0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' kamus 'Found 143 Related Products
By Haiza Haifa
NUR FILIA HAIFA... hidupnya dikelilingi kesunyian dan terlalu rutin. Dia juga tiada teman rapat apatah lagi istimewa. Semuanya kerana dirinya pernah dikhianati sahabat baik. Lantaran itu, dia mengasingkan diri daripada bergaul dengan teman sebaya. Istilah persahabatan langsung tiada dalam kamus hidupnya. IMZI FARHAN... lelaki nerd, skema dan pelik. Entah dari mana hadirnya, tiba-tiba dia mahu menjalinkan persahabatan. Filia menolak dengan keras, pada mulanya. Tetapi, keik Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Jaja Ahmad
"Yen selalu balik sini sebab Ann. Yen suka Ann." - Khazrin Selama 3 tahun dia hanya memandang dari kejauhan dan mencintai dalam diam. Sekali dia luahkan, terduduk emaknya dan tidak terkata ayahnya. "Selain daripada sebab suka dan cinta, ada sebab lain kenapa saya nak kahwin dengan awak." - Khazrin "Sebab apa?" - Ann "Sebab pak ngah dah dinodai oleh mata awak bila awak tengok pak ngah tanpa baju hari tu." - Khazrin Berkahwin dengan jiran sendiri langsung tiada dalam kamus hid Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Eyla Hime
“Aku tahu kau tertekan dengan masalah hidup kau. Tapi, bunuh diri bukan caranya!”- AAFIYA Kali pertama pertembungan, salah faham berlaku. Wafeeq tak kisah sangat tentang perkara itu. Sebab dia fikir, itu adalah kali pertama dan terakhir dia akan jumpa Aafiya. Tapi... Sejak nama Aafiya, pelakon wanita terkenal tanah air muncul dalam kamus hidupnya, Wafeeq rasa keamanannya selama ini seakan-akan terganggu. Lebih-lebih lagi, bila Aafiya mula jadi jirannya dan rapat Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Arbak Othman
KAMUS BAHASA MELAYU (B) DIPERBESAR 19/20 Antara keistimewaan Kamus Bahasa Melayu ialah: Carian pantas kata : Memudahkan carian makna kata terbitan Lebih daripada 26 000 kata entri dan kata terbitan berserta kelas kata Disertakan Nota Bahasa tentang kata entri sebagai rujukan asas tatabahasa Disertakan juga label subjek bagi kata entri tertentu seperti kimia, fizik, perubatan dan lain-lain Bimbingan sebutan yang tepat untuk pengguna Kata-kata entri yang terpilih did Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Arbak Othman
Kamus Bahasa Melayu (Limp- small) 19/20 Antara keistimewaan Kamus Bahasa Melayu ialah: Carian pantas kata : Memudahkan carian makna kata terbitan Lebih daripada 26 000 kata entri dan kata terbitan berserta kelas kata Disertakan Nota Bahasa tentang kata entri sebagai rujukan asas tatabahasa Disertakan juga label subjek bagi kata entri tertentu seperti kimia, fizik, perubatan dan lain-lain Bimbingan sebutan yang tepat untuk pengguna Kata-kata entri yang terpilih dida Learn More
USUAL: RM33.60

NOW: RM 33.60 (-0%)

MEMBER: RM 30.24 (-10%)

By Nurul Atiqh Ghuzir
“Saya tak tahu cara untuk mendekati dia. Dia sangat istimewa. Awak satu-satunya harapan saya.” – ADAM DAVIAN Hadirnya tanpa diminta. Kiera mula jatuh hati dan berharap Adam juga merasakan benda yang sama. Namun, punah harapannya apabila Adam mencintai kawan baiknya, Jo. “Saya tidak mampu membuat awak jatuh hati kepada saya. Saya tidak mampu untuk memenangi hati awak…” – SHAKIRA AMIRUDDIN Kiera hanya mampu meluahkan perasaan melalui pementasan teater bersa Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By
Al-Quran Perkata Warna Al-Andalus ini adalah sebuah metod atau Panduan Belajar Terjemahan Perkata dengan kaedah diberi warna pada setiap patah perkataan ayat-ayat al-Quran di dalam Bahasa Arab dan Bahasa Malaysia pula tepat dibawah tanpa khat tanpa dipisah atau dipotong pada khat dan tulisan Arabnya. Dengan pengukuhan kata dan tiadanya dipisah khat itu maka ia dapat memberikan kelebihan dan ketenangan dalam membaca kalimah Arab yang lebih besar berbanding yang kebiasanya ter Learn More
USUAL: RM80.00

NOW: RM 80.00 (-0%)

MEMBER: RM 72.00 (-10%)

By Muhd Farhan Basheer
Keterangan Buku Qamus Azzakiyy telah disusun bagi memudahkan dalam membuat rujukan dan menambahkan pengetahuan. Proses penyusunan qamus ini memerlukan pengalaman, kegigihan dan kepakaran di dalam tiga Mang bahasa tersebut. Selain itu, usaha dan semangat kearah penyusunan qamus ini timbul kerana kami melihat betapa pentingnya ketigatiga bahasa ini. Didalam pertuturan di nusantara. Selain itu, ia juga bertujuan memartabatkan bahasa Melayu dan bahasa Arab di mata dunia. Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Dato' Ismail Kamus , Mohd. Azrul Azlen Ab. Hamid
Merupakan sebuah buku panduan untuk diri sendiri (fardu ain), seisi keluarga, masyarakat dan umat sejagat (fardu kifayah). Ia merangkumi syariat ketika kelahiran, fardu ain kanak-kanak. Penekanan pendidikan remaja, hukumhakam muamalat (jual beli), munakahat (nikah khawin dan rumah tangga) serta amalan seperti zikir, doa dan adab. Semua ilmu bersumberkan al-Quran dan hadis sahih. Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 36.00 (-20%)

MEMBER: RM 36.00 (-20%)

By Rin Ahmad
Delilah seorang playgirl, tak pernah serius dalam hubungan dan akan memutuskan hubungan dengan pasangannya sesuka hatinya. Pertemuan pertama Delilah dengan Ezaq ialah di sebuah hotel. Masing-masing dengan urusan sendiri, tapi cukup untuk meninggalkan kesan. Malangnya, Delilah sudah mempunyai kekasih. Ezaq tetap menjejak Delilah walaupun tahu dia sudah berpunya dengan alasan membayar baki upah kerana menolongnya semasa migrain tempoh hari. Namun, layanan Delilah sangat din Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Dato' Ismail kamus Muhammad Shauqi Shabudin
Untuk pengetahuan para pembaca, buku Panduan Khusyuk dalam Solat ini menceritakan serba sedikit berkenaan khusyuk ketika sedang bersolat. Di samping itu, buku ini juga memberi pendedahan serta panduan kepada para pembaca untuk memperoleh khusyuk dalam solat. Semoga buku ini dapat memandu para pembaca untuk terus meningkatkan khusyuk dalam ibadah, seterusnya melahirkan solat yang sempurna, berkualiti dan diterima oleh Allah swt Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By TheBingkisanHati
Allah Itu Dekat adalah sebuah karya motivasi yang menitipkan pesan dan nasihat tentang roda kehidupan yang sedang kita jalani. Ia menyentuh pelbagai ujian hidup dan bagaimana cara kita mengawal keadaan, bagaimana kita berusaha untuk bangkit dan meneruskan perjalanan. Kerana hidup yang teruji bukan untuk menyerah tetapi untuk diperjuangkan. Seharusnya tiada istilah putus asa dalam kamus kehidupan. Apa pun yang singgah, semuanya ada cara untuk mengatasinya. Insya-Allah. Buat Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Joyce M.Hawkins
▪ Sebuah kamus tribahasa, Bahasa Inggeris-Bahasa Malaysia-Bahasa Cina ▪ Mengandungi lebih daripada 30,000 kata dasar dan kata terbitan ▪ Penambahan 500 entri baharu ▪ Kata dasar dan kata terbitan disusun dengan teliti berserta kelas kata ▪ 三语词典 ▪ 收录将近30000个基词及合成词 ▪ 新增500个基词 ▪ 基词及合成词附加词类标注,并小心编排 Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By
USUAL: RM14.95

NOW: RM 14.95 (-0%)

MEMBER: RM 13.46 (-10%)

By Dato'Hj. Ismail Kamus
Kaedah ringkas dan padat dalam mencontohi solat Rasulullah SAW SOLAT BIAR SEMPURNA merupakan panduan bergambar yang ringkas tetapi padat bagi menjelaskan perihal solat secara keseluruhan. Naskhah ini dilengkapi dengan Augmented Reality di mana pembaca boleh melihat video interaktif dan perkongsian ilmiah daripada penulis. Kesilapan-kesilapan yang sering dilakukan dalam solat tanpa disedari turut diterangkan dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nurhayati Ishak
Zachary: Dari benci cinta itu datang. Kerana cinta, aku tidak boleh melepaskan kau pergi. Kecelakaan yang berlaku kepada aku bukan asbab untuk aku menjerat kasihmu. Biar aku dianggap memenjarakanmu di dalam sangkar emas. Demi memandangmu, mendengar suaramu saban waktu, aku terpaksa melupakan sifat belasku. Damia: Zachary, kau perdayakanku tanpa aku ketahui apa maksud sebenarmu. Memenjaraku di istanamu bagaikan patung cendana. Kalau cinta, di mana sentuhan kasihmu? Aku diber Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By
• Dimuatkan kata-kata lain yang dalam lingkungan pengetahuan, pengalaman, dan kebolehan anak-anak sebagai tambahan. • Disertakan lebih daripada 1000 ilustrasi berwarna-warni yang dapat mendukung makna sesuatu kata. • Dibina struktur ayat yang mudah sebagai contoh penggunaan sesuatu kata di samping untuk mendukung maknanya. Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Rose Aleyna
Tragedi buruk yang pernah berlaku di alam persekolahan telah meninggalkan kesan buruk dan trauma di dalam hati tiga sahabat iaitu Sha, Arshad, dan juga Ekin. Mereka terpisah jauh, membiarkan waktu menghapuskan segala kenangan duka. SHA… Di dalam setiap nafasnya ada nama Arshad walaupun ada kebencian yang wujud di tengah-tengahnya. Cintanya tidak pernah berakhir walaupun jarak dan masa telah memisahkan mereka. Kemaafan yang tertangguh menjadi pertaruhan. MIKAEL… Dia menj Learn More
USUAL: RM31.00

NOW: RM 31.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.90 (-10%)

By As Homby
Lebih daripada 13,000 kata entri bahasa Inggeris. Kelas kata dan nombor untuk mengasingkan makna. Definisi diberikan dalam bahasa Melayu. Frasa kerja/ungkapan untuk meluaskan perbendaharaan kata. Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Siti Asmah Kasmo
Kamus Pendidikan Islam disusun untuk menjadi buku rujukan bagi subjek Pendidikan Islam khususnya buat para pelajar sekolah menengah. Kamus ini mengandungi entri yang diambil daripada buku teks Pendidikan Islam sekolah menengah selaras dengan keperluan sukatan pelajaran KSSM supaya dapat membantu para pelajar yang menduduki Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) dan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dalam menjawab soalan bagi subjek Pendidikan Islam yang berkaitan dengan makna serta defin Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By
Kamus ini terdiri daripada 104 topik yang disusun mengikut 22 tema utama. Ia mengandungi lebih daripada 2,500 entri. Entri bahasa Malaysia diberi padanan bahasa Inggeris dan bahasa Cina. Pecahan suku kata diberikan untuk entri bahasa Malaysia dan Hanyu Pi Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By
Kamus ini dihasilkan sebagai buku rujukan awal yang membantu kanak-kanak meneroka dunia bahasa yang penuh keajaiban! Learn More
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 22.41 (-10%)

By
• 收录约6500基词 Around 6500 entries • 最新拼音标准 New spelling system • 同义词、反义词 Synonyms and antonyms • 华英文双解 Meanings in Chinese and English • 附实用例句 Practical exemplary sentences Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Ummi Nisa
Sebagai ibu bapa, kita tidak boleh lari daripada menghadapi pelbagai cabaran dan dugaan dalam mendidik anak-anak. Apatah lagi apabila anak kita sudah pandai untuk berkata-kata; “Mama, saya tak nak makan!”, “Papa, saya tak nak tidur!” dan banyak lagi keletah si anak yang kadangkala menguji kesabaran ibu bapa. Siri Akhlak Anak Muslim ini diharap dapat membantu ibu bapa membimbing dan menangani cabaran mengasuh anak-anak, melalui penceritaan yang ringkas dan mudah difah Learn More
USUAL: RM31.90

NOW: RM 31.90 (-0%)

MEMBER: RM 28.71 (-10%)

By Muhammad Hafeez
KAMUS USRAH Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By Zahiruddin Zabidi
Ada pelbagai takrif 'Daulat' menurut Kamus Dewan terbitan DBP, apapun kesimpulan akhirnya kita akan berjumpa dengan Raja segala Raja ini kelak dan melihatnya serta berdialog dengannya di negeri abadi yang mana akan dizahirkan kerajaan agung-Nya. Saat itu kita hanya perlukan satu perkara sahaja daripada-Nya iaitu -Rahmat! Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
*精美的全彩绘图 *收录三语的规范词语 *附上汉语拼音,让学生变得更有趣 Learn More
USUAL: RM13.90

NOW: RM 13.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.90 (-0%)

By Mohd Tajuddin
USUAL: RM18.50

NOW: RM 18.50 (-0%)

MEMBER: RM 16.65 (-10%)

By Joyce M Hakkins
USUAL: RM19.95

NOW: RM 19.95 (-0%)

MEMBER: RM 17.96 (-10%)

By Joyce M Hakkins
USUAL: RM33.95

NOW: RM 33.95 (-0%)

MEMBER: RM 30.56 (-10%)

By
USUAL: RM16.95

NOW: RM 16.95 (-0%)

MEMBER: RM 15.26 (-10%)

By Joyce M Hakkins
USUAL: RM46.95

NOW: RM 46.95 (-0%)

MEMBER: RM 42.26 (-10%)

By
Kamus ini terdiri daripada 104 topik yang disusun mengikut 21 tema utama. Ia mengandungi lebih daripada 3,000 entri. 21 tema yang digarap adalah mengikut persekitan murid-murid supaya mereka lebih mudah memahami topik-topik yang disedikan. Entri bahasa Ma Learn More
USUAL: RM16.95

NOW: RM 16.95 (-0%)

MEMBER: RM 15.26 (-10%)

By Izzul Izzati
Kemanisan bercinta mahupun mencintai belum ada dalam lipatan kamus hidup Shahira. Bagi Shahira cinta tidak perlu dipaksa… tak perlu dicari… kasih akan datang sendiri tanpa diduga. “Ira tahu tak, selagi Nuar terus bernafas selagi itulah Nuar tak akan berhenti daripada merindui Ira. Hanya Ira yang Nuar nak. Pertama dan terakhir.” Anuar dengan bersungguh-sungguh menyakinkannya. Shahira sering menjadi perhatian ramai pelajar lelaki di kampus termasuk pensyarahnya. Namun Learn More
USUAL: RM26.90

NOW: RM 26.90 (-0%)

MEMBER: RM 24.21 (-10%)

By Al Ghazali
Malcolm X dilahirkan pada tahun 1954 di Omaha, Nebraska. Bapanya, Earl Little, adalah seorang reverend yang berceramah untuk memperjuangkan hak orang kulit hitam. Oleh kerana ucapan bapanya sering berunsurkan subversif, keluarga Malcolm diserang oleh kumpulan 'white supremacist' Ku Klux Klan dan The Black Legion yang membakar rumah keluarga mereka. Selepas berpindah ke Michigan, bapanya mati dibunuh dan ibunya pula menjadi gila. Malcolm dan adik-beradiknya seramai lapan oran Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Noriyuki Konishi
Budak sekolah rendah yang biasa dari segala segi, Keita Amano bersama sahabat Yo-Kai yang semakin ramai dengan komedi semakin pelik! Slot khas ‘Pilihan 20! Kamus Yo-kai Terhebat’ turut disertakan dalam Volum 3 ni!!! Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
Kamus dwibahasa yang lengkap dengan definisi yang mudah difahami! Kamus komprehensif ini direka khas untuk kanak-kanak yang mahu mempelajari perkataan-perkataan baru dan maksudnya. Semua watak Disney kegemaran mereka dimuatkan dalam buku ini untuk membantu anak-anak anda melalui sebuah penerokaan yang hebat. Setiap perkataan diiringi gambar yang menarik, perkataan di dalam bahasa Melayu dan Inggeris berserta maksud. Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By PTS One Sdn. Bhd
KAMUS PERTAMA UNTUK GENIUS SOLEH Learn More
USUAL: RM19.50

NOW: RM 19.50 (-0%)

MEMBER: RM 17.55 (-10%)

By
USUAL: RM20.95

NOW: RM 20.95 (-0%)

MEMBER: RM 18.86 (-10%)

By
• Dimuat 13142 entri utama • Semua entri dalam Bahasa Malaysia diberikan padanannya dalam Bahasa Inggeris • Sinonim dan/ atau antonim diadakan, jika perlu • Disertakan 8 lampiran yang berguna untuk para pengguna Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Yumi Hyra
Bagi Nuha Dhamia, tidak ada istilah kahwin paksa dalam kamus kehidupannya. Kalau sudah berkahwin, kenalah buat cara orang yang sudah berkahwin. Walaupun dia ‘terkahwin’ dengan Benyamin Ziqri a.k.a ‘mamat kutub utara’ (gelaran suka hati yang dia bagi), itu bukan alasan untuk dia tidak mencuba memecahkan tembok ais yang dibina. “Saya kahwin dengan siapa sebenarnya ya?” – Nuha Dhamia “Hah? Apa jenis soalan macam tu?” – Benyamin Ziqri “Jangan banyak bun Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ezi Afiza
Tiada istilah bahagia dalam kamus hidupnya kerana dia dikekang oleh dendam yang terpahat kukuh dalam hatinya sejak lama dulu. Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Dato’ Hj. Al-Ustaz Dato’ Hj. Ismail Kamus'
Membaca al-Quran merupakan satu tugas dan kemuliaan kepada kita sebagai seorang Muslim. Sejak kecil kita diajar sedikit demi sedikit cara membaca al-Quran bermula daripada muqaddam terlebih dahulu. Dari situ kita mula mengenal huruf, mengenal baris, mengenal perkataan dan kalimah- kalimah pendek. Sehinggalah kita mampu membaca ayat-ayat al-Quran dengan baik. Pengalaman ini lebih manis lagi jika memori itu diterjemahkan kembali dengan watak kita sebagai pelajar dan guru mengaj Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
KAMUS PERIBAHASA DAYA (NEW) Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.10 (-10%)

By
• Terkandung lebih daripada 90000 kata masukan (termasuk entri kosa kata, kata berimbuhan, kata majmuk, dan lain-lain). • Takrif kata entri kosa kata dan kata berimbuhan dalam Bahasa Malaysia seboleh-bolehnya diberi dalam sinonimnya, antonimnya juga diberi. • Ayat contoh yang munasabah diselitkan supaya pengguna dapat memahami erti dan cara penggunaan sesuatu kata masukan dengan lebih mendalam. • Segala takrif kata diberi dalam dua bahasa iaitu Bahasa Malaysia dan Learn More
USUAL: RM60.00

NOW: RM 60.00 (-0%)

MEMBER: RM 54.00 (-10%)

By
• Mengandungi lebih daripada 10000 entri. • Meliputi perkataan yang lazim digunakan. • Ilustrasi disertakan untuk menjelaskan makna sesuatu perkataan. Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Abu Yazid El-Bustommy
Kamus Ini Sesuai Dengan Al Mukhtar Yang Bererti Pilihan , Merupakan Kamus Yang Disusun Dengan Pemilihan Kata-Kata Secara Teliti.Ianya Disusun Dengan Mengambil Kata-Kata Yang Disenaraikan Dalam Sukatan Pelajaran Bahasa Melayu . Kamus Ini Dilengakapi Dengan Dua Model Penggunaan ,Iaitu Bahasa Melayu Ke Bahasa Arab Dan Bahasa Arab Ke Bahasa Melayu Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
KAMUS JERMAN Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By
USUAL: RM32.50

NOW: RM 32.50 (-0%)

MEMBER: RM 29.25 (-10%)

By Aziah Tajudin
USUAL: RM20.90

NOW: RM 20.90 (-0%)

MEMBER: RM 20.90 (-0%)

By
Memuatkan 673 kata banyak makna yang biasa digunakan. Disertakan takrif dan ayat contoh. Learn More
USUAL: RM6.00

NOW: RM 6.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.40 (-10%)

By
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 29.90 (-0%)

By Damya Hana
Bagai tidak terhitung penderitaan yang membelenggu hidup Najma Naqiah. Namun, dia terpaksa mengharunginya sendiri sejak ibu dan ayahnya pergi menghadap ILAHI. Kekosongan dan kesepian menjadi bayang-bayang hitam yang mengekori bila abangnya pula hilang bersama misteri. Selama ini, soal cinta bukan perkara utama dalam kamus hidupnya. Namun, kehadiran Arsyad mencoret sejarah baru. Insiden tertumpah air kopi menjadi detik pertemuan mereka. Malah, turut menjadi punca mereka ber Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Suhaimi Mamat
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By
• Disusun dalam dua bahagian iaitu BM-BI dan BI-BM. • Kata-kata masukan adalah kata-kata yang biasa digunakan dalam kehidupan harian. • Makna yang diberi ringkas, jelas dan tepat Learn More
USUAL: RM11.00

NOW: RM 11.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.90 (-10%)

By
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By
USUAL: RM35.50

NOW: RM 35.50 (-0%)

MEMBER: RM 31.95 (-10%)

By
*Gambar-gambar disusun mengikut tema *Ilustrasi yang berwarna-warni dan menarik *Dipersembahkan dalam 4 bahasa utama iaitu Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Bahasa Arab dan Jawi. *Sebutan bagi perkataan Bahasa Arab dilengkapi suku kata bagi memudahkan pengejaan dan penyebutan. Learn More
USUAL: RM13.90

NOW: RM 13.90 (-0%)

MEMBER: RM 12.51 (-10%)

By
KAMUS-KAMUS EKABAHASA SEKOLAH Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Memuatkan 36 entri imbuhan awalan dengan 313 contoh penggunaannya dalam ayat dan 19 entri imbuhan akhiran dengan 387 contoh penggunaannya dalam ayat daripada kata pinjaman Bahasa Parsi, Arab, Sanskrit dan Inggeris. Learn More
USUAL: RM6.00

NOW: RM 6.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.40 (-10%)

1-143 of 143

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
*

Back to Top