0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Chef Wan 'Found 374 Related Products
Filtered By
author
By Chef Zan
Special moments are often celebrated with delectable desserts and Chef Zan has put together this exciting collection of celebration desserts to inspire people to come closer together through sweet treats. From classics such as makmur peanut cookies and Christmas fruit cake, to new creations with a twist that will sit well at any party, Chef Zan also offers her take on popular Western and local treats such as macarons and durian serawa to appeal to all age groups. In this b Learn More
USUAL: RM69.90

NOW: RM 69.90 (-0%)

MEMBER: RM 62.91 (-10%)

By Ramlee Awang Murshid
"Anding Ayangan II, kisah yang sangat mengujakan dan dibayangi dengan imaginasi yang penuh magis. Kisah masih berteraskan konsep saspens thriller. Anding Ayangan II tetap sebuah penceritaan bersandarkan Dark Dream dan make believe. Nilainya sangat tinggi dan berbaloi untuk dihayati. Seperti pembaca sedia maklum, kekuatan gaya bahasa dan teknik penceritaan yang penuh dramatik lebih memberikan kesan kepada pembaca. Berkisarkan mengenai dua dunia yang mempunyai kehidupan be Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Prawan Prayoonhong , Dusit Kladchat
当年一场疫苗实验项目失误,不仅造成弗兰肯和贝尔反目,更让贝尔走火入魔成疾病魔王别西卜。从那次之后,弗兰肯和别西卜都在纠缠不休地斗争着。 为了保护众人,弗兰肯决定狠下心,单独找上别西卜摊牌,结束这一段纠缠不休的斗争。 然而,别西卜不是省油的灯。他释放大量的水痘疱疹病毒,让弗兰肯也招架不住! Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Shima Awang
Benarlah penantian itu satu penyeksaan. Dek memungkiri sebuah janji, Nur menggelar orang yang paling disayanginya manusia munafik! Lelaki itu menghilang tanpa khabar berita bertahun-tahun lamanya. Kebisuan dan kehilangan lelaki itu memberi tamparan hebat buat Nur. Perasaannya buat lelaki itu semakin pudar dan tawar, tetapi dalam masa yang sama dia merindui lelaki yang pernah dianggap lebih sebagai seorang abang. “Abah tipu! Tak mungkin manusia munafik tu bagi cincin dekat Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Wannie Nordin
“Nama saya Intan Darissa binti Ahmad Imran.” – Darissa Bagaikan terpaku Hakim mendengar suara itu memperkenalkan dirinya. Cantik macam bidadari kayangan! Memang cantik, secantik Miss Universe! Ya… Miss Universe! Itulah gelaran yang sewajarnya diberi untuk gadis cantik yang telah berjaya membuat hati lelakinya terusik dan terpikat dengan hanya sekali pandang sahaja. Tetapi, ternyata untuk memiliki cinta Miss Universe yang bernama Darissa itu bukannya mudah; penuh deng Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Iwan Reaz
Adik-adik pernah bercita-cita untuk menjadi seorang penulis? Adik-adik mahu jadi penulis tetapi tidak tahu caranya? Tahukah adik-adik bahawa usia muda bukan penghalang untuk menulis buku sendiri? Ketahuilah bahawa Adrian juga masih bergelar seorang pelajar. Tetapi beliau percaya pada minat dan bakat yang dimiliki. Berbekalkan semangat juang dan bimbingan daripada mentornya, Aiman Syafiq, Adrian berjaya menjadi seorang penulis superstar! Bagaimanakan cara untuk bergelar seor Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Nix Ridzwan
Iman mengembara bersama Kugar dalam melaksanakan misi mencari kunci peti azimat dan juga mencari anak dan isteri Kugar. Mereka telah terserempak dengan Radeus, salah seorang manusia Satria yang juga merupakan pahlawan pedang yang digeruni. Mereka telah berjaya memujuk Radeus untuk turut sama dalam pengembaraan tersebut memandangkan Radeus juga mempunyai misi mendapatkan kembali pedang keturunanya yang telah dicuri. Dalam pergembaraan mereka iaitu Iman, Info, Kugar dan R Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Wan Nur Najihah
"‭Papa tu tak setia dengan ibu. Berbelas tahun ibu hidup bermadu. Ibu sanggup tahan ‬dengan papa. Tolonglah ibu minta cerai dengan papa. Rina tak suka tengok ibu hidup macam ni. Ada laki macam tak ada. Ibu terlalu baik, papa yang tak pandai hargai ibu‭."‬ MARINA KHADEEJA Hadirnya dia setelah 10 tahun orang tuanya berkahwin. Hidup yang diharapkan indah seperti pelangi hancur disebabkan ayahnya yang memilih untuk berpoligami. Dia saksi penderitaan ibunya yang hidup ber Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Prawan Prayoonhong , Dusit Kladchat
当初,光明骑士团的成立,为的是一种理念:人魔二族可以和谐共处。 该组织有着优秀的人才,推行人魔二族共同合作的项目,期望人魔二族互惠互利,共荣共存。 他们研发疫苗互惠实验项目,希望透过这个项目,能让人魔二族共同生活。然而,实验出现失误,其中一个实验体变异成怪物。贝尔最疼爱的妹妹——麦德琳不幸感染疾病。由于无法控制自己,造 Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Ng Hwei Wan
Arianne jalani hidup macam biasa, tiada yang istimewa. Dia ke sekolah hanya untuk dapatkan keputusan sekadar cukup makan. Hinggalah berlaku suatu insiden di stesen bas yang mungkin bakal merubah hidupnya. "Kau tak suka aku ke?" "Hah?" Arianne terkejut mendengar pertanyaan Aden. Wajah lelaki itu nampak muram. "Pagi tadi tendang bola ke muka aku. Lepas tu sengaja lari dari aku. Kau memang bencikan aku ku?" Riak Aden masih mencuka. Renungan matanya bagaikan kucing dibua Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Ramlee Awang Murshid
Haryani dan Laksamana Sunan...saling jatuh cinta. Pertemuan kedua insan ini dalam satu dimensi di luar batas jangkauan manusia, malah sukar diterima lojik akal. Mereka dari zaman yang berbeza. Haryani terperangkap dalam perkelahian antara kebaikan dan kebatilan manusia. Perjalanan yang panjang, penuh ranjau dan cabaran membuatkan Haryani dan Saifudin mendiamkan sahaja cinta yang terpendam. Dani... pertama kali melihat Haryani yang terlantar koma di hospital terus jatuh hati. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Ramlee Awang Murshid
Pilu hati saat dikhabarkan suaminya gugur di medan perang, Catalina rebah tidak sedarkan diri. Sebaik terjaga, dia membicarakan hajatnya ke Hulu Melaka. Ingin mencari 'lelaki bertanduk dua'. Tanpa diduga, takdir menentukan Laksamana Sunan lelaki yang dicari Catalina. Malangnya, Laksamana Sunan bukan lagi wirawan. Kudratnya lenyap dan ditawan penjajah yang menakluk Melaka. Hampir dibunuh musuh, dia diselamatkan oleh cinta yang dipendam Luna. Laksamana Sunan, Catalina dan Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Ramlee Awang Murshid
Ryu-Watanabe berasa tidak dirahmati; dilahirkan di penjara dan membesar di rumah kebajikan. Sepanjang hidupnya tidak pernah tenteram lalu membawa diri ke Jepun. Dia menyertai satu kumpulan yakuza dan menjadi samurai yang mahir bermain pedang. Jenaya adalah gelanggang permainannya dan penamat permainan itu adalah maut. Dalam kumpulan itu, dia jatuh cinta dengan Noriko. Kisah mereka dan kumpulan yakuza menjadi tarikan kepada Sabrina untuk mengetahui dengan lebih lanjut. Dia Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Ramlee Awang Murshid
RASA rindu terhadap keluarga menggamit hati Saifudin merentasi Tanah Sumatera untuk pulang ke Punggor, Tanah Melayu. Namun, kejahatan seolah-olah memburunya. Setiap langkahnya dibayangi halangan yang tak berkesudahan. Berita kepulangannya di Tanah Melayu sampai ke pengetahuan Sultan Melaka. Kemarahan baginda kerana tidak dapat mengahwini Haryani menyebabkan dia mula menjadi buruan orang istana. Saifudin lari ke gua. Di situlah bermulanya satu lagi keajaiban. Jasadnya be Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Ramlee Awang Murshid
Rahsia susur galur Aiddin sengaja dirahsiakan oleh ayahnya, Ibrahim. Justeru… dia memiliki sebuah keluarga yang bahagia. Bagaimanapun kehidupan manusianya yang gembira dan ceria, tercalar apabila disahkan menghidap barah otak tahap empat. Doktor meramalkan Aiddin hanya mampu hidup dalam tempoh yang sangat singkat. Jiwanya terganggu dan sejak itu, Aiddin suka bersendirian. Aiddin yang berduka cita ditenteramkan oleh tunangnya, Feena yang berjanji akan setia pada ikatan ci Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Ramlee Awang Murshid
Bila Hilman dapat bertemu dengan anaknya Jeslina di New York setelah berbelas tahun terpisah, mereka berasa begitu bahagia. Namun, keriangan mereka diragut bila kereta yang mereka naiki terlibat dengan satu kemalangan jalan raya. Jeslina koma sementara Hilman pula dituduh memandu dalam keadaan mabuk. Dalam situasi genting itu, muncul Mia Sara, seorang petugas di Kedutaan Malaysia, Washington D.C. Melalui bantuannya, Hilman dinasihatkan ke mahkamah untuk mendapat keadilan. Nam Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Ramlee Awang Murshid
SEORANG pengarang novel cuba menulis naskhah terbaharu. Malangnya, gejala writers block melanda. Suatu masa... dalam keadaan separa sedar ketika terlena, dia terlihat seseorang menggunakan komputer ribanya. Namun kelibat orang itu samar-samar. Sebuah cerita yang siap ditaip terpamer pada skrin. Sebuah kisah yang mengujakan, tetapi bukan dia penulisnya. Teorinya – mungkin dia ada berkarya tanpa disedari, tetapi minda logiknya ragu-ragu. Satu demi satu cerita baharu ditemu Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Ramlee Awang Murshid
Balas dendam, pencarian keluarga kandung, keadilan, kasih sebuah percintaan, air mata dan kesetiaan seorang lelaki yang bernama suami, adalah satu janji yang melingkari hidup Luqman. Tragedi pembunuhan ayah Luqman, telah membuka satu rahsia yang menjadi hijab jalur pengkhianatan. Pada ketika inilah Luqman menemui Adelia Mustapha. Kasih dan cinta Luqman, rupa-rupanya menjadi racun berbisa di hati Adelia. Janji yang begitu teguh di hati Luqman akhirnya membawa musibah. De Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Ramlee Awang Murshid
CINTA menuntut seluruh pengertian. Saifudin dan Ratna Sang Ratu Sulaman menyulam cinta dalam kancah pertempuran, permusuhan dan perjuangan. Cinta – tidak terlafaz dalam lisan. Hanya suara hati yang melagukannya biar dilandai krisis paling parah. Cinta – bakal diakhiri dengan peperangan. Mengorbankan insan tersayang. Apakah semua ini mahar untuk sebuah pernikahan? Wali Sufi – melarang cinta Saifudin dan Ratna Sang Ratu Sulaman atas alasan yang berbeza. Cintai Pencipt Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Peter Swanson
On the eve of his college graduation, Harry is called home by his step-mother Alice, to their house on the Maine coast, following the unexpected death of his father. But who really is Alice, his father's much younger second wife? In a brilliant split narrative, Peter Swanson teases out the stories and damage that lie in her past. And as her story entwines with Harry's in the present, things grow increasingly dark and threatening - will Harry be able to see any of it clearly t Learn More
USUAL: RM40.95

NOW: RM 40.95 (-0%)

MEMBER: RM 36.86 (-10%)

By Wan Ali Akbar & Dr. Mohd Yusuf
Siapakah Umar yang dimaksudkan dalam buku ini? Apakah yang dimaksudkan dengan Muwafaqat Umar? Bagaimanakah yang dikatakan dengan ketepatan pandangan Umar berlandasankan wahyu? Dapatkan segala jawapan berkaitan Muwafaqat Umar yang berlandaskan wahyu Allah S.W.T dalam buku ini. Tuntas, terperinci dan padat. Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Haslina Hassan , Ann Wan Seng
Isu LGBT sentiasa menggamit perhatian orang ramai. Ada yang menyokong dan tidak kurang juga yang menentang. Setiap mereka mempunyai pandangan dan hujah masing-masing mengenai isu yang semakin hangat dibicarakan sejak kebelakangan ini. Umum tidak mengetahui siapakah sebenarnya golongan LGBT dan cerita-cerita di sebalik tabir yang menyelubungi kehidupan para pengamal seks songsang dan di luar tabie serta fitrah manusia ini. Buku ini menjawab segala persoalan yang berkaitan deng Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 30.32 (-20%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By Prawan Prayoonhong
Dr. Franken dan Mun meneruskan pengembaraan mereka untuk memburu Belzeebub. Dalam perjalanan, mereka telah diserang oleh virus bawaan nyamuk. Siapakah dalang penyebaran virus tersebut? Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Nix Ridzwan
Iman mengembara bersama Kugar dalam melaksanakan misi mencari kunci peti azimat dan juga mencari anak dan isteri Kugar. Mereka telah terserempak dengan Radeus, salah seorang manusia Satria yang juga merupakan pahlawan pedang yang digeruni. Mereka telah berjaya memujuk Radeus untuk turut sama dalam pengembaraan tersebut memandangkan Radeus juga mempunyai misi mendapatkan kembali pedang keturunanya yang telah dicuri. Dalam pergembaraan mereka iaitu Iman, Info, Kugar dan Radeus, Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By 葛文德
  為什麼問題處理不了?   知道不夠,更要做到。   頂尖人士都在用的利器,   關於清單,你用對了嗎?   ★美國亞馬遜網路書店健康管理行政類第 1 名、醫院管理行政類第 1 名   在現今社會,資訊日趨龐大與複雜,專業分工愈來愈細膩。即使累積了很多技能知識(know-how),然而可以避免的錯誤依然一再發生,不管是醫療、施政、法律、金融 Learn More
USUAL: RM53.90

NOW: RM 53.90 (-0%)

MEMBER: RM 48.51 (-10%)

By
  初學者必備!家用縫紉機OK!   實用收錄拉鍊&提把&口金技巧縫法x裡袋設計   詳細圖解一級棒!   【特別加贈一大張紙型】   ■超詳細圖片分解步驟教學   ■漂亮局部設計縫法大公開   ■依照喜好選擇內口袋款式   ■必學拉鍊&提把縫法訣竅   ■豐富收錄托特包、鋁口金包、拉鍊小包……詳細插畫圖解作法   講究的手作包如何製作 Learn More
USUAL: RM58.50

NOW: RM 58.50 (-0%)

MEMBER: RM 52.65 (-10%)

By Chef Suhaili
Mengapa buku ini harus dimiliki: satu-satunya buku kulinari dalam bahasa Melayu. Kebanyakan buku rujukan dalam bahasa Inggeris rujukan wajib pelajar dan tenaga pengajar di institusi pengajian tinggi awam dan swasta yang menyediakan kursus kulinari merangkumi penyediaan awal, teknik-teknik, resipi dan teori mengenai kulinari pengenalan asas kulinari, potongan asas teknik memotong sayuran, penyediaan membuat stok, penyediaan membuat sos dan bahan pemekat, kaedah penyediaan sup Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By 葛文德
  你願意人生最後一里路,是眼神空洞的坐在輪椅上滑行嗎?   你希望至愛親人的餘生,是靈魂被禁錮在病床上的軀體裡?   現代醫學已經扭轉了嬰兒死亡率和傷病致死率,   但是面對衰老和死亡,醫學能做的還是很有限。   葛文德透過自己家庭和病人的故事,   描述了衰老、死亡過程中的困擾、痛苦與無奈。   醫師該如何與病人討論死亡 Learn More
USUAL: RM64.70

NOW: RM 64.70 (-0%)

MEMBER: RM 58.23 (-10%)

By Prawan Prayoonhong , Dusit Kladchat
小蚊一行人终于来到神魔城。光明骑士团会长委托他们一个任务,要他们调查引发腹泻的传染病源头。他们在调查的过程中,发现事情并不单纯…… Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Joyce Wang
每件獨一無二的「韓式擠花」作品,都值得被永久珍藏! 用大豆蠟做的韓式擠花,比食材更不設限、更易上手 跟著人氣老師做出擬真又多變的『自然風韓式擠花』    Q:「大豆蠟」是什麼樣的素材?   大豆蠟是用大豆油做的天然蠟,它能和奶油霜一樣調製出各種美麗色調,質地柔軟細緻,擠花時若想調整,也能隨心所欲地重來,相當好運用。用大豆蠟做 Learn More
USUAL: RM73.90

NOW: RM 73.90 (-0%)

MEMBER: RM 66.51 (-10%)

By Wan Nur Najihah
Pertunangan harus membawa kepada perkahwinan! Tapi keadaan itu tidak memihak kepada Dina. Kerana reunion sekolah itu semua berubah. "Kalau awak fikir Nazim baik, dia akan layan saya ke? Dia sedar dia dah bertunang, kenapa dia mesti layan saya kalau dia betul-betul sayangkan awak?" -Lisa "Awak perempuan, sanggup awak lukakan hati kaum awak? Awak tak rasa bersalah ke? Kalau Nazim boleh sayangkan awak, masa bertunang dengan saya. Awak tak rasa ke dia akan sayang perempuan Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By 關凱文
你無法想像這些富豪們多有錢,因為他們比上帝還有錢!   一起開始一場爆笑浮誇、極度拜金的荒唐之旅。   ★華納兄弟改編電影,2018年8月24日嫁入豪門!   ★《出神入化2》導演朱浩偉執導   ★《菜鳥新移民》吳恬敏、混血帥哥亨利・高丁、楊紫瓊、《醉後大丈夫》鄭肯聯手主演   ★富豪系列首部曲,甫上市即登上暢銷書榜,全球狂賣100萬 Learn More
USUAL: RM61.45

NOW: RM 39.00 (-37%)

MEMBER: RM 39.00 (-37%)

By Karen Swan

Set on a lush Greek island, The Greek Escape by Karen Swan is a Sunday Times bestseller, and the perfect getaway for fans of Victoria Hislop and Santa Montefiore.

Before every new beginning, there must be an ending . . .

Running from heartbreak, Chloe Marston leaves her old life in London for a fresh start in New York. Working at a luxury concierge company, she makes other people's lives run perfectly, even if her own has ground to a halt. Learn More

USUAL: RM47.90

NOW: RM 47.90 (-0%)

MEMBER: RM 43.11 (-10%)

By Prawan Prayoonhong , Dusit Kladchat
小蚊、弗兰肯、小奥和新伙伴阿严前往神魔城,途中发生一些事,掉进了破伤风山谷。他们又遇见了“老朋友”…… Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Nur Wana Wahidah
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By Chef Wan
Malaysia's Culinary Ambassador and Asia's most notable chef, Chef Wan shares more than 60 of his favourite Asian recipes in his book, The Best of Chef Wan Volume 1. In this exciting collection, Chef Wan combines the rich flavours of his Malay heritage with his passion for cooking, and presents a mouth-watering range of recipes from hearty meat and poultry dishes, to lighter fish and seafood dishes, and refreshing salads and vegetable dishes. Whether you're already fam Learn More
USUAL: RM59.90

NOW: RM 59.90 (-0%)

MEMBER: RM 53.91 (-10%)

By Bambang Irwanto
Amani berkenalan dengan Emily di rumah Aisyah. Amani suka bermain dengan Aisyah. Cuma… Emily lain daripada Amani dan Aisyah. Boleh ke Amani berkawan dengan Emily walaupun berbeza? Amani risau pula jika Emily tak selesa dengan Amani. Learn More
USUAL: RM10.90

NOW: RM 10.90 (-0%)

MEMBER: RM 9.81 (-10%)

By Arwan Aziz
Bekerja. Seronok Dua perkataan yang tidak pernah diletakkan dalam ayat yang sama Bagaimana kita dapat merasa seronok semasa bekerja? Bagaimana kita dapat menjadikan kerja kita sebagai terapi harian? Syoknya Kerja Kita menberikan langkah-langkah mudah yang dapat dipraktikkan bagi menjadikan kita lebih seronok bekerja. Kita tidak sedar yang kita sebenarnya mempunyai KUASA hebat yang dapat mengubah cara kita bekerja. Ketahuilah langkah ini dan bekerja dengan seronok untuk s Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By 辛西娅·斯旺森
单身女孩凯蒂·米勒和好姐妹经营着一家独立书店。某一天,她梦到了自己在另一个世界,以“凯瑟琳”的身份生活着。在梦中,她嫁给梦中情人,生育了可爱的孩子,拥有美满的家庭。每当凯蒂入睡,便会毫无疑问地去到那个梦中世界,继续扮演着凯瑟琳的角色。自此,凯蒂有了两个截然不同的人生。 好奇心颇强的凯蒂开始探寻现实生活中凯瑟琳世界的影子 Learn More
USUAL: RM42.00

NOW: RM 42.00 (-0%)

MEMBER: RM 37.80 (-10%)

By Chef Wan
Ada aku kesah? Kalau ada yang terasa. Ada aku kesah? Kalau ada yang melenting. Ada aku kesah? Kalau ada yang membenci. Ada manusia memang sukar menerima teguran. Sentiasa menganggap diri betul. Malah ada yang sanggup menindas manusia lain kerana merasakan diri mereka berkuasa dan mempunyai segalanya. That\'s why muncul orang seperi saya yang akan membawa golongan ini kembali berpijak di bumi nyata dengan kritikan pedas dan telus. Jangan risau, semua tidak akan terlepas da Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Wan Ji Wan Hussin
Maqasid Syariah adalah ilmu nilai-nilai dalam syariat. Ia juga ilmu yang menggambarkan hikmah dan rahsia disebalik hukum. Sesungguhnya syariah tidak diturunkan kecuali bagi memastikan tercapai maslahah kepada manusia dan berusaha semampu mungkin untuk terhindar mafsadah (kerosakan). Namun, cara memahami maslahah dan mafsadah itu kadangkala boleh bias kepada kecenderungan hawa nafsu. Justeru, sudah pasti maqasid syariah tidak boleh dibahas sewenang-wenangnya, sebaliknya perlu Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Kevin Kwan
"When New Yorker Rachel Chu agrees to spend the summer in Singapore with her boyfriend, Nicholas Young, she envisions a humble family home and quality time with the man she hopes to marry. But Nick has failed to give his girlfriend a few key details. One, that his childhood home looks like a palace; two, that he grew up riding in more private planes than cars; and three, that he just happens to be the country’s most eligible bachelor. On Nick’s arm, Rachel may as wel Learn More
USUAL: RM37.95

NOW: RM 28.46 (-25%)

MEMBER: RM 28.46 (-25%)

By Wan Mahani Wan Hassan
Penyakit cemburu buta Airil yang menimbulkan barannya menyebabkan rumah tangga mereka berada di hujung tanduk. Hampir tiga tahun menanggung derita, kesabaran Fatihah sudah sampai pada hadnya. Sementelah lagi campur tangan daripada Normah, mak Airil dalam rumah tangga mereka, makin memarakkan api kehancuran sebuah masjid yang awalnya terbina dari rasa cinta suci. “Selagi ada cinta, berjanjilah yang Tihah akan bertahan dalam apa jua keadaan pun. Tihah bahagia kan dengan aban Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Wan Mahani Wan Hassan
Perceraian Airil dan Fatihah menjadikan hidup Airil terumbang-ambing, tidak mampu menerima hakikat Fatihah bukan lagi isterinya dan berjauhan dengan Aleeya. Hidup Fatihah tidak aman apabila Airil terus mencampuri segala urusannya. Akhirnya Fatihah terpaksa membuat keputusan berpindah ke Terengganu membuatkan Airil hidup dalam memori. Fatihah didekati oleh dua lelaki lain, Nizam dan Hafiz membuatkan Airil berusaha mendapatkan rawatan bagi penyakit yang baru disedarinya. Dia ta Learn More
USUAL: RM36.00

NOW: RM 28.80 (-20%)

MEMBER: RM 28.80 (-20%)

By Ramlee Awang Murshid
LAN LANI, JIMMY YEOH, PRAKASH KUMAR dan FARID JA’AH membunuh mangsa-mangsa mereka dengan kejam. Masing-masing melakukannya dengan cara yang hampir serupa. Angka 302 dilakar di dahi mangsa. Sejurus itu, mereka menghubungi polis dan melaporkan bahawa hukuman mati telah dilaksanakan. Ketika diberkas, mereka menyerah diri dalam keadaan bertelanjang bulat. Bagaimanapun, motif sebenar setiap pembunuhan sangat kabur. Andai dipadankan dengan psikologi manusia, ternyata mereka yang Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Ramlee Awang Murshid
MIKHAIL – bukan sekadar sebuah nama. Selama 16 tahun menjadi pelarian di perantauan, dia muncul semula memburu mangsa-mangsanya. Mikhail membunuh kerana dendam lama. Sewaktu usia remaja, keluarganya telah ditembak mati. Mikhail telah diselamatkan Dickens, seorang lelaki Amerika Syarikat yang juga merupakan rakan niaga ayahnya, Tuan Sadon. Dickens melatih Mikhail menjadi seorang pembunuh profesional untuk membela kematian keluarga. Dalam pada itu, Mikhail juga menghidapi sej Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Ramlee Awang Murshid
ATAS nama cinta... mahligai impian itu dibina. Vila Sepi menjadi mahar kasih Arif terhadap isterinya, Karmila. Namun, tragedi dahsyat memusnahkan kegembiraan yang dikecapi. Beberapa tahun berlalu... vila yang ditinggalkan dikatakan berhantu. Jikon, seorang pemuda Orang Asli bagai digamit memasuki vila itu. Akhirnya, dia menjadi korban pertama. Setelah itu, mistik di vila itu tiba-tiba sepi. Masyarakat Orang Asli percaya 'sesuatu' yang berada di situ sedang 'tidur'. Tiada sia Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Ramlee Awang Murshid
KETERAMPILAN dan imej baru Ejim menggugah hati Wan Suraya, sekali gus mencetus rasa cemburu Dr. Haslia. Ejim yang kini dikenali sebagai Amaruddin, saling tidak tumpah menyerupai kembarnya Amiruddin yang telah meninggal dunia. Munculnya Ejim di Kuala Lumpur menyebabkan Wan Suraya melihat 'Amiruddin' dalam diri lelaki Tombiruo itu. Wan Suraya yang telah bertunang dengan Tan Sri Nasir tiba-tiba menunda tarikh perkahwinan mereka. Apabila perkara sebenar terbongkar, Tan Sri Nasir Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Chef Hanieliza
Buku ini menghimpunkan 77 resipi istimewa pelbagai kategori yang dihasilkan 100% daripada periuk tekanan pelbagai guna. Resipi-resipi ini dihasilkan oleh Chef Hanieliza yang terkenal dengan buku I Hari 1 Resipi. Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Chef Hanieliza
Buku ini menghimpunkan 77 resipi istimewa pelbagai aneka hidangan harian yang mudah dan cepat dimasak dengan Air Fryer pelbagai guna. Resipi-resipi ini dihasilkan oleh Chef Hanieliza yang terkenal dengan buku I Hari 1 Resipi. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Aman Wan , Danial Haikal
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Aman Wan
Remaja perlu mati! Ketakutan yang melampau, memaksa masyarakat untuk mengambil keputusan yang drastik. Pembunuhan, rompakan, rogol serta pengedaran dadah kini menjadi jenayah yang dilakukan oleh para pelajar di bawah umur. Kehancuran dan gejala liar terus berleluasa. Remaja semakin rosak, masyarakat semakin terdesak. Sebuah akta baru akhirnya ditubuhkan. Undang-undang yang mencatat sejarah dan perubahan pada negara. Akta Peperiksaan Merah diberi nama. Sebuah peperiksaan ya Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Hazira Hanapi , Aman Wan
Kesempitan wang, kedaifan hidup serta keuzuran ibu bapa menjadi pendorong Husna untuk kekal berjaya dalam akademik. Sepenuh hidup dihambakan demi mendapat keputusan cemerlang. Sebuah tawaran biasiswa akhirnya menjadi penentu masa depan dan kesenangan keluarga. Namun, dirinya terpaksa berhadapan dengan beberapa calon pelajar terbaik yang kini menghalang bahagia. Husna terdesak. Sebuah kesilapan akhirnya bertukar menjadi dosa. Langkah yang berdarah tidak mampu disucikan k Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Prawan Prayoonhong , Dusit Kladchat
在非洲乌托邦,有着魔族血统的实习医生小奥中了别西卜的计,被众人误解为散播狂犬病的凶手,连研发的疫苗都被摧毁。幸好弗兰肯医生和小蚊及时解围。 尽管别西卜企图离间人族与魔族,但小奥和小蚊子不为所动。别西卜恼怒之下,启动了疯狂的尖牙计划。 与别西卜对抗的过程中,小蚊不小心受伤,患上了狂犬病,命在旦夕。小奥决定以手吸取疫苗,让小 Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By 保羅·科松 , 彼得·馬克歐文
「程式語言」只是表層,更重要的是背後的——「計算思考」 西方國家已經將「計算思考」列入中小學課程。107年,台灣也正式列入!   計算思考:新世代的必備思考工具與溝通能力!   許多國家都在提倡計算思考,甚至將之列入中小學課程。在此全世界都在夯程式設計之時,我們不禁問:一定要學會程式語言嗎?事實上,比起程式語言,更重要是學會 Learn More
USUAL: RM55.45

NOW: RM 55.45 (-0%)

MEMBER: RM 49.91 (-10%)

By RAMLEE AWANG MURSHID
AMAR diselamatkan sepasukan komando Malaysia di sebuah telaga pada penghujung Perang Bosnia pada tahun 1995. Askar-askar Serbia yang memburunya ditemui mati dibaham kawanan serigala. Amar bersama sebilangan kanak-kanak Bosnia dibawa ke Malaysia dalam program anak angkat. Dia akhirnya diasuh dan dibesarkan oleh keluarga seorang jeneral, iaitu Dato’ Husam dan isterinya, Datin Normazlina. Pasangan itu mempunyai seorang anak perempuan bernama Rania. Dua puluh tiga tahun berlal Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Iwan Reaz
membawakan kisah Zettrion, sebuah dunia tanpa warna dan tiada undang-undang yang terpakai di situ melainkan amalan sihir yang berleluasa. Pertarungan sentiasa berlaku. Manusia yang lebih kuat dan kejam akan dihormati berdasarkan pada pangkat yang tertera pada lengan manusia di Zettrion ini. Efix, manusia putih yang besar dan kuat tetapi pecinta kedamaian. Dan kerana dia tidak seperti manusia lain dan sikapnya yang berbeza itu, Efix dibenci oleh keluarganya sendiri. Impian Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Ramlee Awang Murshid
Fenomena Halo telah mengheret lima manusia yang berlainan tempat dan berbeza tahun ke sebuah dunia magis. Sebuah dunia di hujung waktu ketika tamadun serta peradaban manusia mulai terhakis. Mereka yang terpilih adalah Saifudin, Tombiruo, Mikhail, Ryu-Watanabe dan Carlos. Terjebak ke lokasi yang berbeza-beza. Saifudin bertemu Syeikh Thauban satu-satunya manusia penjaga masjid. Dipercayai masjid terakhir yang terselamat. Tombiruo yang kini berwajah manusia dan tampan, jatuh cin Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Ramlee Awang Murshid
Satu pembunuhan bersiri gadis-gadis sedang berlaku di Sabah. Mayat-mayat yang ditemui oleh polis didapati telah hilang mata dan buah pinggang. Ursula Gimbang, anak seorang tokoh korporat begitu risau adiknya, Janet yang tiba-tiba hilang menerima nasib yang sama. Apakah ia perbuatan manusia atau makhluk halus yang dikenali sebagai Ranggau? Oleh kerana Tuan Gimbang seorang tokoh yang terkenal, dia tidak mahu perkara itu dilaporkan kepada pihak polis. Sebaliknya dia menyarankan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Prawan Prayoonhong
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

1-374 of 374

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top