9th Birthday Sale
9th Birthday Sale
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' fadilat haji 'Found 126 Related Products
By 矢立肇/ 富野由悠季/ 隅澤克之
原作動畫為日本鋼彈系列動畫中,不僅是男性,還擁有眾多女性支持的人氣作品! 由擔任原作OVA劇本的隅沢克之重新編排故事,機械設定大師KATOKIHAJIME翻新機體設定,將原作故事搭配OVA版劇情,展開風格一新的故事內容。收到MS陶拉斯即將發射至宇宙的假情報,鋼彈們於是集結到新愛德華基地。趁著卡特爾、特洛瓦、五飛對基地發動襲擊, OZ總帥特列斯啟動了昴 Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-0%)

By
Saijaku Tamer wa Gomi Hiroi no Tabi wo Hajimemashita. 最弱魔物使开始了捡垃圾之旅。 JAP/ENG (E / C) In Ivy's world, stars are everything. She's a Tamer, born to subdue monsters and animals, but she was also born starless! With her life in danger, Ivy flees into the forest where she befriends a weak little slime named Sora—the one creature she can tame. Together, the unlikely pair set off on a journey, salvaging rubbish to survive. Along the way they'll win h Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.31 (-10%)

By
Rukun Islam 1. Mari Melafazkan Syahadah Sofia belajar mengucapkan syahadah dengan ayahnya. Alhamdulillah... Kini Sofia sudah dapat menyebutnya. Orang yang memeluk agama Islam wajib mengucapkan syahadah. Belajarlah mengucapkan syahadah bersama-sama Sofia! 2. Mari kita Solat Udara sangat sejuk, Faris bangun untuk solat Subuh. Dia tidak mahu tertinggal solat berjemaah di masjid. Faris ingin mengejar pahala solat berjemaah kerana pahalanya lebih besar daripada solat bersendirian. Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By Bunda Ary
Adib dan kawan-kawan belajar mengenai kisah Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail dalam peristiwa Haji. Abang Ibrahim yang baru mereka kenali telah menceritakan kisah-kisah hebat itu. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.00 (-0%)

By
TEARMOON TEIKOKU MONOGATARI: DANTOUDAI KARA HAJIMARU, HIME NO TENSEI GYAKUTEN STORY 堤亞穆帝國物語~從斷頭台開始,公主重生後的逆轉人生~ VOL.1-12 END JAP (E / C) Surrounded by the hate-filled gazes of her people, the selfish princess of the fallen Tearmoon Empire, Mia, takes one last look at the bleeding sun before the guillotine blade falls... Only to wake back up as a twelve-year-old! With time rewound and a second chance at life dropped into her Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Sri Rohayu Mohd Yusop
Muhammad Azim, seorang anak yang telah disisihkan oleh ayahnya sejak kecil tanpa sebarang alasan yang jelas. Namun, surat-surat lama dari England pada tahun 1881 yang ditinggalkan ayahnya telah menimbulkan pelbagai persoalan dalam dirinya. Sedang hidupnya dibelenggu rasa ingin tahu yang begitu mendalam, Haji Mus’ab telah mengajaknya untuk ke kota London bagi memenuhi jemputan daripada Royal Academy of Arts, London. Namun, itu bukanlah tujuan utamanya. Kedatangan mereka Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 28.80 (-10%)

MEMBER: RM 25.60 (-20%)

By
Ao no Orchestra 蓝色管弦乐 JAP (E / C) 曾在小提琴竞赛中获得多项出色成就的前天才少年青野一,因为家庭变故的因素,最后选择放弃了小提琴。不过就在国中三年级时与秋音律子相遇后,青野再次拉起了小提琴,并于升学后加入了高中的管弦乐社打算要在之后的竞赛中夺冠。而他与佐伯直的邂逅更燃起了两人对小提琴的技艺的竞争心。 Hajime Aono used to live for the sound Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By 鴨志田一
【特裝版特別收錄】 ☆麻衣立牌筆架(尺寸: L12×W10cm) ☆嬌憐外出妹&紅書包女孩徽章 (尺寸:直徑7.8cm) ☆麻衣掛軸(含組合桿)(尺寸: L50×W70cm) ☆本集小說 with特別版書衣 ★由《櫻花莊》原班搭檔鴨志田一&溝口獻上的嶄新青春劇。 ★《櫻花莊》裡頭的角色將在本作中再度登場!?他們又會以什麼樣的形式出現!? ★藉由主角們積極果敢的青春故事巧妙 Learn More
USUAL: RM192.00

NOW: RM 192.00 (-0%)

MEMBER: RM 172.80 (-10%)

By Kirinlukis , Aman Wan
“Satu bulan? Lamanya!” Papa dan Mama akan pergi ke Mekah untuk menunaikan ibadah haji selama tempoh sebulan. Kata Papa, ibadah haji ialah bukti yang kita mampu berkorban untuk Allah. Mereka perlu korbankan wang, masa, tenaga, dan juga berjauhan dengan keluarga tersayang. Aichan juga rasa sedih untuk berpisah dengan Papa dan Mama. Sepanjang ketiadaan Papa dan Mama, Aichan dan kakaknya Sarah akan tinggal di kampung bersama Tok Nek yang garang. Tengok wajahnya yang bengis p Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Abdul Rahman Haji Mohd Adil
Buku ini memaparkan sejarah bermulanya kewajiban solat, dari malam kejadian Israk dan Mikraj dan rahsia di sebalik gerakan dan bacaan dalam solat, mengikut panduan al-Quran dan hadis. Disini juga dapat kita cungkil rahsia diperintahkan bersolat di awal waktu juga rahsia-rahsia gelombang alam pada setiap masuknya waktu solat. Diharapkan buku ini dapat memberikan petunjuk kepada umat Islam bagi mengenal selok-belok solat dan dapat memberi fokus dalam menunaikan solat seharian Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Muhd Kamil Ibrahim , Rakan-Rakan
2 KALI PERTAMA KALI … Dia Maha Mengetahui dijayakan oleh 25 orang penulis yang berbeza latar belakang dan usia. Ada yang sudah berpengalaman menulis buku dan ada yang buat pertama kali menulis. Buku ini terbahagi kepada dua bahagian. Bahagian pertama menceritakan kisah dan pengalaman pertama kali penulis mengerjakan haji dan umrah. Biarpun misi dan tempatnya sama iaitu Tanah Suci, anehnya setiap penulis mempunyai kisah dan pengalaman yang berbeza-beza. Setiap kisah amat men Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Isteri adalah insan yang paling rapat dengan seorang lelaki selain ibu bapa dan adik beradik. Justeru, wajarlah mereka dilayan dengan sebaik-baiknya. Siapakah sahaja yang layak dicontohi dalam soal berbuat baik selain daripada Rasulullah SAW? Naskhah ini; BAGAIMANA AKHLAK NABI SAW DENGAN ISTERI? mengumpulkan 94 buah hadis Nabi SAW yang merakamkan akhlak Nabi SAW dengan para isteri Baginda. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Allah SWT telah menyediakan syurga yang akan menjadi tempat tinggal abadi mereka yang beriman dan beramal soleh. Meski syurga tidak dapat dilihat dan tidak mampu dibayangkan, banyak ayat Al-Qur’an dan hadis yang menceritakan dan menggambarkan nikmat-nikmat dan keindahan yang tersedia di syurga seperti bidadari dan pelayan, sungai-sungai, makanan dan minuman serta binaan dan bangunan yang tidak terjangkau hebatnya. Semuanya dijelaskan dalam buku ini termasuk juga nama-nama s Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Abd. Razak Muthalib
Petikan doa sahih daripada al-Quran dan hadis yang merangkumi himpunan doa berikut: DOA & ZIKIR AMALAN RASULULLAH (PAGI & PETANG) DOA & ZIKIR HARIAN DOA & ZIKIR BERKAITAN SOLAT DOA & BACAAN SOLAT-SOLAT KHUSUS DOA & BACAAN BERKAITAN PUASA DOA & BACAAN BERKAITAN ZAKAT DAN SEDEKAH DOA & ZIKIR BERKAITAN UMRAH DAN HAJI DOA & ZIKIR BERKAITAN PERKAHWINAN DAN RUMAH TANGGA DOA & ZIKIR BERKAITAN SAKIT DAN KEMATIAN DOA & ZIKIR BERKAITAN MUSAFIR DOA & ZIKIR SITUASI TERTENTU Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ibnu Ibrahim At-Tawari
 MENDAM BERAHI ialah sebuah kapal kenaikan kerajaan yang digunakan zaman Kesultanan Melayu Melaka abad ke-16. Kapal ini berada di bawah kendalian Laksamana Hang Tuah semasa beliau mengembara ke-14 buah negara bagi menjalinkan hubungan dengan negeri asing, juga untuk membawa jemaah haji ke Mekah. Mendam Berahi panjangnya 60 gaz (180 kaki atau 54.9 meter) dan lebarnya 6 depa (36 kaki atau 11 meter). Menurut kajian Rohaidah Kamaruddin, penukaran unit yang dibentangkan dalam m Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By USTAZ MUHADIR HAJI JOLL
Buku ini adalah himpunan 65 persoalan dan jawapan popular tentang perkara khilafiah yang sering diperdebatkan oleh masyarakat sehingga menimbulkan kekeliruan dalam memahaminya. Dihurai dalam bentuk soal jawab ringkas dan padat untuk lebih mudah difahami dan dihafal berserta dalil-dalil Al-Qur’an, hadis dan juga pendapat ulama yang muktabar. Sesuai dibaca oleh penuntut ilmu dan masyarakat awam. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By RIZAL RAMLI
~Berambuslah kau, jangan ganggu keluarga aku!~ Haji Ismail membawa keluarganya berpindah ke Kelantan kerana kerja. Anak sulungnya, Adam, yang akan menduduki peperiksaan SPM pada tahun depan langsung tidak bersetuju walaupun terpaksa akur dengan aturan baru hidup mereka. Remaja itu tidak mahu meninggalkan kehidupan di bandar dan kawan-kawan di sekolah lamanya. Namun, semuanya berubah apabila dia bertemu dengan rakan baru. Isteri Haji Ismail, Puan Salmah dan anak bongsu Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 12.60 (-10%)

MEMBER: RM 11.20 (-20%)

By HAJI JOHARI HAJI ALIAS
Naskhah kecil ini menghimpunkan surah-surah pilihan yang boleh kita amal dan hafal. Ia mudah dibawa umpama makanan minda dan jiwa yang mesti berada di dalam poket baju atau beg tangan. Himpunan surah-surah ini mempunyai khasiatnya yang tersendiri bagi mereka yang mengamalkannya. Semoga hari-hari kita, lebih bermakna diisikan dengan bacaan Al-Quran walaupun sepotong ayat. Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 4.50 (-10%)

Out of stock

By HAJI ABU MAZAYA AL-HAFIZ
Persediaan yang lengkap adalah amat penting bagi semua bakal Haji dan Umrah sebelum menyahut panggilan Baitullah. Bukan sahaja dari segi fizikal, kesihatan dan kewangan, malah persediaan dari segi psikologi dan ilmu amat dituntut. Khas buat bakal tetamu Allah, risalah ini memuatkan Panduan Lengkap Haji, Umrah dan Ziarah yang merangkumi amalan rukun, wajib dan sunat yang dipersembahkan secara ringkas dan praktikal. Disertakan dengan doa-doa serta amalan-amalan yang boleh diama Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

Out of stock

By HAJI ABU MAZAYA AL-HAFIZ
Umrah adalah haji kecil. Berbeza dengan ibadah haji, umrah boleh dilakukan sepanjang tahun. Sebelum mengerjakan umrah persiapan yang lengkap juga amat diperlukan khususnya ilmu pengetahuan berkenaannya. Kehadiran buku panduan ini diharapkan dapat membantu dan memberikan keyakinan kepada kita dalam menunaikan ibadah ini. Perkara yang rukun, wajib dan sunat disusun secara ringkas dan mudah. Ini memudahkan lagi perjalanan ibadah. Dan amat penting juga adalah hati yang tenang dan Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

Out of stock

By HAJI ABU MAZAYA AL-HAFIZ
Umrah adalah haji kecil. Berbeza dengan ibadah haji, umrah boleh dilakukan sepanjang tahun. Sebelum mengerjakan umrah persiapan yang lengkap juga amat diperlukan khususnya ilmu pengetahuan berkenaannya. Kehadiran buku panduan ini diharapkan dapat membantu dan memberikan keyakinan kepada kita dalam menunaikan ibadah ini. Perkara yang rukun, wajib dan sunat disusun secara ringkas dan mudah. Ini memudahkan lagi perjalanan ibadah. Dan amat penting juga adalah hati yang tenang dan Learn More
USUAL: RM11.90

NOW: RM 11.90 (-0%)

MEMBER: RM 10.71 (-10%)

Out of stock

By RUBY ANNAS , DINI HANANI , MOHAMAD KAMAL
TAJAU - RUBY ANNAS Mengikut legenda Iban, antu pala berapi adalah paling digeruni. Setiapkali menjelang Gawai Hantu, upacara miring akan dilakukan. Namun, setiap 23 tahun juga, antu pala berapi akan berlegar-legar dan mengganggu penduduk kampung di sekitarnya. Pada keesokan harinya, pasti ada nyawa yang terkorban. Selang 23 tahun kemudian, satu pertelingkahan antara dua puak kaum Iban terjadi dalam merebut cinta seorang wanita bernama Ambon. Ambon telah memilih Sana iaitu seo Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

Out of stock

By AHMAD ADNAN FADZIL & AMLY ASENAR
Buku ini dapat memberi kefahaman kepada pembaca tentang jenis-jenis solat sunat, fadilat, serta cara beramalnya supaya dapat membantu pembaca mengamalkan solat yang dikehendaki, sekaligus menjadi panduan kepada pembaca yang ingin mengatur wirid hariannya melalui pengamalan solat. Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Muhammad Haji Salleh , Tun Seri Lanang
A history of the Malay Peninsula and the islands of the Archipelago In a collector’s edition, The Genealogy of Kings (Malay: Sulalat al-Salatin or Sejarah Melayu), is a literary work that gives a traditional interpretation of the origin, evolution and demise of the great Malay maritime empire, the Malacca Sultanate. The work which was composed sometime between the 15th and 16th centuries, is considered one of the finest literary and historical works in the Malay language. I Learn More
USUAL: RM77.95

NOW: RM 77.95 (-0%)

MEMBER: RM 70.16 (-10%)

By TUAN GURU HAJI ABDUL HADI AWANG
Tulisan kali ini meneceritakan riwayat hidup seorang sahabat agung dan khalifah Islam ulung iaitu Khalifah Ali bin Abi Talib RA yang mendapat tarbiah secara langsung daripada Rasulullah SAW dan memainkan peranan yang signifikan sepanjang pemerintahan Islam era tiga orang khalifah sebelumnya. Khalifah Ali RA mengharungi suatu fasa pemerintahan yang sangat mencabar kerana mewarisi era kepimpinan setelah kewafatan Khalidaf Uthman RA yang terbunuh syahid. Dalam pada itu, beliau m Learn More
USUAL: RM50.00

NOW: RM 50.00 (-0%)

MEMBER: RM 45.00 (-10%)

By USTAZ MUHADIR HAJI JOLL
Kewajipan anak untuk berbakti kepada ibu bapa tidak mengira sama ada mereka masih hidup, sudah meninggal dunia ataupun bukan beragama Islam. Perintah berbakti kepada ibu bapa ini bukanlah suatu perkara baharu yang dibawa Islam bahkan ia sudah menjadi amalan sejak berzaman. Buku ini menghuraikan segalanya berkenaan perintah berbakti kepada ibu bapa seperti hukumnya, kelebihan-kelebihannya, cara-caranya, kisah-kisah salafus soleh yang berbakti kepada ibu bapanya dan nasihat ser Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Cuplikan bab penting dan istimewa tentang kesempurnaan kehidupan, keperibadian dan akhlak Baginda Nabi SAW daripada kitab Sairus Salikin ila ibadati Rabbil ‘alamin. Mengandungi 12 Fasal (Bab) yang menyentuh secara terperinci dan mendalam tentang Rasulullah SAW melalui periwayatan Hujjatul Islam al-Imam al-Ghazali rahimahullahu Taala. Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

By Ustaz Haji Jafri Abu Bakar Mahmoodi
Bertanya merupakan salah satu kaedah utama bagi membuka pintu rahsia ilmu pengetahuan. Apatah lagi jika pertanyaan itu ditujukan kepada seorang utusan Allah ﷻ, Nabi Muhammad ﷺ. Maka pasti jawapan yang disabdakan itu jauh lebih bernilai dan bermakna. Buku Umat Bertanya Rasul Menjawab hadir bagi mempersembahkan koleksi pertanyaan-pertanyaan yang pernah diajukan oleh para Sahabat kepada Rasulullah ﷺ. Melalui buku ini, pembaca dapat mengutip mutiara-mutiara hikmah daripada Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
“Sebagaimana dengan melihat pokok-pokok yang menghijau akan memberi ketenangan kepada hati dan membawa ketenteraman kepada jiwa, begitulah juga hati dan jiwa akan menjadi tenteram, bahagia dan tenang ketika melihat, membaca atau mendengar akhlak dan peribadi agung yang dimiliki oleh Rasulullah SAW.” Sebuah buku berkaitan sirah hidup Rasulullah SAW: Ia bukan hanya memaparkan fakta dan sejarah, tetapi juga memuatkan kisah-kisah atau dialog-dialog yang berkaitan dengan peri Learn More
USUAL: RM50.00

NOW: RM 50.00 (-0%)

MEMBER: RM 45.00 (-10%)

By Mohd Johadi Saari
Buku ini diadaptasikan dengan dua kaedah iaitu KAEDAH NOMBOR dan KAEDAH IQRA’. Kaedah membaca perkataan Jawi menggunakan nombor bagi setiap sukukata membimbing murid membaca Jawi dengan lebih mudah. Nombor ini merujuk kepada bilangan huruf yang perlu dibaca atau dibunyikan oleh pembaca bagi setiap sukukata. Adaptasi kaedah Iqra’ dalam bahan bacaan ini dilihat sangat berkesan bagi membimbing murid mempelajari bacaan Jawi. Sistem Iqra’ yang diperkenalkan dalam buku Iqra Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By
Persediaan yang lengkap adalah amat penting bagi semua bakal Haji dan Umrah sebelum menyambut panggilan Baitullah. Bukan sahaja dari segi fizikal, kesihatan dan kewangan, malah persediaan dari segi psikologi ilmu amat dituntut. Khas bagi bakal tetamu Allah, buku ini memuatkan nota-nota Kursus Ibadah Haji dan Umrah bagi para jemaaah memahami dan mengikuti semua kursus haji dan umrah. Semoga buku ini menjadi asbab para jemaah sekalian memperoleh haji yang mabrur, Amin. Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By Hj Ahmad Tifla
Hajinya Yang Terakhir sebuah travelog ibadah haji yang sarat dengan panduan, pengajaran dan teladan luar biasa. Dalam bahasa yang sangat mudah tapi begitu membekas di hati, Almarhum Tuan Guru memahamkan bahawa haji bukan semata-mata ibadah jasmani yang memerlukan kudrat dan tenaga tetapi juga ibadah hati. Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Aya Kanno
"Bukan tempat ni."Ada ketikanya emosi Saitou Hajime bertukar resah bila dia terkenangkan memori lalu. Berapa banyak kali pun namanya ditukar, dia tetap mengejar 'tempat yang sepatutnya dia berada' tu.Pertemuan dan perpisahan antara samurai sejati... Apakah jawapan yang menunggunya nanti?Shinsengumi di Aizu, destinasi terakhir pahlawan samurai. One-shot siri 'Shinsengumi' selepas 'Hokusou Shinsengumi' dan 'Koutetsu no Hana'! Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

Ensiklopedia ini menggabungkan empat buah buku soal jawab remeh-temeh agama yang merangkumi puasa, zakat, munakahat dan seks, lantas menjadi sebuah buku besar yang dikenali sebagai ensiklopedia. Susunan bab dan soal jawab disusun dengan sistematik, kemas dan mudah dirujuk selain terdapat juga penelitian terhadap hadis-hadis yang dibentangkan dalam satu bab dan menisbahkan kepada perawinya semampu boleh seperti Imam al-Bukhari, Muslim dan lain-lain. Learn More
USUAL: RM69.00

NOW: RM 69.00 (-0%)

MEMBER: RM 62.10 (-10%)

By Datuk Dr. Haji Zahazan Mohamed
Sesungguhnya, seorang manusia yang bergelar hamba kepada Yang Maha Esa ini tidak lari daripada kekurangan, lantas memerlukan bantuan dan sokongan daripada-Nya. Begitulah hakikat hidup seorang insan, agar hari-hari dan saat-saat dalam kehidupannya tidak lari daripada mengingati penciptanya. Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Shakirah Md Din
Pasport Jenazah 2 merupakan sambungan kisah Ceq yang diuji dengan kanser. Sebelum sempat melengkapkan sesi rawatan, Ceq dijemput menunaikan haji. Ditemani si cinta hati, Pokji Laling di sisi, permusafiran selama 42 hari menjadi bukti dalam mengejar cinta yang hakiki. Sesungguhnya ujian kesakitan yang diberi hilang dibawa angin lalu, apabila Ceq dijemput menjadi memori betapa kanser adalah pasport untuk mencari reda Ilahi. Semoga Pasport Jenazah 2 menjadi asbab untuk kita yaki Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

By HAJIME ISAYAMA
FREEDOM… Eren’s titanic Rumbling claims thousands of lives beyond the walls of Paradis, and the boy who once lived in fear of the Titans becomes the world’s most feared man. Determined to stop the destruction wrought by their childhood friend, Armin, Mikasa, and their surviving comrades reach the Attack Titan and decide to face him head on in an ultimate showdown. Will humanity finally be set fre Learn More
USUAL: RM51.95

NOW: RM 51.95 (-0%)

MEMBER: RM 46.76 (-10%)

By Zyed Ahmad Hassan
Travelog ini dihidangkan secara santai dalam bahasa yang mudah dan mudah difahami menjadikannya sesuai untuk semua pembaca termasuk pelajar, orang dewasa dan khusus untuk bakal-bakal haji semua lapisan umur. Mengandungi 34 bab, ia dimuatkan dengan pelbagai cerita dan pengalaman suka duka dan lucu, tip ibadah, cabaran dan harapan, pelajaran dan pedoman. Terdapat juga bab-bab mengenai lawatan ke tempat-tempat bersejarah untuk menimba kefahaman tentang sejarah dakwah da Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

Out of stock

By Fara Hana
“Saya…saya janji saya akan bayar setiap sen yang saya dah ambik. Saya tak sengaja…saya sangat perlukan duit waktu tu. Tuan tolonglah…tolong jangan bunuh saya. Saya janji saya akan bayar balik.” “Kau ada duit?” ringkas soalan yang dilontarkan Beast memotong percakapan Ratu yang sepertinya banyak lagi yang mahu dituturkan. Ratu tidak dapat mengesan nada sedang marah mahupun tidak pada suara itu tapi dia yakin lelaki seperti Beast tidak boleh dipandang remeh. Learn More
USUAL: RM36.00

NOW: RM 36.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.40 (-10%)

By Ustaz Haji Jafri Abu Bakar Mahmoodi
Mukjizat merupakan kejadian luar biasa yang tidak mampu diterima oleh akal, yang terjadi pada diri nabi dan rasul sebagai bukti kerasulan mereka. Sebagai penutup para nabi, Nabi Muhammad ﷺ memiliki ribuan mukjizat anugerah daripada Allah Ta‘ala. Buku ini hadir bagi menyajikan sebahagian daripada kisah-kisah mukjizat tersebut. Menariknya, penulis menyusun kisah-kisah hebat tersebut dalam lima tema utama. Ini merupakan satu kelainan yang dikemukakan oleh penulis. Supaya ma Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Kewujudan Nabi Muhammad SAW adalah rahmat yang besar untuk seluruh alam. Sepertimana bulan purnama memancarkan cahaya, Nabi Muhammad SAW adalah penunjuk jalan, pembimbing dan tokoh terulung yang wajar dimuliakan dan disanjung sepanjang zaman. Naskhah ini berbicara tentang keistimewaan dan kelebihan Nabi Muhammad SAW dan bagaimana para Sahabat dan generasi-generasi selepas mereka mencintai dan memuliakan Baginda dengan mengadakan sambutan Maulidur Rasul dan mengarang kitab ser Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Hanina Abdullah
“Saya terima abang yang sekarang, abang yang baik di mata dan hati saya.” PROJEK pertama, ditolak. Projek kedua, tak berkenan. Projek ketiga, ehemmm… Si Alpha Male ni buatkan dirinya setiap malam teringat-ingat pulak! Bukan senang tau hati seorang Emmalyn yang pendiam boleh tergugat. Tapi… yang di sebelah sana terpikatkah? Maklumlah, stok lelaki ala-ala Zul Ariffin kut, takkanlah susah nak cari jodoh? Emmalyn tahu, dirinya dijadikan ‘gula’ untuk menarik Si Tareq. Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Keistimewaan dan kelebihan bulan Ramadhan sering disebut sebagai suatu galakan kepada umat Islam supaya bersungguh-sungguh melaksanakan ibadah. Buku ini menghimpunkan 66 hadis yang menceritakan pelbagai kelebihan atau fadhilat bulan Ramadhan yang menjadikannya sebagai Penghulu segala bulan. Mudah-mudahan apabila hadis-hadis ini difahami dan dihayati, kita akan lebih bersemangat untuk membanyakkan ibadah khususnya pada bulan Ramadhan dengan hati yang ikhlas dan penuh rasa cint Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Buku ini menjelaskan ibadah puasa yang menjadi kewajipan umat Islam dalam infografik yang berwarna dan mudah untuk diingati. Bermula dengan pengertian, sejarah asal puasa, hukum-hakam, syarat-syarat, rukun-rukun, perkara-perkara sunat dan perkara-perkara yang membatalkan puasa. Turut dijelaskan golongan-golongan yang dibenarkan untuk berbuka atau tidak berpuasa dan denda serta fidyah yang perlu dibayar jika meninggalkan puasa. Semoga ibadah puasa yang dilaksanakan saban Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By HAJIME ISAYAMA
MARCHING ONWARD Once hailed as humanity’s greatest hope, Eren has since become unrecognizable. With the Attack Titan now morphed into a grotesque, colossal skeleton of its former self, Eren continues to control the wave of Titans laying waste to the world, extinguishing countless homes, towns, and lives in their wake. In order to salvage what’s left of humanity, Mikasa, Armin, and the Survey Corps decide to confront Eren h Learn More
USUAL: RM51.95

NOW: RM 51.95 (-0%)

MEMBER: RM 46.76 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Kanzus Sa’adah menghimpunkan amalan-amalan yang disusun khas untuk dibaca setiap kali selepas solat fardhu. Setiap amalan adalah bersumberkan daripada al-Quran, hadits dan amalan ulama sejak dahulu. Amalan yang bersanad dan istimewanya, pembaca boleh mendapatkan ijazah daripada penulis. Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Buku ini menghimpunkan 600 hadis tentang kisah-kisah akhlak Nabi Muhammad SAW yang mesti dicontohi. Setiap hadis disusun dan diletakkan dalam tajuk-tajuk yang diperincikan mengikut pelbagai kategori yang merangkumi setiap sudut kehidupan Baginda sama ada akhlak Baginda dengan diri sendiri, ahli keluarga, para Sahabat, kanak-kanak mahupun terhadap haiwan dan makhluk yang tidak bernyawa. Learn More
USUAL: RM98.00

NOW: RM 98.00 (-0%)

MEMBER: RM 88.20 (-10%)

By Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang
Menerusi karya kali ini, penulis menghidangkan pesanan Rasulullah SAW tentang keutamaan sifat ikhlas bagi membentuk keperibadian mulia setiap Muslim. Pada masa yang sama, sifat ikhlas juga menjadi prasyarat penerimaan segala amalan soleh oleh Allah SWT. Mudah-mudahan, untaian nasihat dan ilmu yang dicedok daripada kalam nabawi menjadi panduan buat semua lapisan pembaca agar lebih cinta dan kasih dengan Rasulullah SAW, sekaligus menjadi Mukmin yang terbaik. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Kita dituntut untuk sentiasa berusaha dalam setiap urusan kehidupan. Sebagai Muslim, usaha dan ikhtiar bukanlah semata-mata kerja keras dan buah fikiran yang hebat. Namun, setiap usaha itu disandarkan kepada Allah dan diiringi dengan doa dan munajat yang ikhlas kepada-Nya. Doa dan zikir yang tidak putus serta amalan soleh juga menjadi satu bentuk usaha dan ikhtiar setiap Muslim untuk mendapatkan hajat dan matlamat di dunia juga akhirat. Apalagi jika bacaan-bacaan itu daripada Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Muhammad Haji Salleh
A history of the Malay Peninsula and the islands of the Archipelago. The Malay Annals (Malay: Sejarah Melayu), originally titled Sulalatus Salatin (Genealogy of Kings), is a literary work that gives a romanticised history of the origin, evolution and demise of the great Malay maritime empire, the Malacca Sultanate. The work which was composed sometime between 15th and 16th centuries, is considered one of the finest literary and historical works in the Malay language. In 2001 Learn More
USUAL: RM77.95

NOW: RM 62.36 (-20%)

MEMBER: RM 62.36 (-20%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Buku ini mengandungi 12 tajuk besar tentang solat antaranya: Solat orang sakit, Solat di dalam kenderaan, Solat berjemaah, Solat Jumaat, Solat Jamak dan Qasar, Solat Jenazah, Qadha’ solat, Solat-solat sunat dan Perkara-perkara khilafiah tentang solat. Setiap persoalan bukan sahaja diberi jawapan, bahkan turut dinyatakan rujukannya daripada kitab-kitab feqah muktabar dalam mazhab Syafi‘i. Learn More
USUAL: RM98.00

NOW: RM 98.00 (-0%)

MEMBER: RM 88.20 (-10%)

By HAJIME ISAYAMA
THE DAWN OF MAN Determined to protect his beloved home of Paradis, Eren uses the Founding Titan’s power in an attempt to wipe out the rest of humanity. As the droves of Titans press on, Eren, long unrecognizable as a friend, a brother, a savior, has become indiscernible from a devil… Now, Mikasa, Armin, and the surviving members of the Survey Corps must band together with their sworn enemies–Marleyan soldiers and 10 Learn More
USUAL: RM51.95

NOW: RM 51.95 (-0%)

MEMBER: RM 46.76 (-10%)

By Ustaz Abu Usamah & Mohd Hanapiah Haji Hussin
Banyak sekali pertanyaan dan persoalan yang berkait dengan agama pernah diajukan oleh sahabat-sahabat sama ada melalui lisan, talian telefon, WhatsApp, Facebook dan lain-lain. Boleh dikatakan kesemua jawapan yang terkumpul ini akan disertakan sandarannya daripada dalil-dalil syarak ataupun petikan daripada kitab-kitab muktabar.Bagi jilid 3 ini, soal jawab bab berkaitan puasa, haji, korban dan akikah dikumpulkan bagi menjawab pertanyaan dan persoalan yang pernah diajukan. Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ustaz Abu Usamah & Mohd Hanapiah Haji Hussin
Banyak sekali pertanyaan dan persoalan yang berkait dengan agama pernah diajukan oleh sahabat-sahabat sama ada melalui lisan, talian telefon, WhatsApp, Facebook dan lain-lain. Boleh dikatakan kesemua jawapan yang terkumpul ini akan disertakan sandarannya daripada dalil-dalil syarak ataupun petikan daripada kitab-kitab muktabar.Bagi jilid 2 ini, soal jawab bab berkaitan solat, solat musafir, jenazah, zakat dan puasa dikumpulkan bagi menjawab pertanyaan dan persoalan yang perna Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ustaz Abu Usamah & Mohd Hanapiah Haji Hussin
Banyak sekali pertanyaan dan persoalan yang berkait dengan agama pernah diajukan oleh sahabat-sahabat sama ada melalui lisan, talian telefon, WhatsApp, Facebook dan lain-lain. Boleh dikatakan kesemua jawapan yang terkumpul ini akan disertakan sandarannya daripada dalil-dalil syarak ataupun petikan daripada kitab-kitab muktabar.Bagi jilid 1 ini, soal jawab bab berkaitan taharah, darah wanita dan solat dikumpulkan bagi menjawab pertanyaan dan persoalan yang pernah diajukan. Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Sai Amrose
Kisah dua belas tahun lalu memberikan kesan yang mendalam pada jiwa Harleena. Tanpa sedar, tercipta sebuah dendam terhadap keluarga Haji Rahmat. Tiada cara lain kecuali dia masuk ke dalam keluarga itu dengan memakai dua wajah demi ‘menggoda’ dua hati. Dia akhirnya berjaya. Segala cerita bermula dengan penuh tersusun dan dendam yang dia bawa selama ini pasti akan terbalas. Itu sahaja niatnya yang satu – merosakkan kebahagiaan keluarga Haji Rahmat supaya mereka sekeluarga Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Fizziany
Takut dengan kenyataan yang mendadak di depan mata, Ali enggan pulang meskipun puas dipujuk. Tetapi, sekeping gambar telah melunturkan pendiriannya. Dia pulang juga akhirnya. Di saat majlis meraikan kepulangannya diatur, Ali menukar fikiran. Dia menghilangkan diri. Ali mengubah rupa dan menyamar sebagai tukang kebun lalu menyusup masuk ke dalam rumah keluarga kandungnya. Di situ, dia mula mengenali beberapa nama. Tuan Haji Mahmud: Pengurus keluarga diraja yang terlalu Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By HAJIME ISAYAMA
ADVANCE OF THE TITANS After breaking through a stronghold of old friends and enemies, Zeke hands down his plan for the Eldians to Eren. But what Eren was plotting with his rumbling powers leaves his brother in the dust, betrayed and alone once more. Now, with some help from Ymir, a parade of massive Titans are roused from their centuries-long slumber, breaking free of the Walls to answer their founder’s call. Where the march lea Learn More
USUAL: RM51.95

NOW: RM 51.95 (-0%)

MEMBER: RM 46.76 (-10%)

By DAISY ZAHRA
“Bilik tu dan bilik ni ada penghuninya!”- NABILA Zarina ragu-ragu. Masakan tiba-tiba rumah orang tua mereka itu berpuaka? Sehinggalah dia sendiri diganggu dan gangguan tersebut berlarutan sehingga dia pulang dari kampung. Nabila pula beria-ia mengatakan yang emak mereka ada membela saka, sama seperti yang dikatakan oleh orang-orang kampung. “Lagi teruk gangguan tu bila tuan tu dah meninggal, tapi benda tu tak diwariskan, atau tak sempat diwariskan. Kadang-kadang, tuan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By HAJIME ISAYAMA
ONLY HUMAN To activate the true power of the Founding Titan that courses through his veins, Eren must make contact with Zeke, a Titan of royal blood. Though Zeke has escaped Levi and the Survey Corps, he’s made little headway before the Marleyan military and its Titan warriors attack. Eren pummels his way through the Marleyan trap and past his former friends, but as the battle rages, he stumbles into a situati Learn More
USUAL: RM51.95

NOW: RM 51.95 (-0%)

MEMBER: RM 46.76 (-10%)

1-126 of 126

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
*

Back to Top