Popular
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' kamus perancis 'Found 128 Related Products
By
KANDUNGAN KAMUS INI MEMENUHI KEPERLUAN PROSES PENGAJARAN DAN PEMBELAJARAN KANAK-KANAK. PEMILIHAN PERKATAAN SESUAI DENGAN PERBENDAHARAAN KATA ASAS PERINGKAT KANAK-KANAK.SETIAP PERKATAAN DISERTAI GAMBAR YANG MENARIK DAN BERWARNA-WARNI. Learn More
USUAL: RM24.90

NOW: RM 24.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.92 (-20%)

By Dato' Dr Ismail Kamus
Isi buku Indahnya Hidup Bersyariat Jawi ini merupakan panduan untuk diri sendiri (fardu ain), seisi keluarga, masyarakat dan umat sejagat (fardu kifayah). Ia merangkumi syariat ketika kelahiran, fardu ain untuk kanak-kanak, penekanan pendidikan remaja, hukum-hakam muamalat , munakahat serta amalan zikir, doa dan adab. Learn More
USUAL: RM55.00

NOW: RM 55.00 (-0%)

MEMBER: RM 44.00 (-20%)

By
Dilengkapi suku kata bagi memudahkan pengejaan dan pemyebutan. Learn More
USUAL: RM13.90

NOW: RM 13.90 (-0%)

MEMBER: RM 12.51 (-10%)

Out of stock

By Adnil Zaff
Adinda Putri bukanlah anak bangsawan seperti Tengku Anisah atau Tengku Marissa. Dia juga bukan millionaire. Tetapi dia anak perempuan kepada Angelina Khon, wanita ke 10 terkaya di Perancis! Adinda cuba lari dari kebiasaan hidup yang sarat protokol. Tidak sedar dalam pada dia cuba belajar menjadi orang kebanyakan. Ayahnya telah memberikan dia satu pelajaran yang sulit untuk dia lalui. Iaitu menjadi PA kepada kepada CEO muda itu. William seorang lelaki yang dikenali oleh semua Learn More
USUAL: RM36.00

NOW: RM 36.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.40 (-10%)

By Ana Farhana
Fia merasakan kehidupannya sudah cukup lengkap. Hidup berdua dengan Reza, tidak bermakna tiada yang datang mengganggu. Keadaan bertambah buruk selepas dia diganggu dan dikejar oleh Syah, lelaki yang masih berstatus suami orang. “Aku mesti dapatkan perempuan tu. Masa tu baru kau tahu yang Ahmad Syahrin ini hebat ke tidak.” - Syah Fia cuba sedaya upaya untuk mengelak, namun namun lelaki itu seperti tidak mengenal erti putus asa. Oleh kerana kerap diganggu dan diserang Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By
Tingkatan penguasaan bahasa dan luaskan pengetahuan kanak-kanakabad-ke 21 dengan Kamus Bergamabar yang menarik ini. Kandunagn kamus ini juga mengukuhkan kecerdasan intelek (IQ) dan kecerdasan emosi (EQ) kanak-kanak. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Suzana Jumadil
Mencintai dan dicintai adalah nikmat hidup yang dipasak oleh kasih sayang. Lantaran kebebasan berfikir dan bertindak, dia tersungkur dalam mengenal makna kasih cinta. Dia alpa oleh dorongan nafsu hingga terjebak menentang arus kelaziman bercinta. Baginya, sesiapa saja boleh dicintai dan boleh dikasihi selagi jasad masih bernyawa. “Why? A cleaner doesn’t have the right to fall in love? Is loving and being loved only for rich people? - MOHAMMAD NASSIR Kebijaksanaan yang ber Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 23.40 (-10%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Kana Matsu
Ungkapan cinta teruna dan dara.Ada kisah cinta bertepuk sebelah tangan dan ada kisah suka sama suka. Tidak dinafikan ungkapan cinta yang bergema dalam hati pasti cetuskan aura kasih sayang.Diwarnai dengan firasat cinta oleh tokoh terkenal dunia seperti fashion designer Perancis; Gabrielle Bonheur 'Coco' Chanel, penulis dari Jerman; Johann Wolfgang von Goethe dan politikus Mahatma Gandhi.Hayati komik shoujo penuh emosi oleh mangaka popular yang mempunyai cita rasa menakjubkan. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
Buku ini mengandungi ungkapan simpulan bahasa, bidalan, pepatah dan perumpamaan. Setiap ungkapan ini disusun mengikut entri untuk memudahkan pengguna mencari peribahasa yang diperlukan. Kamus ini boleh digunakan sebagai rujukan dari peringkat sekolah rendah, menengah, prauniversiti dan bacaan umum. Learn More
USUAL: RM32.90

NOW: RM 32.90 (-0%)

MEMBER: RM 29.61 (-10%)

By Roserqmokhtar
Daniel Shafi - A private Investigator (PI) merangkap researcher.Cita-citanya ingin menjadi Natgeo Photographer, tetapi nasib membawanya menjadi seorang yang lebih bermakna dari itu. Great job, travel the world with the smartest people in theindustry. Apa lagi yang tidak cukup? Shafi si pengembara tegar, penyelam, pencari adventure di hamparan dunia. Ke mana saja kakinya melangkah, karismanya menarik minat gadis-gadis di luar sana. lkuti jejak kaki dan jiwanya ke negara pen Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By
More than 450 common words. Clear and bright pictures that illustrate words. Develop effective Bahasa Melayu reading skills through the use of suku kata Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
Vivid illustration to explain words learnt. Builds alphabet skills, the bulding blocks of language. Exposure to useful words for daily conversation. Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By
这本图解字典特别为低年级学生而编撰,此字典可以增强与巩固学生们对词汇的掌握能力。 此字典所涵盖的内容广泛, 包括普通常识、语文、数学与科学等。此字典也拥有精美的绘图和图片, 以提高学生的理解能力。 Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.90 (-0%)

By
AL-QURAN PERJILID ANDALUS (TERJEMAHAN PERKATA +TAJWID BERWARNA + WAQAF IBTIDA') Spesifikasi: Kotak Kulit Kadbod (Box Cardboard cover) Lengkap 30 Juzuk dengan pembahagian 10 juzuk bagi setiap jilid (soft cover) Kertas matte (berwarna putih) Khat Resam Uthmani dan Terjemahan dalam Bahasa Melayu Diluluskan Lajnah Tasheh Al-Quran Kementerian Dalam Negeri (KDN) Malaysia Panduan Tanda Waqaf & Tanda Bacaan Doa Khatam al-Quran Keistimewaan: -Kaed Learn More
USUAL: RM110.00

NOW: RM 110.00 (-0%)

MEMBER: RM 99.00 (-10%)

By
Pelbagaikan bahasa, tajamkan minda dengan Kamus terbaik untuk generasi abad ke-21. Memperkayakan kosa kata bahasa Melayu, Bahasa Inggeris dan bahasa Arab serta memantapkan penguasaan membaca tulisan jawi. Pemengalan perkataan daalm bahasa Melayu berdasarkan kuku kata. Ejaan jawi disediakan selaras dengan Daftar Kata Bahasa Melayu terbitan Dewan Bahasa dan Pustaka. Traslitrasi bahasa Arab untuk memudahkan pembelajaran dan penyebutan. Learn More
USUAL: RM17.90

NOW: RM 17.90 (-0%)

MEMBER: RM 16.11 (-10%)

By Haiza Haifa
NUR FILIA HAIFA... hidupnya dikelilingi kesunyian dan terlalu rutin. Dia juga tiada teman rapat apatah lagi istimewa. Semuanya kerana dirinya pernah dikhianati sahabat baik. Lantaran itu, dia mengasingkan diri daripada bergaul dengan teman sebaya. Istilah persahabatan langsung tiada dalam kamus hidupnya. IMZI FARHAN... lelaki nerd, skema dan pelik. Entah dari mana hadirnya, tiba-tiba dia mahu menjalinkan persahabatan. Filia menolak dengan keras, pada mulanya. Tetapi, keik Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Jaja Ahmad
"Yen selalu balik sini sebab Ann. Yen suka Ann." - Khazrin Selama 3 tahun dia hanya memandang dari kejauhan dan mencintai dalam diam. Sekali dia luahkan, terduduk emaknya dan tidak terkata ayahnya. "Selain daripada sebab suka dan cinta, ada sebab lain kenapa saya nak kahwin dengan awak." - Khazrin "Sebab apa?" - Ann "Sebab pak ngah dah dinodai oleh mata awak bila awak tengok pak ngah tanpa baju hari tu." - Khazrin Berkahwin dengan jiran sendiri langsung tiada dalam kamus hid Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Eyla Hime
“Aku tahu kau tertekan dengan masalah hidup kau. Tapi, bunuh diri bukan caranya!”- AAFIYA Kali pertama pertembungan, salah faham berlaku. Wafeeq tak kisah sangat tentang perkara itu. Sebab dia fikir, itu adalah kali pertama dan terakhir dia akan jumpa Aafiya. Tapi... Sejak nama Aafiya, pelakon wanita terkenal tanah air muncul dalam kamus hidupnya, Wafeeq rasa keamanannya selama ini seakan-akan terganggu. Lebih-lebih lagi, bila Aafiya mula jadi jirannya dan rapat Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Arbak Othman
KAMUS BAHASA MELAYU (B) DIPERBESAR 19/20 Antara keistimewaan Kamus Bahasa Melayu ialah: Carian pantas kata : Memudahkan carian makna kata terbitan Lebih daripada 26 000 kata entri dan kata terbitan berserta kelas kata Disertakan Nota Bahasa tentang kata entri sebagai rujukan asas tatabahasa Disertakan juga label subjek bagi kata entri tertentu seperti kimia, fizik, perubatan dan lain-lain Bimbingan sebutan yang tepat untuk pengguna Kata-kata entri yang terpilih did Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Nurul Atiqh Ghuzir
“Saya tak tahu cara untuk mendekati dia. Dia sangat istimewa. Awak satu-satunya harapan saya.” – ADAM DAVIAN Hadirnya tanpa diminta. Kiera mula jatuh hati dan berharap Adam juga merasakan benda yang sama. Namun, punah harapannya apabila Adam mencintai kawan baiknya, Jo. “Saya tidak mampu membuat awak jatuh hati kepada saya. Saya tidak mampu untuk memenangi hati awak…” – SHAKIRA AMIRUDDIN Kiera hanya mampu meluahkan perasaan melalui pementasan teater bersa Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By
Al-Quran Perkata Warna Al-Andalus ini adalah sebuah metod atau Panduan Belajar Terjemahan Perkata dengan kaedah diberi warna pada setiap patah perkataan ayat-ayat al-Quran di dalam Bahasa Arab dan Bahasa Malaysia pula tepat dibawah tanpa khat tanpa dipisah atau dipotong pada khat dan tulisan Arabnya. Dengan pengukuhan kata dan tiadanya dipisah khat itu maka ia dapat memberikan kelebihan dan ketenangan dalam membaca kalimah Arab yang lebih besar berbanding yang kebiasanya ter Learn More
USUAL: RM80.00

NOW: RM 80.00 (-0%)

MEMBER: RM 72.00 (-10%)

By Muhd Farhan Basheer
Keterangan Buku Qamus Azzakiyy telah disusun bagi memudahkan dalam membuat rujukan dan menambahkan pengetahuan. Proses penyusunan qamus ini memerlukan pengalaman, kegigihan dan kepakaran di dalam tiga Mang bahasa tersebut. Selain itu, usaha dan semangat kearah penyusunan qamus ini timbul kerana kami melihat betapa pentingnya ketigatiga bahasa ini. Didalam pertuturan di nusantara. Selain itu, ia juga bertujuan memartabatkan bahasa Melayu dan bahasa Arab di mata dunia. Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Dato' Ismail Kamus , Mohd. Azrul Azlen Ab. Hamid
Merupakan sebuah buku panduan untuk diri sendiri (fardu ain), seisi keluarga, masyarakat dan umat sejagat (fardu kifayah). Ia merangkumi syariat ketika kelahiran, fardu ain kanak-kanak. Penekanan pendidikan remaja, hukumhakam muamalat (jual beli), munakahat (nikah khawin dan rumah tangga) serta amalan seperti zikir, doa dan adab. Semua ilmu bersumberkan al-Quran dan hadis sahih. Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 40.50 (-10%)

MEMBER: RM 36.00 (-20%)

By Rin Ahmad
Delilah seorang playgirl, tak pernah serius dalam hubungan dan akan memutuskan hubungan dengan pasangannya sesuka hatinya. Pertemuan pertama Delilah dengan Ezaq ialah di sebuah hotel. Masing-masing dengan urusan sendiri, tapi cukup untuk meninggalkan kesan. Malangnya, Delilah sudah mempunyai kekasih. Ezaq tetap menjejak Delilah walaupun tahu dia sudah berpunya dengan alasan membayar baki upah kerana menolongnya semasa migrain tempoh hari. Namun, layanan Delilah sangat din Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By
1)收入23个主题,包含91个单元,共超过1600个词汇。 2)分门别类的主题及详细生物的插图,能激发孩子的思考能力。 3)词汇三语对照(国文,英文,华文),让孩子更容易掌握三语。 Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By Dato' Ismail kamus Muhammad Shauqi Shabudin
Untuk pengetahuan para pembaca, buku Panduan Khusyuk dalam Solat ini menceritakan serba sedikit berkenaan khusyuk ketika sedang bersolat. Di samping itu, buku ini juga memberi pendedahan serta panduan kepada para pembaca untuk memperoleh khusyuk dalam solat. Semoga buku ini dapat memandu para pembaca untuk terus meningkatkan khusyuk dalam ibadah, seterusnya melahirkan solat yang sempurna, berkualiti dan diterima oleh Allah swt Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Dr. Abdul Rahman Hj Abdullah
Dalam jilid ke-2 ini, tumpuan akan diberikan kepada analisis tentang faktor-faktor kejatuhan Kerajaan Uthmaniyah. Terdapat dua faktor besar, iaitu faktor luaran dan faktor dalaman. Antara faktor luaran ialah ancaman kuasa Salib Kristian, seperti kuasa Portugis, Sepanyol, Habsburg, British, Perancis dan Russia. Ini diikuti oleh ancaman Yahudi dalam berbagai wajah, seupama Yahudi Dunama, Yahudi Freemason dan Yahudi Zionis. Malah sekaligus ia juga merupakan ancaman dalaman, oleh Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 41.31 (-10%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

By TheBingkisanHati
Allah Itu Dekat adalah sebuah karya motivasi yang menitipkan pesan dan nasihat tentang roda kehidupan yang sedang kita jalani. Ia menyentuh pelbagai ujian hidup dan bagaimana cara kita mengawal keadaan, bagaimana kita berusaha untuk bangkit dan meneruskan perjalanan. Kerana hidup yang teruji bukan untuk menyerah tetapi untuk diperjuangkan. Seharusnya tiada istilah putus asa dalam kamus kehidupan. Apa pun yang singgah, semuanya ada cara untuk mengatasinya. Insya-Allah. Buat Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Joyce M.Hawkins
▪ Sebuah kamus tribahasa, Bahasa Inggeris-Bahasa Malaysia-Bahasa Cina ▪ Mengandungi lebih daripada 30,000 kata dasar dan kata terbitan ▪ Penambahan 500 entri baharu ▪ Kata dasar dan kata terbitan disusun dengan teliti berserta kelas kata ▪ 三语词典 ▪ 收录将近30000个基词及合成词 ▪ 新增500个基词 ▪ 基词及合成词附加词类标注,并小心编排 Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Dato'Hj. Ismail Kamus
Kaedah ringkas dan padat dalam mencontohi solat Rasulullah SAW SOLAT BIAR SEMPURNA merupakan panduan bergambar yang ringkas tetapi padat bagi menjelaskan perihal solat secara keseluruhan. Naskhah ini dilengkapi dengan Augmented Reality di mana pembaca boleh melihat video interaktif dan perkongsian ilmiah daripada penulis. Kesilapan-kesilapan yang sering dilakukan dalam solat tanpa disedari turut diterangkan dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nurhayati Ishak
Zachary: Dari benci cinta itu datang. Kerana cinta, aku tidak boleh melepaskan kau pergi. Kecelakaan yang berlaku kepada aku bukan asbab untuk aku menjerat kasihmu. Biar aku dianggap memenjarakanmu di dalam sangkar emas. Demi memandangmu, mendengar suaramu saban waktu, aku terpaksa melupakan sifat belasku. Damia: Zachary, kau perdayakanku tanpa aku ketahui apa maksud sebenarmu. Memenjaraku di istanamu bagaikan patung cendana. Kalau cinta, di mana sentuhan kasihmu? Aku diber Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By As Homby
Lebih daripada 13,000 kata entri bahasa Inggeris. Kelas kata dan nombor untuk mengasingkan makna. Definisi diberikan dalam bahasa Melayu. Frasa kerja/ungkapan untuk meluaskan perbendaharaan kata. Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Siti Asmah Kasmo
Kamus Pendidikan Islam disusun untuk menjadi buku rujukan bagi subjek Pendidikan Islam khususnya buat para pelajar sekolah menengah. Kamus ini mengandungi entri yang diambil daripada buku teks Pendidikan Islam sekolah menengah selaras dengan keperluan sukatan pelajaran KSSM supaya dapat membantu para pelajar yang menduduki Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) dan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dalam menjawab soalan bagi subjek Pendidikan Islam yang berkaitan dengan makna serta defin Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Candy Factory
Ehhh? Putera Albert dari England dan Putera Ciel dari Perancis telah digantung dari Majlis Perwakilan Pelajar oleh Pengetua Evan?! Bukan itu saja! Anak seorang jutawan China muncul secara misteri dan tinggal di asrama putera. Apakah yang akan berlaku? Adakah konflik akan mula tercetus...? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Zikrullah Ismail
Bonjour Apa lagi selain ucapan itu yang akan memudahkan urusan kita semasa di Perancis? Sekiranya kita ada pelancong yang mencari keindahan musim, musim mana yang sesuai dengan kita? Musim bunga memang seindah-indah musim. Pemandangan kampung akan penuh dengan bunga. Di bahagian mana pemandangn yang paling indah? Yang berbaloi dengan kos yang akan meninggi? Bagaimana sekiranya musim sejuk yang membuatkan kos menjadi murah? Hey, kita Malaysia tidak ada salji. Bermain den Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
Kamus ini dihasilkan sebagai buku rujukan awal yang membantu kanak-kanak meneroka dunia bahasa yang penuh keajaiban! Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By
• 收录约6500基词 Around 6500 entries • 最新拼音标准 New spelling system • 同义词、反义词 Synonyms and antonyms • 华英文双解 Meanings in Chinese and English • 附实用例句 Practical exemplary sentences Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Muhammad Hafeez
KAMUS USRAH Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By Emy Dwi
USUAL: RM19.50

NOW: RM 19.50 (-0%)

MEMBER: RM 17.55 (-10%)

By Zahiruddin Zabidi
Ada pelbagai takrif 'Daulat' menurut Kamus Dewan terbitan DBP, apapun kesimpulan akhirnya kita akan berjumpa dengan Raja segala Raja ini kelak dan melihatnya serta berdialog dengannya di negeri abadi yang mana akan dizahirkan kerajaan agung-Nya. Saat itu kita hanya perlukan satu perkara sahaja daripada-Nya iaitu -Rahmat! Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
Kandungan buku ini dipersembahkan dalam reka bentuk trend paling kini, susun aturnya segar dan menarik, supaya murid dapat menggunakan buku ini semaksimumnya. • Buku ini menyediakan nota yang memenuhi keperluan UPSR. • Buku ini turut menyediakan latihan berdasarkan format dan bentuk soalan-soalan UPSR. • Kandungan nota: * Disusun berdasarkan tema buku teks * Setiap fakta dan kata kunci dicetak tebal dan disokong dengan bahan grafik agar mudah difahami dan diingati oleh Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.90 (-0%)

By
Kandungan buku ini dipersembahkan dalam reka bentuk trend paling kini, susun aturnya segar dan menarik, supaya murid dapat menggunakan buku ini semaksimumnya. • Buku ini menyediakan nota yang memenuhi keperluan UPSR. • Buku ini turut menyediakan latihan berdasarkan format dan bentuk soalan-soalan UPSR. • Disusun berdasarkan tema buku teks • Mempunyai 222 model penulisan yang merangkumi 30 model dalam Bahagian A, 32 model dalam Bahagian B, dan 160 model dalam Bahagian Learn More
USUAL: RM18.90

NOW: RM 18.90 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-0%)

By Mohd Tajuddin
USUAL: RM18.50

NOW: RM 18.50 (-0%)

MEMBER: RM 16.65 (-10%)

By Joyce M Hakkins
USUAL: RM19.95

NOW: RM 19.95 (-0%)

MEMBER: RM 17.96 (-10%)

By Joyce M Hakkins
USUAL: RM33.95

NOW: RM 33.95 (-0%)

MEMBER: RM 30.56 (-10%)

By Joyce M Hakkins
USUAL: RM46.95

NOW: RM 46.95 (-0%)

MEMBER: RM 42.26 (-10%)

By Izzat Ibrahim
" Sudah bersedia untuk masuk ke dalam hutan?" tanya Encik Jamal kepada kami ketika dalam perjalanan dari stesen kereta api ke kawasan penempatan pelarian Calais. " Oh, dalam hutan ke kawasannya?" tanya saya dalam hati. Ketika itu fikiran saya teringat akan sekeping gambar yang tersebar di Facebook berkenaan perbezaan antara kem-kem pelarian di beberapa buah negara. Kem di Perancis adalah antara yang paling teruk. Kem pelarian di Calais, Perancis ini digelar sebagai T Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Izzul Izzati
Kemanisan bercinta mahupun mencintai belum ada dalam lipatan kamus hidup Shahira. Bagi Shahira cinta tidak perlu dipaksa… tak perlu dicari… kasih akan datang sendiri tanpa diduga. “Ira tahu tak, selagi Nuar terus bernafas selagi itulah Nuar tak akan berhenti daripada merindui Ira. Hanya Ira yang Nuar nak. Pertama dan terakhir.” Anuar dengan bersungguh-sungguh menyakinkannya. Shahira sering menjadi perhatian ramai pelajar lelaki di kampus termasuk pensyarahnya. Namun Learn More
USUAL: RM26.90

NOW: RM 26.90 (-0%)

MEMBER: RM 24.21 (-10%)

By Al Ghazali
Malcolm X dilahirkan pada tahun 1954 di Omaha, Nebraska. Bapanya, Earl Little, adalah seorang reverend yang berceramah untuk memperjuangkan hak orang kulit hitam. Oleh kerana ucapan bapanya sering berunsurkan subversif, keluarga Malcolm diserang oleh kumpulan 'white supremacist' Ku Klux Klan dan The Black Legion yang membakar rumah keluarga mereka. Selepas berpindah ke Michigan, bapanya mati dibunuh dan ibunya pula menjadi gila. Malcolm dan adik-beradiknya seramai lapan oran Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Noriyuki Konishi
Budak sekolah rendah yang biasa dari segala segi, Keita Amano bersama sahabat Yo-Kai yang semakin ramai dengan komedi semakin pelik! Slot khas ‘Pilihan 20! Kamus Yo-kai Terhebat’ turut disertakan dalam Volum 3 ni!!! Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By
• Dimuat 13142 entri utama • Semua entri dalam Bahasa Malaysia diberikan padanannya dalam Bahasa Inggeris • Sinonim dan/ atau antonim diadakan, jika perlu • Disertakan 8 lampiran yang berguna untuk para pengguna Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Dato’ Hj. Al-Ustaz Dato’ Hj. Ismail Kamus'
Membaca al-Quran merupakan satu tugas dan kemuliaan kepada kita sebagai seorang Muslim. Sejak kecil kita diajar sedikit demi sedikit cara membaca al-Quran bermula daripada muqaddam terlebih dahulu. Dari situ kita mula mengenal huruf, mengenal baris, mengenal perkataan dan kalimah- kalimah pendek. Sehinggalah kita mampu membaca ayat-ayat al-Quran dengan baik. Pengalaman ini lebih manis lagi jika memori itu diterjemahkan kembali dengan watak kita sebagai pelajar dan guru mengaj Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
KAMUS PERIBAHASA DAYA (NEW) Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.10 (-10%)

By Abu Yazid El-Bustommy
Kamus Ini Sesuai Dengan Al Mukhtar Yang Bererti Pilihan , Merupakan Kamus Yang Disusun Dengan Pemilihan Kata-Kata Secara Teliti.Ianya Disusun Dengan Mengambil Kata-Kata Yang Disenaraikan Dalam Sukatan Pelajaran Bahasa Melayu . Kamus Ini Dilengakapi Dengan Dua Model Penggunaan ,Iaitu Bahasa Melayu Ke Bahasa Arab Dan Bahasa Arab Ke Bahasa Melayu Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By
KAMUS JERMAN Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By
USUAL: RM32.50

NOW: RM 32.50 (-0%)

MEMBER: RM 29.25 (-10%)

By Aziah Tajudin
USUAL: RM20.90

NOW: RM 20.90 (-0%)

MEMBER: RM 20.90 (-0%)

By
Memuatkan 673 kata banyak makna yang biasa digunakan. Disertakan takrif dan ayat contoh. Learn More
USUAL: RM6.00

NOW: RM 6.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.40 (-10%)

By
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 29.90 (-0%)

By Suhaimi Mamat
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

1-128 of 128

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
*

Back to Top