Spring 2021
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' imran ajmain 'Found 30 Related Products
By MAYA IRIS
LANA KARISMA… Seorang gadis yang dianugerahkan dengan rupa yang cantik. Sesiapa yang terpandang, pasti tertarik. Ke mana sahaja dia pergi, dia pasti menjadi tumpuan. Namun kalau ada yang suka, tentu ada orang benci. Tentu ada yang sanggup melakukan apa saja demi meragut anugerah itu. “Lana tak nak hidup dengan muka macam ini!” – LANA KARISMA FAZLEY… Dia lelaki biasa-biasa saja. Tapi dia mahu menjadi luar biasa. Pertemuan pertama dengan Lana Karisma bagaikan b Learn More

USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Anna Milla
Hidup Aira cukup complicated. Dia lari dari rumah apabila Imran mengahwini Hana, adiknya. Prinsip Aira, lelaki ibarat virus. Jangan kasi can. Aira gantikan tempat Doktor Halina selama dua jam sebagai therapist. Akibatnya, Zafran dan Amberlyn bercerai, Doktor Halina diugut dan Syafi bertarung dengan maut tanpa kasih seorang ibu. Terpaksalah Aira cuba perbaiki apa yang telah dia rosakkan. "Kalau macam tu apa kata awak guna teori awak yang kononnya hebat tu untuk pujuk isteri sa Learn More

USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Eb Reeza , Maria Kajiwa , Rhea
Judul 1: HOMESTAY PUTIH NIAN Penulis: Maria Kajiwa Cerita ini mengisahkan usaha dua orang sahabat iaitu Razak dan Amran; untuk menukar sebuah rumah lama di tepi laut menjadi sebuah homestay. Melihatkan potensi rumah dan kawasan tersebut untuk dijadikan homestay, Razak telah membeli tanah itu daripada kawannya yang bernama Fuad tanpa menyedari akan kisah silam rumah tersebut. Amran ditugaskan untuk melakukan semua kerja yang diperlukan namun orang yang diupah membersihkan Learn More

USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.00 (-0%)

By Akira Dorayaki
Kemiskinan hidup membuatkan Fanna Audrey sentiasa bersyukur dan matang dalam kehidupannya. Jika dulu dia pernah ditinggalkan oleh papanya, Jailani sewaktu usia 12 tahun yang membuatkan dia hilang punca, namun dia bersyukur kerana masih ada insan seperti Ustaz Taha dan Mak Embok yang sanggup menerimanya dalam hidup mereka. Mengenali Zahiri memberikan harapan baru buat Fanna untuk meneruskan hidup. Belajar melupakan kenangan pahit bersama papanya. Usai pertemuan semula Zahiri Learn More

USUAL: RM28.00

NOW: RM 25.20 (-10%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Ma Lee Chuswan
"Begitukah perasaan Princess Ariel di dalam ‘The Little Mermaid’ tatkala rela berkorban demi kebahagiaan yang belum pasti bersama Prince Eric?" ****************************** Shah Imran, lelaki manja yang tak ada pendirian. Segala apa yang dilakukannya hanyalah berdasarkan nasihat dan tunjuk ajar Uncle Lokman. . “Emotionally lembik. Sikit-sikit nak kena refer uncle I dulu. Asyik uncle I, uncle I. Come on! He’s almost thirty years old.” – Suri Indah . Apa Learn More

USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Imran Burhanuddin
"Wahai pengantin lelaki, aku nikahkan dikau dengan pengantin perempuan yang berwakil walikan saudara lelaki seibu sebapaknya denganku, dengan mas kahwinnya sebanyak Ringgit Malaysia tiga belas ribu, tiga belas ratus, tiga belas sen," Saya lafaz sambil menghenjut kecil tangan pengantin lelaki. "Aku terima nikahnya pengantin perempuan dengan mas kahwinnya sebanyak Ringgit Malaysia tiga belas ribu, tiga belas ratus, tiga belas sen.... Eh?" "Eh? Kenapa ada eh? Saya pandang peng Learn More

USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Wannie Nordin
“Nama saya Intan Darissa binti Ahmad Imran.” – Darissa Bagaikan terpaku Hakim mendengar suara itu memperkenalkan dirinya. Cantik macam bidadari kayangan! Memang cantik, secantik Miss Universe! Ya… Miss Universe! Itulah gelaran yang sewajarnya diberi untuk gadis cantik yang telah berjaya membuat hati lelakinya terusik dan terpikat dengan hanya sekali pandang sahaja. Tetapi, ternyata untuk memiliki cinta Miss Universe yang bernama Darissa itu bukannya mudah; penuh deng Learn More

USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Suhana Salleh , Nida Zahar
Novel SAKA CINCIN LONG ESAH mengisahkan Diana cuba menyesuaikan diri dengan kehidupan baharu di kampung tetapi ternyata ia bukanlah perkara yang mudah bagi dirinya. Apatah lagi dia perlu mendiami rumah pusaka neneknya yang begitu asing kerana sebelum ini dia telah dibesarkan di bandar. Baru sahaja mendiami rumah pusaka itu, dia telah pun didatangi dengan perkara-perkara yang pelik dan misteri. Malam pertama di rumah itu dia telah terdengar suara dari arah dapur. Manakala adi Learn More

USUAL: RM17.00

NOW: RM 13.60 (-20%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Tang Ah Chai , Imran Bin Mohd Rasid , Jeremy Lim Jiang Shen , Yvonne Tan Yit Fong
"Malaysia Baharu ini bukanlah hasrat Tun Dr. Mahathir Mohamad, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Lim Guan Eng, Mohamad Sabu, atau saya sendiri, sebaliknya ini adalah hasrat berama rakyat Malaysia... [dan] sepertimana yang disimpulkan oleh jurnalis Malaysia Juliet Yeow dalam artikel terbarunya, 'sungguhpun kita belum menjadi Malaysia Baharu, kita sekarang sudah ada upaya untuk menyebut dengan penuh yakin bahawa kita tidak akan sekali-kali balik ke Malaysia lama!" - Lim Kit Siang Buku Learn More

USUAL: RM35.00

NOW: RM 28.00 (-20%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Umie Nadzimah
Aliza tak pernah suka pada mana-mana lelaki walaupun tak putus-putus orang datang meminang. Jauh dalam sudut hati, dia juga seperti gadis-gadis lain, ada keinginan untuk punya pasangan dan berumah tangga. Namun, setiap kali hal kahwin disebut, emosinya akan berkecamuk dan jatuh sakit. Dan penyakitnya pula sangat aneh! Entah macam mana, Aliza boleh jatuh cinta sakan pada Imran dan berkobar-kobar hendak berkahwin dengan lelaki pujaannya itu. Pelbagai cara dia cuba untuk memi Learn More

USUAL: RM22.00

NOW: RM 19.80 (-10%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Datin Sri Hajjah Nurzarina
Sudah menjadi sunnatullah bagi anak Adam diberikan kepada mereka berbagai kenikmatan yang mereka cintai dan jadikan pandangan mereka dengannya di dunia ini sebagaimana firman Allah SWT, "Dijadikan indah pada (pandangan) manusia kecintaan kepada apa-apa yang diingini, iaitu wanita-wanita, anak-anak, harta yang banyak dari jenis emas, perak, kuda pilihan, binatang-binatang ternak dan sawah ladang. Itulah kesenangan hidup di dunia. Dan di sisi Allah-lah tempat kembali yang baik Learn More

USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Muhammad Ali Imran
Wahai TuhanKu, sesungguhnya aku memohon kepada-Mu dengan menyebut nama-Mu yg suci, yang baik yang penuh keberkataan, yang lebih Engkau sukai, iaitu nama yang apabila diseru akan Dikau dengan nama itu, Engkau perkenankan permohonan dan apabila dipohonkan kepada-Mu itu,Engkau kabulkan dan apabila dimintakan sesuatu rahmat kepada-Mu dengan nama itu,Engkau kurniakan rahmat itu dan apabila dipohonkan kelapangan daripada-Mu dengan nama-nama itu,maka Engkau lapangkan"(HR Al-Hak Learn More

USUAL: RM9.80

NOW: RM 7.84 (-20%)

MEMBER: RM 8.82 (-10%)

By Noorfadzillah
Nai Uteh atau Nek Uteh telah menerima tawaran ilmu perbidanan daripada Tok Phrak Nyai ekoran kemelut rumah tangganya. Seisi keluarga cukup tahu perbidanan yang dijalankannya berlandaskan amalan syaitan. Setelah usianya kian menginjak, Nek Uteh terdesak mencari pewaris ilmu perbidanan dan anak belaannya. Dia cuba bermacam cara memujuk menantu dan cucu perempuannya, namun tidak berhasil. Nuwairah, jururawat hospital swasta mengalami gangguan sejak pertunangannya dengan Haziq. R Learn More

USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By H. Bey Arifin
“Katakanlah (wahai Muhammad): Jika benar kamu mengasihi Allah maka ikutilah daku, nescaya Allah mengasihi kamu serta mengampunkan dosa-dosa kamu dan (ingatlah), Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.” (Surah Ali-Imran: 31) Sangat mengherankan kalau anda orang yang sangat tertarik untuk mempelajari bumi, bintang, matahari, dan segala hal tentang alam semesta, tetapi tidak tertarik mempelajari Allah SWT yang Maha Besar, yang menciptakan dan menghidupkan dirinya sendir Learn More

USUAL: RM45.00

NOW: RM 36.00 (-20%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Zul Aimran Omar

USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By MOHAMMAD ALI IMRAN

USUAL: RM18.00

NOW: RM 14.40 (-20%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Imran Yusuf
Penyiasat genius eksentrik yang ikonik, Sherlock Holmes dan sahabatnya, Dr. John H. Watson mula diperkenalkan dalam majalah Beeton's Christmas Annual pada tahun 1887. Dan hingga kini, tiada siapa yang dapat menyangkal bahawa Sherlock Holmes adalah watak fiksyen paling terkenal dan telah muncul dalam pelbagai bahasa dan medium. Buku ini mengandungi dua novel terawal, A Study in Scarlet, tentang misteri pembunuhan yang memeningkan dan tulisan Rache berdarah pada dinding, dan Th Learn More

USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Muhammad Ali Imran
Di dalam buku ini terdapat 57 amalan yang boleh diamal seperti yang disarankan oleh Rasulullah S.A.W, supaya kita mengecapi keadaan yang baik diakhir kelak. Selamat beramal. Learn More

USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Mohammad Ali Imran
Buku ini dapat memberi iktibar kepada kita,umat Nabi Muhammad.Kita sudah berada di akhir zaman,jadi lebih baik memparsiapkan diri bagi menghadapi cabaran dan dugaan yang penuh mencabar.sepertimana yang sudah tercacat di muka depan,ketahuilah ada 10 golongan manusia yang akan diusir dari Padang Mahsyar. Learn More

USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Noorfadzillah , Aziah Zainal , Helmi Effendy , Aida Adia
ZON HITAM – HELMI EFFENDY ~Tiada yang lebih gelap daripada sisi gelap seorang manusia~ Lapangan Terbang Hang Nadim di Eurasia dirampas oleh kumpulan pengganas. Dalam masa yang sama, sebuah pesawat yang telah hilang lima tahun lalu muncul secara tiba-tiba. Tidak lama kemudian, lapangan terbang itu diselubungi gelombang hitam yang tidak diketahui dari mana datangnya. Apa sebenarnya yang terjadi? Misteri apakah yang sedang melanda lapangan terbang itu? Bala tidak berhenti me Learn More

USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Indah Hairani
Saat pandangan Mak Nang menyentuh wajah lelaki itu, nafas Mak Nang terhenti. Wajah itu direnungnya dalam-dalam. Lelaki itu tiba-tiba meletakkan kepala di ribaan sosok wanita itu. “Suamiku.” Beritahu sosok perempuan itu sekali lagi disusuli ketawa nyaring. Ah! Itu Imran. Imran majikan aku! Mak Nang ingin menjerit memanggil nama Imran, jeritan Mak Nang hanya bergema di kerongkong. Mata Mak Nang merenung Imran di ribaan sosok perempuan itu. Kepala Imran diusap perempuan it Learn More

USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ahmad Deedat
1. Ibu bapa musa Musa mempunyai seorang ayah dan seorang ibu. Muhammad juga mempunyai seorang ayah dan seorang ibu. Tetapi Jesus hanya mempunyai seorang ibu, dan ayahnya bukan seorang manusia. Apakah hal ini benar?” Dia menjawab : “Ya.” Saya berkata: “Daarom is Jesus nie soos Moses nie, maar Muhammad is soos Moses!” ertinya: “Kerana itu Jesus tidak seperti Musa, tetapi Muhammad seperti Musa!” (Sejak hari ini pembaca akan menyedari bahawa say amenggunakan B Learn More

USUAL: RM22.50

NOW: RM 18.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.25 (-10%)

By Muhammad Ali Imran
Buku ini menjadi panduan asas kepada kanak-kanak untuk memahami ibadah solat yang menjadi tiang agama. Buku ini dilengkapi dengan ilustrasi yang mudah difahami dan keterangan serta hukum-hukum sebelum dan selepas dilakukan. Learn More

USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.12 (-20%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By Muhamamd Ali Imran
Jangan dikau malu untuk menitiskan air mata kerana Allah SWT,kerana Rasulullah SWT turut pernah mengalirkan air mata Baginda kerana-Nya. Learn More

USUAL: RM18.00

NOW: RM 14.40 (-20%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Mohammad Ali Imran
Mimpi bertemu beginda dalam apa keadaan sekalipun adalah dikira sebagai mimpi yang benar,kerana ia adalah sabit dan sah diperakui oleh Baginda. Learn More

USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Isham Yusuf
Rezeki dunia tentunya dianugerahkan Allah SWT kepada seluruh manusia, baik yang mukmin mahupun yang kafir. Yang demikian jelas merupakan bentuk kasih sayang Allah SWT, kerana jika hanya terbatas kepada mereka yang beriman, sudah pasti tidak berlaku lagi ujian untuk beriman. Bahkan semua manusia pasti akan beriman kepada Allah SWT sebagai sedaya upaya mendapatkan rezeki. Dan bila rezeki hanya dibatasi oleh Allah SWT kepada orang kafir sahaja, maka orang-orang beriman pasti Learn More

USUAL: RM32.00

NOW: RM 25.60 (-20%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Hezzy Azra
Raif Imran, jejaka yang telah mencuri hati Irdina. Mereka berkenalan, mereka berteman. Dia cuma menunggu masa yang sesuai untuk meluah rasa. Tanpa diduga, satu tragedi yang mendekatkan dua hati sehingga akhirnya mereka digelar suami isteri. Hari-hari yang dilalui begitu indah dan bahagia. Namun, kebahagiaan itu direntap apabila Yasmin kembali ke Rahmatullah. Pemergian ibu tercinta telah merenggut seluruh semangat dan jiwa Irdina. Dia kemurungan. Raif diabaikan. Tiada lagi Learn More

USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Azizee Hassan
"Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu dan kuatkanlah kesabaranmu." (Ali Imran [3]:200) Sabar bukan bererti menyerah tanpa usaha. Tetapi, sabar bukan pula perjuangan tanpa hasil. Sabar adalah taman kesejukan antara ikhtiar yang maksima dan tawakal yang penuh. Sabar adalah usaha mewujudkan keyakinan kuat akan janji Allah. Dengan sabar, hati begitu percaya, bahawa Allah akan segera menyambut niat dan keinginan tulus seorang hamba. Apakah yang terjadi jika hati dip Learn More

USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ahmad Zahiruddin Mohd Zabidi
Demi Allah, sesungguhnya mata pasti mengalirkan air mata, hati nescaya akan terasa sedih dan kita juga turut bersedih dengan apa sahaja musibah yang menimpa umat Islam. Apakah ini dinamakan sebagai jati diri umat yang memuliakan oleh Allah SWT di dalam Al-Quran yang bermaksud: “kamu adalah umat yang terbaik yang dilahirkan untuk manusia” (Surah Ali Imran [3]:110) Apakah ini dinamakan sebagai jati diri umat yang memuliakan oleh Allah SWT di dalam Al-Quran denga Learn More

USUAL: RM38.00

NOW: RM 30.40 (-20%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By Muhammad Ali Imran
Wahai Tuhanku, sesungguh aku memohon kepada-Mu dengan menyebut nama-Mu yang suci, yang baik yang penuh keberkatan, yang lebih Engkau sukai, iaitu nama yang apabila diseru akan Dikau dengan nama itu, Engkau perkenankan permohonan dan apabila dipohonkan kepada-Mu itu, Engkau kabulkan dan apabila dimintakan sesuatu rahmat kepada-Mu dengan nama itu, Engkau kurniakan rahmat itu dan apabila dipohonkan kelapangan dari-Mu dengan nama-nama itu, maka Engkau lapangkan\". Learn More

USUAL: RM6.00

NOW: RM 4.80 (-20%)

MEMBER: RM 5.40 (-10%)

30 Item(s)

*

Back to Top