0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Ahmad Salim Badwilan 'Found 239 Related Products
Filtered By
author
By Mastura Mohd Salim
Nak tahu cerita di sebalik kisah-kisah di sebalik orang-orang yang bekerja di bank? Mesti banyak ceritanya kan? Semuanya boleh dibaca melalui perkongsian menarik tentang situasi bekerja di bank yang ditulis penulis di dalam buku ini. Bukan setakat dengan kerja yang pelbagai dan menimbun, tetapi juga dalam menghadapi pelbagai karenah pelanggan, terutamanya yang masih tidak faham tentang apa itu Perbankan Islam. Selain daripada membaca kisah yang dikongsi, dengan membaca buku Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Ahmad Tarmizi Jusoh
Mengikut tafsiran Akta Undang-undang Keluarga Islam Wilayah Persekutuan, Enakmen Keluarga Islam Negeri Johor, Pulau Pinang, Sabah, Sarawak, Terengganu, Melaka, Pahang,Perak, Selangor, Perlis dan Kelantan, harta sepencarian bermaksud harta yang diperoleh bersama suami isteri semasa perkahwinan berkuatkuasa mengikut hukum syarat-syarat yang ditentukan oleh hukum syarak. Manakala Enakmen Keluarga Islam Negeri Sembilan pula mentafsirkan harta sepencarian ialah harta yang diperole Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

Kucing telah mendominasi peradaban sejak zaman Nil lagi. Di mana ada manusia, di situ kucing mengiau. “Miau, miau, aummm…” Itulah jampi yang berkurun membuat manusia jatuh cinta pada bangsa berbulu yang licik, nakal, dan kaki jilat ini. Manuskrip ini jadi dalil betapa kucing telah menawan manusia. Di rumah. Di pejabat. Di kedai makan. Di tepi jalan. Segala-galanya kucing. Cuma AWAS. Jangan sampai buku ini sampai ke tangan bangsa anjing, burung, atau tikus! Panjang cer Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Munif Ahmad
Dalam kelembutan hati, ada tegas yang tak bisa digugah. Dalam kehalusan jemari, tergenggam utuh janji abdi pada yang Esa. Dalam malu, suara tegar mereka mampu menggegar dunia. Siapakah yang dapat menandingi kehebatan mereka, para hamba yang akhirnya menjadi bidadari syurga? Buku Riwayat Bidadari Syurga menghimpunkan kisah kehebatan tokoh-tokoh wanita Islam seperti Sumayyah, Balqis, Aisya Humaira, Siti Khadijah dan ramai lagi. Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 23.31 (-10%)

MEMBER: RM 23.31 (-10%)

By Dilla Ahmad
"“Her name is Amandalah, Ku Zarif!” – Eric “I don’t care what her name is, Eric. Dia ni pernah kena tipu. Kena aniaya. Tapi tak serik lagi. Lepas tu I pulak yang kena bayar ganti rugi luka dia. I macam tak percaya yang dia boleh buat kerja macam ni...”- Tengku Zarif “Dah tak ada kerja lain ke kat dalam dunia ni sampai you sanggup buat kerja macam ni, Cik Amanda? Suka sangat ke tayang badan tu?”- Tengku Zarif Sebenarnya kisah ini antara Tengku Zarif Shah, Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Hajar Ahmad
Pada zahirnya, hubungan Alia dan Adam sama seperti pasangan suami isteri yang lain. Saling menyayangi dan saling melengkapi. Namun, apa yang tersimpan di hati mereka hanya mereka sendiri yang tahu. “Kita berdua menderita. Alia tak sedar ke? Kita tak pernah bahagia. We should stop this. Sampai bila kita nak bohong?”- Adam “Jadi? Abang nak cerai?”- Alia Kemunculan Q, menyebabkan Alia menjadi keliru. Bukan keliru untuk memilih cinta, tapi dia lebih keliru dengan Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Mohamad Jafri Ahmad
Pengembaraan adalah sesuatu yang hebat kepada yang menguatkan hati dan membuka mata hikmah. Rashid Trekker sekali lagi meneruskan pengembaraannya, dan kali ii ke Tebing Barat, Jordan dan Palestine. Banyak kenangan pahit, manis, semasa di dalam pengembaraan telah dicatatkan oleh penulis di dalam buku terbarunya ini. Semuanya telah dicatatkan oleh penulis di dalam jurnal travelog ini untuk tatapan semua. Pengalaman bersusah payah untuk memasuki sempadan antara negeri Jordan da Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ibrahim Ahmad
Buku “Jom Beramal Soleh” ini dapat memberikan input terbaik untuk beramal soleh dalam kehidupan seharian dengan sempurna. Ia mengingatkan kita pada tujuan penciptaan manusia iaitu untuk beribadah serta keadaan manusia yang sentiasa berada dalam bingkai ibadah walaupun sedang tidur. Jangan menunggu usia tua untuk fokus pada melakukan amal soleh apabila hari esok pun belum tentu dijanjikan untuk kita melihatnya. Kerana mati itu bakal menjemput kita pada bila-bila masa tan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Hashim Musa , Rohaidah Kamaruddin , Shamshull Kamar Ahmad
Buku ini adalah kesinambungan buku Hang Tuah: Catatan Okinawa bagi membuktikan kewujudan watak Hang Tuah dalam sejarah Melayu Nusantara. Bagi membuktikan lagi kewujudan watak laksamana Melaka ini, penulis telah ke Vijayanagara, India seperti yang tercatat dalam buku Hikayat Hang Tuah. Hikayat Hang Tuah mencatatkan bahawa Laksamana telah ke Vijayanagara untuk berkhidmat di bawah Maharaja India di jajahan Vijayanagara. Semoga dengan penulisan ini menambah kukuhnya dapatan adiwi Learn More
USUAL: RM54.00

NOW: RM 54.00 (-0%)

MEMBER: RM 48.60 (-10%)

By Ibrahim Ahmad
Syurga itu bukan perlu dikejar oleh golongan berusia seolah-olah mati itu hanya datang menjemput di usia tua. Jadilah pengejar syurga Allah SWT dari sekarang, terutamanya di saat usia masih muda. Saat kudrat masih kuat, kesihatan tubuh badan masih baik dan masih ada banyak masa terluang untuk diri sendiri. Inilah saatnya kita berlumba-lumba dalam mengejar syurga Allah SWT tanpa mengira usia kita pada ketika ini. Buku “Jannah Chaser” yang kini berada di tangan anda dapat Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Khairul Ahmad , Del Osmera , Zehann Ur Rakhie
“Aku pernah tengok satu cerita seram macam ni. Aku rasa kita sebenarnya dah mati! Mungkin kita mati berlanggar masa Guan potong lori tu! Dan kini roh kita merayau-rayau di tempat yang kita nak pergi... Taman Tema Teratai!” ucap Bala dengan nada perlahan, hampir sedih dan sayu. Pang! Haikal menampar Bala dengan kuat. “Wei! Kenapa tampar aku!” pekik Bala memegang pipinya yang berdamar. “Sakit tak?” tanya Haikal. “Mestilah sakit!” tempelak Bala marah. “Ka Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ahmad Naim Jaafar & Mohd Fadzi
Ramai yang mahu menjadi seorang yang menarik. Mereka membelanjakan wang yang banyak bagi membeli baju yang cantik supaya kelihatan menarik. Satu lagi faktor yang menyebabkan orang dianggap menarik adalah mereka melakukan sesuatu yang luar biasa. Buku ini membongkar rahsia bagaimana menjadi individu yang menarik tanpa membelanjakan wang yang banyak dan tanpa melakukan perkara yang luar biasa. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Ahmad Rifa'I Rif'An
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Ahmad Rifa'I Rif'An
MAN SABARA ZAFIRA (Siapa yang Bersabar akan beruntung) "saya sudah baca bukunya, subhanallah, bagus!" Ustaz Yusuf Mansyur, Pemimpin Wisata Hati Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Dilla Ahmad
Susah jadi lelaki hensem dan kaya ni! Macam dalam novel, lelaki seperti ini pasti menjadi rebutan. Begitu juga yang berlaku pada diri Ian Zarief. Anissa janda anak satu a.k.a ex-girlfriend a.k.a isteri kepada arwah kawan baiknya, menuntut janji untuk kembali bersama. Sorang lagi, Amalia anak kepada BFF mamanya, Datin Adira juga turut mengejarnya. Dua-dua dia tak suka. Tak nak serabut otak, dia akhirnya memutuskan untuk berkahwin tanpa cinta dengan seorang pekerja kedai buku, Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Muhammad Damanhuri Ahmad
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani
Mau‘izhah Hasanah 4: Talian Hayat Di Barzakh ialah buku terakhir dalam siri Mau‘izhah Hasanah. Buku ini menekankan perkaitan antara kita yang masih hidup dengan mereka yang sudah meninggal dunia. Sesungguhnya alam barzakh sangat menggerunkan dan menakutkan, maka sewajarnya kita mempersiapkan sebanyak mungkin amal sebagai bekal untuk ke sana. Namun jika bekal yang dibawa tidak mencukupi, apa lagi daya yang ada saat kita sudah tiba di barzakh? Hanya doa dari mereka yang mas Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Ahmad Rusydi
Tiba-tiba mata Zainuddin dibuka luas. Dia berpaling merenung wajah Doktor Roslan. Seakan- akan ternampak sesuatu yang menakutkan. “Ke…kenapa awak ni?” Tanya Doktor Roslan risau.“Kasut, doktor! Kasut!” Teriak Zainuddin tersenyum sambil menggegar-gegarkan tubuh Doktor Roslan yang sedang memandu. Doktor Roslan menepis tangan Zainuddin lalu perlahan-lahan memberhentikan keretanya ke tepi jalan. Dia memandang marah kepada Zainuddin. *** “Rumah ni ada tujuh pintu bili Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Ahmad Bin Abdul
Apakah yang berlaku apabila anda gabungkan tiga orang lelaki yang mempunyai ciri-ciri ini: 1) Seorang yang ada gout 2) Seorang yang takut serba-serbi 3) Seorang yang cepat stres dan cepat penat Dan, bawa mereka bertiga ke satu percutian berbajet rendah, tanpa perancangan perjalanan yang baik, serta tidak berminat untuk pergi melawat tempat tumpuan pelancong. Tujuan utama untuk datang ke kota Jakarta hanyalah untuk melihat persembahan daripada kumpulan yang terdiri daripa Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ahmad Bin Abdul
Sejak kecil lagi saya didedahkan dengan kartun Jepun dan budaya popular Jepun yang lain. Saya pernah bercita-cita untuk ke Jepun tetapi tidak berkemampuan. Apabila sudah dewasa, saya sudah pun lupa akan cita-cita saya itu sehinggalah Karen menjemput saya untuk pergi ke Jepun. Semua cita-cita zaman kecil saya kembali hidup dan saya rasa saya perlu melaksanakannya. Tokyo merupakan bandar yang dahulunya saya hanya mampu lihat di televisyen. Kini saya sudah tiba di Tokyo dan pe Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

Perkerjaan sebagai seorang Jurutera tidaklah semudah yang di sangka, mereka berperanan memudah dan menyelesaikan urusan manusia dengan teknologi. Sebagai seorang jurutera tidak akan lari dari masalah sehinggalah ia selesai, meskipun terpaksa menggali lubang lain demi mencari puncanya. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ahmad Bin Abdul
“One shot! One shot! One shot!” Hanya Tuhan sahaja yang tahu bagaimana perasaan saya ketika itu. Tangan saya sudah memegang gelas berisi soju, dan kini semua orang sedang bersorak menunggu saya minum. Saya jadi panik, dan semua muzik yang dipasang di padang besbol itu tidak lagi masuk ke dalam gegendang telinga saya. Inilah perkara yang terjadi apabila saya cemas. Saya tahu bahawa saya tidak boleh minum soju, tetapi bagaimana harus saya beritahu mereka yang sedang bersor Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Dilla Ahmad
SAH! DIA MILIK AKU Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Zaifuzaman Ahmad
Setelah kematian Usu Lijah, keadaan kampung jadi huru-hara. Penduduk kampung sering diganggu oleh bayangan Usu Lijah. Selagi dia tak dapat apa yang dihendaki, selagi itulah dia akan menjelmakan diri tak kira siang mahupun malam. Yang paling terkesan ialah Pak Zaki dan Mak Bedah. Kedua-dua orang tua ini adalah mangsa seterusnya selain Jasmin. Pak Long Din dan Imam Zakaria telah cuba menghalau gangguan ini tapi tidak berjaya. Malah makin ramai yang kena rasuk. Siapa sebenarnya Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Jamilah Samian , Ahmad Fakhri
Leadership in Parenting presents the idea of raising children with a clear, strong purpose: to raise them as future leaders, based on the Hierarchy of Successful Parenting Leadership Model. Learn the five levels of parenting function, and the Proactive Purposeful Parenting Approach. Packed with real stories, examples and practical strategies, the book expands your capacity to lead your child better, to become your child's Inspirer, so they earn their place as future leaders. Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Ahmad Lutfi Othman
PRU 14 ibu segala pilihan raya,medan tempur paling sengit dan tragis .Korbannya juga dijangka besar.Buat pertama kali ,gabungan pembangkang sepakat menamakan Dr Mahathir Mohamad calon perdana menteri.Mahathir , sosok pelbagai dimensi ,dihormati juga digeruni,disanjung sekali gus diwaspadai,diharap membina semula negara yang rosak teruk namun turut diingati kerana ada sisi gelapnya dalam era 22 tahunnya.Pas pula membawa tanda soal,siapa mendapat manfaat dari penyertaannya seba Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Jaja Ahmad
UMAR HATTA Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ahmad Affzan Abdullah
Kau tahu, ketika kau GAGAL, macam-macam persoalan yang akan berlegar-legar dalam fikiran. “Apa yang aku buat salah?” “Kalau aku pilih cara lain, mungkin boleh berjaya.” “Kalau akau tak buat begini, mungkin tak teruk sangat.” Macam aku, sembilan tahun aku menyeksa diri memikirkan jawapan kepada persoalan-persoalan tadi, hidup aku jadi serabut. Aku kerap jatuh sakit, demam. Walaupun banyak benda aku cuba dalam hidup, aku tetap tak puas hati. Kenapa a Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ahmad Rifa'I
ME+GOD=ENOUGH Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Dilla Ahmad
BETUL ke kata orang, orang lelaki dan orang perempuan tak boleh jadi BEST FRIEND? Sebab, nanti salah seorang akan jatuh cinta! “Kau kawan baik aku, Azwa. Tak sanggup rasanya nak lukakan hati kau tu. Kau faham tak maksud aku?”- HADI “Pergi ajelah, Hadi. Tak payah fikir pasal aku. Selama ini pun kau dah banyak menyusahkan aku.”- AZWA: “Jadi Itu yang kau anggap aku selama ini? Menyusahkan kau?” – HADI “By the way, nama I Adrian.”- ADRIAN “I Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Syeikh Ahmad Faisol haji Omar
Buku ini menyenaraikan 120 panduan berumah tangga berbentuk soal jawab sebagai pengetahuan dan panduan pembaca sama ada yang belum berumah tangga atau telah berumah tangga. Malah juga untuk yang telah bercerai dan ingin berumah tangga semula. Antaranya: · Kahwin lelaki muda · Berkahwin di Thailand · Berkahwin setelah terlanjur · Hukum pak sanggup · Agensi mencari jodoh · Jodoh media sosial · Perkahwinan dengan warga asing · Layanan terhadap Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

Tahukah anda bahawa Hospital (lama) Changi di Singapura, hospital Nocton Hall di England, hospital Universitario di Honduras, hospital (lunatic) Beechworth di Australia, dan sebuah hospital yang tidak diketahui namanya di Jepun telah tersenarai sebagai 5 buah hospital paling berhantu di dunia. Malah, carian di internet mencatatkan terdapat beratus-ratus lagi hospital di dunia pernah mengalami peristiwa-peristiwa misteri serta menyeramkan. "Makcik-makcik cleaner yang selalu j Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Irfan Ahmad Kamal
Ramai orang yang mahu melakukan bisnes secara online dengan menjual produk yang dimilikinya. Namun, banyak masalah teknikal dan modal yang menjadi penghalang untuk melangkah. Buku ini memberikan gambaran praktis bagi para pemula dan pengguna internet untuk memulakan bisnes online dengan menggunakan perkhidmatan portal jual beli percuma di Malaysia.. Buku ini mengajar tentang proses dan langkah-Iangkah untuk melakukan bisnes online tanpa mengeluarkan modal melalui perkhidmatan Learn More
USUAL: RM18.50

NOW: RM 14.80 (-20%)

MEMBER: RM 14.80 (-20%)

By Rin Ahmad
Tidak ada cinta yang tidak diuji. Tidak ada kesetiaan yang tidak diduga. Alila baharu sahaja putus cinta. Alasan putus cinta ialah kerana perbezaan darjat. Alasan yang dia rasa sangat tak relevan di zaman metropolitan ini. Seorang jururawat sepertinya mana mungkin bergandingan dengan seorang doktor. Malah kedua-dua ibu bapa bekas kekasihnya juga doktor yang hebat maka siapalah dia di mata mereka. Alila bangkit meneruskan hidup. Padanya cinta boleh datang beribu kalinya. Tiada Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Jaja Ahmad
“We’re connected not physically, but emotionally.” – Izzat Hanya kerana bait ayat itu, IZZAT tegar melamar HANIM untuk dijadikan isterinya. Namun bukan semudah itu untuk seorang Hanim menerima lelaki yang baru dikenali. “Beri saya peluang Hanim.” – Izzat “Peluang apa?” – Hanim “Peluang untuk jaga awak.” – Izzat “Macam mana saya nak beri awak peluang sedangkan peluang itu tidak pernah wujud pun?” – Hanim “Hanim…” – Izza Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ahmad Rifa'i Rif'an
Tuhan, maafkan kaml, urusan kaml dl dunla Inl maslh sangatlah banyak, sehingga kaml sangat kesulltan menyisihkan sebagian harta untuk bekal kaml di alam abadl-Mu. Jangankan sedekah, jangankan jariah, bahkan mengeluarkan zakat yang waJib saja sering kall terlupa, Tuhan, urusan-urusan dunla kami maslh amatlah banyak. Jadual kaml masih amatlah padat. Kaml amat kesulitan menyempatkan waktu untuk mencari bekal menghadap-Mu, Kami maslh belum dapat meluangkan waktu untuk khusyuk dal Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 25.20 (-10%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By A. Darwisy , Zaifuzaman Ahmad , Syasya Bellyna
LRT – A. DARWISY ~luar nampak manusia, tidak semestinya dia manusia~ Azlan, dalam perjalanan balik menggunakan LRT terkandas di terowong bawah tanah bersama sekumpulan penumpang yang lain. Mereka berusaha untuk keluar dan menyelamatkan diri di stesen paling berhampiran. Tetapi mereka tidak sedar di sepanjang terowong itu adalah tempat laluan lintasan makhluk halus yang turut berasimilasi dengan peredaran zaman. Berjayakah Azlan dan lain-lain mengharungi malam yang pen Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ahmad Shafiai Uda Jaafar (Pak Utih)
Allahu Akbar. Teruja saya baca manuskrip buku ini. Sarat dengan cerita dan panduan tentang ilmu-ilmu kekeluargaan. Disampaikan dengan lenggok bahasa yang santai dan bersahaja. Mudah faham dan hadam. Sungguh. Hubungan antara menantu dan mentua sebenarnya tidaklah sesukar mana jika kita sama-sama dapat memahami lubuk situasinya. Menantu Hipster - naskhah yang perlu dimiliki oleh semua pasangan yang berumah tangga dan yang bakal mendirikan ruma htangga. Tahniah Pak Utih! Say Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dilla Ahmad
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ahmad Zaidi Adam
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Ustaz Ahmad Dusuki Abd. Rani
Mau‘izhah Hasanah 3: Khabar Dari Barzakh ini menyambung perbicaraan dalam buku sebelumnya iaitu Mau‘izhah Hasanah: Malam Pertama Di Barzakh dan Mau‘izhah Hasanah 2: Teman Di Barzakh. Buku ketiga ini membawakan kisah mimpimimpi orang soleh yang bertemu dengan roh sahabat atau ahli keluarga mereka yang telah meninggal dunia. Rohroh ini menyampaikan perkhabaran dari alam barzakh; seperti apa yang mereka perolehi daripada nikmat dan rahmat Allah SWT juga menyampaikan Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Drs.H.Ahmad
USUAL: RM23.90

NOW: RM 23.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.51 (-10%)

By Al-Fadhil Al-Ustaz Hj. Ahmad Bin Hj. Ibrahim
KOLEKSI 100 SOLAT-SOLAT SUNAT Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Syeikh Ahmad Fahmi
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Wan Kamarul Ariffin Wan Ahmad
PEPERANGAN TERAKHIR UTHMANIYAH Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By AHMAD DASUKI AL-QARI
TERAPI MALAM DENGAN DOA Learn More
USUAL: RM19.00

NOW: RM 19.00 (-0%)

MEMBER: RM 17.10 (-10%)

By Ahmad Adnan Fadzil , Muhammad Aizuddin Kamarul Zaman
Buku Ensiklopedia Perang Rasulullah ini bukan sahaja membawa kita mengimbau kembali ke zaman silam dengan mengikuti kronologi peperangan Rasulullah, namun turut mengupas sebab, taktikal, strategi serta analisis yang mampu mengubah persepsi kita selama ini terhadap penglibatan Rasulullah dalam peperangan. Learn More
USUAL: RM89.00

NOW: RM 89.00 (-0%)

MEMBER: RM 80.10 (-10%)

By Ustaz Ahmad Dusuki
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Dilla Ahmad
Benarlah jodoh itu di tangan Tuhan. Bukan di tangan manusia. Nurul Ain telah ditunangkan dengan Tengku Zarif. Tapi kemudian dinikahkan dengan Tengku Hadif bila Tengku Zarif tiba-tiba menghilangkan diri. Untuk menjaga nama baik Tok Abah dan Ayah Ku, Tengku Hadif yang punya masalah sendiri akur dengan permintaan keluarga. "Ain nak mintak abang tolong tanggalkan sepit kat belakang selendang Ain ni. Boleh tak? Kalau tak boleh tak apalah..." - Nurul Ain "Aku tunggu kat lu Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Fdaus Ahmad
Buku ini tidak mengajar kau cara direct approach yang betul, tidak mengajar kau buat skrip phone call yang baik, ia juga tidak mengajar kau cara present atau dapatkan referrel yang efektif. Buku ini bercerita tentang hal pendidikan, roh dan spiritual. Takaful yang sering dilupakan. Buku ini turut mempertahankan kemanusiaan yang hilang dalam hati ejen-ejen Takaful tatkala mereka dilemahkan oleh fikiran dan ketidakyakinan diri sendiri. Baca dan ulitlah, semoga kalian menj Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Noor Hayati Yasmin , Norsa' Adah Ahmad
Sekali lagi tujuh orang sahabat ke New Zealand pula. Auckland, Queenstown dan Christchurch. Menaiki campervan dan memandu sejauh 1,300 km dari Queenstown ke Christchurch adalah pengalaman baru yang sangat berharga. Melihat sendiri Hobbiton Movie Set yang melebihi 1000 ekar di Matamata. Melihat sendiri rumah Hobbit yang dibangunkan khas untuk penggambaran The Lord of The Ring. Mereka juga melakukan aktiviti ekstrem seperti skydiving dan canyon swing di Queenstown. Meliha Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Jaja Ahmad
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Hasan Bin Ahmad
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Dilla Ahmad
Kata Nur Balkis, Balkis hanya untuk Sulaiman dan Adam hanya untuk Hawa Kata Adam, jangan nak mengada nak ubah kisah mereka berdua. Adam tetap untuk Balkis dan Nur Balkis hanya untuk Adam Nazwan "Balkis, nanti kalau aku pergi kolej, boleh tak aku whatsapp kau hari-hari? Manalah tahukan. Kau rindukan aku ke.."- ADAM "Yang kau sibuk nak whatsapp aku kenapa pulak, Adam? Baik kau whatsapp mak ngah tu. Ada jugak f Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

Written for both practicing mechanical engineers and students, FUNDAMENTALS OF CIVIL ENGINEERING is packed with comprehensive, practical and instant references to terms, formulae, graphs and tables. This book explains complex technologies through vivid, practical illustrations, informative features and in-depth discussion on current topics and developments in the field of engineering today. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Faizal bin Mohamad Twon Tawi , Khairol Adha bin Ahmad , Sazali bin Husin
Written for both practising electrical engineers and students, FUNDAMENTALS OF ELECTRICAL ENGINEERING is packed with comprehensive, practical and instant references to terms, formulae, graphs and tables. This book explains complex technologies through vivid, practical illustrations, informative features and in-depth discussion and developments in the field of engineering today. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Bay Mushawwir , Riduan A.Dullah , Teja Aretha , Ahmad Alkhani
pa kiranya kalau kau mampu berhenti berjalan, melutut perlahan sebelum bersimpuh sopan atau rebah sedar di pembaringan? Sekadar mana yang cukup untuk aku lukis-gambarkan kau dengan patah kata insan bertulis tangan. Tentang kau dan cerita yang mahu kau khabarkan. O Selmah O Selmah Daripada 56 nama pemilik jasad-badan, dengan 56 beza latar kejadian yang dihimpun menjadi satu naskah - perihal perempuan. Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

Anda selalu resah-gelisah seperti ada kabut dalam kepala? Atau dada sentiasa berdebar menahan rindu-dendam? Rasa tak keruan. Bosan. Ah. Jangan risau. Kami ada penyelesaiannya! DIAGNOSIS: Sakit Hati RAWATAN: 1) Tablet Senyuman Glucose (500mg) 1 biji sebelum makan 3 kali sehari untuk sebulan. 2) Krim Usapan Manja disapu nipis 2 kali sehari pada perut dan dahi untuk sebulan. 3) Ubat kumur Ketawa Gargle 2 kali sehari (bangun pagi dan sebelum tidur) untuk seb Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Ahmad Patria
Nashan. Sebuah negara kota jauh ke utara Aurora, yang diperintah oleh Melyn ien Sarra iea Nashrain, puteri kesuma dan Aristokra. Dan kini menjadi pertaruhan, dalam pertempuran seru antara tentera Nashan pimpinan Mori, kesatria utusan Artakus, Lodra Perang Aurora, menentang gerombolan reneger Sursis, panglima adi dan pahlawan yang tidak terkalahkan dari Gunung Utara. Kebijaksanaan Melyn dan firasat Merkia, magia adi yang menguasai Jalan Telus, menyaksikan kemunculan Spi Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ahmad Nabil Musyiri
Khairi, Kamal, dan Lisa terkejut kerana pengetua mahu membubarkan Kelab Robotik disebabkan kekurangan ahli dan tiada sebarang pencapaian. Bagi mengelakkan perkara itu, ahli Kelab Robotik perlu mencari ahli baru dan menyertai perlawanan robot anjuran Penulis Bestari Super. Akhirnya, Khairi, Kamal, dan Lisa berjaya mencipta sebuah robot yang diberi nama Roby. Namun disebabkan kecuaian Khairi, nasib malang menimpa Roby. Bagaimana pula nasib Roby semasa menyertai perlawanan r Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

1-239 of 239

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
*

Back to Top