0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' nove andai itu takdirnya 'Found 3822 Related Products
By Jon Krakauer 
Jon Krakauer's Into Thin Air is the true story of a 24-hour period on Everest, when members of three separate expeditions were caught in a storm and faced a battle against hurricane-force winds, exposure, and the effects of altitude, which ended in the worst single-season death toll in the peak's history. In March 1996, Outside magazine sent veteran journalist and seasoned climber Jon Krakauer on an expedition led by celebrated Everest guide Rob Hall. Despite the expertise o Learn More
USUAL: RM74.90

NOW: RM 74.90 (-0%)

MEMBER: RM 59.92 (-20%)

By Meyer
The Personal Finance Cookbook is the perfect book for everyone hoping to get a strong grip of their money situation once and for all. Learn More
USUAL: RM134.15

NOW: RM 134.15 (-0%)

MEMBER: RM 120.74 (-10%)

Out of stock

By Laura Nowlin
An intensely emotional and gripping companion novel to Laura Nowlin's USA Today and New York Times Bestselling novel If He Had Been With Me about the love that both breaks and heals us. Perfect for fans of Colleen Hoover and Jenny Han. If only I'd told her that I loved her years ago, then I wouldn't be here now. Finn has always loved Autumn. She's not just the girl next door or his mother's best friend's daughter, she is his everything. But she's not his girlfriend. That's Learn More
USUAL: RM57.95

NOW: RM 57.95 (-0%)

MEMBER: RM 46.36 (-20%)

By Tan Sue Lynn
Sue Lynn Tan’s highly acclaimed, bestselling Celestial Kingdom duology is expanded with this new compilation of stories from before, during, and after the events in Daughter of the Moon Goddess and Heart of the Sun Warrior, all from the perspectives of beloved characters. Return to the Immortal Realm, a world of gods, magic, and legendary creatures—and embark upon new adventures of valor, danger, and love. Tales from the Celestial Kingdom collects nine spellbinding stor Learn More
USUAL: RM95.95

NOW: RM 95.95 (-0%)

MEMBER: RM 76.76 (-20%)

By Kafka Asagiri
In Mersault, Dazai and Sigma are facing off against Dostoyevsky and the vampirised Chuya in a life-or-death battle of wits. During the battle, Sigma gets an inside look at the secret of Dostoyevsky’s Ability. Meanwhile, as the struggle over “One Order” continues at the airport, Atsushi battles the vampirised Akutagawa. As Atsushi remains confused about the right thing to do, the situation descends further into chaos elsewhere! Towards the end of the “One Order” s Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By  Olivie Blake
Six magicians were offered the opportunity of a lifetime. Five are now members of the Society. And two paths lie before them. In this thrilling next instalment, the secret society of Alexandrians is unmasked. Its newest recruits realize the institute is capable of raw, world-changing power. It’s also headed by a man with plans to change life as we know it – and these are already under way. But the cost of this knowledge is as high as the price of power, and each initiate Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 69.90 (-0%)

MEMBER: RM 62.91 (-10%)

By Vanessa Chan
Destined to become a modern-day classic, The Storm We Made is a dazzling saga about the horrors of war and the power of familial love, for fans of Pachinko, All the Light We Cannot See and Wandering Souls. Her decision changed history. Now her family must survive it. Destined to become a modern-day classic, The Storm We Made is a dazzling saga about the power of familial love in the face of the horrors of war, for fans of Pachinko and All the Light We Cannot See. 'I'll neve Learn More
USUAL: RM89.90

NOW: RM 89.90 (-0%)

MEMBER: RM 80.91 (-10%)

By Soichiro Yamamoto
‘The au~tumn skies~ are---’ Oh, hi, Nishikata here, practising the song for our music test. Oof... This song... We had to practise singing it in pairs, so today, I asked Takagi-san to meet at the back of the school... I know, I know—I didn’t realise it’d look like I was going to confess, okay?! I can’t believe I shot myself in the foot this time; usually, it’s Takagi-san who manoeuvres me into these awkward situations! Argh!! Learn More
USUAL: RM48.30

NOW: RM 48.30 (-0%)

MEMBER: RM 43.47 (-10%)

Out of stock

By Haemin Sunim
From renowned Zen Buddhist teacher Haemin Sunim, a guide to turning life's challenges into opportunities for self-discovery Have you ever felt like life has thrown you a curveball? Are you struggling to overcome unexpected challenges and setbacks? While loss, heartbreak, and loneliness are all part of the human experience, in this warm guide, internationally bestselling author Haemin Sunim shows us that these moments can actually be rare opportunities for self-discovery Learn More
USUAL: RM99.95

NOW: RM 84.90 (-15%)

MEMBER: RM 74.90 (-25%)

By Jesse Q. Sutanto
What should have been a family celebration of Chinese New Year descends into chaos when longtime foes crash the party in this hilariously entertaining novel by Jesse Q. Sutanto, bestselling author of Dial A for Aunties. After an ultra-romantic honeymoon across Europe, Meddy Chan and her husband Nathan have landed in Jakarta to spend Chinese New Year with her entire extended family. Chinese New Year, already the biggest celebration of the Lunar calendar, gets even more festiv Learn More
USUAL: RM64.95

NOW: RM 64.95 (-0%)

MEMBER: RM 51.96 (-20%)

By
ULTRAMAN BLAZAR 布莱泽奥特曼 JAP (E / C / M) The Global Guardian Force (GGF) was established in 1966 in response to the worldwide outbreak of kaiju attacks. As global warming continues to rise, a GGF special forces unit led by Gento Hiruma finds itself in a dangerous situation when its cleanup operation goes awry before an Ultraman appears. Gento is later transferred to lead SKaRD, short for the Special Kaiju Reaction Detachment, a newly formed covert team that utilizes Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By Taufan
Masa hari lahir Tommy, ayahnya hadiahkan monster comel dinamakan GogiMon. Tapi dia ni pandai tangkap lalat je. Haih... langsung tak boleh menandingi Woodymon, monster gagah bermuka bengis milik Si Besar. Tommy yang nak sangat kalahkan Si Besar mula melatih GogiMon untuk jadi kuat, tapi... GogiMon masih lagi lemah! Bila kawasan mereka digemparkan dengan kes seludup monster, tiba-tiba Tommy dapati GogiMon hilang! Oh, tidak! GogiMon kena culik ke?!! Karya dunia fantasi terkini Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Kaoru
Ji-won dipelawa menyertai penggambaran iklan sebagai model jemputan bersama abangnya, C-Daigon. Tanpa disangka dia menjadi sasaran pembenci yang berani membaling cat. C-Daigon datang menyelamatkan Ji-won, tetapi mimpi ngeri itu belum berakhir apabila Mia menyedari sebuah kenderaan mencurigakan mengekori Ji-won. Apakah motif orang itu dan apakah yang perlu mereka buat dalam situasi ini? Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

Out of stock

By
Kyuukyoku Shinka Shita Full Dive RPG ga Genjitsu Yori mo Kusoge Dattara 如果究极进化的完全沉浸RPG比现实还更像垃圾游戏的话 Ten years ago, at the peak of the VRMMO development industry, a game titled "Kiwame Quest" entered the scene with potential like no other. Boasting a colossal total of 10 sexdecillion branches of possible story scenarios, this game pursued ultimate realism, ranging from humanlike NPCs to the perfect replication of all senses and phy Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.31 (-10%)

By
Seijo no Maryoku wa Bannou desu 圣女魔力无所不能 Season 2 JAP/ENG (E / C) Sei, an office worker in her twenties, was suddenly summoned to another world as a "Saint". Taking advantage of her natural love of plants, she started working at a medicinal plant research institute. In addition, Sei's evaluation explodes when she activates a tremendously powerful purification magic in monster subjugation! Being officially recognized as a "saint", she gains people's respect Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.31 (-10%)

By
Seijo no Maryoku wa Bannou desu 圣女魔力无所不能 Season 1 + 2 JAP/ENG (E / C) 稍微有点工作狂的20几岁的职员•圣,在加班回家的一个夜里突然被光芒包围,被召唤到了异世界成了“圣女”。而且同时被召唤的还是两个人。王子却只搭理另一位女高中生,对圣完全无视。“既然如此那我也就随心所欲了哦?”于是圣跑出王宫,活用对植物的热爱,在药用植物研究所中作为 Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By
Dororo多罗罗 JAP/ENG (E / C / M) A samurai lord has bartered away his newborn son's organs to forty-eight demons in exchange for dominance on the battlefield. Yet, the abandoned infant survives thanks to a medicine man who equips him with primitive prosthetics—lethal ones with which the wronged son will use to hunt down the multitude of demons to reclaim his body one piece at a time, before confronting his father. On his journeys the young hero encounters an orphan wh Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By
Parasyte-The Maxim Shinichi Izumi seorang murid sekolah tinggi biasa yang tangan kanan terjangkit oleh parasit makhluk asing bergelar "Migi" ("kanan"). Migl ialah parasit pertama untuk menghasilkan hubungan simbiotik dengan hosnya, semasa dia dan Shinichi menjalin hubungan persahabatan begitu berat. Migi bukan satu-satu sahaja Parasit di muka bumi, namun, dan tatkala kes pembunuhan Parasit manusia mula tercetus, manusia berusaha membunuh Parasit. Shinichi dan Migi mendapat Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 53.91 (-10%)

By Dav Pilkey (Author , Illustrator)
P.U.! Dog Man got sprayed by a skunk! After being dunked in tomato juice, the stink is gone but the scarlet red color remains. Now exiled, this spunky superhero must struggle to save the citizens who shunned him! Will the ends justify the means for Petey, who's reluctantly pulled back into a life of crime in order to help Dog Man? And who will step forward when an all-new, never-before-seen villain unleashes an army of A.I. robots? The fun and creativity continue with Do Learn More
USUAL: RM57.90

NOW: RM 57.90 (-0%)

MEMBER: RM 52.11 (-10%)

By Pochi Kashiwa , Lain-lain
Kompilasi enam cerita seram yang buat korang merinding dan terharu pada masa sama! Hantu Tandas Hanako - Pochi KASHIWA Rumah Moyang Zashiki-Warashi - Keiko NOTOYAMA Suatu Hari Nanti - Itu Pasti! - Junko KAGARI Bayang-Bayang Beg Sekolah - Junko KAGARI Patung Meratap - Kirara HIMEKAWA Ikatan Tak Terlihat - Maki SUGAWA Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-0%)

By
*Diterbitkan khusus untuk murid-murid tahun 1, 2 dan 3 agar lebih efektif dalam menulis karangan *Contoh karangan disusun dan ditulis secara dwibahasa untuk membantu murid lebih memahami dan seterusnya mudah menulis karangan *Rangkuman pelbagai tajuk karangan menjadikan buku ini menarik untuk dijadikan panduan Learn More
USUAL: RM6.90

NOW: RM 6.90 (-0%)

MEMBER: RM 6.21 (-10%)

By Izzuddin Al Jitrawiy
Penulisan kali ini lebih menumpukan kisah, sejarah dan poin-poin penting berkenaan bangsa dan alam Melayu itu sendiri. Tidak terlalu ilmiah dan berat untuk dibaca kerana objektif karya kali ini adalah untuk memberikan pengetahuan di luar jangka para pembaca sekalian. Tidak banyak kisah, sejarah dan fakta menarik dihidangkan kepada kita semua sebagai orang Melayu. Banyak sisi negatif dan meragukan sahaja dihidangkan kepada kita semua sebagai orang Melayu. Banyak sisi negatif d Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

By Bonda Nor
Buku MALAM ni tentang apa? Tentang menyembuhkan luka. Tentang melepaskan rasa yang terkurung di jiwa dan menyesakkan dada. Tentang memulihkan semangat agar boleh terus beroleh kekuatan melalui ujian dan bersangka baik pada setiap ketentuan. Tentang melatih diri menjadi lebih matang dan lebih baik lagi! Menerusi MALAM, ada 15 bab yang selalu menjadi beban pada jiwa. Penulis mulakan setiap bab dengan 'POV AKU' untuk mewakili dan mengiakan setiap apa yang dirasai oleh pembaca. K Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Najla Adi
Naskhah Jiwa Ke Jiwa ini telah ditulis mewakili jiwa anak remaja masa kini. Buku ini bukan hanya untuk remaja itu sendiri, tetapi juga kepada ibu bapa agar dapat lebih memahami gelodak jiwa remaja sendiri. Perjalanan luahan rasa ini digarap dengan menggunakan gaya story telling. Gabungan bicara hati seorang aku terasa sangat dekat dijiwa. Banyak kisah-kisah yang berunsur nasihat agar remaja banyak menyedari hal-hal yang tidak patut dan patut dilaksanakan. Sebuah buku healing Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Faizah Ahmad
Naskhah buku FAHAMI AKU ini membawa pembaca untuk memahami jiwa penghidap depression dan juga untuk penghidap depression sendiri untuk memahami situasi dan kesakitan yang dialami. Penulis berkongsi kisah bagaimana perjuangan melawan penyakit ini bermula sehinggalah sembuh. Penulis berkongsi banyak tips penyembuhan untuk penghidap depresi. Bahkan banyak perkara dikongsi agar penghidap lebih memahami situasi yang dihadapi. Ini adalah penting kerana dapat menaikkan semangat dan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Normah Omar , Muhd Kamil Ibrahim
Mengisahkan pengalaman bagaimana penulis berdepan dengan pelbagai liku kehidupan sebelum mencapai kejayaan dalam bidang akademik dan kerjaya. Malah puncak kejayaan tertinggi dalam bidang akademik dan kerjaya membawa penulis bergelar Profesor Emeritus dan juga Profesor Perakaunan. Setiap liku dihadapi dengan tabah dengan bersandarkan doa dan pertolongan Allah, justeru setiap kesusahan, Allah berikan jalan penyelesaian. Penulis mencatatkannya supaya menjadi inspirasi kepada ge Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Zul Aimran Omar
The Warriors - Perang-perang 4 khalifah mengetangahkan siri peperangan selepas kewafatan Rasulullah SAW yang berlaku pada zaman 4 khulafa ar-Rasyidin iaitu Sayidina Abu Bakar RA, Sayidina Umar RA, Sayidina Uthman RA dan Sayidina Ali RA. Meskipun pasukan tentera Islam mengalami serba kekurangan dari aspek bilangan tentera dan kelengkapan perang dalam kebanyakan perang yang disertai, namun ia bukan satu alasan untuk mereka mudah menyerah kalah. Ikuti babak strategi tentera Isla Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Osman Deen
Cikgu baru masuk sekolah? Memang jadi makanan Ax dan kawan-kawanlah! Ax, Kaio dan Yosi, pelajar nakal sekolah yang cukup dikenali dan digeruni. Tidak ada sesiapa yang dapat menumpaskan Ax atau mempermainkannya di sekolah sehinggalah muncul Cikgu Monday, guru Sains baru. Dia disenangi semua dan lincah menumpaskan tiga sekawan itu. Makin membuak-buak Ax nak prank si cikgu! Tetapi apabila Yosi melihat Cikgu Monday melakukan sesuatu yang aneh, tidak seperti perawakannya yang dise Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.90 (-19%)

MEMBER: RM 17.90 (-19%)

By Ameera Aslam
The journey of reconnecting with our faith can feel like falling in love sometimes. Everything is sweet in the beginning and there is a high that boosts us to be the best version of ourselves. We chase after perfection in our solah, in our Quran recitation, and in our sadaqah – thinking it’s the only way for Allah to accept our deeds. Until the chase exhausts us and we find ourselves in a slump. Suddenly we find ourselves at this intersection between powering through Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By
Setelah berakhirnya di konflik di Planet Baraju, Boboiboy memulakan latihan bersama Tok Kasa di Plenat Quabaq bagi mempersiapkan dirinya untuk mengawal Kuasa Elemental Tahap Ketiga. Sementara itu, rakan - rakannya yang lain menerima jemputan untuk menghadiri persidangan Pertubuhan Planet - planet Bersatu yang berlangsung di Kota Terawangan, iaitu pusat pentadbiran Planet Gur'latan dan dihoskan oleh pemeritahnya iaitu Puteri Kira'na. Pada masa yang sama, Kaizo dan Fang menyesu Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 29.90 (-0%)

By Fakhri Fadzli
Kita sering merasakan apa yang kita miliki sekarang tidak cukup. Jika ditambah, ada sahaja perkara lain yang kita inginkan dan perlukan. Gajet baru, baju baru, gaji tinggi. Jika tidak dapat, kita sedih, kecewa dan murung. Jika dapat, kita gembira, namun kemudian … Kita akan mencari lagi dan lagi – yang lebih baru, yang lebih cantik, yang lebih hebat. Duit, masa dan tenaga yang dilaburkan semakin banyak, tetapi kita masih belum puas hati. Tanpa sedar, kita terperangkap dal Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

Out of stock

By Neelofa , Haris Ismail
Dunia ini sudah tua, dan ia pasti akan berakhir. Namun, bilakah dan bagaimanakah episod akhir dunia ini akan berlaku? Jika kita masih hidup, bagaimanakah kita akan menghadapinya? Adakah kita akan tergolong dalam golongan yang beriman atau sebaliknya? Buku ‘Timeline Akhir Zaman’ ini akan merungkaikan perjalanan dan cabaran setiap tanda-tanda besar menuju Hari Kiamat; bagaimana situasi genting dan mencabar untuk mempertahankan aqidah Islam dalam masa yang sama manusia berge Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

Out of stock

By Farid Al-Din Attar
Para Wali Allah tidak terkenal dengan kegagahan pada fizikal atau tubuh badan seperti ahli-ahli tinju dunia misalnya Mike Tyson atau Muhammad Ali ketika di zaman kegemilangan mereka. Tetapi para Wali Allah terkenal dengan kegagahan atau ketahanan pada hati mereka. Hati Wali-Wali Allah gagah dan tahan menanggung segala pukulan ribut taufan kerana kukuh akar tunjangnya. Segala musibah yang menggoncangkan hati orang awam tidak menjejaskan hati Wali-Wali Allah apabila ditimpa ke Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

By Nisah Haron
Apabila kita dilontar bermakna kita tiada kawalan terhadap sesuatu. Sebegitulah takdir melontar kita ke destinasi yang tidak kita ketahui. Lalu, kita berserah sepenuhnya kepada siapa? Sudah pasti kepada Tuhan! Walau di mana kita jatuh sekali pun, di situlah tempat kita memancarkan cahaya. Saat kita dilontar ke langit, kita berusaha menjadi bintang. Sekiranya dilontar pula ke bumi, harap-harapnya kita menjadi intan. Naskhah Dilontar ke Langit Menjadi Bintang ini meniupkan pe Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

Out of stock

By Muhd Kamil , Rakan-Rakan
Berbicara tentang rezeki, kebanyakan manusia hanya melihat dari sudut harta benda tanpa menyedari bahawa seluruh kehidupan itu sebenarnya adalah rezeki anugerah daripada Allah SWT. Ada rezeki yang berbentuk fizikal yang boleh dipegang dan dilihat seperti wang ringgit, dan ada rezeki yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar tetapi dapat dirasai dengan deria pancaindera seperti kesihatan, kepandaian dan peluang. Namun yang paling ajaibnya apabila rezeki muncul secara tidak di Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.00 (-20%)

By Dr. Muhammad Arif Musa
Perumpamaan juga dikenali sebagi amthal, telah didatangkan oleh Allah SWT dalam al-Quran sebagai kefahaman manusia terhadap sesuatu isu yang dibincangkan. Antara perumpamaan atau kiasan yang didatangkan menyentuh beberapa aspek kehidupan seperti akidah, syariat akhlak dan pemikiran. Menggunakan laras bahasa yang mempunyai nilai estetika, membuatkan setiap perumpamaan yang diterjemah, menghasilkan mesej penting untuk diteladani. Bahkan, memudahkan setiap manusia menghayati pa Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 20.70 (-10%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Fazrul Ismail
Takwa itu adalah satu aset yang amat penting untuk dunia dan juga akhirat. Setiap daripada kemenangan, kejayaan dan juga keselamatan, ditentukan oleh takwa. Jadi, takwa itu sangat mahal. Kalaulah di dunia ini banyak perkara yang perlu kita cari, maka takwa itu adalah pencarian yang harus diutamakan. Walaubagaimanapun, penting untuk kita tekankan bahawa ketakwaan itu adalah untuk semua orang dan bukannya ‘konsep khusus’ untuk orang-orang yang alim. Ia adalah salah! Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 17.10 (-10%)

MEMBER: RM 15.20 (-20%)

By Normaliza Mahadi
Takut tak bila baca isu-isu rumah tangga yang bertebaran di media sosial? Kes cerai, kes nafkah, kes curang, kes mentua vs menantu, kes gaduh. Banyak lagilah. Kes sampai naik mahkamah pun ada. Siapa sangka mereka jadi begitu padahal mereka dahulu saling mencintai dan pernah berjanji setia sehidup semati. Mereka pernah bahagia. Tapi sekarang apa yang terjadi? Berita-berita sebegini seolah-olah menggambarkan betapa perkahwinan itu adalah satu hubungan yang banyak masalah, yan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ibnu Ibrahim At-Tawari
Kesemua agama yang mempunyai aktiviti ritual adalah direka-reka dan diada-adakan oleh musuh-musuh Allah. Tujuan Tuhan mengutus pembawa-pembawa utusan-Nya (rasul-rasul-Nya) bukanlah untuk mewujudkan apa-apa agama tetapi mereka menyampaikan satu 'deen' atau satu 'cara hidup' yang direstui oleh Allah SWT. Tanggungjawab manusia ialah untuk merestui atau menerima ajaran-ajaran-Nya dengan mempercayai segala yang termaktub dalam Kitab-Nya tanpa mencampuradukkannya dengan mana-mana a Learn More
USUAL: RM42.90

NOW: RM 42.90 (-0%)

MEMBER: RM 34.32 (-20%)

Out of stock

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Pejuang tidak hanya memikirkan tentang dirinya (yang kesakitan dan kepedihan diperlaku oleh pihak yang memusuhinya) tetapi dia mendahulukan masa depan Islam yang diperjuangkan agar diterima oleh semua termasuk mereka yang memusuhinya pada hari ini. Lebih menarik dan hebat, para pejuang Islam tidak pernah memandang mereka yang memusuhinya itu sebagai musuh, sebaliknya senantiasa berdoa agar mereka menerima Islam dan perjuangannya pada suatu masa kelak. Justeru inilah matlamat Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

Out of stock

By Mohd Nadzri Kamsin
Empayar China telah melakar sejarah sebagai salah satu empayar agung yang wujud pada masa lampau dan kini terus hidup melalui fasa revolusi dan transformasi, sesuai dengan peredaran zaman. Banyak khazanah yang telah ditinggalkan baik dalam bentuk arkeologi mahupun pengajaran yang berguna untuk umat manusia. Buku ini menampilkan kisah perkembangan empayar China dari zaman penubuhan hingga ke zaman moden. Babak permulaan mengisahkan tentang bagaimana empayar ini terbentuk dan m Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

Out of stock

By Ustaz Ibnu Selamat
Solat merupakan kewajipan dalam kehidupan umat Ialm. Nabi Muhammad SAW diisrakkan ke langit untuk menerima perintah solat. Solatlah amalan pertama yang akan dihisab di akhirat kelak. Oleh yang demikian, marilah kita sama-sama memperbaiki kualiti solat kita. Namun begitu, tanpa kita sedari terdapat beberapa kesilapan yang kita lakukan ketika mengerjakan ibadah solat yang sangat dituntut ini. Semoga dengan terhasilnya buku ini dapat memberi sedikit panduan kepada kita agar ber Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Aisyahros
Seiring dengan maksud namanya, dia juga manusia biasa yang mengimpikan kebahagiaan. Fa-ro-ha. Gembira. Hidupnya sebagai seorang anak dan adik dibelenggu pelbagai emosi. Dialah yang sering mengalah dan acap kali perlu berkorban demi kesenangan orang lain gara-gara dirinya yang punya sifat kasihan yang tinggi dan sukar untuk mengatakan 'tidak'. Suaranya yang jarang didengari buatkan Fariha inginkan kehidupan di mana dia boleh membuat keputusannya sendiri. Aku dah jadi bai Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.10 (-10%)

Out of stock

By Syaznixon
"Ada beberapa hal dalam hidup yang kita perlu ungkapkan aksaranya tetapi takdir tak pernah menyebelahi kita berdua." Kata orang, cinta itu saling melengkapi. Itukah yang dimaksudkan bila Arjuna Nara, jejaka bisu dipertemukan dengan Embun, gadis buta? “Kalau awak ada dekat saya, awak kena ketuk dua kali macam ni. Okey?” – Embun Kemunculan Embun di teratak keluarga Arjuna Nara membuatkan jejaka itu tertanya-tanya, siapa Embun sebenarnya. Rasa ingin tahunya terhadap gad Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

Out of stock

By Syud
Dia tu macam... vignette. Keliling gelap, tengah-tengah sahaja yang jelas. Dan tiada garis jelas yang memisahkan antara keliling yang gelap dengan tengah yang terang itu. Macam mimpi. [i] Kata Najiha: “Aku nak kekalkan sikap aku yang hanya akan ingat benda gembira. “Eloklah tu. Ubah angin, ubah tempat. Hijrah itu satu benda yang elok.” Dia berhijrah untuk memulihkan hatinya yang sedikit calar. Calar yang tak ada kesan pun… kan? “Najiha.” Dia memperkenal Learn More
USUAL: RM36.00

NOW: RM 36.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.40 (-10%)

Out of stock

By Rose Harissa
Mikanadira, tidak pernah bermimpi akan memiliki seorang lelaki bergelar komando dalam hidupnya. Apatah lagi lelaki itu datang dari salah satu elemen di bawah naungan 21 GGK, Skuadron Uniform — 11 RGK. Kematian papanya akibat terbunuh dalam satu insiden pergaduhan membuat Mika membenci anggota-anggota pasukan beruniform. Tapi takdir menemukannya dengan Umar Alhaidhar dalam tiga pertemuan yang dia sendiri tidak sedari lelaki itu adalah orang yang sama. Orang kata cinta itu b Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

Out of stock

By Lily Haslina Nasir
Aku Mawar. Megat panggil aku Mawar Berduri. Kami bersahabat sejak sekian lama. Aku anggap dia teman tapi mesra. Sampai bila mahu bersahabat? Ramai yang bertanya. Aku malas mahu serabutkan kepala. Aku jawab, "Sampai bila-bila!" Saat berbual, kami bahasakan ‘aku’ dan ‘kau’ saja! Nampak bukan? Aku memang anggap dia sahabat dunia akhirat. Bukan tak pernah Megat memberi isyarat hatinya. Tetapi, entahlah. Aku pura-pura tidak faham. Aku belum bersedia untuk berfikir lebih ja Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

Out of stock

By
DISC 1 1 Mr. Vampire 僵尸先生 2 Mr. Vampire II 僵尸家族 3 Mr. Vampire III 灵幻先生 4 Mr. Vampire IV 僵尸叔叔 DISC 2 5 Vampire vs. Vampire 一眉道人 6 Mr. Vampire V : Magic Cop 驱魔警察 7 Mr. Vampire 1992 新僵尸先生 8 Encounter of the Spooky Kind 鬼打鬼 DISC 3 9 The Dead And The Deadly 人吓人 10 Hocus Pocus 人吓鬼 11 Encounter of the Spooky Kind II 鬼咬鬼 12 Spiritual Trinity 灵幻至尊 (人鬼神) DISC 4 13 Mad Mad Ghost Learn More
USUAL: RM89.90

NOW: RM 89.90 (-0%)

MEMBER: RM 80.91 (-10%)

By Chloe Gong
From #1 New York Times bestselling author Chloe Gong comes two captivating new novellas surrounding the events of Foul Lady Fortune and following a familiar cast of characters from the These Violent Delights Duet! In A Foul Thing, Roma and Juliette have established themselves as the heads of an underground weapons ring in Zhouzhuang, making a living the way they do best while remaining anonymous in their peaceful, quiet life. But when they hear about several Russian girls sh Learn More
USUAL: RM65.90

NOW: RM 65.90 (-0%)

MEMBER: RM 59.31 (-10%)

By Kafka Asagiri
Di Mersault, Dazai dengan Sigma dan Dostoyevsky dengan Chuuya yang telah bertukar menjadi puntianak, bertarung dalam satu perlawanan kepintaran mempertaruhkan hidup atau mati. Di tengah-tengah perlawanan, Sigma dapat melihat secara dekat tentang rahsia kuasa luar biasa Dostoyevsky. Pada masa sama, pertarungan merebut 'One Order' berlangsung di lapangan terbang dan Atsushi buat keputusan melawan Akutagawa yang telah menjadi puntianak. Atsushi terpinga-pinga antara tindakan Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-0%)

By Amir Muchtar , Seno Aditomo
Penampakan itu berbeza pada setiap orang. Bergantung kepada apa yang mereka dengar.' Seorang pengarah muda sebuah syarikat rasa terganggu dengan penampakan yang dialaminya. Dia cuba mencari jalan untuk hentikan gangguan dengan bantuan kekasihnya... Siapa sebenarnya lembaga perempuan yang asyik menghantui dirinya...?! Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.00 (-0%)

By
Jujutsu Kaisen 咒术回战 Season 2 JAP/ENG (E / C / M) 最强2人,回不去的青春。2017年12月,乙骨忧太解除了祈本里香的诅咒。追溯到2006年(春天),高专时代的五条悟与夏油杰。作为咒术师活跃着,所向披靡的2人,接受来自咒术界拥有不死术式的要•天元的委托。委托有两个,天元的的适合者——被选中成为“星浆体”的天内理子,对那个少女的“护卫”和“抹去”两 Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By Tony Robbins , Christopher Zook
Tony Robbins, who has coached more than fifty million people from 100 countries, is the world’s #1 life and business strategist. In this new book, he teams up with Christopher Zook, a renowned financial investor who draws from thirty years of experience to round out the trilogy of #1 New York Times bestselling financial books. Together they reveal how, for decades, trillions of dollars of smart money­ – think of large institutions, sovereign wealth funds, individuals wit Learn More
USUAL: RM114.90

NOW: RM 96.90 (-16%)

MEMBER: RM 86.50 (-25%)

By Yangsze Choo
Some people think foxes go around collecting qi, or life force, but nothing could be further than the truth. We are living creatures, just like you, only usually better looking . . . Manchuria, 1908: A young woman is found frozen in the snow. Her death is clouded by rumours of foxes, believed to lure people into peril by transforming into beautiful women and men. Bao, a detective with a reputation for sniffing out the truth, is hired to uncover the dead woman's ide Learn More
USUAL: RM89.90

NOW: RM 89.90 (-0%)

MEMBER: RM 71.92 (-20%)

By Gareth Brown
A debut novel full of magic, adventure, and romance, The Book of Doors opens up a thrilling world of contemporary fantasy for readers of The Midnight Library, The Invisible Life of Addie Larue, The Night Circus, and any modern story that mixes the wonder of the unknown with just a tinge of darkness. Cassie Andrews works in a New York City bookshop, shelving books, making coffee for customers, and living an unassuming, ordinary life. Until the day one of her favorite customer Learn More
USUAL: RM89.95

NOW: RM 89.95 (-0%)

MEMBER: RM 71.96 (-20%)

By
九尾狐传 第一季 Tale of the Nine Tailed Season 1 作为一只千岁九尾狐,白头大干山神李砚(李栋旭饰),为了让自己的初恋重生,自愿放弃了山神这种看起来权力不小的铁饭碗,跑去出入亡者理事局打工,在人世间降妖除魔;而他的初恋对象,在重生后变成了电视台《寻找都市传说》节目制作人南智雅(曹宝儿饰),日常工作是拿着一台摄像机,报道各类奇奇怪怪的 Learn More
USUAL: RM79.90

NOW: RM 71.91 (-10%)

MEMBER: RM 63.92 (-20%)

By Melni
“Kalau kau asyik fikir nak bahagiakan orang lain, siapa akan bahagiakan kau?” Sejak kecil, Adlina merasakan bahawa dia hanyalah pilihan kedua semua orang — termasuklah ibunya sendiri. Adlina sanggup berkorban apa saja agar suatu hari, ibu bangga dengan kewujudannya. Dunia Adlina runtuh apabila impian yang sudah lama disimpan, dibangkang ibunya. Lebih hancur tatkala dia cuba dijodohkan dengan seseorang yang dia benci. Adlina terus memendam rasa dan menjauhkan diri. Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.60 (-20%)

By Aimiey Rai
Hadirmu menyentuh kembali rasa yang pernah sirna. Sembuh daripada luka itu perlukan waktu. Namun, kesembuhan bukan bermakna luka tidak meninggalkan parut walaupun menemukan penawar yang tepat. Kepercayaan Nina terhadap cinta sejati hilang selepas satu tragedi hitam yang mengorbankan kekasihnya, Zayn. Sukar baginya menerima huluran cinta kerana hatinya sebati untuk Zayn. Tatkala, di lapangan terbang Birmingham, UK merubah segalanya. Pertemuan pandang pertama dengan seorang Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Syirahnees
There’s no limit time when it is about you. Cantik itu subjektif, namun mengapa manusia sering menghina paras rupa seseorang hanya kerana dia tidak cantik? Dicaci dan dihina kerana wajah umpama 'adat resam' di zaman sekarang. Untuk bertahan, kecekalan dan kesabaran yang menggunung itulah kuncinya. Dia, seorang gadis yang sering dibuli dan dipijak maruahnya hanya kerana punya paras rupa yang tidak cantik. Ada saja cacian yang dikenakan ke atas dirinya setiap kali mengorak Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Noor Suraya
“Ayah diserang strok, Dahlia! Ayah tiba-tiba jadi teringat padamu. Kamu tu cekal macam Opah Orkid!” puji ayah tiba-tiba. Padahal dulu, bukankah aku telah disuruh pergi? Bukankah selepas peristiwa menyayat hati itu, aku bagaikan sudah menjadi anak perempuan orang lain, ayah? Itulah asalnya kenapa Dahlia, pembantu kurator di Muzium Orang Asli Canberra pulang ke Malaysia. Dahlia sang archaeologist yang tidak tahu apa-apa tentang kebun teh, dan tidak ingin ambil tahu apa-ap Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

Out of stock

1-3822 of 3822

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top