0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' novel aku yang kau tinggalkan alina haizar 'Found 7856 Related Products
By Yuki Otake
With the addition of Mario and Ivan, the ‘two essential items’ needed for Tokyo Crusade to become a competitive team have been found… except these new members are just as problematic as Chihiro! Noda, Toriumi and Tamaki go out to celebrate the team’s success at making it into the finals of the Emperor’s Cup, only to run into Yusa – a former member of the Crusades! Noda recognises Yusa’s skills and wants him to return to play for the team, but Yusa is only intere Learn More
USUAL: RM32.70

NOW: RM 32.70 (-0%)

MEMBER: RM 29.43 (-10%)

By Aiman Banna
"Jangan dibina istana bahagia kau di atas sungai yang mengalirnya air mata aku. Ada sebab Tuhan cipta manusia ada satu hati, bukannya dua!" Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Pat Barker
Shorlisted for the Women's Prize for Fiction and the Costa Novel Award Booker-winning novelist Pat Barker imagines the untold story of the women at the heart of history's greatest epic 'Magnificent... You are in the hands of a writer at the height of her powers' Evening Standard 'Chilling, powerful, audacious... A searing twist on The Iliad. Amid the recent slew of rewritings of the great Greek myths and classics, Barker's stands out for its forcefulness of purpose and e Learn More
USUAL: RM54.95

NOW: RM 54.95 (-0%)

MEMBER: RM 49.46 (-10%)

By 村山早紀
2018本屋大賞TOP9 村山早紀最新作品 悠久的星野百貨公司, 今天也將開門並守護顧客的重要回憶, ──像是魔法般,即使時光推移依舊閃閃發光。 破碎的夢、再也見不到的人, 聽說都能在此相遇。 「懷抱著對那人的思念,終於喚來了奇蹟。」   勾起人們深藏在心底的夢想與思念,   一段宛如繁星般的溫暖故事。   「經過細心挑選, Learn More
USUAL: RM58.50

NOW: RM 44.00 (-25%)

MEMBER: RM 44.00 (-25%)

By Rin Ahmad
Delilah seorang playgirl, tak pernah serius dalam hubungan dan akan memutuskan hubungan dengan pasangannya sesuka hatinya. Pertemuan pertama Delilah dengan Ezaq ialah di sebuah hotel. Masing-masing dengan urusan sendiri, tapi cukup untuk meninggalkan kesan. Malangnya, Delilah sudah mempunyai kekasih. Ezaq tetap menjejak Delilah walaupun tahu dia sudah berpunya dengan alasan membayar baki upah kerana menolongnya semasa migrain tempoh hari. Namun, layanan Delilah sangat din Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Markus Zusak
THE EPIC BESTSELLING NEW NOVEL FROM THE AUTHOR OF THE BOOK THIEF `If The Book Thief was a novel that allowed Death to steal the show... [its] brilliantly illuminated follow-up is affirmatively full of life' Guardian A lost typewriter -- A dead dog -- The bones of the snake that killed it Matthew Dunbar, eldest of five brothers, is on a journey to find them all. Only then can he tell the astonishing story of his family, rocked by tragedy and a long-buried secret. He will Learn More
USUAL: RM54.50

NOW: RM 54.50 (-0%)

MEMBER: RM 49.05 (-10%)

By Nan Nan
Tak dapat kasih sayang ibu bapa sejak kecil serta sering didera secara mental dan fizikal menyebabkan hidup Vincent sentiasa dibayangi layanan kasar datuknya. Tingkahnya tak pernah betul kat mata orang tua tu. Lama-kelamaan, dendam dan amarahnya menebal hingga dia nekad tamatkan riwayat datuknya. Tapi... keesokan hari datuknya kembali seperti biasa! Apa dah jadi? Kenapa dia berlagak macam tak ada apa yang berlaku? Vincent bingung. Adakah dia perlu membunuh sekali lagi? Atau Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Adrian Low
Dunia menjadi semakin aneh dengan fenomena tidak dapat dijelaskan, fakta terbatas dan fiksyen yang menyimpang dari norma! Apabila tiada siapa mempercayai... apa dan bagaimana untuk membawa kita ke landasan yang betul apabila diselubungi spekulasi? Berbekal bukti yang sedikit, keajaiban dunia tetap dibongkar! Lihatlah dengan pandangan lebih jelas dan minda terbuka. Jangan sesekali lupa kebenaran di luar sana... Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Air Team
MAKHLUK ASING SEDANG MENGHAMPIRI, BERSIAP SEDIA PASUKAN X-VENTURE! Ahli Biro Siasatan Makhluk Asing, Remy ditugaskan untuk menghapuskan spesis serangga luar biasa yang mengancam dunia tiba di Gurun Atacama, Chile. Di sana, dia bertemu Juan yang sedang menjejaki bapanya. Pertemuan tidak diduga itu membawa mereka kepada musuh kosmik, Xantoleoz! Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By
Yeah! Jilid kedua Koleksi Gempak™ X Utopia™ dah muncul. Banyak lagi komik best yang bakal meruntun jiwa, penuh aksi, menyeramkan dan kelakar sengal. Dah ready ke belum? Yang penting korang kena baca komik ni penuh stail! Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ichigo Takano
Naho yang mula fikir dia tak mampu selamatkan Kakeru dapat tahu yang Suwa juga terima surat dari masa depan. Disebabkan tu, diorang bekerjasama bertindak mengikut surat masing-masing. Tapi lama-kelamaan, diorang tersedar sesuatu. Kandungan surat dan perkara di sekeliling yang sedang berlaku tak sering dan semakin berbeza. Mungkin ke masa depan dah berubah? Dapatkah Naho dan Suwa teruskan rancangan untuk selamatkan Kakeru? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Man Man
"Alamak! Boleh ke aku buat tugasan ni? Diri aku yang sekarang memang takkan buatlah benda-benda macam ni. Buat je? Cakap memanglah senang. Cuba buat sekali!" • • • Gibran memang susah hendak senyum apalagi bertegur sapa dan tiada siapa berani mendekatinya. Lienna pula hobinya 24 jam buat tahi mata saja... TIDUR! Demi satu tugasan, Gibran aka Prince terpaksa 'uruskan' Lienna. Berjayakah lelaki muka ketat ini jalankan misinya? Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Rehan Makhtar
Kerana dia seorang anak yang menurut kata, setiap apa yang ayah dan mama pinta, dia tunaikan. Termasuklah Haikal. Dia mencuba tapi kenapa Haikal pandang segalanya sia-sia? Haikal runtuhkan segala yang dibina dalam sekelip mata. Hingga Nel ada. Nel adalah lelaki misteri. Sukarnya untuk dia rungkaikan apa yang ada dalam kepala lelaki itu. Nel yang begitu pandai berhujah. Penuh dengan prinsip hidup sendiri. Kerana itu, Edian mula hargai hati dan perasaan sendiri. “Apa Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Jessica Brody
“I fell hard for this story of love, loss, friendship, and bad airport food. I loved it!” —Morgan Matson, New York Times bestselling author of The Unexpected Everything Over the course of one chaotic night stranded at the Denver airport, Ryn confronts her shattered past thanks to the charm of romance, the uniqueness of strangers, and the magic of ordinary places in this “laugh-out-loud funny, deeply stirring” (Julie Buxbaum, New York Times bestselling author of Tel Learn More
USUAL: RM61.90

NOW: RM 61.90 (-0%)

MEMBER: RM 55.71 (-10%)

By Smith Jim
THE SUNDAY TIMES BESTSELLER. The new pulse-pounding and unputdownable thriller from the author of the number one bestseller THE COUPLE NEXT DOOR, and A STRANGER IN THE HOUSE. 'Tense. Unpredictable. Unputdownable. Shari Lapena's novels are domestic noir at its finest' Simon Kernick ********** We can't choose the strangers we meet. As the guests arrive at beautiful, remote Mitchell's Inn, they're all looking forward to a relaxing weekend deep in the forest, miles from anyw Learn More
USUAL: RM42.50

NOW: RM 42.50 (-0%)

MEMBER: RM 34.00 (-20%)

By
*Diterbitkan khas untuk murid-murid tahun 1, 2 dan 3 *Membimbing murid-murid menguasai tatabahasa dengan baik *Menyediakan nota dengan terjemahan bahasa Cina bagi menerangkan penggunaan tatabahasa yang betul *Menyediakan pelbagai bentuk latihan untuk meningkatkan penguasaan tatabahasa murid *Jawapan yang lengkap sebagai rujukan disediakan Learn More
USUAL: RM13.90

NOW: RM 13.90 (-0%)

MEMBER: RM 12.51 (-10%)

By Helen Hoang
From the critically acclaimed author of The Kiss Quotient comes a romantic novel about love that crosses international borders and all boundaries of the heart... Khai Diep has no feelings. Well, he feels irritation when people move his things or contentment when ledgers balance down to the penny, but not big, important emotions--like grief. And love. He thinks he's defective. His family knows better--that his autism means he just processes emotions differently. When he steadf Learn More
USUAL: RM47.00

NOW: RM 47.00 (-0%)

MEMBER: RM 37.60 (-20%)

By
*Diterbitkan khas untuk murid-murid tahun 1, 2 dan 3 *Membimbing murid-murid menguasai tatabahasa dengan baik *Menyediakan nota dengan terjemahan bahasa Cina bagi menerangkan penggunaan tatabahasa yang betul *Menyediakan pelbagai bentuk latihan untuk meningkatkan penguasaan tatabahasa murid *Jawapan yang lengkap sebagai rujukan disediakan Learn More
USUAL: RM13.90

NOW: RM 13.90 (-0%)

MEMBER: RM 12.51 (-10%)

By
*Buku ini terbahagi kepada empat komponen, iaitu Jom Latih!, Jom Praktis!, Jom Aplikasi! dan Jom Hubungkan! *Buku ini membimbing murid membina ayat secara langkah demi langkah menggunakan kaedah yang mudah *Nota yang ringkas, tema yang menarik dan kombinasi yang mudah dimuatkan dalam buku ini bagi meningkatkan minat murid membina ayat Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By Victoria Aveyard
Return once more to the deadly and dazzling world of Red Queen in Broken Throne, a beautifully designed, must-have companion to the chart-topping series from #1 New York Times bestselling author Victoria Aveyard. The perfect addition to the #1 New York Times bestselling Red Queen series, this gorgeously designed package features three brand-new novellas, two previously published novellas, Steel Scars and Queen Song, and never-before-seen maps, flags, bonus scenes, journal en Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 31.92 (-20%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

By
*Ditulis berdasarkan format UPSR yang terkini *Dibahagikan kepada tiga bahagian, iaitu Memindahkan Maklumat, Menulis Ulasan dan Menulis Karangan *Setiap model disertai rangka dan kosa kata bagi membantu murid-murid menguasai teknik menulis karangan dan seterusnya menghasilkan karangan yang baik Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 23.90 (-0%)

MEMBER: RM 19.00 (-21%)

By Dr.Farhan Hadi , Fatimah Syarha
Fatimah Syarha, Dr. Farhan Hadi Macam mana nak jatuh cinta dengan Al-Quran? Biar seronoknya tu lebih manis daripada saat bercuti di luar negara. Seperti mana Al-Quran yang dinanti-nantikan turunnya oleh generasi awal, 'live' penuh pengalaman, dinikmati dan segera diamalkan. Sama-samalah kita mencipta 'saat lazat' seisi keluarga bersama Al-Quran tidak kiralah samada kita seorang pelajar, pekerja, doktor, anak, ibubapa, suri ummah, raja atau siapa sahaja. Ciptakannya dengan m Learn More
USUAL: RM43.00

NOW: RM 43.00 (-0%)

MEMBER: RM 38.70 (-10%)

By Hana Hanifah
" Kenalkah engkau denganku? Aku adalah temanmu, yang membangunkan lelap tidurmu, menggangu waktu malammu, mengasingkan dirimu dari keramaian, menghiasi lisanmu, kau tangiskan keagunganku, kau berikan kasih sayangmu, dan kau limpahkan segenap cintamu. Aku adalah Al-Quran yang selama ini bersamamu. Kini izinkan aku untuk kembali bersamamu, melepas kesepianmu, dan menunjukkanmu ke dalam syurga-Nya." Tatap kembali hati kita. Sudahkah ia mengenal Al-Quran yang menjadi fitrah Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Syaikh Jalal Muhammad Syafi'i
Gerakan solat memiliki keistimewaan yang setanding dengan prinsip-prinsip senaman yang betul. Ia berfungsi menjaga struktur tubuh agar kekal dalam bentuk ideal dan melindungi sekali gus mengubati penyakit atau gangguan yang biasa menimpa manusia. Allah SWT adalah pencipta manusia. Dia Maha Mengetahui penyakit atau gangguan apa yang lazim dialami manusia. Dia Maha Mengetahui gerakan-gerakan tubuh yang boleh dilakukan dalam aktiviti seharian manusia, termasuk penyakit-peny Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dato' Ismail kamus Muhammad Shauqi Shabudin
Untuk pengetahuan para pembaca, buku Panduan Khusyuk dalam Solat ini menceritakan serba sedikit berkenaan khusyuk ketika sedang bersolat. Di samping itu, buku ini juga memberi pendedahan serta panduan kepada para pembaca untuk memperoleh khusyuk dalam solat. Semoga buku ini dapat memandu para pembaca untuk terus meningkatkan khusyuk dalam ibadah, seterusnya melahirkan solat yang sempurna, berkualiti dan diterima oleh Allah swt Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By |DR. Azrul Azlan Muhammad Faris Izzuddin
Kisah Nabi Yusuf a.s merupakan antara kisah terbaik disebabkan oleh banyak faktor dari segi pengisahan dan isi kandungannya. Kisah agung ini memaparkan gambaran sifat sabar seorang hamba yang menghadapi ujian yang sangat berat daripada ujian dibuang oleh adik-beradik sendiri, dilemparkan fitnah melakukan perbuatan keji, dimasukkan ke dalam penjara serta pelbagai perkara lagi. Learn More
USUAL: RM39.00

NOW: RM 39.00 (-0%)

MEMBER: RM 35.10 (-10%)

By Dr.Mohd Nidzam
Ensiklopedia (atau ensaiklopedia) berasal dari bahasa Greek “egkyklios paideia” yang bermaksud sebuah lingkaran (a circle of instruction) yang lengkap. Soal Jawab Agama adalah satu kaedah mendapatkan ilmu pengetahuan yang pelbagai dalam hal ehwal agama secara pantas (fast track). Pengajian atau pembacaan tidak semestinya melalui penelitian hierarki ilmu step-by-step dari awal tetapi boleh sahaja ditanya serta mendapat jawapan spontan di mana-mana bahagian ilmu. KEISTIME Learn More
USUAL: RM69.00

NOW: RM 69.00 (-0%)

MEMBER: RM 62.10 (-10%)

By Roza Roslan , Muhd Kamil Ibrahim
Sungguh ... Meniti Masa Berbaki ibarat berhenti sejenak di simpang empat, menanti lampu merah bertukar hijau dan diteruskan perjalanan ke destinasi. Jarang benar kita terpaksa menunggu dua kali di persimpangan yang sama pada detik yang sama kecuali trafik begitu sibuk sekali. Barangkali perjalanan ini merupakan perjalanan terakhir. Ia terhenti apabila tiba satu detik, denyut nadi terhenti dan kita dikapankan untuk berhijrah menuju alam kubur. Kemudian kita dibangkitkan, mengh Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By
*Ditulis berdasarkan format UPSR yang terkini *Unsur Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) turut diterapkan dalam soalan *Siri ini dapat membantu murid-murid menghadapi peperiksaan dengan lebih yakin Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By HOLLY JACKSON
Dark, dangerous and intricately plotted - my heart literally pounded. I haven't been this addicted to anything since Serial. Holly Jackson is the next big thing, I promise' - Laura Steven, author of The Exact Opposite of Okay A debut YA crime thriller as addictive as Serial as compelling as Riverdale and as page-turning as One of Us Is Lying The case is closed. Five years ago, schoolgirl Andie Bell was murdered by Sal Singh. The police know he did it. Everyone in town knows Learn More
USUAL: RM46.90

NOW: RM 46.90 (-0%)

MEMBER: RM 42.21 (-10%)

By SARAH CROSSAN
The astonishing new novel from the incomparable, multi-award-winning, and Laureate na nOg, Sarah Crossan. I am not who I say I am, and Marla isn't who she thinks she is. I am a girl trying to forget. She is a woman trying to remember. Allison is in danger at home. Her stepmother has run away and her father is getting worse. So she runs away too and with no where to live finds herself hiding out, miles from home, in an elderly woman's shed. But this woman, Marla, has dementia Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By SARAH CROSSAN
Sometimes I want to tear off my clothes And show them I'm the same Underneath - Maybe better. Life is lonely for Kasienka. She misses her old home in Poland, her mother's heart is breaking, and at her new English school friends are scarce. But when someone new swims into her life, Kasienka learns that there is more than one way to stay afloat. This stunning novel from multi-award-winning author Sarah Crossan explores how to pick up the pieces when everything you kn Learn More
USUAL: RM46.90

NOW: RM 46.90 (-0%)

MEMBER: RM 42.21 (-10%)

By Inteam Publishing
“Setiap manusia menjadi musuh kepada perkara yang tidak diketahuinya” Atas perinsip ini, Inteam Publishing menerbitkan buku ringkas ini untuk membantu muslimin dan muslimat dalam mendapatkan panduan asas dalam beberapa amalan harian seperti yang dicontohkan Baginda Nabi S.A.W. 100 Amalan Doa & Zikir Rasulullah s.a.w adalah kompilasi amalan Nabi Muhammad dalam kehidupan harian Baginda.Dipetik dari hadith-hadith yang terkandung dalam kitab Al-Azkar -keagungan Zikir & Doa Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Sally Rooney
THE NUMBER ONE SUNDAY TIMES BESTSELLER WINNER OF THE COSTA NOVEL AWARD 2018 WINNER OF THE AN POST IRISH BOOK AWARDS NOVEL OF THE YEAR WINNER OF NOVEL OF THE YEAR AND BOOK OF THE YEAR AT THE BRITISH BOOK AWARDS WINNER OF THE SPECSAVERS NATIONAL BOOK AWARDS INTERNATIONAL AUTHOR OF THE YEAR SHORTLISTED FOR THE IRISH NOVEL OF THE YEAR AWARD 2019 SHORTLISTED FOR THE RSL ENCORE PRIZE 2019 LONGLISTED FOR THE MAN BOOKER PRIZE 2018 LONGLISTED FOR THE WOMEN'S PRIZE FOR FICTION 2019 LO Learn More
USUAL: RM52.50

NOW: RM 52.50 (-0%)

MEMBER: RM 47.25 (-10%)

By Rinsya Chansiani
Aku, Abeer. Kata aje anak dara tua, tak kisah dah. Mak beria nak carikan aku jodoh. Kiranya kena kahwin tahun ini juga. Tapi, "dia" muncul dalam hidupku dengan tiba-tiba! Dia, lelaki yang mengagungkan budaya hedonisme. Rambutnya terpacak berwarna perang, pakaian berjenama mahal, kereta sentiasa bertukar-tukar, dan katanya... "I Jason!" Jason? Aku rasa nak gelak berguling-guling. Pertemuan kali pertama kami adalah tragedi. Dia yang angkuh membuatkan aku jadi hilang sa Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 23.20 (-20%)

MEMBER: RM 23.20 (-20%)

By
*Ditulis berdasarkan format UPSR yang terkini *Unsur Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) turut diterapkan dalam soalan *Siri ini dapat membantu murid-murid menghadapi peperiksaan dengan lebih yakin Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
*Ditulis berdasarkan format UPSR yang terkini *Unsur Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) turut diterapkan dalam soalan *Siri ini dapat membantu murid-murid menghadapi peperiksaan dengan lebih yakin Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
*Ditulis berdasarkan format UPSR yang terkini *Unsur Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) turut diterapkan dalam soalan *Siri ini dapat membantu murid-murid menghadapi peperiksaan dengan lebih yakin Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
*Ditulis berdasarkan format UPSR yang terkini *Unsur Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) turut diterapkan dalam soalan *Siri ini dapat membantu murid-murid menghadapi peperiksaan dengan lebih yakin Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By
*Ditulis berdasarkan format UPSR yang terkini *Unsur Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT) turut diterapkan dalam soalan *Siri ini dapat membantu murid-murid menghadapi peperiksaan dengan lebih yakin Learn More
USUAL: RM3.90

NOW: RM 3.90 (-0%)

MEMBER: RM 3.51 (-10%)

By Peakpoondum Studio
Garin dan Run telah bersepakat untuk menentang homunculus yang ganas. Saksikan kehebatan ilmu sains serta ilmu sihir dalam penyelesaian kes kali ini. Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Azura Ramli
Ajari Aku Erti Hidup, sebuah coretan yang benar-benar memujuk hati dan membuat kita lebih bersemangat dan kuat dalam menempuh perjalanan hidup ini. Mengimbas kembali peristiwa yang pernah berlaku sama seperti apa yang dicoret di sini. Membaca karya ini seperti mendengar seseorang sedang memberi nasihat dan bercakap dengan diri sendiri. Dalam hidup ini, ada banyak yang kita hendak, namun bukan semua yang kita perlu dan berhak. Yang meresahkan, ada hal-hal yang tidak perl Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Ibnu Rijal
"Buku Segelas ‘Asir di Muara Nil merupakan sebuah catatan perjalanan seorang penulis muda di bumi Mesir. Catatan perjalanan ini disampaikan kepada pembaca seolah-olah penulis sedang menulis di diarinya. Pembaca akan dibawa kembara bersama penulis menelusuri kota-kota lama dan baru di Mesir dan segala pahit manis perjalanan tersebut. Bab-bab di dalam buku ini disusun plot demi plot, maka pembaca akan merasakan sebuah pengalaman kembara bersama sambil ditemani rakan kemba Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Pena Kayu
Kibaran kain hitamnya sangat jelas. Sorotan mata hijau zamrudnya tajam. 12 tahun Khadijah menunggu Fahri. Apabila takdir menemukan mereka semula, hanya untuk membawa perkhabaran duka. Fahri telah dimiliki dan Khadijah berdepan cabaran. Cabaran yang bukan daripada tunang Fahri, tetapi kawan baik Fahri, Hafez. "Saya tak marah kalau awak nak suka Fahri, tapi tolong, suka awak tu biar berpada-pada. Fahri dan Ariana nak berkahwin tak lama lagi. You get what I mean?" - HAFEZ Khad Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Siti Khadijah
KAU TAK SEHARUSNYA HIDUP! Ungkapan itu tidak akan dilupakan oleh SYADI ARSYAD buat seumur hidupnya. Diserang, diugut dan dipukul oleh lelaki misteri membuatkan ketenangan hidup Syadi sebagai insan seni, terganggu. Tanpa alasan yang pasti, nyawanya diancam bahaya. Syadi ketakutan. Lantas, keputusan dibuat. Syadi harus diawasi setiap saat dan setiap waktu. Cadangan untuk mengupah seorang pengawal peribadi diterima oleh Syadi tetapi bersyarat. “Aku cuma nak perempuan ni jadi Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Gee Azeez
“Kau nak apa sebenarnya ni, kambing?”- JAI “Kenapa kau bersusah payah nak berjoging bagai? Kau kena terima takdir yang kau tu gemuk macam anak gajah.”- HO Hangin satu badan Jai, bila Ho@Haider Omar mengeluarkan kata-kata itu. Mulut Ho memang mulut naga, sentiasa berapi. Jai-Ho, mereka ni memang terkena genetik suka bergaduh. Pantang berjumpa, pasti perang dingin meletus. Apa yang dilakukan oleh Jai, semuanya tidak kena di mata Ho. Jai pula pasti akan membalas setia Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Annis Rizani
Sukar menerima hakikat bahawa dirinya menjadi mangsa kerakusan lelaki, Nur Zara membawa diri ke Rumah Raudhah. Impian cinta alam persekolahan tidak kesampaian apabila Hanafi mengundur diri. Separuh nyawanya terasa melayang. Dia sedar, dirinya tak mungkin menjadi wanita sempurna. Rasa aneh, tapi bahagia yang menderu bagaikan angin lalu yang mendamaikan menyapa hati Zara tatkala membaca nota-nota yang ditinggalkan di keretanya. Namun, perasaan itu seboleh mungkin cuba diabaik Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 20.80 (-20%)

MEMBER: RM 20.80 (-20%)

By Wannie Nordin
“Terima kasih, doc. Awak dah selamatkan nyawa saya. Maafkan saya sebab dah menyusahkan…” - TIA IZZARA “Tak apa, Tia… awak tak menyusahkan saya pun. Yang penting awak selamat. Dan kalau boleh lepas ni janganlah awak buat kerja bodoh dan gila macam ni lagi. Hidup kita ni hanya sekali, jadi kena fikir berkali-kali sebelum buat benda tak berfaedah.” – ILHAM QAIS Siapa menduga Ilham Qais yang selama ini dingin dan sejuk beku boleh berubah apabila mengenali gadis li Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Marini Mat Zain
Ada orang dilimpah kasih yang melimpah ruah. Mana-mana pergi mendapat kasih dan manja. Tidak putus rasanya cinta di dada. Hingga terkadang sukar membuat pilihan. Betapa ramai lelaki mahu mencurah cinta. Itulah Melissa. “Aku tak faham seperkara mengenai lelaki. Aku rasakan aku cukup khatam dengan fiil dia. Tapi semakin aku kenal dia, rupa-rupanya masih banyak pula aku rasa keciciran. Takkanlah sukatan pelajaran berkenaan dirinya kian bertambah?” - MELISSA Ada pula yang Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Crystal Anabella
Penumbuk, penendang dan muka beku. Itu ‘hadiah’ biasa Ice Queen a.k.a Erin Malaika untuk kawan baiknya. Senyum meleret, kenyit mata dan flying kiss. Itu simptom Mr. Sexy a.k.a Noah Aiden ketika berhadapan kesayangannya. Balas dendam - matlamat hidup Erin. Memiliki Erin - impian hidup Noah. Ketika dua insan berbeza personaliti itu menjalin hubungan bertahun-tahun lamanya, pelbagai masalah timbul. “Kalau rambut saya panjang macam Rapunzel, leher awak dulu saya jerut. Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Ateen Khalid
Bukan mudah untuk Hana Aralyn penuhi permintaan ayahnya. Misinya mencari dan mendekati lelaki bernama Hadif Akashah sememangnya perlukan kesabaran yang tinggi. Perangai lelaki itu boleh buat dia pening. Namun, putus asa tidak sama sekali. Biar Hadif pening dengan perangainya pulak. “Macam mana saya tau rumah awak, saya tak boleh bagitau. Tapi, yang saya boleh cakap awak akan tatap muka ni mulai hari ini. Okey?” – Hana Aralyn Kemunculan Aralyn benar-benar telah porak-p Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Dato'Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah
Setiap manusia mempunyai keistimewaan yang Allah ciptakan dalam diri. Namun, ada halangan-halangan yang membuatkan kita tidak menjumpai potensi dan keupayaan yang sebenar. Antaranya ialah gangguan dan godaan daripada syaitan yang tidak pernah cuti untuk menghasut manusia ke arah keburukan. Naskhah ini merupakan soal jawab mengenai permasalahan-permasalahan yang berlaku kepada diri, keluarga dan masyarakat. Penulis mengajak kita untuk tidak terlalu memikirkan masalah, tetapi Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Khairul Hakimin Muhammad
Menarik tentang buku ini: 1. Ditulis dan dihasilkan oleh seorang penulis yang mempunyai ramai follower. 2. Penggunaan bahasa yang santai dan tidak formal. 3. Resipi-resipi yang dipaparkan merupakan resipi yang dimuat naik di akaun Facebook beliau dan mendapat share paling tinggi. 4. Terbahagi kepada dua resipi iaitu lauk-pauk dan kuih-muih. 5. Penulis bestseller buku resipi paling agung. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr. Go
Kejadian yang menyeramkan serta mendebarkan hati telah berlaku! Namun, misteri kejadian-kejadian tersebut masih tidak dapat dirungkai oleh pasukan pemburu hantu. Para pembaca pasti turut berasa gementar, bukan? • Pasukan Pemburu Hantu • Hantu Berbola Mata • Siapa Dia? • Bunyi Di Atas Bumbung Bangunan • Barang yang Hilang • Lif • Tolong Selamatkan Saya • Rahsia Di Pusat Swabelajar • Bas Hantu • Kes Terakhir Pasukan Pemburu Hant Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Black Ink Team
KEADAAN TIDAK SEPERTI YANG DISANGKA! Kosi menyiasat kematian beberapa kerbau dan badak air di Afrika sebelum dia tiba-tiba hilang! Jake dan yang lain segera mencarinya. Tanpa disangka mereka bertembung suatu keadaan yang kejam. Amukan haiwan memburukkan keadaan menyebabkan mereka terperangkap dalam 'keganasan'. Bolehkah ahli X-VENTURE bertahan dalam krisis ini? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Clay
PERTEMBUNGAN API NAGA DAN KEMANUSIAAN Pengembaraan trio pemburu naga diteruskan bersama 3 Naga dengan kapal yang dirampas. Rupa-rupanya mereka ditemani penumpang rahsia. Namun belum sempat mangetahui identitinya kapal mereka dipukul ombak ganas tanpa belas kasihan! Apakah tindakan wira-wira ini untuk menghadapi bencana tidak diduga? Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Xanseviera
"Sabar itu separuh daripada iman." Tapi... ia bukan semudah yang disangka. Apabila berhadapan dengan si panas baran, si hidung tinggi, si panjang tangan... kesabaran kita diuji. Dengan senyuman. Zulaikha terus melangkah dan hadapinya walaupun dia tahu dirinya bukanlah sempurna. keluarga dan kawan-kawan sentiasa di sisi memberi sokongan, namun dalam hati hanya Tuhan yang tahu Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Jaswal Balli Kaur
Full of warmth and laugh-out-loud funny, the new novel from the author of Erotic Stories for Punjabi Widows British-born Punjabi sisters Rajni, Jezmeen and Shirina have never been close but when their mother died, she had only one request: that they take a pilgrimage across India to carry out her final rites. While an extended family holiday is the last thing they want, each sister has her own reasons to run away from her life. Rajni is the archetypal know-it-all eldest Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 69.90 (-0%)

MEMBER: RM 62.91 (-10%)

By Amarilis Rahim
NAMAKU Rapunzell. Aku ni anak bongsu kepada Mak Dara Gengster aka Pengerusi Ahli Persatuan Mulut-Mulut Puaka Kampung Batu Laut. Tapi orang-orang kampung panggil aku ‘Ratu Pikatline’ dan ada juga yang panggil aku Ratu Sengal. Tapi sebenarnya aku bukanlah sengal sangat, Mak Dara lagi sengal! Sejak kecil, aku dibesarkan dengan cerita dongeng Rapunzel. Ya, mak aku fanatik dengan cerita Si Rapunzel. Hari-hari, mulutnya duk habaq kat aku... “Kalaulah ada pangeran yang muda Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Julia Ayu
MULA-MULA Mr. Red block kereta Elena sampai Elena viral satu Malaysia. “Saya parking tak sampai lima minit. Takkan cik tak boleh tunggu sekejap?” Kali ke dua jumpa mamat tu, di syarikat kak long. Okey, ini salah Elena sebab dia pergi ambush pejabat kak long dan serang Emir Redza aka Mr. Red. “Semalam you tanya manners I, Sekarang I tanya you, mana manners you? Terjah ofis orang sesuka hati.” Kali ketiga jumpa.. Elena ‘dipaksa’ naik BMW yang dia pernah sumpah s Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

1-7856 of 7856

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top