0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Zul Aimran Omar 'Found 202 Related Products
By Simon Sebag Montefiore
From the master storyteller and internationally bestselling author - the story of humanity from prehistory to the present day, told through the one thing all humans have in common: family. We begin with the footsteps of a family walking along a beach 950,000 years ago. From here, Montefiore takes us on an exhilarating epic journey through the families that have shaped our world: the Caesars, Medicis and Incas, Ottomans and Mughals, Bonapartes, Habsburgs and Zulus, Rothschild Learn More
USUAL: RM94.90

NOW: RM 94.90 (-0%)

MEMBER: RM 85.41 (-10%)

By Takashi Shiina Rumiko Takahashi
Can the three teenage daughters of demon dog half-brothers Inuyasha and Sesshomaru save their parents, themselves, and both realms from the menace of the seven mystical Rainbow Pearls? Before the trio can continue their perilous journey to the west, they must first complete an all-important task—one way or another, Towa will get to enjoy a cushy heated bath! Then the girls are joined by Takechiyo, Riku, and Rion and head toward the town of Sakai. While facing off against t Learn More
USUAL: RM38.40

NOW: RM 38.40 (-0%)

MEMBER: RM 34.56 (-10%)

Out of stock

By Makoto Ojiro
Unable to sleep at night, Ganta Nakami is cranky and unpopular with his classmates. He discovers that the school observatory, once used by the now-defunct astronomy club, may be the perfect place for a nap—but he’s not alone. Fellow insomniac Isaki Magari is willing to share the observatory with Nakami, and a friendship between the two begins as they bond over the most unlikely things. The school forces the insomiacs’ newly re-formed astronomy club to operate as a pro Learn More
USUAL: RM38.40

NOW: RM 38.40 (-0%)

MEMBER: RM 34.56 (-10%)

Out of stock

By 竹町
蛇」的惡夢尚未結束。 「燈火」用盡謀略,終於揪出CIM內的叛徒, 然而卻因此付出極大的代價。 不僅團隊半毀,莫妮卡也獨自負罪、安危不明。 在所有人都為此絕望狀況感到死心時,「燈火」的吊車尾——莎拉出聲了。 拯救同伴的唯一方法,是抓到一切的元凶也就是宿敵「白蜘蛛」。 明知此舉莽撞,和百合、席薇亞一同奔走的莎拉仍想出一個奇招。 那 Learn More
USUAL: RM38.50

NOW: RM 32.73 (-15%)

MEMBER: RM 32.73 (-15%)

By Arif Zulkifli
Moga suatu hari, kita pulang tanpa rasa sunyi ___ Abi Umi ni tak pernah faham Ain! Semua pilihan Abi dan Umi, tak pernah Ain bantah walau sekali. Setiap kali Ain suarakan keinginannya, semuanya ditentang. Sehingga ada rahsia yang Ain pendam daripada pengetahuan Abi dan Umi. Tak pernah diceritakan kepada sesiapa sebab merasakan dirinya jijik dan berdosa. Apatah lagi, Abi dan Umi orang terhormat. “Jangan menangis. Malu kat orang yang tengok Ain." Jika mereka tidak pernah Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Mohd Faizullizam
Ada yang percaya, ada yang sebaliknya. Namun perkara yang ghaib itu sememangnya wujud. Malah kewujudan benda-benda ghaib ini telah termaktub di dalam Al Quran 1400 tahun yang lalu. Sebagai hamba yang beriman. Kita diwajibkan untuk mempercayainya, tetapi bukanlah bergantung harap padanya. Namun ada di antara kita yang terpilih untuk dibuka hijabnya malah memikul tanggungjawab tanpa sebarang imbuhan melainkan ganjaran dari Allah semata-mata. Kisah ini membawa kalian, menyelami Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 31.50 (-10%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Xanseviera
Zulaikha sedar melukis komik bukanlah satu perkara mudah. Selepas dapat kritikan membina dan bantuan daripada ramai orang, Zulaikha mula perbaiki kelemahannya. Mujurlah Zulaikha dapat sokongan penuh daripada kawan-kawan dan keluarga. Papa Zulaikha pun asyik ambil gambar kerana terlalu bangga. He! He! He! #MelukisKomik #Memento #MelawanNyamuk #TolongJiran #SalahTuduhOrang #KembaraNyunyu #BestFriendForever Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By
USUAL: RM16.99

NOW: RM 14.90 (-12%)

MEMBER: RM 14.90 (-12%)

By Hafizul Faiz
Tak semua pergi adalah kehilangan. Tak semua pergi adalah sia-sia. Banyak yang kita temui di sebalik sebuah kepergian. Adakalanya lebih banyak dari kenangan yang sempat dibina bersama. Kita menjadi seseorang yang baru, setelah kita belajar menerima bahawa hidup tak perlu bergantung seperti dulu. Learn More
USUAL: RM49.00

NOW: RM 49.00 (-0%)

MEMBER: RM 44.10 (-10%)

By Hafizul Faiz
Kita tidak pernah memilih mahu mendewasa bagaimana, tapi ternyata kita tetap saja dewasa. Jika ditanya apa yang paling mendewasakan kita, jawabnya mudah, airmata. Kita membuang banyak airmata untuk akhirnya tiba di titik ini, di titik untuk tersenyum sahaja saat mengenangkan luka-luka lama. Learn More
USUAL: RM49.00

NOW: RM 49.00 (-0%)

MEMBER: RM 44.10 (-10%)

By Noor Husna Zulkifli
Pemimpin yang terbaik tahu cara untuk berkomunikasi secara jelas dan persuasif. Bagaimanakah prestasi anda berbanding dengan mereka? Jika anda tidak membaca apa-apa bahan lain tentang komunikasi efektif, bacalah koleksi 10 artikel ini. Learn More
USUAL: RM59.00

NOW: RM 59.00 (-0%)

MEMBER: RM 53.10 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Mengkaji sirah perjalanan hidup Rasulullah SAW adalah amat penting bagi orang yang beriman agar dapat menjadikan Baginda SAW sebagai uswah dan qudwah. Justeru, buku ini dapat dijadikan panduan untuk lebih memahami dan mendalami bagaimana Baginda menggunakan sepenuh masa hayatnya untuk membawa umatnya ke jalan kebenaran. Buku ini juga disusun satu per satu berdasarkan peristiwa secara ringkas dan mudah melalui jalur kronologi dan garis masa berdasarkan rujukan kitab-kitab sir Learn More
USUAL: RM130.00

NOW: RM 117.00 (-10%)

MEMBER: RM 104.00 (-20%)

By MOHD FAIZULLIZAM
PERMULAAN GALUR ALAM SIGUNTANG Dunia jin digambarkan sebagai dunia yang seakan dunia nyata di sekeliling kita. Berhutan, berpenghuni dan sangat luas. Mendorong dua kembar kacukan jin manusia, Ahmad dan Muhammad beserta adiknya Zaleha, menelusuri liku takdir hidup mereka. Setelah kedua ibu bapa mereka, Merdu dan Megat, dibunuh oleh pemimpin jin yang tidak beragama, Tok Bakawali dengan kejam. Mereka terpisah dalam satu peristiwa yang menyayat hati Muncul dua jin harimau datuk, Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 36.00 (-10%)

MEMBER: RM 32.00 (-20%)

By MOHD FAIZULLIZAM
RAMALAN JAGAT RAYA Rahsia Ram yang selama ini menyelinap di dalam kelam telah terbongkar. Dengan kehadiran Nyang Putih, ia lebih menyulitkan Ram untuk mengecapi apa yang ingin dihajati. Namun, disangka panas hingga ke petang, tapi rupanya hujan di tengahari. Apakah itu Ramalan Jagat Raya? Apa kaitannya dengan Ahmad dan Muhammad hinggakan timbul siluman-siluman kegelapan yang mengaku sebagai dewa dan dewi, tampil untuk menggagalkan mereka? Kesinambungan kali ini akan dipenuh Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 36.00 (-10%)

MEMBER: RM 32.00 (-20%)

By MOHD FAIZULLIZAM
KEBANGKITAN CAHAYA SUKMA Sungguhpun berjaya menghalang kemaraan musuh di Wilayah Buana Utara. Ketewasan di wilayah selatan, telah mengangkat Ramasura menjadi penghulu besar bunian setelah wilayah selatan telah lama tidak berpemimpin. Ini bermaksud cabaran getir masih lagi menghantui Ahmad dan Muhammad. Bidak-bidak Tri Mahadewa pasti tidak akan berputus asa di utara manakala Ramasura pasti akan bermaharajalela di selatan. Mampukah mereka berdua memenuhi Ramalan Jagat Raya? Da Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 36.00 (-10%)

MEMBER: RM 32.00 (-20%)

By FAIZUL RAHIM
~Jangan percaya apa yang dilihat, kerana mata bisa menipu!~ Kehilangan Wafiq menimbulkan keraguan kepada diri sahabatnya, Amir. Bangkai kereta yang tersadai kosong tanpa berjasad menambahkan keresahan. Usaha telah dilakukan dengan pelbagai cara. Kejadian bunuh diri di asrama sekolah tempat Wafiq sepatutnya bertugas menjadi titik awal perjuangan Amir mencari sahabatnya itu.Dalam perjuangan itu, Wafiq tersepit antara realiti dan tipu daya syaitan. Antara batil dan yang hak, Wa Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 12.60 (-10%)

MEMBER: RM 11.20 (-20%)

By SHERA ZULGHAFAR , HYUN YUNZZ & FARHAH AIDDIN
Dunia gelap yang penuh misteri dan mistik. Pelbagai kisah dan pengalaman barangkali dijadikan cerita untuk direnungi. Beranikah anda melihat dan menyelami dunia suram dan seram ini di dalam Kembara Mistik Remaja? Novel ini menghimpunkan 3 cerita hebat iaitu : Memento Mori oleh Shera Zulghafar Two – Hyun Yunzz Edelweiss – Farhah Addin Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

Out of stock

By SHERA ZULGHAFAR
All is fair in love… and law. Agaknya apa yang terjadi apabila dua orang peguam kepala batu bertemu? Takdir menemukan Nur Nadhrah dan Ahmad Raffi sebagai rakan sepejabat di firma guaman yang sama. Sikap Nadhrah yang sambil lewa dan Raffi yang perfectionist membuatkan mereka sering tidak sekepala. “Memang semua graduan luar negara ni tak adab ke?” – NUR NADHRAH “Well, that depends on how we are treated.” – AHMAD RAFFI Orang tua pernah berpesan, jangan terla Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 23.40 (-10%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Takashi Shiina Rumiko Takahashi
Can the three teenage daughters of demon dog half-brothers Inuyasha and Sesshomaru save their parents, themselves, and both realms from the menace of the seven mystical Rainbow Pearls? Living in the present day isn’t easy for Sesshomaru’s daughter Towa. She can’t remember where she came from, must conceal her mysterious powers, and is either worshipped or feared by girls she just wants to befriend. But she has no way of returning to her own time…until the day a demon Learn More
USUAL: RM38.40

NOW: RM 38.40 (-0%)

MEMBER: RM 34.56 (-10%)

By Xanseviera
Ada seorang pelajar baharu masuk kelas Zulaikha! Dahlah kacak, berkarisma, sangat berpengetahuan pula tu. Tapi pelajar ni menyimpan satu rahsia. Dia sebenarnya...makhluk asing?!! Ikuti Zulaikha dan kawan-kawan dalam jilid terbaharu ini untuk banyak lagi kisah menarik dan telatah mencuit hati. #Pelajarbaru #BudakKacak #SuperSentai #HeadphoneBaru #JagaTuturKata #MainPapanSalji #IlusiOptik #BestFriendsForever Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By
Menghimpunkan pelbagai aktiviti di dalam 1 buku bertemakan karakter pilihan Learn More
USUAL: RM16.99

NOW: RM 16.99 (-0%)

MEMBER: RM 16.99 (-0%)

By Cik Nor Cinta
RUDE? Bukan biadab. Bukan juga kasar. Tapi… SELAMBA. Kahwin paksa? Itu mungkin cerita klise tetapi, bila dapat seorang isteri yang selamba… itu bukan klise lagi! Sikap selamba Melur itulah yang membuatkan sikap jual mahal Firdaus surut perlahan-lahan. Sikap selamba Melur itu jugalah yang telah mematahkan ego lelaki itu dan mula menyayanginya. Namun, kesetiaan Firdaus terhadap Dee tidak juga goyah dan itulah yang membuatkan Melur pergi bersama hati yang kecewa. “Abang k Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Sharaf
Kerana bukan semua cerita cinta berakhir dengan sempurna. Dosa yang dilakukan oleh Nawa Safiyya adalah satu sahaja iaitu jatuh cinta dengan Muhammad Feyzal Zavier. Dan lelaki itu, lelaki yang membuatkan Nawa takut untuk jatuh cinta, kembali semula ke dalam hidupnya. Dalam sebuah majlis perkahwinan aturan Butik Blue Tulip, Nawa bertemu dengan Feyzal. Pertemuan Feyzal dengan wanita yang menjelma secara mengejut dan menghilang seperti debu itu selalu bermain di ruang kepala. N Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 24.30 (-10%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By MOHD SHAFIQ ZULKARNAIN
Penulis ini terkenal di sosial media kerana selalu berkongsi video masakan di Instagram dan TikTok. Mempunyai seramai 1.2 juta followers di TikTok dan 446ribu di Instagram, penulis terkenal dengan trademark, sentiasa tersenyum ketika memasak. Buku Masak-Masak Shafiquecute yang pertama ini adalah versi kuih-muih, kek dan pastri, bersama 1 resipi bonus “Daging Dendeng Cute”. Penulis berkongsi resipi dan cara-cara masakan yang mudah dan memberi manfaat bagi semua orang. Be Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Xanseviera
Zaman sekarang semua orang bergantung pada gajet elektronik untuk semua benda. Tapi kalau tenung skrin lama-lama, tentu sakit kepala! Mujurlah mama dan papa Zulaikha ajak pergi bercuti di kampung dan peluang ni digunakan untuk kurangkan kebergantungan pada gajet. Jom baca Kisah Zulaikha jilid terbaru ini untuk tahu bagaimana nak buat trick shot, kapal terbang kertas paling canggih dan macam-macam lagi! #Gajet #BercutiDiKampung #TrickShot #KapalTerbangKertas #JadiPerempuan Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Amir Muhammad
THE BIG BOOK OF MALAYSIAN HORROR STORIES takes us from terrors that are mythological and historical to contemporary and technological. The biggest Fixi Novo anthology yet is set in various states in Malaysia, but the most common states are Darul Distress and Negeri Scary. These brand-new stories are complemented by Chin Yew's equally spooky illustrations. Featuring the following writers: ATIKAH Wahid BISSME S. Adrian CHASE Joni CH'NG Eileyn CHUA CHUA Kok Yee HADI M. N Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 32.00 (-20%)

MEMBER: RM 32.00 (-20%)

By SHARINA ELISA
Sebaik sahaja urusan pengebumian Anuar selesai, Aisyah memperdaya Trisya ke sebuah masjid dan meninggalkan adiknya yang berusia lima tahun itu di situ. Seorang wanita mencecah usia emas yang dikenali sebagai Tok Wan menawarkan diri untuk menghantar Trisya pulang. Malangnya, mereka telah terdengar pertengkaran di antara Mahani dan Aisyah. Dari situ, mereka mendapat tahu bahawa Trisya adalah anak luar nikah di antara ibu dengan lelaki yang bukan ayahnya. Datin Paduka Dahlia yan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By ROYAL KEOSS
Aisyah mungkin nampak seperti gadis biasa, namun hakikatnya dia terlalu istimewa. Malah dia punyai ‘penjaga’ yang tak telus mata sentiasa ada di sisi. Tanpa dia ketahui, ada hati yang mencintai walau tak pernah bertemu mata. “Gadis yang sering mengganggu tidur aku selama ni benar-benar wujud. Aku tak bermimpi.” - ZULHAZMI Maka bermulalah misi sang jejaka cuba memenangi hati si gadis. Jelas bukan mudah untuk menawan hati seorang Aisyah. Gadis yang berjiwa bebas teta Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By NERODNO
Kisah Mr. Guardian Miss Angel bermula dengan pertemuan tanpa sengaja di antara Izz Ardan dan Aufy Zasha. Pertemuan yang menjadikan Izz Ardan sebagai saksi pertumpahan air mata Aufy Zasha, gadis yang langsung tidak dikenalinya. Gadis yang menangis itu bukan sahaja berjaya menarik perhatiannya, malah tangisan gadis yang tidak dikenalinya itu telah membuatkan hatinya sakit bagaikan ditusuk benda tajam. Setelah pertemuan tersebut, Izz Ardan tidak mampu melupakan gadis yang tidak Learn More
USUAL: RM31.90

NOW: RM 31.90 (-0%)

MEMBER: RM 28.71 (-10%)

By 菲爾·休斯頓 , 麥克·弗洛伊 , 蘇珊·卡妮西羅 , 彼得·羅梅瑞
  「我不喜歡那個人,所以更要多了解他。」──美國總統林肯   「真誠與同理心,是讓對方坦白的關鍵要素。」──中情局測謊專家菲爾.休士頓   《紐約時報》暢銷經典!   有話想問清楚,對方總是逃避或冷處理?   大吵一架、嚴詞逼供、威脅利誘都無效?   CIA測謊專家25年來的套話寶典,   父母、老師、伴侶、管理者與商務人士都必 Learn More
USUAL: RM55.45

NOW: RM 55.45 (-0%)

MEMBER: RM 49.91 (-10%)

By EZ Japan編輯部
來日本,怎能不去便利商店? 柚香口味炸雞君、喜多方拉麵飯糰、頂級抹茶瑞士捲…… 必敗的宵夜,旅途的小確幸。 日本特有的歲時演出、超越全球的多元服務、 登峰造極的便利美食、匠心獨具的和風設計。 流行與傳統的縮影,就在這裡。   「Nippon所藏」系列介紹:   專為邁向中高級或正在中高級(N3~N1)日語學習者打造,   閱讀日本,或語言、或 Learn More
USUAL: RM61.60

NOW: RM 61.60 (-0%)

MEMBER: RM 55.44 (-10%)

By Steven Pinker
NEW YORK TIMES BESTSELLER "In our uncertain age, which can so often feel so dark and disturbing, Steven Pinker has distinguished himself as a voice of positivity." - New York Times Can reading a book make you more rational? Can it help us understand why there is so much irrationality in the world? Steven Pinker, author of Enlightenment Now (Bill Gates's "new favorite book of all time") answers all the questions here Today humanity is reaching new heights of scientific unde Learn More
USUAL: RM69.95

NOW: RM 62.96 (-10%)

MEMBER: RM 55.96 (-20%)

By
Kamen Rider Drive 假面騎士 JAP (E / C / M) Shinnosuke Tomari seorang bekas polis elit yang "diturun" pangkat ke Bahagian Penyiasatan Khas, di mana situ bahagian yang menyiasat kejadian pelik terutamanya kejadian "Pecutan Berat" yang menyebabkan orang ramai tidak boleh bergerak. Bila dia dipilih oleh Drive Driver dan Tridoron, Shinnosuke berubah menjadi Kamen Rider Drive dan ditugas berlawan dengan Roidmude yang bercita-cita untuk menawan dunia dengan menghapuskan manusia Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 62.91 (-10%)

MEMBER: RM 55.92 (-20%)

By
Tate no Yuusha no Nariagari盾之勇者成名录 JAP/ENG (E / C / M) Stories of old tell of four otherworldly heroes—wielding the sword, spear, bow, and shield—who defended the land from wave after wave of calamity. With the fate of the world in balance, the kingdom of Melromarc summons these legendary figures; in modern-day Japan, the call is answered, and the unwitting heroes are transported to this fantasy universe. Thrust into Melromarc and given the title of "Shie Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 45.90 (-0%)

By
Tate no Yuusha no Nariagari 盾之勇者成名錄 Season 2 JAP/ENG (E / C / M) With another Wave happening in a week, Naofumi Iwatani and his party have no time to waste. However, when bat familiars raid Lurolona Village and the Wave countdown comes to a halt, the Four Cardinal Heroes reconvene with the queen, Mirelia Q Melromarc, for a quick briefing. The queen presumes that the odd occurrences are linked to the Spirit Tortoise—a threatening creature that has awakened f Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.90 (-0%)

By SUZANA JUMADIL
Takdir yang mengatur jalan hidup dan pertemuan insan. Lantas darjat dan darah keturunan menjadi ukuran nilai kemuliaan menyebabkan manusia tersungkur menghadam makna kasih dan sayang. “Orang kebanyakan dan orang gaji, tak layak duduk makan semeja bersama kita.” - Sharifah Zulfah Kerana marah dan dendam kepada dua wanita yang pernah dikasihi, dia menguburkan segala kenangan dan menyuburkan dendam kepada semua wanita yang ditemui. Perempuan semuanya sama. Menggunakan kecant Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Xanseviera
Ini kali pertama Zulaikha tengok pasukan sorak sekolah beraksi! Nampaknya mereka bersedia untuk menyertai pertandingan sorak. Eh, bersorak bukan pegang pom-pom saja ke? Wah, siap ada aksi akrobatik?! Malik yang pendiam ada bakat tersembunyi. Angela yang serba boleh pula ada... kelemahan? Banyak lagi kisah menarik dalam jilid terbaharu ini! #Cheerleading #BakatTersembunyi #Fobia #MuziumHantu #Workaholic #RajaTrivia #YakinDiri #BestFriendsForever Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By
HANYO NO YASHAHIME 半妖的夜叉姬 SEASON 2 JAP/ENG (E / C / M) Sesshomaru’s daughter, Towa Higurashi returned to ancient war era to search for Dreamy Butterfly and retrieved her twin sister, Setsuna’s memory. Moroha, Inushaya’s daughter, encountered the twins and befriended with them. Zero, Kirinmaru’s elder sister plans to defeat these three, as they’re predicted to defeat her brother, Kirinmaru. Setsuna get defeated during the fight with Kirinmaru. Then, Se Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 45.90 (-0%)

By Hana Ilhami
Ana uhibbuki fillah (Aku mencintaimu kerana Allah) MUHAMMAD: Mempunyai ilmu agama yang tinggi, ditambah dengan 30 juzuk al-Quran di dalam dada, bukanlah bermakna dia tak boleh jatuh cinta. Cinta itu milik setiap insan. Apa yang penting, iman dan takwa dijadikan sempadan agar tidak tersasar. “Khadijah juga tak cantik.” – Zulaikha. “Mempunyai al-Quran dalam dada, merupakan satu kelebihan yang tiada tandingannya. Tentu saja Khadijah lebih cantik dari segala-galanya ma Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

By
USUAL: RM13.99

NOW: RM 13.99 (-0%)

MEMBER: RM 12.59 (-10%)

By
USUAL: RM13.99

NOW: RM 13.99 (-0%)

MEMBER: RM 12.59 (-10%)

By
USUAL: RM13.99

NOW: RM 13.99 (-0%)

MEMBER: RM 12.59 (-10%)

By Xanseviera
Kelas Zulaikha dapat tugasan menjahit apron. Zulaikah yang kreatif mula melakar apron dengan reka bentuk sendiri. Masalahnya... mampu ke Zulaikha jahit apron unik tu? Ikuti Zulaikha menjalani kehidupan seharian sambil belajar cara untuk kurangkan sikap pelupa, kepentingan melakukan aktiviti kecergasan di luar, cara menzahirkan penghargaan untuk persahabatan dan banyak lagi! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Daisy Zahara , Hasreeyati Ramli , Nurul Omar
"KOLEJ MAHLIGAI Kaki yang pucat lesi itu terbuai-buai ke kiri dan kanan di depan mata Maya. Bagaikan terpukau, dia tetus memerhati kaki itu yang mengenai kea rah cabinet sebelum perlahan-lahan kaki itu terhenti. Dia ingin menjerit memeinta tolong, tapi mulutnya bagaikan digam, tidak dapat dibuka langsung. “Ma… ya… ak! Ak!” Susuk itu mula bersuara memanggil. “Tak! Kau dah mati! Dah mati!” – MAYA THE PANTRYGESIST “Kenapa kau usik cabinet tu?” - ALEX Ti Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 11.70 (-10%)

MEMBER: RM 10.40 (-20%)

By Xanseviera
Bawa bekal sendiri ke sekolah lebih menjimatkan dan berkhasiat. Lebih baik lagi jika dapat sediakan juga untuk kawan yang dalam kesulitan. Ikuti Zulaikha dan kawan-kawan buat bento cantik, belajar cara penjagaan kulit, ketahui langkah-langkah untuk elakkan kebakaran di rumah, tengok biri-biri di Cameron Highlands dan banyak lagi dalam jilid terbaharu ini! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Rumie , D. Rafael , Azmeer Shah , Zaifu Zaman Ahmad , Muhammad Fatrim
- Rumie Hayati yang kerasukan dibawa suaminya, Faris dan adiknya Ahmad untuk berubat di rumah Ustaz Omar. Malang apabila laluan biasa kesesakan hingga memaksa mereka menggunakan jalan lama. Detik pertama mereka mengharungi jalan tersebut, satu persatuigangguan yang menyeramkan melanda bingga kereta yang dinaiki terhumban Ice 'dalam curam. Masing-masing terperangkap tiada jalan "Ikeluar. Lebih menggerunkan sesuatu bersifat kejam sedang memburu nyawa mereka di situ! Siapa yang Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Xanseviera
Indah sungguh sebuah persahabatan.Lebih indah lagu sekiranya terjalin dengan nilai murni dan keikhlasan. Zulaikha buat gelang persahabatan sempena Hari Sahabat.Semua orang gembira sebab dapat gelang seorang satu, tapi... mana Zulaikha punya?Ikuti Zulaikha mengenali permainan berpapan, teater, jadi pelukis untuk game dan banyak lagi dalam jilid terbaharu ini. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Romina Garber
Garber's gorgeous novel combines the wonder of a Hogwarts-style magic school with the Twilight-esque dynamics of a hidden magical species that has strict rules about interacting with the human world. - BOOKLIST (Starred Review) Some people ARE illegal. Lobizonas do NOT exist. Both of these statements are false. Manuela Azul has been crammed into an existence that feels too small for her. As an undocumented immigrant who's on the run from her father's Argentine crime-family, M Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 53.91 (-10%)

By Hannaz
Betul kata orang, cinta tak semestinya memiliki. Gadis yang sering berkaca mata itu tidak pernah membayangkan hidupnya akan berubah dalam sekelip mata. Itulah yang terjadi tatkala dia dalam buruan seorang lelaki yang mendendaminya berpuluh tahun lamanya. Yasmin jadi paranoid sehinggakan dia lebih gemar berada dalam dunianya sendiri tanpa mengetahui punca dia didendami Syed Amran. Namun, kehadiran Nash Dzulkarnain merubah segala-galanya. Ada saja lelaki itu di depan mata be Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Eoin Colfer
Artemis's little brothers Myles and Beckett borrow the Fowl jet without permission, and it ends up as a fireball over Florida. The twins plus their fairy minder, the pixie-elf hybrid Lazuli Heitz, are lucky to escape with their lives. The Fowl parents and fairy police force decide that enough is enough and the twins are placed under house arrest. But Myles has questions, like: who was tracking the Fowl jet? Why would someone want to blow them out of the sky? These questions Learn More
USUAL: RM49.95

NOW: RM 49.95 (-0%)

MEMBER: RM 44.96 (-10%)

By
• Panduan Bertema Tematik Dengan Menggunakan 2 Warna. • Tajwid 5 Warna Yang Diwarnakan Pada Teks Al-Quran. • Terjemahan Bahasa Melayu Moden. • Disertakan Dengan Subtopik Bagi Membezakan Setiap Penceritaan. • Dinyatakan Asbabun Nuzul Bagi Ayat-Ayat Pilihan. • Huraian Hadis-Hadis Sahih Yang Berkaitan. • Doa-Doa Pilihan Daripada Al-Quran. • Penjelasan Nota Kaki Berdasarkan Kitab Tafsir. Learn More
USUAL: RM89.00

NOW: RM 89.00 (-0%)

MEMBER: RM 80.10 (-10%)

By Hanina Abdullah
“Saya terima abang yang sekarang, abang yang baik di mata dan hati saya.” PROJEK pertama, ditolak. Projek kedua, tak berkenan. Projek ketiga, ehemmm… Si Alpha Male ni buatkan dirinya setiap malam teringat-ingat pulak! Bukan senang tau hati seorang Emmalyn yang pendiam boleh tergugat. Tapi… yang di sebelah sana terpikatkah? Maklumlah, stok lelaki ala-ala Zul Ariffin kut, takkanlah susah nak cari jodoh? Emmalyn tahu, dirinya dijadikan ‘gula’ untuk menarik Si Tareq. Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Arsya Aisya
Bertemumu menjadikan aku seperti Calla Lily “Kahwin dengan saya?” Qayyum dan Syifaa bertemu secara kebetulan di bumi Paris saat kedua-duanya terluka ditinggalkan insan yang tersayang; Syifaa yang dibelenggu masa lalu dan Qayyum yang berani mencuba. Beberapa jam dilamar Qayyum, Syifaa nekad meninggalkan bumi Paris. Mustahil lelaki itu mampu menerima masa lalunya. Kembali ke Malaysia, dia perlu berdepan dengan kebencian orang tuanya. Itu sangat memedihkan, namun tidak menga Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Xanseviera
ZUPP! Sebatang anak panah melayang hampir mengenai muka Rain. Rupa-rupanya Zulaikha memanah dalam kelas. Bahaya betul! Nampaknya Kira dan Angela pun masuk pertandingan memanah. Eh, Rain pun berbakat memanah? Kisah Zulaikha musim kedua ini sarat aktiviti menarik seperti menanam pokok, kitar semula buku, sukaneka dalam kelas, buat sandwic dan belajar teknik mengambil gambar yang terbaik. Tapi yang paling penting, yakin diri! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Shera Zulghafar
"Yang duka itu cinta. Yang lara itu rindu. Dan, aku masih memilih kamu Indah dan bahagia, dua kata itu cukup menggambarkan betapa sempurnanya hidup Airis Qaisya. Namun, satu kejadian yang menimpa telah meragut segala-galanya. Dalam sekelip mata, indah itu lenyap…. bahagia itu ranap. Kakak kembarnya, Alayna Naira, melarikan diri sebelum perkahwinannya bersama Azhar Iskandar. Ayah dan ibunya pula terlibat dalam satu kemalangan yang meragut nyawa. Belum sempat dia menyap Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Zarif Zulkafli
Memiliki kemahiran untuk mengenali manusia adalah satu kemahiran yang sangat penting lebih-lebih lagi apabila anda merupakan seseorang yang bergelar majikan, ibu bapa, guru, pensyarah, dan segala kerja yang memerlukan anda untuk berjumpa manusia di dalam urusan harian anda. Pada masa kini, kemahiran bercakap telah banyak ditekankan semenjak dari alam persekolahan, sehinggalah ke universiti dan seterusnya di alam kerja. Tetapi kemahiran mengenali "Body Language“ manusia jar Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Aeyfa Nasri
Menggali rahsia dalam rahsia, tanpa sedar nyawa pertaruhan. Hidup adalah sebuah misteri. Kutip semua kunci dan cuba buka tanpa ada kesilapan. Jika tidak... GAME OVER - AQRAM Tanpa sedar, permainan nyawa itu telah meragut hampir seluruh ahli keluarga Imroatul Ain. Dia bagaikan lumpuh untuk meneruskan hidup. Siapa sebenarnya Aqram? Namun, kehadiran Dzul seolah-olah memberi harapan baru buat Imroatul Ain. Lelaki itulah yang menjadi sumber kekuatan untuk dia meneruskan semua ini Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Xanseviera
Dalam kehidupan ini kita dikurniai banyak rezeki. Contohnya kawan rapat, kesihatan baik, keluarga memahami dan masa. Ikuti kisah Zulaikha dan kawan-kawan kali ini yang memfokuskan pada kelebihan menghargai masa, keseronokan bersukan, adab bergurau dan banyak lagi. Eh... hantu perpustakaan muncul lagi...? Warghhh! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

1-202 of 202

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
*

Back to Top