0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Alisa Omar 'Found 44 Related Products
Filtered By
author
By Mayoto Tokomaru
Aku Takada Haru, AJK Perkara Seram tahun ini. Gara-gara kesilapan sendiri, aku jadi ketua Kelas 5 Ghaib. Walaupun Kyouko tiada, aku tetap berusaha melindungi sekolah ini dengan kerjasama Hana-chan dan Dokupan. Tetapi tempoh aku di sini semakin singkat. Perasaan gelisah pula semakin mendalam. Suatu hari, aku dapat satu petunjuk untuk ke Alam Cermin menerusi satu kes di luar jangkaan. Inilah peluang terakhir aku! Aku pasti akan bawa Kyouko kembali di sini semula. Jom kita be Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Alisa Omar
Ada kala aku ingin berheni berjalan.Cukup sudah pengembaraan selama ni - sejauh ini. Aku letih dan lelah .kaki ini telah penat melangkah .Namun,bagaimana boleh aku berhenti berjalan sedangkan hidup itu sendiri sebuah perjalanan Dengan kesedaran itu ,aku berjalan lagi - kali isi membelah lautan Hindi cuba untuk meneroka mistik dan pesona di sebuah tempat yang sungguh asing Mauritis, Reunion Island, madagascartelah membuka mataku lebih luas dalam mengenal erti kehidupan dan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Ramadan Omar
“Aiman!” panggil Mokhtar. Dadanya berdebar. Peluh merenik di dahi. Rasa terkejut masih menguasai dirinya. “Kenapa pak cik? Aiman nak balik,” kata Aiman apabila Mokhtar menariknya. Moktar duduk melutut. Menjadikan dia separas dengan ketinggian Aiman sekarang. Kedua-dua tangannya memegang bahu Aiman. Dua matanya memandang ke dalam mata Aiman. “Itu ayah Aiman ke?” soal Mokhtar sambil mengunjuk kepada Hafizi di dalam kereta. Aiman bingung. Dia berkalih melihat Hafiz Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Mayoto Tokomaru
Sesiapa memijak anak tangga misteri ke-13 akan hilang dan ghaib. Itu yang disebut dalam legenda 'sumpahan tangga'. Kononnya sumpahan itu yang boleh berpindah ke bangunan lain. Takutlah! Pada suatu hari ada murid Sekolah Rendah Asahi hilang manakala keadaan fizikal Hana-chan pula semakin teruk. Ada anasir jahat bertandang ke sekolah. Eh, entah-entah ia ada kaitan dengan sumpahan anak tangga ke-13? Apa sebenarnya yang Haru nampak bila dia cuba leraikan sumpahan bersama Do Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Rosli Omar
This book showcases birds of the forests — lowland, montane, mangrove — of Peninsula Malaysia. Their choice as the subject matter is tied to their propensity to be “most endangered” due to their habitat’s rapid destruction. Also included are forest edge birds, birds that birders encounter at the edge of forests or along forest tracks. Through photographs which capture their beauty, this book hopes to spark appreciation for these feathered friends and the desire to s Learn More
USUAL: RM100.00

NOW: RM 100.00 (-0%)

MEMBER: RM 90.00 (-10%)

By Nik Omar Nik Abdul Aziz
Nukilan ini adalah hasil ilmu, pengalaman dan pengamatan saya kepada senario dakwah dalam kehidupan kita bermasyarakat di Malaysia. Begitu banyak individu dan kumpulan yang komited kepada usaha dakwah dalam pelbagai jalur dan wadah. Masing-masing berusaha atas kapasiti dan keupayaan yang dianugerahkan oleh Allah s.w.t. kepada mereka bagi membawa mesej rahmatan lil Alamin. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Mayoto Tokomaru
Aku Takada Haru dari Kelas 5-1 ambil alih jawatan AJK Perkara Seram tahun ini daripada Senior Tomoka. Bila dewasa nanti, aku bercita-cita untuk jadi pelakon teater. Sila beri tunjuk ajar, ya! Tugas pertama aku adalah hentikan pergaduhan yang selalu berlaku di Sekolah Rendah Asahi. Menurut Kyouko, ini semua angkara dewa wabak. Baiklah, biar aku selesaikan masalah kali ini dengan cara aku sendiri. Tetapi sebelum itu, aku akan dedahkan wajah sebenar ahli-ahli Kelas Ghaib. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Mayoto Tokomaru
Nama aku Tomoka. Pada musim bunga tahun ini, aku dengan rakan dari kelas 4 Ghaib sebelum ini sepatutnya tidak sekelas. Tetapi tidak sangka, kami bertemu kembali Tahun 5! Kali ini, aku menjadi Ahli Jawatankuasa (AJK) Perkara Seram yang uruskan masalah tentang makhluk ghaib di Sekolah Rendah Asahi melibatkan Hana-chan (roh zashiki-warashi), Kyouko (pari-pari cermin antik) dan Dokupan yang mementingkan glamore. Memandangkan ini tahun kedua, rasanya kami boleh atasi roh dan hant Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Fizo Omar
"Aku mulanya gentar di atas pentas berdepan ribuan manusia, tidak banyak yang aku tahu tentang orang lain selain kisah aku sendiri yang beberapa kali tersungkur dan bangkit untuk membina langkah baru" Ini kisah Fizo Omar di sebalik dunia glamor. Bangkit bila bankrap menggunakan penulisan sumber pertama (first person) untuk mendekatkan lagi pemahaman penulisan kepada pembacanya. Fizo Omar berkongsi bagaimana status muflis mampu dijadikan pembakar semangat dan butang tekanan Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Ustaz Ali Omar Al-Hafiz
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Mayoto Tokomaru
Akulah AJK Perkara Seram yang menjaga keamanan Sekolah Rendah Asahi dan ini tahun kedua aku menyandang jawatan itu. Dalam kelas aku ada musuh terkuat iaitu dewa maut perantis bernama MIAN. Aku tidak boleh leka dan perlu berhati-hati sebab dia sentiasa cuba tunaikan hasrat murid dan merampaskan roh mereka sebagai ganti. Suatu hari, MIAN tidak hadir. Dewa maut pun boleh demam ke? Atau ini semua konspirasi untuk perdaya aku?!! Hmm...tetapi aku risau. Jadi aku perlu melawat di Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Khalisah Nuriman
165 KUIZ SUPER MINDA BUKU 1 Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 11.92 (-20%)

MEMBER: RM 11.92 (-20%)

By Syeikh Ahmad Faisol haji Omar
Buku ini menyenaraikan 120 panduan berumah tangga berbentuk soal jawab sebagai pengetahuan dan panduan pembaca sama ada yang belum berumah tangga atau telah berumah tangga. Malah juga untuk yang telah bercerai dan ingin berumah tangga semula. Antaranya: · Kahwin lelaki muda · Berkahwin di Thailand · Berkahwin setelah terlanjur · Hukum pak sanggup · Agensi mencari jodoh · Jodoh media sosial · Perkahwinan dengan warga asing · Layanan terhadap Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 16.00 (-20%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Omar El Akkad
“Powerful . . . As haunting a postapocalyptic universe as Cormac McCarthy [created] in The Road, and as devastating a look as the fallout that national events have on an American family as Philip Roth did in The Plot Against America. . . . Omar El Akkad’s debut novel, American War, is an unlikely mash-up of unsparing war reporting and plot elements familiar to readers of the recent young-adult dystopian series The Hunger Games and Divergent.” —Michiko Kakutani, The Ne Learn More
USUAL: RM42.50

NOW: RM 42.50 (-0%)

MEMBER: RM 38.25 (-10%)

By Omar Saif Ghobash

'A powerful celebration of common humanity and compassion . . . deserves to be read widely by people of all faiths and none' - Sunday Times

In a series of personal and insightful letters to his sons, Omar Saif Ghobash offers a vital manifesto that tackles the dilemmas facing not only young Muslims but everyone navigating the complexities of today's world.

Full of wisdom and thoughtful reflections on faith, culture and society. This is a courageous Learn More

USUAL: RM55.90

NOW: RM 55.90 (-0%)

MEMBER: RM 50.31 (-10%)

By Zul Aimran Omar
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By 菲爾·休斯頓 , 麥克·弗洛伊 , 蘇珊·卡妮西羅 , 彼得·羅梅瑞
想知道套話的最佳方法嗎?這本書完全展現如何辦到。 暢銷書《CIA教你識人術》作者最新力作 從日常溝通到談判,從職場、商場到家庭, 只要一開口,就讓對方毫不保留的對你坦誠。   前CIA頂尖情報高手最強效的溝通心理學:   .【短期思維模式的驚人力量】:能讓對方聚焦於我們所希望的重點上,並讓可能影響對方決定的因素愈少、愈直接。   . Learn More
USUAL: RM49.30

NOW: RM 49.30 (-0%)

MEMBER: RM 44.37 (-10%)

By Zul Aimran Omar
Siri peperangan yang berlaku di zaman Khulafa ar-Rassyidin. Iaitu Sayidina Abu Bakar RA. Sayidina Umar RA. Sayidina Utsman RA dan Sayidina Ali RA. Mengapa kaki pihak tentera musuh dirantai semasa mereka berperang dengan tentera Islam? m.s 65 Mengapa tentera berkuda Islam diarahkan bersembunyi di belakang lereng bukit? m.s 71 Mengapa Khalid alWalid RA membernarkan tentera musuh menyeberangi sungai terlebih dahulu? m.s 107 Apa helah tentera Islam menghias unta-unta yang d Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Zul Aimran Omar
“Sakit itu indah kerana ia datang daripada Allah SWT, dan kesembuhan juga datang daripada-Nya.” Kajian menunjukkan bahawa solat tahajud dapat mengurangkan kortisol atau hormon steroid menjadi seimbang sehingga tahap tekanan perasaan menurun. Apabila kita tidak mengalami tekanan perasaan, maka imunisasi tubuh menjadi bertambah baik untuk menangkis serangan pelbagai penyakit. Buku ini mengupas kaitan antara solat tahajud dengan kesihatan serta penjelasannya dari perspekt Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By The Palomar

*This book may have some markings; but be rest assured, they are not used books.
*The book cover and summary displayed may be of a different edition or binding for the same title.

" Learn More
USUAL: RM134.50

NOW: RM 32.00 (-76%)

MEMBER: RM 32.00 (-76%)

By Syeikh Ahmad Faisol Hj Omar
" Dalam menjentik ada mendidik! " Man : Betul juga kata kamu itu. Orang gila : Memang betullah, encik. Man : Cadangan kamu itu boleh pakai. Kamu memang pandai. Tapi aku hairan, macam mana kamu boleh berada di sini (Hospital Bahagia). Sepatutnya kamu tak berada di sini. Orang gila : Saya di sini, encik, bukan kerana saya bodoh. Saya di sini, kerana saya gila. Buku ini menampilkan cerita dan seloka. Ia disampaikan berdasarkan rekaan juga realiti. Terdapat pelbagai jeni Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Siti Nadzrah Sheh Omar
“Buku ini menceritakan pengalaman 30 tahun seorang ibu mendidik 5 orang anak lelaki menjadi huffaz Al-Quran dan dalam masa yang lama mereka juga memiliki bidang kerjaya profesional masing-masing seperti doktor perubatan, peguam, pengurus syarikat dan jurulatih motivasi. Pengalaman-pengalaman ini dihimpunkan dalam sebuah naskhah wajib baca ”20 Tip & Rahsia Membina keluarga PROFAZZ”. Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Syeikh Ahmad Faisol Hj. Omar
Koleksi 261 jawapan EVERGREEN berkaitan ibadah puasa, zakat fitrah dan hari raya berdasarkan rujukan kitab ulama muktabar. Soalan-soalan ini kebanyakannya adalah himpunan soalan yang telah dikemukakan oleh masyarakat dalam siri-siri kuliah dan ceramah penulis. Mempunyai info grafik yang menarik dan bergambar. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By 金田工房 , 角丸圓
教你畫出男女間的親密招牌姿勢 親.抱.躺.牽.愛 How To Draw manga 從忐忑不安到眉來眼去…… 嘗試畫出男女雙角色的常見姿勢吧!   Point 1.畫出男女體格的差異及身高的差距   Point 2.配合男女戀愛發展的場景,畫出男女間的糾葛   Point 3.分別以男女立場,畫出不同風格雙角色插畫   以高密度地聚焦在男女雙角色的互動,   請你一定要嘗試挑戰男 Learn More
USUAL: RM45.80

NOW: RM 36.64 (-20%)

MEMBER: RM 36.64 (-20%)

By Siti Nadzrah Sheh Omar
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Sheik Ami Sheik Omar
VARIASI SULAMAN MANIK TIMBUL 3D VOL. 2 Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

By Sheik Ami Sheik Omar
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By 王信明
 風靡全亞洲,來勢洶洶嘟嘴小娃MOLLY,推出第一本商品企劃書了!   這嘟嘴小娃到底是誰?居然造成2013-2014年超商集點活動出現全台大缺貨現象!(WHO?!   【親親Molly】超療癒、超收藏、超大心的二合一組合   ★內附【1號必蒐商品】→ Molly&大耳牛「好友.愛」兩用帆布包   ※全球獨家限定授權! 日本ROOTOTE × MOLLY跨界合作   ★內 Learn More
USUAL: RM125.80

NOW: RM 100.64 (-20%)

MEMBER: RM 100.64 (-20%)

By Nurul Qomariyah
Al-Quran sebagai mukjizat terbesar yang dikumiakan Allah S.W.T. kepada Nabi Muhammad S.A.W. mengandungi berhagai manfaat dan kehebatan yang tidak teijangkau dengan akal likiran manusia. di dalam huku ini cliningkaikan mengenai kelebillan dan ketitantaan yang akin diperoleh apabila inembaca Surah Yusuf clan Small Maryam. Dila insan mulia ciptaan Allah s.w.t. yang dikurniakan berbagai kelebillan dalam mengliarungi kehidupan mereka di Awn dunia ini. Penulis buku ini, berkeyakina Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ustaz Muhammad Ramzi Omar
Kisah Indah Dari Syurga Siapa tidak mahu masuk syurga? Allah dan Rasul-Nya, Nabi Muhammad s.a.w menggambarkan syurga sebagai sebuah tempat yang sangat indah. Malah bayangan keindahannya langsung tidak dapat digambarkan. Dunia ini saja sudah cukup indah. Namun masih lebih jauh daripada keindahan alam syurga. Kita semua berlumba untuk ke sana. Namun, ramai yang tidak sanggup menempuh jalan ke syurga. Berbicara tentang kematian saja pun sudah cukup menaikkan bulu roma dan ke Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By 鄧惠文
找回給予愛的能力,而非獲得愛的幸運 這一次,我想嘗試的,不只是如何編織美麗迷惑的、讓你停留的網。 而是,如何和你一起,將彼此從囚禁的掙扎中釋放,可以再飛。 有時比翼,有時錯落。 展開纏繞的網,成為我們之間,緜長甜蜜的絲線。──鄧惠文   神仙美眷,在天比翼,可遇而不可求。   人間伴侶,在地連理,用心得以相惜。   這不是一本 Learn More
USUAL: RM42.90

NOW: RM 34.32 (-20%)

MEMBER: RM 34.32 (-20%)

By Nurul Omar
Ditakdirkan Emierda mampu melihat dan mendengar benda-benda ghaib. Lalu dunianya terasa sepi, lantaran kemampuannya itu membuat dirinya begitu terasing. Sam, pemuda yang senang didampingi akhirnya menjejakkan kaki ke vila yang sering kali muncul dalam mimpi-mimpinya. Vila Belanda, kediaman separa kolonial bakal menyaksikan sebuah majlis persandingan di mana di vila ini juga Emierda dan Sam bertemu buat pertama kali. Sejarah silam vila itu akan menghubungkan mereka. Satu Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By 阿尔珀特 , 包曼
《改变:28天让自己内心强大》是一个革命性的5步指南,来自于作者阿尔珀特的亲身体验。他年轻时,期待改变但又对改变充满恐惧,甚至一度因为挫败经历而不敢与异性接触。现在,阿尔珀特是一名著名的心理治疗师,他对“无畏之心”有着独特的理解,这使他改变了世界各地无数人的生活。   他的“生活改造方案”具体如下:   1个问题:让你摆脱一直 Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Rita Rahayu Omar
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Fatimah Haji Omar
Keinginan untuk mendirikan rumahtangga sudah menjadi naluri semulajadi manusia di atas muka bumi ini. Manusia diciptakan dengan pelbagai keistimewaan dan persamaan dengan makhluk yang lain. Akal adalah keistimewaan manusia manakala nafsu pula untuk manusia dan haiwan. Akal bertugas untuk mengawal nafsu daripada menguasai manusia. Islam telah menggariskan pelbagai panduan menerusi sistem perundangan Islam yang meliputi pelbagai aspek termasuklah perkahwinan. Kesibukan sebahag Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Farid Omar
USUAL: RM7.50

NOW: RM 7.50 (-0%)

MEMBER: RM 6.75 (-10%)

By Fizo Omar
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By 大坪譽
只要1只平底鍋,就能享受紐約人最喜愛的薄煎餅&熱鬆餅! 「平底鍋薄煎餅&熱鬆餅Pancake&Hotcake」書中以鹹口味傾向正餐享用的是薄煎餅;鬆軟香甜的口感偏向點心類的是熱鬆餅。作者將旅居紐約時所品嘗到的美式餐廳薄煎餅風味、充滿樂趣幸福的感受,重新加以搭配成本書的配方。 Learn More
USUAL: RM40.00

NOW: RM 40.00 (-0%)

MEMBER: RM 36.00 (-10%)

By 托玛瑞克
《电影制作百宝箱:低成本制作专业级电影全攻略》是一本全面的多媒体教程,附赠的DVD内容丰富而实用,教你制作好莱坞专业级别的电影。《电影制作百宝箱:低成本制作专业级电影全攻略》作者,艾美奖最佳导演获奖者,JasonJ.Tomaric仅用了2000美元就利用当地资源拍摄出一部独立电影。他不仅发行了这部电影,还在为顶级电影学院的学生举办讲座时将这部电影 Learn More
USUAL: RM89.00

NOW: RM 89.00 (-0%)

MEMBER: RM 80.10 (-10%)

By 芭雅‧巴卡莉 , 歐馬‧昆度合著
一個意外奇蹟,生還者少女芭雅,勇敢活下去的真實故事。 我永遠無法忘記墜機的那一霎那, 忘不了人們的尖叫聲, 還有,失去母親的傷痛。 ◎大導演史蒂芬史匹柏正積極洽談電影版權! ◎真實事件改編。 相關新聞 http://www.nownews.com/2009/07/01/334-2472167.htm 飛機墜毀錄影http://www.youtube.com/watch?v=zA5FMFVbVZ0&NR=1 芭雅相關介紹(Wikipedia) http://en.wikipedia.org/wiki/ Learn More
USUAL: RM31.50

NOW: RM 31.50 (-0%)

MEMBER: RM 28.35 (-10%)

By Fatimah Hj.Omar
Sebuah buku yang amat komrehensif bagi kaum ibu yang sedang hamil. Buku yang ditulis ini tidak hanya merujuk kepada soal-soal penjagaan kesihatan dan kerohanian tetapi dilihat dari perspektif Islam itu sendiri. Sepanjang proses pendidikan terhadap anak-anak maka kehamilan adalah faktor penting bagi setiap ibu bagi memainkan peranan untuk melakukan proses pendidikan Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By NagioMarsh
鄉下姑娘結交貴族名流猶如逛大觀園 俊美貴族警探勘破謎團直搗命案核心 「紐西蘭推理天后」畢生代表傑作! 藍普瑞家族是個迷人的英國貴族之家,平日出手闊綽,不知節制,因而經常發生財務危機,但卻總是適時有遠親去世,並獲得大筆遺產度過難關。單純的蘿貝塔才剛從紐西蘭來到英國,棲身借住在昔日友人貴族藍普瑞的家中,沒想到隨即發生了命 Learn More
USUAL: RM50.05

NOW: RM 50.05 (-0%)

MEMBER: RM 45.05 (-10%)

By Zuraidah Omar

*This book may have some markings; but be rest assured, they are not used books.
*The book cover and summary displayed may be of a different edition or binding for the same title.

Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Noraini Omar
USUAL: RM19.90

NOW: RM 15.92 (-20%)

MEMBER: RM 15.92 (-20%)

44 Item(s)

*

Back to Top