0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Alam Anuar 'Found 31 Related Products
Filtered By
author
By Hyrohiku , Nazry Salam
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Ida Anuar
NADIM Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Nazry Salam , Nazrul Ali
USUAL: RM6.90

NOW: RM 6.90 (-0%)

MEMBER: RM 6.21 (-10%)

By Ustaz Khairul Anuar Al-Hafiz
CD -AL-QURAN 30 JUZUK Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.31 (-10%)

By Qalam Amiera Ibrahim
"Lelah ku kejar soal dunia, lalu ku duduk lepak dan fikir soal akhirat pula." Meh dok kejap! Tak lama Kejap je Cuba tengok ni.... "Kenapa perlu pakai tudung? Tak up to date langsung!" "Ish, kena solat pulak. Orang barat releks aje. Seminggu sekali aje. Kenapa kita disusahkan macam ini?" "Ish, menyampah betul. Nak couple pun tak boleh. Orang putih, orang Korea tu relaks je." Astaghfirullah. Ini adalah tanda yang jiwa kita dah lelah. Meh dok kejap, kita refres Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Ida Anuar
“Kuseru ragamu agar menyerah kepadaku…” Cintanya mati, hatinya untuk si jelita. Tapi dia ditolak tanpa simpati. Menyeru raga si minyak neraka, menyerah menjadi hamba, asalkan dapat yang dihajati, tidak diendahkan lagi, maka bersoraklah ikut menari. Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Abdul Salam
Ketokohan al-Imam al-Bukhari (Meninggal 256H) bukan suatu yang asing dalam kalangan umat Islam, namun bagaimanakah ketokohan yang begitu hebat itu terhasil? Bagaimana kehidupan kekeluargaan yang disemai dan dihidupkan oleh ayah dan ibu beliau? Sehingga menjadikan beliau memiliki kecenderungan yang begitu kuat terhadap ilmu-ilmu hadis sedari kecil lagi. Al-Imam al-Bukhari sangat terkenal kecerdasannya dan kekuatan hafalannya. Beliau pernah berkata, “Saya hafal seratus ri Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Dr.Kamaru Salam Yusof
Statistik agama di dunia menunjukkan Islam dan Kristian adalah dua agama yang mempunyai penganut yang terbesar. Kedua-duanya menjadi agama yang popular diamalkan di seluruh dunia. Bahkan ayat al-Quran juga menunjukkan hubungan yang lebih mesra antara Islam dan Kristian berbanding agama-agama lain. Buku ini bukanlah bertujuan mengajak orang Islam menjadi murtad atau memaksa orang Kristian mengucap dua kalimah syahadah. Tetapi ia mahu membuka ruang untuk kita menilai persa Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Tim MISI , Nazry Salam
"Untuk fahami fizik, kita perlu ubah pandangan kita terhadap fizik!" - Fizi Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Anuar Haniff
Buku ini merupakan himpunan artikel soal jawab antara pembaca majalah Gen-Q (majalah berkonsepkan isu semasa anak muda) yang dikelolakan oleh al-fadhil Ustaz Fauwaz Fadzil Noor. Menariknya mengenai buku ini, setiap isu atau soal jawab dikemukakan secara santai dan bersahaja bagi memudahkan pemahaman para pembaca khasnya golongan remaja. Modus penyampaian dan penerangan berkenaan hukum hakam yang berat. Turut dapat difahami dengan gaya bahasa yang mudah dan mesra pembaca. Sela Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Ain Maisarah , Alam Anuar
Tandas Sekolah Menengah Sri Bangsar terbakar! Habis rentung semua isi dalamnya, malah ada seorang mangsa dijumpai terkorban! Keras rentung, mayatnya hitam bagaikan arang. Punca kejadian tidak diketahui, maka ia dianggap kemalangan akibat litar pintas.Pihak sekolah juga tidak mahu kontroversi, mengharap kisah itu ditutup dan tidak diuar-uarkan. Wartawan dibayar supaya jangan tulis cerita hebahan. Tambah lagi apabila status si mati adalah anak yatim piatu yang tidak punya sesia Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Tim MISI , Nazry Salam , Afiq
Apa akan jadi apabila siri komik motivasi bestseller bergabung dengan jenama program motivasi yang terkenal di seluruh negara? Jawapan: letusan kuasa motivasi berganda-ganda! Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Syeikh Wahid Abdus Salam Bali
Sesungguhnya, masalah sihir termasuk masalah penting yang mesti diperhatikan oleh para ulama dengan melakukan perbincangan, pendalaman dan penulisan kerana ia termasuk masalah yang terjadi dan muncul di tengah masyarakat. Para tukang sihir bekerja siang malam untuk merosak dan menimbulkan kerosakan demi mendapatkan imbalan beberapa ringgit dari orang-orang yang lemah jiwa dan para penjahat yan mendengki saudara-saudara mereka dari kaum muslimin. Mereka merasa senang da Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Nazry Salam , Afiq
Selepas Misi 8A dan Misi 10A sudah berjaya disempurnakan, apakah #thenextmisi untuk Aizad, Zahid, Putera, Kimi, Fizi, dan Mat? Misi 4 Flat ataupun…? Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Nazry Salam
Antara nombor berikut, yang mana boleh dibahagi 5? A. 5 B. 6 C. 7 D. Semua di atas Kalau anda jawab A, anda silap KIRA! Silap kira dalam ujian, boleh melayang markah. Silap kira dalam hidup, boleh melayang nyawa! Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Yanuar Arifin
Selami dan selusuri penjelasan berkenaan kesalahan dan langkah menghindarkannya di dalam buku ini. Barangkali kita menganggap sering perkara itu enteng, namun sebenar member impak dan kesan besar terhadap usaha kita untuk berjaya. Buku ini hadir sebagai rujukan agar kita boleh membetulkan kesalahan yang sering kita lakukan dan menghindari kesalahan lain yang membuatkan usaha kita tidak mendapat keberkatan Allah. Bersedialah untuk menjadi ahli perniagaan yang berjaya di du Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Nazry Salam
Sekuel Misi Kira #1: Pertandingan Matematik. Ong ada 3 roti panjang. Raja ada 1 roti panjang. Tiba-tiba datang orang tua yang lapar. Lalu 4 roti panjang itu dibahagi sama rata kepada tiga orang (Ong, Raja, orang tua). Sesudah makan, orang tua itu berikan RM100 kepada Ong dan Raja. Berapa ringgit Raja patut dapat? Kalau anda jawab RM25 dengan alasan Raja sumbangkan 1 daripada 4 roti, ANDA SILAP KIRA! Silap kira dalam ujian, boleh melayan Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

By Afiq , Nazry Salam
Terbaik dalam buku ini! - Himpunan komik menarik dan terbaik karya Afiq & Nazry di Komik-M.100% berwarna! - Mahu belajar melukis komik? Mahu tahu tip-tip mudah melukis komik? Mahu tahu alat yang digunakan untuk melukis? Mahu tahu bagaimana cara Afiq & Nazry menghasilkan komik? Buku ini ada jawapannya! Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Iskandar Syah Ismail , Latfy Anuar Latif
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ain Maisarah , Alam Anuar
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Latfy Anuar Latif
DR BUBBLES DAN BAIM Learn More
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Ain Maisarah , Alam Anuar
Diari adalah buku peribadi yang mencatat segala luahan hati, perancangan sehari-hari dan rahsia yang disimpan rapi. Gadis bernama Ezra Fazrirah merupakan seorang yang sangat suka menulis diari. Segala apa yang terjadi, semuanya tidak pernah terlepas dirakam memori ke dalam diari merah jambu yang digelarkan Pinky Pink. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Anuar Haniff
USUAL: RM14.00

NOW: RM 11.20 (-20%)

MEMBER: RM 11.20 (-20%)

By Latfy Anuar Latif
USUAL: RM9.90

NOW: RM 9.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.91 (-10%)

By Afiq , Nazri Salam
Tidak perlu sinopsis, testimoni-testimoni ini sudah cukup menggambarkan kehebatan komik ini. "Komik ini dapat merangsang otak kanan dan otak kiri secara serentak dan mampu menjadi bahan motivasi yang mapan, unggul dan berimpak." Dato' Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah, pakar motivasi terkenal. Learn More
USUAL: RM8.90

NOW: RM 8.90 (-0%)

MEMBER: RM 8.01 (-10%)

By Yanuar Arifin
Dalam liku-liku perjuangan menyampaikan risalah kenabian, berkali-kali Baginda S.A.W dihina dan disakiti oleh para penentangnya. Baginda pernah diludahi oleh seorang nenek tua, diracuni oleh seorang perempuan Yahudi, dibaling batu hingga kening dan tubuh badannya luka berdarah oleh penduduk Kota Taif. Pernah juga dilemparkan dengan kotoran serta dituduh sebagai seorang ahli sihir, diherdik sebagai orang gila dan banyak lagi kata-kata nista dan celaan yang dilemparkan kepada B Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Yanuar Arifin
Bagaimanakah dalam kesibukan berkuliah dan pelbagai aktiviti kampus, seorang itu berjaya bukan sahaja dalam pengajiannya tetapi juga dalam perusahaan atau bisnes yang diceburinya. Adakah mereka ini mempunyai masa lebih daripada 24 jam sehari atau memiliki tenaga dan fikiran yang berkali ganda lebih dibandingkan dengan manusia biasa. Jawapannya mereka ini juga sama seperti kita. Namun kecekalan dan kegigihan mereka lebih kental dan jitu. Semangat ini sepatutnya menjadi teladan Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 11.20 (-20%)

MEMBER: RM 11.20 (-20%)

By Wan Norihan Wan Hussein , Anuar Abdul Halim
Kamus yang disusun khas untuk para pelajar terutama mereka yang belajar di peringkat rendah. Kamus yang komprehensif ini menyenaraikan perkataan-perkataan yang biasa digunakan di peringkat rendah berserta definisi yang jelas dan mudah difahami. la turut dilengkapi dengan kata terbitan sesuai dan berguna untuk para pelajar. Mengandungi Iebih 33, kata dasar dan kata terbitan. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Yanuar Arifin
Apa yang dihuraikan di dalam buku ini disertakan dengan data-data yang tepat dan sandaran nas-nas yang benar, membentangkan fakta-fakta yang menakjubkan yang dan terbukti oleh sains dan para pakar di dalam bidang tersebut. Ramalan dan kenyataan baginda SAW tentang manfaat berbekam, bahayanya air liur anjing, bahayanya seks bebas, bahayanya minuman beralkohol, hinggalah kepada ramalan berkenaan akan datangnya kaum yang gemar melakukan bidaah berpecahnya umat Islam kepada 73 go Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Abdul Salam Yussof , Muhd Najib Abd Kadir
Sebuah buku yang sangat efektif buat mereka yang bakal mengerjakan umrah dan haji. Boleh di bawa ke mana-mana sahaja, buku ini mengandungi segala-gala doa yang anda ingin praktikkan ketika di tanah suci. Menariknya, buku ini turut menyelitkan amalan yang dicadang untuk diamalkan bagi setiap doa. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Yanuardi Syukur
Facebook memang amat popular pada dekad ini. Ia telah menjadi sarana komunikasi manusia seluruh dunia. Namun tahukah kita bagaimana sejarah facebook dan siapakah. yang menerajuinya? Buku karangan Yanuardlly Syukur kelahiran Tobelo (Halmahera Utara), Indonesia ini akan merunkai jawapannya.Tajuk bukunya "facebook: SEBELAH SYURGA SEBELAH NERAKA" begitu unik sekali dan pastinya ia membicarakan sesuatu dari sudut yang positif dan negatif. Di dalam buku ini diselitkan juga aplik Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

31 Item(s)

*

Back to Top