0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Atiqah Hamid 'Found 50 Related Products
Filtered By
author
By Hafiz Hamidun
Dapatkan album terbaru dari Hafiz Hamidun - Nur Zikir Terapi IV yang menampilkan 10 buah zikir yang pasti menggetarkan rasa dan jiwa. Sebuah lagi produk terbaik terbitan Arteffects Sdn. Bhd. Learn More
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.31 (-10%)

By Aizuddin Hamid
“Pernah tak kamu terfikir, macam mana kalau Allah terus balas ‘cash’ atas maksiat dan dosa yang kamu buat? Contohnya, kamu suka tengok aurat perempuan, tiba-tiba Allah tarik nikmat mata kamu sampai jadi buta. Tapi, Allah tak buat macam tu sebab Allah nak bagi kamu peluang untuk bertaubat.” - Malik - . “Melalui internet dan media sosial, fitnah sekarang ini di hujung jari. Agama Islam bebas diperlekeh dan dimalukan begitu saja. Ajaran sesat dan golongan LGBT pula b Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Habib Ali Zaenal Abidin Al-Hamid
Ilmu Sirah adalah ilmu yang mengkaji tentang Nabi Muhammad SAW dan mesti ada sanadnya untuk menjadi sumber rujukan dalam Islam. Dikatakan salah satu makna ilmu Sirah adalah daripada kata ‘sair’ iaitu ‘perjalanan’. Perjalanan yang dimaksudkan ialah perjalanan Rasulullah SAW yang perlu kita jadikan contoh ikutan agar kita dapat berjalan di jalan yang dijalani oleh Nabi Muhammad SAW. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Norhafsah Hamid
Letters to God is about a journey of a young girl named Sarah in trying to find her footing in a challenging world. An introvert by nature, Sarah struggles to balance her work, life and her spiritual longing while trying to adapt to her new surroundings. She found friendship along the way and also experienced hostility and heartache. Not knowing who to turn to, she decided to rant and rave to her Creator. This is a story of how a young girl, who made a decision to write lette Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Adah Hamidah
Batrisyia. Orangnya sangat simple. Belajar sambil berkhidmat secara sukarela di Al-Husna. Dalam hidupnya, ada walid, umi, Hilman dan penulis kesayangannya, Mr. Anonymous. Batrisyia percaya, wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik. Bak kata Mr. Anonymous, 'Kebaikan takkan pernah meninggalkan orang yang baik'. Keyakinan itu menyebabkan Batrisyia tanpa ragu-ragu memilih Aidil. "Apa pasal berdiri aje kat luar tu? Nak jadi maling?" ~ Batrisyia "Haah, sebab nak curi hati a Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Aizuddin Hamid
"Korang nampak aku baik sebab Allah tutup aib aku. Kalau Allah tunjukkan segala dosa yang aku pernah lakukan, mesti korang akan pandang hina aku.” - Uzair Akhyar . "Kadang-kadang, nak tegur orang ‘agama’ ni lebih susah daripada orang biasa. Ada saja dalil untuk menghalalkan kemungkaran yang dilakukan. Nampak baik, tapi sebenarnya diorang dah tertipu dengan syaitan.” - Irfan Azqie . "Sekarang ni zaman internet. Nak buat pahala memang senang, share saja perkara-perkara Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Prof Dato’ Dr Hamid Arshat
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ustaz Hakim Hamidon
ISTIGHFAR: TAUBAT SEBELUM TERLAMBAT Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Ain Maisarah , Han Afi Hamid
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By H.M Amrin Rauf & Atiqah Hamid
USUAL: RM16.90

NOW: RM 16.90 (-0%)

MEMBER: RM 15.21 (-10%)

By Aizuddin Hamid
“Kenapa kehidupan aku tak macam orang lain? Ya Allah, jangan salahkan aku sekiranya aku semakin jauh daripadaMu, sedangkan Kau sendiri yang memberi sesuatu yang aku tak mampu!” - Malik – “Sebenarnya, aku dah lama minat Islam. Aku nak tahu banyak tentang Islam. Tapi, selama ni, kenapa tak ada seorang kawan Muslim pun yang pernah cerita pada aku pasal Islam? Lepas tu, bila aku tengok orang Islam tu sendiri, kenapa tak melambangkan macam apa yang Islam ajar?” - K Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Mohsin Hamid

SHORTLISTED FOR THE MAN BOOKER PRIZE 2017

WINNER OF THE LOS ANGELES TIMES BOOK PRIZE FOR FICTION

WINNER OF THE ASPEN PRIZE

NOMINATED FOR THE NATIONAL BOOK CRITICS CIRCLE AWARD FOR FICTION

*One of Barack Obama's top ten books of 2017*

The Times Top 10 Bestseller
Guardian Top 10 Bestseller
The New York Times Top 5 Bestseller

Longlisted for the Learn More

USUAL: RM74.95

NOW: RM 74.95 (-0%)

MEMBER: RM 67.46 (-10%)

By Mohsin Hamid
SHORTLISTED FOR THE MAN BOOKER PRIZE 2017 *A Barack Obama top ten book of 2017* WINNER of the LA Times Prize for Fiction * WINNER of the Aspen Words Literary Prize Shortlisted for the Rathbones Folio Prize 'Astonishing' Zadie Smith * 'Stunning' Spectator * 'Extraordinary' TLS An extraordinary story of love and hope from the bestselling, Man Booker-shortlisted author of The Reluctant Fundamentalist All over the world, doors are appearing. They lead to other ci Learn More
USUAL: RM49.95

NOW: RM 49.95 (-0%)

MEMBER: RM 44.96 (-10%)

By Saridah Hamid , Reja
Puan Aminah semakin sarat mengandung anak pertamanya. Namun ia sihat dan tetap menjalankan tugasannya sebagai suri rumahtangga. Aisyah Sofia pula berasa kasihan melihat uminya yang sering penat selepas membuat kerja. Umi juga sukar hendak berjalan seperti biasa. Azirah juga perasan mengenai perubahan umi yang semakin sukar hendak bergerak. Tapi, umi tetap senyum dan tidak pernah mengeluh. Dua beradik berbincang untuk mengambil alih kerja­kerja rumah yang selama ini dilakuk Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Adah Hamidah
NYSA SAKINAH. Cintanya pernah ditolak oleh abang angkatnya, Farish Aqil. Namun Farish Aqil kembali menagih kasih, lalu dengan rela dia menerima. Satu pertemuan membuatkan dia kembalil sedar siapa dirinya. Lantas dia terikat dalam perkahwinan yang menjerat. Lantas dia bertindak menjejaki wanita yang selama ini dicintai oleh suaminya. Kembali memulangkan bahagia buat suaminya. FARISH AQIL. Hati lelakinya dicabar lantas dia terpaksa memulakan semua sedang hanya Lily dihatinya Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 16.80 (-20%)

MEMBER: RM 16.80 (-20%)

By Hakim Hamidon
Apakah perbezaan khusyuk iman dan khusyuk munafik? Siapakah syaitan yang dipanggil Khanzab dan apa kaitannya dengan khusyuk? Apakah perbuatan yang dikatakan khusyuk tetapi tercela? Mari baca dan tambah ilmu bagi memantapkan tahap khusyuk semasa solat. Moga solat kita menjadi sempurna dan lebih baik dari hari ke hari walaupun sedikit. Antara tip khusyuk solat: -Memilih saf hadapan -Makan dahulu jika makanan sudah terhidang -Memahami makna bacaan Turut dimuatk Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Haji Lokman Abdul Hamid
Buku kedua Haji Lokman. Pengamal Perubatan Islam yang suka membantu mereka yang sakit fizikal sihat dan pulih kembali. Berbekal ayat Quran dan amalan zikir. Insyaa Allah ia dapat memulihkan pesakit. Nilai RM63 pada buku, anda akan dapat kesihatan badan dan jiwa. Learn More
USUAL: RM63.00

NOW: RM 63.00 (-0%)

MEMBER: RM 56.70 (-10%)

By Aizuddin Hamid
BUKU TERBARU PALING 'PANAS' TAHUN 2016 - LARI DARI NERAKA!!! ⛔ Anda SUSAH NAK ELAKKAN DIRI daripada buat dosa, atau mungkin anda sendiri tak sedar yang anda dah buat dosa? ⛔ Anda SELALU BUAT DOSA2 seperti mengumpat, dengki, sangka buruk, panas baran, ‘ujub (bangga diri), riak (suka menunjuk), takabbur (sombong) dan lain2, tapi anda BENAR2 NAK BERUBAH dan tinggalkan semua itu? Jika ya, teruskan membaca... ====================== APA YANG BEST BUKU INI? ======== Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By 莫欣.哈密
現在讀的,是一本成長書,教各位如何在新興亞洲致富, 但在這之前,要先找個主角, 對對對,那人就是你!   連矽谷CEO都推薦,影響自己創業的小說   你,時而狡詐,時而帶有人情味,從偏遠省分出發尋找自己的命運;   你,無名氏,但內心感情卻為人深知,愛情故事非常感人,   你,代表了新興亞洲成百上千萬人的慾望和挫折。    Learn More
USUAL: RM43.10

NOW: RM 43.10 (-0%)

MEMBER: RM 38.79 (-10%)

By Hakim Hamidon
"Jika salah seorang antara kamu inginkan sesuatu, berdoalah: Ya Allah aku memohon petunjuk daripada-Mu dengan ilmu-Mu. " Riwayat Bukhari. Penjelasan yang terang dan cemerlang mengenai: - Hukum-hukum berkenaan Istikharah - Alternatif istisyarah di samping Istikharah - Tatacara dalam melakukan Istikharah - Petunjuk yang diperoleh sesudah Istikharah - Mengapa Istikharah gagal membuahkan hasil Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Hafiz Hamidun & Rahmah Mokhtar
Siapa sangka secawan teh o boleh dipegang sebagai sebab bertemu jodoh? Siapalah yang tahu, apabila gurauan yang dianggap serius akhirnya berakhir di pelamin? Juga, tiada sesiapa yang menyangka hantaran yang sudah siap hanya akan disimpan kemas-kemas di atas almari. Dipikat orang lain, bersahabat dengan orang lain, tetapi akhirnya dipinang oleh orang yang tidak pernah didekati? Serabut! Tapi ia memang berlaku. Cerita jodoh kita semua Allah dah aturkan. 13 cerita jo Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Saridah Hamid , Reja
Murid-murid darjah 4 Anggerik terkejut apabila Cikgu Abdul Rahman mengumumkan bahawa sekolah akan mengadakan rombongan pada musim cuti akan datang. Masing-masing ada yang teruja dan ada juga yang bimbang. Aisyah Sofia gembira, namun dia bimbang umi dan ayahnya tidak mengizinkan. Tambahan pula, dia tidak pernah mengikuti apa-apa rombongan sekolah dan berjauhan daripada keluarganya.. Semasa berada di tempat percutian, pelbagai kerenah dan gelagat kawan-kawan Aisyah Sofia Learn More
USUAL: RM13.50

NOW: RM 13.50 (-0%)

MEMBER: RM 12.15 (-10%)

By Aizuddin Hamid
Untuk mereka yang rasa bahawa hidup ini hanya suka-suki dan senda gurau, sedangkan manusia ini ada fungsi dan tujuan hidup. - Untuk mereka yang merasakan bahawa ujian dari Allah ini menyusahkan, sedangkan Allah uji kita berdasarkan kemampuan kita. - Untuk mereka yang ragu-ragu tentang takdir, pilihan, ketetapan maut, jodoh dan rezeki, sedangkan Allah dah beri pilihan dalam masa yang sama menetapkan takdir. - Untuk mereka yang dah terlanjur berzina, ketagih tengok video luc Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Adah Hamidah
Suraya punya Zulhairi. Sahabat baiknya sejak kecil. Kerana title sahabat baik itu jugalah dia diminta oleh Mak Cik Khamsiah untuk mencarikan jodoh buat Zulhairi. Suraya bingung. Sungguh dia tak mampu. Bukan kerana dia cintakan Zulhairi, tapi dia tahu Zulhairi cukup tidak suka jika urusan peribadinya dicerobohi. Tapi bila Zulhairi sendiri buka mulut, Suraya terpaksa turun padang, membantu. Namun, urusan mencari jodoh bukanlah mudah dan ternyata dia gagal untuk menolong. Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Hamid Bahari
Tumbuh-tumbuhan memainkan peranan penting dalam kehidupan manusia sejak dahulu lagi. la telah digunakan secara meluas terutama untuk kecantikan, kesihatan dan macam-macam kegunaan lain. Tumbuhan-tumbuhan merupakan rahmat Allah SWT yang boleh digunakan untuk menyembuhkan penyakit tertentu, tujuan kecantikan mahupun kecerdasan minda. Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ooi Ke Beng , Wan Hamidi Hamid
INDIVIDUAL experiences, though strongly influenced by collective identities, are in essence unique ones. But in Malaysia, where ethnic identity is overpoweringly applied to constrict popular thought and rationalise government policies, the uniqueness of individuals is ignored and devalued - even by the individuals themselves. Paradoxically, the community that has suffered the political ascription of group identity most acutely and most inescapably is the ascribed majority gr Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Aizuddin Hamid
“Kahwin Muda” merupakan sebuah buku yang mengupas tentang persoalan kahwin muda melalui huraian secara mudah dan ringkas untuk pemahaman pembaca. Buku ini sebagai rujukan perkahwinan di awal usia ke arah yang diredai Allah bermula daripada asas yang kukuh. Perkahwinan ini membimbing jiwa manusia ke arah mencari reda-Nya. Justeru, perkahwinan memerlukan persediaan daripada segala segi meliputi material mahupun rohani. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By K H. Mu'ammal Hamidy
Buku -Himpunan Doa & Zikir" ini akan melengkapkan koleksi panduan amalan anda. Dengan konsep dan pendekatan yang mudah dan padat. Disertakan dengan bacaan dalam rumi bagi mereka yang belum berkemampuan untuk membaca tulisan Arab. Namun sebaiknya untuk bacaan dan sebutan yang lebih tepat dirujuk kepada guru-guru agama. Untuk menguatkan lagi nas berkenaan amalan doa & zikirnya disertakan hadis berkenaan amalannya. Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Hakim Hamidon
Kehadiran buku Formula Mudah Solat adalah untuk mengajak semua Muslim agar mengambil berat tentang keperluan solat, dan memberi penjernihan bahawa tiada alasan untuk tidak menunaikan solat! Realitinya, solat ialah kefarduan yang mudah, dan boleh dilakukan dalam keadaan apa sekalipun. Bak kata pepatah, ‘Nak seribu daya, tak nak seribu dalih'. Selain menghuraikan syarat wajib, syarat sah, rukun, perkara yang membatalkan solat, dan kebaikan solat, penulisan ini turut dileng Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Aizuddin Hamid
Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, baik lagi di negeri sendiri. Menuntut ilmu di Negara orang apatah lagi di sebuah Negara yang begitu asing dari segi agama, budaya dan adat resam sungguh memberikan satu impak yang besar kepada kita. Situasi inilah yang dilalui oleh penulis yang sempat dinukilkan satu per satu untuk tatapan dan panduan kepada pembaca. Pengalaman belajar di luar negara lebih terbentang luas dan menjanjikan 1001 hikmah yang kadangkala san Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Hamizul Abdul Hamid
Masa kecil' adalah 'masa lalu' semua orang. Aku Budak Lenggong (ABL) adalah catatan 'masa lalu' yang mewakili 'masa kecil' ramai orang yang mungkin tidak terungkap. Zaman ketika elektrik adalah asing, pelita minyak tanah dan kabaid menjadi sumber cahaya, TV adalah peti ajaib, sungai dan lata menjadi mainan, bendang dan kubang, bukit dan hutan, memasak dengan kayu api, mendaki bukit ke dusun, menangkap ikan dan udang di celahan batu sungai yang jernih, mengapuk di pokok petai Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dr. Hj Zahazan Mohamed & Mohd. Azrul Azlen Abd. Hamid
Buku ini mengimbau kembali keindahan suasana perhubungan suami isteri ketika usia muda agar setiap masa hubungan sesama suami isteri bagaikan pengantin yang baru diijabkabulkan. Antara doa-doa yang dimaksudkan ialah mohon keteguhan iman, menanam kasih sayang suami isteri, mohon keselamatan, mohon agar mendapat zuriat yang soleh, diberi kesabaran dan kekuatan, tempat kediaman dilindungi, mengelak daripada jiran yang jahat, menenangkan diri dalam keadaan panas baran, marah dan Learn More
USUAL: RM12.00

NOW: RM 12.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.80 (-10%)

By Saridah Hamid , Reja
Aisyah Sofia jarang berenggang dengan ayahnya. Apabila menerima berita ayahnya terpaksa bekerja di luar kawasan selama seminggu, dia berasa serba tidak kena. Aisyah Sofia terasa rindu. Apabila berkesempatan, Aisyah Sofia akan menelefon ayahnya untuk bertanya khabar, sekali gus dapat melepaskan kerinduan kepada ayahnya. Tidak berapa lama lagi adalah hari lahir ayahnya. Umi Aisyah Sofia merancang mahu mengadakan majlis kesyukuran untuk ayahnya yang turut dinaikkan pangkat. A Learn More
USUAL: RM14.50

NOW: RM 14.50 (-0%)

MEMBER: RM 13.05 (-10%)

By Abdul Hamid
Masih ramai dalam kalangan umat Islam yang tidak mengetahui tentang pelaksanaan jenazah. Ada juga yang tahu namun masih kurang jelas tentangnya. Malah lebih parah lagi jika masukkan unsur bidaah atau unsur yang bertentangan dengan sunah Nabi S.A.W. dalam pengurusan jenazah ini. Pengurusan jenazah atau kematian orang Islam amat berbeza jika dibandingkan dengan orang bukan Islam. Buku hadir sebagai panduan untuk kita menambah ilmu tentang pengurusan jenazah. la memuatkan sec Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Abu Anas Hamid
Di dalam buku ini kami mengumpulkan lebih kurang seratus kisah akhir hayat orang yang zalim, dengan tujuan agar kita lebih dapat merenungi betapa buruknya sifat zalim sehingga kita waspada terhadapnya, sebagai peringatan kepada setiap muslim yang mengharapkan wajah Allah SWT, serta keselamatan pada hari akhir daripada terjerumus ke dalamnya, kerana sesungguhnya hari berkuasanya orang yang dizalimi ke atas orang zalim, adalah lebih pedih daripada hari berkuasanya orang zalim k Learn More
USUAL: RM38.00

NOW: RM 38.00 (-0%)

MEMBER: RM 34.20 (-10%)

By Ramli Hamid
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By Hamidah Asararuuddin
MASAKAN JAWA Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Atiqah Hamid
Kemiskinan, kelaparan dan ketakutan adalah di antara ujian yang Allah S.W.T berikan kepada manusia. Ujian¬ujian ini tidak lain dan tidak bukan adalah untuk menguji sejauh mana berimannya seorang hamba kepada Khaliqnya. Hamba yang beriman akan sentiasa redha atas ketentuanNya, sabar dalam menghadapinya, bersyukur ditimpa ujian serta tidak berputus asa untuk melakukan islah di dalam hidupnya. Buku ini menyediakan ramuan-ramuan terbaik daripada Al-Quran dan Hadith Nabawiya Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Atiqah Hamid
Mencari pasangan yang soleh/solehah adalah satu tuntutan. Mendapat cahayamata yang boleh melengkapkan perjalanan menuju akhirat adalah satu harapan. Seorang muslim tidak sempurna agamanya tanpa berkahwin. Manakala sebuah keluarga tidak lengkap tanpa kehadiran cahayamata yang akan menemani hari-hari yang indah sepanjang kehidupan. Hakikatnya, tidak semua yang kita inginkan menjadi kenyataan. Soal jodoh dan keturunan adalah ketentuan Allah s.w.t. Sebagai hamba-Nya kita wajib me Learn More
USUAL: RM11.00

NOW: RM 11.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.90 (-10%)

By Dr.Mohd.Puzhi Bin Usop , Dr.Mohd.Azrul Azlen Abd Hamid
Al-Quran diturunkan penuh dengan hikmah dan mukjizatnya. Ia adalah kitab rujukan yang lengkap. Di dalamnya terdapat 114 surah yang memiliki kelebihan dan mukjizatnya yang tersendiri. Diturunkan lebih 14 tahun yang lalu, sehingga ke hari ini Al-Quran tetap terjaga oleh Pemiliknya iaitu Allah S.W.T. dalam keadaan yang sama. Apa yang ingin dikongsikan di dalam buku ini adalah berkenaan mukjizat Al-Quran ini sebagai doa dan zikir. Terdapat banyak ayat-ayat amalan yang boleh diama Learn More
USUAL: RM8.00

NOW: RM 8.00 (-0%)

MEMBER: RM 7.20 (-10%)

By Hamid Abu Bakar
Penyebab penduduk neraka menyeru Malik adalah kerana setelah mereka dimasukkan ke dalam neraka, semua hubungan dengan mereka terputus sama sekali. Mereka pun menyedari akan kebenaran yang mereka telah lari daripadanya sewaktu di dunia dan menyeru orang lain agar beriman dengan apa yang mereka yakini daripada kekufuran dan kemaksiatan. Sehingga mereka ditimpa rasa putus asa yang teramat. Tidak ada tempat bagi mereka untuk melarikan diri dari azab yang kekal dan tiada henti. Learn More
USUAL: RM32.00

NOW: RM 32.00 (-0%)

MEMBER: RM 28.80 (-10%)

By Haji Lokman Abdul Hamid
Bahagian I: Apa itu Kanser? Inilah sebuah buku yang membicarakan Kanser dari dimensi yang belum pernah anda baca atau lihat. Buku ini menyingkap kanser secara menyeluruh dalam bahasa umum. Anda tentu ingin mengetahui bentuk gaya hidup yang bakal mengundang kanser. Atau anda perlu tahu bagaimana kanser merebak dan tip makanan yang perlu dikurangkan. Satu perbandingan antara perubatan moden vs rawatan Al-Quran yang mengupas isu-isu pro dan kontra, terhadap kedua-duanya. B Learn More
USUAL: RM50.00

NOW: RM 50.00 (-0%)

MEMBER: RM 45.00 (-10%)

By Adah Hamidah
Melangkah lamunan membilang bahagia... Detik itu apa maknanya? Bukan kehendaknya melangkah keluar dari istana. Tapi dia terpaksa, maka diikutkan juga langkah kaki. Lalu takdir membawanya ke pintu pagar rumah seorang rakyat biasa. “Okey, Piya. Tapi awak tak rasa ke yang awak ni terlalu muda untuk jadi pengasuh kepada seorang budak perempuan?” Ra’if Arjuna mengasak soalan. Pengasuh? Tatkala itu bermulalah episod penyamaran, pendustaan yang terpaksa direncanakan o Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 23.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.51 (-10%)

By Saridah Hamid
"Ayah, boleh tak kali ini tolong carikan Ana udang besar? Ana teringin hendak makan udang. Sudah lama tidak merasa udang. Boleh, ayah?" "Insya-Allah. Pasal anak dara ayah sorang ni, ayah sanggup carikan. Lagipun, rasanya sekarang ini musim udang membiak. Mungkin banyak udang di sungai. Doakan ayah senang menangkapnya dengan banyak. Boleh suruh emak masak lemak cili api. Sudah lama kita tidak makan udang." Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Abdul Hamid
Ibadah Solat, adalah asas dalam membina dan membentuk Islam dan Syariatnya. Solat adalah tiang seri dan runjang Islam, syiar dan Syariat Islam, Meninggalkan dan mengabaikan ibadah Solat bermakna, kita dengan sendirinya telah meruntuhkan dan merosakkan tiang seri agama Islam. Learn More
USUAL: RM14.00

NOW: RM 14.00 (-0%)

MEMBER: RM 12.60 (-10%)

By Atiqah Hamid
Menjadi seorang ibu bukanlah satu perkara yang mudah. Namun ia bukan juga suatu yang sulit. Untuk menjadi ibu baru perlu melengkapkan diri dengan ilmu pengetahuan dan asas psikologi yang kukuh. Pengetahuan meliputi tanggungjawab wanita sebagai seorang ibu dan wanita sebagai seorang isteri. Apa yang akan disentuh di dalam buku ini adalah pengetahuan sebagai seorang ibu, khususnya dalam mendidik dan membesarkan anak-anaknya. Pengetahuan tentang perkembangan bayi sejak dari lah Learn More
USUAL: RM13.00

NOW: RM 13.00 (-0%)

MEMBER: RM 11.70 (-10%)

• Membantu pelajar belajar bahasa Arab dengan mudah. • Membantu ibu bapa mengajar bahasa Arab kepada anak-anak. • Merangkumi sukatan pelajaran Bahasa Arab terkini. • Melancarkan proses pengajaran dan pembelajaran Bahasa Arab di dalam dan di luar kelas. • Susunan entri yang memudahkan carian perkataan. • Penampilan dan persembahan yang menarik serta “mesra pembaca”. • Setiap entri berdasarkan buku teks pelajar untuk memudahkan carian serta mengelakkan Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Abdul Hamid
Semua manusia yang ada di atas muka bumi Allah ini tidak akan terlepas daripada masalah hidup. Tidak kira siapa dan apa martabat serta darjat kita sekalipun, hidup kita pasti akan dihiasi dengan masalah. Kehidupan tanpa masalah tentu membosankan kerana masalah-masalah adalah rencah pahit manis dalam suatu kehidupan. Cuma cara penyelesaiannya memerlukan kecerdikan dan kebijaksanaan agar segala permasalahan itu berakhir dengan kebahagiaan dan kenikmatan. Islam mempunyai pelbaga Learn More
USUAL: RM11.00

NOW: RM 11.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.90 (-10%)

By Adah Hamidah
Lelaki yang dicintai = Naim Zulkarnain “Abang Naim, ingat Ana lagi tak?” “Ana, budak manja yang selalu menangis tu ke?” Formula untuk bersatu = Memenangi hati “Merajuk pun tak guna. Ana tak reti nak pujuk.” “Memanglah. Masa kecil dulu pun, abang yang selalu pujuk Ana. Ana tak pernah nak pujuk abang.” Masalah = Bukan pilihan. “Naim dah nak bertunang hujung bulan ni. Nak tak nak, Ana kena lupakan Naim.” Lelaki bermasalah psikologi = Muhammad Af Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Datuk Dr Hj Zahazan Mohamed , Mohd Azrul Azlen Abdul Hamid
Buku ini berkisar kepada persoalan para jemaah dalam mendirikan ibadah umrah di Makkah dan Madinah. Antara faedah yang boleh didapati daripada buku ini ialah: Memberi ilmu yang menyeluruh kepada para jemaah yang akan menunaikan umrah dan ziarah Madinah. Sesungguhnya semua amal ibadah kita terhadap Allah SWT itu hendaklah disuluh dengan ilmu. * Menjawab pelbagai kemusykilan yang menghantui minda bakal jemaah kerana tidak berkesempatan untuk bertanya atau belajar dengan cara b Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

50 Item(s)

*

Back to Top