0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Alya Bahari 'Found 17 Related Products
Filtered By
author
By Syafieqah Alya
Sanggup tidak anda jika kena buat begini: A. Pergi kerja naik motor, di samping dapat sampai ke tempat kerja lebih awal, anda juga boleh jimat minyak dan tol. B. Di tempat kerja, bawa bekal makan tengah hari lagi bagus, siap bawa buah potong dan air fresh oren buatan sendiri. Jimat banyak geng! Kawan pun boleh terliur tengok makanan kita. C. Tinggallah sementara waktu dengan keluarga jika dapat kerja berdekatan dengan rumah. Duit yang orang lain buat bayar sewa rumah, kita ga Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Alya Husna
“Jalankan tugas saya. Rawat hati awak.” – SYAH “Ra.. wat hati?” – MUJAHADAH Sejak bila rawat hati dah jadi skop kerja dia? Syah rasa nak tampar mulut sendiri bila dia dah berani jual ayat acah-acah lelaki nak mengayat. Ini semua Hantu Kina punya pasal. Dulu, satu calon pun dia tak berkenan. Bila hati dah mula sangkut, Hantu Kina tak kasi peluang langsung. “Saya ni bukan macam perempuan lain yang boleh awak gulakan sesuka hati.” MUJAHADAH “Bila masanya saya Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Alya Bahari
“Aku ni tak pandai nak romantik-romantik. Senang cakap, aku macam ni ajelah, Nel. Aku tak super duper hot, aku tak yummylicious. Aku pun tak melting-melting tu.” Dia memang mengaku dia tak punya aura pemanis bicara. Dia tak punya cara seorang gentleman. Dia hanya ada sesuatu yang biasa ada pada lelaki biasa. Ahmad Rizza Ahmad Shah. Pemilik nama ini sudah jatuh cinta pada Nelinda Tan Sri Ismail. Bukan sekali, malah berkali-kali. Bukannya Nelinda tak tahu perasaan Riz pa Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Dalya Zharief
SNAS : GELORA DI HATI ANA ( EKK ) Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Alyasak Berhan
Seringkali kita merasakan begitu sukar untuk mengkhatamkan al-Quran. Namun begitu, terdapat paduan mudah untuk mengkhatamkan al-Quran mengikut susunan jadual oleh para sahabat RA yang pastinya dapat merealisasikan impian setiap Muslim untuk mengkhatamkan al-Quran. Antara kelebihan buku ini: panduan khatam al-Quran selama 3 hingga 60 hari menggunakan Mashaf Uthmani doa serta terjemahan pilihan enam doa terbaik khatam al-Quran. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Qistina Alya
SYIFA pernah tersungkur kerana butanya dia dalam menilai erti kata cinta. Dia terhanyut jauh sehinggakan terasa goyah kakinya untuk terus bertapak saat diri sendiri memutuskan untuk berhenti mencintai. Disebabkan satu kesilapan, Syifa menuntut perpisahan. “Bagi saya ruang untuk cari diri saya semula. Diri yang tenggelam dalam cinta ‘berbayar’ awak…” – Syifa. QAYYUM pula hidup bersama penyesalan yang tidak pernah surut. Merata dia mencari Syifa, tapi bayang s Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Noraini Bahari & Muhd Kamil Ib
Seluruh kehidupan adalah ujian, namun ujian duka kelihatan lebih mencabar. Buku ini merupakan tulisan bersama Prof. Muhd Kamil Ibrahim dan Noraini Bahari. Konsep asas penulisan karya ini adalah untuk mengingatkan diri akan kematian yang pasti menjelma. Namun, sebelum detik itu tiba, kehidupan ini akan dilalui dengan kehadiran pelbagai ujian. Ujian sentiasa hadir. Dia mengajar kita untuk sabar dan solat. Itulah tanda redha menjadi tunggangan yang tidak memenatkan. Benar, se Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Alyasak Burhan
Satu kajian ulul albab yang membongkar setiap fenomena adalah bukti keagungan ciptaan Ilahi. Learn More
USUAL: RM47.00

NOW: RM 47.00 (-0%)

MEMBER: RM 42.30 (-10%)

Hitam atau putih Cinta Itu bersih Hidup tanpa cinta Ibarat kopi tak bergula Pahit atau manis Itulah perisanya Sedegup cinta biar membara Selamanya… Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Hamid Bahari
Tumbuh-tumbuhan memainkan peranan penting dalam kehidupan manusia sejak dahulu lagi. la telah digunakan secara meluas terutama untuk kecantikan, kesihatan dan macam-macam kegunaan lain. Tumbuhan-tumbuhan merupakan rahmat Allah SWT yang boleh digunakan untuk menyembuhkan penyakit tertentu, tujuan kecantikan mahupun kecerdasan minda. Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Qistina Alya
SAHIRUL HAKIMI- Dia sememangnya lelaki pemalu! Peristiwa lampau membuatkan dia malu berhadapan dengan perempuan. Nampak sahaja perempuan, dia akan tertunduk hingga merah pipinya. Namun, hatinya ada pada Farisha Alya. Kebahagiaan mula menyinar pada saat pinangannya diterima. “Kenapa awak terima saya, ya?” “Sebab awak pemalu!” FARISHA ALYA- Pinangan Irul diterima ikhlas. Dia nekad membina gerbang cinta bersama suami yang pemalu itu. Irul bukanlah seorang pak Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Qistina Alya
Pertemuan demi pertemuan tanpa sengaja telah menemukan MUHAMMAD AMMAR RIZQY dan QASEH QASHDINA. Bagi RIZQY, pasti ada maksud di sebalik setiap pertemuan. Mustahil dia dipertemukan dengan QASEH tanpa sebarang hikmah. Di sisi lain, QASEH tak habis-habis menyalahkan RIZQY setiap kali dia ditimpa masalah. “Kenapa, ya? Setiap kali saya jumpa awak mesti saya ditimpa malang...”-QASEH “Err... Awak tak rasa ke saya ni penyelamat awak. Setiap kali awak ada masalah aje saya Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Dalya Zarief
Miko merupakan seorang budak lelaki yang berumur 7 tahun. Miko tinggal di bandar bersama ibu dan ayahnya. Di dalam siri ini digambarkan bagaimana perjalanan hidup Miko bersama keluarga, kawan-kawan, jiran dan orang-orang di sekelilingnya. Kisah Miko ini mewakili kisah hidup kanak-kanak Melayu di negara kita. Buku ini mengandungi 4 buah cerita yang bertajuk Miko dengan Doktor Mary, Hobi Baharu Miko, Tabung Duit Miko, dan Miko Menangkap Pencuri. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Yasmin Norhazleena Bahari
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Ustaz Mohd Fadzli Alyamani
USUAL: RM22.50

NOW: RM 22.50 (-0%)

MEMBER: RM 20.25 (-10%)

By Ellyne Alyana
Mereka pasangan yang tidak pernah dijangka dipertemu dalam sebuah pertemuan yang tidak diduga. “Siapa kau?” Itulah pertanyaan pertama yang Farhan Azriel ajukan kepada Mya Ayumi. Sangka Mya, itu mungkin adalah pertemuan pertama dan terakhirnya dengan lelaki berlagak bagus, ego bukan main, kening ulat gonggok dan dingin macam Farhan. “Han nikahi dia!” Dengan baris kata itu saja, Mya dan Farhan dibawa ke ambang perkahwinan yang penuh dengan keterpaksaan. Te Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Kausalya Swarna
USUAL: RM18.00

NOW: RM 13.50 (-25%)

MEMBER: RM 13.50 (-25%)

17 Item(s)

*

Back to Top