0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Aidil Fadzil 'Found 36 Related Products
Filtered By
author
By Ustaz Fauwaz Fadzil Noor
Usul fiqh ialah pintu kepada ilmu fatwa dan tarjih atau ijtihad. Ia juga medan yang sangat mencabar kerana berkaitan dengan hukum Allah yang berhajat kepada amanah dan kelayakan untuk menjadi rujukan orang ramai dalam mengeluarkan hukum-hakam. Buku ini mengandungi soal jawab usul fiqh, daripada mukadimah usul fiqh sehinggalah bab ijtihad. Kemudian, diikuti dengan perbahasan takhril, seterusnya ditutup dengan adaptasi kitab yang agung, iaitu al-Waraqat oleh Imam al-Haramain. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Fadzil Abu Samah
Bahria Kami berhenti di atas sebuah bukit yang tinggi. Aku turun dari kenderaan, melihat kawasan sekeliling. Semuanya lereng bukit pasir yang curam. Berdiri di atas puncak bukit pasir itu dan meihat ke bawah seolah-olah seperti berada di atas bumbung bangunan 5 tingkat. Pemandu kami menegeluarkan papan luncur dari bonet dari bonet kenderaannya. Aku lihst dia menyapu lilin di balik papan luncur itu. Kemudian dia duduk di atasnya dan terus meluncur ke bawah. Kami suka meliha Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Aidil Fadzil
“Eh, kenapa Hanis masak mi letak susu ni? Pelik je opah tengok...” soal opah sambil memicit-micit kepalanya yang mula berdenyut. Cucu minah salehnya buat hal lagi lah ni! “Relax opah. This is carbonara.... Lemak berkrim disukai Hanis tau!” jawab Hanis dengan riak selamba. “Car... Car...! Haisy, apa bendanya tu?” soal opah lagi. Gelagat Hanis yang sentiasa mahukan makanan barat selama 24 jam telah memeningkan kepala opahnya. Memang payah untuk tekak minah sale Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Mohd Fadzilah Kamsah & Syaidatun Nazirah binti Abu Zaharin
Buku ini mengupas persoalan cinta menurut perspektif Islam dan psikologi. Ia turut membincangkan nilai-nilai yang berkait rapat dengan cinta seperti rasa tanggungjawab, kasih sayang, keprihatinan, kemesraan, kerinduan, persaudaraan dan juga kebencian yang dikupas mengikut perspektif Islam. Terdapat pelbagai definisi, jenis dan kefahaman yang berkaitan dengan cinta. Persoalan cinta membabitkan semua golongan bermula dari dalam kandungan sehinggalah menjelang hari kematian. Ole Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Noorfadzillah
Nai Uteh atau Nek Uteh telah menerima tawaran ilmu perbidanan daripada Tok Phrak Nyai ekoran kemelut rumah tangganya. Seisi keluarga cukup tahu perbidanan yang dijalankannya berlandaskan amalan syaitan. Setelah usianya kian menginjak, Nek Uteh terdesak mencari pewaris ilmu perbidanan dan anak belaannya. Dia cuba bermacam cara memujuk menantu dan cucu perempuannya, namun tidak berhasil. Nuwairah, jururawat hospital swasta mengalami gangguan sejak pertunangannya dengan Haziq. R Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Naim Tamdjis , Julie Jasmin , Noorfadzillah
Ada misteri di sebalik lukisan. / ORKID - NAIM TAMDJIS Arman mula bekerja dengan Syarikat Faz & Chong Development, sebuah syarikat pembinaan terunggul di Lembah Klang. Memandangkan baru bekerja di situ, Arman perlu bekerja lebih masa untuk menyiapkan kerja-kerja perakaunan yang tertangguh. Bermula dengan pengawal tua yang pelik dijumpainya semasa pulang ke rumah lewat malam. Pelbagai kejadian pelik berlaku. Perkenalan dengan Kemboja dan Orkid yang tinggal di tingkat paling a Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Dato' Dr. Mohd Fadzillah Kamsah & Fadzli Yusof
Sebuah buku motivasi yang "evergreen" dan "bestseller". Sudah terjual melebihi 30 000 naskah. Bukan sahaja mengandungi cerita-cerita menarik, bahkan tips-tips praktikal yang dapat diamalkan terus. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ahmad Adnan Fadzil , Muhammad Aizuddin Kamarul Zaman
Buku Ensiklopedia Perang Rasulullah ini bukan sahaja membawa kita mengimbau kembali ke zaman silam dengan mengikuti kronologi peperangan Rasulullah, namun turut mengupas sebab, taktikal, strategi serta analisis yang mampu mengubah persepsi kita selama ini terhadap penglibatan Rasulullah dalam peperangan. Learn More
USUAL: RM89.00

NOW: RM 89.00 (-0%)

MEMBER: RM 80.10 (-10%)

By Syafiq Aidil
SIRI PENYIASAT KADET MUDA - MISTERI VILA LAMA Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By Faiz Aidil
USUAL: RM22.90

NOW: RM 22.90 (-0%)

MEMBER: RM 20.61 (-10%)

By Ustaz Fauwaz Fadzil Noor
Ilmu sains forensik merupakan salah satu cabang daripada teknologi kini yang jarang diberi perhatian dalam perbincangan melibatkan hukum Islam. Pelbagai persoalan timbul mengenai penggunaan sains forensik dari kaca mata Islam. Justeru, buku ini merupakan kompilasi soal jawab yang disusun daripada Kolum Soal Jawab Fiqah Forensik, majalah al-Ustaz. Buku ini juga mengupas mengenai forensik makanan, harta pusaka dan jenayah seperti mencuri, zina, liwat, arak, judi, dadah, sihir d Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

Bolehkah disambung balik tangan yang dipotong kerana hukum hudud? Bila najis jadi suci? Bolehkah mengubat di negara orang kafir dan mengambil upah daripada mereka? Bolehkah kita berubat dengan dadah? Bagaimana kalau saya sentiasa terkentut? Adakah orang yang menderma organ menanggung dosa si penerima? Itu baru enam daripada begitu banyak hukum-hukum yang diceritakan dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By MUHAMMAD HASSAN AL-FADZIL , ,
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ahmad Adnan Fadzil , Amly Asenar
“Siapa yang kecintaan kepada Allah telah menempati hatinya, maka kecintaan itu akan menyibukkan dirinya hingga ia tidak tahu lagi panas dan sejuk, manis dan masam, hangat dan dingin.” ‘Utbah al-Ghulam 1.Terlebih bercakap 2.Terlebih melihat 3.Terlebih makan 4.Terlebih berkawan Tahukah anda bahawa 4 perkara ini ialah punca penyakit hati? Apakah rawatan dan penawarnya? Insya-Allah, buku kecil ini akan memandu anda ke arah pemurnian hati agar: •Dapat mengenal Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Ahmad Adnan Fadzil , Amly Arsenar
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Ustaz Fauwaz Fadzil Noor
Buku Celik Fiqah 24/7 ini merupakan sebuah buku yang menghimpunkan koleksi soal jawab pelbagai aspek kehidupan sama ada dalam ibadat, muamalat, munakahat, adab bermasyarakat dan sebagainya. Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Hasrudi Jawawi , Eqbal Mohaydeen , Illya Abdullah , Noorfadzillah
Percutian Naurah, Puteri, Nora, Masni dan Musliha ke Air Papan Mersing dilanda malapetaka selepas mereka menginap di sebuah tempat penginapan jenis hostel yang tidak berpengunjung. Sejak mereka menjejakkan kaki di tempat penginapan itu, Naurah sudah merasakan ada sesuatu yang tidak kena. Ternyata tebakan dia mengena apabila malam menjelma, mereka hilang seorang demi seorang. Makhluk apa yang telah menculik mereka? Apabila yang berada di hadapan mata, bukanlah yang sebenarn Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Noorfadzillah
Bila Tok Pawang Itam kembali dari Kalimantan membawa sesuatu yang berpuaka. Ini soal 'benda' dalam guci itu. Ini tentang keharmonian Kampung Long Nira dan sekitarnya yang tidak lagi aman damai. Ini kisah pertemuan, misi Suraya dan Doktor Tengku Amir yang bukan satu kebetulan. Pertentangan pendapat apabila berdebat soal dunia perubatan moden dan kelebihan ayat-ayat suci al-Quran. Sehinggalah kedua-duanya terlibat dalam satu pertembungan berhadapan dengan sesuatu yang syirik da Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Amirul Ashraf Fadzil
“Analogi dakwah ini ibarat kita mencuci kain yang kotor. Walaupun tangan kita kotor sewaktu kita mencuci kain itu, akhirnya kedua-duanya akan bersih. Kain itu bersih dan tangan kita pun akan bersih.” Naskah ini merupakan ketipan papan kekunci seorang anak, sahabat, da’ie dan mahasiswa tentang kehidupan. Melihat dunia melalui bingkai dakwah menujahnya mengetipkan papan kekunci komputer riba untuk turut sama membantu dan mengambil bahagian dalam kerja-kerja dakwah dan Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Fadzil Abu Samah
Bilamana kita merasa rugi mensyukuri pemberian-Nya Manusia sering lupa apabila mendapat nikmat. Lupa berzikir, lupa berrterima kasih dan alpa seketika. Apabila tidak mendapat nikmat, mereka risau dan gundah-gulana. Tidak semua nikmat itu membahagiakan. Adakala bila ia sudah terlalu banyak dinikmati menjadikan manusia itu sengsara dan merana. Mereka mula merasa dan mengira untung ruginya sehingga mengabaikan nikmat yang dikurnia. Rengsa Mendakap Nikmat, sebuah motivasi Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Noorfadzillah , Aziah Zainal , Helmi Effendy , Aida Adia
ZON HITAM – HELMI EFFENDY ~Tiada yang lebih gelap daripada sisi gelap seorang manusia~ Lapangan Terbang Hang Nadim di Eurasia dirampas oleh kumpulan pengganas. Dalam masa yang sama, sebuah pesawat yang telah hilang lima tahun lalu muncul secara tiba-tiba. Tidak lama kemudian, lapangan terbang itu diselubungi gelombang hitam yang tidak diketahui dari mana datangnya. Apa sebenarnya yang terjadi? Misteri apakah yang sedang melanda lapangan terbang itu? Bala tidak berhenti me Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Suzani Nadzir , Aida Adia , Helmi Effendy , Noorfadzillah
Ada 4 cerita seram yang bakal menganggu malam Jumaat anda. Terdapat kisah seram Bidan Sumiah, kerana harta sanggup mewarisi ilmu hitam yang salah, kisah seram Alya, Alya kembali menuntut dendam kepada mereka yang menyeksanya, kisah seram Kem Motivasi yang penuh tanda tanya dan menyeramkan dan kisah seram Hutan, memaparkan dendam lama sudah kembali. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

Hospital. Lazimnya, kita menggambarkan hospital sebagai tempat untuk mendapatkan rawatan. Tetapi, dalam naskhah antologi cerpen Hospital ini, para penulisnya menggambarkan hospital daripada sisi lain – sisi gelap, suram yang penuh misteri serta mistik. Melalui olahan yang mendebarkan jantung, para penulis berjaya membawa keseraman sebuah hospital kepada sesiapa sahaja yang membacanya. Hospital, menggabungkan 20 orang penulis dengan penghasilan 20 buah karya cerpen Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

Kali Pertama, membawa pelbagai makna dalam hidup. bukan sekadar kali pertama kita buat jahat pada orang lain atau orang lain buat jahat kepada kita. Kali pertama kita bunuh orang. Kali pertama kita jumpa dengan alien. Kali pertama ditegur dengan hantu dalam kereta. Kali pertama pembongkaran rahsia besar dan macam-macam lagi. Biarlah kali pertama itu menjadi kali pertama yang bermakna dalam hidup anda. Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ahmad Adnan Fadzil
Banyak hadis yang diriwayatkan telah menceritakan betapa Rasulullah SAW ialah seorang individu yang menitikberatkan soal kesihatan dan cara memeliharanya. Bagaimanakah kaedah pengubatan yang Baginda lakukan? Adakah tatacara pemakanan yang sekian lama kita lakukan bertepatan dengan kaedah yang pernah dilakukan oleh Nabi Muhammad SAW? Apakah fadilat dan kelebihan di sebalik pengubatan dan nutrisi Baginda? Maka buku yang menjadi tatapan pembaca ini menjadi pilihan yang tepat bag Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Aidil Adha Sulaiman
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Noorfadzillah
Persaingan Engku Aleeyah dan Isabella demi merebut kasih Luqman tidak pernah surut. Engku Aleeyah, gadis Melayu sanggup melakukan apa sahaja demi mengikat kasih Luqman. Isabella gadis pemikir bebas, bermata runcing tidak ingin mengalah. Sehinggalah Isabella hilang ditelan bumi di Hutan Kalawari. Lima tahun selepas tragedi itu, sesuatu telah kembali menghantui mereka selepas selesai majlis malam reunion di sebuah hotel terkemuka. Satu demi satu teman-teman Luqman dan Engku Ale Learn More
USUAL: RM22.90

NOW: RM 22.90 (-0%)

MEMBER: RM 20.61 (-10%)

By Ustaz Fauwaz Fadzil Noor
Buku ini mengupas tentang hukum-hakam dalam dunia perubatan kontemporari. Justeru, amat sesuai dibaca oleh setiap lapisan masyarakat yang ingin mengetahui penerapan fiqh dalam bidang ilmu kesihatan dan budaya hidup seharian mereka. Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Ustaz Fauwaz Fadzil Noor
Hukum hudud dan negara Islam, bukan sesuatu yang asing. Malah, tidak perlu diasingkan kerana tertegaknya Syiar Islam adalah disebabkan oleh hukum hudud yang ekslusif yang ditetapkan oleh Allah. Sudah tentu ciri-cirinya berbeza dengan hukum atau undang-undang yang direka oleh manusia – undang-undang sivil. Hudud diketahui dan diakui paling sempurna, penuh kebaikan dan membawa manfaat kepada kemaslahatan manusia. Bagi menjawab persoalan dan kemusykilan yang timbul, buku Soal Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ustaz Ahmad Adnan Fadzil
Buku Kenali Rasul Kita Muhammad merupakan hasil terjemahan daripada Matan asy-Syamail al-Muhammadiyyah karangan Imam at-Tirmizi. Buku ini bukan hanya menghimpunkan hadis tentang akhlak dan budi pekerti Nabi Muhammad SAW, tetapi disertakan juga hadis tentang sifat-sifat fizikal, pakaian, makanan, minuman, ibadah, pergaulan dan sebagainya yang berkait dengan kehidupan Baginda secara menyeluruh. Learn More
USUAL: RM89.00

NOW: RM 89.00 (-0%)

MEMBER: RM 80.10 (-10%)

By A Ubaidillah Alias
• Aiseehh… Malu nyer dengan lelaki! Ada tempat tak nak menyorok? • Saya berjaya jer… Walaupun saya buat maksiat! So, apa problem nyer bro? • Aik! Nak jadi baik pun takut? Apa cer… • Ikutkan hati memang nak kahwin, tapi tu laa… Ayah tak bagi! Macam mana ni? • Asyik-asyik, kau je yang betul… Macam bagus je…? • Apa pun yang aku buat, yang penting aku ikhlas! Kau tahu ke sejauh mana keikhlasan aku ni? ....................................................... Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Fauwaz Fadzil Noor
Bolehkah kita berdoa di kubur? Adakah kita dibenarkan mengambil berkat di kubur? Benarkah amalan kita membaca talkin di kubur? Semua persoalan ini seperti kita sudah ketahui jawapannya tetapi adakah kita pasti dengan jawapan tersebut? Maka setiap inti pati dalam buku “AgarKubur Menjadi Taman Syurga” dapat memberi jawapan kepada setiap persoalan di atas. Buku ini dapat menyelesaikan masalah-masalah berkaitan hukum-hukum kubur yang mungkin dihadapi oleh umat Islam kini. Se Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By A.Ubaidillah
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Dr Ahmad Ubaidillah
50 Tip Pengubatan Cara Nabi SAW Buku ini menjelaskan cara pengubatan yang dilakukan oleh Nabi SAW, khasiat ubat semulajadi, penyakit fizikal dan bukan fizikal. Disusun berasaskan Al-Quran dan Sunnah. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Abu 'Ubaidillah Syariff
Buku ini amat sesuai dibaca oleh setiap muslim yang ingin mengenal setiap aspek peribadi Siti Aisyah Binti Abu Bakar, Ibu sekalian orang beriman, terlebih-lebih lagi kaum wanita dan para isteri yang ingin menjadi wanita teladan dalam hal kemuliaan. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Fauwaz Fadzil Noor
Kedatangan Islam telah mengangkat martabat wanita semulia fitrah asalnya. Islam menjaga hak dan martabat wanita berdasarkan garis panduan syariat yang ditetapkan. Perubahan zaman telah mengubah cara berfikir dan gaya hidup wanita. Mereka berperanan besar dalam membentuk sesebuah masyarakat dan tidak lagi tertumpu kepada hal rumah tangga sahaja. Wanita, bahkan berperanan mengurus dan mentadbir dalam sector-sektor utama tamadun manusia hari ini. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

36 Item(s)

*

Back to Top