Anniversary20
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' kaedah penyelidikan 'Found 111 Related Products
By
Justice, and the enforcement of it, has changed. In the 22nd century, Japan enforces the Sibyl System, an objective means of determining the threat level of each citizen by examining their mental state for signs of criminal intent, known as their Psycho-Pass. Inspectors uphold the law by subjugating, often with lethal force, anyone harboring the slightest ill-will; alongside them are Enforcers, jaded Inspectors that have become latent criminals, granted relative freedom in ex Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 69.90 (-0%)

MEMBER: RM 69.90 (-0%)

By KHAIRUNNISA HAMZAH
"Tanpa kita sedari, terlalu banyak perkara yang telah terbiasa kita lakukan dalam seharian di rumah kita sendiri, yang secara perlahan telah membunuh jiwa dan minda kita sekeluarga. Semoga usaha kecil ini dapat membantu membawa perubahan yang besar kepada pembaca budiman tentang: • Cara berfikir • Gaya kehidupan • Persekitaran • Tanggapan • Mood dan aura • Juga kasih sayang. Apa yang dikongsikan di dalam buku ini, bukan sekadar perihal keindahan rupa dalam Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By
A mysterious plane crash kills over 211 civilians, including Cha Dal-gun's (Lee Seung-gi)[8] nephew. Determined to find out the truth behind the accident, Cha Dal-gun embarks on an investigation that leads him to a tangled web of corruption. His life intertwines with Go Hae-ri (Bae Suzy),[9] a covert operative for the National Intelligence Service. 车达建因2012年的民航客机坠毁事故中失去了唯一的侄子,更无意间发现到国际恐怖份子的阴谋 Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 59.90 (-0%)

By Razali Saaran
Dari Timur hingga ke Barat, segala falsafah dan teori diterapkan dalam proses mendidik para pelajar. Namun begitu, kadangkala para guru terlepas pandang cara mengajar dan kaedah-kaedah yang digunakan oleh guru terulung kita, Nabi Muhammad SAW yang sudah terbukti keberkesanannya. Naskhah ini mengupas peranan guru dalam mendidik anak bangsa yang sebenarnya bukan hanya sekadar mengaja, bahkan menjadi contoh tauladan kepada mereka dari segi akhlak dan rohani. Buku ini memberika Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Syafiq Nasri
Sampai bila nak biarkan orang tersayang anda terus menderita sakit & terkena gangguan yang tak sepatutnya? Dah banyak berubat tapi tak berkesan? Alangkah indahnya jika setiap masa anda bersama mereka tanpa sakit & gangguan tersebut. Jadi, untuk siapa novel ini? 1) Untuk anak2 yang ingin ibu bapa mereka sihat seperti biasa. 2) Untuk mereka yang berhadapan dengan masalah saka. Jika dibiarkan saka tersebut akan menjadi warisnya. 3) Untuk mereka yang terkena gangguan sihir Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By
Disusun mengikut tahap perkembangan kanak-kanak. Membantu kanak-kanak menguasai kemahiran membaca secara berperingkat melalui kaedah fonik. Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

By Muhammad Bin Aminullah
Kebahagiaan rumah tangga merupakan idaman setiap pasangan suami isteri. Sebuah rumah tangga Islam tidak boleh goyah menghadapi ujian dan fitnah yang mahu mencerai-beraikan jalinan keluarga dan mengeluarkannya daripada sistem yang dikehendaki Allah SWT. ‘Biarkan Cinta Bersemi Selalu’ amat sesuai dimiliki oleh bakal pengantin dan suami isteri kerana terdapat rahsia-rahsia keharmonian rumah tangga dan juga kisah-kisah suami isteri romantik. Buku ini penuh dengan nasihat, te Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
AL-QURAN PERJILID ANDALUS (TERJEMAHAN PERKATA +TAJWID BERWARNA + WAQAF IBTIDA') Spesifikasi: Kotak Kulit Kadbod (Box Cardboard cover) Lengkap 30 Juzuk dengan pembahagian 10 juzuk bagi setiap jilid (soft cover) Kertas matte (berwarna putih) Khat Resam Uthmani dan Terjemahan dalam Bahasa Melayu Diluluskan Lajnah Tasheh Al-Quran Kementerian Dalam Negeri (KDN) Malaysia Panduan Tanda Waqaf & Tanda Bacaan Doa Khatam al-Quran Keistimewaan: -Kaed Learn More
USUAL: RM110.00

NOW: RM 110.00 (-0%)

MEMBER: RM 99.00 (-10%)

By
* Memudahkan murid memahami kemahiran B.Melayu secara efektif * Kaedah penyampaian menarik dan sistematik untuk memangkin memori murid * Ilustrasi menarik dan berwarna-warni. Learn More
USUAL: RM13.95

NOW: RM 13.95 (-0%)

MEMBER: RM 12.56 (-10%)

By
Schoolboy Aoyama is bright, inquisitive and a bit headstrong. He has a lot of brainwork to get busy with – after all, he'll be an adult in just a few thousand days. For the moment, though, he'll have to live life as a fourth-grader. Not that it's a bad life. Summer has arrived and school's nearly out. He has a crush on an intriguing older woman he's met at his dentist's office, who's coaching him in his chess game. And a colony of penguins has materialized in the middle of Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By
* Memudahkan murid memahami kemahiran B.Melayu secara efektif * Kaedah penyampaian menarik dan sistematik untuk memangkin memori murid * Ilustrasi menarik dan berwarna-warni. Learn More
USUAL: RM13.95

NOW: RM 13.95 (-0%)

MEMBER: RM 12.56 (-10%)

By Dr Mohd Hilmi B Abdullah
Perubatan Ibnu Sina mungkin belum lagi terkenal di negara ini. Perubatan ini selalu disalah anggap sebagai perubatan homeopati, sedangkan terdapat banyak perbezaan antara kedua-dua disiplin ilmu perubatan tersebut, tanpa menafikan terdapatnya beberapa persamaan antara kedua-duanya. Perubatan Ibnu Sina, di sebalik usianya yang telah pun mencapai angka seribu tahun, masih lagi diamalkan secara serius dan efektif di India, Pakistan, Asia Tengah, dan Eropah. Malah, di India dan P Learn More
USUAL: RM34.00

NOW: RM 34.00 (-0%)

MEMBER: RM 30.60 (-10%)

By
HINGGA 15HB JULAI 2019 Learn More
USUAL: RM59.00

NOW: RM 59.00 (-0%)

MEMBER: RM 53.10 (-10%)

By
* Memudahkan murid memahami kemahiran B.Melayu secara efektif * Kaedah penyampaian menarik dan sistematik untuk memangkin memori murid * Ilustrasi menarik dan berwarna-warni. Learn More
USUAL: RM18.95

NOW: RM 18.95 (-0%)

MEMBER: RM 17.06 (-10%)

By
* Memudahkan murid memahami kemahiran B.Melayu secara efektif * Kaedah penyampaian menarik dan sistematik untuk memangkin memori murid * Ilustrasi menarik dan berwarna-warni. Learn More
USUAL: RM19.95

NOW: RM 19.95 (-0%)

MEMBER: RM 17.96 (-10%)

By Syeikh Khalid Bin Abdul Rahman Al-Ik
Mendidik anak merupakan amanah besar yang wajib dipikulkan oleh setiap ibu bapa dan para penjaga. Tanpa pendidikan dan latihan kehidupan yang benar pasti akan mencacatkan pembangunan sebuah tamadun agama dan bangsa. Bukan itu sahaja, is juga akan melemahkan sebuah institusi negara yang berdaulat. Lebih-lebih lagi di zaman yang semakin mencabar ini dengan kemajuan dan kecanggihan teknologi dan sistem maklumat. Semua maklumat boleh dipetik dengan hujung jari tanpa sempadan. Sam Learn More
USUAL: RM55.00

NOW: RM 55.00 (-0%)

MEMBER: RM 49.50 (-10%)

By
Al-Quran Perkata Warna Al-Andalus ini adalah sebuah metod atau Panduan Belajar Terjemahan Perkata dengan kaedah diberi warna pada setiap patah perkataan ayat-ayat al-Quran di dalam Bahasa Arab dan Bahasa Malaysia pula tepat dibawah tanpa khat tanpa dipisah atau dipotong pada khat dan tulisan Arabnya. Dengan pengukuhan kata dan tiadanya dipisah khat itu maka ia dapat memberikan kelebihan dan ketenangan dalam membaca kalimah Arab yang lebih besar berbanding yang kebiasanya ter Learn More
USUAL: RM80.00

NOW: RM 80.00 (-0%)

MEMBER: RM 72.00 (-10%)

By Dr. Hj. Ahmad Nasir Mohd Yusoff Johan Ismail
Panduan Solat di Luar Kebiasaan Kaedah berwuduk dalam kenderaan Kaedah menentukan arah kiblat Solat jamak dan solat qasar Kaedah solat semasa keuzuran Kaedah solat dalam kenderaan Kaedah solat dengan memakai kasut Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
Kemahiran membaca ialah satu daripada kemahiran asas yang amat ditekankan. Dalam usaha membantu murid meningkatkan dan menguasai kemahiran membaca inilah maka buku KAEDAH MUDAH MEMBACA dan BUKU AKTIVITI – ADIKKU BIJAK MEMBACA diterbitkan. Selain itu, penerbitan buku-buku ini dapat juga membantu guru dalam pengajaran – pembelajaran kemahiran asas membaca, sebelum kemahiran-kemahiran berbahasa yang lain diajarkan. Pendekatan dan penyediaan buku KAEDAH MUDAH MEMBACA ini dir Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By
Kemahiran membaca ialah satu daripada kemahiran asas yang amat ditekankan. Dalam usaha membantu murid meningkatkan dan menguasai kemahiran membaca inilah maka buku KAEDAH MUDAH MEMBACA dan BUKU AKTIVITI – ADIKKU BIJAK MEMBACA diterbitkan. Selain itu, penerbitan buku-buku ini dapat juga membantu guru dalam pengajaran – pembelajaran kemahiran asas membaca, sebelum kemahiran-kemahiran berbahasa yang lain diajarkan. Pendekatan dan penyediaan buku KAEDAH MUDAH MEMBACA ini dir Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By Khairulnahar Jamaluddin
Kuasai Sekarang! Strategi Mudah, Sistematik dan Berkesan! Adakah anda benar-benar serius ingin menguruskan wang dengan betul dan teratur tanpa perlu risau tentang masalah wang lagi? Jika jawapan anda -Ya! Buku ini adalah jawapannya. Percayalah! Walau berapa pun gaji anda, jika ada tidak mampu menguruskannya dengan baik, anda pasti berdepan dengan masalah wang sepanjang hidup anda. Tunggu apa lagi, dapatkan Panduan Wang Gaji yang akan membantu anda merancang Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Malek Muhamat Said
Majoriti pendukung doktrin evolusi Darwinisme (Darwinisme Sosial) adalah para saintis paleoantropologi yang bersandar sepenuhnya kepada rasionalisme. Mendakwa menggunakan kaedah saintifik tetapi sering dituduh mengeksploitasi retorik imaginasi, fantasi dan ilusi. Hampir kesemua mereka adalah golongan agnostis, skeptis dan ateis yang hidup tanpa pegangan agama. Mereka mengeksploitasi dan memanipulasi bidang sains persejarahan sehingga bidang berkenaan dicemari dengan fiksyen d Learn More
USUAL: RM38.90

NOW: RM 38.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.01 (-10%)

By Pahrol Mohamad Juoi
Sesungguhnya, masalah-masalah yang kita hadapi kini sebenarnya adalah satu cubitan kasih daripada Allah untuk menginsafkan kita agar kembali ke pangkal jalan. Insya-Allah, Allah sekali-kali tidak akan mengecewakan kita. Cuma kitalah yang sering menzalimi dan mengecewakan diri kita sendiri. Menerima Islam untuk diamalkan dan diperjuangkan samalah seperti menjemput kedatangan rahmat, kekuatan, keamanan dan keindahan. Menerima Islam tidak akan merugikan, menyusahkan dan menj Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By
*Buku ini terbahagi kepada empat komponen, iaitu Jom Latih!, Jom Praktis!, Jom Aplikasi! dan Jom Hubungkan! *Buku ini membimbing murid membina ayat secara langkah demi langkah menggunakan kaedah yang mudah *Nota yang ringkas, tema yang menarik dan kombinasi yang mudah dimuatkan dalam buku ini bagi meningkatkan minat murid membina ayat Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By Dr.Mohd Nidzam
Ensiklopedia (atau ensaiklopedia) berasal dari bahasa Greek “egkyklios paideia” yang bermaksud sebuah lingkaran (a circle of instruction) yang lengkap. Soal Jawab Agama adalah satu kaedah mendapatkan ilmu pengetahuan yang pelbagai dalam hal ehwal agama secara pantas (fast track). Pengajian atau pembacaan tidak semestinya melalui penelitian hierarki ilmu step-by-step dari awal tetapi boleh sahaja ditanya serta mendapat jawapan spontan di mana-mana bahagian ilmu. KEISTIME Learn More
USUAL: RM69.00

NOW: RM 69.00 (-0%)

MEMBER: RM 62.10 (-10%)

By Ibnu Rijal
"Buku Segelas ‘Asir di Muara Nil merupakan sebuah catatan perjalanan seorang penulis muda di bumi Mesir. Catatan perjalanan ini disampaikan kepada pembaca seolah-olah penulis sedang menulis di diarinya. Pembaca akan dibawa kembara bersama penulis menelusuri kota-kota lama dan baru di Mesir dan segala pahit manis perjalanan tersebut. Bab-bab di dalam buku ini disusun plot demi plot, maka pembaca akan merasakan sebuah pengalaman kembara bersama sambil ditemani rakan kemba Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Syeraho
“Adakah saya… masih lagi manusia?” “Yang membuatkan kita manusia atau tidak, bukanlah keupayaan fizikal kita, Athena.” “Habis tu apa?” “Kemanusiaan” Projek Athena adalah satu projek penyelidikan khas negara Erudayn bertujuan untuk mengkaji kualiti daya hidup dan keabadian manusia. Namun bila Athena perlu diserahkan kepada pihak tentera untuk dilatih sebagai senjata ketenteraan, dia lari dan menyembunyikan diri. Bagi memburu Athena, satu “senja Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Hafizul Hakim Bin Mohamad Kerta
Macam mana aku nak beli emas? Duit gaji tak sampai hujung bulan pun kekadang dah kosong! Di dalam buku ini bukan hanya berkongsi ilmu berkaitan tentang emas malah sentuh tentang pengurusan kewangan, panduan beli rumah, dan kaedah menabung yang efisien. Apa yang ditulis berdasarkan pengalaman sendiri selama 9 tahun dengan emas dan ketika di alam pekerjaan. Saya tulis guna ayat santai, sasaran khusus untuk orang muda.Biasanya orang muda tak tahu apa nak buat dulu dengan gaji l Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Honobu Yonezawa
Pesta Koir Ejima merupakan festival tahunan yang berlangsung di Kamiyama bagi memperingati penulis lagu kanak-kana; Ejima Sandou. Chitanda dan pasukan koir turut terlibat bagi menjayakan acara yang diadakan. Namun empat jam sebelum acara berlangsung, mereka dapat perkhabaran Chitanda menghilangkan diri. Apa yang berlaku? Adakah Chitanda sengaja buat begitu? Misteri pengundi hantu, konflik Kelab Penyelidikan Manga serta insiden Chitanda menhilangkan diri dan tiga lagi kisah Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Abeben , Nazr Syaff
Seperti yang dijangka, perang nuklear tercetus. Kutub Utara dan Selatan mencair. Gunung-gunung berapi meledak. Dunia semakin menuju kemusnahan dek tangan-tangan manusia sendiri. Selepas bertahun-tahun penyelidikan, akhirnya saintis berjaya mencipta bahtera terapung untuk menyelamatkan manusia. Namun, ruang tidak cukup untuk semua. Maka, 3 peraturan utama diperkenalkan. Pertama, hanya golongan bijak pandai sahaja dibenarkan menaikinya. Kedua, diharamkan untuk mencipta dan men Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
Merupakan buku bacaan berfokus suku kata untuk kanak-kanak menguasai kemahiran membaca dengan kaedah fonik. Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.32 (-20%)

By Dato'Hj. Ismail Kamus
Kaedah ringkas dan padat dalam mencontohi solat Rasulullah SAW SOLAT BIAR SEMPURNA merupakan panduan bergambar yang ringkas tetapi padat bagi menjelaskan perihal solat secara keseluruhan. Naskhah ini dilengkapi dengan Augmented Reality di mana pembaca boleh melihat video interaktif dan perkongsian ilmiah daripada penulis. Kesilapan-kesilapan yang sering dilakukan dalam solat tanpa disedari turut diterangkan dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Karya Bestari
Sebuah buku motivasi santai digarap menggunakan bahasa yang mudah difahami. Setiap catatan pengalaman daripada penulis, juga situasi di sekelilingnya akan membantu pembaca untuk memahami tentang sebuah ujian kehidupan. Di akhirnya, pembaca akan lebih jelas bahawa ujian itu adalah tanda kasih Tuhan kepada setiap hamba-Nya yang beriman. Buku ini juga disisipkan dengan kata-kata motivasi, tip, nasihat dan kaedah yang menjadikan buku ini lebih dekat dengan pembaca. Buku yang sesu Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Abeben , Nazr Syaff
Seperti yang dijangka, perang nuklear tercetus. Kutub Utara dan Selatan mencair. Gunung-gunung berapi meledak. Dunia semakin menuju kemusnahan dek tangan-tangan manusia sendiri. Selepas bertahun-tahun penyelidikan, akhirnya saintis berjaya mencipta bahtera terapung untuk menyelamatkan manusia. Namun, ruang tidak cukup untuk semua. Maka, 3 peraturan utama diperkenalkan. Pertama, hanya golongan bijak pandai sahaja dibenarkan menaikinya. Kedua, diharamkan untuk mencipta d Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Jerry S. Gray
Sesungguhnya thibbun nabawi (pengubatan cara Nabi) adalah rawatan bagi mengubat dan mencegah penyakit yang sudah terbukti keberkesanannya. Rasulullah s.a.w. berpesan dalarn hadith yang direkodkan oleh Imam Bukhari, “Sesungguhnya Allah tidak menurunkan penyakit, kecuali Dia juga menurunkan ubatnya.” Ilmu perubatan Rasulullah s.a.w. ini merupakan satu cara pencegahan dan penyernbuhan penyakit secara praktikal sejajar dengan amalan Rasulullah s.a.w. Baginda bukan sahaja memb Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Chef Suhaili
Mengapa buku ini harus dimiliki: satu-satunya buku kulinari dalam bahasa Melayu. Kebanyakan buku rujukan dalam bahasa Inggeris rujukan wajib pelajar dan tenaga pengajar di institusi pengajian tinggi awam dan swasta yang menyediakan kursus kulinari merangkumi penyediaan awal, teknik-teknik, resipi dan teori mengenai kulinari pengenalan asas kulinari, potongan asas teknik memotong sayuran, penyediaan membuat stok, penyediaan membuat sos dan bahan pemekat, kaedah penyediaan sup Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Dr Abdul Latif
Menurut Imam Al-Ghazali, rawatan hati sangat penting dalam merawat tubuh yang sakit. Tambahan pula manusia sering diuji dengan pelbagai cara, daripada seringan - ringan hinggalah seberat - berat ujian. Kegagalan menguruskan ujian menyebabkan ramai terdedah kepada masalah mental. Oleh itu, Dr. Abdul Latif Abdul Razak tampil mengetengahkan satu pendekatan yang mampu memberikan kaedah perubatan psikologi dan psikoterapi yang islamik, seimbang dan menyeluruh dikenali sebagai Tera Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Sebut saja coklat, pasti ramai yang terliur. Ia kegemaran semua daripada kanak-kanak kepada orang dewasa dan orang-orang tua. Malah ia adalah cenderahati yang pasti membuat penerimanya tersenyum lebar. Jadi, bolehkah anda buat coklat sendiri? Jawabnya, ya! Pelajari aneka cara untuk menyediakan snek coklat lazat yang mudah dan menarik. Resipi yang ada memang sesuai bukan saja untuk sarapan, minum petang atau di majlis ulangtahun. Yang paling mustahak, anda perlu ikuti Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Ingin menikmati manisan yang enak tetapi tidak memiliki ketuhar? Jangan risau! Buku masakan ini menyajikan 25 manisan lazat yang pasti akan membuat anda teruja. Anda akan mendapat pengalaman kaedah menyediakan manisan di atas dapur, kesemuanya dijelaskan bersama foto langkah-demi-langkah. Cubalah Halwa Badam atau Halwa Suji yang amat mudah. Kagumkan keluarga dan rakan taulan ketika makan malam dengan Tiramisu Buah-buahan atau Biskut Lasagne. Gemarkan Oreo? Anda boleh Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Sudah ketandusan idea untuk memasak Mi, Kuetiau atau Mihun? Tidak lagi dengan pilihan 25 resipi di dalam buku ini. Dengan bahan-bahan yang mudah didapati dan kaedah memasak yang dilengkapi foto langkah-demi-langkah ini pasti menggembirakan sesiapa saja untuk mencubanya. Mi, Kuetiau atau Mihun memang pilihan di sebarang majlis. Ada di antara kita juga ingin sediakan sesuatu yang ringkas untuk keluarga terutama pada hujung minggu. Lazimnya hidangan nasi bersama pelbaga Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Teringin menyediakan Ayam Belanda Panggang atau Paha Kambing Panggang dengan Sos Epal untuk sajian hari sabtu malam? Kini anda boleh! Senangkah membuatnya? Tentulah tidak dengan foto langkah demi langkah sebagai panduan. Kaedah membuatnya diringkaskan dan dijelaskan dengan terperinci bagi menghindarkan sesiapa yang membuatnya ‘sesat’ (tidak faham). Anda juga boleh sediakan juadah ringan seperti Sup Cendawan atau Salad Caesar. Kalau suka ubi kentang, anda boleh temu Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Kuih-muih sentiasa menjadi pilihan terutama waktu sarapan dan minum petang. Di merata tempat ada orang menjual kuih tetapi ada kalanya tidak menepati citarasa. Jadi, apa kata cuba 25 resipi di dalam buku ini dan anda boleh ubahsuai mengikut kesukaan, seperti mengurangkan gula atau garam, menambah kelapa atau membuat dalam jumlah yang banyak (namun tak mahal) untuk majlis meraikan sesuatu. Membuat Pulut Serawa Durian, Kuih Lopes atau Dodol Kentang memang mudah apabila Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By
Kandungan > Khat Rasm Uthmani > Tajwid berwarna > Terjemahan Melayu > Asbabun Nuzul > Fadilat Ayat > Kumpulan Hadis > Hadis tentang Al-Quran > Kaedah Ilmu Tajwid > Indeks Tematik Learn More
USUAL: RM80.00

NOW: RM 80.00 (-0%)

MEMBER: RM 72.00 (-10%)

By
Anda yang tercari-cari cara cepat dan mudah menghafal al-Quran, al-Quran al-Hafiz adalah jawapannya. Al-Quran terbaharu terbitan Karya Bestari, disusun berdasarkan pengalaman para penghafal al-Quran. Tampil menggunakan tiga blok warna di dalam setiap halaman, setiap blok mampu dihafal selama satu jam. Hanya tiga jam masa diperlukan menghafal satu halaman al-Quran kerana setiap ayat yang dihafal dibantu dengan panduan kotak muraja’ah (diulang-ulang). Spesifikasi Kelebihan Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Adele Faber , Elaine Mazlish
Tiga tahun dan beberapa draf kemudian, apabila kami akhirnya memiliki manuskrip yang telah siap di tangan kami, kami semua berasa sangat berpuas hati. Kami telah meletakkan garis panduan yang jelas bagi How to Talk So Kids Can Learn—At Home and in School. Kami telah memberikan contoh-contoh yang konkrit berkenaan sikap dan bahasa dalam setiap teras proses pembelajaran. Kami telah menunjukkan bagaimana mencipta persekitaran emosi yang membuat kanak-kanak berasa selamat untuk Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Nor Zailina Bt Md Nordin
"Selain ikan, ayam merupakan pilihan utama lauk-pauk terutama waktu makan tengah hari atau malam. Ia juga dimasukkan sebagai bumbu nasi atau mihun goreng. Pelbagai masakan ayam seperti Ayam Mustika, Ayam Kalio atau Ayam Kofta pasti menggamit selera mereka yang inginkan kelainan. Kebanyakan resipi ayam amat mudah disediakan. Kaedah memasak juga tidak rumit. Contohnya, ayam digoreng, dimasak berkuah atau berempah, dikukus atau dijadikan sup. Pendek kata, ayam sesuai untuk se Learn More
USUAL: RM5.00

NOW: RM 5.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.00 (-0%)

By Fizo Omar
"Aku mulanya gentar di atas pentas berdepan ribuan manusia, tidak banyak yang aku tahu tentang orang lain selain kisah aku sendiri yang beberapa kali tersungkur dan bangkit untuk membina langkah baru" Ini kisah Fizo Omar di sebalik dunia glamor. Bangkit bila bankrap menggunakan penulisan sumber pertama (first person) untuk mendekatkan lagi pemahaman penulisan kepada pembacanya. Fizo Omar berkongsi bagaimana status muflis mampu dijadikan pembakar semangat dan butang tekanan Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Azhar Yahya & Fadilah Yaacob
Buku ini dihasilkan oleh pasangan yang diuji Allah SWT dengan dikurniakan penyakit meningitis, alhamdulillah kini dianugerah oleh Ilahi sihat sepenuhnya setelah menjalani pelbagai rawatan dan pembedahan. Setiap pengalaman dan ilmu yang diperoleh digarap dengan pedoman berasaskan hukum syarak, di samping memasukkan nilai tambah tentang kaedah-kaedah melaksanakan ibadah ketika menghadapi keuzuran khasnya buat pesakit. Penulis juga sedaya upaya mengambil pendapat terkuat serta Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Xioa Jiangnan
Plants vs Zombies 2: Pertanian & Ekologi (Apakah Kebun Mudah Alih?) Pepatah Cina mengatakan bahawa masyarakat amat mementingkan bab makan. Sektor pertanian merupakan bidang pengeluaran terutama yang mengeluarkan makanan ruji. Seiring dengan perkembangan pengeluaran dan masyarakat, manusia mula mengetahui bahawa kaedah pengeluaran pertanian tradisional dan moden boleh membawa kemusnahan ekosistem. Lalu, tercetusnya idea untuk mengembangkan ekopertanian. Learn More
USUAL: RM13.50

NOW: RM 13.50 (-0%)

MEMBER: RM 12.15 (-10%)

By
*Membina karangan menggunakan kaedah soal jawab *Pelbagai format karangan *Nota dan contoh untuk menulis karangan *Latihan progresif daripada mudah kepada susah Learn More
USUAL: RM5.50

NOW: RM 5.50 (-0%)

MEMBER: RM 4.95 (-10%)

By
*Membina karangan menggunakan kaedah soal jawab *Pelbagai format karangan *Nota dan contoh untuk menulis karangan *Latihan progresif daripada mudah kepada susah Learn More
USUAL: RM5.50

NOW: RM 5.50 (-0%)

MEMBER: RM 4.95 (-10%)

By
*Membina karangan menggunakan kaedah soal jawab *Pelbagai format karangan *Nota dan contoh untuk menulis karangan *Latihan progresif daripada mudah kepada susah Learn More
USUAL: RM5.50

NOW: RM 5.50 (-0%)

MEMBER: RM 4.95 (-10%)

By
AKTA SYARIKAT 2016 (AKTA 777),PERATURAN PERATURAN & KAEDAH-KAEDAH Learn More
USUAL: RM49.50

NOW: RM 49.50 (-0%)

MEMBER: RM 44.55 (-10%)

By BATIAH HADI
Bekerja dengan seorang Professor bukanlah sesuatu yang diimpikan oleh Doris Izzah Williams selepas putus cinta dengan kekasih jutawannya, Wafiq. Izzah seorang gadis lincah bergaya denganstillettodan skirt pendek sudah tentu tidak betah menjadi pembantu penyelidik. Pada pandangan Izzah seorang professor sudah tentu tua dan membosankan. Namun, disebabkan oleh paksaan ibunya Izzah terpaksa akur memohon jawatan sebagai seorang pembantu penyelidik kepada Professor Izmir Hakim yang Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Honobu Yonezawa
Kumpulan Kelab Sastera Klasik' berjaya mengatasi cabaran 'Wild Fire' dengan ketajaman akal Houtarou. Selesainya pertandingan itu, Mayaka mengadu tentang kehilangan 'senduk'. Eru yang berada di tempat kejadian terjumpa memo daripada penjenayah, 'Juumonji'. Dia teringat kembali kejadian serupa di 'Kelab Penyelidikan Tilik Nasib' dan jadi berminat dengan kes ini?!! Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Olav , Schewe
Buku ini membincangkan semua perkara yang menyumbang kepada peningkatan pembelajaran dan gred yang baik. Ketiga-tiga prinsip asas yang menyokong tujuan ini adalah belajar secara efektif, menunjukkan prestasi secara optimum, dan berfikir secara betul. Pengalaman saya yang lalu menunjukkan subjek yang berbeza memerlukan sudut serangan dan teknik yang berbeza. Ramai yang mendakwa teknik seperti kaedah loci dan peta minda sentiasa memberikan kejayaan. Manakala, matlamat say Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Dr. Zaharuddin Abdul Rahman
Talbis Iblis adalah kitab karangan Imam Ibnu Jauzi berkaitan dengan tipu daya Iblis dan syaitan kepada umat manusia. Buku ini adalah kitab klasik yang menjadi rujukan ramai. Ia membicarakan mengenai kaedah-kaedah iblis dan syaitan untuk memperdaya manusia untuk melakukan perkara jahat dan dilarang oleh Allah s.w.t. Dr. Zaharuddin Abdul Rahman mengambil inisiatif untuk memilih sebahagian daripada bab-bab penting dalam buku dan membahasnya mengenai kesesuaian konteks masyarakat Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Pahrol Mohd Juoi
Profesor Dr. Hamka menegaskan, “Dakwah itu mengajak, bukan mengejek. Dakwah itu menyejukkan, bukan memojokkan. Dakwah itu mengajar, bukan menghajar.” Berdakwah dengan berdialog adalah kaedah yang paling berkesan untuk melembutkan hati yang keras dan menundukkan fikiran yang degil. Dengan dialog, pengajaran-pengajaran yang baik mampu disampakan dengan lembut dan penuh kasih sayang. Dengan dialog juga, hati yang keras dan fikiran yang terbabas dapat dilembutkan dan dilurus Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
Anda yang tercari-cari cara cepat dan mudah menghafal al-Quran, al-Quran al-Hafiz adalah jawapannya. Al-Quran terbaharu terbitan Karya Bestari, disusun berdasarkan pengalaman para penghafal al-Quran. Tampil menggunakan tiga blok warna di dalam setiap halaman, setiap blok mampu dihafal selama satu jam. Hanya tiga jam masa diperlukan menghafal satu halaman al-Quran kerana setiap ayat yang dihafal dibantu dengan panduan kotak muraja’ah (diulang-ulang). Spesifikasi: - Kha Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By Abu Muhammad As-Saadi
Iqra' adalah satu kaedah belajar Al-Quran yang tidak asing lagi di negara ini. Kaedah Iqra' adalah salah satu kaedah yang terbukti berkesan apabila ramai pelajar zaman-berzaman yang dapat menguasai Al-Quran dalam masa yang singkat melalui kaedah ini. Maka terbitlah buku Iqra' Al-Furqan ini demi mempelbagaikan lagi pilihan kepada ibu bapa dan para pelajar, di samping memberi nafas baru kepada kaedah penulisan Iqra' yang ada dalam pasaran. Tampil dengan versi 2 warna yang mena Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

1-111 of 111

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top