0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' DEAR NOVELS 'Found 19 Related Products
Filtered By
publisher
By Zaif AB
Gempar apabila satu kematian telah berlaku di sebuah hutan lipur yang agak popular. Detektif Osman dan sarjan Rohana diarahkan untuk menyiasat kematian tersebut. Hasilnya kematian itu diklafikasikan sebagai kematian mengejut. Namun lain pula dengan cerita yang disampaikan oleh beberapa orang anggota renjer di kawasan tersebut. Kisah hutan itu berpuaka mula tersebar. Saiful, seorang wartawan majalah, cukup berminat untuk menyelongkar misteri ini. “Sedar-sedar dia terde Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Zarini Mansur
Ketika melalui satu jalan pintas, enam sahabat singgah bermalam di sebuah rumah penginapan yang misteri kewujudannya. Kemunculan seorang wanita yang menggelar dirinya Nek Yah menimbulkan rasa curiga kepada Jun. Pesan Nek Yah, “Rumah ni tak sebesar mana. Tapi nenek nak nasihatkan, jangan pergi mana-mana. Takut nanti tak jumpa jalan balik. Lagi satu, jangan diusik barang yang bukan hak kita. Buruk akibatnya.” Kata Fadhli, “Aku rasa ada yang tak kena. Apa kata kita t Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Phidot
Dunia Risa penuh dengan duka sehingga dia bertemu dengan Naufal, lelaki yang penuh dengan senyuman ketika bercuti secara solo di Seoul, Korea. Sungguh hatinya berasa jengkel setiap kali lelaki itu cuba mahu berkawan dengan dirinya walaupun sudah puas ditolak dengan pelbagai amaran dan cara. Sikap dingin Risa membuatkan Naufal penasaran. Wajah tanpa senyuman itu menggamit rasa ingin tahunya terhadap Risa, dengan lebih mendalam. Betapa sukarnya dia mahu mengetahui nama gadi Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Azieana
“Saya tak nak dengar apa-apa lagi. Encik memang berniat nak perangkap saya. Betul, kan? Dan encik fikir perempuan kampung macam saya ni senang diperbodohkan?” – Eisya Dua tahun kemudian, Eisya bertemu semula dengan Zarief di TZA Holdings. “Saya akan buat awak jatuh cinta dengan saya. Awak akan rindukan saya.” – Zarief. “Jangan nak mimpi, boleh tak?” – Eisya. Dalam masa yang sama Ziddan juga menaruh hati kepada Eisya. Tapi, hasrat itu terpaksa dil Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Qhayra Qhayriesa
Atas desakan wang, Zuhayra nekad menerima tawaran menjadi isteri kontrak kepada Ashraf Daem, seorang lelaki yang tidak dikenalinya. Enam bulan Zuhayra bersabar dengan kerenah dan tingkah cerewet lelaki itu. Tanpa dia sedar, ada cinta di hatinya buat lelaki itu meskipun cuba dinafikannya. “Aku sendiri pun tak tahu bila aku jatuh cinta dekat suami aku tu. Yang aku tahu, dialah satu-satunya lelaki yang berjaya mencuri hati aku ni. Aku cintakan dia, sepenuh hati aku.” - Zu Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Anna Milia
Firda dilamar lelaki yang memenuhi senarai kriteria Mr. Perfect 10. “Trust me Firda. Saya takkan kahwin dengan perempuan yang saya tak cinta.” - Nujaid Ibarat tikus jatuh ke dalam guni beras. Lamaran diterima. Namun, ada syaratnya. “Sampai bila nak rahsiakan perkahwinan kita? Sampai bila saya nak tipu ibu?” - Firda Kerana cuba memansuhkan syarat itu, hidup Firda mula kucar-kacir. Permainan yang diatur oleh Hanis cukup hebat. Firda dikhianati insan-insan di Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Cahaya Ainn
“So, berapa harga you untuk... Let say, one week? Hundred K? Two hundred K? Or five hundred K?” Gara-gara terlihat kelibat Diana di kelab malam, Syafiq mula menjejaki gadis itu. Hati lelakinya mahukan gadis itu. Walau apa pun kosnya, termasuklah dengan membeli resort tempat Diana bekerja. “Tujuan saya panggil awak ni sebab nak tawarkan satu jawatan penting.” “Jawatan apa?” “Pembantu peribadi saya.” “Terus terang saya cakap, saya lebih rela jadi tuka Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Nia Qurratun'Aini
Dinda Andria. Nama bukan main sedap, tapi dia suruh orang panggil dia D saja. “Jangan panggil saya dengan nama tu. Panggil saya D.” “Nama Dinda sesuai untuk awak. Awak pulak boleh panggil saya Qib. Tapi, kalau awak nak panggil saya kanda pun boleh. Dinda, kanda.” “Tunggu Malaysia turun salji kut baru saya panggil awak kanda.” Bagi Khairi Raqib, pencarian gadis misteri selama tiga tahun berakhir bila D muncul di hadapan matanya. Lidah jadi kelu, hati pula Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Areej Airin
Hidup yang dulunya tenang mula huru-hara kerana Adam. Bunga diberi kata dua, carikan pengantin untuk Adam atau sama-sama naik pelamin dengan sahabat baiknya sendiri. Bunga diserang dilema. Ditelan mati bapak, diluah mati emak. Makanya dia ambil keputusan yang memihak kepada dirinya. "Aku nak kau ikut permintaan umi. Aku nak kau kahwin." - Bunga Syauqina Rancangan mencari pengantin untuk Adam bermula, tapi sayang seribu kali sayang, rancangan Bunga musnah. Di saat semuan Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Nadiyah Hashim
Dia makin merapatiku, seperti yang aku jangka dia mengangkat sesuatu untuk menikamku, terus aku tarik pisau yang ada dan menikamnya terlebih dahulu. Kain hitam tersingkap. “Mama!” jeritku. Bas brek mengejut, semua orang dalam bas turut menjerit dan aku terjaga. Pemandu memberhentikan bas di tepi jalan. Lampu bas dibuka. “Siapa yang menjerit tadi?” tanyanya. “Kalau berlaku kemalangan tadi, selalu yang disalahkan pemandu. Pemandu cuailah, pemandu bawa lajulah. Tap Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Khairul Aswad
Sumpahan yang membelenggu keturunan Haji Sulaiman bukanlah suatu cerita cereka semata-mata bagi penduduk Kampung Wang Merak. Selepas kematian Dandalina, Raizal cuba mencari punca kematian isterinya. Dia bersama Bakri menuju ke Kampung Wang Merak. Sebenarnya Raizal takkan boleh lari daripada sumpahan itu. Kematian Dandalina hanyalah umpan dan sekarang masa lelaki itu pula sudah tiba. Raizal pun sebenarnya selalu diganggu dengan macam-macam jelmaan. Dia sendiri keliru ken Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Ilya Abdullah
Kematian Bidan Senah menarik perhatian seorang wartawan muda, Benjy. Dia sanggup meredah kampung itu untuk mendapatkan cerita. "Siapa perempuan cantik itu, tok?" "Namanya Mas Ayu." Mas Ayu, kehadirannya ke kampung itu sangat tidak disenangi orang kampung, terutamanya Mak Puteh dan Melati. Ini kerana suami Melati, Musa, tergila-gilakan Mas Ayu. Mereka berpakat untuk membunuh Mas Ayu. "Manalah saya tahu siapa yang bunuh dia." "Habis macam mana boleh kamu kata yan Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Khairul Zaman Khobin
“Aku dapat jemputan dari Ustad.” “Kau nak pergi jemputan Ustad? Wei, kau tak ingat ke apa kita buat kat dia dulu? Kita ni pembuli dia tahu tak!” “Pergi jelah. Dia kan Ustad. Mesti dia maafkan kita.” Bot tiba-tiba melantun tinggi ke udara. Bahagian bawa bot seperti dihentam objek keras. Dan enjin bot mati! Di enjin bot tersebut, terlekat satu mayat yang entah dari mana datangnya. Jasadnya kelihatan seperti sudah dihiris-hiris dengan pisau kerana terkena enj Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Khairul Aswad
Alfira yang buta kedua belah matanya selepas terlibat dalam kemalangan ngeri yang turut meragut nyawa walidnya buntu bila dia sering diganggu mimpi ngeri dan menakutkan yang datang berulang-ulang di dalam tidurnya hampir setiap malam. “Fira mimpi lagi ke? Nek Jah boleh dengar Fira menjerit dari bilik tadi.” “Tak apa, nek. Fira okey. Lama-lama nanti bila Fira dah biasa dengan mimpi-mimpi ni.” “Nek Jah risaukan Fira. Kita pergi berubat ya lepas ni?” Tanpa A Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Cheritasis
AWAK SAYA PUNYA Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Nurfaza Alisya
“Awak ni dah gila ke apa? Saya pun tak inginlah nak kahwin dengan awak ni. Sudahlah perangai macam harimau, muka macam burung belatuk. Memang malang betul!” – Safiyya “Eh, sekali aku petik jari, berduyun perempuan yang datang tahu. Tak adalah aku nak kahwin dengan perempuan macam kau ni.” - Tengku Wildan Siapa sangka lelaki yang mahu dijodohkan dengannya adalah lelaki yang pernah memerangkapnya sewaktu dia bekerja di Hotel Mahkota Royal. Safiyya terpaksa mener Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Khairul Zaman Khobin
Aswad baru sahaja keluar dari Hospital Mental. Namun, dia masih belum sembuh sepenuhnya. Dia berazam untuk mengikut kehendak syaitan untuk menghidupkan ayahnya daripada kematian. Aina, guru yang sudah memilih jalan gelap sudah jatuh cinta dengan Arja, seorang guru muda. Cinta berbeza umur bukan penghalang. Namun, adakah Aina mampu untuk menyimpan kisah gelapnya daripada sesiapa? Syaitan tidak pernah berhenti untuk menyesatkan manusia. Dan apa kaitannya Aswad dan Aina? I Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Daisy Zahra
Segala-galanya berubah apabila isteri Irham sedar daripada koma. Kata isterinya, mereka harus membantu orang gaji mereka. “Sebab tu saya minta tolong dengan Halim sebab malam tu, Liya minta tolong dengan saya.” “Tolong apa?” soal Irham tidak serius. “Tolong carikan kepala dia.” Doktor Fendi yang bertanggungjawab merawat isteri Irham turut diganggu. Beberapa kepala mayat di hospital lesap. Siapa punya angkara? Apa kaitan kejadian yang berlaku dengan orang Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Nurul Omar
Ditakdirkan Emierda mampu melihat dan mendengar benda-benda ghaib. Lalu dunianya terasa sepi, lantaran kemampuannya itu membuat dirinya begitu terasing. Sam, pemuda yang senang didampingi akhirnya menjejakkan kaki ke vila yang sering kali muncul dalam mimpi-mimpinya. Vila Belanda, kediaman separa kolonial bakal menyaksikan sebuah majlis persandingan di mana di vila ini juga Emierda dan Sam bertemu buat pertama kali. Sejarah silam vila itu akan menghubungkan mereka. Satu Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

19 Item(s)

*

Back to Top