0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Arif Sukri 'Found 82 Related Products
Filtered By
author
By Siti Fatiha Yahya , Sharifah Nursyahidah Syed Annuar
Di tangan Siti Fatiha & Sharifah Nursyahidah, Hallyu bukan sekadar produk budaya popular Korea Selatan – drama, filem, muzik, makanan segera & fesyen – tetapi juga kuasa lunak (soft power) yang memiliki dimensi ekonomi dan politik. Melalui olahan yang kemas dan padat, penulis menghuraikan bagaimana Hallyu terbentuk hasil perubahan struktur ekonomi Korea Selatan yang kemudiannya menjadi bahan eksport yang menguntungkan ekonomi serta sosio-politik Korea Selatan. Tidak puas Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Zhariff Afandi
USUAL: RM39.90

NOW: RM 39.90 (-0%)

MEMBER: RM 35.91 (-10%)

By Arif Sukri
Buku ini bukanlah satu panduan diet dari awal sampai ke akhir. Apatah lagi memberi pelan pemakanan yang lengkap. Sebaliknya naskhah ini menghimpunkan cerita, tip, panduan, nasihat serta himpunan mitos yang berlambak di alam maya. Ia menjelaskan subjek-subjek diet dengan cara santai, jenaka dan juga aplikasi yang fleksibel buat para pembaca dalam menurunkan berat badan secara sihat tanpa tekanan. Kisah-kisah yang para pembaca dapat daripada naskhah ini juga berupa daripada pen Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Arifful Baqi
Satu kebangkitan, seribu kehancuran Lima ratus tahun berlalu, tangan-tangan kejahatan berusaha untuk membangkitkan semula Raja Syaitan di muka bumi. Demi menghalang malapetaka yang besar daripada berlaku, Hairil berlayar meredah lautan yang buas untuk memusnahkan semua serpihan jasad Raja Syaitan yang pernah dikumpulkan oleh bapanya. Tanpa dia ketahui, terdapat seorang perempuan misteri yang menjaga serpihan jasad Raja Syaitan daripada disentuh sesiapa. Rintangan muncul Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Prof Madya Dr Sharifah Hayati
Ini petua ibu dan anak.. Ibu-ibu, gegar iman dulu sebelum gegar iman anak. Power kan ilmu supaya 'tak kalah' dengan anak. Eh! Fizikal perlu kuat, perlu sihat, baru pantas dan aktif. Bertolak ansur untuk perkara 'harus'. Bersabar, bersabar dan bersabar lagi. Tunjuk kasih, tunjuk sayang. InsyaAllah bahagia akan datang. Jangan bisu, tegur bila perlu, jaga bahasa. Anak, dengarlah. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Aqil Shariff
Ada orang cakap, mengungkap kata-kata kesat dan kasar itu style. Membuka aurat itu fesyen. Couple untuk suka-suka itu trend. Jadi, nak cakap, menjadi penghuni neraka itu happy ending? "Silalah berubah." "Tak nak, malas ah." " Kau tahu tak? Ramai orang muda mati sekarang, Kau nak tau bila nak mati?" "Bila?" "Mungkin seminit lagi." Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Ain Maisarah , Izanor Sharif
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By H. Bey Arifin
“Katakanlah (wahai Muhammad): Jika benar kamu mengasihi Allah maka ikutilah daku, nescaya Allah mengasihi kamu serta mengampunkan dosa-dosa kamu dan (ingatlah), Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.” (Surah Ali-Imran: 31) Sangat mengherankan kalau anda orang yang sangat tertarik untuk mempelajari bumi, bintang, matahari, dan segala hal tentang alam semesta, tetapi tidak tertarik mempelajari Allah SWT yang Maha Besar, yang menciptakan dan menghidupkan dirinya sendir Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Ustaz Syed Mohd Norhisyam ; Ustazah Dr Sharifah Fa
Raja dalam diri setiap manusia adalah hatinya. Ia menjadi “remote control” kepada seluruh tubuh, sama ada menjadi baik lalu memenuhi syarat-syarat untuk berbahagia di dunia dan akhirat, atau mungkin juga memandu manusia ke arah kecelakaan dengan memperhambakan diri kepada hawa nafsu. Buku Apa Khabar Hati hadir sebagai hadiah kepada pembaca agar kita sama-sama berusaha menguruskan sekeping hati dengan sebaiknya. Sekeping hati ini akan menentukan sejauh mana baik dan bur Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ustaz Dato` Dr Mohd Izhar Ariff
Buku Hidayah Milik Allah Bro! menampilkan perkongsian Dato’ Dr. Izhar Ariff Mohd Kashim tentang beberapa perkara penting mengenai hidayah dan kepentingan menjaganya. Bab-bab awal buku ini menampilkan perkongsian Dr. Izhar Ariff tentang perjalanan kisah benar beberapa individu yang telah mendapat hidayah termasuklah kisah aktor terkenal, Dato’ Jalaluddin Hassan. Sementara bab-bab seterusnya merumuskan bagaimana sifat mereka yang mendapat hidayah serta kepentingan menjagany Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By H.Bey Arifin
RANGKAIAN CERITA AL-QURAN Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 40.50 (-10%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Arman Jazee , Saidee Nor Azam , Arifful Baqi
KEJAHATAN PASTI TERBALAS RANTAI BERNYAWA Azim seorang Pencuri Profesional! Tiada apa yang dapat menghalangnya. Bila dia sudah menetapkan sasarannya. Lukisan bernilai jutaan ringgit, berlian bernilai jutaan dollar, barang kemas yang bernilai jutaan euro menjadi sasarannya. Tetapi kali ini Azim sudah tersilap langkah, dia tidak sepatutnya mengambil barang itu. Dia tidak menyangka kerana kesilapan yang kecil membawa natijah yang besar. Seorang demi seorang mati dalam keada Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Nur Arifah
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Ustaz Mohd Hariri , Ustaz Mohd Zarifi , Ustaz Mohd Ihsan
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Wan Kamarul Ariffin Wan Ahmad
PEPERANGAN TERAKHIR UTHMANIYAH Learn More
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By Ain Maisarah , Izanor Sharif
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Arifful Baqi
PROJEK THRILLER: KIUB Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Fitri Hussin , Arifful Baqi , Sufi Abqari
PROJEK THRILLER: CIP Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Kamal Zharif
Kita mungkin fasih English, tetapi itu bukan satu kelebihan yang bermakna apabila di Jepun. Maka, apa perlu kita buat? Makanan di Jepun adalah antara yang wajib dicuba dan dirasai sendiri. Pun begitu, di Jepun tidak ada cop Halal Jakim. Matilah kita? Pengangkutan awam di Jepun adalah antara yang tercanggih dan terefisyen di dunia. Cumanya semua macam kompleks sangat. Jadinya bagaimana nak manfaat? Itu hanya sebahagian daripada persoalan yang ada dalam kepala ki Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Aqil Shariff
Control nafsu, delete dosa, enter syurga. Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Sharifah Abu Salem
Sekembali dari perantauan kerana melanjutkan pelajaran ke luar negara, Qhalif dikahwinkan dengan Mia atas pilihan ibunya. Kenapa dengan Mia sedangkan dia amat mencintai kakaknya, Adira? Bukti cinta itu terpahat di dalam setiap surat yang dikirimkan sepanjang tempoh 20 tahun sungguhpun Adira tidak pernah membalasnya. Adira hanya pasrah. Dia tidak meminta sesuatu selain kebahagiaan Mia. Biarlah rasa cinta itu dipendam seorang diri. Tidak mahu melayani kekecewaan, dia menjal Learn More
USUAL: RM36.00

NOW: RM 36.00 (-0%)

MEMBER: RM 32.40 (-10%)

Anda selalu resah-gelisah seperti ada kabut dalam kepala? Atau dada sentiasa berdebar menahan rindu-dendam? Rasa tak keruan. Bosan. Ah. Jangan risau. Kami ada penyelesaiannya! DIAGNOSIS: Sakit Hati RAWATAN: 1) Tablet Senyuman Glucose (500mg) 1 biji sebelum makan 3 kali sehari untuk sebulan. 2) Krim Usapan Manja disapu nipis 2 kali sehari pada perut dan dahi untuk sebulan. 3) Ubat kumur Ketawa Gargle 2 kali sehari (bangun pagi dan sebelum tidur) untuk seb Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Arifful Baqi
Perasaan ingin tahu yang berada di kemuncak telah membawa Hairil ke suatu daerah ganjil sehingga sahabatnya, Zahid turut terjebak dalam kancah yang cuba diselesaikan olehnya sendiri. Tanpa terduga, kejahatan yang wujud semasa zaman kegemilangan bapa kandungnya telah memburu Hairil sebagai ganti pertumpahan darah. Muncul Umar, yang bergelar Panglima Hitam sebagai pelindung dan penghalang kematian Hairil- atas nama janji- juga rahsia besar yang tidak mungkin diceritakan. Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Anarif
“Nek, anak orang putih mana pulak datang rumah nenek ni?” “Hush!” Nek Zizah menepuk paha Paan, menegur bicaranya. “Isabelle, mari duduk sini,” ditepuk-tepuk lantai di sebelahnya. Isabelle menurut. Mata bulatnya jatuh pada naskhah suci al-Quran milik Paan. “What is that?” jarinya tegak menghala ke arah al-Quran itu. “Nek, dia cakap orang putihlah!” komen Paan teruja. ISABELLE, anak kecil keturunan pan-asia telah diserahkan kepada Nek Zizah dan Tuk Learn More
USUAL: RM31.00

NOW: RM 31.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.90 (-10%)

By Anarif
KOTA Singa menjadi saksi pertemuan pertama dua insan yang bagaikan langit dan bumi. Tuah yang sudah biasa menyendiri sejak kecil menyulam rasa tidak senang apabila hidupnya dicerobohi Teja, gadis tekad dalam segala hal dan becok tak kisah orang suka atau tidak padanya. MASALAHNYA! Teja jatuh suka pada Tuah... “Saya nak tanya,” ujar Teja tekad pada sekumpulan geng motosikal yang tidak dikenalinya itu. “Saya cantik tak?” Soalan Teja buatkan mereka menyambutnya de Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Mohd Arif Ariffin
Perkahwinan merupakan perkara yang dituntut dalam Islam. Hubungan antara suami isteri merupakan satu rahmat yang besar daripada Allah SWT. Perkahwinan ialah satu ikatan yang suci dan murni yang Allah SWT kurniakan kepada insan yang bergelar suami dan isteri. Banyak lagi kebaikan dan manfaat yang akan diperoleh sekiranya berkahwin. Tetapi sebelum perkahwinan dibina, setiap pasangan perlulah mendalami ilmu rumah tangga sedalam-dalamnya. Setiap pasangan yang akan mendirikan rum Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Dr Hisham Sharif
Buku ini sarat dengan motivasi kepada mahasiswa. Menghimpunkan penulis-penulis dengan latar belakang yang berbeza untuk membantu anda menjadi antara ‘budak dekan’ yang mampu mengejar kejayaan di dunia dan juga akhirat. Mengupas beberapa teknik pembelajaran yang menarik dan juga teratur bagi membantu pelajar-pelajar menyusun strategi menghadapi ‘peperangan’ menuntut ilmu di alam universiti. Ditambah dengan kupasan bagaimana menjadi seorang aktivis dakwah yang b Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Muhammad Nurani Maarif
Buku ini mengupas bagaimana Dajjal merancang konspirasi kemunculannya dalam mencetus Perang Dunia ke-3 dan huru-hara dunia, dengan menggerakkan proksi-proksinya yang terdiri dari Freemasons, Illuminati dan secret society. Di sini dibicarakan fakta yang belum pernah anda ketemui dan dikupas secara tuntas. Huraian asas disusun berdasarkan rujukan buku ‘Malapetaka Bakal Menimpa Menjelang Akhir Zaman’ karangan Imam Ibnu Kathir (terbitan Darul Fajr yang disemak oleh Ybhg. Da Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 34.11 (-10%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

By Ain Maisarah , Izanor Sharif
Ini kisah sambungan pengembaraan Fizz dan Tizz di alam dongeng. Kes ketujuh ini memaparkan misi pencarian pintu portal untuk kembali ke alam dongeng. Fizz dan Tizz berstatus halimunan, manakala Milo pula hanyalah sekadar kucing biasa di dunia realiti. Misi mereka semakin sukar untuk diselesaikan tanpa penggunaan alat magis. Perancangan Fizz dan Tizz untuk bersatu dengan jasad masing-masing di hospital tidak berjaya dilaksanakan. Tubuh mereka kekal dalam bentuk roh. Oleh it Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Ummu Hani Abu Hassan , Norhayati Abu Bakar , Hanafi Sarif , Ahmad Fouad
Buku ini mengungkapkan juzuk-juzuk pengalaman sekumpulan rakyat Malaysia yang pernah 'hinggap' di Korea Selatan. Kisah-kisah yang berlaku di Korea Selatan ini dikumpulkan bagi membenarkan tanggapan bahawa setiap peristiwa yang berlaku mempunyai hikmah dan manfaat. Perbezaan budaya, agama, pemikiran dan geografi adalah aset untuk dikongsikan dengan para pembaca di Malaysia khususnya tentang Korea Selatan. Menariknya, setiap penulis mengungkapkan variasi pengalaman dengan b Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Anarif
DARIN, walaupun anak tengah daripada tiga beradik, namun paling cengeng dan banyak masalah diri. Seorang wartawan yang tidak mahu menjadi wartawan. Seorang yang sempoi namun prejudis terhadap lelaki. Tiba-tiba dia diketemukan dan dikehendaki ‘bertugas’ selama tujuh hari dengan seseorang yang bergelar ‘Tengku’, ahli perniagaan muda yang berjaya dari luar negara dan dikejar ramai jurnalis Malaysia. Masalahnya, tugas dia bagaikan 24 jam bersama lelaki itu! “Apa awak Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

Perjalanan yang panjang selalu membuatkan kita leka atau kadang-kadang kita lupa arah tuju sebenar perjalanan itu. Pelbagai perkara yang terjadi dalam perjalanan juga selalu membuatkan kita serik mahu menggunakan lebuh raya lagi. Namun, hanya itu sahaja laluan pantas yang kita ada. Tetapi, bukan kita sahaja yang gunakannya ___ Pethronella Raimi Aida Mahelen Nor Husna Mohd Rosli Ahmad Mahzan Borhan Mohamad Khairi Mohamad Ani Shahida Hani Mohamad Shariff Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Arif Rahman Lubis
Buat insan yang hatinya gelisah kerana pelbagai masalah, buat mereka yang diuji dengan pelbagai penyakit, para muslimah yang mendambakan seorang imam berakhlak mulia, umat Islam yang berusaha menyempurnakan agamanya. Juga buat suami isteri yang merindukan anak yang soleh dan solehah penyejuk hati pententeram jiwa, untuk mereka yang bekerja dengan harapan mendapat rezeki yang berkat, untuk anak yang mencintai dan ingin selalu berbakti kepada ibu bapanya, untuk mereka yang ing Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Arif Rahman Lubis
TUJUAN utama penulisan buku ini adalah untuk mendedahkan penderitaan umat Islam yang tidak berdosa di serata dunia serta menyeru mereka yang mempunyai kesedaran supaya memikirkan tentang situasi tersebut, seterusnya mencari jalan penyelesaiannya. Ketika ini bukan masanya untuk kekal membisu, bersifat tidak kisah, mengejar kesenangan kecil dunia, dan membuang masa dengan perdebatan dan pertengkaran yang sia-sia. Ketika berjutajuta umat Islam menderita disebabkan oleh kekejama Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Mohd Ariff Haikal
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

By Mohd Ariff Haikal
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

By Nurani Maarif , Brado Kapak
Atas keyakinan bahawa kisah Alam Melayu-Nusantara tidak dikhabarkan sepenuhnya - terpendam dalam lipatan sejarah silam, dipintas melalui penulisan dan olahan para Orientalis maka projek penulisan dan karya sejarah semacam ini adalah penting, relevan dan kritikal. Sebuah karya sejarah alternatif yang 'menggiurkan' berbicara melalui 'jendela silam' - berpatah kembali pada dimensi masa lalu dan mengungkap pandangan alam Melayu dari sisi yang diabaikan. Menelusuri sejarah khazana Learn More
USUAL: RM35.90

NOW: RM 35.90 (-0%)

MEMBER: RM 32.31 (-10%)

By Nurul Hajjar Atan , Sharifah Abdul Samad , Sabrina Zaifulizan
Dalam dunia ini memang wujud ‘wanita songsang’. Dia bukan songsang sebab kepala kat bawah, kaki kat atas. Tapi, dia tafsir al-Quran ikut suka dia. Boleh pulak dia kata tak pakai tudung tu tak kena rogol? Hmm jap.. Kenapa ek diorang sebok tak nak hudud, nak risau apa pasal hudud? Dah Nampak dah kesongsangan tu. Jap, ada lagi.. Wanita songsang nak jadi pemimpin? Nak jadi Perdana Menteri? OK fine! Silakan, tapi jangan lupa uruskan rumahtangga elok-elok dulu. Wanita son Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dr Mohd Izhar Ariff & Dr Ahmad
“Fiqah Kecantikan” adalah sebuah buku mengenai hukum–hakam berhias dan bersolek mengikut panduan Islam. Buku ini bertujuan menyuntik kefahaman dan keyakinan pembaca dalam menentukan imej wanita solehah yang benar-benar mendamaikan hati. “Fiqah Kecantikan” ini juga mampu menarik wanita bagi memilih prinsip imej dan penampilan Muslimah yang bertepatan dengan syariat Islam. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Mohd Hisham Mohd Sharif
ika anda bertanya: • Bagaimana menjadi sahabat sampai syurga? • Bagaimana menjadi manusia yang bijak membuat keputusan dalam hidup? • Adakah benar tawakal kita pada Allah atau pada yang sebaliknya? • Mengapa manusia itu perlu bertakwa? Di sinilah jawapannya, \"Selangkah ke Syurga\""." Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Sharifah Al-Qhadri
TINTA DARI HATI Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Sharifah Nadiah
MUKZIJAT ZIKIR-ZIKIR ASMAUL HUSNA - WANITA Learn More
USUAL: RM3.50

NOW: RM 3.50 (-0%)

MEMBER: RM 3.15 (-10%)

By Yanuar Arifin
Selami dan selusuri penjelasan berkenaan kesalahan dan langkah menghindarkannya di dalam buku ini. Barangkali kita menganggap sering perkara itu enteng, namun sebenar member impak dan kesan besar terhadap usaha kita untuk berjaya. Buku ini hadir sebagai rujukan agar kita boleh membetulkan kesalahan yang sering kita lakukan dan menghindari kesalahan lain yang membuatkan usaha kita tidak mendapat keberkatan Allah. Bersedialah untuk menjadi ahli perniagaan yang berjaya di du Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Wan Kamarul Ariffin
Seringkali apabila ditanya apakah jawapan bagi soalan matematik ini - RM3+RM3xRM3 ramai orang akan menjawab RM 18 walhal jawapan sebenarnya ialah RM12 kerana mengikut hukum matematik operasi darab perlu dilakukan terlebih dahulu dan operasi tambah dilakukan kemudian. Jawapan bagi soalan ini boleh diuji dengan menggunakan kalkulator saintifik. Begitulah juga dalam aspek pengurusan kewangan kita di mana kita mengutamakan yang utama dan mengetepikan yang tidak utama. Kesilapan Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Arif Rahman Lubis
KEAJAIBAN CINTA RASUL SAW Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Norwahidah Shariff
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ain Maisarah , Izanor Sharif
Ini kisah sambungan pengembaraan Fizz dan Tizz di alam dongeng. Kes keenam ini melibatkan Puteri Gunung Tendang yang mengadu permasalahan jodoh. Puteri memberitahu bahawa ayahandanya sering menolak lamaran dan setiap barang hantaran pasti ditendang. Raja itu mahu hantaran unik yang tidak pernah disaksikan. Pencarian calon suami dimulakan. Putera Katak yang sukar mendapat jodoh kerana paras rupa yang hodoh akhirnya bekerjasama dengan ejen pari-pari. Putera Katak itu disumpa Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Mohd Hisham Mohd Sharif & Hasi
Berbicara tentang cinta dan rumah tangga ramai akan membayangkan yang indah-indah belaka. Kita selalu mengharapkan mendapat suami yang baik seperti bidadari, isteri yang lemah lembut serta cantik umpama bidadari dan anak-anak yang cerdik dalam serba-serbi. Tiada manusia normal yang ingin rumah tangga porak peranda dan runtuh di pertengahan jalan. Namun, tidak semuanya manis dan indah. Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Ustaz Dr. Mohd Izhar Ariff
Dengar sahaja tazkirah, pasti terasa membosankan. Tetapi tidak buku ini. Tazkirah 5 Minit (Bukan 5 Jam) insya Allah cukup ringkas, padat, dan warna-warni. Tulisan bersama Ustaz Dr. Mohd Izhar Ariff dan Ustaz Mohd Hariri Mohamad Daud ini mengetengahkan poin dalam bentuk pendek-pendek. Selain boleh dibaca pada waktu santai dan lapang, ada halamannya yang dapat di-snap dan kemudiannya dikongsi di media sosial. Insya Allah mampu dapat banyak 'like'. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Sakinah Ariff Johor
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By H. Bey Arifin
Buku ini telah membuka mata hati ramai orang tentang makna hidup yang sebenarnya. Amalan hati akan dipersoal Amalan lisan akan ditanya Amalan anggota badan akan diminta untuk dipertanggungjawabkan Tidak selamanya si jahat akan kekal bermaharajalela menjadi jahat Tidak selamanya si pengutip rasuah akan bahagia meratah harta Tidak selamanya si zalim dengan mudah meratah darah rakyat marhaen Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 35.00 (-0%)

MEMBER: RM 31.50 (-10%)

By Syarif Hidayatullah
Kenapa buku ini mengkhususkan solat hajat untuk usahawan? Tujuan asasnya adalah untuk mengajak semua usahawan untuk merenung semula tujuan dan matlamat yang ingin dicapai di dalam perniagaan menurut Islam. Bagaimanakah caranya untuk berusaha agar seiring dengan syariat dan ajaran Islam tanpa melemahkan usaha dan cita-cita kita. Buku yang sangat sesuai bagi mereka yang ingin terjun ke dunia perniagaan agar mereka tidak dibutakan oleh kecintaan terhadap harta dunia. Seperti yan Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Khadimah Al-Ilm Al-Syarif
DOA DARIPADA AL-QUR'AN & SUNNAH Learn More
USUAL: RM6.00

NOW: RM 6.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.40 (-10%)

By Khadimah Al-Ilm Al-Syarif
DOA,ZIKIR & WIRID HARIAN Learn More
USUAL: RM6.00

NOW: RM 6.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.40 (-10%)

By Muhammad bin Suud-al-Arifi
PANDUAN LENGKAP SOLAT TAHAJJUD SOLAT WITIR Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Masykur Arif Rahman
Pahala bagi orang yang dapat melaksanakannya sangat besar, sehingga Allah s.w.t. akan mengangkat darjatnya ke tempat yang terpuji. Untuk mencapai tahap istimewa ini bukanlah perkara mudah, apatah lagi bagi mereka yang belum biasa. Namun bagi mereka yang ingin mengapai hikmah dan kemuliaan Allah s.w.t, sebanyak manapun rintangan akan ditempuhi dengan sabar. Buku ini akan membimbing anda untuk membetulkan semula Solat Tahajjud yang dilaksanakan. Di dalam buku juga dinyatakan t Learn More
USUAL: RM11.00

NOW: RM 11.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.90 (-10%)

By Ustazah Sharifah Rogayah Syed Salim Al Habshi
Hamba-Mu datang menyahut panggilan-Mu, ya Allah, Hamba-Mu datang menyahut panggilan-Mu, Hamba-Mu datang menyahut panggilan-Mu, tidak ada sekutu bagi-Mu, hamba-Mu datang menyahut panggilan-Mu, Sesungguhnya segala pujian dan nikmat, Dan pemerintahan adalah milik-Mu, Tidak ada sekutu bagi-Mu. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Mohd Ariff Haikal
SUDOKU BESERTA TATABAHASA PERBANDINGAN SEMACAM Learn More
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

By Mohd Ariff Haikal
USUAL: RM4.90

NOW: RM 4.90 (-0%)

MEMBER: RM 4.41 (-10%)

By Zaini Arif , Sabtu Ali
Buku ini merupakan gabungan mantap lima penulis berkaliber Menghidangkan 7 bab yang menjentik nurani: • Mereka yang hampir • Usahawan akhirat • Di hujung senja • Hadis dan amalan • Allah Maha Esa • Hidup itu indah • Nota hati Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

1-82 of 82

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top