikan Syaitan. Bagaimana Caranya? Yahya Bin Mu'az Al-Razi Berkata: "Syaitan itu pengganggu! Ia mempunyai banyak waktu untuk menjalankan perancangannya. Sedangkan manusia terlalu sibuk dan syaitan menyedari hakikat ini. Manusia tidak melihatnya dan lupa terhadapnya, namun syaitan sentiasa ingat. Ayuh adik-adik, ikuti pelbagai kisah yang terdapat dalam buku kompilasi GENG PUAKA ini untuk mengambil pengajaran daripada apa yang berlaku. Jadikan buku ini sebagai koleksi Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By 艾卡·庫尼亞文
印度尼西亞,一個離台灣很近、同樣多災多難的土地, 首度開出一朵世界級魔幻的文學之花。   *《南華早報》將作者評為印尼最重要作家的繼承人   *《紐約時報》2015年度圖書100本   *《金融時報》2015年度好書   * 作者獲選 Foreign Policy 2015 年度全球百大思想家   * 首位提名角逐Man Booker International Prize的印尼作家   * 以本書榮獲2016世界讀者大獎Worl Learn More
USUAL: RM55.45

NOW: RM 55.45 (-0%)

MEMBER: RM 49.91 (-10%)

By Hanis Yahya
Kehidupan ini umpama sebuah cerita. Bukan cerita novel atau drama, tetapi cerita realiti kehidupan. Realiti kehidupan yang perlu kita tempuhi dan hadapi dengan keberanian. Benar kata orang, pengalaman itu mendewasakan. Dan pastinya kita tidak mahu melupakan setiap detik pengalaman yang menedewasakan itu. So, make yours the best seller! Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Uztaz Haji Yahya Usman
Buku Munyatul Musolli ini membicarakan perkara-perkara asas tentang solat berdasarkan mazhab Imam Syafi‘i. Risalah ini turut diselitkan dengan perbahasan tanggungjawab pemimpin yang disadur daripada kitab Siraj al-Muluk. Sementara itu, di akhir kitab ini disertakan juga kitab al- Bahjah al Mardhiyyah yang membicarakan persoalan perihal imam dan makmum. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Fitri Hussin
Ini cerita dunia sihir... dunia syaitan... dunia yang berakar dari Babil masih menebal di nusantara ini. Dunia yang menuntut pengamalnya menyekutukan ALLAH SWT dan melaksanakan ritual yang menjijikkan. Syaitan diseru demi memenuhi nafsu rakus. Habshah, wanita yang disihir selepas tewasnya tipu daya. Dia disihir oleh seseorang yang tidak disangka-sangka. Salim hadir, cuba merawat Habshah. Namun, dia tewas di tangan orang yang menyihir Habshah. Ilmu hitam lawannya itu terlal Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Sarnia Yahya
Nak kata kahwin paksa, tidak pula. Kerana dia rela bernikah dengan lelaki pilihan bapak. Seri Haji Salam tidak pandai buat keputusannya sendiri. Anak bongsulah katakan. Ikut sajalah cakap orang tua. Tak rugi mana pun. Lagi untung adalah. “Jadi, macam mana ni?” - Bapak “Entahlah. Ikut bapaklah.” - Seri Memang Seri anak bapak. Semua keputusan bapak yang buat. Dia tahu, bapak akan beri yang terbaik untuknya, walaupun Khalif hanya seorang drebar lori. Dia sendiri Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Amina Noor
Kitab Syarah Hadis 40 atau lebih dikenali sebagai Hadis Arba'in merupakan kumpulan hadis yang disusun oleh Abu Zakaria atau nama sebenarnya Yahya Bin Syaraf bin Husein Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 14.40 (-20%)

MEMBER: RM 14.40 (-20%)

USUAL: RM17.90

NOW: RM 14.32 (-20%)

MEMBER: RM 14.32 (-20%)

By Umar Muhammad Noor
"Ikon Syabab 2" merupakan kesinambungan daripada buku "Ikon Syabab". "Ikon syabab 2" menceritakan tokoh-tokoh pemuda Islam zaman dahulu yang pandai menetapkan matlamat dan mengatur strategi untuk mencapainya. Tokoh-tokoh ini layak menjadi ikutan remaja Islam. Terutama dalam menjalani masa-masa muda yang penuh dengan rayuan hawa nafsu dan bujukan syaitan. Jom kenali pemuda Islam berjiwa besar, seperti Yahya bin Yahya, Imam Malik bin Anas, Imam al-Bukhari, Arthaah bin Munzir da Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 13.60 (-20%)

MEMBER: RM 13.60 (-20%)

By Ahmad Fedtri Yahya
Mengandungi Serbuk Penaik Semangat & Penyentap Jiwa Yang Dibenarkan. Memandang Sinis Tanpa Memahami. Mencerca Tanpa Mendoakan Kebaikan. Menjauhi Tanpa Rasa Belas Untuk Membantu. Kita Alpa Dan Lalai Dengan Nikmat Kesenangan. Subuh … Mengantuk Zuhur … Kekenyangan Asar … Kesesakan Maghrib … Keletihan Isyak ... Kesibukan Buku Puris Yang Ketujuh Ini, Coconut Shake Satu! Merupakan Nukilan Penulis Yang Wajahnya Sering Muncul Dalam Mengacarakan Beberapa Progr Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Adi Mustika
Bumi Syria adalah saksi abadi perjuangan para nabi Allah pada masa lalu. Bumi ini menjadi tempat titisan air mata para Nabi Allah yang diusir oleh kaum mereka. Bumi ini menjadi tempat hijrah (menyelamatkan diri) yang paling aman bagi para nabi. Bersesuaian dengan firman Allah, “Kami selamatkan rasul-rasul kami dan orang-orang yang beriman, demikianlah menjadi kewajipan atas Kami menyelamatkan orang-orang yang beriman.” (Yunus: 103) Para ulama tafsir menjelaskan, di Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 12.80 (-20%)

MEMBER: RM 12.80 (-20%)

By Ahmad Yahya
Sekiranya tiada penemuan dan penyelidikan umat Islam di abad silam nescaya seluruh manusia sama ada di barat mahupun di timur lebih jauh ketinggalan berabad-abad di belakang dan barang kali mereka tidak pernah mengenal tamadun. Perkataan tamadun diambil daripada bahasa Arab berdasarkan kata kerja Tamaddana. Perkataan sinonim bagi perkataan tamadun juga disebut dalam bahasa Arab sebagai hadharah lawannya badawah yang bermaksud tidak bertamadun, biadab, jahiliah atau uncivilize Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Sarnia Yahya
Haruskah dia setia kepada seseorang yang meninggalkannya begitu sahaja? Berapa lama dia harus menunggu? Mengapa yang di hadapannya tidak diterima seadanya? Dia memang lelaki yang tidak tahu bersyukur. “Aku takkan jatuh cinta pada dia. Adik dan kakak sama aje. Kalau tidak disebabkan umi aku, tak ingin aku berkahwin dengan gadis sedarah dengan perempuan tu.” “Itu dinamakan, kita merancang, Allah yang akan tentukan. Bila hendak bercakap, cuba fikirkan akibatnya...” Learn More
USUAL: RM20.90

NOW: RM 16.72 (-20%)

MEMBER: RM 16.72 (-20%)

By Abu Marwan
Sesungguhnya Palestin adalah Ardhu al-Hijrah (tanah hijrah), dan juga tempat perlindungan para nabi dan rasul daripada musuh-musuh agama Allah. Bumi Palestin merupakan saksi terawal para utusan Allah menyebarkan ajaran Islam. Tanah tumpahnya kelahiran agama [Millah] Ibrahim, yang juga menjadi teras ajaran Rasulullah . Kini Nabi Muhammad  menjadi penyempurna serta penutup risalah-risalah agama yang diajarkan para nabi dan rasul terdahulu. Palestin juga menjadi bu Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Prof. Dr. Muhaya Mohamad
Golongan pemuda bukanlah golongan yang calang-calang. Gelegak darah muda mereka mampu menggerakkan dunia. Siapa pemuda kita pada hari ini, menentukan bangsa kita di hari esok. Ingatlah, masa muda akan dipersoalkan oleh Allah di akhirat kelak. Ikon syabab menceritakan tokoh-tokoh pemuda Islam zaman dahulu yang pandai menetapkan matlamat dan mengatur strategi untuk mencapainya. Tokoh-tokoh ini layak menjadi ikutan remaja Islam. Terutama dalam menjalani masa-masa muda yang penuh Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 12.80 (-20%)

MEMBER: RM 12.80 (-20%)

By Prof. Dr. Muhaya Mohamad
RIYADHUS SHALIHIN yang bermaksud Taman-taman Golongan Solihin ialah kumpulan hadis yang disusun oleh tokoh ulama besar antarabangsa bermazhab Syafi‘i iaitu Imam al-Hafiz Sheikhul Islam Muhyiddin Abu Zakariya Yahya yang kita kenali sebagai Imam an-Nawawi. Kitab ini layak menjadi rujukan dan kajian umat Islam seluruh dunia. Kitab asal Riyadhus Shalihin telah diringkaskan oleh seorang ulama terkenal, Syeikh Yusuf bin Ismail an-Nabhani dan dinamakan TAHZIB AN-NUFUS FI TARTIB AD Learn More
USUAL: RM50.00

NOW: RM 40.00 (-20%)

MEMBER: RM 40.00 (-20%)

By Edo Kurniawan
USUAL: RM18.50

NOW: RM 14.80 (-20%)

MEMBER: RM 14.80 (-20%)

By Maula Ibnu Rusyd
Iblis merupakan salah satu makhluk Allah yang boleh dikatakan 'istimewa'. Kenapa? Sebabnya, kerana iblis adalah satu-satu makhluk Allah yang meminta izin daripada Allah secara langsung untuk menggoda dan memperdaya keteguhan iman umat manusia. Ternyata sebagai makhluk istimewa, iblis menyimpan segudang rahsia yang tidak ketahui oleh makhluk lain kecuali para nabi. Salah satu rahsia terbesar yang dibukakan oleh Nabi Muhammad s.a.w adalah amalan-amalan yang mampu melumpuhkan ib Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Tuan Haji Yahya Usman
3 SOLAT HEBAT:DUHA, ISTIKHARAH & TAHAJUD Learn More
USUAL: RM17.90

NOW: RM 14.32 (-20%)

MEMBER: RM 14.32 (-20%)

By 林金城
林金城知食專欄: 1.中國報/知食品味尋寶圖 2008 ~ 2.星洲日報/安樂茶飯 2007 ~ 3.中國報/食本生意 2007 ~ 2008 4.南洋商報/印象寫食2006 ~ 2007 5.星洲日報/知食份子2005 林金城知食部落格: 1.知食份子:http://www.got1mag.com/blogs/kimcherng.php 2.知食庫:http://blog.chinatimes.com/casey 3.知食份子面子書:http://www.facebook.com/eatellectual 其他: 1.擔任2006年光明日報肉骨茶王 Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Harun Yahya
USUAL: RM16.00

NOW: RM 12.80 (-20%)

MEMBER: RM 12.80 (-20%)

By Mohammad Zaini Yahya , Dr.Mohd Sukki Othman
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Haji Yahya B.Emat
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Yahya Kurniawan
USUAL: RM31.50

NOW: RM 25.20 (-20%)

MEMBER: RM 25.20 (-20%)

By Yahya Kurniawan
USUAL: RM35.50

NOW: RM 28.40 (-20%)

MEMBER: RM 28.40 (-20%)

38 Item(s)

*

Back to Top