0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' imam mudaku romantik 'Found 239 Related Products
By Imam At-Tirmizi
USUAL: RM32.00

NOW: RM 25.60 (-20%)

MEMBER: RM 25.60 (-20%)

By Sophilea
Cinta itu satu anugerah memiliki atau tidak itu adalah takdir. Pertemuan itu Cuma seketika di tengah bandar asing, hati Engku Fadhli jatuh cinta pada seraut wajah manis milik Nadia Arisya. Betullah kata orang cinta itu tak perlu ada sebab untuk memiliki dan di miliki kerana cinta itu unik ia hadir tanpa pernah kita sedari. Tanpa perlu memandang siapa dia atau siapa aku. “Rom tak di bina dalam masa satu hari, Engku Fadhli.” Nadia mengerling. Salji memutih di tengah banda Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Luqman Makhtar
Apa yang ada dalam buku ini? Buku ini terdiri daripada 4 bab mustahak dengan lebih 100 babak romantik Nabi dengan ummul mukminin : Bab 1 - Romantik menampilkan sekitar 40 babak yang bakal menginspirasi kan rumah tangga kita. Antara babaknya; - Asam Garam 1 : Nabi dan isteri berkongsi makanan - Asam Garam 8 : Nabi dan isteri berkongsi berus gigi - Asam Garam 14 : Isteri sikatkan rambut Bab 2 - Nikah pula menghidangkan lebih 50 babak pernikahan Nabi dengan 11 orang isteri t Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Syed Azharul Asriq
Ungkapan 'Berani kerana Benar' mudah diucapkan oleh sesiapa sahaja. Namun begitu, adakah mudah bagi kita melaksanakannya? Bagaimana pula sekiranya seteru kita itu jauh lebih besar dan lebih berkuasa daripada kita? Mampukah kita terus bangun dan menegakkan kebenaran atau kita akan tunduk lalu akur menerima kejahilan asalkan hidup kita mudah? Itulah ujian yang dihadapi oleh tokoh-tokoh yang diketengahkan dalam buku ini. Walaupun daripada pelbagai latar belakang dan zaman yan Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Inteam Publishing
“Setiap manusia menjadi musuh kepada perkara yang tidak diketahuinya” Atas perinsip ini, Inteam Publishing menerbitkan buku ringkas ini untuk membantu muslimin dan muslimat dalam mendapatkan panduan asas dalam beberapa amalan harian seperti yang dicontohkan Baginda Nabi S.A.W. 100 Amalan Doa & Zikir Rasulullah s.a.w adalah kompilasi amalan Nabi Muhammad dalam kehidupan harian Baginda.Dipetik dari hadith-hadith yang terkandung dalam kitab Al-Azkar -keagungan Zikir & Doa Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Puaka Bersekutu
APA ADA DENGAN 13? Sebahagian penduduk dunia mengimani bahawa angka 13 dikatakan membawa sial, nasib malang, malah sering juga dikaitkan dengan kisah-kisah hantu jembalang. Kalau kau gementar dengan angka 13, itu tandanya kau menghidap triskaidekaphobia, sejenis ketakutan kepada apa sahaja yang berangka 13. Naskhah Puaka 13 yang kau pegang ini pula merupakan variasi kisah berpuaka, misteri, kejam, tragis dan absurd yang pastinya membuat jiwa kau perlahan-lahan dim Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Paeh Design
Nuri Wardah dikejutkan dengan pengakuan cinta Sakuragi. Bagi Nuri Wardah, Sakuragi terlebih dahulu perlu mengenali akan kesucian agama Islam serta kepentingan sumber-sumber yang hak dalam mencari ilmu. Sakuragi, walaupun masih dalam ragu, mengorak langkah mencari ilmu mengenai Islam hingga menemukannya dengan imam Masjid Otsuka, Yusuf Asahi bin Abdullah yang bersetuju untuk mengajar Sakuragi berkenaan agama Islam. Bagaikan cawan yang kosong, dapatkah Sakuragi menerima denga Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Hadi Fayyadh
Jika mengikut perkiraan kronologi yang berlaku, benarkah kita sudah berada di era permulaan kebangkitan Imam Al Mahdi? Bibit-bibit kemunculannya dilihat semakin kencang? Apakah kita sedar bahawa Tentera Dajjal seramai 70,000 itu telah bersiap siaga menanti penzahirannya? Fenomena dahsyat kemarau yang berpanjangan, mengikut telahan hampir berlaku ini bakal membawa dunia kepada kebangkitan Dajjal. Persiapan demi persiapan, segala isyarat dan lentera akhir zaman sudah dinyalaka Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.90 (-20%)

MEMBER: RM 23.90 (-20%)

By 肆一
「想念的盡頭,是遺忘嗎?」 等待四年,肆一全新愛情散文。 這本書寫給心裡曾經深深住了個人的你, 無論 正單身, 或, 已非單身。 在你的心裡是否也住了那樣一個人? 默不出聲卻震耳欲聾、亟欲逃脫卻割捨不了。 每當記憶起他時,你就回到當時的自己, 而你擁有的,僅只剩下小心翼翼的想念。 肆一:「想念沒有保存期限,但是眼淚有。 Learn More
USUAL: RM52.35

NOW: RM 42.00 (-20%)

MEMBER: RM 39.00 (-26%)

By Shera Zulghafar
“Saya minta maaf, encik! Saya tak sengaja langgar encik!” – MARISA SAFIYYAH Pertemuan tidak sengaja di antara Marisa Safiyah dan Noah Lee Jin Hua menimbulkan bibit-bibit cinta antara mereka. Namun, Noah kecewa apabila mendapat tahu keluarga Safiyyah menjodohkan gadis itu dengan seorang imam muda, Ibrahim. Walaupun hati Safiyyah sudah terpaut pada pemuda bermata sepet itu, dia tetap taat dengan permintaan ayahnya yang ingin bermenantukan Ibrahim. “I tak la Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Konomi Wagata
Morimiya Makoto seorang gadis biasa tahun 2 menengah rendah. Hidupnya tak ada apa yang istimewa malah kurang dapat perhatian sekeliling. Kebahagiaan baginya adalah semasa dia melukis manga romantik plot syok sendiri dalam sebuah buku nota. Namun segalanya berubah bila buku nota rahsianya jatuh ke tangan Haruno Aoi, jejaka genius penuh misteri. Alamak! Adakah ni permulaan resipi CINTA luar biasa penuh dengan debaran? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Luqman Makhtar
Rasulullah sebagai manusia juga berumah tangga. Lalu dalam berumah tangga Baginda hadapi asam garamnya. Ada ketika ceria bersama, ada ketika saling bermasam muka. Ada ketika romantik, ada juga ketikanya berkonflik. Sungguh setiap saat dalam hidup baginda ada teladan untuk umat. Barulah umat boleh belajar daripada Baginda. Benarlah, Rasulullah uswah hasanah; teladan terbaik. Buku ini memaparkan babak - babak asam garam rumah tangga Nabi yang mungkin kita tidak tahu selama ini Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Muhd Kamil Ibrahim
Beri Dua Minit merupakan himpunan tazkirah pendek yang disampaikan oleh penulis kepada khalayak tidak kira di mana pun lokasinya. Misalnya di R&R, penulis diminta menjadi imam. Masing-masing mahu pantas beredar kerana sedang dalam perjalanan. * Usai memberi salam, saya menghadap mereka dan bertanya, “Boleh beri saya dua minit? Saya mahu menyebut satu terjemahan hadis. Insya-Allah ... boleh jadi ilmu bermanfaat.” Mereka fikir dua minit masa singkat. Hampir kesemuan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Farah Deraman
Cinta pertama Aira bersama Hakimi telah lama tersulam indah sejak zaman sekolah menengah lagi. Namun, impian mereka untuk ke jenjang pelamin musnah di tengah jalan bila mama Aira, Puan Azlinda bermati-matian menghalang dengan alasan Aira tidak akan bahagia menjadi isteri kedua Hakimi. Aira akur. Sementelah mamanya sendiri telah merasakan peritnya hidup bermadu. Tika pintu hati ditutup rapat untuk lelaki, Zafran hadir menawarkan sesuatu yang tidak masuk akal dan tidak pernah Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Ustaz Fauwaz Fadzil Noor
Usul fiqh ialah pintu kepada ilmu fatwa dan tarjih atau ijtihad. Ia juga medan yang sangat mencabar kerana berkaitan dengan hukum Allah yang berhajat kepada amanah dan kelayakan untuk menjadi rujukan orang ramai dalam mengeluarkan hukum-hakam. Buku ini mengandungi soal jawab usul fiqh, daripada mukadimah usul fiqh sehinggalah bab ijtihad. Kemudian, diikuti dengan perbahasan takhril, seterusnya ditutup dengan adaptasi kitab yang agung, iaitu al-Waraqat oleh Imam al-Haramain. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Abdul Ghani Yahya , Umar Yusuf
"Semua Rasul diturunkan Allah S.W.T untuk membawa agama tauhid, yakni membimbing dan memberi petunjuk kepada manusia agar mengetahui dirinya dan Tuhannya. Tauhid yang disusun dan digubal oleh ulama Ahlul-sunnah seperti lmran Hasan al-Asy'ari dan Imam Maturidi telah lama diikuti oleh umat Islam di Nusantara sejak beratus-ratus tahun yang lalu. Bertolak dari sini, adalah sangat perlu memahami dengan lebih mendalam tentang Tauhid Ahlul-Sunnah menerusi dalil-dalil Aqli dan NaqI Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By James Lu
PERHATIAN SEMUA! ADA BILIK UNTUK DISEWA! Macam-macam ragam diorang ni. Macam biasa, Nanas tetap degil dan malas. Sampai masuk hospital mak cik dibuatnya. Cosplay Boy makin licik dengan bakat melukis. Moonlight pula tak habis-habis dengan pelan romantik tidak menjadi. Eh, agaknya apa cerita Jared dengan game dia tu? Di sekolah, cikgu tegas dan garang pun selalu buat perangai. Jom ikuti volum ni yang pasti buat korang tersengih. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Rinsya Chasiani
Aku Riah, editor di syarikat penerbitan kecil. Pernah putus tunang sebab orang tu ada perempuan lain. Mulalah aku berangan nak kahwin dengan lelaki dingin sedingin salji kutub utara. Tak romantik pun tak apa, janji dia pandang aku seorang aje! Ainal lelaki kacak. Kacak yang luar biasa! Jika ada orang mengatakan Ainal itu pelakon drama, aku amat percaya. Namun lelaki kacak tak semestinya bersifat sempurna. “Hidup dia macam katak di bawah tempurung, sesuai sangat dengan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Alya Bahari
“Aku ni tak pandai nak romantik-romantik. Senang cakap, aku macam ni ajelah, Nel. Aku tak super duper hot, aku tak yummylicious. Aku pun tak melting-melting tu.” Dia memang mengaku dia tak punya aura pemanis bicara. Dia tak punya cara seorang gentleman. Dia hanya ada sesuatu yang biasa ada pada lelaki biasa. Ahmad Rizza Ahmad Shah. Pemilik nama ini sudah jatuh cinta pada Nelinda Tan Sri Ismail. Bukan sekali, malah berkali-kali. Bukannya Nelinda tak tahu perasaan Riz pa Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Imam Musbikin
Dalam buku KEHEBATAN SOLAT SEBAGAI PENAWAR SKIT JANTUNG ini sudah pasti akan mendiskripsikan peranan solat sebagai penyelamat bagi pengidap malah sebagai pencegah dari dihinggapi penyakit ini. Mudah-mudahan dengan pengisian yang terdapat dalam buku ini akan memberi manfaat berguna dalam meniti gaya hidup sihat serta terhindar daripada segala penyakit ,Insya Allah. Learn More
USUAL: RM13.90

NOW: RM 13.90 (-0%)

MEMBER: RM 12.51 (-10%)

By Hadi Fayyadh
Sejarah empayar purba nusantara yang dibina, bukanlah siap hanya beberapa hari, ia menyaksikan bagaimana pemimpin Melayu yang hebat ketika itu mampu mengemudi bahtera kerajaannya sehingga sukar dikalahkan musuh. Pelbagai keagungan dan kehebatan yang perna diraih akhirnya lenyap dan dipadam oleh mereka yang menang. Namun, penjajah tidak mampu melenyapkan semua debu-debu keagungan yang mereka percaya bakal bangkit di akhir zaman ini. Mereka sedar di kalangan bangsa itu akan Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.92 (-20%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Khairul Ghazali
Harga diri individu itu berdasarkan apa yang dilakukan bagi memperbaiki dirinya. "Marah adalah satu antara panah-panah syaitan yang mengandungi racun. Oleh itu, hindari marah supaya kamu dapat menewaskan syaitan dan bala tenteranya." Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Unit Terjemahan Telaga Biru
Ilmu tafsir al-Quran ialah satu ilmu yang sangat penting dan mulia, kerna ia berkaitan dengan Kitab Allah yang paling mulia, iaitu al-Quran. Kepentingan dan kemuliaan sesuatu ilmu adalah bergantung kepada kepentingan dan kemuliaan perkara yang diketahui dengan ilmu itu. Buku ini disusun berpandukan kepada kitab Tafsir al-Jalalain yang dikarang oleh dua Imam Jalaluddin, iaitu Jalaluddin al-Mahlli (791-864) Hijrah) dan muridnyam Jalaluddin as-Suyuthi (849-911 Hijrah). rahimahum Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Hidayah Izati
Kalau boleh dia hendak beritahu satu dunia yang dia jatuh cinta. Kalau boleh dia nak lompat bintang dan menjerit yang hatinya telah ditawan. Namun, gembira itu tidak kekal lama. Bila kawan baik sendiri tikam dari belakang bertubi-tubi. Kasih yang diberi, racun serangga pula yang jadi ganti. Hampeh betul. Sally, seorang manusia yang diangkat menjadi sahabat sejati. Adnan, seorang manusia yang menjadi tempat hatinya berlabuh. Akhirnya, itu semua bertukar menjadi mimpi ngeri. Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ella Syasdhia
Aku Ummu Aiman atau mesra digelar Iman. Aku sebatang kara dan menumpang kasih Muhamad A’zaidy, lelaki yang aku sayang. Muhammad segak, berkaca mata dan diminati ramai. Tapi bagi aku dia tak sesegak mana pun. Dia tak romantik dan berhati keras. Senyumannya manis tapi mahal. Mengalahkan harga sejongkong emas. Susah nak tengok! Mulut pula tajam, setajam kaktus. “Kau buat ke?” – Muhammad. “Mestilah... Maaflah kalau tak sedap. Baru pertama kali buat. Belajar dekat int Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
Tahukah kita bahawa sebelum kemunculan Dajjal, akan datang kira-kira 30 dajjal? Mereka inilah dajjal sebelum Dajjal Hakiki. Sama ada kita sedar ataupun tidak, para dajjal telah wujud di dunia ini sejak zaman dahulu sehingga kini. Apabila semua dajjal itu telah muncul, maka muncullah Dajjal Hakiki yang kelak akan diperangi oleh Imam Mahdi bersama kumpulan Panji-panji Hitam Islam yang sejati. Kemuncak peperangan ialah apabila Nabi Isa AS turun di Masjid Menara Putih di Damsyi Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By Jerry S. Gray
Sesungguhnya thibbun nabawi (pengubatan cara Nabi) adalah rawatan bagi mengubat dan mencegah penyakit yang sudah terbukti keberkesanannya. Rasulullah s.a.w. berpesan dalarn hadith yang direkodkan oleh Imam Bukhari, “Sesungguhnya Allah tidak menurunkan penyakit, kecuali Dia juga menurunkan ubatnya.” Ilmu perubatan Rasulullah s.a.w. ini merupakan satu cara pencegahan dan penyernbuhan penyakit secara praktikal sejajar dengan amalan Rasulullah s.a.w. Baginda bukan sahaja memb Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr Abdul Latif
Menurut Imam Al-Ghazali, rawatan hati sangat penting dalam merawat tubuh yang sakit. Tambahan pula manusia sering diuji dengan pelbagai cara, daripada seringan - ringan hinggalah seberat - berat ujian. Kegagalan menguruskan ujian menyebabkan ramai terdedah kepada masalah mental. Oleh itu, Dr. Abdul Latif Abdul Razak tampil mengetengahkan satu pendekatan yang mampu memberikan kaedah perubatan psikologi dan psikoterapi yang islamik, seimbang dan menyeluruh dikenali sebagai Tera Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Gee Azeez
Garang, mulut puaka dan anti perempuan: memang itulah trademark Tuan CEO kampung dot com tu. Bukan lelaki yang romantik, bukan lelaki macho, hidupnya hanya berteman kambing dan lembu. Bagi Wahyudeen, mendodoi kambing dan lembu lebih baik dari mendodoi perempuan. Sehinggalah kedatangan seorang gadis telah memporak perandakan hatinya yang keras macam batu bata. “Kau perempuan kan?”- WAHYUDEEN “Ya. Betul. Saya memang perempuan.”- IMAN FAIRUS “Iman Fairus tu nama lela Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Mohd Razali Kamarudin
Dengan izin Allah, Buku Mudah Ingat Makna Surah Ad-Dhuha hingga An-Nas : untuk bacaan dalam solat dapat membantu anda mencapai hasrat ini. . Menariknya, buku ini ditulis oleh seorang yang tiada asas Bahasa Arab. Menerusi buku ini, anda akan dipandu untuk memahami makna surah Al-Duha hingga surah Al-Nas dengan lima langkah mudah berikut : 1. Faham keunikan dan latar belakang surah. 2. Baca semua ayat dalam sesuatu surah beserta maknanya dan kaitkan dengan keunikan da Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Wan Nur Najihah
Pertunangan harus membawa kepada perkahwinan! Tapi keadaan itu tidak memihak kepada Dina. Kerana reunion sekolah itu semua berubah. "Kalau awak fikir Nazim baik, dia akan layan saya ke? Dia sedar dia dah bertunang, kenapa dia mesti layan saya kalau dia betul-betul sayangkan awak?" -Lisa "Awak perempuan, sanggup awak lukakan hati kaum awak? Awak tak rasa bersalah ke? Kalau Nazim boleh sayangkan awak, masa bertunang dengan saya. Awak tak rasa ke dia akan sayang perempuan Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Imam Al-Qurtubi
Syurga merupakan tempat pembalasan nikmat yang dikurniakan Allah SWT kepada hamba-Nya yang sentiasa taat dan patuh dalam melaksanakan perintah-Nya dan meninggalkan segala larangan-Nya. Kewujudan syurga wajib diimani dan dipercayai oleh seluruh umat Islam kerana ia adalah satu kebenaran dan tidak ada keraguan mengenainya. Di dalam Al-Quran dan Hadis banyak penjelasan mengenai nikmat syurga dipaparkan. Bagaimana untuk kita mengetahui mengenai kewujudan syurga dan perkara yang b Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Amin Muhammad
Kian hari umur bumi kian meningkat, tanda-tanda kemunculan Imam Mahdi semakin jelas. Manusia kini sedang berada dalam fasa akhir zaman di mana kemunculan Imam Mahdi ditunggu-tunggu sementara kehadiran Dajjal digeruni. Imam Mahdi akan segera muncul, tidak ada yang tahu dan tidak dinyatakan waktu bagi munculnya Imam Mahdi. Nabi SAW hanya menyebutkan tentang siapa Imam Mahdi, ciri cirinya, dan apa tanda menjelang kemunculan Imam Mahdi. Dia akan memenuhi bumi ini dengan keadilan Learn More
USUAL: RM36.00

NOW: RM 36.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.40 (-10%)

By Azhar Yahya & Fadilah Yaacob
Buku ini dihasilkan oleh pasangan yang diuji Allah SWT dengan dikurniakan penyakit meningitis, alhamdulillah kini dianugerah oleh Ilahi sihat sepenuhnya setelah menjalani pelbagai rawatan dan pembedahan. Setiap pengalaman dan ilmu yang diperoleh digarap dengan pedoman berasaskan hukum syarak, di samping memasukkan nilai tambah tentang kaedah-kaedah melaksanakan ibadah ketika menghadapi keuzuran khasnya buat pesakit. Penulis juga sedaya upaya mengambil pendapat terkuat serta Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Hikaru Asagi
Walaupun berjumpa secara kebetulan atau hanya beberapa minit, aku rasa kau seorang saja boleh buat aku gembira. Aku fikir fasal banyak benda yang patut aku buat contohnya rapatkan jarak kita dan jadi cool untuk nampak lagi romantik, tapi... Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Crystal Anabella
Pertemuan pertama, pipi Luth calar kena tampar. Pertemuan kedua, jantung Elena hampir tercabut. Pertemuan ketiga, Luth Zafrel mengisytiharkan perang buat Ammara Elena. Perang menyakat dan buat gadis itu malu bertingkat-tingkat. “Bagi saya bos tak ada gaya lelaki yang dilamun cinta. Gaya lain ada.”- Elena “Gaya apa?” - Luth “Gaya playboy.” - Elena “Playboy paling hot, paling handsome dan paling seksi yang pernah awak lihat, kan?”- Luth Luth Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Wan Mahani Wan Hassan
Penyakit cemburu buta Airil yang menimbulkan barannya menyebabkan rumah tangga mereka berada di hujung tanduk. Hampir tiga tahun menanggung derita, kesabaran Fatihah sudah sampai pada hadnya. Sementelah lagi campur tangan daripada Normah, mak Airil dalam rumah tangga mereka, makin memarakkan api kehancuran sebuah masjid yang awalnya terbina dari rasa cinta suci. “Selagi ada cinta, berjanjilah yang Tihah akan bertahan dalam apa jua keadaan pun. Tihah bahagia kan dengan aban Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Siti Khadijah
“Daripada kebetulan itulah akan mengalir satu ikatan yang kuat dan ia akan menghasilkan jodoh.” Itulah prinsip dan kepercayaan yang dipegang oleh MARISSA. Bagi Marissa, kebetulan dan jodoh datang seriringan. Dengan prinsip dan kepercayaan itulah dia mencipta ‘permainan jodoh’ untuk menguji sejauh mana kekuatan jodoh antara dia dan lelaki yang cuba mendekatinya. Beberapa orang lelaki yang cuba menyahut cabaran Marissa, tetapi semuanya gagal. Namun, pertemuan demi per Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Muhamad Isa Dawud
USUAL: RM31.90

NOW: RM 31.90 (-0%)

MEMBER: RM 28.71 (-10%)

By Zaifuzaman Ahmad
Setelah kematian Usu Lijah, keadaan kampung jadi huru-hara. Penduduk kampung sering diganggu oleh bayangan Usu Lijah. Selagi dia tak dapat apa yang dihendaki, selagi itulah dia akan menjelmakan diri tak kira siang mahupun malam. Yang paling terkesan ialah Pak Zaki dan Mak Bedah. Kedua-dua orang tua ini adalah mangsa seterusnya selain Jasmin. Pak Long Din dan Imam Zakaria telah cuba menghalau gangguan ini tapi tidak berjaya. Malah makin ramai yang kena rasuk. Siapa sebenarnya Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Imam Al-Qurtubi
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Imam Al-Qurtubi
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Cik Tet
Pertama kali bertentang mata, ada rasa aneh menjengah hati kedua-duanya. Namun rasa yang terbit terpaksa disembunyikan di sudut hati yang paling dalam kerana si dia itu bakal menjadi milik orang. Tiga tahun berlalu, kedua-dua hati itu ditemukan kembali. Masing-masing dengan lara di hati lantaran kesakitan yang ditinggalkan insan tersayang. Cinta kembali mengetuk hati kedua-duanya. Bagi Diyana Aqilah, rasa cinta itu perlu dilawan. Bimbang kalau hati bakal dilukai lagi. Nam Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Dr. Zaharuddin Abdul Rahman
Talbis Iblis adalah kitab karangan Imam Ibnu Jauzi berkaitan dengan tipu daya Iblis dan syaitan kepada umat manusia. Buku ini adalah kitab klasik yang menjadi rujukan ramai. Ia membicarakan mengenai kaedah-kaedah iblis dan syaitan untuk memperdaya manusia untuk melakukan perkara jahat dan dilarang oleh Allah s.w.t. Dr. Zaharuddin Abdul Rahman mengambil inisiatif untuk memilih sebahagian daripada bab-bab penting dalam buku dan membahasnya mengenai kesesuaian konteks masyarakat Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Mai Ando
Tiga pelajar popular: Keita, Yuki dan Satoshi ialah sahabat Mei sejak kecil. Oleh kerana selalu bersama, mereka bertiga tidak pernah memandang Mei dengan perasaan romantik, tetapi suatu hari... Bermulalah serangan cinta buta oleh sahabat-sahabat Mei yang kacak! *Terdapat empat karya yang lain yang dikompilasikan sekali dalam 'Cinta Kami Milik Kau' ini! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Aein Dhiyauddin
Perjalanan rumah tangga ZARA AULIA jauh berbeza dengan cerita dalam novel. Walaupun kahwin paksa, dia diulit bahagia. Namun entah di mana silapnya, dia diceraikan kerana orang ketiga. “Kalau tak cinta kenapa mesti pura-pura mencinta? Kenapa manjakan saya? Kenapa layan saya macam permaisuri? Kenapa! Kenapa!”- Zara Aulia Enggan dibelenggu kekecewaan, dia membawa diri. Selepas bertahun-tahun dia kembali ke Kuala Lumpur untuk satu misi. Misi yang bakal merubah perjalana Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku Al-Kafi dan Tatmim Al-Kafi syarah Hadis 40 oleh Imam Al-Nawawi dan Ibn Rajab Al-Hanbali. Kitab ini merangkumi 50 hadis yang terdiri daripada 42 Hadis oleh Imam Nawawi dan 8 Hadis oleh Ibn Rajab Al-Hanbali. Gabungan dua kitab memberikan satu kesempurnaan dalam kehidupan manusia yang merangkumi setiap aspek. Bermula dengan hadis berkaitan Niat oleh Amirul Mukminin Abi Hafs Umar bin Al-Khattab R.A dan berakhir dengan hadis Zikir Kepada Allah SWT. Daripada Abdullah Bin Busr Learn More
USUAL: RM70.00

NOW: RM 70.00 (-0%)

MEMBER: RM 63.00 (-10%)

By Imam Ibn Al-Dayba'
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By 今村曜子 , 星光辉
《从毛衣到包包,密实的钩织设计》收录了使用12种立体钩织技巧钩编而成的26款钩针编织作品,不同于以往常见的钩针编织衣物,本书中的每个钩织的花样都立体、紧密且厚重,如同棒针编织出来的一样,即便是冬天也能很好的御寒。每个作品都十分精美独特,是一本小而精的棒针编织书。 Learn More
USUAL: RM36.00

NOW: RM 36.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.40 (-10%)

By Ezdiani Abd Rahman
Perkenalan si penghantar piza dan seorang cikgu sekolah bermula. Faisha terlantar di hospital selepas dilanggar tanpa sengaja oleh Luth Fahim. Pantang sahaja nampak muka Luth, Faisha akan melenting. Apatah lagi hatinya sudah tanam perasaan benci kepada orang lelaki. Faisha jadi begitu kerana pernah kecewa sebelum ini. Tanpa siapa tahu, Faisha merupakan janda, tapi janda tak terusik. Satu jam berkahwin dia diceraikan. Sebab kisah itulah Faisha berubah kasar dan membenci lelaki Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Alimam Albukhari
ALADAB ALMUFRAD (Jilid Kedua) menghimpunkan 300 hadis berkaitan adab dan akhlak yang mesti dihayati setiap Muslim dan diamalkan dalam kehidupan. Antara perkara yang disebutkan dalam jilid kedua ini: Mengadu domba Menyebarkan keburukan/ keaiban orang Memulaukan seseorang Permusuhan/ dendam Pembaziran pada harta Menziarahi orang sakit dan banyak lagi. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Imam Al-Ghazali
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Mayesa Iman
Comel! Itu kata Ryan Amsyar. Saat pertama kali melihat Ameena Jasmin. Namun, dalam hatinya telah terukir satu nama, Mellina. Dia lelaki yang setia pada cinta. Akhirnya, dia dan Mellina diijab kabul. Tetapi, bahagia yang dicari hanya seketika. Hanya lima bulan. Mellina curang kepadanya! Tiga bulan Ryan menduda, akhirnya dia dijodohkan dengan Ameena. Pilihan tok mi. Dia hanya menganggap Ameena sebagai adik saja. Nak jatuh cinta? Ah, tidak mungkin. Dia takut bercinta lagi. Tak Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Faiz Ibrahim
Cerita ini mengisahkan tentang seorang budak bernama Hafiz yang mengalami penyakit MPD (Multiple Personality Disorder), di mana dia ada dua personaliti di dalam badannya tanpa dia sedar pada mulanya. Personaliti pertama ialah Hafiz, yang kedua, namanya ialah H. Mia pula seorang gadis bandar yang lengkap dengan segalanya. Dia sudah ada segalanya dan dia membenci Hafiz kerana dia ingat, Hafiz mahu mengikis duit bapanya Mia. Hafiz pula tidak berapa suka Mia kerana merasakan Mi Learn More
USUAL: RM34.90

NOW: RM 27.92 (-20%)

MEMBER: RM 27.92 (-20%)

By Lily Haslina Nasir
Nakal. Itu perkataan yang paling sinonim dengan Adib. Semenjak di kolej sehingga ke universiti, Adib sangat terkenal. Bukan terkenal kerana kecemerlangannya tapi terkenal kerana kenakalannya. Semua pernah Adib lakukan termasuklah membuat ‘dajal’ kepada Esya. Bagi Esya, Adib adalah musuh nombor satunya. Kerana Adib dia didenda. Kerana Adib habis pakaiannya rosak. Kerana Adib dia terkenal di kolej. Saya mungkin tak romantik, saya mungkin tak kacak, tak kaya... Tapi per Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Abeben
Sejak kecil lagi aku sudah mula melukis. Aku membesar dengan kartun, anime, manga, dan bermacam-macam jenis lagi seni hiburan yang membuatkan aku terus melukis sehingga sekarang. Entah sudah berapa ribu helai kertas yang aku gunakan, berapa ribu jam aku habiskan, dan berapa ribu ringgit aku laburkan dalam bidang lukisan. Begitu banyak pengorbanan yang telah aku lakukan, semata-mata untuk terus melukis, dan melukis, dan melukis… Sampai satu ketika, aku berhenti. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Imam Al-Nawawi
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Shazie Kamaruzaman
Puncanya satu saja! Atas sebab kecuaian sendiri, identiti rahsia Dean Raphael sebagai Anon, penulis novel cinta anonymous/unknown terdedah. Terkantoi pula tu dengan si die-hard fan Anon, Yara Sabrina. Tak ke haru hidup dia? Menjadi satu-satunya individu yang tahu rahsia besar penulis best-seller itu, haruslah Yara gunakan segala peluang yang ada. Semua rahsia mahu dikorek. Malah, siap ofer diri jadi girlfriend sementara. Konon nak tolong Inche Anonnya itu seru semula mood Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Khairy Tajudin , Syauqie M.K. , Harith Hakeem , Farhan Ismail
Kisah Daim, Manap, Harith dan Paan yang penuh kelakar, berlaku sebelum kisah Imam Tulang Rusuk. Bermula kisah Daim memasang pickupline, Manap yang keluar dari kampung, Harith yang kecewa dengan Janna dan Paan yang mencari rumah sewa. Mereka sengal dan nakal tapi kacak dan tak mahu mengalah! Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Imam Rofi'Ie Hn
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

1-239 of 239

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
*

Back to Top