0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' kaedah kaedah pengangkutan jalan 'Found 1018 Related Products
By Kafka Asagiri
Berdasarkan maklumat diberi Natsume yang tiba-tiba muncul dengan Katai, Dostoyevsky dah jadikan jalan terowong yang tak digunakan sebagai tempat persembunyian. Atsushi dan Akutagawa akhirnya bekerjasama dan jalankan operasi manyelinap masuk atas arahan Dazai. Sedang diorang bertekak, muncul orang berkuasa luar biasa iaitu, Pushkin dan pengiring Dostoyevsky, Goncharov. Mampu ke diorang lenyapkan musuh depan mata terlebih dahulu sebelum hapuskan Dostoyevsky?!! Peperangan 'K Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ichigo Takano
Rupa-rupanya, bukan Naho dan Suwa je dapat surat dari masa depan. Takako, Azu dan Hagita pun dapat! Diorang kemudiannya ambil keputusan untuk pilih jalan berbeza daripada permintaan surat masing-masing dan masuk acara lari berganti pada Hari Sukan bersama Kakeru. Tapi... tak apa ke abaikan surat dari masa depan buat sementara waktu demi melihat Kakeru gembira? Adakah jalan yang diorang pilih ni dapat pastikan Kakeru terus hidup? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Fitri Hussin
Sarang ialah sesuatu yang dibuat atau yang dipilih untuk tempat berteduh atau tempat penjahat (penyamun dll) bersembunyi. Rania, novelis cinta yang sedang mengalami zaman kesuraman. Manuskrip cinta terbaharunya ditolak editor. Dek tercabar, dia memutuskan untuk menulis manuskrip novel bergenre seram demi mengangkat namanya semula. Fatah, novelis seram yang sedang berada di puncak. Novel debutnya super bestseller. Hidupnya berubah 180 darjah dari zero ke hero. Dia bersetu Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Dr. Hj. Ahmad Nasir Mohd Yusoff Johan Ismail
Panduan Solat di Luar Kebiasaan Kaedah berwuduk dalam kenderaan Kaedah menentukan arah kiblat Solat jamak dan solat qasar Kaedah solat semasa keuzuran Kaedah solat dalam kenderaan Kaedah solat dengan memakai kasut Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Bonda Nor
Tuhan itu terlalu dekat. Dia berbicara dengan kita menerusi pelbagai cara. Dalam pada kita leka, ditariknya kita agar kembali kepada fitrah sebagai seorang khalifah. Dalam pada kita lupa, Dia hantar peringatan demi peringatan agar kita segera kembali ke pangkal jalan. Adakalanya bicara amaran yang dikirimkannya itu datang perlahan, menusuk ke dasar hati. Pedih, dan luka itu kita tanggung sendiri-sendiri. Adakalanya bicara amaran itu datang dengan begitu kuat hingga terkapai- Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Bonda Nor
Hati yang penuh prasangka, mulut yang mencebik dan tersenyum sinis, mata yang menjeling tajam penuh makna, juga kata-kata cerca. Subhanallah. Manusia bertuah mana yang mampu terselamat daripada semua ini? Ya, hanya Rasulullah saja yang diterima sebagai maksum. Kita tidak! Kita cuma manusia biasa yang penuh dengan kelemahan dan akan sentiasa berbuat kesalahan. Isunya, adakah kita sedar kesilapan kita? Jika pun sedar, adakah kita siap sedia mahu memperbetulkannya? Sungguh ti Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Bonda Nor
Asalnya manusia memang dari sana, bukan? Ya, di situlah kemuliaan yang telah Allah berikan buat manusia. Tapi itulah, bisikan nafsu jahat kita, hasutan syaitan durjana sering menyesatkan manusia. Ia menjadi asbab tercampaknya kita ke bumi yang sarat ujian untuk memerangi nafsu dan syaitan ini. Sungguh, bukan mudah untuk terus bertarung dengan kedua-duanya. Jatuh bangun kita ditolaknya! Cedera parah iman dibuatnya! Tapi kita tak boleh putus asa. Tak boleh mengalah. Dalam Isl Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Xiao Jiangnam
Kembang bercita-cita untuk menjadi seorang pemburu harta karun. Dengan bantuan Dave, Kembang mengikut jejak langkah datuknya merentas ke Zaman Jurasik dan bermulalah pengembaraan mencari harta karun. Dalam perjalanan ini, Kembang terpaksa memikirkan cara untuk bergaul dengan dinosaur yang lain. Antaranya seperti membantu Mamenchisaurus mencari ibu dan menyelamatkan diri daripada kebakaran hutan bersama Stegosaurus. Malah, Kembang hampir dimakan oleh Yangchuanosaurus … Mu Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By Khairulnahar Jamaluddin
Kuasai Sekarang! Strategi Mudah, Sistematik dan Berkesan! Adakah anda benar-benar serius ingin menguruskan wang dengan betul dan teratur tanpa perlu risau tentang masalah wang lagi? Jika jawapan anda -Ya! Buku ini adalah jawapannya. Percayalah! Walau berapa pun gaji anda, jika ada tidak mampu menguruskannya dengan baik, anda pasti berdepan dengan masalah wang sepanjang hidup anda. Tunggu apa lagi, dapatkan Panduan Wang Gaji yang akan membantu anda merancang Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Shukriah Rodzi
Nazman disahkan menghidap penyakit hypertrichosis melalui sudut perubatan moden. Tetapi, menurut Nek Mah, dia terkena sumpahan mawas yang diwarisi daripada datuknya. “Apa pantang larang yang atuk langgar?” “Atuk tertembak seekor ibu mawas yang sedang bunting hingga mati.” Beberapa orang model telah mati dibunuh dengan kejam. Sesuatu yang menjadi misteri ialah model yang dibunuh itu kesemuanya adalah duta iklan produk syampu. Kepala mereka dicukur hingga botak dan ra Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Anis Akhir
Sembilan mawar kucari… “Nama saya Mawar Zulina.” Lapan dari darah sendiri… “Kenapa tok ma masukkan dua aje bunga mawar tu? Kan ada lagi tujuh botol.” Aina pelik. “Dua bunga mawar tu aje yang elok. Yang lain belum kembang cantik lagi. Tapi, macam boleh buat untuk sebotol lagi ni,” jawab tok ma dengan senyuman misteri. Satu lagi liar berduri… Tiba-tiba satu suara gemeresik lagi halus kedengaran. Merdina mula cuak. Bulu romanya naik mencacak. Peluh-peluh mula Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Malek Muhamat Said
Majoriti pendukung doktrin evolusi Darwinisme (Darwinisme Sosial) adalah para saintis paleoantropologi yang bersandar sepenuhnya kepada rasionalisme. Mendakwa menggunakan kaedah saintifik tetapi sering dituduh mengeksploitasi retorik imaginasi, fantasi dan ilusi. Hampir kesemua mereka adalah golongan agnostis, skeptis dan ateis yang hidup tanpa pegangan agama. Mereka mengeksploitasi dan memanipulasi bidang sains persejarahan sehingga bidang berkenaan dicemari dengan fiksyen d Learn More
USUAL: RM38.90

NOW: RM 38.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.01 (-10%)

By Syafiq Zulakifli
Kembara Kewartawanan: Mencari Frekuensi di Laut Merah merupakan karya daripada seorang wartawan muda yang pernah berkhidmat di TVAlhijrah dan IKIMfm. Melalui pengalaman kewartawanan di beberapa negara seperti Gaza, Mesir, Jordan, Arab Saudi, Turki, dan Greece, kisah perjalanan ini dirakamkan agar pembaca sedar bahawa pengalaman inilah yang akan menjadi memoir dalam lipatan kerjaya. Kesinambungan kisah-kisah ini diadun kemas melalui perjalanan realiti seorang wartawan da Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Emy Roberto
Kesinambungan JANGAN BENCI CINTAKU, kisah Rafeeqa dan Shahrizal yang sudah bertahun hidup sebagai suami isteri. “Apa akan jadi kalau hidup awak tanpa isteri macam saya?” - Rafeeqa “My life would be incomplete.” - Shahrizal Namun, perkahwinan mereka diuji lagi dan kali ini Shahrizal benar-benar menyalahkan Rafeeqa. Bagi Rafeeqa, biarpun dipersalahkan atas kehilangan orang tersayang, dia masih cuba menyelamatkan rumah tangga mereka. Masih cuba mengajak Shahrizal Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Abu Muhammad Arafah Adha
Bermula dengan menceritakan umur dunia dan umur manusia di atas muka bumi ini, penulis mengajak para pembaca merenung beberapa peringkat zaman yang telah diisyaratkan oleh Rasulullah SAW. Baginda membahagikan zaman di dunia ini kepada lima peringkat; -Zaman Kenabian (Minhaj Nubuwwah) -Zaman Khalifah (Khalifah Al-Rasyidin) -Zaman Pemerintahan yang Menggigit (Mulkan Adhan) -Zaman Pemerintahan Kuku Besi (Mulkan Jabariyan -Zaman Khalifah yang berjalan sepertimana zaman kenab Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

By Nh Rsb
Berjalanlah seperti api dan meninggalkan debu di belakang. Api Caucasus adalah kisah pengembaraan dua sahabat yang diberi peluang untuk menyaksikan kebesaran Yang Maha Esa di Azerbaijan, sebuah negara yang digelar The Land of Fire. Negara ini yang terletak di sebuah rantau yang dinamakan Rantau Caucasus ini adalah negara yang dikatakan menjadi tanah kepada sebuah gunung yang tidak pernah padam apinya selama ratusan tahun walau dilanda ribut taufan, hujan mahu pun salji. Bet Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Nilam Tang
Buku ini mengisahkan tentang perjalanan Nilam Tang yang melakukan beberapa siri kunjungan ke Singapura untuk menyelami kerohanian dan melihat perkembangan agama islam di sebuah negara yang dianggap demokratik sekular. Pada masa yang sama menjejaki kenangan hidup emaknya sejak tahun 60-an hingga kini. Singapura yang dahulunya dihuni majoriti masyarakat melayu berubah lanskapnya setelah kedatangan inggeris dan kemasukan ramai pendatang luar menjadikan kuasa politkk dan majorit Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Alisa Omar
Berkisar tentang pengembaraan Alisa Omar dalam menjejaki air terjun yang berusia 1.7 billion tahun di Guyana. Selain dari itu, beliau juga mengembara ke dua lagi negara eksotik di benua Amerika Selatan iaitu Suriname dan French Guiana. Di sepanjang perjalanannya, dia bertemu dengan pelbagai jenis lapisan masyarakat yang bagaikan menunggu kehadirannya untuk membongkar kisah-kisah kehidupan mereka. Antaranya, bagaimana rakyat bangkit selepas terkesan dari insiden berdarah gara Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Syuhada Safian
“Jadi maksud Ana, Sleepover Sweet Muslimah itu lebih kurang macam... Sesi pillow talk kita tempoh hari?” Ina menyoal seraya mengembalikan ingatan Ana pada saat ini. “Ina setuju! Perkara ini hasrus dipercepatkan. Kalau boleh, kita jalankan semasa cuti penggal pertama ini, nak?” cadang Ina. Ana tak sangka, program yang pada mulanya berjalan dengan lancar berakhir dengan satu tragedi yang menyeramkan. Secara tiba-tiba, kehilangan Lina, gadis pintar di sekolah kam Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 9.68 (-25%)

MEMBER: RM 9.68 (-25%)

By Man Man
"Alamak! Boleh ke aku buat tugasan ni? Diri aku yang sekarang memang takkan buatlah benda-benda macam ni. Buat je? Cakap memanglah senang. Cuba buat sekali!" • • • Gibran memang susah hendak senyum apalagi bertegur sapa dan tiada siapa berani mendekatinya. Lienna pula hobinya 24 jam buat tahi mata saja... TIDUR! Demi satu tugasan, Gibran aka Prince terpaksa 'uruskan' Lienna. Berjayakah lelaki muka ketat ini jalankan misinya? Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Sesungguhnya, masalah-masalah yang kita hadapi kini sebenarnya adalah satu cubitan kasih daripada Allah untuk menginsafkan kita agar kembali ke pangkal jalan. Insya-Allah, Allah sekali-kali tidak akan mengecewakan kita. Cuma kitalah yang sering menzalimi dan mengecewakan diri kita sendiri. Menerima Islam untuk diamalkan dan diperjuangkan samalah seperti menjemput kedatangan rahmat, kekuatan, keamanan dan keindahan. Menerima Islam tidak akan merugikan, menyusahkan dan menj Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Anastasia
Siapa tak kenal Zee Wannabee? Seorang budak perempuan yang penuh dengan “Rules of Life”. Dari cara berpakaian, cara berjalan, cara bercakap, huh! Pendek kata, dari kepala sampai ke kaki semua nak eksklusif dan glamor tau! Tak percaya? Hah, tengok tu… Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 8.18 (-25%)

MEMBER: RM 8.18 (-25%)

By
*Buku ini terbahagi kepada empat komponen, iaitu Jom Latih!, Jom Praktis!, Jom Aplikasi! dan Jom Hubungkan! *Buku ini membimbing murid membina ayat secara langkah demi langkah menggunakan kaedah yang mudah *Nota yang ringkas, tema yang menarik dan kombinasi yang mudah dimuatkan dalam buku ini bagi meningkatkan minat murid membina ayat Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By Dr.Mohd Nidzam
Ensiklopedia (atau ensaiklopedia) berasal dari bahasa Greek “egkyklios paideia” yang bermaksud sebuah lingkaran (a circle of instruction) yang lengkap. Soal Jawab Agama adalah satu kaedah mendapatkan ilmu pengetahuan yang pelbagai dalam hal ehwal agama secara pantas (fast track). Pengajian atau pembacaan tidak semestinya melalui penelitian hierarki ilmu step-by-step dari awal tetapi boleh sahaja ditanya serta mendapat jawapan spontan di mana-mana bahagian ilmu. KEISTIME Learn More
USUAL: RM69.00

NOW: RM 55.20 (-20%)

MEMBER: RM 55.20 (-20%)

By Roza Roslan , Muhd Kamil Ibrahim
Sungguh ... Meniti Masa Berbaki ibarat berhenti sejenak di simpang empat, menanti lampu merah bertukar hijau dan diteruskan perjalanan ke destinasi. Jarang benar kita terpaksa menunggu dua kali di persimpangan yang sama pada detik yang sama kecuali trafik begitu sibuk sekali. Barangkali perjalanan ini merupakan perjalanan terakhir. Ia terhenti apabila tiba satu detik, denyut nadi terhenti dan kita dikapankan untuk berhijrah menuju alam kubur. Kemudian kita dibangkitkan, mengh Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.00 (-20%)

By Azura Ramli
Ajari Aku Erti Hidup, sebuah coretan yang benar-benar memujuk hati dan membuat kita lebih bersemangat dan kuat dalam menempuh perjalanan hidup ini. Mengimbas kembali peristiwa yang pernah berlaku sama seperti apa yang dicoret di sini. Membaca karya ini seperti mendengar seseorang sedang memberi nasihat dan bercakap dengan diri sendiri. Dalam hidup ini, ada banyak yang kita hendak, namun bukan semua yang kita perlu dan berhak. Yang meresahkan, ada hal-hal yang tidak perl Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Ibnu Rijal
"Buku Segelas ‘Asir di Muara Nil merupakan sebuah catatan perjalanan seorang penulis muda di bumi Mesir. Catatan perjalanan ini disampaikan kepada pembaca seolah-olah penulis sedang menulis di diarinya. Pembaca akan dibawa kembara bersama penulis menelusuri kota-kota lama dan baru di Mesir dan segala pahit manis perjalanan tersebut. Bab-bab di dalam buku ini disusun plot demi plot, maka pembaca akan merasakan sebuah pengalaman kembara bersama sambil ditemani rakan kemba Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Siti Khadijah
KAU TAK SEHARUSNYA HIDUP! Ungkapan itu tidak akan dilupakan oleh SYADI ARSYAD buat seumur hidupnya. Diserang, diugut dan dipukul oleh lelaki misteri membuatkan ketenangan hidup Syadi sebagai insan seni, terganggu. Tanpa alasan yang pasti, nyawanya diancam bahaya. Syadi ketakutan. Lantas, keputusan dibuat. Syadi harus diawasi setiap saat dan setiap waktu. Cadangan untuk mengupah seorang pengawal peribadi diterima oleh Syadi tetapi bersyarat. “Aku cuma nak perempuan ni jadi Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Crystal Anabella
Penumbuk, penendang dan muka beku. Itu ‘hadiah’ biasa Ice Queen a.k.a Erin Malaika untuk kawan baiknya. Senyum meleret, kenyit mata dan flying kiss. Itu simptom Mr. Sexy a.k.a Noah Aiden ketika berhadapan kesayangannya. Balas dendam - matlamat hidup Erin. Memiliki Erin - impian hidup Noah. Ketika dua insan berbeza personaliti itu menjalin hubungan bertahun-tahun lamanya, pelbagai masalah timbul. “Kalau rambut saya panjang macam Rapunzel, leher awak dulu saya jerut. Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Aunie Ayunie
Hoi, bapak ayam! - HAWA "Aku tak jual orang, bongok! Aku jual ayam." - BUJANG. "Ah, sama aje! Ayam jugak, kan? Eii, dahlah nama pun klasik." - HAWA. Ku Bujang Bin Ku Buang, teruk sangat ke nama tu? Mana ada teruk pun. Nama itu satu dalam sejuta kut. Siti Hawa Khadijah, si gadis yang namanya cukup indah. Tapi, mulut celopar tahap nak mati. Bujang rasa macam nak sumbat saja mulut Hawa dengan bom. Urghhh! Minah senget. Bab-bab jodoh ni, Bujang seram. Dah penat kut m Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Puaka Bersekutu
"Kau nak balik dah? Kau dah tahu ke?" "1 dah tidur, 2 dah tidur, 3 dah tidur....4 buat-buat tidur?" Kisah-kisah ini amatlah sinonim dengan pelajar asrama, dan aku pasti, kau yang baru bergelar budak asrama pun dah mula dihantui cerita-cerita sebegini lullaby. Tapi, sejauh mana kesahihan cerita tersebut, masih kekal sebagai misteri. Asrama 13 menampilkan kompilasi 13 cerita seram di asrama yang pastinya telah melakar memori hitam dalam minda setiap penceritanya. Kenap Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Adlil Rajiah
Kita kata nak faham anak, tapi kita tak pernah tahu isi hati mereka. Kita kata nak ajar anak, hakikatnya mereka yang banyak mengajar kita tentang kehidupan. Mari kita terjun ke dalam dunia anak-anak. Selami perasaan mereka. Dengar luahan mereka. Kerana kita mahu menjadi pendengar nombor satu anak-anak kita, sebelum 'takhta' itu diambil oleh orang lain yang entah siapa-siapa. Walau senaif-naif soalan anak bertanya, "Mama, are you okay?" Jawablah sekurang-kurangnya deng Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-20%)

By Fadli Salleh , Shahidan Shuib , Firdauz Abdullah , Reyna Ibrahim , Nurain Sabrina
"cikgu bukan sekadar mengajar a,b,c. guru sejati mendidik pekerti." cikgu fadli salleh "budak-budak, kalau kita kata nak cerita pasal hantu, masing-masing melopong tak sabar nak dengar. tapi aku rasa kau yang tua pun sama, kan? jadi, kali ni aku nak cerita kisah di tempat aku. begini kisahnya..." cikgu shahidan shuib "beri ruang untuk anak-anak kita belajar dan beri kesempatan untuk guru mendidik anak-anak ini dengan selesa. sampai masa kita akan lihat bagaimana perubahan a Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Ustaz Syed Mohd Norhisyam
Hidup ini adalah untuk diuji. Siapalah kita untuk menolak dan membenci ujian yang diberikan oleh Allah SWT. Namun sesukar mana pun ujian yang kita alami, pasti adanya jawapan dan jalan keluar. Dan sudah tentu juga pasti adanya hikmah yang dapat dijadikan pelajaran hidup. Buku Kisah Buat Hati menjawab setiap persoalan ‘how’ yang dialami kita. Semua persoalan dijawab dalam setiap anekdot@kisah ringkas. Dan setiap kisah-kisah yang diceritakan diselitkan dengan pelbagai Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Teme Abdullah
"Aku faham perasaan yang kau cerita kat aku mula-mula tadi..." "Rasa macam seakan-akan dilahirkan bodoh daripada orang lain." "Orang lain boleh score exam. Aku pulak tak boleh score. Dahlah lambat membaca. Huruf-huruf pun aku tertukar-tukar. Gagap pula tu..." "Bila aku cerita kat orang, orang tak percaya sebab diorang tak lalui. Diorang ingat aku memang malas. Diorang ingat aku reka cerita dan kasi alasan. Padahal Allah saja tahu macam mana aku ‘struggle’ nak jad Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 26.40 (-20%)

MEMBER: RM 26.40 (-20%)

By Iwan Reaz
Somniphobia ialah salah sejenis fobia atau ketakutan untuk tidur. Ia merupakan gangguan tidur yang luar biasa. Individu yang mengalami Somniphobia takut untuk tidur kerana takut untuk mengalami mimpi ngeri atau menyeramkan. Anas, seorang pemuda yang baru meminati buku-buku genre seram. Dia telah membeli beberapa buah novel, termasuklah sebuah novel bertajuk Somniphobia yang diberi secara percuma. Sejak membaca novel Somniphobia, dia mula mengalami mimpi-mimpi seram yang dira Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Liza Suhana Ramli
Catatan ini ditulis genap 15 tahun penulis menyandang gelaran sebagai pendidik. Ya! Isu-isu remaja amat dekat dengan penulis sejak sekian lama. Pelbagai cerita pahit manis yang ditempuhi oleh siswa dan siswi telah penulis saksikan. Mendepani ragam remaja yang kian menginjak dewasa ini meninggalkan seribu satu kisah yang di antaranya menjadi garapan untuk habuan mata dan hati masyarakat di luar sana. Cabaran berdikari buat pertama kalinya tanpa pengawasan ibu bapa dan gu Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

Wanita sering digambarkan sebagai makhluk Allah yang rumit untuk difahami, teliti dan beremosi. Justeru, bukan satu perkara mudah untuk makhluk ciptaan Allah yang indah ini mahu bergelut menjalankan dua peranan serentak. Sebagai tulang belakang dalam rumah tangga. Sebagai wanita bekerjaya yang menyumbang tenaga untuk masyarakat. MRS PAPA. Merekalah yang cuba berjuang untuk menjadi isteri dan ibu sejati. Mereka jugalah serikandi yang turut gigih memerah keringat mencari reze Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Anis Hafiza
"Anak muda, sedar dan bangkitlah. Bina kehidupan lebih baik." Ketika anak muda lain leka dengan telefon bimbit mahal, kereta di luar kemampuan dan tersekat dengan masalah kos hidup, Anis Hafiza dan suami berusaha untuk tidak mencipta alasan sebagai penghalang mereka membeli rumah lagi dan lagi. Sebenarnya dengan berbekalkan ilmu, semua orang mampu membeli rumah. Dengan hanya bergaji RM2,500, Anis dan suami berjaya membeli enam buat rumah dan menjalankan perniagaan sewaan ru Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 28.00 (-20%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Adnin Roslan
Adnin Roslan Pernah tak terkadang, kau rasa ujian hidup yang kau lalui terlalu berat, hingga sampai satu tahap, kau rasa tersangat pedih, sedih, resah, gelisah, terseksa, gundah-gulana, sehingga kau berkali-kali nak bunuh diri Pernah tak? Hatta, terkadang kita pernah salahkan Allah, benci Allah dan menganggap Allah kejam, kerana beri kita ujian yang bagi kita, ianya tidak lagi mampu untuk kita hadapi. Wahai kawanku yang pernah berputus-asa dengan musibah yang melandamu, ya Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Hani Fazuha
Dunia ini bukan hanya untuk kita dan hidup ini, bukan hanya untuk ketawa gembira. Payahnya menjadi seorang Adira Imani apabila dia ‘harus’ mengahwini Haris Aryan demi ‘membawa pulang’ Ikmal Reza. Kerana dia hanya si anak pungut, perkataan akur itu perlu atas nama membalas budi. Situasi menjadi lebih payah apabila orang yang dia anggap abang itu rupanya mencintai dirinya. Tapi, jalan untuk berundur ke belakang sudah tiada. “Dira isteri aku, Ikmal.” Suara Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By A.Darwisy , Suzani Nadzir , Faizul Rahim
KAIN IBU SYAITAN – A. DARWISY Hari pertama Azham bekerja di Muzium Tekstil Negara, dia sudah diganggu dengan perkara-perkara aneh. Bukan dia seorang saja, tetapi hampir semua pekerja di dalam muzium itu turut merasai pengalaman yang menakutkan. Kemuncaknya, adalah pada program Denai Malam yang dianjurkan oleh Jabatan Muzium Malaysia. Apa yang terjadi pada malam itu? Apa pula kaitannya dengan siri kejadian seram yang menimpa mereka sebelum ini? Benarkah muzium itu berhantu Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Hafizul Hakim Bin Mohamad Kerta
Macam mana aku nak beli emas? Duit gaji tak sampai hujung bulan pun kekadang dah kosong! Di dalam buku ini bukan hanya berkongsi ilmu berkaitan tentang emas malah sentuh tentang pengurusan kewangan, panduan beli rumah, dan kaedah menabung yang efisien. Apa yang ditulis berdasarkan pengalaman sendiri selama 9 tahun dengan emas dan ketika di alam pekerjaan. Saya tulis guna ayat santai, sasaran khusus untuk orang muda.Biasanya orang muda tak tahu apa nak buat dulu dengan gaji l Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By
*100% Berdasarkan Format UPSR Terkini *Mirip Soalan UPSR Sebenar *Jalan Kerja Disediakan Learn More
USUAL: RM2.90

NOW: RM 2.90 (-0%)

MEMBER: RM 2.90 (-0%)

By Abeben , Imanimex , Baman
Bulan Ramadan yang penuh dengan pelbagai ragam manusia dalam menjalani ibadah puasa. Ada yang berusaha untuk menjadi lebih baik, ada yang berusaha melawan nafsu, ada juga yang menjadi syaitan pada bulan Ramadan. Nauzubillah. Komik Ragaman Ramadan merupakan komik yang menggabungkan 3 pelukis iaitu ABEBEN, BAMAN dan IMANIMEX dengan harapan, komik ini akan memberi manfaat dan santapan rohani untuk pembacanya. Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By If Moses , Jauhar Wing
Komik ini merupakan komik strip dakwah yang berkisarkan pelbagai isu berkaitan bulan Ramadan. Hakikatnya Ramadan itu hanya 1% menahan lapar dan dahaga. Manakala 99% lagi ialah mendekatkan diri kepada-Nya. Jalanilah hidupmu seolah-olah setiap hari adalah RAMADAN. Dan beribadahlah seolah-olah akhirat nanti adalah AIDILFITRI yang berkekalan. Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Raffar Mat
Balkan, nun di penjuru Eropah adalah sebuah wilayah yang bukan sahaja menyembunyikan keindahan, juga satu daerah yang tersimpan rapi pelbagai rahsia dan sejarahnya tersendiri. mengunjungi Balkan beerti menyingkap serta melewati kembali perjalanan jatun bangun masyarakatnya bersama-sama agama islam. Bahkan kecekalan mereka mengekalkan agama itu di tengah-tengah kota Nasrani dan Yahudi. Perjalanan ini bukan sahaja mendekatkan saya dengan ciptaan tuhan yang begitu memukau, ta Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Rose Harissa
Terlepas dari cengkaman sihir, Adam nekad membawa Nur tinggal di rumah tinggalan milik Allahyarham Cik Mona. Dia berazam untuk menjaga dan melindungi cahaya cintanya itu sepenuh hati. Adam menyokong baik niat murni Nur membuka kelas pengajian untuk kanak-kanak di sekitar kawasan yang dianggap daki masyarakat. Manakala Nur juga seikhlas nurani mengizinkan Adam turun ke lorong demi berdakwah agar ramai lagi golongan tunasusila dapat kembali ke pangkal jalan, sama seperti dirin Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Rita Omar
Sebuah buku berbentuk ilmiah yang padat dengan gambar, merangkumi informasi berkaitan minyak pati, minyak pelarut, Aromaterapi dan Keselamatan, Penggunaannya, formulasi Percampuran Minyak Pati, perincian jenis2 minyak pati termasuk urutan asas dan banyak lagi ini mampu dijadikan panduan lengkap kepada mereka yang ingin mendalami ilmu Aromaterapi sebagai kaedah rawatan alternatif. . Kepada pencinta minyak pati dan masyarakat amnya, semoga dengan kehadiran buku ini, sekurang2n Learn More
USUAL: RM48.00

NOW: RM 48.00 (-0%)

MEMBER: RM 43.20 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Buku ini mengandungi 14 bahagian yang merangkumi 206 permasalahan berkaitan puasa. Setiap permasalahan dirungkaikan dengan ringkas dan padat dengan disertakan kitab-kitab feqah muktabar dalam mazhab Syafi‘i yang menjadi rujukan penulis. Antara permasalahan yang diberi pencerahan dalam buku ini: - Kadar kepayahan yang membolehkan tidak berpuasa. - Hukum menelan kahak. - Keadaan perempuan hamil dan perempuan yang menyusukan anak. - Puasa pesakit buah pinggang yang menjalani Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Marissa
Sekali jatuh cinta, akan tetap cinta selamanya. Darlina: -Kak long kawasan di rumah mak dan abahnya sahaja. -Staf di bahagian sumber manusia sebuah kilang minyak masak. -Tegas dan garang ketika bekerja sehinggakan mamat Bangladesh tidak berani mahu memanggilnya adik manis. -Meminati seorang lelaki bernama Encik Naufal. Naufal: -Bukan anak emak. -Ketua di bahagian pengurusan kilang minyak masak. -Tidak suka menggatal dengan perempuan. -Tidak suka coklat sejak kecil k Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By TheBingkisanHati
Allah Itu Dekat adalah sebuah karya motivasi yang menitipkan pesan dan nasihat tentang roda kehidupan yang sedang kita jalani. Ia menyentuh pelbagai ujian hidup dan bagaimana cara kita mengawal keadaan, bagaimana kita berusaha untuk bangkit dan meneruskan perjalanan. Kerana hidup yang teruji bukan untuk menyerah tetapi untuk diperjuangkan. Seharusnya tiada istilah putus asa dalam kamus kehidupan. Apa pun yang singgah, semuanya ada cara untuk mengatasinya. Insya-Allah. Buat Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Di tengah-tengah kemelut hidup yang maha dahsyat ini, masih ramai yang lebih prihatin dan lebih berminat dengan tentang gajet-gajet teknologi berbanding persoalan hati. Betapa ramai manusia yang lebih serius untuk servis keretanya berbanding ‘servis’ hatinya. Kereta dicuci, ditukar dan dihias dengan pelbagai aksesori sedangkan jiwa, fikiran dan emosi terbiar kotor dan berkarat. Justeru, tidak hairanlah mengapa ramai manusia umpama kereta rosak yang sedang terhincut-hi Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Muhd Kamil Ibrahim
Beri Dua Minit merupakan himpunan tazkirah pendek yang disampaikan oleh penulis kepada khalayak tidak kira di mana pun lokasinya. Misalnya di R&R, penulis diminta menjadi imam. Masing-masing mahu pantas beredar kerana sedang dalam perjalanan. * Usai memberi salam, saya menghadap mereka dan bertanya, “Boleh beri saya dua minit? Saya mahu menyebut satu terjemahan hadis. Insya-Allah ... boleh jadi ilmu bermanfaat.” Mereka fikir dua minit masa singkat. Hampir kesemuan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By James Lee
CERITA #1: Perjalanan berbasikal bertukar menjadi mimpi ngeri bila Lucas Low dan kawan-kawannya mula mendengar lolongan serigala. Keadaan menjadi semakin teruk apabila mereka bertemu dengan Dr Wolfgang yang misteri. Berjaga-jaga, tiada seorangpun yang selamat dalam KEHADIRAN SERIGALA LIAR. CERITA #2: Seseorang telah mengekori Millennia Wang, memerhatikannya di sebalik bayang-bayang. Adakah ia salah seorang peminatnya atau sesuatu yang menakutkan? Dia telah membahayakan dirin Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Deanna Chee
Aku yang dahulu bukanlah aku yang sekarang. Tidak pernah aku terlintas untuk berhijrah daripada jahil menjadi tahu. Daripada membenci ajaran agama, menjadi pemuja nombor satu. Tapi kini aku sudah kembali. Kembali kepada fitrah. Namun jalannya bukan mudah. Dicaci, dihina, dipulau, dibuang, sampaikan aku jatuh terduduk di titik paling bawah. Noktah. Sehinggakan aku 'ditegur' sesuatu. Kerana 'teguran' itu, aku bingkas bangkit. Kerana 'teguran' itu, aku terus berlari dan tidak Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Dr. Mohd Shafiee Hamzah
"Walaupun hanya dua jengkal, kadang-kadang perjalanan ini tidak ketemu penghujungnya. Walaupun akal memandang segala bukti kekuasan Allah SWT namun belum tetu hati mengakuinya." Perjalanan pendek ini bagaikan maze, lorong berliku dan berselirat. Mudah tersesat tanpa panduan. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Adry Tihani
“Saya takkan lupakan awak. Saya takkan lupakan wajah awak. Saya akan cari awak dulu, sebaik sahaja saya pulang ke Malaysia. Saya janji.” ADI FAKHRI. “Saya akan tunggu awak balik.” NAJIHAH. Najihah dan Adi Fakhri bertemu ketika mereka masih di bangku sekolah di Langkawi. Perpisahan terjadi apabila keluarga Adi Fakhri terpaksa berpindah ke luar negara. Najihah yang merupakan anak yatim dan tinggal di Rumah Nur terpaksa ditinggalkan Adi Fakhri dengan hanya satu janji. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Nurwahyu
“Ana, saya tahu awak marahkan saya.” – CARL FALIQ “Habis tu, takkan awak nak saya ketawa dan tepuk tangan dengan gembira?” – ANA AISHA Demi sebuah misi, Faliq terpaksa akur yang jalan perpisahan adalah terbaik untuk mereka. Bukan hati sudah tidak sayang, tetapi dia tidak mahu episod hitam yang pernah menimpa Camelia dulu berulang. Episod itu telah menyebabkan Camelia dibunuh dengan kejam. Jauh beribu batu di bumi Brazil, Carl Faliq masih meneruskan misinya. Mis Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Rissa Adhiya
Jika ditanya tentang bahagia, Suri rasa dialah wanita paling bahagia. Punya suami yang mencintainya sepenuh hati, punya mentua yang sangat mengasihi. Tapi, kekurangannya sebagai wanita seringkali membuatkan hatinya menangis dalam diam. Dia diuji ketika leka mengulit cinta yang sudah lama ditunggu, Haikal mula dilupakan. Haikal berjanji akan terus mengasihi, tapi Haikal jugalah yang mula berpaling pergi. Hatinya luka bila kekurangan dan khilafnya mula dibentang Haikal. Ya, mem Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

1-1018 of 1018

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top