Popular
Popular
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' nazurah aisyah 'Found 23 Related Products
By Aisyahros
Seiring dengan maksud namanya, dia juga manusia biasa yang mengimpikan kebahagiaan. Fa-ro-ha. Gembira. Hidupnya sebagai seorang anak dan adik dibelenggu pelbagai emosi. Dialah yang sering mengalah dan acap kali perlu berkorban demi kesenangan orang lain gara-gara dirinya yang punya sifat kasihan yang tinggi dan sukar untuk mengatakan 'tidak'. Suaranya yang jarang didengari buatkan Fariha inginkan kehidupan di mana dia boleh membuat keputusannya sendiri. Aku dah jadi bai Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.10 (-10%)

Out of stock

By Aisyahros
“Berhenti suruh aku buat benda yang boleh buat kau semua duduk depan pintu neraka. Cukup aku sorang aje yang rasa neraka tu dulu.” – Hugo Adriel JIBRIL LUTHFI, nama itu penuh dengan rahsia hitam. Menjadi ketua kumpulan kongsi gelap usai kematian ayahnya. Pilihan yang sepatutnya dihindari. Namun, kini dia bangkit semula dengan sebuah harapan baharu. HUGO ADRIEL, nama itu memberikan peluang kedua dalam hidupnya. Kali ini, dia bukan lagi Jibril Luthfi yang digeruni. Nam Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Hijanah Hazalif
This book is specificaly and specially written for every heart that yearns to be heard, to be understood and to be cared for. I personally created this book for everyone to know that even if i may not know you personally, I always have a special heart for everyone that continues to support my journey, praying for me and followed me throught my journey as a sister, mother, wife and most importantly a friend. I hope that from reading this book, you will find solace and peace. Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Farah Aisyah Ahmad
"Setelah saya membuat penelitian terhadap buku Haid & Istihadah for Dummies buah tangan Ustazah Farah Aisyah Ahmad ini, saya dapati bahawa buku ini bertepatan dengan fiqh darah wanita menurut pandangan Mazhab Syafi'i, dan ia cukup sesuai untuk dihidangkan kepada adik-adik wanita di tempat kita.”- Ustaz Abu Usamah Mohd Hanapiah Hj. Hussin "Buku ini mengandungi panduan asas tentang cara mengira haid dan istihadah. Ia dipermudahkan dengan memberikan contoh dan rajah bagi setia Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 13.50 (-10%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Aznur Aisyah Abdullah & Normalis Amzah
Pn. AZNUR AISYAH merupakan guru bahasa Jepun di Pusat Kajian Bahasa dan Linguistik, Fakulti Sains Soisal dan Kemanusiaan, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM). Beliau memiliki ijazah sarjana (Linguistik) dari UKM dan ijazah sarjana muda (Kejuruteraan) dari Universiti Gunma, Jepun. Beliau telah berkhidmat di UKM selama 11 tahun dan pernah dilantik sebagai pensyarah pelawat di Tokyo University of Foreign Studies (TUFS), Jepun. Bidang kajian beliau adalah pengajaran dan pembelaj Learn More
USUAL: RM65.00

NOW: RM 65.00 (-0%)

MEMBER: RM 58.50 (-10%)

By Syuhada Safian & Aisyah Joferi
Jom Ikut Sunnah ini memuatkan lebih daripada 50 Hadis Nabi Muhammad SAW untuk membentuk karakter dan jiwa anak-anak. Jom belajar, faham, amal dan hayati sunnah nabi bersama-sama Ana dan Amani! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

Out of stock

By Aisyahros
Cepat atau lambat, karma itu sentiasa dekat! Haydar dan Rose semakin tersepit dalam takdir yang memedihkan. Satu demi satu teka-teki yang selama ini tersembunyi mula menampakkan jawapannya lantas mengundang lebih banyak derita di antara mereka. “Kau faham tak perasaan aku bila aku tahu orang-orang yang aku sayang semuanya bertopeng semata-mata?! Aku rasa bodoh, Rose! Aku rasa bodoh!” – Haydar Black “Awak kata saya mainkan awak? Tak, Haydar! Awak! Awak yang mainkan se Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By HANNAH SERRES
Kucarikan makna di sebalik sebaris kalimah mujarad itu. Terjatuh ke dalam sungai paling panjang di dunia, seorang lelaki diberikan peluang untuk hidup kali kedua. Pulang semula ke negara kelahirannya untuk mencari sebuah jawapan, dia ditakdirkan bertemu dengan sepasang kawan karib, bersama adik mereka. “Selamat pagi! Dengar khabar angin suspek pembunuhan tinggal dekat sini!”- AISYAH Pada ketika kematian demi kematian bagaikan kebetulan berlegar-legar di sekeliling. “ Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 24.30 (-10%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Aisyah Hijanah
Have you ever wondered why you can’t achieve your dreams while some people can easily achieve theirs? This book will help you understand yourself better instead of comparing yourselves to other people. At the same time you’ll get guidance to acknowledge about business, studies and especially how to manage your time in these 3 areas at the same time (business, family & study). This will eventually help students who would love doing business during studying, at the same t Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Aisyahros
“Politic is a scary thing, but the world is the scariest. It keeps lying to you.” – Haydar Black The hero of justice, he is. Baktinya dalam menegakkan kebenaran tidak akan mampu disangkal oleh sesiapa pun. Namun, tiada seorang pun yang tahu segala perbuatan yang dia lakukan demi kebenaran yang digenggam dalam tangan. Demi kebaikan semua, Haydar Black sanggup! Sehinggalah sekuntum mawar yang dahulunya pernah mekar, muncul semula dalam hidupnya. Serta-merta mengubah Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By SHARINA ELISA
Sebaik sahaja urusan pengebumian Anuar selesai, Aisyah memperdaya Trisya ke sebuah masjid dan meninggalkan adiknya yang berusia lima tahun itu di situ. Seorang wanita mencecah usia emas yang dikenali sebagai Tok Wan menawarkan diri untuk menghantar Trisya pulang. Malangnya, mereka telah terdengar pertengkaran di antara Mahani dan Aisyah. Dari situ, mereka mendapat tahu bahawa Trisya adalah anak luar nikah di antara ibu dengan lelaki yang bukan ayahnya. Datin Paduka Dahlia yan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By ROYAL KEOSS
Aisyah mungkin nampak seperti gadis biasa, namun hakikatnya dia terlalu istimewa. Malah dia punyai ‘penjaga’ yang tak telus mata sentiasa ada di sisi. Tanpa dia ketahui, ada hati yang mencintai walau tak pernah bertemu mata. “Gadis yang sering mengganggu tidur aku selama ni benar-benar wujud. Aku tak bermimpi.” - ZULHAZMI Maka bermulalah misi sang jejaka cuba memenangi hati si gadis. Jelas bukan mudah untuk menawan hati seorang Aisyah. Gadis yang berjiwa bebas teta Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Aisyahros
Sebuah kehidupan tanpa ujian, ianya tak layak mendapat kebahagiaan. Kini, separuh hati Vanessa telah menerima kewujudan Tuhan yang Maha Esa. Harapan disandarkan kepada Tuhan. Tali Allah yang ingin dipegangnya dipimpin bersama Noah. Dia akui, dia dapat merasakan kemanisan dalam mengenali Allah Yang Maha Esa dan agama Islam. Namun, tragedi yang berlaku akibat ‘sumpahan’ dalam hidupnya itu telah meranapkan harapannya yang disandarkan kepada Tuhan. “Saya percaya Tuhan awak Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Aisyah Madadiy
“Kamu kata, kamu tak hidup dengan kenangan. Jadi kenapa masih terkesan dengan hal lalu?” Nawal Hamdi tekad. Kali ini dia memilih bersendirian. Dia tidak lagi berharap pada ayahnya. Dia tidak lagi peduli pada Wadi, lelaki yang telah menghancurkan harapannya. Mana mungkin perempuan yang kuat sepertinya kalah dengan emosi sendiri. Nawal membawa diri jauh ke London demi menjejaki kakaknya. Sudah lima tahun kakaknya menghilang tanpa khabar setelah berkahwin dengan lelaki p Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Farah Aisyah Ahmad
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

Out of stock

By Aisyahros
You are the best gift from the God. “I’d believe you the best gift from are the God. Tapi, saya tak percaya Tuhan itu wujud. Jadi, saya tak boleh simpan awak dalam hidup saya.” – Vanessa Willians Hidup gadis itu tampak penuh berseri pada luarannya. Namun, andai tersingkap di mata sekalian manusia akan hakikat yang tersembunyi di sebalik wajah penuh jelita itu, maka… tidak akan ada yang berani mendekatinya kerana ‘sumpahan’ yang terpalit padanya. Namun, berbez Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Hannah Serres
Kau tinggalkanku, di dalam kegelapan mencari jawapan mengapa perlahannya masa berlalu. Menjadi seorang seiyuu (pelakon suara) hanya sekadar mahukan populariti. Realitinya, ia tidak semudah yang disangka. Namun, setiap seorang daripada mereka dianggap membawa imej suci terutamanya golongan wanita. Mereka tidak dibenarkan untuk mempunyai gosip kerana ia bertentangan dengan imej yang sepatutnya mereka bawa. Tidak pernah terlintas dalam fikiran Aisyah apabila dia mengurniakan s Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By HIJANAH & HAZALIF
"Biarpun engkau pergi terlalu awal, Pemergianku dirindui sepanjang hidupku. Engkau pergi bukan membawa diri, Tetapi membawa seluruh isi hidupku bersama. ""Kenapa terlalu cepat Allah tank semua benda? Bukan abi seorang! Tapi semua benda! Allah memang kejam!"" Seorang lelaki berdiri, lengkap berbalut kain putih, tapi koyak rabak di seluruh tubuh badan. Ah! Darah penuh melekat di setup inci kain itu. Baunya usah dicakap, tak ubah seperti bangkai binatang! Wajahnya menakutkan! Learn More
USUAL: RM32.90

NOW: RM 32.90 (-0%)

MEMBER: RM 29.61 (-10%)

By Cik Tet
Aisyah Humairah. Gadis malang yang terpilih untuk menyaksikan sendiri kecurangan insan yang dia cintai di hadapan matanya sendiri. Dia terluka. Hatinya hancur dengan onar yang dibuat oleh Tuah Iskandar dan Camelia. Jebat Zulkairnain. Si perengus yang muncul di saat Aisyah masih diburu dengan kenangan yang begitu menyakitkan. Setiap hari dihidangkan dengan kata-kata manis, hati mana yang tidak cair. Kesungguhan serta romantisnya seorang Jebat berjaya memikat hati Aisyah. Tanpa Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Hijanah & Hazalif
Tatkala Tuhan memerdekakan seseorang hamba kerakusan dunia, maka dia berlari keluar daripada penjara 'Syaitan' yang bersalut duka demi menjadi pengganti sang ayah yang mati kerana agama. "Kenapa kalimah Allah ada di pergelangan tangan aku?" "Mengapa muncul lelaki bercahaya dalam mimpiku? Siapa dia?" Aisyah Hijanah, wanita berjiwa lemah, kudratnya keletihan dek sering jatuh tersungkur. Rambutnya ditarik bertubi-tubi, kepalanya ditebuk sehingga dibuang kemanisan dunia, Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Bambang Irwanto
Amani berkenalan dengan Emily di rumah Aisyah. Amani suka bermain dengan Aisyah. Cuma… Emily lain daripada Amani dan Aisyah. Boleh ke Amani berkawan dengan Emily walaupun berbeza? Amani risau pula jika Emily tak selesa dengan Amani. Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Farah Aisyah Ahmad
Keistimewaan buku ini : - 1. Cerita sahih daripada Al - Quran & Hadis. 2.Bukan sekadar cerita. Juga fokus kepada elemen ibrah dan nilai murni. 3. Menggunakan bahasa yang ringkas dan mudah difahami. 4. Ilustrasi dan aktiviti yang menarik dan sesuai dengan jalan cerita. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By DR. NUR AISYAH ZAINORDIN
Semakin dewasa, semakin kompleks persoalan kehidupan kita; semakin sukar pula hendak menetapkan sebuah keputusan. Satu persatu keputusan besar terbentang di hadapan kita; memilih bidang pengajian, mencari pekerjaan dan menentukan pasangan hidup. Pilihan-pilihan ini bakal menentukan arah perjalanan kehidupan kita. Bagaimana kalau keputusan yang aku buat ini silap? Bagaimana kalau aku gagal sekali lagi? Rasa ragu boleh menyekat kita daripada mengambil sebarang keputusan ker Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

23 Item(s)

*

Back to Top