0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Dr. Ibrahim Kamal Adham 'Found 504 Related Products
Filtered By
author
By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Sejarah sudah mencatatkan bahawa banyak tamadun di dunia ini yang sudah lenyap ditelan zaman. Ada diantaranya tidak langsung meninggalkan sebarang kesan sejarah, tidak ditemui sebarang artifak tinggalan malah dilupakan begitu sahaja. Namun begitu ada juga tamadun yang hilang tetapi masih dapat dihayati kewujudannya melalui pelbagai artifak tinggalan hasil dari penggalian pakar-pakar arkeologi. Antara tamadun yang sudah hilang ditelaan zaman ialah tamadun Olmek, tamadun Aztek, Learn More
USUAL: RM37.90

NOW: RM 37.90 (-0%)

MEMBER: RM 30.32 (-20%)

By Dr. Muhamad Rozaimi Ramle
Mengamalkan Sunnah Nabi SAW merupakan antara nikmat terbesar yang Allah SWT kurniakan kepada seorang Muslim. Oleh itu, ulama silam sanggup mengembara jauh semata-mata mahu mencari sepotong hadis. Buku ini menghimpunkan 40 amalan mudah berdasarkan hadis Rasulullah SAW. Penulis menghimpunkan amalan-amalan harian yang mudah untuk diamalkan agar kita dapat mengamalkan Sunnah setiap hari dalam kehidupan. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Iblis adalah jeneral atau panglima besar dari semua kejahatan dan perilaku buruk yang dilakukan manusia. Ia sudah hadir di dunia ini sejak zaman Nabi Adam lagi dan akan tetap hidup sampai hari kiamat. Iblis memiliki dendam turun temurun terhadap anak cucu Adam. Learn More
USUAL: RM26.90

NOW: RM 26.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.52 (-20%)

By Muhd Kamil Ibrahim
Beri Dua Minit merupakan himpunan tazkirah pendek yang disampaikan oleh penulis kepada khalayak tidak kira di mana pun lokasinya. Misalnya di R&R, penulis diminta menjadi imam. Masing-masing mahu pantas beredar kerana sedang dalam perjalanan. * Usai memberi salam, saya menghadap mereka dan bertanya, “Boleh beri saya dua minit? Saya mahu menyebut satu terjemahan hadis. Insya-Allah ... boleh jadi ilmu bermanfaat.” Mereka fikir dua minit masa singkat. Hampir kesemuan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Dr. Abdul Rahman Hj Abdullah
Buku Ensiklopedia Sejarah Turki ini terdiri daripada tiga jilid. Jilid pertama bermula dengan sejarah Turki Zaman Klasik sekitar abad ke-6M di wilayah Turkistan, Asia Tengah. Dua buah kerajaan Turki yang penting ketika itu ialah Kerajaan Qarakhan dan Seljuq. Dari asia Tengah bangsa Turki berhijrah ke Asia Barat dan menguasai Kerajaan Abbasiyah (750-1258) di Baghdad pada Zaman Pertengahan melalui peranan kaum Mamalik Turki dan Turki Seljuq, di samping tertubuh kerajaan-kerajaa Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

By Dr. Mohd Shafiee Hamzah
"Walaupun hanya dua jengkal, kadang-kadang perjalanan ini tidak ketemu penghujungnya. Walaupun akal memandang segala bukti kekuasan Allah SWT namun belum tetu hati mengakuinya." Perjalanan pendek ini bagaikan maze, lorong berliku dan berselirat. Mudah tersesat tanpa panduan. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Dr.Go
ANDA PASTI MENGETAHUI KISAH-KISAH DAHSYAT BERIKUT! Kawasan Sekolah ialah bekas tapak perkuburan. Patung gangsa akan mengalirkan air mata pada waktu tengah malam. Kononnya ada hantu di bilik tandas perempuan yang ke-4. Sesiapa yang tahu akan legenda sekolah yang ke-50 akan disambar petir. Hantu di seluruh dunia akan bersekolah pada waktu tengah malam. Roh orang yang membunuh diri masih berkeliaran di sekolah. Jika berhujan semasa hari perkelahan, kanak-kanak yang telah Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 10.32 (-20%)

MEMBER: RM 10.32 (-20%)

By Dr. Suri Roowi
Makanan yang berasaskan sumber alam di atas muka bumi ini tidak ada satu pun yang tidak memberi manfaat. Bermula dengan makanan asas kita setiap hari seperti nasi dan gandum, semua jenis makanan itu mempunyai khasiat yang berbeza mengikut jenis bahan, teknik memasak serta formulasi produk yang dihasilkan. Jadi kita haruslah bijak membuat pilihan. Demikian juga dengan minuman dan pemanis haruslah mengikut jenis dan kadar yang bersesuaian. Diharapkan buku ini dapat memberi b Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Muhd Kamil Ibrahim
Didik Anak Cemerlang (DAC) merupakan buku petua atau menyemai idea untuk mereka yang bakal atau baru melangkah ke alam rumah tangga. Penulis berkongsi 15 petua yang wajar dipertimbangkan oleh ibu bapa untuk melahirkan anak yang cemerlang. Cemerlang bukan dalam erti cemerlang akademik sahaja, tetapi yang lebih penting ialah cemerlang sebagai anak yang soleh. Terdapat juga 15 anekdot perjalanan kehidupan penulis dalam menimba ilmu yang mahu dijadikan panduan. Ia kisah-kisah y Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Dr. Udah Mohsin
Solat-solat sunat menghampirkan diri kita kepada Allah SWT. Semakin banyak dilakukan, semakin dekat kita kepada Allah SWT. Ia juga sebagai tanda kesyukuran dan menjadi penampal kepada kekurangan-kekurangan yang ada pada solat fardu. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Dr. Muhammad Nidzam Abdul Kadir
Buku Fiqh Awlawiyyat ini mendedahkan kepada para pembaca panduan daripada al-Quran dan sunah bagaimana memahami apa yang lebih utama. Tajuk-tajuk seperti ini akan sentiasa segar dan relevan untuk dibahaskan kerana sangat berkait rapat dengan hidup kita. Penulis mendatangkan contoh-contoh yang sangat membumi dan dekat dengan masyarakat disertakan dengan huraian daripada al-Quran dan sunah. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Dr.Go
灵异特工队是专门破解灵异事件的学生组织。他们必须说出真实的灵异事件,否则将面临可怕的遭遇。 灵异特工队所破解的灵异事件和自习中心息息相关,许多匪夷所思的事情都发生在自习中心。每当黑夜降临,让人胆战心惊的怪谈便会发生。自习中心的鬼将出现并徘徊在学生的身边。学生只是专注于眼前的的课业,并不知道自己即将在下一秒遭遇可怕的事。 Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Shah Ibrahim
Buku ini adalah sequel daripada buku Budak Meja Belakang. Jika Budak Meja Belakang pertama adalah berkenaan kisah coretan penulisan semasa daripada bangku sekolah rendah, sehingga ke sekolah menengah, Budak Meja Belakang Pax Americana pula adalah sambungan kisah beliau melanjutkan pelajaran ke Amerika. Selain daripada kejutan budaya, pelbagai kisah menarik bersama rakan-rakan Mat dan Minah Salleh, serta rakan serumah, pensyarah dan masyarakat sekeliling lain. Dalam Budak M Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Keindahan dan kenikmatan di syurga tidak dapat digambarkan oleh akal manusia fana. Pelbagai kisah tentang syurga sering diceritakan dalam berbagai surah Al-Quran sebagai tempat keabadian berupa Jannah (taman yang indah atau kebun) yang terdapat sungai-sungai mengalir dibawahnya. Sesungguhnya syurga adalah negeri kemuliaan yang abadi iaitu negeri yang penuh dengan kenikmatan dan keindahan maha sempurna. Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 26.91 (-10%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Dr. Farhan Hadi , Fatimah Syarha
Hadiah buat dirimu atau, insan kesayanganmu yang sedang diuji sakit. “This is simply a book that everyone must sitdown and read” Dr.Ihab Elsayed Mohamed Ali,Associate Professor ORL H&N, Taylor’s University. “The is a power in the book which will begin to flow in our lives the moment we start to read page by page of the book” Dr. Alireza,Lecturer of Orthopedic Surgery, Taylor’s University “Buku ini benar-benar mengajak kita sentiasa di atas landasan iman samaa Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By 喬·迪斯本札
  紐約時報、亞馬遜排行榜暢銷書   一個人可以靠著強烈的信念,啟動自身潛藏的療癒力嗎?   事實是,這發生的次數遠超過我們預料。   我們可以克服自身的限制,   改變原以為是註定的命運。   意念所具有的力量,超乎我們想像。在醫學史上,身心互相影響的情況,其實比我們以為的還要多。這些例子告訴我們,疾病有可能是受到意念而 Learn More
USUAL: RM64.70

NOW: RM 51.76 (-20%)

MEMBER: RM 51.76 (-20%)

By Reyna Ibrahim
Naskhah ini adalah diksi-diksi hati seorang ibu yang bergelar ibu, mama, umi, bonda dan seangkatan dengannya. Sebagai wanita yang bergelar ibu, sungguh sulit memperincikan perasaan yang terbenam, sukar menzahirkan apa yang bergolak serta perit menyimpan perasaan gusar tatkala melihat masa yang teramat pantas berjalan seiring dengan kedewasaan putera puteri kita. Masa yang berlalu membawa bersama detik-detik kejauhan anak-anak daripada kita (sebagai ibu mereka). Tanpa seda Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Dr. Hayya Bilal
Aku sudah naik ‘syeikh’. Puas memikirkan bagaimana dan tiba-tiba mentol Einstein menyala dalam kepala aku, lantas aku memanggil Guru Penolong Kanan. “Cikgu Mat, masuk sini sekejap,” aku menelefon dia. Tidak lama kemudian Cikgu Mat pun datang. “Kenapa ni, haji?” tanya dia. “Kamu pergi kedai. Beli paku dua kilo, limau purut tiga biji, dan tong air yang warna jernih, kalau isi air boleh nampak.” Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr. Ibrahim Kamal Adham
"Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengikuti langkah-langkah syaitan. Barang siapa yang mengikuti langkah-langkah syaitan, maka sesungguhnya syaitan itu menyusuh mengerjakan perbuatan yang keji dan yang mungkar..." (surah An-Nur :21) Learn More
USUAL: RM59.00

NOW: RM 53.10 (-10%)

MEMBER: RM 53.10 (-10%)

By Syed Mahadzir Syed Ibrahim
Dua aspek berbeza tentang soal kiamat adalah dari aspek persepsi yang ditimbulkan oleh sains dan aspek reality yang ditimbulkan oleh firman dan sabda. Teori-teori sains fizik, pandangan sains tentang kiamat, teori evolusi bintang dan sebagainya juga turut diceritakan bagi memperlihatkan keluasan minda tentang kiamat yang wujud sekitar kita. Learn More
USUAL: RM39.90

NOW: RM 31.92 (-20%)

MEMBER: RM 31.92 (-20%)

By Dr.Go
你平日所熟悉的校园环境,是否流传着各种鬼怪传说呢? 学生之间,是否存在着口耳相传的校园怪谈呢? 这本书一共收录了九篇以校园作为背景的怪谈漫画,例如同学们在学校玩“笔仙”游戏,竟真的招来恶灵和诅咒! 当再次见到失踪一段时日的同学时,对方竟是出现在镜子中? 一篇接一篇阴森森、令人惧怕的鬼怪故事,让人看得汗毛直竖。 你,敢接受翻阅 Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
"Masa boleh menjadikan sesebuah masyarakat dan negara maju terkehadapan dengan pembangunan high technology dan menjadi kuasa besar dunia. Penyusunan masa, time-management, quality times sangat penting untuk diwujudkan dalarn diri setiap individu terutama bagi mereka yang ditaklifkan untuk memegang amanah dan tanggungjawab. Buku ini menceritakan: Betapa masa sangat penting diuruskan dalam kehidupan. Menganalisis kepentingan memelihara masa dari pelbagai sudut pandang Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By 蘿芮·理查森
他和「她」之間,還有個「第二世界」。 一段建立在祕密、欺騙與背叛上的關係。 美國性別研究先驅大膽選題, 第一本「第三者現象」研究專著。   在他與妻子的主要世界之外,   另外有個「她」和他的世界,   她隱身於此,成了沉默的第二性,   她也是女人,卻被女人排除在外,   她是──人們好奇卻又避而不談的「第三者」。   「要當 Learn More
USUAL: RM53.90

NOW: RM 53.90 (-0%)

MEMBER: RM 48.51 (-10%)

By 娜塔莎·坎貝爾-麥克布萊德
透過腸道食療,就能改善自閉症、憂鬱症、過動症等情緒障礙!   一位自閉症兒童的母親/營養學醫師的科學臨床證實   孩童和成人的情緒障礙,原來是「腸道」出問題   透過三階段飲食計畫,修復腸道,即能找回穩定情緒   ★ 英美AMAZON書店長銷10年,讀者4.5顆星評價   ★ 歐美知名醫師、營養師、心理師齊聲推薦   ★ 自閉兒、過動兒等情緒 Learn More
USUAL: RM64.70

NOW: RM 51.76 (-20%)

MEMBER: RM 51.76 (-20%)

By Wan Ali Akbar & Dr. Mohd Yusuf
Siapakah Umar yang dimaksudkan dalam buku ini? Apakah yang dimaksudkan dengan Muwafaqat Umar? Bagaimanakah yang dikatakan dengan ketepatan pandangan Umar berlandasankan wahyu? Dapatkan segala jawapan berkaitan Muwafaqat Umar yang berlandaskan wahyu Allah S.W.T dalam buku ini. Tuntas, terperinci dan padat. Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Dr. Khalid Umar Ad-Dasuqi
Hiduplah pada hari yang sedang anda lalui sekarang dengan aman dan tenteram. Juga dengan ketenangan jiwa, sikap yang optimis dan harapan yang cemerlang. Hidup anda sesungguhnya penuh dengan dugaan dan rintangan. Tidak seorang pun dari kita yang hidupnya sepi dari perkara tersebut. Kerana keamanan abadi hanya ada di dalam syurga. Sedangkan, di dunia kita tidak lekang diuji. Semoga buku ini mampu mengembalikan senyuman, harapan yang telah terputus, kebahagiaan dan semangat dal Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ibrahim Ahmad
Syurga itu bukan perlu dikejar oleh golongan berusia seolah-olah mati itu hanya datang menjemput di usia tua. Jadilah pengejar syurga Allah SWT dari sekarang, terutamanya di saat usia masih muda. Saat kudrat masih kuat, kesihatan tubuh badan masih baik dan masih ada banyak masa terluang untuk diri sendiri. Inilah saatnya kita berlumba-lumba dalam mengejar syurga Allah SWT tanpa mengira usia kita pada ketika ini. Buku “Jannah Chaser” yang kini berada di tangan anda dapat Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ibrahim Ahmad
Buku “Jom Beramal Soleh” ini dapat memberikan input terbaik untuk beramal soleh dalam kehidupan seharian dengan sempurna. Ia mengingatkan kita pada tujuan penciptaan manusia iaitu untuk beribadah serta keadaan manusia yang sentiasa berada dalam bingkai ibadah walaupun sedang tidur. Jangan menunggu usia tua untuk fokus pada melakukan amal soleh apabila hari esok pun belum tentu dijanjikan untuk kita melihatnya. Kerana mati itu bakal menjemput kita pada bila-bila masa tan Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Robin Elise Weiss , Dr. Marcello Pietrantoni
  史上最完整!準爸媽備孕技能點滿手冊   從懷孕到生產40週安心養孕,關於生小孩的行前準備全收錄   跟著美國孕產專家,調整孕程身心靈節奏   陪準爸媽從新手變熟手、疑難雜症全破解的孕期自我照顧課   讓寶寶開心、媽媽安心、爸爸放心,0~40週好吃好睡好好孕!   【孕期當週備忘錄,不怕手忙腳亂】   食衣住行育樂醫,0~40週懷孕 Learn More
USUAL: RM73.90

NOW: RM 73.90 (-0%)

MEMBER: RM 66.51 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku ini menceritakan berkenaan kisah hidup, peribadi, perjuangan serta prinsip-prinsip yang menjadi pegangan Syeikh Muhammad Mutawalli Sya’rawi. Pelbagai kisah-kisah menarik dipaparkan di dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Datuk Prof. Dr. Muhaya Mohamad
Pengurusan stres ini penting untuk dipelajari kerana untuk mendapat rasa tenang itu bukannya mudah disebabkan masalah yang menimpa kita, datangnya hampir setiap hari dan dalam cara dan ‘berat’ yang berbeza pula. Maka antara tipnya adalah kita perlu bermuhasabah untuk setiap yang telah dan akan kita lakukan, muhasabah atas perangai sendiri serta memberi dorongan positif kepada diri sendiri supaya kita lebih tenang dan relaks dalam hidup. Buah tangan pertama Datuk Prof. Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Faiz Ibrahim
Kaisar Karu daripada Faiz Ibrahim ni merupakan sebuah buku puisi yang membawa seribu satu rasa dan perasaan. Ianya dihasilkan atas permintaan hangat daripada pembaca yang idamkan sebuah buku Puisi khas, selepas mereka membaca Reinkarnasi, Rehabilitasi dan Regraduasi. Kaisar Karu ini adalah sebuah corak kata-kata indah, perjalanan kehidupan dan perasaan yang tidak terlepas oleh bicara manusia. Kaisar Karu ini membawa pembaca, untuk rasa dan hayati segala perasaan yang tidak te Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 17.60 (-20%)

MEMBER: RM 17.60 (-20%)

By Dr. Stuart Farrimond

Break new ground with this spice book like no other, from TV personality, food scientist and bestselling author, Dr Stuart Farrimond. Taking the periodic table of spices as a starting point, explore the science behind the art of making incredible spice blends and how the flavour compounds within spices work together to create exciting layers of flavour and new sensations. This is the perfect cookbook for curious cooks and adventurous foodies.

Spice profiles - organi Learn More

USUAL: RM116.00

NOW: RM 116.00 (-0%)

MEMBER: RM 104.40 (-10%)

By Dr. Ganesan
USUAL: RM34.90

NOW: RM 34.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.41 (-10%)

By Dr. Ganesan
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.31 (-10%)

By Dr. Ganesan
USUAL: RM29.90

NOW: RM 26.91 (-10%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Dr. Ganesan
USUAL: RM31.90

NOW: RM 31.90 (-0%)

MEMBER: RM 28.71 (-10%)

By Dr. Ganesan
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By 吳永志
只有當自己知道應該怎樣吃、應該吃什麼, 並徹底明白「病從口入」和「防病勝於治療」, 才能真正擺脫病魔,成為健康的主人翁!   吳永志身體力行養生調息運動&對症按摩大公開!   針對常見病症提供飲食、生活、運動、營養計畫!   百萬讀者殷切期待,能學習到更多Dr. Tom Wu更多的養生秘方!   不僅有更多詳細的對症生機飲食蔬果汁分享 Learn More
USUAL: RM84.70

NOW: RM 84.70 (-0%)

MEMBER: RM 76.23 (-10%)

By Dr. Nur Hanisah
"Best ke belajar medik kat India? Dengar cerita, banyak mayat kat sana." "Wah!Belajar kat India? Jumpa Shah Rukh Khan?" "Oh, belajar kat India! Reti la ni cakap bahasa Hindi?" Pelbagai soalan menghujani aku apabila aku memberitahu aku seorang pelajar perubatan di sebuah universiti di India. Tidak semua orang fasih berbahasa Hindi di India. Setiap daerah ada dialek mereka yang tersendiri. Tu belum cerita pasal gaya angguk kepala pun dah macam geleng kepala. Bayangkan kala Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr. Adi Hashman
Mengapa Rasulullah tidak pernah sakit 'membedah' fakta di sebalik kesihatan Rasulullah yang luarbiasa. Dibandingkan dengan manusia biasa, baginda dapat disifatkan sebagai tidak pernah sakit. Apakah rahsianya? Adakah ini mukjizat ataupun sebenarnya dapat dicapai oleh kita semua? Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dr. Mohammad Ali Toha
365 tip sihat yang mudah dan murah berdasarkan kajian penulis pada amalan hidup Rasulullah dan kitab-kitab perubatan Islam silam. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By 蘇哈士·西沙迦
日變節律──古老阿育吠陀醫學與緩解現代流行慢性病   2017年,諾貝爾醫學獎頒發給三位生理學家,表彰他們找到控制生理時鐘的關鍵基因與機制。時間生物學在醫學界掀起一場寧靜的革命,學者們研究時間以顯著、微妙的方式正影響我們的身體,長期失衡的生活作息更打亂每個細胞的正常狀態。讓身心自我護理、恢復平衡,遠比倚賴醫生治療來得重要! Learn More
USUAL: RM55.45

NOW: RM 44.36 (-20%)

MEMBER: RM 44.36 (-20%)

By 吉米·摩爾 , 艾瑞克·魏斯特曼
頭條宣告   美國正式取消飲食膽固醇攝取上限,為什麼?   膽固醇能修復細胞、製造荷爾蒙、增進記憶、預防心臟病、提高血清素……   而95%以上的人卻對膽固醇一知半解,包括醫師!   全球30位醫界專家共同澄清證實,   為你揭開膽固醇數值與降膽固醇藥物的驚人內幕!   全球暢銷書《生酮治病飲食全書》作者另一驚世鉅作   □你是醫 Learn More
USUAL: RM55.45

NOW: RM 55.45 (-0%)

MEMBER: RM 49.91 (-10%)

By Dr.S 運動先生團隊
重要觀念 × 肌肉伸展 × 器材使用 × 健身計畫 × 運動飲食 = 最正確的健身運動 + 最健康的身材線條   「健康的運動,有效的運動」為本書的核心價值,許多人為求快速見效而劇烈運動,或是刻意節食,導致身體不堪負荷亮起紅燈,不僅賠上健康更是得不償失。   透過專業教練團隊的帶領,從基本運動概念、如何避免運動傷害、喚醒沉睡不起的肌力,專 Learn More
USUAL: RM58.50

NOW: RM 58.50 (-0%)

MEMBER: RM 52.65 (-10%)

By Dr. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni
Saudariku! Buku ini menghimbau kepada setiap wanita untuk hidup bahagia dengan agamanya, merasa senang dengan kurnia Allah SWT yang telah dianugerahkan kepadanya, dan bergembira dengan berbagai nikmat yang telah dimilikinya. Saudariku! Bacalah buku ini agar ianya dapat mengusir segala macam kesedihan dan dalam dirimu, bayang-bayang kedukaan, dan mimpi-mimpi buruk, ketakutan dan kekhuatiran. Saudariku! Setelah anda selesai membaca buku ini, ucapkanlah selamat tinggal pada kese Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 17.91 (-10%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Dr. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni
Saudariku! Buku ini menghimbau kepada setiap wanita untuk hidup bahagia dengan agamanya, merasa senang dengan kurnia Allah SWT yang telah dianugerahkan kepadanya, dan bergembira dengan berbagai nikmat yang telah dimilikinya. Saudariku! Bacalah buku ini agar ianya dapat mengusir segala macam kesedihan dan dalam dirimu, bayang-bayang kedukaan, dan mimpi-mimpi buruk, ketakutan dan kekhuatiran. Saudariku! Setelah anda selesai membaca buku ini, ucapkanlah selamat tinggal pada ke Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 23.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.51 (-10%)

By Dr. Danial Zainal Abidin
Pernahkah kita terfikir bagaimana masyarakat Arab yang jahil dapat berubah menjadi bangsa yang hebat sehinggakmampu menguasai hampir seluruh pelusuk dunia? Bagaimana mereka berjaya mencapai kegemilangan itu dalam tempoh yang singkat? Apakah faktor yang mendorong mereka berubah dan berjaya? Apakah formula kecemerlangan mereka? 7 Formula Individu Cemerlang mempunyai jawapannya. Ia menjelaskan secara lengkap dan terperinci formula-formula motivasi terunggul sepanjang zaman. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By 莎拉·加特弗萊德
紐約時報暢銷書,哈佛醫生的20年實證減肥法 只需3週、重設7種賀爾蒙、輕鬆瘦下7公斤   她是畢業於哈佛的產科醫生,也和肥胖奮戰多年,   超過千名患者採用她創造的這套療程而成功瘦身   雌激素、胰島素、瘦體素、皮質醇、甲狀腺、睪丸素,和生長賀爾蒙,   這些賀爾蒙都可能是害你發胖的主因,重設它們,就能獲得不復胖的人生   你手上 Learn More
USUAL: RM58.50

NOW: RM 58.50 (-0%)

MEMBER: RM 52.65 (-10%)

By Dr.Phoebe
留學.旅居.移民,都能輕鬆了解美國人的真正生活!   |在地文化立即上手|   美國食物份量大還要更大,彷彿來到巨人國!也不愛吃經典品牌麥當勞;想和美國人教朋友先從聊天氣開始,若找到超級盃同盟保證變麻吉;異國戀看似浪漫,美式婚禮卻燒錢燒不完?   |不同城市的千種面貌|   時間就是金錢,千萬別擋路的紐約、熱愛健身和有機環 Learn More
USUAL: RM46.20

NOW: RM 46.20 (-0%)

MEMBER: RM 41.58 (-10%)

By 史蒂芬‧岡德里
原來我們所認為的「健康飲食」、「蔬果飲食」,正是讓人類生病的源頭!   過敏、疲勞、關節炎、腸躁症、腎臟病……可能都是來自於你的飲食!   美國權威營養學醫師──史提芬‧岡德里(Dr. Steven R Gundry M.D.),帶來全新徹底顛覆飲食思維的科普知識!   美國Amazon網站書籍總榜TOP 2!   《紐約時報》非文學類書籍榜第2名!   Amazon網站健康 Learn More
USUAL: RM64.70

NOW: RM 64.70 (-0%)

MEMBER: RM 58.23 (-10%)

By Dr. Henry Cloud

Many of us struggle with anxiety, loneliness, and feelings of inadequacy. We know that God created us in his image, but how can we be loving when we feel burned out? How can we be free when we struggle with addiction? Will we ever enjoy the complete healing God promises?

Changes That Heal by renowned psychologist Dr. Henry Cloud offers a down-to-earth plan to help us recover from the wounds of the past and grow more and more into the image of God. Combining Learn More

USUAL: RM74.90

NOW: RM 74.90 (-0%)

MEMBER: RM 67.41 (-10%)

By Dr. Atikah Razali
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Kamal Mustafar
USUAL: RM7.90

NOW: RM 7.90 (-0%)

MEMBER: RM 7.11 (-10%)

By Dr. David Stoop
Did you know most of our patterns of behavior are set by the time we are six years old? No wonder it's so hard to change! Dr. David Stoop shows readers that the true way to lasting change is in the renewing of our minds, which we accomplish when we faithfully read God's Word and meditate on it daily. He clearly shows how to move from fear to love, from resentment to gratitude, from lust to purity, from loneliness to connection, from idolatry to contentment, and from mistrust Learn More
USUAL: RM22.90

NOW: RM 22.90 (-0%)

MEMBER: RM 20.61 (-10%)

By Sha Ibrahim
Yang ‘hantu’ itu Hud, itu persepsi Orked terhadap lelaki itu pada pertemuan pertama mereka. Gelaran itu diberi kerana Hud makan di tengah hari di bulan puasa. Bagi Orked, dia tidak menganggap Hud sebagai musuhnya, dia cuma tidak sukakan lelaki itu. Tapi, setiap kali bertemu Hud, ada saja perang mulut terjadi. “Hati saya kuat mengatakan encik memang tak puasa.”– Orked "Nasib baik aku fikir ni kampung kau. Kalau tak, tahu lah nasib kau.” – Hud. Dan apabila tiba-ti Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Muhd Kamil Ibrahim & Roza Rosli
“Kreativiti sambil melihat sesuatu isu dalam keadaan sedikit berbeza memberi kesan yang luar biasa kepada khalayak pembaca.” Jika sebaris ayat yang diperlukan, itulah yang ingin saya simpulkan setelah membaca manuskrip 50 Tip Motivasi Haji & Umrah. Begit Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Muhd Kamil Ibrahim
"Ya Allah, aku mohon keampunan-Mu. Ya Allah, aku mohon kerahmatan-Mu. Ya Allah, aku mohon taufik dan hidayah-Mu. Ya Allah, aku mohon kepada-Mu, izinkanlah aku bercerita tentang pengalaman dan pengajaran yang telah aku lalui semasa menunaikan fardu haji. Y Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dr. Farhan Hadi
Buku JENGLOT BILIK ON CALL? ini sebenarnya mengajak untuk kita menjadi pemberani, bukan penakut kepada sesama makhluk yang lemah. Ketakutan kita yang paling utama hanyalah kepada Allah SWT sahaja. Iaitu takut untuk melanggar hukum-hukum Allah dan takut akan azab Allah yang tidak terkira peritnya pada hari akhirat nanti. Tidak patut untuk kita mempunyai rasa takut berlebihan kepada makhluk yang sama-sama lemah seperti kita, dalam keadaan Allah Yang Maha Kuat sentiasa men Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr. Farhan Hadi & Fatimah Syarha
Seorang gadis bingung. Bingung sama ada mahu menerima atau terus membenci ayahnya sendiri. Seorang ayah yang 15 tahun merengkok di penjara kerana satu pertuduhan. Hakikatnya ada 1001 dosa lagi yang dia lakukan dalam keluarga, termasuklah meratah anak sendiri. Patutkah ayah begini diterima? Konflik dalamannya bertambah berat apabila melihat ayahnya tidak berubah. Dia bebas dari penjara namun masih terkurung dalam sangkar dendam dan kemarahan. Jika lelaki ini seorang suam Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

1-504 of 504

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top