0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Zul Aimran Omar 'Found 285 Related Products
By
Al-Quran Perkata Warna Al-Andalus ini adalah sebuah metod atau Panduan Belajar Terjemahan Perkata dengan kaedah diberi warna pada setiap patah perkataan ayat-ayat al-Quran di dalam Bahasa Arab dan Bahasa Malaysia pula tepat dibawah tanpa khat tanpa dipisah atau dipotong pada khat dan tulisan Arabnya. Dengan pengukuhan kata dan tiadanya dipisah khat itu maka ia dapat memberikan kelebihan dan ketenangan dalam membaca kalimah Arab yang lebih besar berbanding yang kebiasanya ter Learn More
USUAL: RM80.00

NOW: RM 64.00 (-20%)

MEMBER: RM 64.00 (-20%)

By Zulfazli Suhaidi
Solekan Air brush semakin menjadi pilihan ramai kerana hasil solekannya yang mulus, bersih dan kemas. Solekannya tipis tetapi penampilannya tetap menarik. Pelajari teknik solekan ini secara terperinci dan betul. Jangan ketinggalan mempelajari ilmu solekan solekan bersama Azman Razali, International Makeup Director yang berpengalaman. Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Syaari Ab Rahman
Perempuan yang baik-baik itu bukanlah perempuan yang sempurna. Tidak sempurna sabarnya, namun mampu menguatkan kesabaran demi zuriat yang disayanginya. Persis Maryam AS. Tidak sempurna keyakinannya, namun mampu meneguhkan hatinya kerana percaya akan janji Allah SWT. Persis ibu Nabi Musa AS. Tidak sempurna masa silamnya, namun demi mengejar peluang syurga, dia sanggup korbankan segalanya. Persis Zulaikha. Melalui buku ini, Ustaz Syaari mengupas kisah-kisah perempuan yang dia Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Anis Akhir
Sembilan mawar kucari… “Nama saya Mawar Zulina.” Lapan dari darah sendiri… “Kenapa tok ma masukkan dua aje bunga mawar tu? Kan ada lagi tujuh botol.” Aina pelik. “Dua bunga mawar tu aje yang elok. Yang lain belum kembang cantik lagi. Tapi, macam boleh buat untuk sebotol lagi ni,” jawab tok ma dengan senyuman misteri. Satu lagi liar berduri… Tiba-tiba satu suara gemeresik lagi halus kedengaran. Merdina mula cuak. Bulu romanya naik mencacak. Peluh-peluh mula Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Dato’ Hj. Zulkifli Abdul Malek
Menariknya pendiri bisnes di negara Jepun dapat menjadikan bisnes mereka bertahan lama dan merupakan negara yang paling banyak mempunyai syarikat lebih 100 tahun di dunia. Pastinya mereka ada rahsia dan cara tersendiri dalam menguruskan bisnes mereka. Pengarang buku ini telah terlibat lebih daripada 30 tahun bersama para pemilik bisnes Jepun telah mengenal pasti 27 ciri dan budaya utama komuniti pendiri bisnes di Jepun. Learn More
USUAL: RM54.00

NOW: RM 54.00 (-0%)

MEMBER: RM 43.20 (-20%)

By Ustaz Zulkarnain Dollah , Asyraff Hafdzan Abdullah
40 Hadis Huru- hara Kiamat – Merupakan sebuah buku yang mempunyai 40 himpunan hadis-hadis sahih berkenaan apa yang akan berlaku semasa kiamat, kesukaran-kesukaran yang bakal dihadapi oleh manusia ketika kiamat dan bagaimana menghadapinya. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Syafiq Zulakifli
Kembara Kewartawanan: Mencari Frekuensi di Laut Merah merupakan karya daripada seorang wartawan muda yang pernah berkhidmat di TVAlhijrah dan IKIMfm. Melalui pengalaman kewartawanan di beberapa negara seperti Gaza, Mesir, Jordan, Arab Saudi, Turki, dan Greece, kisah perjalanan ini dirakamkan agar pembaca sedar bahawa pengalaman inilah yang akan menjadi memoir dalam lipatan kerjaya. Kesinambungan kisah-kisah ini diadun kemas melalui perjalanan realiti seorang wartawan da Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Alisa Omar
Berkisar tentang pengembaraan Alisa Omar dalam menjejaki air terjun yang berusia 1.7 billion tahun di Guyana. Selain dari itu, beliau juga mengembara ke dua lagi negara eksotik di benua Amerika Selatan iaitu Suriname dan French Guiana. Di sepanjang perjalanannya, dia bertemu dengan pelbagai jenis lapisan masyarakat yang bagaikan menunggu kehadirannya untuk membongkar kisah-kisah kehidupan mereka. Antaranya, bagaimana rakyat bangkit selepas terkesan dari insiden berdarah gara Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
It is a divine ritual, a martial art, a combat sport—it's sumo!! A "small" new student, Ushio Hinomaru, appears before the weak little sumo club of Oodachi High School! The words "big" and "heavy" are the rules to this sport, which does not fit this newbie any inch, but this guy goes and does what...!? Ushio and the small sumo club climbs its way to the top! The goal is Hinoshita Kaisan (a title for the highest rank in professional sumo, equivalent of Yokozuna)! A fired up Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 49.90 (-0%)

By
The Four Cardinal Heroes are a group of ordinary men from modern-day Japan summoned to the kingdom of Melromarc to become its saviors. Melromarc is a country plagued by the Waves of Catastrophe that have repeatedly ravaged the land and brought disaster to its citizens for centuries. The four heroes are respectively bestowed a sword, spear, bow, and shield to vanquish these Waves. Naofumi Iwatani, an otaku, becomes cursed with the fate of being the “Shield Hero.” Armed wit Learn More
USUAL: RM32.90

NOW: RM 26.32 (-20%)

MEMBER: RM 26.32 (-20%)

By Gee Azeez
“Kau nak apa sebenarnya ni, kambing?”- JAI “Kenapa kau bersusah payah nak berjoging bagai? Kau kena terima takdir yang kau tu gemuk macam anak gajah.”- HO Hangin satu badan Jai, bila Ho@Haider Omar mengeluarkan kata-kata itu. Mulut Ho memang mulut naga, sentiasa berapi. Jai-Ho, mereka ni memang terkena genetik suka bergaduh. Pantang berjumpa, pasti perang dingin meletus. Apa yang dilakukan oleh Jai, semuanya tidak kena di mata Ho. Jai pula pasti akan membalas Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Xanseviera
"Sabar itu separuh daripada iman." Tapi... ia bukan semudah yang disangka. Apabila berhadapan dengan si panas baran, si hidung tinggi, si panjang tangan... kesabaran kita diuji. Dengan senyuman. Zulaikha terus melangkah dan hadapinya walaupun dia tahu dirinya bukanlah sempurna. keluarga dan kawan-kawan sentiasa di sisi memberi sokongan, namun dalam hati hanya Tuhan yang tahu Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By Arsya Aisya
“Tak payahlah buat muka malu-malu kucing, aku tak teringin pun nak dekat dengan kau. Geli!” – Muslim “Setelah akad terlafaz atas saya, maka suka atau tidak, saya sudah menjadi hak Encik Muslim” – Mariam Diangkat menjadi isteri dalam usia tersangat muda bukanlah sesuatu yang mudah bagi Mariam. Lagi-lagi menjadi isteri kepada seorang Muslim. Kesabarannya sering diuji. Namun untuk berpaling bukanlah Mariam. Dalam diasak kebencian oleh suami sendiri, dia teguh Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Zulkifli Che Noh , Zairoslina Ismail
Menjadi seorang anggota bomba memang sangat mengujakan. Semangat yang berkobar-kobar untuk melaksanakan tugas tidak terbendung. Setiap panggilan kecemasan umpama hadiah yang sangat bernilai. Apa tidaknya, umpama seorang adiwira yang dinanti-nantikan kemunculannya sebagai wira penyelamat. Kehadirannya bisa meredakan hati yang gundah, memberikan ketenangan dan membenihkan harapan. Sebab itulah, pakaian celoreng bomba dicipta menggunakan warna yang terang supaya mudah dilihat Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By
Tomari Hinowa is a normal high schooler, until one day he's told that he has to become the wife of a mysterious creature called Kanenogi. This is the start of their newly married life. Learn More
USUAL: RM21.90

NOW: RM 21.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.90 (-0%)

By A.Darwisy , Suzani Nadzir , Faizul Rahim
KAIN IBU SYAITAN – A. DARWISY Hari pertama Azham bekerja di Muzium Tekstil Negara, dia sudah diganggu dengan perkara-perkara aneh. Bukan dia seorang saja, tetapi hampir semua pekerja di dalam muzium itu turut merasai pengalaman yang menakutkan. Kemuncaknya, adalah pada program Denai Malam yang dianjurkan oleh Jabatan Muzium Malaysia. Apa yang terjadi pada malam itu? Apa pula kaitannya dengan siri kejadian seram yang menimpa mereka sebelum ini? Benarkah muzium itu berhantu Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Hafizul Hakim Bin Mohamad Kerta
Macam mana aku nak beli emas? Duit gaji tak sampai hujung bulan pun kekadang dah kosong! Di dalam buku ini bukan hanya berkongsi ilmu berkaitan tentang emas malah sentuh tentang pengurusan kewangan, panduan beli rumah, dan kaedah menabung yang efisien. Apa yang ditulis berdasarkan pengalaman sendiri selama 9 tahun dengan emas dan ketika di alam pekerjaan. Saya tulis guna ayat santai, sasaran khusus untuk orang muda.Biasanya orang muda tak tahu apa nak buat dulu dengan gaji l Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Shera Zulghafar
“Saya minta maaf, encik! Saya tak sengaja langgar encik!” – MARISA SAFIYYAH Pertemuan tidak sengaja di antara Marisa Safiyah dan Noah Lee Jin Hua menimbulkan bibit-bibit cinta antara mereka. Namun, Noah kecewa apabila mendapat tahu keluarga Safiyyah menjodohkan gadis itu dengan seorang imam muda, Ibrahim. Walaupun hati Safiyyah sudah terpaut pada pemuda bermata sepet itu, dia tetap taat dengan permintaan ayahnya yang ingin bermenantukan Ibrahim. “I tak la Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Hjh Siti Nadzrah Sheh Omar
Menjadi seorang ibu bukan tugas yang mudah. Dialah IBU, dialah ISTERI, dialah ANAK dan dia jualah ASET UMMAH. Melaksanakan tanggungjawab ini pastinya akan berhadapan dengan pelbagai ujian dan cabaran. Kadang-kadang mampu dihadapi, namun kadang-kadang terduduk menangis jua. Inilah sebuah motivasi buat para ibu yang sedang berjuang di medan realiti sebagai pembakar semangat untuk meneruskan misi melahirkan generasi terbaik yang menjadi harapan agama, bangsa dan negara. A Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By Rita Omar
Sebuah buku berbentuk ilmiah yang padat dengan gambar, merangkumi informasi berkaitan minyak pati, minyak pelarut, Aromaterapi dan Keselamatan, Penggunaannya, formulasi Percampuran Minyak Pati, perincian jenis2 minyak pati termasuk urutan asas dan banyak lagi ini mampu dijadikan panduan lengkap kepada mereka yang ingin mendalami ilmu Aromaterapi sebagai kaedah rawatan alternatif. . Kepada pencinta minyak pati dan masyarakat amnya, semoga dengan kehadiran buku ini, sekurang2n Learn More
USUAL: RM48.00

NOW: RM 48.00 (-0%)

MEMBER: RM 43.20 (-10%)

By Syu Ariani
Pertama kali bertemu selepas bertahun-tahun tidak bersua muka, Aliya dan Haziq tetap menjadi seteru sama lain. Semuanya gara-gara stalker tegar Haziq yang menggunakan nama 'Aliya J' hingga tercetusnya salah faham di antara mereka. "Kau memang merenglah. Kat Mikro, kau jadi Melur. Kat luar, kau jadi Mental," - Alif Haziq. "Kau? Bidadara? Ha. Ha. Ha. Raksasa, iyalah kut!" - Aliya Jasmine Disebabkan Suraya dan Farizul, si internet-internet tak bertauliah, akhirnya Haziq melama Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Ustaz Khairuddin Muhammad
Siapakah Zulqarnain yang disebut di dalam surah al-Kahfi? Di manakah tiga tempat yang dilaluinya? Apakah kepentingan mengetahui Zulqarnain? Apakah kaitannya Zulqarnain yang diceritakan di dalam al-Quran dengan Iskandar Zulqarnain di Alam Melayu? Semua persoalan ini akan dijawab secara santai melalui travelog budaya, sejarah, dan eskatologi. Penulis telah pergi sendiri ke tempat-tempat yang disebut di dalam al-Quran dan bertemu sendiri dengan penduduk setempat, menyaksikan bu Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Tajul Zulkarnain
Berdosa - bertaubat - perbaiki diri - buat dosa yang lain pula. Itulah manusia. Tidak pernah maksum. Miskin tidak terkecuali. Menyalahkan orang lain atas takdir yang menimpanya. Mulut orang lain mencerca, Ruji dibelasahnya. Hingga sampai satu saat, Miskin dikurniakan sesuatu yang sudah lama diimpikan. Dia berubah 360 darjah. Menjadi sebaik-baik suami. Namun, sesuatu berlaku. Miskin kembali berdosa. Bila perbuatannya terbongkar, tiada lagi maaf baginya. Bang! "Checkmate!" Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
Al-Quran Tajwid Terjemahan dengan TAG Saiz A5 ✔ Resam Uthmani beserta Tajwid Kod Warna. ✔ Asbabun Nuzul (Sebab turunnya ayat). ✔ Hadis Sahih. ✔ Indeks Tematik. ✔ Kelulusan Kementerian Dalam Negeri (KDN). ✔ Menggunakan kertas khas Al-Quran jenis QPP yang berkualiti tinggi, anti-silau (untuk pembacaan yang lama) dan tahan lama. ✔ Ada tempat letak PEN. ✔ Ada poket untuk letak kad-kad anda. ✔ Ada pembahagian juzuk juga (30 tagging) ✔ Lebih seronok Learn More
USUAL: RM120.00

NOW: RM 96.00 (-20%)

MEMBER: RM 96.00 (-20%)

By Xanseviera
Melukis tu buang masa dan tak ada masa depan? Panas juga telinga ni bila ada orang cakap macam tu. Tak kisahlah naif macam mana pun seseorang tu, jika berusaha bersungguh-sungguh, punya minat mendalam, dia pasti berjaya. Kita tidak berhak mempertikaikan minat orang lain. Sekiranya minat itu dipandang dari sudut positif, maka hasilnya juga positif. Jadi, berilah sokongan dan galakan yang tak berbelah bagi. Kalau bukan kita, siapa lagi? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By Ustaz Zulkarnain Dollah
Al-Quran atau sunah Rasulullah saw dilengkapkan bukan sahaja dengan penetapan akidah, syariah dan akhlak, bahkan dieselitkan juga dengan kisah-kisah menarik yang penuh dengan pengajaran dan panduan bagi kehidupan manusia. Ia adalah kisah-kisah teladan dan panduan terbaik kerana matlamatnya memperbaiki jiwa menusia dengan cara yang indah dan mudah difahami oleh semua peringkat. Ia juga memaparkan contoh-contoh dan watak-watak orang terdahulu yang paling baik ada dalam sejarah Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Mayoto Tokomaru
Aku Takada Haru, AJK Perkara Seram tahun ini. Gara-gara kesilapan sendiri, aku jadi ketua Kelas 5 Ghaib. Walaupun Kyouko tiada, aku tetap berusaha melindungi sekolah ini dengan kerjasama Hana-chan dan Dokupan. Tetapi tempoh aku di sini semakin singkat. Perasaan gelisah pula semakin mendalam. Suatu hari, aku dapat satu petunjuk untuk ke Alam Cermin menerusi satu kes di luar jangkaan. Inilah peluang terakhir aku! Aku pasti akan bawa Kyouko kembali di sini semula. Jom kita be Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
"Masa boleh menjadikan sesebuah masyarakat dan negara maju terkehadapan dengan pembangunan high technology dan menjadi kuasa besar dunia. Penyusunan masa, time-management, quality times sangat penting untuk diwujudkan dalarn diri setiap individu terutama bagi mereka yang ditaklifkan untuk memegang amanah dan tanggungjawab. Buku ini menceritakan: Betapa masa sangat penting diuruskan dalam kehidupan. Menganalisis kepentingan memelihara masa dari pelbagai sudut pandang Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Alisa Omar
Ada kala aku ingin berheni berjalan.Cukup sudah pengembaraan selama ni - sejauh ini. Aku letih dan lelah .kaki ini telah penat melangkah .Namun,bagaimana boleh aku berhenti berjalan sedangkan hidup itu sendiri sebuah perjalanan Dengan kesedaran itu ,aku berjalan lagi - kali isi membelah lautan Hindi cuba untuk meneroka mistik dan pesona di sebuah tempat yang sungguh asing Mauritis, Reunion Island, madagascartelah membuka mataku lebih luas dalam mengenal erti kehidupan dan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Hanny Esandra
Betulkah ada peluang kedua? Tapi, bukan dengan orang yang sama? Ada. Jazman dan Lis Dahlia. Seorang teruna. Seorang janda. Seorang guru yang secara sukarela ditukarkan ke Kampung Muka Pecah dan seorang lagi memang anak jati kampung tersebut. Duduk pula berjiran. Rumah pula bertentangan. Apa lagi? Dalam hati mulalah ada taman. "Sebab selalunya kalau ada pertemuan pertama, mesti akan ada pertemuan kedua. Masuk pertemuan ketiga, abah mesti suruh masuk meminang."- Jazman. Darip Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ramadan Omar
“Aiman!” panggil Mokhtar. Dadanya berdebar. Peluh merenik di dahi. Rasa terkejut masih menguasai dirinya. “Kenapa pak cik? Aiman nak balik,” kata Aiman apabila Mokhtar menariknya. Moktar duduk melutut. Menjadikan dia separas dengan ketinggian Aiman sekarang. Kedua-dua tangannya memegang bahu Aiman. Dua matanya memandang ke dalam mata Aiman. “Itu ayah Aiman ke?” soal Mokhtar sambil mengunjuk kepada Hafizi di dalam kereta. Aiman bingung. Dia berkalih melihat Hafiz Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Shukriah Rodzi
"Mahu dirawat tidak bertemu lawanku, hidup terseksa hingga ke akhir hayatmu, aku tunaikan dendam daripada musuhmu, pecah perut, sampailah ajalmu!" Mariani berdendam dengan Rasyidah kerana adiknya itu bertunang dengan lelaki pujaan hatinya, Hafizul Asyraf. Rupa paras Mariani yang kurang menarik pula sentiasa menjadi umpatan dan cacian Rasyidah. "Aku dah kunci laluan anginnya dari atas dan bawah. Perutnya akan buncit menjadi seperti busung dan tidak akan surut-surut. Aku bua Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ustaz Zulkarnain Dollah
Buku ini menghimpunkan amalan- amalan yang dapat menggugurkan dan menghapuskan dosa-dosa yang dilakukan oleh seseorang hamba. Buku ini juga membicarakan amalan-amalan yang menjadi sebab untuk mendapat pengampunan Allah SWT. Antaranya: • Berwuduk dengan sempurna • Memelihara solat fardhu • Qiamullail • Melaungkan azan • Solat berjemaah • Menyebarkan salam • Berbuat baik • Bersedekah • Menghadiri majlis ilmu • Akhlak mulia dan lain-lain. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Mayoto Tokomaru
Sesiapa memijak anak tangga misteri ke-13 akan hilang dan ghaib. Itu yang disebut dalam legenda 'sumpahan tangga'. Kononnya sumpahan itu yang boleh berpindah ke bangunan lain. Takutlah! Pada suatu hari ada murid Sekolah Rendah Asahi hilang manakala keadaan fizikal Hana-chan pula semakin teruk. Ada anasir jahat bertandang ke sekolah. Eh, entah-entah ia ada kaitan dengan sumpahan anak tangga ke-13? Apa sebenarnya yang Haru nampak bila dia cuba leraikan sumpahan bersama Do Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku ini menceritakan berkenaan kisah hidup, peribadi, perjuangan serta prinsip-prinsip yang menjadi pegangan Syeikh Muhammad Mutawalli Sya’rawi. Pelbagai kisah-kisah menarik dipaparkan di dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Cik Tet
Aisyah Humairah. Gadis malang yang terpilih untuk menyaksikan sendiri kecurangan insan yang dia cintai di hadapan matanya sendiri. Dia terluka. Hatinya hancur dengan onar yang dibuat oleh Tuah Iskandar dan Camelia. Jebat Zulkairnain. Si perengus yang muncul di saat Aisyah masih diburu dengan kenangan yang begitu menyakitkan. Setiap hari dihidangkan dengan kata-kata manis, hati mana yang tidak cair. Kesungguhan serta romantisnya seorang Jebat berjaya memikat hati Aisyah. Tanpa Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Aein Dhiyauddin
Sekali lagi saya tanya ni. Sudi tak kahwin dengan saya-ARYAN LEE No. Tak nak-AAIRA ZULAIKHA AAIRA ZULAIKHA-'Buntut Kuali" itu gelaran yang diberi kepada. Lahir dengan rupa sederhana dan berkulit gelap menjadi bahan ejekan nenek dan sepupunya sejak dari kecil lagi. ARYAN LEE-Kejelitaan yang dimilikinya melebihi seorang wanita. Lelaki yang sangat sempurna. Punya harta dan nama. Puas dia menolak lamaran lelaki jelita itu namun takdir Allah mengikat mereka dalam sebuah Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Rosli Omar
This book showcases birds of the forests — lowland, montane, mangrove — of Peninsula Malaysia. Their choice as the subject matter is tied to their propensity to be “most endangered” due to their habitat’s rapid destruction. Also included are forest edge birds, birds that birders encounter at the edge of forests or along forest tracks. Through photographs which capture their beauty, this book hopes to spark appreciation for these feathered friends and the desire to s Learn More
USUAL: RM100.00

NOW: RM 100.00 (-0%)

MEMBER: RM 90.00 (-10%)

By 王麗蘭
  現在不學馬來語,更待何時?!   政大馬來語人氣名師王麗蘭老師,   用最活潑的方式教您馬來語,   還要帶您認識最熱情的馬來西亞!   雙語溝通不稀奇,第二外語才真正給您一對翅膀!還在猶豫第二外語該選什麼?學馬來語就對了!   臺灣近年大推新南向政策,無論是旅遊、創業或經商,國人對馬來語的需求與日俱增,學習馬來語現在 Learn More
USUAL: RM69.30

NOW: RM 69.30 (-0%)

MEMBER: RM 62.37 (-10%)

By Faizul Rahim
Janji terpateri, jangan pernah didustai! Hanya kerana terkhilaf dalam memilih kawan, Syafa terheret dalam kancah sebuah dendam yang tersimpan puluhan tahun lampau. Tidur malamnya yang sering didatangi oleh mimpi-mimpi seorang wanita bernama Suraya, cukup membingungkannya. Rupa-rupanya, mimpi-mimpi itu telah membuka pekung sebuah kisah lampau yang sengaja dipadamkan daripada memori kehidupan Syafa oleh ‘seseorang’. Ammar, rakan baik Syafa menyedari perubahan Syafa. Dia c Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Sera Zulghafar
“Sibuk tanya pasal tunang aku pula. Sudahlah, Ezza! Kalau tak ada benda nak cakap, tak payah cakap apa-apa. Buat sakit hati aje!” – Kayla Nafisah Shila Ezzani dibesarkan tanpa kasih seorang ibu. Walaupun Tuan Jamal mengahwini Puan Alisa dan memberikannya seorang ibu tiri, Ezza tidak pernah dianggap seperti seorang anak. Ezza tidak mengerti mengapa ibu dan kakak tirinya tidak menyukai dirinya. Nasib baiklah peribadi Haziq tidak begitu. Hanya pada abang tirinya sajalah E Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Christophe Morin , Patrick Renvoise
The Persuasion CodeCapture, convince, and close--scientifically Most of your attempts to persuade are doomed to fail because the brains of your audience automatically reject messages that disrupt their attention. This book makes the complex science of persuasion simple. Learn to develop better marketing and sales messages based on a scientific model; NeuroMap(TM). Regardless of your level of expertise in marketing, neuromarketing, neuroscie Learn More
USUAL: RM83.80

NOW: RM 83.80 (-0%)

MEMBER: RM 75.42 (-10%)

By
*** Pilihan warna Al-Quran adalah rawak. AL-QURAN HUMAIRA EDISI ISTIMEWA ✔ Kulit depan istimewa dengan lakaran latar belakang suasana sekitar Kota Mekah. ✔ 2 pilihan warna yang cukup elegan dan eksklusif; putih & hitam. ✔ Khas dengan kotak edisi terhad dan beg untuk menyimpan Al Quran; sesuai dijadikan sebagai hadiah atau hantaran perkahwinan. ✔ Resam Uthmani beserta Tajwid Kod Warna Resam rasmi Malaysia. Diwarnakan beberapa huruf dan tanda bacaan bag Learn More
USUAL: RM130.00

NOW: RM 104.00 (-20%)

MEMBER: RM 104.00 (-20%)

By Xanseviera
Pergi memancing? Tak naklah! Dahlah bosan, panas pula tu! Kenapa loceng dah nak berbunyi baru dia nak makan? Alahai... susahnya nak cari kasut bersaiz besar. Tolong beritahu kedai mana ada kasut jual kasut saiz 12?! Dilema dan dilema... masalah oh, masalah! Tapi Zulaikha relaks sahaja sebab semua masalah boleh diselesaikan. Walaupun namupak sukar, tapi kalau kena caranya, pasti ada penyelesaian! Kawan-kawan, manusia mana yang tak asa masalah? #BestFriendForever #MasalahData Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By Zulfati Hanis
Benarlah orang kata, rindu pada yang telah tiada amat menyakitkan. Lapan tahun menduda, Nasrul masih berpegang erat pada sumpah setia. Lebih terkilan bila insan yang dinikahi menghadap ILAHI selepas beberapa bulan hidup bersama. Dunia terasa gelap-gelita. Hidup seperti tiada rasa.Datanglah berapa ramai pun calon isteri, tetap tiada seorang pun yang lekat di hati. Bagi Nasrul, Zabrina telah membawa seluruh cintanya ke alam abadi. Sebagai pelukis jalanan, segala apa yang dirasa Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By
Kandungan > Khat Rasm Uthmani > Tajwid berwarna > Terjemahan Melayu > Asbabun Nuzul > Fadilat Ayat > Kumpulan Hadis > Hadis tentang Al-Quran > Kaedah Ilmu Tajwid > Indeks Tematik Learn More
USUAL: RM80.00

NOW: RM 80.00 (-0%)

MEMBER: RM 72.00 (-10%)

By Nik Omar Nik Abdul Aziz
Nukilan ini adalah hasil ilmu, pengalaman dan pengamatan saya kepada senario dakwah dalam kehidupan kita bermasyarakat di Malaysia. Begitu banyak individu dan kumpulan yang komited kepada usaha dakwah dalam pelbagai jalur dan wadah. Masing-masing berusaha atas kapasiti dan keupayaan yang dianugerahkan oleh Allah s.w.t. kepada mereka bagi membawa mesej rahmatan lil Alamin. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Mayoto Tokomaru
Aku Takada Haru dari Kelas 5-1 ambil alih jawatan AJK Perkara Seram tahun ini daripada Senior Tomoka. Bila dewasa nanti, aku bercita-cita untuk jadi pelakon teater. Sila beri tunjuk ajar, ya! Tugas pertama aku adalah hentikan pergaduhan yang selalu berlaku di Sekolah Rendah Asahi. Menurut Kyouko, ini semua angkara dewa wabak. Baiklah, biar aku selesaikan masalah kali ini dengan cara aku sendiri. Tetapi sebelum itu, aku akan dedahkan wajah sebenar ahli-ahli Kelas Ghaib. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Tajul Zulkarnain , Nasa Yusuf
30 cerpen seram dalam buku ini. Sebahagiannya kisah benar dan sebahagian lagi adalah fiksyen. 1. Naskah Mati 2. Etwas 3. Sekilas 4. Pusaka 5. Selamat Tinggal Maya 6. Cindai Laila 7. Jelmaan 8. Kathrina 9. Amukan Roh 10. Incognito 11. Lapar 12. Lemah Semangat 13.Cinta Hati Abah 14. Housemate 15. Rooftop 16. Van Jenazah 17. Tersilap 18. Diari 1 Malam 19. Diary Seorang Penulis 20. Jangan, Mia! 21. 7 Hari Kembali 22. Rindu 23. Dua Penunggu 24. Menyewa De Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Darul Iman
1. Terjemahan bahasa Melayu 2. Dicetak dengan tulisan yang jelas dan menggunakan kertas ‘Matte Art’ yang berkualiti tinggi 3. Di bahagian akhir al-Quran mempunyai indeks ayat yang lengkap untuk rujukan hukum-hukum dan lain-lain perkara 4. Teks al-Quran Rasm Uthmani dan tajwid berwarna 5. Terjemahan nama surah di bahagian atas halaman. 6. Asbab an-Nuzul, menerangkan peristiwa atau sebab-sebab diturunkan ayat-ayat di dalam al-Quran 7. Intisari ayat. Ia memudahkan anda untuk Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By
ZONE: SELURUH NEGERI Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 12.90 (-0%)

By Mayoto Tokomaru
Nama aku Tomoka. Pada musim bunga tahun ini, aku dengan rakan dari kelas 4 Ghaib sebelum ini sepatutnya tidak sekelas. Tetapi tidak sangka, kami bertemu kembali Tahun 5! Kali ini, aku menjadi Ahli Jawatankuasa (AJK) Perkara Seram yang uruskan masalah tentang makhluk ghaib di Sekolah Rendah Asahi melibatkan Hana-chan (roh zashiki-warashi), Kyouko (pari-pari cermin antik) dan Dokupan yang mementingkan glamore. Memandangkan ini tahun kedua, rasanya kami boleh atasi roh dan hant Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By
Pakej Produk > Khat Baru Rasm Uthmani > Terjemahan Terkini Tematik > Asbabun Nuzul > Hadis > Doa Al-Quran Al-Fauzan Terjemahan dilengkapi dengan nota kaki bagi menjelaskan makna-makna kalimah yang kabur dan ayat-ayat yang memerlukan penjelasan yang lebih mendalam. Bertematik untuk membantu pemahaman ayat mengikut tajuk. Terjemahan kontemporari untuk pelbagai generasi. Keluaran eksklusif dengan adanya warna-warna yang menarik. Sesuai dijadikan hadiah kepada suami isteri, ibu Learn More
USUAL: RM50.00

NOW: RM 50.00 (-0%)

MEMBER: RM 45.00 (-10%)

By Fizo Omar
"Aku mulanya gentar di atas pentas berdepan ribuan manusia, tidak banyak yang aku tahu tentang orang lain selain kisah aku sendiri yang beberapa kali tersungkur dan bangkit untuk membina langkah baru" Ini kisah Fizo Omar di sebalik dunia glamor. Bangkit bila bankrap menggunakan penulisan sumber pertama (first person) untuk mendekatkan lagi pemahaman penulisan kepada pembacanya. Fizo Omar berkongsi bagaimana status muflis mampu dijadikan pembakar semangat dan butang tekanan Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Ustaz Ali Omar Al-Hafiz
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Mayoto Tokomaru
Akulah AJK Perkara Seram yang menjaga keamanan Sekolah Rendah Asahi dan ini tahun kedua aku menyandang jawatan itu. Dalam kelas aku ada musuh terkuat iaitu dewa maut perantis bernama MIAN. Aku tidak boleh leka dan perlu berhati-hati sebab dia sentiasa cuba tunaikan hasrat murid dan merampaskan roh mereka sebagai ganti. Suatu hari, MIAN tidak hadir. Dewa maut pun boleh demam ke? Atau ini semua konspirasi untuk perdaya aku?!! Hmm...tetapi aku risau. Jadi aku perlu melawat di Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ahmad Rusydi
Tiba-tiba mata Zainuddin dibuka luas. Dia berpaling merenung wajah Doktor Roslan. Seakan- akan ternampak sesuatu yang menakutkan. “Ke…kenapa awak ni?” Tanya Doktor Roslan risau.“Kasut, doktor! Kasut!” Teriak Zainuddin tersenyum sambil menggegar-gegarkan tubuh Doktor Roslan yang sedang memandu. Doktor Roslan menepis tangan Zainuddin lalu perlahan-lahan memberhentikan keretanya ke tepi jalan. Dia memandang marah kepada Zainuddin. *** “Rumah ni ada tujuh pintu bili Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Xanseviera
Kata orang, bila kita berjaya, kawan-kawan kenal siapa kita. Bila kita jatuh, kita kenal siapa kawan kita. Terpilih sebagai pengawas sekolah membuatkan Syakira sering sibuk dan jarang dapat 'hang out' dengan kawan-kawan. Suatu hari, Zulaikha diperlekeh rakan sejawat Syakira, namun dia hanya mendiamkan diri. Tindakan itu mengundang kemarahan yang lain dan meyifatkan Syakira bongkak dengan jawatannya. Benarkan begitu? Adakah #BestFriendForever akan menjadi #NoMoreFriend? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By
USUAL: RM8.00

NOW: RM 8.00 (-0%)

MEMBER: RM 7.20 (-10%)

By Heliza Helmi , Syed Kadir Aljoofre , Faris Zulkharnane
Bukan mudah untuk mencari cinta. Sebab itu, dalam pengembaraan mencari cinta yang agung janganlah hidup untuk memuaskan jiwa manusia kerana kita tidak akan dapat sempurnakannya. Malah kita akan kecewa di penghujungnya. Hiduplah untuk kebahagian diri dengan membangunkan sebuah Cinta Agung, cinta itu hanya ada pada Allah. Para pengembara cinta ini melalui pelbagai jalan. Merekalah pengembara cinta yang benar, mereka hidup untuk cinta dalam diri mereka, bukan mencari cinta Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

1-285 of 285

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top