0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Aizzat Adnan 'Found 20 Related Products
Filtered By
author
By Nami Adnan
Novel Sihir Jin Lamashtu mengisahkan keluarga Adam Syakir yang terpaksa berpindah dari banglo mewah di Kuala Lumpur ke rumah sewa kampung di Sungai Bakap, Pulau Pinang kerana perniagaan bapanya Encik Burhan merosot hingga menjadikan mereka miskin. Kehidupan baharu itu menjadikan hubungan keluarga kian rapat berbanding sebelum ini kerana di kampung mereka tidak disibukkan dengan urusan keduniaan. Namun, kegembiraan mereka tidak bertahan lama kerana rumah yang mereka se Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Noor Suraya binti Adnan Sallehudin
101 Resipi Air Tangan Mak Cik Raja Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 26.91 (-10%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Nami Adnan
Novel PAZUZU mengisahkan Jeri, pelajar di Fakulti Undang-undang, Universiti Darul Ridzuan merupakan seorang yang agnostik iaitu seorang yang sering mempertikaikan perkara-perkara ghaib dalam Islam. Perkara ghaib itu lebih menjurus kepada kewujudan jin dan syaitan. Demi menegakkan dogmanya, dia sanggup menjalankan upacara hitam hanya untuk membuktikan bahawa makhluk-makhluk ghaib itu tidak wujud. Namun, tanpa disedari Jeri, dia sebenarnya telah berjaya menyeru sesuatu yang san Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Azreen Adnan
USUAL: RM16.90

NOW: RM 16.90 (-0%)

MEMBER: RM 15.21 (-10%)

By Ahmad Adnan Fadzil , Muhammad Aizuddin Kamarul Zaman
Buku Ensiklopedia Perang Rasulullah ini bukan sahaja membawa kita mengimbau kembali ke zaman silam dengan mengikuti kronologi peperangan Rasulullah, namun turut mengupas sebab, taktikal, strategi serta analisis yang mampu mengubah persepsi kita selama ini terhadap penglibatan Rasulullah dalam peperangan. Learn More
USUAL: RM89.00

NOW: RM 89.00 (-0%)

MEMBER: RM 80.10 (-10%)

By Ahmad Adnan Fadzil , Amly Asenar
“Siapa yang kecintaan kepada Allah telah menempati hatinya, maka kecintaan itu akan menyibukkan dirinya hingga ia tidak tahu lagi panas dan sejuk, manis dan masam, hangat dan dingin.” ‘Utbah al-Ghulam 1.Terlebih bercakap 2.Terlebih melihat 3.Terlebih makan 4.Terlebih berkawan Tahukah anda bahawa 4 perkara ini ialah punca penyakit hati? Apakah rawatan dan penawarnya? Insya-Allah, buku kecil ini akan memandu anda ke arah pemurnian hati agar: •Dapat mengenal Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Ahmad Adnan Fadzil , Amly Arsenar
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Amni Adnan
Ulamak yang ditakuti puak Syiah, Dr Ihsan Ilahi Zhahir. "Jika Syiah berbicara, pasti pembohongan akan berlaku. Seolah Syiah dan kebohongan adalah perkara pasti dan tidak boleh dipisahkan." Eksklusif Syiah di sebalik krisis Syria. Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Ummi Ilman , Ustaz Ezzat Adnan
Buku ini dapat membantu anak-anak mengenali siapa nabi dan rasul Allah s.w.t. Ini pasti menjadi pengalaman dan pembelajaran yang menyeronokkan kerana buku ini dipenuhi dengan ilustrasii menarik dan berwarna-warni. PEMBETULAN: - Muka surat 61: Poin ketiga. Ayat asal > Ditangkap dan dihukum bakar hidup-hidup oleh Firaun. Ayat pembetulan > Ditangkap dan dihukum bakar hidup-hidup oleh Raja Namrud. Learn More
USUAL: RM9.50

NOW: RM 9.50 (-0%)

MEMBER: RM 8.55 (-10%)

By Aizat Razak , Bahruddin Bekri , Aizzat Adnan
"Senangnya nak kurus kan? Makan apa yang kau nak makan, lepas tu telan aje ubat kurus yang berlambak-lambak dijual di pasaran. Tadaaa... DAH KURUS! Tak payah bersenam pun. Kau rasa? JANGAN HARAP!!! Kau dah sumbat macam-macam dalam badan kau selama berpuluh-puluh tahun, lepas tu kau harap nak KURUS dalam masa 3 bulan? Memang taklah! Ini bukan kisah Aizat seorang. Ini kisah suka duka 88 individu yang pernah melalui fasa kegemukan itu. Bermacam-macam cara mereka lakukan, ber Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By Ustaz Ezzat Adnan
Kisah-Kisah daripada Al-Quran dan Hadis menghimpunkan pelbagai kisah tentang perjalanan hidup Nabi dan sahabat, kisah-kisah perang yang berlaku serta kepahlawanan Nabi dan sahabat dalam menyebarkan agama Islam. Buku ini berkonsepkan Bedtime Stories, Satu Hari Satu Cerita mengikut kalendar Islam. Sangat santai untuk dijadikan aktiviti bersama Si Cilik sebelum tidur. Ia juga dapat menjadikan mesej yang ingin disampaikan oleh Al-Quran dan hadis dekat dengan kehidupan para pem Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By Ahmad Adnan Fadzil
Banyak hadis yang diriwayatkan telah menceritakan betapa Rasulullah SAW ialah seorang individu yang menitikberatkan soal kesihatan dan cara memeliharanya. Bagaimanakah kaedah pengubatan yang Baginda lakukan? Adakah tatacara pemakanan yang sekian lama kita lakukan bertepatan dengan kaedah yang pernah dilakukan oleh Nabi Muhammad SAW? Apakah fadilat dan kelebihan di sebalik pengubatan dan nutrisi Baginda? Maka buku yang menjadi tatapan pembaca ini menjadi pilihan yang tepat bag Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ummi Ilman , Ustaz Ezzat Adnan
Kawan-kawan, apakah pengertian doa yang sebenarnya? Adakah doa bermaksud memohon dan meminta kepada Allah s.w.t. semata-mata? Doa adalah satu ibadah yang sering dilakukan oleh semua umat Islam, namun tidak ramai yang tahu khasiat setiap doa yang diucapkan, pengertiannya, adab-adabnya serta pelbagai lagi perkara tentangnya. Oleh itu, buku ini menyediakan pengetahuan asas mengenai amalan berdoa supaya kanak-kanak mendapat gambaran yang lebih jelas tentang amalan harian in Learn More
USUAL: RM9.50

NOW: RM 9.50 (-0%)

MEMBER: RM 8.55 (-10%)

By Tie Maryam Tajuddin , Ustaz Ezzat Adnan
Buku ini dapat membantu anak-anak mengetahui dan memahami apa itu Rukun Islam dan Rukun Iman. Ini pasti menjadi pengalaman dan pembelajaran yang menyeronokkan kerana buku ini dipenuhi dengan ilustrasi menarik dan berwarna-warni. Learn More
USUAL: RM9.50

NOW: RM 9.50 (-0%)

MEMBER: RM 8.55 (-10%)

By Ustaz Ahmad Adnan Fadzil
Buku Kenali Rasul Kita Muhammad merupakan hasil terjemahan daripada Matan asy-Syamail al-Muhammadiyyah karangan Imam at-Tirmizi. Buku ini bukan hanya menghimpunkan hadis tentang akhlak dan budi pekerti Nabi Muhammad SAW, tetapi disertakan juga hadis tentang sifat-sifat fizikal, pakaian, makanan, minuman, ibadah, pergaulan dan sebagainya yang berkait dengan kehidupan Baginda secara menyeluruh. Learn More
USUAL: RM89.00

NOW: RM 89.00 (-0%)

MEMBER: RM 80.10 (-10%)

By Nor Aini Adnan
VARIASI CUPCAKES Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Ahmad Adnan Fadzli
Kematian di dunia adalah permulaan kepada kehidupan di alam barzakh. Tiada siapa yang mengetahui hakikat sebenarnya melainkan Allah SWT. Berita-berita kedahsyatan kiamat kecil ini serta gegak gempitanya kehidupan di alam barzakh hanyalah dikutip daripada mutiara-mutiara hadis baginda Nabi Muhammad SAW yang berbicara dengan panduan wahyu Ilahi. Tiada siapa boleh menceritakan betapa sakitnya saat kematian kerana mereka sudah berpindah ke alam yang lain. Tiada siapa juga boleh m Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Tie Maryam Tajuddin , Ustaz Ezzat Adnan
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

By Ummi Ilman , Ustaz Ezzat Adnan
USUAL: RM28.90

NOW: RM 28.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.01 (-10%)

By Tie Maryam Tajuddin , Ustaz Ezzat Adnan
Buku ini dapat membantu anak-anak mengenal dan mengetahui tantang kisah Rasulullah s.a.w. Ini pasti menjadi pengalaman dan pembelajaran yang menyeronokkan kerana buku ini dipenuhi dengan ilustrasii menarik dan berwarna-warni Learn More
USUAL: RM9.50

NOW: RM 9.50 (-0%)

MEMBER: RM 8.55 (-10%)

20 Item(s)

*

Back to Top