0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Zura asyraf 'Found 97 Related Products
By Emma Maizura
Adam dan Seri… titik pertemuan mereka bermula ketika berebut sebatang Pen Parker di sebuah kedai. Pen Parker yang bakal mencorak hubungan mereka. Ada aura yang membuatkan mereka saling tertarik. Suka Adam menjadi resah bila dapat tahu Seri adalah anak musuhnya, Sufian. Kematian secara tiba-tiba Sufian menjadikan Adam sebagai suspek utama. Puncanya disebabkan Pen Parker milik Adam. Adam menafikan tuduhan itu. Suka Seri bertukar benci dengan sikap tidak mengaku bers Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Dr. Hj. Ahmad Nasir Mohd Yusoff Johan Ismail
Panduan Solat di Luar Kebiasaan Kaedah berwuduk dalam kenderaan Kaedah menentukan arah kiblat Solat jamak dan solat qasar Kaedah solat semasa keuzuran Kaedah solat dalam kenderaan Kaedah solat dengan memakai kasut Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Ustaz Zulkarnain Dollah , Asyraff Hafdzan Abdullah
40 Hadis Huru- hara Kiamat – Merupakan sebuah buku yang mempunyai 40 himpunan hadis-hadis sahih berkenaan apa yang akan berlaku semasa kiamat, kesukaran-kesukaran yang bakal dihadapi oleh manusia ketika kiamat dan bagaimana menghadapinya. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Azura Ramli
Ajari Aku Erti Hidup, sebuah coretan yang benar-benar memujuk hati dan membuat kita lebih bersemangat dan kuat dalam menempuh perjalanan hidup ini. Mengimbas kembali peristiwa yang pernah berlaku sama seperti apa yang dicoret di sini. Membaca karya ini seperti mendengar seseorang sedang memberi nasihat dan bercakap dengan diri sendiri. Dalam hidup ini, ada banyak yang kita hendak, namun bukan semua yang kita perlu dan berhak. Yang meresahkan, ada hal-hal yang tidak perl Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Abdul Latip Talib
Harun bin al-Mahdi Muhammad bin al-Manshur Abu Jaafar Abdullah in Muhammad bin Ali bin Abdullah bin Abbas bin Abdul Muthalib. Nama ibunya Jurasyiyah bint Atha atau digelar Khaizuran. Harun Ar Rasyid lahir pada tahun 148 H di Kota Ray. Menjadi khalifah ketika berumur 25 tahun. Para sahabat Khalifah Harun ar Rasyid bercerita, setiap hari baginda sembahyang sunat 100 rakaat. Bersedekah atau menderma 1000 dirham setiap hari. Apabila pergi menunaikan haji, baginda membawa bersaman Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.32 (-20%)

By Zura Rahman
Syarat-syarat pertaruhan :- Leanne: Tak boleh call/text/jumpa Adrian selama sebulan. Jude: Tak akan jumpa/flirt perempuan selama sebulan. Jika Leanne menang : Jude tak akan jumpa/flirt selama sebulan lagi. Leanne boleh jumpa Adrian. Jika Jude menang : Leanne tak boleh jumpa atau cakap dengan Adrian dan terpaksa ‘date’ Jude selama sebulan. Ternyata Leanne terpaksa date dengan Jude selama sebulan selepas kalah dalam pertaruhan itu. Leanne, si gadis yang nampak lurus Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Shima Awang
Dek ketamakan duniawi, satu kemalangan yang dirancang meragut beberapa nyawa tidak berdosa. Dek cemburu dan dengki sebuah kepercayaan dikhianati. Kerana dendam yang tersimpan lamanya, Puan Aminah telah merancang dengan teliti untuk merampas kembali hak anak, cucu dan insan yang tidak berdosa. “Pastikan tahun depan juga syarikat tu jatuh ke tangan kita. Tengku Yahya dan Nik Rashid harus terima balasan atas setiap perbuatan mereka!” – Puan Aminah Baizura… gadis be Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Azura Rasiddin
Setelah lima tahun melarikan diri ke Barcelona, Heidry pulang ke tanah air untuk menyelamatkan kafe arwah mummynya. Kepulangannya memberi seribu satu erti kepada seseorang. Seseorang yang menantinya selama tujuh tahun. Lebih tepat lagi, tujuh tahun lapan bulan, sepuluh hari. “So, maknanya selama ni kau bukan tak nak fikir pasal kahwin sebab takut bakal suami kau tu tak boleh terima Hafiy, tapi sebab kau tengah tunggu lifetime crush kau?” – Erin Bila lifetime crush Far Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Zura Anwar
“Dani! Awak kena lari dari sini!” “What? I’m not gonna leave you here!” Aku kata kepada perempuan yang aku tak kenali. Perempuan tu berlumuran darah. Dia masih diikat dan badannya dibaringkan di atas katil stretcher. Aku cuba membuka ikatan di tangannya yang diikat ketat dengan katil tu. Tiba-tiba aku dengar bunyi sesuatu yang diseret. Aku tahu benda tu benda tajam. Aku pusing ke belakang. Manusia berhud hitam datang ke arah aku. Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Shukriah Rodzi
"Mahu dirawat tidak bertemu lawanku, hidup terseksa hingga ke akhir hayatmu, aku tunaikan dendam daripada musuhmu, pecah perut, sampailah ajalmu!" Mariani berdendam dengan Rasyidah kerana adiknya itu bertunang dengan lelaki pujaan hatinya, Hafizul Asyraf. Rupa paras Mariani yang kurang menarik pula sentiasa menjadi umpatan dan cacian Rasyidah. "Aku dah kunci laluan anginnya dari atas dan bawah. Perutnya akan buncit menjadi seperti busung dan tidak akan surut-surut. Aku bua Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Abeben
Komik SIFU, menampilkan komik-komik generasi muda yang penuh dengan cabaran dalam mencari identiti daripada artis-artis komik tempatan yang sedang meningkat naik. 1x10=10? karya Abeben, BULI karya Khairul Asyraf, ONLY ONE karya Miiraimi, PROJEK HATI AMIR karya Nash Shahri, JANGAN TINGGALKAN AKU, SHAHEED karya Oz Ishak & Khairul, YA RIJAL karya AbeMat Usul, YANG LEBIH AKU CINTAI karya Abeben & Syafy Zahin. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Rosa Nur
Diculik, dikurung dan diseksa oleh si bongkok kerana ingin melihat orang-orang seksaannya menderita seperti orang yang dicintainya sebelum ini. Antara yang menanggung akibat adalah RAYYAN FIRDAUS, HANNA HANANI dan beberapa orang lagi rakan mereka. Dan ini pula antara kata-kata dendam orang yang dicintai si bongkok... “Kau orang berdua nak tahu tak apa yang aku letak dalam keranda tu? Aku letak lipan. Aku letak kala jengking!” “Ala, tak payahlah nak merayu-rayu. Hati ak Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Razlina Azura
Tuduhan dan kata nista yang dilemparkan, membuatkan hati HANAN diserang rajuk. Lalu dia membawa diri ke Kuala Lumpur. Hanya dengan satu kebetulan, dirinya bertemu dengan SYED FALIQ. Pertemuan yang telah merubah keseluruhan hidupnya. Tatkala usia 19 tahun, dirinya terikat menjadi seorang isteri. Satu kejadian tak terduga telah terjadi kepada diri dan kemudian digantung tidak bertali bertahun lamanya oleh si suami. Kerana kesakitan itu, Hanan memenjarakan hati. Tidak sedikit p Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Azhar Yahya & Fadilah Yaacob
Buku ini dihasilkan oleh pasangan yang diuji Allah SWT dengan dikurniakan penyakit meningitis, alhamdulillah kini dianugerah oleh Ilahi sihat sepenuhnya setelah menjalani pelbagai rawatan dan pembedahan. Setiap pengalaman dan ilmu yang diperoleh digarap dengan pedoman berasaskan hukum syarak, di samping memasukkan nilai tambah tentang kaedah-kaedah melaksanakan ibadah ketika menghadapi keuzuran khasnya buat pesakit. Penulis juga sedaya upaya mengambil pendapat terkuat serta Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Taufiq Razif
Jepun sebuah negara yang luas dan mempunyai keunikan yang tersendiri. Perancangan perjalanan yang teliti akan membolehkan anda menikmati keindahan Jepun semaksimum mungkin. Jangan bazirkan perbelanjaan yang telah dikeluarkan dengan perancangan yang pincang. Sebaiknya, laburkan perbelanjaan yang telah yang telah dikeluarkan untuk merasai keunikan sesuatu tempat dengan lebih mendalam. ROAD TO JAPAN disusun oleh JackSAdli atau dikenali sebagai "Tok" di Group Facebook "Road To J Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Taufiq Razif
"Bayi ibarat kain putih, ibu bapalah yang mencorakkannya." Masyhur ayat tersebut di kalangan masyarakat kita, menunjukkan betapa ibu bapa memainkan peranan yang teramat penting dalam membentuk anak-anak. Tidak dapat tidak, sebagai guru pertama kepada generasi mendatang, ibu bapa perlu mempersiapkan diri dengan ilmu dan pengetahuan keibubapaan, agar anak-anak di bawah naungan masing-masing membesar dengan baik dan sihat. NOTA PARENTING OHSEM DR TAUFIQ RAZIF ini akan mengupas Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Zura Rahman
Kahwin? Agenda kahwin itu tidak pernah termaktub dalam perancangan hidup CK. Tidak pernah terlintas dalam hatinya. Apatah lagi apabila berkahwin dengan KASEH HADANA, kawan baiknya sendiri. Bekas tunang kawan baiknya, NAUFAL. Mana tidaknya, CK ibarat dari planet Marikh dan Hadana pula ibarat dari planet Zuhrah. Apabila bertemu di planet bumi, peperangan demi peperanganlah yang berlaku! Malah, mereka berkahwin pun disebabkan satu peristiwa hitam yang terjadi kepada Hadana. Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Hazira Hanapi , Aman Wan
Kesempitan wang, kedaifan hidup serta keuzuran ibu bapa menjadi pendorong Husna untuk kekal berjaya dalam akademik. Sepenuh hidup dihambakan demi mendapat keputusan cemerlang. Sebuah tawaran biasiswa akhirnya menjadi penentu masa depan dan kesenangan keluarga. Namun, dirinya terpaksa berhadapan dengan beberapa calon pelajar terbaik yang kini menghalang bahagia. Husna terdesak. Sebuah kesilapan akhirnya bertukar menjadi dosa. Langkah yang berdarah tidak mampu disucikan k Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Eliza AB
Nak cari calon suami bukan semudah ABC. Bukan macam pilih sayur di pasar. Kenalah pilih yang betul-betul sesuai dan kena dengan jiwa. Begitulah yang terjadi kepada Qaira Nur Imani. Cadangan Puan Noraini memperkenalkan dia dengan beberapa calon suami membuatkan dia rasa sesak nafas. Qaira Nur Imani, seorang novelis yang serik untuk jatuh cinta lagi. Cukuplah tiga kali dia kecewa kerana bertepuk sebelah tangan. Lantaran itu, pintu hatinya ditutup buat insan yang bergelar lel Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Zura Rahman
Dia bagaikan seorang halimunan. Kewujudannya diakui, tetapi tidak kelihatan di mana-mana. Gerakannya tangkas dan cukup senyap. Kejam dengan senjatanya; dia membunuh tanpa belas kasihan. Dia bergerak di atas satu nama. Codenamenya - GHOST. Apabila Geng Gagak Hitam mengesyaki ada anggotanya belot, mereka melancarkan buruan. Pencarian mereka membawa Geng Gagak Hitam kepada lelaki yang bergelar GHOST. Terselamat dari cubaan dibunuh, dia tercedera. Takdir menemukan dia dengan s Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Zura Fayyad
PERTEMUAN secara kebetulan antara Fawwaz dan Husna Nazihah ataupun dikenali sebagai Hunny tidak seindah yang disangka. Dan kalau boleh dielak, pasti Fawwaz akan rasa bersyukur kerana tidak perlu bertemu dengan gadis ego dan perasan bagus. "Apa ni?" "Baju Cik Hunny tu dah koyak. Takkan nak berjalan depan public dengan baju yang koyak tu? Lainlah kalau Cik Hunny tu bintang Hollywood yang suka tayang badan kat public..." "Busuk tak jaket kau ni? Kalau busuk, kau simpan sajalah Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Azura Rasidin
“Apa yang kau tunggu lagi? Cepatlah masuk kereta,” arah Eiyad dengan nada yang keras. “Err, tak apa. Aku call Uber,” balas Ara tanpa memandang Eiyad. Tumpuannya masih terarah pada skrin telefon. Sedang membuat tempahan. Eiyad terus berjalan ke arah Ara. iPhone gadis itu dirampas. Applikasi Uber ditutup. “Mama suruh aku hantar kau,” kata Eiyad tanpa nada. “Tapi aku tak nak kau hantar aku. Aku boleh pergi sendiri. Kau tak perlu nak ikut cakap mama 24 jam lah Ya Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Azura Zamri
“Kenapa aku diuji?” “Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan, “Kami telah beriman” sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya, Kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan Dia mengetahui orang-orang yang berdusta.” (Al-Ankabut 29: 2-3) Dugaan kita hari ini, insya-Allah Dia tetap permudahkan jalan kita untuk melaluinya biarpun kita merasa seakan tidak menemui a Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Fazura Kamal
Kedengaran bunyi hujan membasahi bumi. Aku mendongak ke langit. Langit yang dihiasi kerlipan bintang pada awalnya telah berubah gelap. Panahan kilat disertai dentuman guruh di langit. Aku terperanjat . Perlahan-lahan, aku menarik selimut menutupi tubunku. Mataku terpejam. Mulutku tidak henti-henti terkumat-kamit membaca doa. Beberapa minit kemudian, aku terlelap. Seakan-akan tiada siapa yang dapat menghentikan langkahku. Semakin dekat semakin rapat. Hampir tiba. Aku mengangka Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By Hilal Asyraf
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Wilson
KANDUNGAN • SINOPSIS • STORYBOARD • PROP & KELENGKAPAN • KARAKTER • DI SEBALIK PEMBIKINAN • AKSI & LAGAK NGERI • LAGU TEMA • INTERVIU PENERBIT • INTERVIU PENGARAH • INTERVIU ZUL ARIFFIN • INTERVIU FARID KAMIL • INTERVIU NUR FAZURA • INTERVIU IZARA AISHAH • UNIT TINDAK KHAS (UTK) • KOMIK X-KLUSIF • APLIKASI • KREDIT Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Rose Harissa
Pertembungan Aiyani dan Arumi di kolej, memulakan segalanya. Kerana sikap angkuh Arumi, Aiyani pandang jengkel kepadanya, apatah lagi Arumi gemar berbahasa Korea dengannya. Tapi denda yang diberikan Qazurah, membuat Aiyani tak boleh mengelak dari Arumi lagi. Arumi yang selama ini dingin, mula memberi perhatian kepada Aiyani bila gadis itu jadi sasaran hasad dengki gadis lain. “Aku dah turunkan tandatangan, maknanya dia hak aku! Kalau kau kacau dia lagi, tunggulah b Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Hilal Asyraf
Kawan biar dengan semua, tetapi sahabat cari yang betul-betul. Buku PURIS Mari Menjadi Hamba oleh Hilal Asyraf ini telah diberi nafas baharu serta garapan mesej yang lebih terkini terdiri daripada pengumpulan artikel-artikel yang membawa kita terus pulang kepada Allah, tanpa melupakan praktisnya dalam kehidupan. Mari Menjadi Hamba hendak membawa kita semua pulang menjadi hamba kepada Allah. Tidak memisahkan dunia dengan akhirat. Tidak memisahkan akhirat dengan dunia. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Zura Asyfar
TIGA tahun lebih AYARA NASHMIA hidup menyepi tanpa keluarga di sisi. Walaupun sering dibuai rasa rindu, dia tidak tegar untuk pulang ke kampung atas sebab onar yang pernah dilakukan dahulu. Segala rahsia serta kejadian yang berlaku dalam tempoh berada jauh dari keluarganya cuba ditutup rapi dengan sebaiknya. Walaupun cuba menolak kehadiran lelaki di dalam hidupnya, namun dia terpaksa juga berhadapan dengan seorang lelaki yang seakan-akan cuba untuk mengejarnya dari semua a Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Catalina Rembuyan , Lee Ee Leen
“We let the authors decide what new Malaysian writing meant. What they came up with surprised us.” Short stories, essays, comics and poetry by: Terence A. Anthony, Foo Sek Han, Maizura Abas, Sukhbir Cheema, Leela Chakrabarty, Chuah Guat Eng, Leon Wing, Edwin Kho & Julya Oui, Masami Mustaza, Marcus Van Geyzel, Elizabeth Gimbad, Subashini Navaratnam, Hazieqa, Marc de Faoite, Wan Phing Lim, Kevin Lau, Daniel Chow, Hanna Alkaf, Mahen Bala, Satpal Kaler, and May Chong. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Zura Asyfar
Kerana pertaruhan semangkuk cendol, Azrif dengan Rykal memulakan misi mereka untuk memikat gadis bernama Emma dan Nia yang dikenali dengan tidak sengaja. Kemuncak misi mereka adalah, mana-mana gadis yang akan sebut perkataan ‘I Love You’ dulu kepada mereka, dia yang akan memenangi pertaruhan itu. Bagi Emma, sejak dulu lagi dia anti dengan lelaki kaya. Pada fikirannya, lelaki kaya suka adalah jenis yang suka berlagak dan menggunakan kekayaan mereka untuk mempermainkan per Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Myra Ameer
Kata orang, cinta itu manis macam madu tapi baginya cinta itu lebih manis daripada itu… Kata orang, terluka itu pahit tapi baginya terluka itu perit… Sengal, mental dan gila. Itu gelaran untuk lelaki yang bernama Mohd Zariq Asyraf. Bagi Qyra, pertemuan dengan lelaki itu sangat menjengkelkan dan menyampahnya kepada lelaki itu tidak terluah dengan kata. Perasaan itu semakin menjadi-jadi apabila mereka mula bekerjasama. “I cakap dengan you tadi you tak dengar ke?” Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Amylie Haizani
Pertemuan antara Zyra Liyana dan Zariff Irfan tidak disengajakan. Apa yang menghairankan Zyra, mengapa lelaki itu begitu membenci dirinya? Malah, jejaka tampan itu sering digelar POYO. Berbagai cara yang dibuat oleh Zariff untuk menyakiti hati Zyra. Lebih merumitkan keadaan apabila Zyra dan Zariff bekerja satu syarikat yang dikendalikan oleh Azura. Dalam benci ada cemburu apabila Azura sering mengganggu Zariff. Dan akhirnya benci itu membuahkan bibit percintaan. Namun, satu r Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By 黃如玉 , Fitology(體能學研究工坊)
引領運動新風潮熱銷話題書! 每天4個動作10分鐘, 擊退疲勞虛弱、強化心肺與肌力,打造好用又有勁的身體!   【什麼是「生存體力」?】   久坐虛胖、疲勞痠痛,趕個捷運就氣喘吁吁,放假只想倒頭大睡……   總是嚷著好累、要撐過一天都活動很吃力的你,   是否曾想過,這樣貧乏的體力,可能連維持「生存」都有問題!   就算覺悟了想要運 Learn More
USUAL: RM73.85

NOW: RM 73.85 (-0%)

MEMBER: RM 66.47 (-10%)

By Hilal Asyraf
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Azura Rasiddin
Lelaki itu merupakan orang terakhir yang ingin dia jumpa sebaik sahaja pulang ke Malaysia tetapi kenapa lelaki itu yang ditemuinya pada hari pertama dia di sini? Adakah itu satu suratan ataupun kebetulan? Pertemuan dengan bekas suaminya itu membuatkan dia terkenang kembali tragedi yang berlaku enam tahun lepas. Tragedi yang telah merubah kehidupannya 360 darjah. “Aku benci kau, pembunuh!”– Dhira Tempikan, herdikan dan kata-kata hinaan pada enam tahun lepas masi Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Fakih Abul Faiq Al-Minangkabawi
Panduan Solat di Luar Kebiasaan 1)Kaedah berwuduk dalam kenderaan 2)Kaedah menentukan arah kiblat 3)Solat jamak dan solat qasar 4)Kaedah solat semasa keuzuran 5)Kaedah solat dalam kenderaan 6)Kaedah solat dengan memakai kasut Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ooi Kok Hin , Kumar Aish , Nik Mohamed Rashid Ni
24 universities. 7 countries. 1 hope. These are the voices of young Malaysians all over the world--penning down our dreams, fears, concerns, aspirations, and hope to our nation, our home. Featuring letters by: Azalia Zaharuddin, Fikri Fisal, Ng Jung Kian, Aish Kumar, Zaryff Razali, Tan Heang Lee, Billy Hoo, Nurul Ismawi, Ooi Kok Hin, David Lim, Rexy Prakash, Tharmelinggem Pillai, Abdul Rahman Shah, Shamil Norshidi, Shahir Shukor, Benedict Weerasena, Nik Mohamed Rashid Nik Z Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Hilal Asyraf , Imam Muda Asyraf
TINTA 2 ASYRAF Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Hilal Asyraf
Al-Quran diturunkan sebagai petunjuk kepada orang-orang yang bertaKwa. Dalam Al-Quran, terdapat banyak pesanan dan panduan, untuk bekalan seorang hamba menyempurnakan kembaranya di dunia dengan baik. Buku 25 Ayat Al-Quran Pilihan: Muhasabah Jiwa dan Minda, sebagaimana tajuknya, mengambil 25 ayat Al-Quran untuk dijadikan refleksi dan titipan para pembaca, sebagai jentikan minda dan rohani, untuk masing-masing kembali menilik peribadi dan keadaan sekeliling. Apakah kita Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Hilal Asyraf
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ilmar Imia
Orang kata, cinta itu membahagiakan. Tapi bagi AFIA, cinta itu menyusahkan. Setiap hari asyik bergayut di telefon dan keluar berjanji temu hingga tiada masa untuk diri sendiri. Tapi selepas dia mengenali ASYRAF, dia pun dua kali lima saja! Dia asalnya seorang yang kedekut kredit, jadi ketagih membalas pesanan ringkas siang dan malam. Baginya, walaupun Asyraf hanyalah lulusan SPM, tetapi baginya, pelukis komik sambilan itu kadangkala menjadi pembahas yang cukup baik! Yang se Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Siti Rozilah
Setiap kali tibanya bulan Mei, Kampung Busut Tunggal bagaikan disumpah. Murid-murid sekolah terlolong-lolong akibat histeria. Kejadian penoreh getah diserang harimau dan yang terbaru, dua beranak telah ghaib ditelan hutan. Semua ini menimbulkan kegelisahan dalam hati Pak Ya dan para penduduk kampung. Bagi mereka, semua musibah yang terjadi disebabkan 'penunggu' yang menghuni Gua Hitam. Gelagat sekumpulan anak-anak muda yang diketuai oleh Raymond Tan yang berdegil untuk me Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Asyraf Farique
"Kisah cinta ini bukan kisah Firaun, tetapi kisah cinta manusia yang mahu meninggalkan segala karat jahiliyah dan maksiat". Gadis pertama yang membuatkan hatiku tertawan tatkala meminjakkan kaki ke bumi Urdun ini. Dia peramah, riang, ceria, sopan orangnya. Bertubuh sederhana, berkaca mata, mempunyai rona mata yang sayup.Uhh...Siapa yang tidak tertawan. Ayu, berbaju kurung lagi... Baik agama, baik akhlaknya, memang sukar untuk aku tinggalkan. Aku tidak mengerti, kenap Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Zura Rahman
Nadia dan rakan-rakan sekuliahnya dari London ingin melancong buat pertama kali di beberapa negara di benua Eropah. Dari London mereka merancang perjalanan ke Paris dan kemudian ke destinasi seterusnya sebelum pulang semula ke London. Sewaktu sedang menunggu kereta api laju, Eurostar mereka terserempak dengan sekumpulan pelajar lelaki dari Malaysia yang juga sedang dalam perjalanan ke Paris. Mereka berkenalan. Pertemuan yang tidak diduga membuahkan bunga cinta antara Arief da Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Artis-Artis Komik-M
Antologi baru Komik-M yang hanya menampilkan komik-komik daripada artis-artis komik wanita. Mereka yang menyerikan CUN #1 adalah Ain Lavendra, Jon Suraya, Nurel Yana, Wan Norazura, dan Fatin ND. CUN #1 turut dimeriahkan dengan karya-karya peraduan Cabaran Komik Online Malaysia 2015 (CKOM2015) yang dianjurkan bersama portal komik Malaysia, MatKomik.com bersama Komik-M. Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By Azura Rasiddin
“I nak you jadi teman lelaki upahan I. Just tell me what you want. I can give you everything. Kereta, rumah atau apa-apa saja. Just name it.” - KYRA LYDIA “I setuju jadi teman lelaki upahan you… Tapi I ada syarat.” - EL “Syarat? Syarat apa?” Syarat yang pertama, Kyra Lydia kena hormatkan EL. Kedua, Kyra Lydia kena dengar cakap EL, tak boleh lawan cakap EL. Ketiga, Kyra Lydia dilarang sama sekali menunjukkan wajah masam, wajah berlagak, wajah ego, wajah Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Fitology(體能學研究工坊)
活著就要做的最低限度運動! 引領運動新風潮熱銷話題書! 每天4個動作10分鐘, 擊退疲勞虛弱、強化心肺與肌力,打造好用又有勁的身體!   【什麼是「生存體力」?】   久坐虛胖、疲勞痠痛,趕個捷運就氣喘吁吁,放假只想倒頭大睡……   總是嚷著好累、要撐過一天都活動很吃力的你,   是否曾想過,這樣貧乏的體力,可能連維持「生存」都 Learn More
USUAL: RM48.60

NOW: RM 48.60 (-0%)

MEMBER: RM 43.74 (-10%)

By Emma Maizura
“Saya tak percaya! Kalau benar dia dah mati, mana buktinya! Kenapa saya tak dibenarkan tengok mayat dia? Kenapa pihak polis macam teragak-agak nak sahkan identitinya?” Tiga tahun Ridwan hidup dalam ilusi. Beranggapan isterinya masih hidup sedangkan isterinya telah meninggal dunia dalam suatu kemalangan ngeri. Dia semakin panasaran saat bertemu dengan gadis bernama DD yang mirip wajah isterinya, Dian Daliya. Beria-ia dia menyatakan DD adalah isterinya. Lekuk lesung pipi Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Nana Billa
Nur Anilsa Najwa - Hidupnya begitu bahagia. Apatah lagi dengan kehadiran Fiqri yang sikit masa lagi akan menjadi suaminya yang sah. Tapi, ujian Allah tak siapa dapat menjangka. Pada hari yang sepatutnya membuatkan dia bahagia, hatinya ranap dengan halangan si ibu. “Fiqri tak boleh kahwin dengan Nisa.” Fiqri Izham - Kalau ikutkan hati, kenyataan itu takkan dipandang langsung. Tapi, kenyataan itu bukannya fantasi. Dia berada di dunia realiti. Akhirnya, dia membuat keput Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Zura Miranda
Variasi 30 resipi roti yang diolah menjadi pelbagai hidangan menarik. Menggunakan bahan asas iaitu roti sandwic, buku ini memberikan idea kepada pembaca bagi menghasilkan pelbagai hidangan Tunggu apa lagi, dapatkan buku ini bagi mengetahui 30 resipi roti yang mudah dan menarik. Learn More
USUAL: RM6.50

NOW: RM 6.50 (-0%)

MEMBER: RM 5.85 (-10%)

By Cik Sakura
Benarkah semua novelis cinta boleh selesaikan semua jenis masalah cinta? Ini kisah Lisa. Seorang penulis novel cinta yang dilantik menjadi PA kepada big boss idaman Malaya, Zul Zafri, untuk menjalankan satu misi penuh mustahil. “Bos, saya cuma seorang penulis novel cinta dan bukannya Tuhan yang boleh rancang takdir seseorang!” “Saya tak suruh awak jadi Tuhan. Saya suruh awak jadi seseorang yang boleh selesaikan masalah saya.” Sejak itu, kehidupan Lisa bertam Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Azura Rasiddin
26 tahun Farra Hani hidup dalam kebencian ibu kandungnya. Dia bukan sahaja dibenci oleh ibu kandungnya, malah dia juga dibenci oleh Mikail Amsyar. Lelaki yang berjaya mengetuk pintu hatinya. Sedar dirinya dibenci, Farra Hani cuba menahan diri daripada terbuai dengan layanan mesra Mikail Amsyar yang tidak tahu identiti sebenarnya. “We have another date then.” – Mikail Amsyar “Errr, it is not a date. It is a normal dinner.” – Farra Hani “Tapi bagi I, it i Learn More
USUAL: RM36.00

NOW: RM 36.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.40 (-10%)

By Nurrul Shuada
NADINE TASYRIF… Hidupnya berubah dalam sekelip mata apabila SYED RAZIQ RAFIQI iaitu tunangnya berlaku curang. Dan lebih tragis apabila diri sendiri yang menangkap kecurangan tunangnya bersama perempuan lain di atas katil ketika hari bahagianya menjelang tiba. Dalam pelarian memujuk hati yang luka, Nadine Tasyrif bertemu satu per satu musibah dalam hidupnya. Dia terlibat dalam kemalangan ngeri yang menyebabkan dia dituduh sebagai pembunuh, pertunangannya putus di tengah j Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

By Siti Hazura
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Imam Muda Asyraf
"Yang terbaik diantara kamu sekalian ialah yang terbaik perlakuannya." Learn More
USUAL: RM34.90

NOW: RM 34.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.41 (-10%)

Mini Novel Terpilih Resipi Cinta (MNTRC) ini memuatkan sepuluh buah mini novel yang dihasilkan oleh sepuluh orang penulis. Kebanyakan mereka pernah menghasilkan karya sebelum ini dan telah diterbitkan oleh pelbagai syarikat penerbitan. Mini novel yang dimuatkan di dalam MNTRC ini mampu mencuri hati sekaligus membuatkan si pembaca tersenyum sendiri saat menghayatinya. Kisah-kisah yang dipaparkan dalam setiap karya, bukan hanya cerita rekaan semata-mata. Ketika kita membacanya, Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Burhan Sodiq
Usia muda merupakan masa yang akan dilalui oleh setiap manusia sebelum mencapai masa senja. Ketika ini manusia boleh melakukan apa sahaja kerana pada waktu ini manusia memiliki kudrat yang banyak. Tidak akan mengalami kesakitan jika melakukan sesuatu perkara sekiranya dikurniakan Allah kesihatan yang baik. Namun, tanpa disedari pada usia inilah masa yang sesuai dan terbaik bagi manusia untuk melakukan amal ibadah. Ini kerana, apabila sudah tua, tidak banyak amal ibadah ya Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Azura Rasiddin
“Let’s go on a date for ten times. Kalau kita serasi, kita boleh teruskan. Kalau tak, kita boleh buat hal masing-masing. And in case you terjatuh hati dengan lelaki lain sebelum date kita yang kesepuluh, I boleh tarik diri.” - Ed Sepuluh kali date. Itu yang Ed minta daripada Kaysa Adara. Gadis yang dia pilih untuk dijadikan ‘tangga’ bagi mencapai matlamat hidupnya. Secebis rasa sayang mahupun cinta pun tiada dalam dirinya. Yang ada, hanyalah perasaan bersalah dan Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Aulia Iman
Dialah Amira, seorang gadis polos dan lurus bendul. Kerana sikapnya yang mudah dipermainkan, dia telah hilang harga sebuah kesucian. Kerana kisah pada suatu malam dengan Edrian, dia hilang segalanya. Masa depan dan cinta! “Kononnya Asyraf lelaki mulia yang sanggup terima buruk dan baik aku! Tapi, bila hari pernikahan semakin tiba, dia tinggalkan aku tanpa alasan! Aku putus harap untuk percaya kepada manusia bernama lelaki!” Dia, Taufiq. Seorang anak muda yang pentin Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

1-97 of 97

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top