0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Zalina Binti Yahaya 'Found 71 Related Products
By Yaya Abdul Rahman
Setelah berusaha mencari gerangan yang diamanahkan oleh adik tersayang sehingga ke bumi London, akhirnya Faiqah Asiah bertemu dengan Amar Asyraf yang jaraknya hanya sejengkal. Dek pertemuan itu, dalam kegusaran dan rendah hati serta tanpa berfikir sedalam-dalamnya, Faiqah menyerahkan sesuatu kepada Amar supaya lelaki itu mengetahui tujuan sebenar pencariannya selama ini. Pertama kali Amar Asyraf memandang Faiqah Asiah, mengembalikan harapan dan hasratnya yang terkubur lama de Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Aira Eddy
Demi keadilan seorang bapa pada 3 orang anak lelaki yang berlainan ibu, Tan Sri Armanshah mencipta satu misi pada anak-anaknya. “Papa dah putuskan, Ceo Shah Holdings akan di warisi kepada mana-mana anak papa yang berjaya memberikan Papa cucu dalam masa setahun ni. Anak siapa yang lahir dulu, so dia yang akan jadi Ceo Shah Holdings tu. Itu keputusan muktamad Papa.” – TAN SRI ARMANSHAH Berdesing telinga Arrianshah selaku putera sulung dalam keluarga itu bila mendengar Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Zalina Binti Yahaya
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Zalina Binti Yahaya
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Suriani Binti Sabari
Siri Kolej Vokasional merupakan buku rujukan komprehensif yang disediakan untuk pelajar Tahun 2. Buku ini menyediakan nota dalam bentuk jadual dan ringkasan yang mudah difahami. Kuiz dan latihan disediakan untuk menguji pemahaman pelajar bagi setiap bidang. Jawapan disediakan untuk memudahkan pelajar membuat rujukan. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Raja Norhaliza binti Raja Ismail et al.
This is a series of workbooks for the vocational college market. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 13.50 (-10%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Raja Norhaliza binti Raja Ismail et al.
USUAL: RM15.00

NOW: RM 13.50 (-10%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Wannie Nordin
“Nama saya Intan Darissa binti Ahmad Imran.” – Darissa Bagaikan terpaku Hakim mendengar suara itu memperkenalkan dirinya. Cantik macam bidadari kayangan! Memang cantik, secantik Miss Universe! Ya… Miss Universe! Itulah gelaran yang sewajarnya diberi untuk gadis cantik yang telah berjaya membuat hati lelakinya terusik dan terpikat dengan hanya sekali pandang sahaja. Tetapi, ternyata untuk memiliki cinta Miss Universe yang bernama Darissa itu bukannya mudah; penuh deng Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Emma Zara
Afeeya Daniella binti Datuk Ammar, gadis pan-Asia yang punya segala kelebihan. Namun kerana satu fitnah, Afeeya dibuang oleh bapa kandungnya sendiri pada hari kematian ibunya. Malah kerana fitnah yang sama juga, hubungan Afeeya dan kawan baiknya, Anissa telah musnah. Afeeya akhirnya terpaksa membawa diri dengan identiti yang disembunyikan. Namun takdir Allah, Afeeya terpaksa disatukan dengan lelaki yang begitu membencinya. Dialah Irfan Sufyan Tan Sri Yusuf! “Fan akan kahw Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Zalina Binti Yahaya
Bukan semua masakan yang sedap perlu melalui proses yang memeningkan dan panjang lebar. Kebanyakan masakan yang sedap hanya memerlukan bahan yang sedikit dan cara yang sangat mudah. Berpegang kepada prinsip ini, Chef Zalina Yahaya sajikan 101 Resipi Masakan Mudah dan Cepat khas untuk anda. Buku masakan ini menghimpunkan semua resipi-resipi mudah, ringkas dan senang dibuat oleh sesiapa sahaja, walaupun anda tidak pandai memasak. Kebanyakan resipi-resipi mudah seperti Tom Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.90 (-20%)

MEMBER: RM 23.90 (-20%)

By Abdul Mun'Im Muhammad
Naskhah yang menceritakan tentang riwayat hidup Khadijah binti Khuwailid. Di sebalik kelembutan wanita Quraisy ini, beliau merupakan ahli perniagaan yang amat dikenali dan memiliki harta kekayaan yang banyak. Wanita pertama yang beriman kepada ALLAH SWT dan Rasul-NYA ini banyak membantu dari segi menginfakkan hartanya dan memperteguhkan tekad baginda me¬laksanakan risalah dakwah. Malah beliau pernah menerima salam daripada ALLAH SWT dan malaikat Jibril. Betapa mulianya keper Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Siti Hajar Aladin
"Rindu ke Tanah Suci tetapi bajet masih tidak mencukupi? Ingin melihat tempat penggambaran Lord Of The Ring di New Zealand? Bermain dengan kangaroo di Perth, Australia? Impikan percutian bajet bertaraf 5 bintang? Bagaimanakah cara pengurusan nya? Visa? Transport? Hotel? Perjalanan pengembaraan seperti pakej travel 5 STARS tetapi ianya DIY! Segala nya di dalam KEMBARA DIY BERSAMA SI KECIL! Anda akan jimat beribu ringgit!!!!! Percayalah!!" Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.90 (-18%)

MEMBER: RM 22.90 (-18%)

By Hijanah & Hazalif
Tatkala Tuhan memerdekakan seseorang hamba kerakusan dunia, maka dia berlari keluar daripada penjara 'Syaitan' yang bersalut duka demi menjadi pengganti sang ayah yang mati kerana agama. "Kenapa kalimah Allah ada di pergelangan tangan aku?" "Mengapa muncul lelaki bercahaya dalam mimpiku? Siapa dia?" Aisyah Hijanah, wanita berjiwa lemah, kudratnya keletihan dek sering jatuh tersungkur. Rambutnya ditarik bertubi-tubi, kepalanya ditebuk sehingga dibuang kemanisan dunia, Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Cik Amal Amina
“Aku ceraikan kau, Amna Binti Adam dengan talak satu.” – Hadi Tak sampai sehari memegang gelaran isteri, dia diceraikan. Bertahun dia merawat hati. Membina kembali kepercayaan kepada lelaki dan juga namanya perkahwinan. Empat tahun berlalu... Masa merubah seorang Amna. Tiada lagi Amna yang gemuk dan berjerawat. Yang ada hanyalah Amna yang persis model. Dan statusnya juga berubah. Daripada janda, kini menjadi tunangan Ahmad Isyq Iman. Lelaki yang mulutnya tak pernah ada Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Nur Hanan Mardhiah Ghazali
Perniagaan yang dijalankan Rasulullah s.a.w. atas dasar kejujuran dan reputasi akhlak yang mulia, ramai yang menjadikan baginda sebagai rakan kongsi dalam perniagaan termasuklah Khadijah binti Khuwailid, isteri baginda sendiri. Khadijah mengahwini Rasulullah s.a.w. juga kerana terpesona dengan akhlak yang mulia baginda ketika menjalankan perniagaan. Berbekalkan akhlak terpuji ketika berniaga, baginda menjadi usahawan yang berjaya dan disegani oleh masyarakat arab. Sesua Learn More
USUAL: RM6.50

NOW: RM 5.85 (-10%)

MEMBER: RM 5.85 (-10%)

By Mohd Fadzilah Kamsah & Syaidatun Nazirah binti Abu Zaharin
Buku ini mengupas persoalan cinta menurut perspektif Islam dan psikologi. Ia turut membincangkan nilai-nilai yang berkait rapat dengan cinta seperti rasa tanggungjawab, kasih sayang, keprihatinan, kemesraan, kerinduan, persaudaraan dan juga kebencian yang dikupas mengikut perspektif Islam. Terdapat pelbagai definisi, jenis dan kefahaman yang berkaitan dengan cinta. Persoalan cinta membabitkan semua golongan bermula dari dalam kandungan sehinggalah menjelang hari kematian. Ole Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 19.80 (-10%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Sha Ibrahim
Yang ‘hantu’ itu Hud, itu persepsi Orked terhadap lelaki itu pada pertemuan pertama mereka. Gelaran itu diberi kerana Hud makan di tengah hari di bulan puasa. Bagi Orked, dia tidak menganggap Hud sebagai musuhnya, dia cuma tidak sukakan lelaki itu. Tapi, setiap kali bertemu Hud, ada saja perang mulut terjadi. “Hati saya kuat mengatakan encik memang tak puasa.”– Orked "Nasib baik aku fikir ni kampung kau. Kalau tak, tahu lah nasib kau.” – Hud. Dan apabila tiba-ti Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ramlee Awang Murshid
LAN LANI, JIMMY YEOH, PRAKASH KUMAR dan FARID JA’AH membunuh mangsa-mangsa mereka dengan kejam. Masing-masing melakukannya dengan cara yang hampir serupa. Angka 302 dilakar di dahi mangsa. Sejurus itu, mereka menghubungi polis dan melaporkan bahawa hukuman mati telah dilaksanakan. Ketika diberkas, mereka menyerah diri dalam keadaan bertelanjang bulat. Bagaimanapun, motif sebenar setiap pembunuhan sangat kabur. Andai dipadankan dengan psikologi manusia, ternyata mereka yang Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Noor Suraya binti Adnan Sallehudin
101 RESIPI AIR TANGAN MAK CIK RAJA Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 29.90 (-0%)

By Hessa Widad
Selagi kita bernafas, selagi kita bersujud pada yang Satu, jangan pernah rasa putus asa untuk hidup. “Dengar sini, Ain Farhana binti Sulaiman, aku ceraikan kau dengan talak satu.” – Azlan “Terima kasih.” – Ain Farhana Lega. Walaupun perkahwinan yang terbina selama 16 tahun terpaksa dibubarkan. Dia perlu bebas. Bebas daripada kecurangan suaminya. Belum sempat mencari bahagia baru,niatnya sudah terhalang dek desakan Azlan supaya mereka bersatu semula. “Ha Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Syamnuriezmil
Hanya kerana mahukan sebuah dewan sekolah bagi memudahkan anak muridnya belajar, Thiya terpaksa menyamar menjadi calon menantu Tengku Fareha untuk anaknya, Tengku Faal Haris... Yang merupakan ‘seorang’ buaya! Mulanya, Thiya ingatkan penyamaran itu dah kantoi apabila Tengku Fareha betul-betul muncul. Sekali... Tengku Fareha pun mula berlakon. Rupa-rupanya, Tengku Fareha ada agenda lain! Tengku Fareha menyuruh Thiya terus menyamar dan... Terpaksalah Thiya bertahan dengan Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

By Chef Zalina Binti Yahaya
101 RESIPI KEK KONTINENTAL Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.92 (-20%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Aira Eddy
Pilihan jodoh oleh Syarifah Al Bahiyah adalah pilihan muktamad. Setiap butir perkataan yang keluar daripada mulutnya adalah arahan mati. Mampukah cucu kembar pertama Syarifah Al Bahiyah, Tengku Zaim Hakimi bin Tengku Zahid Harith mencari gadis yang sekufu dengannya sebelum tempoh yang diberikan tamat? "I don't have someone special in my heart. Someone yang sesuai untuk dijadikan calon isteri. Along rasa macam nak give up!" - Tengku Zaim Hakimi Cinta yang tiba-tiba datan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Hafizah Yahaya
KARYA "STUDY LEPAK RESULT GEMPAK "merupakan sebuah perkongsian pengalaman 5 beradik Professional Huffaz (PROFAZZ)yang berjaya dengan cemerlang dalam bidang akademik.Disampaikan dalam bentuk tip,teknik serta cerpen secara santai dan menarik Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 34.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.60 (-10%)

By Syamnuriezmil
Setia itu mahal yang tak mampu dipertahankan oleh orang murahan. “Malique Gregory Kamal bin Grey Muslim...” “Saya...” “Aku nikahkan dikau dengan anak saudara aku, Nisa Ardina binti Nizar dengan mas kahwinnya sebanyak RM1000 ringgit tunai...” “Aku terima nikahnya Nisa Ardina binti Nizar dengan mas kahwinnya RM1000 tunai.” Keputusan mereka untuk berkahwin memecahkan dua hati. Hati Datin Musalma, mummy Mr. Grey yang menuduh Nisa menggoda anaknya de Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 34.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.60 (-10%)

By Zaiton Abd Rahman
“ Aleesya Syaurah binti Ahmad Kamil. Aku ceraikan engkau dengan talak satu. Berambus kau dari hidup aku!” – Emir Haidar Kisah Emir Haidar dan Aleesya Syaurah yang berpisah kerana satu tragedi yang berlaku. Aleesya membawa diri ke Kuala Terengganu manakala Emir Haidar membawa diri ke Busan, Korea. Ketika sedang melayan perasaan rawan di hadapan Masjid Terapung, Aleesya ditegur oleh seorang lelaki yang dikenalinya. Allah temukan Aleesya dengan lelaki itu dalam keadaan yan Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Syamnuriezmil
Aku, Dian Aryani binti Aryan, berusia 30 tahun dan merupakan penulis sepenuh masa. Aku suka bereksperimen dengan manuskrip aku. Aku cuba untuk mencari kelainan dalam setiap manuskrip yang aku tulis. Termasuklah manuskrip keempat ini. Tapi... Kak Adibah, editor aku tak suka pula. Dia kata, manuskrip aku yang terbaru tu rasa cinta antara watak protagonis tak sampai! “Nak tulis, kena tulis betul-betul. Kalau rasa tak boleh tulis cerita macam ni, jangan pandai-pandai tuli Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

Written for both practicing mechanical engineers and students, FUNDAMENTALS OF CIVIL ENGINEERING is packed with comprehensive, practical and instant references to terms, formulae, graphs and tables. This book explains complex technologies through vivid, practical illustrations, informative features and in-depth discussion on current topics and developments in the field of engineering today. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ain Maisarah , Haziq Ridzuan
Siti Nurlinda binti Ratfar, Ketua Gosip The Wannababes... kumpulan paling popular di Sri Bangsar. Semua ahli-ahlinya merupakan anak-anak orang kaya. Profil Linda sendiri tidak kurang hebatnya. Tinggal di kondo mewah, ibu bapa pula menetap di luar negara kerana menguruskan perniagaan di sana. Namun, segalanya hanyalah cerekarama yang dicipta. Hakikatnya, Linda hidup amat sederhana. Menetap di kawasan setinggan, ayahnya bekerja sebagai kerani kerajaan. Demi mengaburi mata Th Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Chef Fazalina
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By Chef Fazalina
100 RESIPI BISKUT MUDAH & SEDAP - LANGKAH DEMI LANGKAH Learn More
USUAL: RM34.90

NOW: RM 34.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.41 (-10%)

By Mohd Shahremy Ikmal
Namaku Bedah binti Bedul. Nama indah pemberian ibu dan arwah bapa adalah hasil gabungan nama mereka berdua iaitu Bedul dan Hamidah. Berkali-kali aku meminta daripada ibu supaya dia benarkan penukaran nama. Namun, katanya namaku itu tanda cinta dia dan arwah bapa. Oleh itu, aku tidak dibenarkan sama sekali menukarnya. Boleh ke aku lalui kehidupan aku dengan nama Bedah? Aduh, malunya…Hanya Tuhan saja yang tahu. “Saya nak gunakan nama Puteri Anis!” “Puteri Anis? Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ooi Kok Hin , Kumar Aish , Nik Mohamed Rashid Ni
24 universities. 7 countries. 1 hope. These are the voices of young Malaysians all over the world--penning down our dreams, fears, concerns, aspirations, and hope to our nation, our home. Featuring letters by: Azalia Zaharuddin, Fikri Fisal, Ng Jung Kian, Aish Kumar, Zaryff Razali, Tan Heang Lee, Billy Hoo, Nurul Ismawi, Ooi Kok Hin, David Lim, Rexy Prakash, Tharmelinggem Pillai, Abdul Rahman Shah, Shamil Norshidi, Shahir Shukor, Benedict Weerasena, Nik Mohamed Rashid Nik Z Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By O-CHA
Cinta pandang pertama ketika usia remaja membuatkan Anis Sofea terlupa tanggungjawabnya sebagai anak dan khilaf. Bagi Anis, dia sanggup melakukan apa sahaja untuk lelaki itu termasuklah menipu ibunya untuk keluar bersama si dia. Sehinggalah satu peristiwa hitam telah terjadi menjadi punca dia kehilangan orang yang tersayang. Anis Sofea nekad meninggalkan si dia yang dikatakan seorang playboy itu. Tujuh tahun berlalu, Anis Sofea yang polos dan naif menjadi seorang yang berbez Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Badrul Hisham , Ida Yunus , Meor Farid , Nazri Arshad , Nordin Yahaya , Rafiee Ghani , Siti Noridah , Wazari Wazir
Walaupun Buku Ini Bertajuk "7 Benua", Tetapi Cerita Yang Dipersembahkan Bukanlah Daripada Kesemua Tujuh Benua Yang Ada Di Muka Bumi. Ianya Sekadar Merujuk Kepada Ruangan Bumi Yang Menjadi Destinasi Mana-Mana Pengembara. Semoga Semua Pembaca Terinspirasi Dengan Kisah Dan Ilmu Yang Ingin Dikongsi Di Dalam Buku Ini. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Julia Basri
Tall, Dark, Handsome. Gadis mana yang tak cair tatkala melihat kelibat Inspektor Idaman Malaya a.k.a Tuan Inspektor Arish Aqlan bin Afzan? Namun, sikap cerewet tak bertempatnya menguji kesabaran. Hanya seorang sahaja yang mampu bertahan dengan perangai cengcongnya iaitu Melina binti Kamil @ Mel, pembantu peribadinya yang paling setia. Sikap Arish membuatkan walid dan maminya pening kepala. Maka, kata putus terus diberi. Cari bakal isteri secepat mungkin atau mereka sendiri Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 23.40 (-10%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Chef Fazalina
Kini membuat mufin, cupcake ataupun pai bukan lagi sesuatu yang sukar. Dengan adanya buku ini anda boleh mempelajari dan mencuba ketiga-tiga jenis makanan ini. Setiap resipi disertakan cara membuat beserta gambar yang lengkap. Tunggu apa lagi, dapatkan buku ini dan hasilkan mufin ataupun cupcake yang menarik. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Syima Syawal
“Happy birthday to you… Happy birthday to you… Happy birthday to you...” Andai lagu itu selalu dinyanyikan ketika majlis ulang tahunnya sebelum ini… namun berbeza tatkala irama dan lagunya bertukar menjadi… “Aku terima nikah Mira Maira binti Amir…” Ketika dia menginjak usia 19 tahun, MIRA MAIRA rasa bingung, keliru dan pasrah. Dengan rasminya dia telah menjadi isteri kepada lelaki yang bernama ALIF HAZRIQ BIN DATO MUSTAFFA HARUN. CEO sebuah syarikat Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Chef Fazalina
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Ailah Diela
"Khalish? Siapa? Anak siapa? Putera raja? Anak Dato' atau Tan Sri mana?" - Umar Ahqaf "Anak Encik Azlan. Bukan sesiapa, tapi dia ada hati yang sangat hebat. And I love him so much." - Elina Safia Macam antara dua darjat! Susahnya untuk lulus ujian menjadi menantu lelaki yang pernah digelar Bad Guy itu. Sesi temuduga mengalahkan nak jadi jeneral. Semua benda Umar Ahqaf ambil kira. Ingat senang nak ambil alih tugasnya sebagai pelindung Elina? "I tak suka budak-budak tu pand Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Syed Yusainee Syed Yahaya
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Hezzy Azra
KALAU sudah nama berbintikan Hambali, semuanya akan diatur… termasuklah mencari calon suami. Bila Leftenan Jeneral kata hitam, maka hitamlah warnanya. Walaupun ketika itu, pelangi sudah jadi 14 warna, Syirin harus akur. Kehadiran Zakhif, telah menggoyahkan hati Syirin. Kali pertama bertentang mata, dia dan Zakhif saling terpesona. Saat bertegur sapa, hati dibaluti bahagia. Bila tidak bertemu, ada rindu yang menderu. Tetapi Zakhif sedar siapa dia. Bagaimana kuatnya cin Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Chef Fazalina
Gabungan 46 resipi yang pasti membuat pembaca tidak sabar untuk memasak. Tanpa menggunakan bahan yang banyak, buku ini dapat memberikan idea dalam penyediaan menu harian. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Aja
Kenali Ainzul Asrizal Tan Sri Hamdan Yahaya.Dia mempunyai ramai perempuan yang sanggup buat apa saja untuk mendapatkan perhatian darinya. Dia bergaya, berkerjaya, berkuasa, berkarisma serta merupakan jutawan di usia yang muda hasil kerja kerasnya sendiri. Ada lagi tambahan, dia merupakan pewaris terbesar empayar perkapalan orang tuanya. Tapi…Dia kaki parti, kaki perempuan dan juga segala kaki-kaki yang bukan menjadi impian yang sering dirindui satu-satunya gadis yang telah Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Kreisya Reisya
Combi Binti Jofree. Itulah nama yang diberi oleh nendanya. Sewaktu kecil setiap kali Combi diejek dan diusik rakan-rakan, ada Abang Hairell dan rakannya yang mempertahankan Combi daripada gangguan rakan-rakannya. Peristiwa itu meninggalkan kesan mendalam kepadanya. Meniti kedewasaan, namanya masih lagi menjadi bahan teguran dan usikan. Kerana itulah di rumah, keluarga memanggil Combi ‘adik’. Bila mula berkenalan dengan kenalan lelaki, Combi menggunakan nama Puteri dan Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 18.90 (-10%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Misbah Em Majidy
Kisah sahabat Nabi adalah kisah paling mulia setelah sejarah hidup Rasulullah yang kita cintai. Seperti al-Quran yang menjadi penawar dan solusi tepat pada permasalahan manusia, percaya tidak, dengan membaca kisah sahabat nabi, kadangkala kita menemui solusi kepada masalah yang kita hadapi kerana mereka pengamal al-quran. Dan Kalamullah adalah fitrah manusia. Di dalam buku ini terdapat dua bahagian. Bahagian 1: Mencontohi Sahabat - Anas Bin Malik - Jabir Bin Abdullah - Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Penulisan2u
1. Dia Jiran Hatiku – Azimah Lily Pertama kali Malia jumpa mamat ni, nasib Malia memang malang. Waktu tu Malia sedang joging dekat area taman ni. Motor yang mamat ni bawa terlanggar lopak air dan terus terkena Malia. Lepas tu dia blah macam tu aje. 2. Jodoh Hati Batu – Nurrul Shuada “Aku terima nikahnya Mia Sofea binti Shafie...” “Eh, salah nama tu, Encik Taufiq!” Belum pun lafaz akad nikah selesai, keadaan mula menjadi riuh-rendah. Ada yang berbisik-bisik, Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Fazalina Bte Ismail
101 RESIPI PENGIKAT KASIH KELUARGA Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 29.90 (-0%)

By Chef Fazalina
USUAL: RM22.90

NOW: RM 22.90 (-0%)

MEMBER: RM 20.61 (-10%)

By Azharudin Mohamed Dali , Azalinariah Abdullah
ROHINGYA, barangkali tidak keterlaluan jika ia dianggap sebagai kaum yang paling malang dan dilupakan di planet ini. Berasal dari Myanmar, hidup secara diaspora selepas lari akibat ditindas dan diseksa oleh tentera yang memerintah. Bukan itu sahaja, sejarah yang mengaitkan mereka berasal dari Arakan, sebuah pusat penyebaran Islam suatu ketika dahulu, tidak membolehkan mereka mendapat kerakyatan di negara sendiri disebabkan penggubalan undang-undang berhubung kewarganegaraan. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Chef Fazalina
STEP BY STEP- HIDANGAN PETANG DAN PENCUCI MULUT Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Chef Fazalina Hj Ismail
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Chef Fazalina
Himpunan 46 resipi yang ringkas dan mudah disediakan untuk pelbagai majlis seperti parti hari lahir, majlis pertunangan, majlis perkahwinan, majlis perpisahan, house warming dan sebagainya. Setiap hidangan tidak memerlukan masa yang lama dan kos yang tinggi. Buku ini dapat membantu anda dalam penyediaan hidangan. Cupcake Kek bersaiz kecil yang dihias dengan pelbagai hiasan yang comel dan menarik. Biasanya ia disediakan untuk kanak-kanak. Tartlet Hidangan tart bersaiz keci Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Syafa Ikhwan
Nama saya Nur Sufrina binti Abdul Razak. Seorang pelajar universiti dan sangat berminat dalam bidang penulisan. Gadis yang biasa-biasa saja, tetapi orang kata senyuman saya manis. Tapi tak ada sesiapa pun yang tahu, saya memikul tanggungjawab yang sangat berat. Ya, tanggungjawab selepas peristiwa hitam itu terjadi dalam hidup saya dan keluarga saya. “Kalau apa-apa jadi kat akak, tolong akak jaga anak ni. Lindungi dia macam anak Suf sendiri. Kakak merayu. Jangan benarkan Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Chef Fazalina
Chef Fazalina Ismail muncul juara dalam Pertandingan Akhir Chef Selebriti Berita Harian 2011 dengan menampilkan sajian asli ala kontemporari. Penulis jemputan ruangan masakan di Majalah RATU dan Berita Harian ini aktif menyertai pertandingan memasak anjuran Nestle, Maggi, Rempah Mak Dara, Adabi, dan banyak lagi. Sebelum ini, beliau pernah berkhidmat sebagai chef di beberapa buah hotel di Malaysia. Bakat dalam bidang masakan diwarisi daripada keluarga sebelah ibu beliau. Bakat Learn More
USUAL: RM5.50

NOW: RM 5.50 (-0%)

MEMBER: RM 4.95 (-10%)

By Chef Fazalina
Chef Fazalina Ismail muncul juara dalam Pertandingan Akhir Chef Selebriti Berita Harian 2011 dengan menampilkan sajian asli ala kontemporari. Penulis jemputan ruangan masakan di Majalah RATU dan Berita Harian ini aktif menyertai pertandingan memasak anjuran Nestle, Maggi, Rempah Mak Dara, Adabi, dan banyak lagi. Sebelum ini, beliau pernah berkhidmat sebagai chef di beberapa buah hotel di Malaysia. Bakat dalam bidang masakan diwarisi daripada keluarga sebelah ibu beliau. Bakat Learn More
USUAL: RM5.50

NOW: RM 5.50 (-0%)

MEMBER: RM 4.95 (-10%)

By Chef Fazalina
Chef Fazalina Ismail muncul juara dalam Pertandingan Akhir Chef Selebriti Berita Harian 2011 dengan menampilkan sajian asli ala kontemporari. Penulis jemputan ruangan masakan di Majalah RATU dan Berita Harian ini aktif menyertai pertandingan memasak anjuran Nestle, Maggi, Rempah Mak Dara, Adabi, dan banyak lagi. Sebelum ini, beliau pernah berkhidmat sebagai chef di beberapa buah hotel di Malaysia. Bakat dalam bidang masakan diwarisi daripada keluarga sebelah ibu beliau. Bakat Learn More
USUAL: RM5.50

NOW: RM 5.50 (-0%)

MEMBER: RM 4.95 (-10%)

By Ramlee Awang Murshid
LAN LANI, JIMMY YEOH, PRAKASH KUMAR dan FARID JA’AH membunuh mangsa-mangsa mereka dengan kejam. Masing-masing melakukannya dengan cara yang hampir serupa. Angka 302 dilakar di dahi mangsa. Sejurus itu, mereka menghubungi polis dan melaporkan bahawa hukuman mati telah dilaksanakan. Ketika diberkas, mereka menyerah diri dalam keadaan bertelanjang bulat. Bagaimanapun, motif sebenar setiap pembunuhan sangat kabur. Andai dipadankan dengan psikologi manusia, ternyata mereka yang Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Siti Rosmizah
Ellana dan Ellani, kembar seiras yang tinggal bersama mak ngahnya selepas kematian ibubapa mereka. Mak Ngah Gayah membezakan kasih sayangnya. Ellana dilayan bagaikan puteri. Sedangkan Ellani diperlakukan tidak ubah seperti hamba abdi. ”Kenapa kau tak mati ikut mak kau! Kau ni memang menyusahkan aku! Dahlah hidup merempat! Buat tak sedar diri pulak! Kalau kau berani lagi melawan aku. Aku sagat-sagat muka kau dengan berus dawai. Biar jadi hodoh! Dasar budak tak guna!” hamun Learn More
USUAL: RM38.90

NOW: RM 38.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.01 (-10%)

By Zahiruddin Zabidi
Aminah binti Wahab lebih dikenali sebagai bonda junjungan Nabi Muhammad s.a.w. Namun pada satu sisi lain, Aminah adalah wanita Quraisy yang terbaik daripada segi keturunan dan kedudukannya pada waktu itu sehingga digelar puteri kaum Quraisy. Beliau adalah isteri kepada Abdullah bin Abdul Muttalib, pemuda Quraisy yang terbaik pada zamannya. Novel ini bercerita berkenaan sisi ini, sisi beliau sebagai isteri yang memberikan sepenuh hatinya untuk seorang lelaki yang bergelar suam Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 15.30 (-10%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

1-71 of 71

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top