0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' bag 'Found 4537 Related Products
By Ilya Abdullah
DIKHIANATI! Husna si cantik manis dikhianati orang yang dianggap darah daging sendiri. Wajah cantiknya berubah hodoh. Tunang kesayangan meninggalkan dia saat dia memerlukan sokongan. Dia kecewa hingga hampir meragut nyawanya sendiri. Wanita bernama DEWI hadir dalam mimpi Husna. Wanita cantik itu mengatakan yang dia keturunannya. Wujudkan wanita itu? Husna ragu-ragu. Dia hanya bertemu wanita itu di dalam mimpi bukan di dunia nyata. "Susuk setan bukan sebarangan susuk. Ia b Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By
Three murder cases take place in Tokyo. Numbers are left at the murder scenes, possibly hinting at where the next murder will take place. An investigation begins of the serial killer and Detective Kosuke Nitta (Takuya Kimura) works on the case. He believes the next murder will take place at Hotel Koruteshia Tokyo. To catch the killer, Kosuke Nitta goes undercover and begins working at the front desk of the hotel. Naomi Yamagishi (Masami Nagasawa) works at the front desk of Ho Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By Amaya
“Patutnya kalau dia sunyi sangat, pergilah cari calon isteri untuk diri sendiri. Kenapa aku pula yang kena kahwin? Aku tak nak.” - MIKAEL Fikirnya kalau boleh hidup sendiri, kenapa perlu ada orang lain jadi peneman? “Betul la apa yang aku fikirkan. Macam dalam cerita dongeng Cinderella tu... Cuba kau bayangkan Cinderella dah imagine dia kahwin dengan tuan putera. Tuan putera dah jumpa kasut yang sesuai dengan kaki Cinderella. Tapi endingnya, tuan putera tu cakap... I Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By The Bingkisan Hati , Azura Zam
Buku BANGKITLAH JIWA mempersembahkan nukilan istimewa daripada dua minda penulis, hasil kolaborasi pertama antara TheBingkisan Hati bersama Azura Zamri. Dengan kata sepakat, mereka menurunkan cebisan makna penulisan setelah pasti akan diskusi antara mereka bahawa bentuk penyampaian yang puitis serta gaya bahasa yang mudah, sesuai buat semua lapisan masyarakat. Nukilan mereka ini berkaitan dengan jiwa yang sentiasa dahagakan kasih sayang Pencipta-Nya. Ia adalah himpunan ka Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Rohamiah Muda
Buku Indahnya Hidup Bertuhan (Berdamai Dengan Takdir 2.0) adalah sebuah buku yang mengandungi kisah ibrah tentang hubungan seorang hamba dengan Tuhannya. Setiap manusia perlukan kepada satu kuasa Yang Maha Hebat yang boleh menjaga serta melindungi dirinya daripada musibah dan malapetaka. Jadi, kuasa itu adalah Tuhan kita yang satu iaitu Allah Taala. Sebagaimana jasad yang memerlukan keperluan seperti makanan dan air untuk hidup, begitu juga roh memerlukan makanan untuk ia t Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By
FOCUS SPM KSSM Tingkatan 4 – siri teks rujukan yang lengkap dan padat dengan ciri-ciri istimewa untuk meningkatkan pembelajaran murid secara menyeluruh. Siri ini merangkumi Kurikulum Standard Sekolah Menengah (KSSM) yang baharu serta mengintegrasikan keperluan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Pastinya satu sumber yang hebat bagi setiap murid! Learn More
USUAL: RM18.95

NOW: RM 17.06 (-10%)

MEMBER: RM 16.11 (-15%)

By
Siri PRAKTIS GO! KSSR menampilkan konsep praktis untuk membantu persediaan ke arah peperiksaan di sekolah atau ke arah peperiksaan UPSR .Judul-judul dalam siri ini dimuatkan dengan praktis topikal sebagai pentaksiran formatif serta bahan pengayaan selepas sesi pembelajaran di bilik darjah. Untuk memenuhi keperluan terkini, konsep KBAT dan i-THINK diterapkan dalam bahan praktis.Pentaksiran sumatif disediakan juga untuk men Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

By
Siri PRAKTIS GO! KSSR menampilkan konsep praktis untuk membantu persediaan ke arah peperiksaan di sekolah atau ke arah peperiksaan UPSR.Judul-judul dalam siri ini dimuatkan dengan praktis topikal sebagai pentaksiran formatif serta bahan pengayaan selepas sesi pembelajaran di bilik darjah. Untuk memenuhi keperluan terkini, konsep KBAT dan i-THINK diterapkan dalam bahan praktis.Pentaksiran sumatif disediakan juga untuk ment Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

By
Siri PRAKTIS GO! KSSR menampilkan konsep praktis untuk membantu persediaan ke arah peperiksaan di sekolah atau ke arah peperiksaan UPSR.Judul-judul dalam siri ini dimuatkan dengan praktis topikal sebagai pentaksiran formatif serta bahan pengayaan selepas sesi pembelajaran di bilik darjah. Untuk memenuhi keperluan terkini, konsep KBAT dan i-THINK diterapkan dalam bahan praktis.Pentaksiran sumatif disediakan juga untuk ment Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

By
Siri PRAKTIS GO! KSSR menampilkan konsep praktis untuk membantu persediaan ke arah peperiksaan di sekolah atau ke arah peperiksaan UPSR.Judul-judul dalam siri ini dimuatkan dengan praktis topikal sebagai pentaksiran formatif serta bahan pengayaan selepas sesi pembelajaran di bilik darjah. Untuk memenuhi keperluan terkini, konsep KBAT dan i-THINK diterapkan dalam bahan praktis.Pentaksiran sumatif disediakan juga untuk ment Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

By
Siri PRAKTIS GO! KSSR menampilkan konsep praktis untuk membantu persediaan ke arah peperiksaan di sekolah atau ke arah peperiksaan UPSR.Judul-judul dalam siri ini dimuatkan dengan praktis topikal sebagai pentaksiran formatif serta bahan pengayaan selepas sesi pembelajaran di bilik darjah. Untuk memenuhi keperluan terkini, konsep KBAT dan i-THINK diterapkan dalam bahan praktis.Pentaksiran sumatif disediakan juga untuk ment Learn More
USUAL: RM7.35

NOW: RM 7.35 (-0%)

MEMBER: RM 6.62 (-10%)

By
Siri GET READY! UPSR amat sesuai digunakanoleh murid-murid tahap dua sekolah rendah ke arah pencapaian UPSR yang cemerlang. Berpandukan Standard Kandungan dan Standard Pembelajaran dalam DSKP KSSR, buku teks, serta format kertas UPSR terbaharu, semua latihan ini disusun secara sistematik dan disertakan pelbagai ciri ekstra supaya murid-murid dapat merintis kecemerlangan dalam peperiksaan. Learn More
USUAL: RM6.95

NOW: RM 6.95 (-0%)

MEMBER: RM 6.26 (-10%)

By
Siri GET READY! UPSR amat sesuai digunakanoleh murid-murid tahap dua sekolah rendah ke arah pencapaian UPSR yang cemerlang. Berpandukan Standard Kandungan dan Standard Pembelajaran dalam DSKP KSSR, buku teks, serta format kertas UPSR terbaharu, semua latihan ini disusun secara sistematik dan disertakan pelbagai ciri ekstra supaya murid-murid dapat merintis kecemerlangan dalam peperiksaan. Learn More
USUAL: RM6.95

NOW: RM 6.95 (-0%)

MEMBER: RM 6.26 (-10%)

By
Siri GET READY! UPSR amat sesuai digunakanoleh murid-murid tahap dua sekolah rendah ke arah pencapaian UPSR yang cemerlang. Berpandukan Standard Kandungan dan Standard Pembelajaran dalam DSKP KSSR, buku teks, serta format kertas UPSR terbaharu, semua latihan ini disusun secara sistematik dan disertakan pelbagai ciri ekstra supaya murid-murid dapat merintis kecemerlangan dalam peperiksaan. Learn More
USUAL: RM6.95

NOW: RM 6.95 (-0%)

MEMBER: RM 6.26 (-10%)

By
Siri GET READY! UPSR amat sesuai digunakanoleh murid-murid tahap dua sekolah rendah ke arah pencapaian UPSR yang cemerlang. Berpandukan Standard Kandungan dan Standard Pembelajaran dalam DSKP KSSR, buku teks, serta format kertas UPSR terbaharu, semua latihan ini disusun secara sistematik dan disertakan pelbagai ciri ekstra supaya murid-murid dapat merintis kecemerlangan dalam peperiksaan. Learn More
USUAL: RM6.95

NOW: RM 6.95 (-0%)

MEMBER: RM 6.26 (-10%)

By Dr. Nur Hanisah
Buku ini merupakan koleksi cerita pengalaman pemulis sepanjang berada dalam tugasan di O&G (Obstetrik & Ginekologi) di sebuah hospital yang suka penulis gelar sebagai Hospital Tarbiah. Ini merupakan posting pertama penulis sebagai seorang doktor muda yang masih dalam fasa housemanship. Satu fasa awal dalam bidang pekerjaan ini. Fasa mencabar juga bagi orang yang pertama kali menceburi bidang ini secara realiti. Penulis merasakan, bekerja di hospital sebenarnya merupakan s Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Elvroseth
RAJA LEONARD ISKANDAR... si mata hazel yang dikenali sebagai King di Kolej Alam Cahaya. Juga dikenali sebagai bapak Firaun, kumpulan pembuli nombor satu di sekolah swasta yang berprestij tinggi itu! Tapi... hanya pada orang yang cari pasal dengan mereka sahaja. Sahabat baiknya adalah violin kesayangannya selain Dani, Mikha dan Niall. Gemar menghabiskan masanya berseorangan di ‘Kayangan’, menggesek violin kesayangannya. TUAN AMAYA CINTA... nama yang indah namun sayang, wa Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Norshiemah Md Yasan
SERI... hidupnya tidaklah berseri-seri seperti namanya. Dia sering menjadi mangsa amarah dan cacian Mak Bedah dan Aifa. Untung sahaja dia disayangi oleh abahnya, Pak Rahim. Begitu juga dengan Ikmal. lelaki yang telah membuatkan hatinya berbunga riang. Dia tidak kisah berkorban demi meraih cinta lelaki itu. Namun, hidupnya berubah dengan kehadiran Rayqal di kampung itu. RAYQAL...sebelum ini seorang yang berharta dan bongkak. Kini, tercampak di kampung apabila takdir telah Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Azieana
Dek terhutang budi, Deena akur dengan kehendak TJ. Berkahwin dengan tunang TJ sendiri! Qarl membantah keras dengan idea gila TJ. Sudahlah TJ memutuskan pertunangan mereka tanpa sebarang alasan kukuh, malah siap disuruhnya Qarl menerima Deena sebagai isteri. "I.. I.. tak tahu apa yang ada dalam fikiran you sekarang dan I tak tahu apa maksud you lakukan semua ini. I betul-betul tak tahu dan I rasa I diperbodohkan. I rasa I dah jadi lelaki yang paling bodoh sekarang ni." - Qar Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By D. Rafael , Syasya E Luna , Del
D. RAFAEL (JALAN KUBUR LAMA) - "Untuk malam ini, aku nasihatkan kepada semua yang ada di sini. Seandainya kamu semua terdengar suara-suara orang mengelur dari luar rumah, jangan sesekali bukakan pintu rumah kamu semua. Aku tak mahu ada sesiapa yang terpukau oleh benda itu lagi." Pesan Imam Ismail. Kesemua yang berada di situ mendengar dan mengangguk hampir serentak. "Ingat pesan aku. Benda itu mungkin boleh menyerupai sesiapa sahaja. Termasuk diri kita. Jangan sesekali kita t Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.00 (-0%)

By URBAN WRITE
FOLDABLE TRAVEL BAG 60*38*15CM (Random colors) Learn More
USUAL: RM34.90

NOW: RM 34.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.41 (-10%)

By Sloow Studio
Dunia menjadi semakin aneh dengan fenomena tidak dapat dijelaskan, fakta terbatas dan fiksyen yang menyimpang dari norma! Apabila tiada siapa memparcayai... apa dan bagaimana untuk membawa kita ke landasan yang betul apabila diselubungi spekulasi? Berbekal bukti yang sedikit, keajaiban dunia tetap dibongkar! Lihatlah dengan pandangan lebih jelas dan minda terbuka. Jangan sesekali lupa kebenaran di luar sana... Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Rasya Haikal
Membesar di rumah Dato' Haikal sebagai anak pembantu rumah, Nur merasakan seperti hidup dalam neraka. Gara-gara naif dalam berhias dan berdandan, Nur sering diperlekehkan oleh penghuni banglo itu. Kemunculan Daniel, anak saudara Dato' Haikal disangka akan memberi sinar harapan dalam hidupnya, namun ternyata tidak. Malahan, Nur dihantar pulang semula ke kampung kerana fitnah Amira, anak kandung Dato' Haikal sendiri. DANIEL - "Kau adalah manusia paling keji sekali yang aku pe Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Hidayahtulhusra
Amna Safiya dan Dzafri Mateen dipertemukan di bumi Sabah saat hati mereka rapuh dan luluh. Tanpa sedar, pertemuan yang tidak diduga itu saling menyembuhkan hati yang berdarah. Walaupun tidak diluahkan, mereka seakan-akan memahami isi hati masing-masing. “Banyak ambil gambar tadi?” - Dzafri Mateen “Banyak. Cantik tempat ni. Saya tak tahu sangat pasal tempat-tempat menarik kat Sabah ni. Nasib baik awak ada.” - Amna Safiya “Kalau macam tu, apa kata lepas ni awak jadi p Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By
Soma Yukihira, who has been honing his cooking skills at his family diner, “Yukihira,” all his life, enters a super elite culinary academy called “Totsuki Saryo Culinary Academy”. He improves as a chef through interactions with other chefs in and out of the academy, but everything changes when Azami Nakiri takes over the commander-in-chief position at the academy. With the Central Gourmet Organization ruling over the academy, the students are no longer allowed to cook Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 31.92 (-20%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

By
FOCUS SPM KSSM Tingkatan 4 – siri teks rujukan yang lengkap dan padat dengan ciri-ciri istimewa untuk meningkatkan pembelajaran murid secara menyeluruh. Siri ini merangkumi Kurikulum Standard Sekolah Menengah (KSSM) yang baharu serta mengintegrasikan keperluan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Pastinya satu sumber yang hebat bagi setiap murid! Learn More
USUAL: RM18.95

NOW: RM 17.06 (-10%)

MEMBER: RM 16.11 (-15%)

By
FOCUS SPM KSSM Tingkatan 4 – siri teks rujukan yang lengkap dan padat dengan ciri-ciri istimewa untuk meningkatkan pembelajaran murid secara menyeluruh. Siri ini merangkumi Kurikulum Standard Sekolah Menengah (KSSM) yang baharu serta mengintegrasikan keperluan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Pastinya satu sumber yang hebat bagi setiap murid! Learn More
USUAL: RM18.95

NOW: RM 17.06 (-10%)

MEMBER: RM 16.11 (-15%)

By Kin , Estheryu
Barbara akan tamat sekolah tidak lama lagi. Sebagai hadiah terakhir, Barbara minta Gary, Zach dan Nicky membentuk satu kumpulan muzik dan buat persembahan di majilis graduasi sekolah. Ada kejutan menarik dalam persembahan mereka ke? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Sharina Elisa
TIK! TIK! TIK! Karina bergegas bangun menuju ke bilik. Yuna mengekori. Buntang mata mereka melihat laptop atas meja memaparkan video letupan. "Apa ni?" Degup jantung Yuna laju. Terketar-ketar dia menuding skrin. Tangannya menekup mulut apabila menyedari lokasi letupan adalah kediaman ayahnya. Karina terjelepok atas lantai. "A... ayah! Ayah! Ayah!!!" jerit Yunai bagai kerasukan. Prof. Anas dituduh gila bila dia mahu mencipta pil kekal abadi supaya golongan cerdik pandai t Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Ana Fannan
Komik ONLINE ini adalah adaptasi daripada buku Dia Bukan Malaikat, garapan oleh penulis Muhd Iqbal Samsudin terbitan Buku Puris. Ia merupakan kumpulan cerpen yang mengetengahkan perihal masyarakat pada hari ini. Tujuh buah cerpen dikomikan untuk memberi manfaat kepada semua golongan terutama para remaja. Menghasilkan cerpen yang berkualiti dan kemudian dikomikan adalah sesuatu yang mencabar kerana ia menuntut paduan daya imaginasi yang tinggi agar mesej yang wacananya mampu Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By Dr. Ahmad Syauqi Ibrahim
Apakah hubungan roh manusia dengan jin qarin? Bagaimana roh-roh saling berjumpa? Bolehkah roh orang mati dan roh orang hidup bertemu? Apakah yang terjadi kepada roh sewaktu bermimpi? Apakah yang terjadi kepada roh setelah kematian? Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Dr. Jaudah Muhammad
Buku ini mengandungi himpunan cerita-cerita berhikmah yang dapat membina nilai-nilai positif dan akhlak mulia, meningkatkan keimanan serta memberikan ketenangan dan kedamaian jiwa. Pengajaran melalui kisah-kisah para insan soleh yang mengandungi pelbagai hikmah ini sangat efektif dan mudah difahami oleh semua kalangan terutamanya buat para belia. Dengan membaca dan merenung kisah dan peristiwa menakjubkan dalam buku ini, Insha Allah ia akan memudahkan kita untuk selalu berus Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Dr. Jaudah Muhammad
Karya yang indah ini menghimpunkan kisah-kisah insan soleh, biografi dan nasihat-nasihat yang menyejukkan jiwa setiap pembaca. Kami berharap agar buku ini dapat dijadikan sebagai bahan renungan dan santapan rohani bagi seluruh kaum muslimin. Mereka semua memiliki keistimewaan dan ciri-ciri tersendiri dalam berkomunikasi dengan Allah SWT dan manusia. keterikatan serta kebergantungan mereka pada Allah SWT sangat tinggi. Ianya boleh dilihat dari sikap tawaduk dan taat kepada ta Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Manusia yang telah disahkan mati biasanya tidak boleh hidup semula. Tetapi dalam beberapa kejadian, mereka yang telah mati selama beberapa minit didapati hidup semula. Kejadian ini jarang berlaku dan dianggap sebagai suatu keajaiban atau kesilapan dalam dunia perubatan. Apabila jantung seserang didapati berhenti atau tiada lagi denyutan nadi maka seseorang itu akan disahkan telah meninggal dunia. Walaubagaimanapun, pandangan ini dibantah oleh sesetengah daripada kalangan mere Learn More
USUAL: RM38.90

NOW: RM 38.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.12 (-20%)

By
Drugs have become the center of conflict in Japan, and crime involving them has been increasing at an alarming rate. Unable to control the chaos, the police department settled on creating a unit—STAND—that would include unique, specialized experts and professionals better suited to handle the pressing issue. Rei Izumi is a novice joining the narcotics investigation unit, assigned the daunting task of recruiting the potential representatives of STAND. While recommended fo Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 19.12 (-20%)

MEMBER: RM 19.12 (-20%)

By
"Once upon a time, fairies were tools of war." The story takes place in a world where fairies possess and dwell in animals, giving them mysterious abilities. By removing the organs of a possessed animal and transplanting them into humans, fairies can be summoned as an alter ego and be used as a weapon. Such individuals who used fairies as war tools were called "Fairy Soldiers." Once the war was over and they completed their roles, the soldiers lost their purpose. Some began w Learn More
USUAL: RM43.90

NOW: RM 35.12 (-20%)

MEMBER: RM 35.12 (-20%)

By
Since the graduation of the senior members of the club, Takezou ends up being the sole member of the "Koto" (traditional Japanese string instrument) club. Now that the new school year has begun, Takezou will have to seek out new members into the club, or the club will become terminated. Out of nowhere, a new member barges into the near-abandoned club room, demanding to join the club. How will Takezou be able to keep his club alive and deal with this rascal of a new member? Learn More
USUAL: RM43.90

NOW: RM 35.12 (-20%)

MEMBER: RM 35.12 (-20%)

By Lokman Hakim
Arus pemodenan meletakkan masyarakat di tempat sesak. Dalam 5 minit, gaji habis untuk membayar pelbagai macam. Tekanan kerja. Masalah sosial. Depression. Ketagihan media sosial. Macam-macam hal lagi! Sebelum terjerat ke kancah lebih menakutkan, apa kata kita celik mata dahulu? #HidupPerluDiteruskan Ayuh survive di 'dunia' sekarang! Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dreamer
Ada roh jahat bersembunyi dalam patung. Bila Lydia jadikan patung untuk melepaskan amarah setiap hari, si patung jadi pendendam. Selamat ke Lydia bila dia dan si patung bertukar badan? Menganalogikan 'hantu' sebagai elemen gangguan dan sisi gelap sikap manusia. Hayati kisah ngeri yang pasti buat jantung korang berdegup kencang! Kisah hitam dunia si mawar dari siri terkini 'Black Rose'! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 9.60 (-20%)

MEMBER: RM 9.60 (-20%)

By
Amazing Chemistry KSSM Tingkatan 4 merupakan siri revisi lengkap dan komprehensif yang ditulis berdasarkan Kurikulum Standard Sekolah Menengah (DSKP). Siri ini diterbitkan sebagai pelengkap buku teks bagi membantu murid membuat rujukan dan latihan kendiri. Penggunaan visual, halaman berwarna dan reka letak Amazing mendedahkan murid kepada pengalaman pembelajaran, abad ke-21. Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 26.10 (-10%)

MEMBER: RM 24.65 (-15%)

By
FOCUS SPM KSSM Tingkatan 4 – siri teks rujukan yang lengkap dan padat dengan ciri-ciri istimewa untuk meningkatkan pembelajaran murid secara menyeluruh. Siri ini merangkumi Kurikulum Standard Sekolah Menengah (KSSM) yang baharu serta mengintegrasikan keperluan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Pastinya satu sumber yang hebat bagi setiap murid! Learn More
USUAL: RM17.95

NOW: RM 16.16 (-10%)

MEMBER: RM 15.26 (-15%)

By
FOCUS SPM KSSM Tingkatan 4 – siri teks rujukan yang lengkap dan padat dengan ciri-ciri istimewa untuk meningkatkan pembelajaran murid secara menyeluruh. Siri ini merangkumi Kurikulum Standard Sekolah Menengah (KSSM) yang baharu serta mengintegrasikan keperluan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Pastinya satu sumber yang hebat bagi setiap murid! Learn More
USUAL: RM18.95

NOW: RM 17.06 (-10%)

MEMBER: RM 16.11 (-15%)

By
Siri GET READY! UPSR amat sesuai digunakanoleh murid-murid tahap dua sekolah rendah ke arah pencapaian UPSR yang cemerlang. Berpandukan Standard Kandungan dan Standard Pembelajaran dalam DSKP KSSR, buku teks, serta format kertas UPSR terbaharu, semua latihan ini disusun secara sistematik dan disertakan pelbagai ciri ekstra supaya murid-murid dapat merintis kecemerlangan dalam peperiksaan. Learn More
USUAL: RM6.95

NOW: RM 6.95 (-0%)

MEMBER: RM 6.26 (-10%)

By
Siri GET READY! UPSR amat sesuai digunakanoleh murid-murid tahap dua sekolah rendah ke arah pencapaian UPSR yang cemerlang. Berpandukan Standard Kandungan dan Standard Pembelajaran dalam DSKP KSSR, buku teks, serta format kertas UPSR terbaharu, semua latihan ini disusun secara sistematik dan disertakan pelbagai ciri ekstra supaya murid-murid dapat merintis kecemerlangan dalam peperiksaan. Learn More
USUAL: RM6.95

NOW: RM 6.95 (-0%)

MEMBER: RM 6.26 (-10%)

By Anna Milla
Hidup Aira cukup complicated. Dia lari dari rumah apabila Imran mengahwini Hana, adiknya. Prinsip Aira, lelaki ibarat virus. Jangan kasi can. Aira gantikan tempat Doktor Halina selama dua jam sebagai therapist. Akibatnya, Zafran dan Amberlyn bercerai, Doktor Halina diugut dan Syafi bertarung dengan maut tanpa kasih seorang ibu. Terpaksalah Aira cuba perbaiki apa yang telah dia rosakkan. "Kalau macam tu apa kata awak guna teori awak yang kononnya hebat tu untuk pujuk isteri sa Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Zarini Mansor
Lelaki bernama Fuad itu muncul dengan tiba-tiba menawarkan Yusmal dan rakan-rakannya untuk memasuki Bandar Silang Maya. Fuad mahu mereka menggunakan kemahiran mereka menggodam kata laluan bagi mematikan sistem di beberapa menara di dalam bandar itu. “Suku juta tu banyak, Yus.” “Kau terima?” Pertimbangan demi pertimbangan dibuat dan akhirnya mereka menerima tawaran yang menjanjikan keuntungan itu. Yusuf dan robot AI bernama Leona menjadi pihak lawan mereka. “Ka Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Mell Mariann
“Marry me.” Tak ada angin, tak ada ribut. Tiba-tiba saja dia diajak kahwin. Memanglah Awaanis fikir lelaki tak dikenali itu gila. Ingatkan kisah lelaki itu termati di situ. Tapi lain pula jadinya. Lelaki itu rupanya big boss di kilang tempat dia bekerja! “Tuan Adriy!” – Awaanis “Jom.” – Adriy “Jom apa?” – Awaanis “Jumpa ayah awak.” – Adriy Adriy terus mendesak. Awaanis pula curiga. Big boss ajak minah kilang sepertinya berkahwin, tentulah men Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Sara Irdina
Siapa sangka di sebalik seragam pengawal peribadi dan bertopi itu adalah seorang gadis bernama Ainan Syahira. Pertemuan dengan seorang yang menjengkelkan ketika bertugas, mencetuskan perbalahan. “Sorry, aku tak suka cari pasal. Tapi kalau ada yang cari pasal juga, memang aku tak akan biarkan dia balik dengan dua belah kaki.” ~ Ainan “Macam mana, Cik Boboy? Nak saya patahkan kaki awak ke? Sebab saya pun tak akan biarkan orang yang serang saya, balik dengan dua kaki.” Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Sophilea
“Nak jadi tentera sangat kan, takkan berdiri lama ini pun dah tak boleh tahan? Tu belum lagi nak berperang.” Suara kuat Petty Officer Adam Muqrie bergema. Semua kadet berdiri tegak. Dayana menjeling. Eleh...bolehlah cakap, duduk bawah khemah tahu nak beri arahan saja, desis hatinya. “Dua pusingan padang kawad sebelum boleh rest.” Wisel ditiup. Dayana ketap gigi. Kakinya yang keletihan dan tubuh yang kepenatan dipaksa berlari untuk habiskan dua pusingan padang kawad. R Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Rin Ahmad
Kisah cinta tak kesampaian Ehsan bermula di Las Vegas. Hannah telah meninggalkan satu tekad dalam jiwa lelakinya sehingga membentuk kerjaya dan perniagaannya sekarang. “I’m into a man making a gun, not a man shooting a gun.” - Hannah Scott Tujuh tahun lamanya Ehsan terpisah dengan Hannah tanpa sebarang berita. Selama itu juga, dia menjadi penunggu yang cukup setia. Namun, agenda Tan Sri Abdul Hadi ingin memperkenalkan anak gadisnya menimbulkan tanda tanya. Sejak itu, ha Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Regina Ibrahim
Mardina dan adiknya ditinggalkan bersama Mak Long Saadiah yang mempunyai anak dara bernama Chik Hasnah yang berbakat sebagai penglipur lara. Penuh syarat Chik Hasnah mula bercerita pada Mardina yang akhirnya jadi ketagih pada cerita cerita yang entah kenapa tidak dibenarkan ditanya di meja makan "Tanya pada Chik sendiri kalau Dina nak tahu apa apa..." Kisah kisah lelaki dan perempuan akhirnya ditulis semula oleh Mardina saat menamatkan pengajian Mass Communication da Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Maria Kajiwa
Rumah takkan lengkap tanpa tiang seri. Tiang seri takkan lengkap tanpa semangatnya. – KAPTEN BROCK Ceritanya bermula pada tahun 1947 - enam tahun selepas kematian Kapten Brock Bramfield. Selepas Perang Dunia Kedua berakhir, ibu bapa Kapten Brock, Tuan Rupert dan Puan Emmeline tiba di Cameron Highland untuk menghidupkan semula rumah rehat yang dibangunkan oleh anaknya yang diberi nama ‘Bramfield House’ yang terletak di atas sebuah bukit. Kedatangan mereka diurus Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Dilla Ahmad
Bermain cinta dengan perempuan simpanan bos memang sesuatu yang sangat gila! Atas kesalahan itu, dia dibelasah teruk dan dibiarkan separuh nyawa di dalam kebun getah. Dan takdir membawa Jaden dipertemukan dengan Tok Ayah dan Seri Dhia. “Lelaki hebat? Ada ke spesis lelaki macam itu zaman sekarang ni? Tak pernah pula saya jumpa lelaki hebat selain tok ayah saya. ~ SERI DHIA “Nak tahu aku lelaki hebat atau tidak, kau nak cuba dengan aku?” ~ JADEN Sukar untuk Jaden Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By
Amazing Biology KSSM Tingkatan 4 merupakan siri revisi lengkap dan komprehensif yang ditulis berdasarkan Kurikulum Standard Sekolah Menengah (DSKP). Siri ini diterbitkan sebagai pelengkap buku teks bagi membantu murid membuat rujukan dan latihan kendiri. Penggunaan visual, halaman berwarna dan reka letak Amazing mendedahkan murid kepada pengalaman pembelajaran, abad ke-21. Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 26.10 (-10%)

MEMBER: RM 24.65 (-15%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Sesungguhnya, sisi gelap dan cerah kehidupan ini sudah dijadikan Allah SWT bagi menunjukkan kekuasaan-Nya yang tiada tandingan. Kita hanya makhluk kerdil yang sentiasa berada dalam kehendak-Nya dan tidak mampu melakukan apapun tanpa kudrat pemberian-Nya. Syaitan, iblis, jin dan roh-roh jahat sentiasa berlegar-legar di sekililing kita. Cuma manusia tidak diberikan mata kasyaf untuk melihat kehidupan makhluk-makhluk ghaib ini. Andai dibuka hijab, tentu sekali kita akan dapat me Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.12 (-20%)

By If Moses
"Aku hanya mahukan sebuah negara rasmi untuk bangsa aku - Yahudi, dan negara itu ialah Palestin." Semenjak Sultan Abdul Hamid II digulingkan, tanah Palestin telah hilang pelindungnya. Pihak British mula memainkan strategi licik bagi memenangi perang dunia pertama ketika itu - dengan menjanijikan tanah Palestin sebagai ganjaran. Apa yang lebih mengejutkan adalah, bukan sahaja Zionis yang mahu tanah Palestin, tetapi juga bangsa Arab yang selama ini menentang Empayar Uthmaniyah. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 8.00 (-20%)

MEMBER: RM 8.00 (-20%)

By Razali Saaran
Dari Timur hingga ke Barat, segala falsafah dan teori diterapkan dalam proses mendidik para pelajar. Namun begitu, kadangkala para guru terlepas pandang cara mengajar dan kaedah-kaedah yang digunakan oleh guru terulung kita, Nabi Muhammad SAW yang sudah terbukti keberkesanannya. Naskhah ini mengupas peranan guru dalam mendidik anak bangsa yang sebenarnya bukan hanya sekadar mengaja, bahkan menjadi contoh tauladan kepada mereka dari segi akhlak dan rohani. Buku ini memberika Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 15.92 (-20%)

By Deanna Chee
Masa semakin suntuk. Padahal sudah berjanji berjumpa Allah dengan baik-baik saja. Namun apabila direnung semula langkah ini masih tersasar kasar. Jalan menuju-Nya masih atas jalan mungkar! Aduh. Bagaimana ini? Wahai Rabbi. Wahai Ilahi. Wahai ar-Rahman. Suluhkan lorong ini kembali ke jalan yang jelas menuju-Mu. Aku benar-benar mahu pulang ke pangkuan-Mu dengan cerita indah dan baik-baik saja. Pandu aku ke arah jalan pulang yang baik dan mulia. Tuhan, aku mahu pulang. Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Angah Sunan
Buku Terbaru: Andai Kau Kenal Tuhanmu.“Susahnya hidup ini, besarnya ujian ini, aku tak mampu, aku lemah, aku penat...”.Selama kita berada di dunia ini, jangan hairan dan terkejut akan terjadinya sesuatu yang menyulitkan kerana itu sudah sifatnya dunia. Dunia hanyalah sebuah filem berskripkan dugaan...”.Buku ini banyak mengajar tentang dunia dan mentauhidkan Allah. Sebuah karya yang sesuai buat yang sedang belajar untuk mengenali-Nya. Juga karya khas buat kita pendosa.. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Dr. Mohd Khafidz Soroni
Ulama hadis sejak dahulu sangat teliti menapis dan menilai setiap hadis dengan kaedah-kaedah yang telah ditetapkan bagi memastikan kesahihan sesuatu hadis. Jika ada hadis yang tidak dinilai sahih, ia diperhalusi lagi dengan status hasan misalnya. Jika hadis itu termasuk dalam kategori dha‘if pula, ia akan dikelaskan sama ada ringan atau berat. Ustaz Mohd Khafidz Soroni membawakan pendapat-pendapat ulama hadis dalam 42 hadis yang dikupas supaya pembaca dapat memahami dengan Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 18.00 (-10%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

1-4537 of 4537

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top