0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Aifa Batrisya 'Found 16 Related Products
Filtered By
author
By Misz Haifa
Untuk mendapat apa yang kita suka, pertama kita mesti sabar dengan apa yang kita benci. Itulah yang terjadi pada Tengku Adli. Hati sudah berdetak laju saat terpandangkan raut wajah itu. Si gadis tidaklah secantik mana. Namun aura si gadis buat dia serba tidak kena. Peluang muncul di depan mata, kata cinta dilafaz untuk si gadis. Tetapi cinta hanya seketika, Tengku Adli menghilangkan diri. Si gadis? Dibiarkan mereput tergantung sepi. Beberapa tahun kemudian, takdir menemukan Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Aifa Batrisya
Semakin jauh dia lari, semakin dekat dia diikuti… Sekuel novel bestseller Minah Cengey Hati Tisu… Selepas dikecewakan NAURAH TIHANI a.k.a HANI yang berkahwin dengan lelaki lain dan menganggap dirinya hanya sebagai kawan sahaja, DAIYYAN HAWARI a.k.a IAN nekad meninggalkan segala kenangan lamanya bersama wanita itu, dan memulakan hidup baru. Profesion, nombor telefon dan pengenalan dirinya turut diubah sama sekali! Semua ini adalah sebab Ian mahu menjauhkan diri dari Hani. Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Aifa Batrisya
Pernah tak anda mengalami situasi begini? 1) Sudah makan di kedai tapi bila nak bayar baru sedar yang dompet tertinggal? 2) Cuba call rakan serumah untuk minta pertolongan tapi kredit telefon dah tamat tempoh? 3) Rakan serumah kebetulannya call tapi belum sempat minta tolong, bateri telefon habis? 4) Ada orang tolong bayarkan tapi bagi resit untuk diclaim semula? Perkenalan Lara Amani dengan Faheem, seorang MUA (Make-up artist) yang berkira dari segi wang ringgit dan m Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Khaleda Irdina Batrisya
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Aifa Batrisya
UMAR FALIQ. Kehadirannya secara kebetulan di majlis pertunangan versi kejutan antara Zarin Sofea dan Naim menjadi titik permulaan jodoh Umar Faliq bersama Sofea. Zarin Sofea tertipu dengan tindakan Puan Zahlia a.k.a si Angry Bird yang merupakan majikannya. Naim, anak si Angry Bird ini akhirnya ditunangkan dengan Umayra dan bukannya Sofea. “Awak sendiri pun masih lagi belum boleh terima hakikat yang lelaki di dalam tu dah bertunang. Kalau awak tak boleh terima inikan pula Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By 海法·曼蘇爾
十一歲阿拉伯小女孩渴望擁有一台綠色的腳踏車, 但這在她的世界,竟是一個離經叛道的夢想…… 威尼斯影展最佳影片同名小說   被譽為繼《天堂的孩子》後最好看的電影,原著小說首次在臺出版   一部關於自由與女性自主權的小說,帶領讀者窺看伊斯蘭世界的文化與掙扎   瓦琪達是住在沙國首都利雅德的十一歲小女孩,她夢想擁有一部綠色腳踏車 Learn More
USUAL: RM47.35

NOW: RM 47.35 (-0%)

MEMBER: RM 42.62 (-10%)

By Abu Huzaifah Ibrahim Ibn Muhammad
Setiap yang bernyawa pasti akan mati kerana mati itu pasti. Setiap hari kita berdoa agar dikurniakan kesudahan yang Husnul Khatimah dan dihindarkan daripada kesudahan yang buruk dan sia-sia. Bagaimana caranya untuk mencapai kesudahan yang baik atau untuk mati tersenyum? Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 12.80 (-20%)

MEMBER: RM 12.80 (-20%)

By Aifa Batrisya
Laris memanglah laris tapi sayang, mulutnya bak longkang tak bertapis... Apakah perasaan anda saat disuruh bernikah ketika berusia 18 tahun dan kemudiannya menduda waktu usia perkahwinan baru menjangkau usia dua tahun? Itulah yang terpaksa dihadapi oleh Zack biarpun dalam keadaan separuh relanya. Rela pun dia dengan pernikahan itu pun hanya kerana dia memikirkan air muka tok ayah, insan kesayangannya yang juga imam Masjid Batu Lima. Disebabkan sebiji mentol, hidupnya ja Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Aifa Batrisya
Naurah Tihani a.k.a minah cengey berpegang dengan dua prinsip dalam hidupnya. Pertama, tidak ada kawan baik perempuan dan kedua, tidak akan berkahwin dengan kawan baik lelakinya. Persahabatan selama lapan tahun dengan Naurah Tihani membuatkan Dayyan Hawari terlanjur menyayangi gadis itu. Namun, Naurah Tihani teguh dengan prinsipnya. Cengeynya selama ini rupa-rupanya kerana penyakit. Penyakit yang mendesaknya supaya segera berkahwin. Hidupnya mula huru-hara memikirkan soal Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Haifah Manaur
Di dalam buku ini, saya tidak bermaksud untuk mencakupi semuanya, kerana ada banyak sekali Sunnah. Andai saya menunggu hingga boleh mencakupi kesemuanya dan andai mencuba pun, saya tidak pernah mampu. Anda pasti akan melihat cahaya dalam buku ini. Andai di kemudian hari ada tekad dari diri saya untuk melakukan perkara ini, maka saya akan menambahkannya dalam cetakan atau edisi berikutnya, insya Allah. Sebahagian para pembaca mungkin berpendapat bahawa nilai beberapa Sunnah Learn More
USUAL: RM16.50

NOW: RM 16.50 (-0%)

MEMBER: RM 14.85 (-10%)

By Haifaa Al Mansour
Dreamer. Rebel. Hero. Wadjda has one simple wish - to race her friend Abdullah on her very own bicycle. But in Saudi Arabia, it is considered improper for girls to ride bikes and her parents forbid her from having one. Sick of playing by the rules, Wadjda schemes different ways to make money and buy the bike herself. But freedom comes at a high price . . . Set against the shifting social attitudes of the Middle East, The Green Bicycle explores gender roles, conformi Learn More
USUAL: RM39.95

NOW: RM 39.95 (-0%)

MEMBER: RM 35.96 (-10%)

By Haifa Abdullah Ar-Rasyid
“Al-Manarul Munif Fis Sahih wa Dhoif” adalah antara puluhan buku tulisan Ibnu Qayyim al-Jauziyah (751H) berkaitan cara untuk membezakan hadis sahih dan palsu yang sering diguna pakai.Karya ini ditulis 3 tahun sebelum beliau meninggal dunia. Tanpa melihat kepada rangkaian sanad perawinya, buku ini menjelaskan cara mengenali hadis palsu hanya dengan melihat isi kandungan sahaja. Contoh-contoh yang diberikan di dalam buku ini menggunakan hadis yang popular dalam kalangan Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Abu Huzaifah Alias
Siri Kalimah Toyyibah ini, insya-Allah mampu untuk membimbing anak-anak belajar menyebut kalimah-kalimah yang baik yang sering digunakan dalam kehidupan seharian seorang Muslim. Penyampaian cerita dan ilustrasi yang menarik diharap dapat menimbulkan minat anak-anak untuk membaca selain mempraktikkan ucapan Kalimah Toyyibah dalam kehidupan mereka. Ibu bapa juga disarankan agar dapat menemani anak-anak ketika membaca buku ini. Mintalah anak untuk mengulangi menyebut sesuatu kal Learn More
USUAL: RM31.90

NOW: RM 25.52 (-20%)

MEMBER: RM 25.52 (-20%)

By Aifa Batrisya
Aku perlukan kau, sebagaimana kau perlukan aku. Tapi kenapa kita tak sedar semua itu? Kata orang, tak kenal… maka tak cinta. Tapi kalau dah kenal, asyik nak menyakitkan hati sahaja… buat apa? -Afnan Tasneem Dia, gadis yang ceria, jujur cuma kadangkala lurus bendul tak bertempat. Kehadirannya di institusi penyelidikan itu hanya sekadar memenuhi syarat kredit yang diperlukan untuk menyempurnakan pengajian peringkat ijazah pertamanya. Sangkanya, praktikal hanya sekadar Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Haifa Abdullah Ar-Rasyid
Selain ikhlas, dalam beribadah kepada Allah swt kita diperintahkan untuk berittiba' (mengikuti) sunnah (ajaran) Rasulullah saw. Namun, bila melihat realitinya, umat Islam kini lebih banyak meninggalkannya. Ada yang meninggalkannya kerana kurang perhatian dan cenderung melupakannya; ada pula mengolok-olokannya, bahkan menghina orang yang mengamalkan serta menghidupkan sunnah Rasulullah saw. Menghidupkan sunnah Nabi saw ertinya memahami petunjuk beliau. "...maka hendak Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Aifa Batrisya
Luqman Hakim Perempuan yang bertudung semuanya sama! Nampak baik, tapi hati busuk! Cinta konon! Ada apa dengan cinta? Dah bercinta, nak kena setia. Punyalah setia, kena tinggal juga! Jadi seperti dia juga senang. Tempoh untuk berkawan dengan perempuan, hanya satu bulan. Cukup masa, tukar yang lain. Muda lagi kut! Enjoy la! Nuqman Hakim Bertunang, banyak dugaannya. Ramai yang tunang dengan dengan orang lain, tapi nikah dengan orang lain. Nikah terus lagi senang. Lepas ni, Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

16 Item(s)

*

Back to Top