0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Zul Aimran Omar 'Found 313 Related Products
By Faizul Rahim , Sufi Abqari , Jul
Sejak kawan baiknya Roslee meninggal dunia, sikap dan perilaku Azmi berubah 180 darjah. Daripada suami dan ayah yang penyayang, Azmi berubah menjadi perengus. Keadaan semakin bertambah parah apabila seorang lagi rakannya meninggal dunia. Sejak itu, dia sering dibayangi ketakutan yang tidak diketahui daripada mana puncanya. Rakan-rakannya satu per satu bangkit menuntut pembelaan daripada Azmi. Azmi terpana, dia tidak tahu bagaimana untuk bertindak. Dia bimbang, andai giliranny Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
Buku ini memaparkan kisah-kisah beberapa makhluk akhir zaman yang disifatkan sebagai makhluk misteri. Bermula daripada para wali Allah, diikuti dengan Nabi Khidir AS bersama Nabi Musa AS dan Raja Zulkarnain yang dikaitkan dengan perkara pelik atau ajaib. Iaitu ‘Air Kehidupan’. Buku ini juga membongkar sipakah tokoh-tokoh Ashab Al-Rayati Al-Sud, Ikhwan, Rugaqa’, Wali Abdal. Pemuda Bani Tamim dan lain-lain, Mereka akan bergabung dengan Al-Mahdi dan Nabi Isa berperang da Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By
AL-QURAN PERJILID ANDALUS (TERJEMAHAN PERKATA +TAJWID BERWARNA + WAQAF IBTIDA') Spesifikasi: Kotak Kulit Kadbod (Box Cardboard cover) Lengkap 30 Juzuk dengan pembahagian 10 juzuk bagi setiap jilid (soft cover) Kertas matte (berwarna putih) Khat Resam Uthmani dan Terjemahan dalam Bahasa Melayu Diluluskan Lajnah Tasheh Al-Quran Kementerian Dalam Negeri (KDN) Malaysia Panduan Tanda Waqaf & Tanda Bacaan Doa Khatam al-Quran Keistimewaan: -Kaed Learn More
USUAL: RM110.00

NOW: RM 110.00 (-0%)

MEMBER: RM 99.00 (-10%)

By
Buku ini mengandungi 14 hadis yang disesuaikan dengan dialog ringkas yang mudah difahami oleh kanak-kanak. Hadis-hadis ini dikumpulkan daripada lagu-lagu Omar & Hana. Disertakan juga pengajaran hadis dan aktiviti menampal stiker. Jom belajar hadis! Alhamdulillah! Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By
Buku ini merupakan buku berkaitan sirah nabi ulul azmi iaitu Nabi Isa A.S. Mengandungi cerita berkenaan mukjizat Nabi Isa A.S yang mampu membentuk seekor burung dan menghidupkan burung dengan izin Allah SWT. Teks cerita adalah bersuku kata berwarna. Sesuai untuk anak-anak membaca dengan lebih jelas dan lancar. Turut dimuatkan aktiviti suai padan, perbezaan, warna, melukis dan sebagainya. Info-info berkenaan riwayat nabi berkenaan dan pelbagai info lain juga diselitkan un Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
Buku ini merupakan buku berkaitan sirah Nabi Ulul Azmi iaitu Nabi Nuh A.S. Mengandungi cerita berkenaan peristiwa banjir besar yang berlaku pada zaman Nabi Nuh. Kecekalan Nabi Nuh menerima setiap dugaan dalam menyebarkan ajaran agama Islam. Teks cerita adalah bersuku kata berwarna. Sesuai untuk anak-anak membaca dengan lebih jelas dan lancar. Turut dimuatkan aktiviti suai padan, perbezaan, warna, melukis dan sebagainya. Info-info berkenaan riwayat nabi berkenaan dan pelbag Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
Buku ini merupakan buku berkaitan sirah nabi ulul azmi iaitu Nabi Ibrahim A.S. Mengandungi cerita Nabi Ibrahim telah dibakar oleh Raja Namrud. Tetapi dengan kekuasaan Allah SWT, Nabi Ibrahim terselamat. Teks cerita adalah bersuku kata berwarna. Sesuai untuk anak-anak membaca dengan lebih jelas dan lancar. Turut dimuatkan aktiviti suai padan, perbezaan, warna, melukis dan sebagainya. Info-info berkenaan riwayat nabi berkenaan dan pelbagai info lain juga diselitkan untuk p Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
Buku ini merupakan buku berkaitan sirah Nabi Ulul Azmi iaitu Nabi Muhammad SAW. Mengandungi cerita berkenaan mukjizat Nabi Muhammad SAW iaitu al-Quran dan kebijaksanaan Nabi Muhammad SAW dalam menyelesaikan peristiwa perletakan Hajarul Aswad. Teks cerita adalah bersuku kata berwarna. Sesuai untuk anak-anak membaca dengan lebih jelas dan lancar. Turut dimuatkan aktiviti suai padan, perbezaan, warna, melukis dan sebagainya. Info-info berkenaan riwayat nabi berkenaan dan Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
Buku belajar Alhamdulillah (AR) padat dengan cerita berkaitan sebutan Alhamdulillah. Ada aktiviti menarik, info dan lirik lagu Alhamdulillah. Jom belajar tentang Alhamdulillah bersama Omar & Hana! Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
Buku belajar Terima Kasih Cikgu (AR) padat dengan cerita berkaitan bagaimana cara untuk kita berterima kasih pada cikgu, ada aktiviti menarik, info, lirik lagu Terima Kasih Cikgu dan nilai murni yang perlu diamalkan apabila berhadapan dengan guru. Mari belajar bersama Omar Hana! Alhamdulillah! Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
Buku belajar Alif Ba Ta(AR) padat dengan cerita kenapa kita perlu belajar Alif Ba Ta. Ada aktiviti menarik, info dan lirik lagu Alif Ba Ta. Mari belajar Alif Ba Ta bersama Omar Hana! Alhamdulillah. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
Buku ini padat dengan cerita berkaitan sebutan Bismillah yang perlu diamalkan. Ada pelbagai aktiviti menarik, info, lirik lagu Bismillahirrahmanirrahim dan nilai murni yang perlu diamalkan. Seronoknya belajar bersama Omar dan Hana. Alhamdulillah. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
Padat dengan cerita, aktiviti, info,lirik lagu dan nilai murni. Seronoknya belajar bersama Omar dan Hana. Alhamdulillah. Buku ini padat dengan cerita berkaitan dengan cara-cara menghormati ibu bapa. Ada pelbagai aktiviti menarik, info, lirik lagu Sayang Mama Papa dan nilai murni yang perlu diamalkan jika kita menyayangi ibu bapa kita. Mari belajar bersama Omar Hana bagaimana cara kita perlu menyayangi ibu bapa kita. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Yaya Abdul Rahman
Setelah berusaha mencari gerangan yang diamanahkan oleh adik tersayang sehingga ke bumi London, akhirnya Faiqah Asiah bertemu dengan Amar Asyraf yang jaraknya hanya sejengkal. Dek pertemuan itu, dalam kegusaran dan rendah hati serta tanpa berfikir sedalam-dalamnya, Faiqah menyerahkan sesuatu kepada Amar supaya lelaki itu mengetahui tujuan sebenar pencariannya selama ini. Pertama kali Amar Asyraf memandang Faiqah Asiah, mengembalikan harapan dan hasratnya yang terkubur lama de Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Prof. Dr. Engku Ahmad Zaki
Memang mudah untuk kita menjawab soalan- soalan tersebut. Tetapi cuba kita tanya pula "Bila maulidur Rasul ?", "Bila nisfu Syaaban?"ataupun "Bila Nuzul Al-Quran?" Nescaya tidak semudah itu kita boleh menjawabnya. Penekanan terhadap kalendar masihi dan pengaruh budaya barat dalam kehidupan seharian kita kadangkala menyebabkan kita lupa tentang kepentingan tarikah-tarikh penting atau hari-hari kebesaran dalam sejarah Islam. . Itulah yang ingin ditonjolkan dalam buku in Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Cik Nor Cinta
RUDE? Bukan biadab. Bukan juga kasar. Tapi… SELAMBA. Kahwin paksa? Itu mungkin cerita klise tetapi, bila dapat seorang isteri yang selamba… itu bukan klise lagi! Sikap selamba Melur itulah yang membuatkan sikap jual mahal Firdaus surut perlahan-lahan. Sikap selamba Melur itu jugalah yang telah mematahkan ego lelaki itu dan mula menyayanginya. Namun, kesetiaan Firdaus terhadap Dee tidak juga goyah dan itulah yang membuatkan Melur pergi bersama hati yang kecewa. Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 27.20 (-20%)

MEMBER: RM 27.20 (-20%)

By
Thirteen-year-old Hana Nono, a girl who aspires to be seen as mature, is beginning middle school in Hagukumi City when she encountered a strange baby named Hugtan and a hamster-like fairy named Harryham Harry who had appeared out of the sky. But amidst the encounter, Hana learned from them that they were pursued by the Crias Corporation, an evil conglomeration from the future who wants Hugtan's Mirai Crystal (ミライクリスタル Mirai Kuristaru) and to alter the present Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 59.90 (-0%)

By ZULKARNAIN DOLLAH
Buku ini menerangkan definisi, hukum-hukum dan merungkai kekeliruan yang berkaitan selain memberi panduanlengkap untuk menunaikan solat secara jamak dan qasar. Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Xanseviera
Zulaikha terjumpa duit ketika berjalan dengan Abang Irfan. Apa Zulaikha nak buat dengan duit tu? Setiap benda yang kita buat pasti ada balasannya. Adakah Zulaikha akan ambil tindakan sepatutnya? Kisah Zulaikha kali ni melibatkan khabar angin seram, cuaca panas membahang, projek sains menarik, papa Zulaikha merajuk dan banyak lagi. Eh, ada konflik antara Zulaikha dengan... seorang kawan? Apa dah jadi?!  Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
Al-Quran Perkata Warna Al-Andalus ini adalah sebuah metod atau Panduan Belajar Terjemahan Perkata dengan kaedah diberi warna pada setiap patah perkataan ayat-ayat al-Quran di dalam Bahasa Arab dan Bahasa Malaysia pula tepat dibawah tanpa khat tanpa dipisah atau dipotong pada khat dan tulisan Arabnya. Dengan pengukuhan kata dan tiadanya dipisah khat itu maka ia dapat memberikan kelebihan dan ketenangan dalam membaca kalimah Arab yang lebih besar berbanding yang kebiasanya ter Learn More
USUAL: RM80.00

NOW: RM 80.00 (-0%)

MEMBER: RM 72.00 (-10%)

By Shaykh Abdullah Bin Abd Al-Aziz Al-Jibreen
“Interaksi Dengan Bukan Muslim Dari Perspektif Sunnah dan Keindahan Agama Islam” adalah satu kajian yang sangat baik dan berjaya memberikan panduan yang meliputi beberapa aspek penting mengenai isu ini. Ia mempamerkan keindahan sebenar agama dalam hubungan interaksi dengan bukan Muslim. Kajian ini boleh dijadikan asas dalam membincangkan beberapa aspek penting dalam interaksi dengan bukan Muslim. Ia boleh dikembangkan lagi untuk memberikan solusi kepada pelbagai permasala Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Zulfazli Suhaidi
Solekan Air brush semakin menjadi pilihan ramai kerana hasil solekannya yang mulus, bersih dan kemas. Solekannya tipis tetapi penampilannya tetap menarik. Pelajari teknik solekan ini secara terperinci dan betul. Jangan ketinggalan mempelajari ilmu solekan solekan bersama Azman Razali, International Makeup Director yang berpengalaman. Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Siti Sarah Hj Omar
Semua orang jika melakukan sesuatu dia mengharapkan akan menjadi amalan yang terbaik. Akan tetapi umumnya di antara kita cuma mengharapkan amalan yang kita lakukan sama ada berbentuk ibadah dan lain-lain amalan kebajikan hanya menjadi terbaik di dunia dan hanya pada pandangan manusia sahaja atau dengan mengharap ganjaran dan faedah berupa kebendaan (duniawi) dan juga berupa pujian dan sanjungan manusia. Sementara ganjaran pahala dan syurga di akhirat serta memburu keredhaan A Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Syaari Ab Rahman
Perempuan yang baik-baik itu bukanlah perempuan yang sempurna. Tidak sempurna sabarnya, namun mampu menguatkan kesabaran demi zuriat yang disayanginya. Persis Maryam AS. Tidak sempurna keyakinannya, namun mampu meneguhkan hatinya kerana percaya akan janji Allah SWT. Persis ibu Nabi Musa AS. Tidak sempurna masa silamnya, namun demi mengejar peluang syurga, dia sanggup korbankan segalanya. Persis Zulaikha. Melalui buku ini, Ustaz Syaari mengupas kisah-kisah perempuan yang dia Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Anis Akhir
Sembilan mawar kucari… “Nama saya Mawar Zulina.” Lapan dari darah sendiri… “Kenapa tok ma masukkan dua aje bunga mawar tu? Kan ada lagi tujuh botol.” Aina pelik. “Dua bunga mawar tu aje yang elok. Yang lain belum kembang cantik lagi. Tapi, macam boleh buat untuk sebotol lagi ni,” jawab tok ma dengan senyuman misteri. Satu lagi liar berduri… Tiba-tiba satu suara gemeresik lagi halus kedengaran. Merdina mula cuak. Bulu romanya naik mencacak. Peluh-peluh mula Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Dato’ Hj. Zulkifli Abdul Malek
Menariknya pendiri bisnes di negara Jepun dapat menjadikan bisnes mereka bertahan lama dan merupakan negara yang paling banyak mempunyai syarikat lebih 100 tahun di dunia. Pastinya mereka ada rahsia dan cara tersendiri dalam menguruskan bisnes mereka. Pengarang buku ini telah terlibat lebih daripada 30 tahun bersama para pemilik bisnes Jepun telah mengenal pasti 27 ciri dan budaya utama komuniti pendiri bisnes di Jepun. Learn More
USUAL: RM54.00

NOW: RM 54.00 (-0%)

MEMBER: RM 48.60 (-10%)

By Ustaz Zulkarnain Dollah , Asyraff Hafdzan Abdullah
40 Hadis Huru- hara Kiamat – Merupakan sebuah buku yang mempunyai 40 himpunan hadis-hadis sahih berkenaan apa yang akan berlaku semasa kiamat, kesukaran-kesukaran yang bakal dihadapi oleh manusia ketika kiamat dan bagaimana menghadapinya. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Syafiq Zulakifli
Kembara Kewartawanan: Mencari Frekuensi di Laut Merah merupakan karya daripada seorang wartawan muda yang pernah berkhidmat di TVAlhijrah dan IKIMfm. Melalui pengalaman kewartawanan di beberapa negara seperti Gaza, Mesir, Jordan, Arab Saudi, Turki, dan Greece, kisah perjalanan ini dirakamkan agar pembaca sedar bahawa pengalaman inilah yang akan menjadi memoir dalam lipatan kerjaya. Kesinambungan kisah-kisah ini diadun kemas melalui perjalanan realiti seorang wartawan da Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Alisa Omar
Berkisar tentang pengembaraan Alisa Omar dalam menjejaki air terjun yang berusia 1.7 billion tahun di Guyana. Selain dari itu, beliau juga mengembara ke dua lagi negara eksotik di benua Amerika Selatan iaitu Suriname dan French Guiana. Di sepanjang perjalanannya, dia bertemu dengan pelbagai jenis lapisan masyarakat yang bagaikan menunggu kehadirannya untuk membongkar kisah-kisah kehidupan mereka. Antaranya, bagaimana rakyat bangkit selepas terkesan dari insiden berdarah gara Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
It is a divine ritual, a martial art, a combat sport—it's sumo!! A "small" new student, Ushio Hinomaru, appears before the weak little sumo club of Oodachi High School! The words "big" and "heavy" are the rules to this sport, which does not fit this newbie any inch, but this guy goes and does what...!? Ushio and the small sumo club climbs its way to the top! The goal is Hinoshita Kaisan (a title for the highest rank in professional sumo, equivalent of Yokozuna)! A fired up Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 49.90 (-0%)

By
The Four Cardinal Heroes are a group of ordinary men from modern-day Japan summoned to the kingdom of Melromarc to become its saviors. Melromarc is a country plagued by the Waves of Catastrophe that have repeatedly ravaged the land and brought disaster to its citizens for centuries. The four heroes are respectively bestowed a sword, spear, bow, and shield to vanquish these Waves. Naofumi Iwatani, an otaku, becomes cursed with the fate of being the “Shield Hero.” Armed wit Learn More
USUAL: RM32.90

NOW: RM 32.90 (-0%)

MEMBER: RM 32.90 (-0%)

By Gee Azeez
“Kau nak apa sebenarnya ni, kambing?”- JAI “Kenapa kau bersusah payah nak berjoging bagai? Kau kena terima takdir yang kau tu gemuk macam anak gajah.”- HO Hangin satu badan Jai, bila [email protected] Omar mengeluarkan kata-kata itu. Mulut Ho memang mulut naga, sentiasa berapi. Jai-Ho, mereka ni memang terkena genetik suka bergaduh. Pantang berjumpa, pasti perang dingin meletus. Apa yang dilakukan oleh Jai, semuanya tidak kena di mata Ho. Jai pula pasti akan membalas Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Xanseviera
"Sabar itu separuh daripada iman." Tapi... ia bukan semudah yang disangka. Apabila berhadapan dengan si panas baran, si hidung tinggi, si panjang tangan... kesabaran kita diuji. Dengan senyuman. Zulaikha terus melangkah dan hadapinya walaupun dia tahu dirinya bukanlah sempurna. keluarga dan kawan-kawan sentiasa di sisi memberi sokongan, namun dalam hati hanya Tuhan yang tahu Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Arsya Aisya
“Tak payahlah buat muka malu-malu kucing, aku tak teringin pun nak dekat dengan kau. Geli!” – Muslim “Setelah akad terlafaz atas saya, maka suka atau tidak, saya sudah menjadi hak Encik Muslim” – Mariam Diangkat menjadi isteri dalam usia tersangat muda bukanlah sesuatu yang mudah bagi Mariam. Lagi-lagi menjadi isteri kepada seorang Muslim. Kesabarannya sering diuji. Namun untuk berpaling bukanlah Mariam. Dalam diasak kebencian oleh suami sendiri, dia teguh Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Zulkifli Che Noh , Zairoslina Ismail
Menjadi seorang anggota bomba memang sangat mengujakan. Semangat yang berkobar-kobar untuk melaksanakan tugas tidak terbendung. Setiap panggilan kecemasan umpama hadiah yang sangat bernilai. Apa tidaknya, umpama seorang adiwira yang dinanti-nantikan kemunculannya sebagai wira penyelamat. Kehadirannya bisa meredakan hati yang gundah, memberikan ketenangan dan membenihkan harapan. Sebab itulah, pakaian celoreng bomba dicipta menggunakan warna yang terang supaya mudah dilihat Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By
Tomari Hinowa is a normal high schooler, until one day he's told that he has to become the wife of a mysterious creature called Kanenogi. This is the start of their newly married life. Learn More
USUAL: RM21.90

NOW: RM 21.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.90 (-0%)

By Fernando De Haro , Omar Fuen
HAUTE CUISINE PARIS: A Culinary Walking Tour A tour of ten Parisian restaurants that have been awarded stars by the Michelin Guide for their excellent cuisine. According to the tradition of this world-renowned guide, tourism and a fine table are combined on a visit to these establishments, whose history frequently goes hand-in-hand with the monuments surrounding them. The work is superbly accompanied by portraits of their respective chefs and by a selection of the recipes tha Learn More
USUAL: RM129.90

NOW: RM 39.90 (-69%)

MEMBER: RM 39.90 (-69%)

By A.Darwisy , Suzani Nadzir , Faizul Rahim
KAIN IBU SYAITAN – A. DARWISY Hari pertama Azham bekerja di Muzium Tekstil Negara, dia sudah diganggu dengan perkara-perkara aneh. Bukan dia seorang saja, tetapi hampir semua pekerja di dalam muzium itu turut merasai pengalaman yang menakutkan. Kemuncaknya, adalah pada program Denai Malam yang dianjurkan oleh Jabatan Muzium Malaysia. Apa yang terjadi pada malam itu? Apa pula kaitannya dengan siri kejadian seram yang menimpa mereka sebelum ini? Benarkah muzium itu berhantu Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Hafizul Hakim Bin Mohamad Kerta
Macam mana aku nak beli emas? Duit gaji tak sampai hujung bulan pun kekadang dah kosong! Di dalam buku ini bukan hanya berkongsi ilmu berkaitan tentang emas malah sentuh tentang pengurusan kewangan, panduan beli rumah, dan kaedah menabung yang efisien. Apa yang ditulis berdasarkan pengalaman sendiri selama 9 tahun dengan emas dan ketika di alam pekerjaan. Saya tulis guna ayat santai, sasaran khusus untuk orang muda.Biasanya orang muda tak tahu apa nak buat dulu dengan gaji l Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By ISOMARS
•Professional grade technical drawing pen suitable for students and professional in Architecture, Drafting, Engineering and Designing fields •High-precision technical pen (size: 0.2) with refillable ink reservoir •Wear-resistant, hard chrome-plated thin tip and stainless steel nib allow exquisite detailed work •Includes a copy of user's manual and a plastic tube cover which covers the pen tip to prevent it from drying •Ink is not included Learn More
USUAL: RM34.90

NOW: RM 34.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.41 (-10%)

By ISOMARS
•Professional grade technical drawing pen suitable for students and professional in Architecture,Drafting, Engineering and Designing fields •High-precision technical pen (size: 0.4) with refillable ink reservoir •Wear-resistant, hard chrome-plated thin tip and stainless steel nib allow exquisite detailed work •Includes a copy of user's manual and a plastic tube cover which covers the pen tip to prevent it from drying •Ink is not included Learn More
USUAL: RM34.90

NOW: RM 34.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.41 (-10%)

By ISOMARS
•Professional grade technical drawing pen suitable for students and professional in Architecture, Drafting, Engineering and Designing fields •High-precision technical pen (size: 0.6) with refillable ink reservoir •Wear-resistant, hard chrome-plated thin tip and stainless steel nib allow exquisite detailed work •Includes a copy of user's manual and a plastic tube cover which covers the pen tip to prevent it from drying •Ink is not included Learn More
USUAL: RM34.90

NOW: RM 34.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.41 (-10%)

By ISOMARS
•Colour: Black, Volume: 25ml •High quality waterproof drawing ink best to be used with Isomars Technical Drawing Pens •Easy-flowing, high opacity ink with excellent adhesion •Lightfast and suitable for all forms of reproduction •Specially formulated pigmented ink with high color purity and does not fade when exposed •Suitable for tracing paper, vellum, drawing paper and line board Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Shera Zulghafar
“Saya minta maaf, encik! Saya tak sengaja langgar encik!” – MARISA SAFIYYAH Pertemuan tidak sengaja di antara Marisa Safiyah dan Noah Lee Jin Hua menimbulkan bibit-bibit cinta antara mereka. Namun, Noah kecewa apabila mendapat tahu keluarga Safiyyah menjodohkan gadis itu dengan seorang imam muda, Ibrahim. Walaupun hati Safiyyah sudah terpaut pada pemuda bermata sepet itu, dia tetap taat dengan permintaan ayahnya yang ingin bermenantukan Ibrahim. “I tak la Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Hjh Siti Nadzrah Sheh Omar
Menjadi seorang ibu bukan tugas yang mudah. Dialah IBU, dialah ISTERI, dialah ANAK dan dia jualah ASET UMMAH. Melaksanakan tanggungjawab ini pastinya akan berhadapan dengan pelbagai ujian dan cabaran. Kadang-kadang mampu dihadapi, namun kadang-kadang terduduk menangis jua. Inilah sebuah motivasi buat para ibu yang sedang berjuang di medan realiti sebagai pembakar semangat untuk meneruskan misi melahirkan generasi terbaik yang menjadi harapan agama, bangsa dan negara. A Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By Rita Omar
Sebuah buku berbentuk ilmiah yang padat dengan gambar, merangkumi informasi berkaitan minyak pati, minyak pelarut, Aromaterapi dan Keselamatan, Penggunaannya, formulasi Percampuran Minyak Pati, perincian jenis2 minyak pati termasuk urutan asas dan banyak lagi ini mampu dijadikan panduan lengkap kepada mereka yang ingin mendalami ilmu Aromaterapi sebagai kaedah rawatan alternatif. . Kepada pencinta minyak pati dan masyarakat amnya, semoga dengan kehadiran buku ini, sekurang2n Learn More
USUAL: RM48.00

NOW: RM 48.00 (-0%)

MEMBER: RM 43.20 (-10%)

By Syu Ariani
Pertama kali bertemu selepas bertahun-tahun tidak bersua muka, Aliya dan Haziq tetap menjadi seteru sama lain. Semuanya gara-gara stalker tegar Haziq yang menggunakan nama 'Aliya J' hingga tercetusnya salah faham di antara mereka. "Kau memang merenglah. Kat Mikro, kau jadi Melur. Kat luar, kau jadi Mental," - Alif Haziq. "Kau? Bidadara? Ha. Ha. Ha. Raksasa, iyalah kut!" - Aliya Jasmine Disebabkan Suraya dan Farizul, si internet-internet tak bertauliah, akhirnya Haziq melama Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ustaz Khairuddin Muhammad
Siapakah Zulqarnain yang disebut di dalam surah al-Kahfi? Di manakah tiga tempat yang dilaluinya? Apakah kepentingan mengetahui Zulqarnain? Apakah kaitannya Zulqarnain yang diceritakan di dalam al-Quran dengan Iskandar Zulqarnain di Alam Melayu? Semua persoalan ini akan dijawab secara santai melalui travelog budaya, sejarah, dan eskatologi. Penulis telah pergi sendiri ke tempat-tempat yang disebut di dalam al-Quran dan bertemu sendiri dengan penduduk setempat, menyaksikan bu Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 23.20 (-20%)

MEMBER: RM 23.20 (-20%)

By Tajul Zulkarnain
Berdosa - bertaubat - perbaiki diri - buat dosa yang lain pula. Itulah manusia. Tidak pernah maksum. Miskin tidak terkecuali. Menyalahkan orang lain atas takdir yang menimpanya. Mulut orang lain mencerca, Ruji dibelasahnya. Hingga sampai satu saat, Miskin dikurniakan sesuatu yang sudah lama diimpikan. Dia berubah 360 darjah. Menjadi sebaik-baik suami. Namun, sesuatu berlaku. Miskin kembali berdosa. Bila perbuatannya terbongkar, tiada lagi maaf baginya. Bang! "Checkmate!" Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
Al-Quran Tajwid Terjemahan dengan TAG Saiz A5 ✔ Resam Uthmani beserta Tajwid Kod Warna. ✔ Asbabun Nuzul (Sebab turunnya ayat). ✔ Hadis Sahih. ✔ Indeks Tematik. ✔ Kelulusan Kementerian Dalam Negeri (KDN). ✔ Menggunakan kertas khas Al-Quran jenis QPP yang berkualiti tinggi, anti-silau (untuk pembacaan yang lama) dan tahan lama. ✔ Ada tempat letak PEN. ✔ Ada poket untuk letak kad-kad anda. ✔ Ada pembahagian juzuk juga (30 tagging) ✔ Lebih seronok Learn More
USUAL: RM120.00

NOW: RM 120.00 (-0%)

MEMBER: RM 108.00 (-10%)

By Xanseviera
Melukis tu buang masa dan tak ada masa depan? Panas juga telinga ni bila ada orang cakap macam tu. Tak kisahlah naif macam mana pun seseorang tu, jika berusaha bersungguh-sungguh, punya minat mendalam, dia pasti berjaya. Kita tidak berhak mempertikaikan minat orang lain. Sekiranya minat itu dipandang dari sudut positif, maka hasilnya juga positif. Jadi, berilah sokongan dan galakan yang tak berbelah bagi. Kalau bukan kita, siapa lagi? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Ustaz Zulkarnain Dollah
Al-Quran atau sunah Rasulullah saw dilengkapkan bukan sahaja dengan penetapan akidah, syariah dan akhlak, bahkan dieselitkan juga dengan kisah-kisah menarik yang penuh dengan pengajaran dan panduan bagi kehidupan manusia. Ia adalah kisah-kisah teladan dan panduan terbaik kerana matlamatnya memperbaiki jiwa menusia dengan cara yang indah dan mudah difahami oleh semua peringkat. Ia juga memaparkan contoh-contoh dan watak-watak orang terdahulu yang paling baik ada dalam sejarah Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Mayoto Tokomaru
Aku Takada Haru, AJK Perkara Seram tahun ini. Gara-gara kesilapan sendiri, aku jadi ketua Kelas 5 Ghaib. Walaupun Kyouko tiada, aku tetap berusaha melindungi sekolah ini dengan kerjasama Hana-chan dan Dokupan. Tetapi tempoh aku di sini semakin singkat. Perasaan gelisah pula semakin mendalam. Suatu hari, aku dapat satu petunjuk untuk ke Alam Cermin menerusi satu kes di luar jangkaan. Inilah peluang terakhir aku! Aku pasti akan bawa Kyouko kembali di sini semula. Jom kita be Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
"Masa boleh menjadikan sesebuah masyarakat dan negara maju terkehadapan dengan pembangunan high technology dan menjadi kuasa besar dunia. Penyusunan masa, time-management, quality times sangat penting untuk diwujudkan dalarn diri setiap individu terutama bagi mereka yang ditaklifkan untuk memegang amanah dan tanggungjawab. Buku ini menceritakan: Betapa masa sangat penting diuruskan dalam kehidupan. Menganalisis kepentingan memelihara masa dari pelbagai sudut pandang Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Alisa Omar
Ada kala aku ingin berheni berjalan.Cukup sudah pengembaraan selama ni - sejauh ini. Aku letih dan lelah .kaki ini telah penat melangkah .Namun,bagaimana boleh aku berhenti berjalan sedangkan hidup itu sendiri sebuah perjalanan Dengan kesedaran itu ,aku berjalan lagi - kali isi membelah lautan Hindi cuba untuk meneroka mistik dan pesona di sebuah tempat yang sungguh asing Mauritis, Reunion Island, madagascartelah membuka mataku lebih luas dalam mengenal erti kehidupan dan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Hanny Esandra
Betulkah ada peluang kedua? Tapi, bukan dengan orang yang sama? Ada. Jazman dan Lis Dahlia. Seorang teruna. Seorang janda. Seorang guru yang secara sukarela ditukarkan ke Kampung Muka Pecah dan seorang lagi memang anak jati kampung tersebut. Duduk pula berjiran. Rumah pula bertentangan. Apa lagi? Dalam hati mulalah ada taman. "Sebab selalunya kalau ada pertemuan pertama, mesti akan ada pertemuan kedua. Masuk pertemuan ketiga, abah mesti suruh masuk meminang."- Jazman. Darip Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ramadan Omar
“Aiman!” panggil Mokhtar. Dadanya berdebar. Peluh merenik di dahi. Rasa terkejut masih menguasai dirinya. “Kenapa pak cik? Aiman nak balik,” kata Aiman apabila Mokhtar menariknya. Moktar duduk melutut. Menjadikan dia separas dengan ketinggian Aiman sekarang. Kedua-dua tangannya memegang bahu Aiman. Dua matanya memandang ke dalam mata Aiman. “Itu ayah Aiman ke?” soal Mokhtar sambil mengunjuk kepada Hafizi di dalam kereta. Aiman bingung. Dia berkalih melihat Hafiz Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Shukriah Rodzi
"Mahu dirawat tidak bertemu lawanku, hidup terseksa hingga ke akhir hayatmu, aku tunaikan dendam daripada musuhmu, pecah perut, sampailah ajalmu!" Mariani berdendam dengan Rasyidah kerana adiknya itu bertunang dengan lelaki pujaan hatinya, Hafizul Asyraf. Rupa paras Mariani yang kurang menarik pula sentiasa menjadi umpatan dan cacian Rasyidah. "Aku dah kunci laluan anginnya dari atas dan bawah. Perutnya akan buncit menjadi seperti busung dan tidak akan surut-surut. Aku bua Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ustaz Zulkarnain Dollah
Buku ini menghimpunkan amalan- amalan yang dapat menggugurkan dan menghapuskan dosa-dosa yang dilakukan oleh seseorang hamba. Buku ini juga membicarakan amalan-amalan yang menjadi sebab untuk mendapat pengampunan Allah SWT. Antaranya: • Berwuduk dengan sempurna • Memelihara solat fardhu • Qiamullail • Melaungkan azan • Solat berjemaah • Menyebarkan salam • Berbuat baik • Bersedekah • Menghadiri majlis ilmu • Akhlak mulia dan lain-lain. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Mayoto Tokomaru
Sesiapa memijak anak tangga misteri ke-13 akan hilang dan ghaib. Itu yang disebut dalam legenda 'sumpahan tangga'. Kononnya sumpahan itu yang boleh berpindah ke bangunan lain. Takutlah! Pada suatu hari ada murid Sekolah Rendah Asahi hilang manakala keadaan fizikal Hana-chan pula semakin teruk. Ada anasir jahat bertandang ke sekolah. Eh, entah-entah ia ada kaitan dengan sumpahan anak tangga ke-13? Apa sebenarnya yang Haru nampak bila dia cuba leraikan sumpahan bersama Do Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

1-313 of 313

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top