0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' jendela bijaksana 'Found 57 Related Products
By Imam Musbikin
Keterangan Buku Bagi kebanyakan kanak-kanak bersekolah adalah suatu yang menyeronokkan. Di sini dunia sosial, persahabatan dan pembelajaran secara formal dijalankan. Faktor sekeliling seperti kawan-kawan, guru-guru dan persekitaran adalah paling banyak mempengaruhi emosi dan minat kanak-kanak untuk ke sekolah. Namun ada juga kita mendengarkan keluhan ibu bapa yang anak mereka tidak suka ke sekolah. Kenapa? Ada juga anak-anak yang suka bersekolah tetapi malas belajar. Kenapa? Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Mohd Daud Bakar
"Syariah dan fekah perlu bertindak balas dengan perwatakan dan pemboleh ubah dalam masyarakat. Fekah adalah satu intrumen yang hidup dan sehubungan itu, perlu bersosialisasi dengan semua isu dan permasalahan dalam masyarakat berdasarkan tempat dan masa. Adakala Syariah dilihat memberikan pelbagai solusi kepada isu yang sama bukan kerana Syariah tidak konsisten tetapi kerana isu dan struktur masyarakat yang berbeza dan berubah. Malah, pemikiran dan kepercayaan bahawa Syariah Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Xiao Jiangnan
Kembang bercita-cita untuk menjadi seorang pemburu harta karun. Dengan bantuan Dave, Kembang mengikut jejak langkah datuknya merentas ke Zaman Jurasik dan bermulalah pengembaraan mencari harta karun. Dalam perjalanan ini, Kembang terpaksa memikirkan cara untuk bergaul dengan dinosaur yang lain. Antaranya seperti membantu Mamenchisaurus mencari ibu dan menyelamatkan diri daripada kebakaran hutan bersama Stegosaurus. Malah, Kembang hampir dimakan oleh Yangchuanosaurus … Mu Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By Nita Yusof
Hafsah ialah seorang Pengawas di Sekolah Sri Aminah. Dia terkenal dengan ketegasan dan sifat garangnya yang langsung tidak bagi peluang kepada mana-mana pelajar yang melanggar peraturan sekolah. Oleh sebab itu, dia dikenali sebagai Kak Long Kawasan di sekolahnya. Bagaimanapun, ada sekumpulan pelajar yang menggelar kumpulan mereka Geng Besi, sangat degil dan selalu melanggar undang-undang sekolah. Walaupun telah berkali-kali dihadapkan ke guru disiplin dan ditangkap oleh Haf Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By J.K. Rowling
Pertengahan musim panas, tetapi kabus di luar musim yang melanda, menerpa cermin-cermin jendela. Di biliknya di rumah keluarga Dursley di Privet Drive, Harry Potter sedang tertunggu-tunggu penuh cemas Profesor Dumbledore datang sendiri untuk menjemputnya. Harry hampir-hampir tidak percaya bahawa dalam banyak tempat di dunia, Profesor Dumbledore muncul di rumah keluarga Dursley. Mengapa baru sekarang profesor itu datang? Apakah perkara yang penting sangat yang tidak sempat- Learn More
USUAL: RM43.90

NOW: RM 43.90 (-0%)

MEMBER: RM 39.51 (-10%)

By
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By Air Team
CAIN MESTI DITUMPASKAN! Pengarah Michio, Timbalan Pengarah Nina Storm dan Dr.Da Vinci sama- sama turun padang ke Pangkalan Global untuk Kemanusiaan selepas insiden genting. Jeneral Huba menggunakan kebijaksanaan Dr. Da Vinci untuk menyerang balas Arcane Blades. Cain dan anak didiknya pula menjejakkan kaki di pulau yang menyimpan rahsia besar! Masih adakah harapan untuk menghadapi gerakan belot mereka? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Aqma Dee
Haura Annisa, si gadis ‘gengster kilang’. Namun, siapa menduga kehidupannya terkongkong dan dikawal emaknya. Si emak nekad mahu menantu kaya! “Yang awak bertenggek macam hantu atas jendela tu dah kenapa?” “Saya ambil anginlah,” bohong Haura. “Atas jendela? Dengan pakai tudung ekstra selipar berbulu ni sekali? Unik cara awak bersantai,” sindir Ziyyad. ADUH! Tak dapat Haura bayangkan saat dia bergelar isteri kepada mamat ‘kayu cengal’ itu. Membosan Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Kafka Asagiri
Agensi Detektif Bersenjata dan Port Mafia berkerjasama untuk menentang The Guild. Dengan jalan penyelesalan decadangkan Atsushi, perbincangan antara dua ketua, Fukuzawa dan Mori pun diadakan. Tetapi seperti dijangkakan, perbincangan itu tidak berjaya dan demi menangkap kembali Q, Dazai pergi ke kubu musuh seorang diri. Apabila Dazai diserang hendap oleh Lovecraft dan Steinbeck, yang tiba-tiba muncul dengan segaknya ialah... lelaki it?!! Kebijaksanaan Dazai, deduksi Ranpo dan Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
PERLIS,KEDAH,PENANG,PERAK Learn More
USUAL: RM18.50

NOW: RM 18.50 (-0%)

MEMBER: RM 18.50 (-0%)

By Lily Haslina Nasir
Engkau gadis pesona jiwa, lembut berkuasa memberi cahaya... Edan Israq - Dahulu nampak perempuan sudah lari satu kilometer. Masjid dan surau tempat dia lepak. Di sana dialah budak tukang bentang tikar dan sejadah. Kalau sesekali datang gila, dirakam video syok sendiri waktu dia menari breakdance untuk YouTube. Seandai ada gadis mahu berkenalan, cepat saja dia tolak. Perempuan yang tabarruj, jangan berangan nak jalinkan ukhuwah. Tapi siapa sangka, laluan takdir menentukan dia Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Sir Arthur Conan Doyle
Penyiasatan Benang Berdarah (A Study in Scarlet) merupakan buku pertama yang memperkenalkan watak Sherlock Holmes dan Dr. Watson kepada dunia, yang ditulis oleh Sir Arthur Conan Doyle. Misteri kematian seorang lelaki dengan wajah yang berkerut pelik telah membawa Sherlock Holmes dan Dr. Watson ke selatan London. Mayat lelaki itu ditemui di dalam sebuah rumah tinggal. Tiada tanda-tanda lelaki itu dikasari, namun pada dinding berdekatan mayat itu terdapat tulisan berdarah yang Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ninie Othman
Ummu Sibyan ialah jin betina yang suka mengganggu kanak-kanak di bawah umur dua tahun dan ibu-ibu mengandung. Kehadirannya membawa pelbagai malapetaka kepada keluarga tok ketua. Kemudian satu per satu kejadian seram dan menakutkan berlaku di Kampung Hulu 8 sehingga memaksa Tok Guru Semail bertindak menyelesaikan kes-kes itu dengan bantuan tok ketua, Samad, Berahim dan Leman. Ada yang berdamping dengan iblis sehingga sanggup menggadaikan iman dan ada yang merayu untuk dipulihk Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By
USJ KOMSAS merupakan buku rujukan komprehensif yang disediakan untuk murid-murid di Tingkatan 4. Buku ini menyediakan nota dalam bentuk jadual dan ringkasan yang mudah difahami. Latihan yang disediakan dapat menguji pemahaman murid dalam aspek KOMSAS di sekolah. Murid akan diuji dengan soalan kemahiran berfikir aras tinggi dan latihan KOMSAS yang berTingkatanat SPM. Jawapan disediakan untuk memudahkan murid membuat rujukan. Learn More
USUAL: RM8.40

NOW: RM 8.40 (-0%)

MEMBER: RM 7.56 (-10%)

By Ain Maisarah , Haziq Ridzuan
Raina calon SPM, terkenal dengan kebijaksanaan. Sentiasa mendapat markah tertinggi dan tempat pertama. Namun dalam peperiksaan awal tahun, keputusannya sedikit merudum walaupun masih mengekalkan takhta pertama. Ayahnya yang bergelar profesor pula mengugut dan menekan. Meletak kondisi: mesti dapat semua gred A+ dalam peperiksaan! Gred lain gred murahan... gred kelas bawahan! Jika tidak capai target, Raina tidak dibenarkan sambung pelajaran di luar negara seperti yang diimpi Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Nora Isma Fuad
Hujan… membawa kepanasan kepada cinta yang gersang… Doktor Shahril Adli digelar Doktor Love tanpa diketahui punca. Dari Ireland dia membawa gelaran itu sehinggalah dia menjejak kakinya ke Pulau Lagenda. Dia hanya mahu mencapai taraf champions yang membawa pencapaian dalam misi perubatan. Dalam pencariannya mencari cinta manusia, dia alpa dalam mencari cinta Pencipta. Dalam rintik hujan, dia mengalami tragedi yang menjadikan dia kehilangan jejak cinta Amelia. Dia ber Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ahmad Patria
Nashan. Sebuah negara kota jauh ke utara Aurora, yang diperintah oleh Melyn ien Sarra iea Nashrain, puteri kesuma dan Aristokra. Dan kini menjadi pertaruhan, dalam pertempuran seru antara tentera Nashan pimpinan Mori, kesatria utusan Artakus, Lodra Perang Aurora, menentang gerombolan reneger Sursis, panglima adi dan pahlawan yang tidak terkalahkan dari Gunung Utara. Kebijaksanaan Melyn dan firasat Merkia, magia adi yang menguasai Jalan Telus, menyaksikan kemunculan Spi Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Muhammad Adlin Yani
Nabi Muhammad SAW merupakan contoh seorang pemimpin cemerlang yang berjaya menegakkan maruah bangsa dan negara Islam. Dalam surah al-Ahzaf ayat 21 ada menyebutkan, “Sesungguhnya pada diri Rasulullah SAW itu mempunyai ciri teladan yang baik.” Jaminan ini diterima oleh semua kitab agama wahyu. Nabi Muhammad SAW bukan sahaja seorang Nabi dan Rasul, malah seorang panglima perang yang unggul dan ahli politik terulung, di samping tokoh pendidikan rohani dan jasmani yang berj Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Fadli Salleh
Orang kata, jadi cikgu zaman sekarang tidak seronok seperti dulu lagi. Terlalu banyak beban, terlampau banyak tekanan. Kalau kau cikgu, pandai-pandailah mencari keseronokan sendiri. Agar semangat tidak hilang, agar cinta terhadap profesion terus membara. Aku mahu mengajar dengan gembira dan mahu murid belajar dengan seronok. Jadi ini yang sering aku lakukan. Aku suka bermain watak seorang kawan kepada murid. Watak guru di luar daripada kebiasaan. Watak yang paling kurang, Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Mohd Fadli Sulaiman
Allah SWT menciptakan manusia saling berpasang-pasangan sejak azali lagi. Sebagai contoh, Allah mencipta Nabi Adam dan Hawa. Kemudian daripada mereka berdua, manusia berkembang biak dan bertebaran di muka bumi hingga ke hari kiamat. Tujuan Allah mencipta kita semua adalah untuk kita beribadah kepada-Nya. Untuk mengembangkan lagi umat Nabi Muhammad, kita dituntut untuk berkahwin dan perkahwinan amat digalakkan dalam Islam. Setelah diijabkabulkan, pasangan suami dan isteri aka Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Aisya Sofia
Harga kesetiaan seorang lelaki bernama suami begitu mahal nilainya pada insan bernama Lukman Hafizi ini. Setelah pemergian isteri tercintanya, Sarah, hari-hari yang dilaluinya tidak lagi seindah semalam. Dia terus hanyut dalam lamunan khayalannya. Kepulangan Farah, kembar seiras arwah isterinya tidak mampu menggugah selaut kenangan bersama arwah isterinya. Farah pula tersepit dengan wasiat terakhir kakaknya serta dilema perasaannya sendiri. Dia pasrah akhirnya. Benarkah Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By
Apabila ramai orang jahat menyerang bandar New York, ia menjadi tugas Tony Stark untuk mengalahkan mereka satu persatu. Ketahui kisah bagaimana Tony menggunakan kekuatan dan kebijaksanaan untuk mempertahankan bandarnya sebagai seorang pahlawan perisai terhebat. Kisah Marvel ini pastinya diminati kanak-kanak dan sesuai dibaca bersama rakan-rakan. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By E-Room
Keluarga Bakhil terus berusaha gigih demi membeli rumah baharu. Bagi membantu suaminya, ibu Dol Rong telah mula berniaga. Dol Rong dan kakaknya juga mula bekerja sambilan serta membuka akaun bank yang berlainan supaya dapat menguruskan wang mereka secara bijaksana. Nampaknya, Keluarga Bakhil sudah bersiap sedia. Adakah mereka akan berjaya? --------------------------------------- Pada pendapat anda, bagaimana kita dapat menjadi kaya? Sesetengah orang berpendapat baha Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Dr Ali Muhamad As-Salabi
Buku ini mengisahkan tentang peristiwa-peristiwa bersejarah, keadaan-keadaan alam sebelum perutusan Nabi. Kebudayaan-kebudayaan, keadaan politik, ekonomi, social dan akhlak pada zaman perutusan, peristiwa-peristiwa penting sebelum kelahiran Nabi, penurunan wahyu, tahap-tahap dakwah, pembinaan fikiran, akhlak dan ibadat pada peringkat Makkah, kaedah-kaedah kaum musyrikin di dalam memerangi dakwah, hijrah ke Habsyah, ujian di Thaif, ujian Israk dan Mikraj, tawaf ke atas kabilah Learn More
USUAL: RM150.00

NOW: RM 150.00 (-0%)

MEMBER: RM 135.00 (-10%)

By Haja Syed Oli.N
USUAL: RM20.90

NOW: RM 20.90 (-0%)

MEMBER: RM 18.81 (-10%)

By Nurani Maarif , Brado Kapak
Atas keyakinan bahawa kisah Alam Melayu-Nusantara tidak dikhabarkan sepenuhnya - terpendam dalam lipatan sejarah silam, dipintas melalui penulisan dan olahan para Orientalis maka projek penulisan dan karya sejarah semacam ini adalah penting, relevan dan kritikal. Sebuah karya sejarah alternatif yang 'menggiurkan' berbicara melalui 'jendela silam' - berpatah kembali pada dimensi masa lalu dan mengungkap pandangan alam Melayu dari sisi yang diabaikan. Menelusuri sejarah khazana Learn More
USUAL: RM35.90

NOW: RM 35.90 (-0%)

MEMBER: RM 32.31 (-10%)

By Mukhlas Syarkun
Kesihatan yang terjamin dan kehidupan yang selesa adalah sebahagian tuntutan kehidupan manusia. Dalam episod kehidupan dunia, sakit merupakan salah satu babak kehidupan yang datang daripada Pencipta Yang Maha Bijaksana sebagai ujian dan dugaan. Manusia akan berusaha untuk sembuh dan hakikat penyembuhan yang sebenarnya adalah daripada Allah SWT kerana Allah bersifat asy-Syafi. Pelbagai pendedahan mengenai kaedah perubatan warisan Islam melalui buku “Allah Doktorku, Wahyu Ub Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By
Oh, Buaya! Oh, Tupai! Oh, Monyet! Oh, Harimau! Oh, Lebah! Pengembaraan Kancil dan Kura-Kura bermula daripada pertemuan dengan Buaya, Tupai, Monyet, Harimau, dan Lebah. Kancil yang bijak cuba menggunakan akal dan kebijaksanaannya demi mendapatkan makanan dan mengelakkan diri daripada menjadi santapan haiwan rimba. Apakah yang berlaku kepada Kancil dan Kura-Kura semasa berjumpa dengan haiwan-haiwan itu? Mari bersama-sama Kancil dan sahabatnya, Kura-Kura dalam kemb Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nur Shamsiah On
Ledakan teknologi maklumat yang dibawa oleh kemudahan internet bukan sahaja telah membawa pembaharuan dalam kehidupan kanak-kanak di bandar-bandar besar, malah turut dirasai oleh kanak-kanak di luar bandar, termasuklah di Darul Riayah. Walau bagaimanapun, kebijaksanaan dan kematangan akal fikiran perlu diselaraskan untuk meredah arus pemodenan ini supaya tidak tersangkut pada onak dan duri yang sentiasa menanti dengan cabaran dan ujian untuk manusia yang alpa. “Idah...  Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Illa Shanahila
WANDA NURHANNAH. Seorang yang kalut, lurus dan tak capai apa-apa kejayaan yang membanggakan selain mendapat 5A dalam UPSR. Namun dia punya hati... Dia punya perasaan... Dan dia juga pernah dikecewakan. Akhirnya dia bangkit menjadi Wanda Nurhannah yang baru. NICK RAYYAN LEE. Dikenali dengan gahnya, disegani dengan kebijaksanaannya dan diidami wanita kerana ketampanannya. Tapi dia juga punya rahsia sendiri. Satu keinginan hati, dia hanya inginkan yang memahami dan yang tulus Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Candy Factory
Muzium Sejarah dan Budaya Dunia dirompak dengan modus operandi profesional. Axis dan putera lain turut terlibat mencari dalang utama. Pada masa sama, mereka berusaha memupuk kesedaran orang muda mengenai nilai sejarah dengan harapan golongan ini tidak kekok berkunjung ke muzium. Mampukah putera-putera ini menyelesaikan misteri rompakan dengan kepakaran dan kebijaksanaan mereka dalam ilmu sejarah? Mungkinkah muzik menjadi tempat menarik bagi orang muda? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Raihan Zaffya
Melah tak sangka dalam usia yang masih muda, dia sudah bergelar janda. Bukan dia yang meminta, tapi Arief yang tersilap kira. Sudahnya, Arief sesal sendiri. Susahnya nak mengurus hati. Dalam ramai pemuda yang memikat Melah, Jelan juga bertahta di hati. Anak muda setengah tiang itu membuat tidurnya jadi tak lena. Jelan selalu membuatnya rasa tak tentu hala. Mana mungkin Pak Sood membiarkan Melah memilih Jelan. Sudah tentu dia lebih layak memiliki janda berhias itu. Pak S Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Roza Roslan
Haji dan umrah, ramai melihat ibadat ini sebagai anugerah Allah melalui jemputan istimewa. Ia merupakan suatu nikmat yang luar biasa. Secara hakikatnya, nikmat menunaikan umrah atau ziarah serta berada di Makkah dan Madinah tidak semestinya diikuti dengan nikmat beramal ibadat yang sepatutnya. Kesempurnaan dalam melaksanakan ibadat ini bukanlah satu perkara mudah. Ia perlu dilakukan dengan bersungguh-sungguh. Malah ilmu memainkan peranan besar. Nota dari Madinah merupakan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ibnu Qayyim Al-Jauziah
Dan janganlah kamu lemah (hilang semangat) dalam memburu musuh (yang menceroboh) itu; kerana kalau kamu menderita sakit (luka atau mati) maka sesungguhnya mereka pun menderita sakitnya seperti penderitaan kamu; sedang kamu mengharapkan daripada Allah apa yang mereka tidak harapkan (iaitu balasan yang baik pada hari akhirat kelak). Dan (ingatlah) Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Bijaksana. (An-Nisa’: 104) Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Sunmo Yang
KLU BONGKAR MISTERI TERDAPAT DALAM SIRI DETEKTIF CILIK INI! Siri ini mengajar si cilik meningkatkan daya logikal, pemerhatian, penglihatan dan kebijaksanaan. Skuad Elit Junior CSI memupuk nilai-nilai positif, menegak keadilan dan berkepimpinan. (irn**) Setiap hari ada kes mendebarkan membantu pembaca fokus dan meningkatkan logikal. Komik dilengkapi unsur logikal dan teori sains tidak jemu dibaca. (medala**) Learn More
USUAL: RM9.50

NOW: RM 9.50 (-0%)

MEMBER: RM 8.55 (-10%)

By Black Ink
Ada Yang peru berkorban? Kebijaksanaan menentang keberanian adalah keputusan terburu-buru yang menyebabkan wira X-VENTURE tumbang. Mereka perlu menerima kenyataan ini disebabkan satu kesilapan! Kejadian menimpa Kwame telah membuktikan kumpulan mereka tidak sehaluan lagi. Louis kecewa lalu meninggalkan pasukan. Ketika berehat di kampung, Kwame diserang lagi! Mampukahh Pasukan X-VENTURE hadapi tekanan ini? Learn More
USUAL: RM9.50

NOW: RM 9.50 (-0%)

MEMBER: RM 8.55 (-10%)

By Azmar Prima
Maullah Nasaruddin pernah tinggal di negara Turki lebih 100 tahun dahulu. Dia dikenali kerana kebijaksanaannya. Setelah sekian lama, lagendanya berkembang dan banyak cerita telah dikaitkan dengan beliau. Kebijaksanaannya masih hidup ke hari ini. 10 buah buku dalam siri ini menceritakan semula kisah Mullah Nasruddin. Bacalah bagaimana Mullah Nasruddin mengalahkan musuhnya dengan pintar dan cekap. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.00 (-0%)

By Muhammad Azhar
Tahu diri. Itulah rahsia supaya seseorang milki ketenangan di bumi dan kehidupan setelah bumi, akhirat. Allah merumus, jika kamu syukur pada apa yang ada, maka akan ditambah. Jika manusia beristighfar, Allah tidak segan akan membentangkan nikmatnya berupa harta, keturunan dan hujan yang menjanjikan kesuburan. Dan Allah nyatakan bahawa setiap hamba wajib melakukan muhasabah diri demi kejayaan esok. Kita dituntut untuk bijak demi memperolehi kejayaan dan keuntungan. Adakah u Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Aisya Sofia
Pertama kali bertemu Nurul Umairah, hati Ahmad Fuad sudah terpaut. Biarpun gadis itu sudah dimiliki, namun perasaannya tidak pernah berubah walaupun terpaksa menyembunyikan rahsia hatinya dalam-dalam. Bila Jefri, tunang Nurul terkorban dalam kemalangan, Fuad menawarkan kasihnya. Nurul menolak kerana tidak mungkin dia mengalih perasaan pada lelaki lain dalam sekelip mata sahaja. Kebijaksanaan Fuad akhirnya meruntun tembok yang dibina Nurul. Dia akhirnya menerima Fuad tanpa Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Syeikh Mahmud Al-Masri
Dalam merealisasikan pembinaan sebuah keluarga, komuniti masyarakat dan negara yang cemerlang di dunia dan akhirat, maka pada peringkat awal lagi sebelum pembinaan sesebuah keluarga adalah proses yang amat penting. Pemilihan calon isteri atau suami yang dapat membawa syurga kepada rumah tangga yang akan dibina. Apabila sudah berada di dalam institusi keluarga aspek pengurusan rumah tangga dari setiap sudut sama ada akal, emosi, perasaan, spiritual dan material perlu diurus se Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By John Afifi
Setiap orang pasti ingin menjadi kaya. Bagaimana hendak menjadi kaya? Itulah persoalan besar yang sering ditimbulkan. Ikhtiar dan kebijaksanaan masing-masing serta limpahan kurnia daripada Allah s.w.t. akan menjadi penentu datangnya kekayaan itu. Anugerah bakat dan potensi diri yang luar biasa yang dikembangkan dengan positif adalah pemangkin ke arah kekayaan. Oleh itu ketahui potensi diri dan bakat yang ada di dalam diri kita adalah kunci untuk menjadi kaya. Melalui buku ini Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Haji Muhd Nasir
Apakah rezeki itu? Rezeki ialah apa yang mendatangkan faedah dengannya. Maka yang anda makan adalah rezeki, yang anda minum adalah rezeki, sifat-sifat ciptaan dari kesabaran, kebijaksanaan, keberanian dan sebagainya adalah rezeki, dan tiap-tiap sesuatu yang mendatangkan faedah dinamakan rezeki. Akan tetapi manakala Allah berfirman: "Dan makanlah dari rezeki yang telah diberikan Allah kepada kamu, iaitu yang halal lagi baik', maka ia dimaksudkan kepada apa yang dimakan manu Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ustaz Zanzuari
KISAH-KISAH KEBIJAKSANAAN ABU NAWAS Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Dr. Majdi Al-Hilali
Hidup tanpa cinta ibarat taman tanpa bunga. Akan tetapi, benarkah hanya dengan cinta, kehidupan keluarga boleh bahagia? Tentu tidak. Cinta hanya mengeratkan hubungan suami isteri, padahal bahtera rumah tangga tidak akan belayar dengan kukuh hanya berdasarkan emosi dan perasaan. Terdapat banyak masalah rumah tangga yang memerlukan keseimbangan dan kebijaksanaan akal. Kerana itu, pernikahan meyakinkan adanya kesinambungan hati dan akal. Dalam buku ini, anda akan mempelajari Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Pahrol Mohd Juoi
Apabila beduk diketuk, tentulah ada yang rasa terkejut, tak senang malah ada kalanya ‘bingit’, namun sebaik menyedari untuk apa beduk itu diketuk. Kita akan mula memberi perhatian, mendengarnya dengan teliti dan bertindak selaras dengan mesej yang dibawanya. Suara peringatan ada kalanya tidak perlu terlalu nyaring, namun cukup sekadar dapat didengar oleh telinga dan hati. Orang yang bijaksana akan lebih terkesan oleh bisikan berbanding jeritan. Nilai tambah dalam buku Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Panel Penulis Ana Muslim
Kisah Rasul & Sahabat merupakan himpunan kisah-kisah Rasul, para sahabat dan juga teladan. Cerita ini berdasarkan 10 sifat-sifat mahmudah dan dua sifat terpuji yang lain seperti digambarkan dalam himpunan cerita terpilih. Kisah-kisah yang dipaparkan di dalam buku ini boleh dijadikan panduan dan contoh teladan kepada anak-anak dalam menjalani kehidupan seharian. Melalui kisah ini juga dapat membantu anak-anak untuk mengamalkan nilai-nilai murni seperti ikhlas, reda, tawakal, s Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 69.90 (-0%)

MEMBER: RM 62.91 (-10%)

By Anas Al-Hazimi 
Menuntut ilmu itu wajib bagi setiap Muslim, seorang alim bernama Fatah al-Maushili rahimahullah telah mengemukakan pertanyaan kepada muridnya: "Benarkah seorang pesakit akan mati jika tidak dirawat dan tidak diberi makan minum?" "Benar katamu wahai tuan guru." Jawab murid-muridnya. Berkata Fatah al-Maushili seterusnya: "Demikian juga hati manusia jika disekat selama tiga hari daripada menerima ilmu dan hikmah, pasti ia akan mati." Yang dimaksudkan dengan ilmu itu ialah syaria Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Melur Jelita
Dengan… Atau tanpamu… Aku tetap berlari! Hardi-E. Ar Rahman Produk muda dari Pusat Latihan Polis, Air Hitam (PULAPAH) Gila-gila, ceria dan playboy ayam-ayaman. Wan Adra Mikayla Kononnya berdarah Bugis Dicop keturunan Si Bongkok Tanjung Puteri! Gadis lanun diusik jejaka Minangkabau Jadilah asam pedas astaghfirullahalazim bertemu masok lomak cili padi Alhamdulillah. Hati Jiran Jendela Sebelah sudah terpaut. Jawapan Hardie: Saya main-mai Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Hadi Fayyadh
KETIKA AZAZIL BERPUTUS ASA : Rungkai Misteri Dunia yang disembunyikan. Kisahnya dibongkar di dalam kitab kuno lampau. Kebangkitannya disebut ribuan tahun lalu. Makhluk Purba yang hidup di dalam sangkar tahanan Tuhan. Dia menggelarkan dirinya sebagai “Tuhan Abadi” lantas di dahinya terukir KA Fa Ra. Berita kemunculannya jadi amaran setiap Ummat. ‘The Power of God' bakal dinobat. Penakluk Jendela Timur dan Barat. Tujuh Penjuru Pintu Dunia, bakal tertutup rapat Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.92 (-20%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Abdul Hamid
Semua manusia yang ada di atas muka bumi Allah ini tidak akan terlepas daripada masalah hidup. Tidak kira siapa dan apa martabat serta darjat kita sekalipun, hidup kita pasti akan dihiasi dengan masalah. Kehidupan tanpa masalah tentu membosankan kerana masalah-masalah adalah rencah pahit manis dalam suatu kehidupan. Cuma cara penyelesaiannya memerlukan kecerdikan dan kebijaksanaan agar segala permasalahan itu berakhir dengan kebahagiaan dan kenikmatan. Islam mempunyai pelbaga Learn More
USUAL: RM11.00

NOW: RM 11.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.90 (-10%)

By Dr. Muhammad Abdul Hadi
Allah SWT menjadikan Adam, sebagai bapa manusia, dengan tangan-Nya yang mulia. Membentuk tubuhnya dan meniupkan roh padanya. Lalu para malaikat sujud (hormat) padanya. Kemudian Allah menciptakan isterinya, iaitu Hawa, sebagai ibu manusia. Kehadiran Hawa yang ditempatkan di syurga, membuat Adam menjadi tenteram kerana telah memiliki isteri sebagai pendamping hidupnya di syurga. Allah melimpahkan nikmat-Nya kepada kedua-dua pasangan suami isteri. Kemudian Allah menurunkan ke Learn More
USUAL: RM100.00

NOW: RM 100.00 (-0%)

MEMBER: RM 90.00 (-10%)

By Prof. Dr. Muhaya Mohamad
Buku ini merupakan cetusan fikiran berupa mutiara kata. Risalah ini juga bertujuan memberi makna yang berharga, mendorong dan membantu anda menguatkan fikiran dan jiwa di samping membuka jalan ke arah mencari kebijaksanaan dalam berfikir. Ini kerana, kata-kata yang baik akan membawa sejuta makna yang berharga berupa sebuah pengetahuan untuk dimanfaatkan dalam kehidupan setiap insan. Ilmu pengetahuan yang benar akan menyinari sanubari, menjernihkan akal fikiran sekaligus meng Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Michael Chuah
Berdasarkan watak-watak dari siri komik "Gengkey" karya C2V, siri kartun strip ini berkisar tentang kehidupan sekumpulan tiga remaja yang dianggotai oleh Lowkey, Paul dan Amin. Melalui "kebijaksanaan" yang ada, mereka dengan sedaya upaya cuba untuk membawa seberapa banyak gangguan kepada masyarakat di sekeliling (kadangkala, kepada diri mereka sendiri) Learn More
USUAL: RM6.50

NOW: RM 6.50 (-0%)

MEMBER: RM 5.85 (-10%)

By Habiburrahman El Shirazy
Buku ini menggambarkan latar (setting) sosiobudaya Timur Tengah dengan begitu hidup tanpa perlu menggunakan istilah-istilah bahasa Arab. " Ayat-ayat Cinta " memangnya pintar mengheret kita menjejaki, malah menghidu perhubungan Fahri (Indonesia) dan Maria (Mesir) secara penuh mengajar, menghantar isyarat dan kebijaksanaan baru melalui perhubungan sopan antara insan dua negara. Rasanya memang sesekali kisah cinta yang Islami begini sempat disampaikan dengan penuh tertib. Mak Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 23.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.51 (-10%)

By J. K. Rowling
Pertengahan musim panas, tetapi kabus di luar musim yang melanda, menerpa cermin-cermin jendela. Di biliknya di rumah keluarga Dursley di Privet Drive, Harry Potter sedang tertunggu-tunggu penuh cemas Profesor Dumbledore datang sendiri untuk menjemputnya. Harry hampir-hampir tidak percaya bahawa dalam banyak tempat di dunia, Profesor Dumbledore muncul di rumah keluarga Dursley. Mengapa baru sekarang profesor itu datang? Apakah perkara yang penting sangat yang tidak sempat-sem Learn More
USUAL: RM36.90

NOW: RM 36.90 (-0%)

MEMBER: RM 33.21 (-10%)

57 Item(s)

*

Back to Top