Popular
0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' silat cekak 'Found 17 Related Products
By Russell Lee
A faimily down on their luck takes a holiday in Kuantan. An unexpected series of events turn their world upside down. THE SILAT PRINCESS, a benevolent being, intervenes to help. But the warrior goddes has epic battles of her own to fight. Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 16.92 (-15%)

MEMBER: RM 14.93 (-25%)

By Rafiuddin Rohani
Wafa, pewaris Silat Petala Sakti. Memiliki kelebihan bertarung dengan hanya melintaskannya di dalam fikiran. Terkandas di dalam dunia berbeza tanpa mengetahui cara untuk kembali. Rizal, pewaris Silat Petala Sakti. Memiliki cita-cita menguasai takhta penguasaan dua dunia. Mempertaruhkan nyawa manusia untuk menjadi raja di alam yang berbeza. Wafa dan Rizal, telah disatukan. Kini bertarung melunas dendam … Apakah kesudahannya? Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Nita Yusof
Pasukan Silat dan Aikido Sekolah Sri Aminah telah terpilih untuk membuat persembahan pada acara Kejohanan Sukan Negeri Perak. Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Maria Kajiwa
Kerana janji hati nuraninya mati… Ustaz Muiz, seorang guru agama berhasrat untuk mendirikan sebuah madrasah di kampungnya sebagai pusat mengajar ilmu agama yang lebih tersusun. Dia mendapat sokongan daripada isteri, kawan dan penduduk kampung tetapi ditentang oleh Sahir Zub-yan dan konco-konconya. “Kita akan buat apa sahaja asalkan rancangannya gagal.” – Sahir Zub-yan Sahir Zub-yan, seorang ahli sihir Kaum Kan. Dia tinggal di Gunung Dayan dalam daerah Hasam Hura Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Syuhada , Aisyah , Era
Nasihat Nabi Kita adalah himpunan hadis-hadis Rasulullah SAW dan disertakan dengan cerita yang menarik dan penuh manfaat sebagai rujukan kepada kawan-kawan! Pelajari cara Rasulullah SAW menjaga silaturahim. Cara Rasulullah SAW bekerja dan beribadah. Serta pelbagai lagi sunah Rasulullah SAW. Selamat membaca. Semoga kita tergolong dalam kalangan umat yang mencintai dan dicintai Rasulullah SAW. Selamat membaca. Semoga kita tergolong dalam kalangan umat yang mencintai dan cinta Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Hani Fazuha
"Bagi Maisarah, cinta pertamanya adalah Airel dan kawan sehidup sematinya adalah Irfan. Dia tak boleh buang Irfan hanya kerana Airel tak suka. Tapi apabila kisah keluarganya memaksa dia dan Airel berpisah, Irfan datang bersama lamaran. Tak disangka rupanya selama ini Irfan mencintainya. “Kau pergilah masuk bilik dulu, aku nak siapkan kemas kat dapur ni.” Tangannya yang digenggam Irfan ditarik. Mata Maisarah mengecil memandang si suami. “Eh! mana tahu bilik yang mana sat Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By SYAFIQ NASRI PUBLICATION
Pertama: Seorang MUALLAF yang berkongsi cerita mengenai kesusahan hidupnya mencari hidayah Allah SWT. Kedua: Seorang pemuda yang menceritakan mengenai perbuatan khurafat yang berlaku dalam keluarganya sendiri. Menghancurkan silaturrahim keluarga yang terjalin dan merosakkan hubungan baik sesama sendiri. Penulis mengambil langkah untuk mengolah jalan cerita dan diselitkan dengan plot yang dicipta sendiri, penuh dengan sindiran dan pengajaran kepada pembaca. Menurut penulis, be Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Mejar(B) Mohammad Oayyum
Pengampunan tanpa syarat tokoh reformasi ini telah menimbulkan satu fenomena yang tidak pernah di jangka. Dari penjara ke istana telah menyaksikan kuasa rakyat yang telah membuktikan "kebenaran mengatasi kebatilan". Bak kata jeneral Sudirman "jika ingin menang, kena kuat. Jika ingin kuat, kena bersatu. Jika ingin bersatu... suburkan silaturrahim. Maka antara faktor utama kemenangan Pakatan Harapan dalam PRU 14 adalah kerana mereka bekerja berjemaah serta berganding bahu. Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Arman Jazee , Saidee Nor Azam , Arifful Baqi
KEJAHATAN PASTI TERBALAS RANTAI BERNYAWA Azim seorang Pencuri Profesional! Tiada apa yang dapat menghalangnya. Bila dia sudah menetapkan sasarannya. Lukisan bernilai jutaan ringgit, berlian bernilai jutaan dollar, barang kemas yang bernilai jutaan euro menjadi sasarannya. Tetapi kali ini Azim sudah tersilap langkah, dia tidak sepatutnya mengambil barang itu. Dia tidak menyangka kerana kesilapan yang kecil membawa natijah yang besar. Seorang demi seorang mati dalam keada Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ben Wong
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Rahimidin Zahari
Sang Kancil ingin memakan buah yang sedang ranum di seberang sungai. Dia mendapat akal. Lalu diserunya semua Buaya bahawa dia dititahkan oleh Raja Sulaiman untuk membilang jumlah Buaya yang ada. Kancil melompat di atas belakang dan kepala Buaya sehingga berjaya menyeberang. Lalu dikhabarkan tentang helahnya ingin memakan buah di situ. Buaya sangat marah dan berdendam untuk memakannya. Setelah kenyang, Kancil sangat haus. Buaya sedang menanti di sepanjang sungai untuk memakann Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Fitri Hussin
Ini cerita dunia sihir... dunia syaitan... dunia yang berakar dari Babil masih menebal di nusantara ini. Dunia yang menuntut pengamalnya menyekutukan ALLAH SWT dan melaksanakan ritual yang menjijikkan. Syaitan diseru demi memenuhi nafsu rakus. Habshah, wanita yang disihir selepas tewasnya tipu daya. Dia disihir oleh seseorang yang tidak disangka-sangka. Salim hadir, cuba merawat Habshah. Namun, dia tewas di tangan orang yang menyihir Habshah. Ilmu hitam lawannya itu terlal Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Nurlaela Isnawati S.PD.
Mungkin ada di antara kita yang kurang sedar bahawa ibadah harian yang lazim dilakukan mempunyai rahsia dan keajaiban terhadap kesihatan setiap individu yang mengamalkannya. Di antara ibadah harian yang dikupas di dalam buku ini ialah wuduk, iktikaf, solat, membaca Al- Quran, menjalinkan silaturrahim, puasa, sedekah, zikir, doa serta istighfar. Setiap satu ibadah yang disebutkan di atas mempunyai fadilat dan fungsi tersendiri kepada kesihatan tubuh badan. Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Ramlee Awang Murshid
DEK kerana fitnah dan dihukum bapa sendiri, Saifudin menjadi perantau di bumi Serambi Mekah - Aceh. Banyak ranjau yang terpaksa dilalui sebelum bermukim di situ. Saifudin diangkat menjadi anak asuhan kepada Wali Sufi. Memilih mendalami agama Islam berbanding seni persilatan. Di sinilah perawakan Saifudin terbentuk. Dari anak manja di Punggor berubah menjadi pemuda yang pendiam. Ajaran agama Islam banyak membentuk caranya bertingkah laku. Menjadi di antara kalangan pemuda y Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Artis-Artis Komik-M
Antologi komik superhero oleh artis-artis Komik-M: 1. Silat Boy oleh Ben Wong 2. Ultra Tuah oleh Bophairy 3. Wirawan Sebenar oleh Froggypapa 4. Superlang oleh Kaher 5. One Punchline Man oleh Froggypapa 6. Ka Cha oleh Ahmad Ezaddin 7. Detektif Yaya oleh Reja & Timie Zafira Learn More
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By Syaiful Bahri S.I.
Amalan-amalan ringan yang disusun di dalam buku ini termasuk solat fardu, solat-solat sunat, bacaan ayat-ayat Al-Quran, Asmaul Husna, bersedekah, berbuat ihsan serta menjalinkan hubungan silaturrahim yang sememangnya mengandungi fadilat hebat yang tersendiri. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Fahrudin Ghozy
Allah s.w.t. telah memberikan untuk manusia banyak cara untuk meraih reda-Nya. Ibarat berada di sebuah taman yang indah dan segar tidak perlu risau untuk menghirup udara nyaman dan suasana yang menyegarkan. Oleh sebab itu kita perlu menghakiskan pemikiran yang menganggap remeh terhadap amalan kecil dan hanya menunggu peluang untuk melakukan amalan besar yang mungkin jarang dilakukan atau hanya pada tempoh tertentu sahaja. Ramai dalam kalangan kita yang tidak tahu bahawa ama Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

17 Item(s)

*

Back to Top