0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Dr. Nur Hanisah 'Found 705 Related Products
Filtered By
author
By Dr. Abdul Rahman Hj Abdullah
Buku Ensiklopedia Sejarah Turki ini terdiri daripada tiga jilid. Jilid pertama bermula dengan sejarah Turki Zaman Klasik sekitar abad ke-6M di wilayah Turkistan, Asia Tengah. Dua buah kerajaan Turki yang penting ketika itu ialah Kerajaan Qarakhan dan Seljuq. Dari asia Tengah bangsa Turki berhijrah ke Asia Barat dan menguasai Kerajaan Abbasiyah (750-1258) di Baghdad pada Zaman Pertengahan melalui peranan kaum Mamalik Turki dan Turki Seljuq, di samping tertubuh kerajaan-kerajaa Learn More
USUAL: RM45.90

NOW: RM 45.90 (-0%)

MEMBER: RM 36.72 (-20%)

By Dr. Mohd Shafiee Hamzah
"Walaupun hanya dua jengkal, kadang-kadang perjalanan ini tidak ketemu penghujungnya. Walaupun akal memandang segala bukti kekuasan Allah SWT namun belum tetu hati mengakuinya." Perjalanan pendek ini bagaikan maze, lorong berliku dan berselirat. Mudah tersesat tanpa panduan. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.00 (-20%)

By Nuriarina
Widad dikejar oleh konco-konco kelab malam kerana dipaksa melayani lelaki. Akhirnya Widad berjaya melarikan diri dan diselamatkan oleh Aidil. Rentetan itu, satu permasalahan yang tak disangka telah dihadapi oleh si lelaki yang sudahpun beristeri. Aidil terpaksa mengahwini Widad. Dia telah mengambil keputusan untuk merahsiakan perkahwinan kedua yang telah dipaksa oleh Zafrul. Semuanya untuk menyelamatkan si gadis daripada menjadi buruan konco-konco jahat kelab malam yang sebe Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Nurwahyu
“Ana, saya tahu awak marahkan saya.” – CARL FALIQ “Habis tu, takkan awak nak saya ketawa dan tepuk tangan dengan gembira?” – ANA AISHA Demi sebuah misi, Faliq terpaksa akur yang jalan perpisahan adalah terbaik untuk mereka. Bukan hati sudah tidak sayang, tetapi dia tidak mahu episod hitam yang pernah menimpa Camelia dulu berulang. Episod itu telah menyebabkan Camelia dibunuh dengan kejam. Jauh beribu batu di bumi Brazil, Carl Faliq masih meneruskan misinya. Mis Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Dr.Go
ANDA PASTI MENGETAHUI KISAH-KISAH DAHSYAT BERIKUT! Kawasan Sekolah ialah bekas tapak perkuburan. Patung gangsa akan mengalirkan air mata pada waktu tengah malam. Kononnya ada hantu di bilik tandas perempuan yang ke-4. Sesiapa yang tahu akan legenda sekolah yang ke-50 akan disambar petir. Hantu di seluruh dunia akan bersekolah pada waktu tengah malam. Roh orang yang membunuh diri masih berkeliaran di sekolah. Jika berhujan semasa hari perkelahan, kanak-kanak yang telah Learn More
USUAL: RM12.90

NOW: RM 12.90 (-0%)

MEMBER: RM 11.61 (-10%)

By Nurul Ain Syuhada
“Kau ni ahli sihir eh?! Kau yang sebabkan aku patah kaki!” “Aku bagi tahu apa yang aku nampak aje!” Zap! Teringatkan ejekan demi ejekan sewaktu dia masih kecil itu buat jantung Mareeya bagai direntap. Semuanya bagai deja vu. Sebolehnya dia tidak mahu kelebihan itu. Mampu melihat masa depan dari anak mata seseorang? Itu semua malapetaka baginya. Mareeya berdoa semoga suatu hari nanti dia menjadi manusia yang normal. Tapi… Setelah 24 tahun memiliki kebolehan itu, ti Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Dr. Udah Mohsin
Solat-solat sunat menghampirkan diri kita kepada Allah SWT. Semakin banyak dilakukan, semakin dekat kita kepada Allah SWT. Ia juga sebagai tanda kesyukuran dan menjadi penampal kepada kekurangan-kekurangan yang ada pada solat fardu. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Dr. Muhammad Nidzam Abdul Kadir
Buku Fiqh Awlawiyyat ini mendedahkan kepada para pembaca panduan daripada al-Quran dan sunah bagaimana memahami apa yang lebih utama. Tajuk-tajuk seperti ini akan sentiasa segar dan relevan untuk dibahaskan kerana sangat berkait rapat dengan hidup kita. Penulis mendatangkan contoh-contoh yang sangat membumi dan dekat dengan masyarakat disertakan dengan huraian daripada al-Quran dan sunah. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Dr.Go
灵异特工队是专门破解灵异事件的学生组织。他们必须说出真实的灵异事件,否则将面临可怕的遭遇。 灵异特工队所破解的灵异事件和自习中心息息相关,许多匪夷所思的事情都发生在自习中心。每当黑夜降临,让人胆战心惊的怪谈便会发生。自习中心的鬼将出现并徘徊在学生的身边。学生只是专注于眼前的的课业,并不知道自己即将在下一秒遭遇可怕的事。 Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Siti Fatiha Yahya , Sharifah Nursyahidah Syed Annuar
Di tangan Siti Fatiha & Sharifah Nursyahidah, Hallyu bukan sekadar produk budaya popular Korea Selatan – drama, filem, muzik, makanan segera & fesyen – tetapi juga kuasa lunak (soft power) yang memiliki dimensi ekonomi dan politik. Melalui olahan yang kemas dan padat, penulis menghuraikan bagaimana Hallyu terbentuk hasil perubahan struktur ekonomi Korea Selatan yang kemudiannya menjadi bahan eksport yang menguntungkan ekonomi serta sosio-politik Korea Selatan. Tidak puas Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Wan Nur Najihah
"‭Papa tu tak setia dengan ibu. Berbelas tahun ibu hidup bermadu. Ibu sanggup tahan ‬dengan papa. Tolonglah ibu minta cerai dengan papa. Rina tak suka tengok ibu hidup macam ni. Ada laki macam tak ada. Ibu terlalu baik, papa yang tak pandai hargai ibu‭."‬ MARINA KHADEEJA Hadirnya dia setelah 10 tahun orang tuanya berkahwin. Hidup yang diharapkan indah seperti pelangi hancur disebabkan ayahnya yang memilih untuk berpoligami. Dia saksi penderitaan ibunya yang hidup ber Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

Kucing telah mendominasi peradaban sejak zaman Nil lagi. Di mana ada manusia, di situ kucing mengiau. “Miau, miau, aummm…” Itulah jampi yang berkurun membuat manusia jatuh cinta pada bangsa berbulu yang licik, nakal, dan kaki jilat ini. Manuskrip ini jadi dalil betapa kucing telah menawan manusia. Di rumah. Di pejabat. Di kedai makan. Di tepi jalan. Segala-galanya kucing. Cuma AWAS. Jangan sampai buku ini sampai ke tangan bangsa anjing, burung, atau tikus! Panjang cer Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Dr. Farhan Hadi , Fatimah Syarha
Hadiah buat dirimu atau, insan kesayanganmu yang sedang diuji sakit. “This is simply a book that everyone must sitdown and read” Dr.Ihab Elsayed Mohamed Ali,Associate Professor ORL H&N, Taylor’s University. “The is a power in the book which will begin to flow in our lives the moment we start to read page by page of the book” Dr. Alireza,Lecturer of Orthopedic Surgery, Taylor’s University “Buku ini benar-benar mengajak kita sentiasa di atas landasan iman samaa Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By 喬·迪斯本札
  紐約時報、亞馬遜排行榜暢銷書   一個人可以靠著強烈的信念,啟動自身潛藏的療癒力嗎?   事實是,這發生的次數遠超過我們預料。   我們可以克服自身的限制,   改變原以為是註定的命運。   意念所具有的力量,超乎我們想像。在醫學史上,身心互相影響的情況,其實比我們以為的還要多。這些例子告訴我們,疾病有可能是受到意念而 Learn More
USUAL: RM64.70

NOW: RM 64.70 (-0%)

MEMBER: RM 58.23 (-10%)

By Dr. Hayya Bilal
Aku sudah naik ‘syeikh’. Puas memikirkan bagaimana dan tiba-tiba mentol Einstein menyala dalam kepala aku, lantas aku memanggil Guru Penolong Kanan. “Cikgu Mat, masuk sini sekejap,” aku menelefon dia. Tidak lama kemudian Cikgu Mat pun datang. “Kenapa ni, haji?” tanya dia. “Kamu pergi kedai. Beli paku dua kilo, limau purut tiga biji, dan tong air yang warna jernih, kalau isi air boleh nampak.” Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Dr. Ibrahim Kamal Adham
"Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengikuti langkah-langkah syaitan. Barang siapa yang mengikuti langkah-langkah syaitan, maka sesungguhnya syaitan itu menyusuh mengerjakan perbuatan yang keji dan yang mungkar..." (surah An-Nur :21) Learn More
USUAL: RM59.00

NOW: RM 53.10 (-10%)

MEMBER: RM 53.10 (-10%)

By Nurharyati Ishak
Perpisahan kita bukan abang sengajakan. Fiona yang memulakan, membuatkan abang sangat terluka. Tetapi cinta abang terikat mati padamu sampai bila-bila. ~ Syed Syeikh Ibrahim Akhtar a.k.a Baim Fiona terluka, abang. Kehadiran Fiona bagai tersua-sua meminta cinta dari lelaki macam abang. Siapalah Fiona di mata abang. Biarlah Fiona bawa diri. Tempat Fiona bukan di sisi abang. ~ Fiona Jiwamu aku pegang. Rohmu kuseru. Kaulah cinta hatiku. Biar jiwa kita bersatu di alamku. Nur Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Puteri An-Nur
"Dunia percintaan sememangnya indah jika pasangan setia. Tetapi tidak bagi Nur Syahadah apabila dia diuji dengan kecurangan tunangnya yang bermain kayu tiga. Lebih parah tunangnya curang dengan kakaknya sendiri. Setelah dikecewakan, Nur Syuhadah akur akan jodoh yang dipilih oleh abinya iaitu Yusof. “Nur mesti terima Muhammad Yusof. Dialah lelaki yang terbaik untuk anak abi ni.” - Abi Walau pada mulanya agak berat untuk Nur terima, tapi dia percaya pilihan abinya adalah Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 23.20 (-20%)

MEMBER: RM 23.20 (-20%)

By Dr.Go
你平日所熟悉的校园环境,是否流传着各种鬼怪传说呢? 学生之间,是否存在着口耳相传的校园怪谈呢? 这本书一共收录了九篇以校园作为背景的怪谈漫画,例如同学们在学校玩“笔仙”游戏,竟真的招来恶灵和诅咒! 当再次见到失踪一段时日的同学时,对方竟是出现在镜子中? 一篇接一篇阴森森、令人惧怕的鬼怪故事,让人看得汗毛直竖。 你,敢接受翻阅 Learn More
USUAL: RM14.90

NOW: RM 14.90 (-0%)

MEMBER: RM 13.41 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
"Masa boleh menjadikan sesebuah masyarakat dan negara maju terkehadapan dengan pembangunan high technology dan menjadi kuasa besar dunia. Penyusunan masa, time-management, quality times sangat penting untuk diwujudkan dalarn diri setiap individu terutama bagi mereka yang ditaklifkan untuk memegang amanah dan tanggungjawab. Buku ini menceritakan: Betapa masa sangat penting diuruskan dalam kehidupan. Menganalisis kepentingan memelihara masa dari pelbagai sudut pandang Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Nurul Asmayani , Ami Susiani
Koleksi Kisah Penyuntik Semangat Anak-anak Agar Rajin Solat dan Puasa. Learn More
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 10.00 (-0%)

By Liza Nur
Walaupun selalu digelar gadis blur, Aisyah bahagia hidup dalam dunia kecilnya yang hanya berpusat pada kerjanya di sebuah farmasi yang sunyi dan lepak bersama kawan karibnya, Akil. Apabila kakaknya, Aireen menyuarakan niat untuk menikahi Annas, seorang lelaki yang curang dan mahu Aisyah menjadi bridesmaidnya, keadaan menjadi huru-hara. Aisyah yang menyimpan rahsia perbuatan belot Annas dan Rilda terpaksa memikirkan cara untuk berterus terang dengan kakaknya. Annas dan Rilda p Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By 蘿芮·理查森
他和「她」之間,還有個「第二世界」。 一段建立在祕密、欺騙與背叛上的關係。 美國性別研究先驅大膽選題, 第一本「第三者現象」研究專著。   在他與妻子的主要世界之外,   另外有個「她」和他的世界,   她隱身於此,成了沉默的第二性,   她也是女人,卻被女人排除在外,   她是──人們好奇卻又避而不談的「第三者」。   「要當 Learn More
USUAL: RM53.90

NOW: RM 53.90 (-0%)

MEMBER: RM 48.51 (-10%)

By 娜塔莎·坎貝爾-麥克布萊德
透過腸道食療,就能改善自閉症、憂鬱症、過動症等情緒障礙!   一位自閉症兒童的母親/營養學醫師的科學臨床證實   孩童和成人的情緒障礙,原來是「腸道」出問題   透過三階段飲食計畫,修復腸道,即能找回穩定情緒   ★ 英美AMAZON書店長銷10年,讀者4.5顆星評價   ★ 歐美知名醫師、營養師、心理師齊聲推薦   ★ 自閉兒、過動兒等情緒 Learn More
USUAL: RM64.70

NOW: RM 64.70 (-0%)

MEMBER: RM 58.23 (-10%)

By Wan Ali Akbar & Dr. Mohd Yusuf
Siapakah Umar yang dimaksudkan dalam buku ini? Apakah yang dimaksudkan dengan Muwafaqat Umar? Bagaimanakah yang dikatakan dengan ketepatan pandangan Umar berlandasankan wahyu? Dapatkan segala jawapan berkaitan Muwafaqat Umar yang berlandaskan wahyu Allah S.W.T dalam buku ini. Tuntas, terperinci dan padat. Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Dr. Khalid Umar Ad-Dasuqi
Hiduplah pada hari yang sedang anda lalui sekarang dengan aman dan tenteram. Juga dengan ketenangan jiwa, sikap yang optimis dan harapan yang cemerlang. Hidup anda sesungguhnya penuh dengan dugaan dan rintangan. Tidak seorang pun dari kita yang hidupnya sepi dari perkara tersebut. Kerana keamanan abadi hanya ada di dalam syurga. Sedangkan, di dunia kita tidak lekang diuji. Semoga buku ini mampu mengembalikan senyuman, harapan yang telah terputus, kebahagiaan dan semangat dal Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Robin Elise Weiss , Dr. Marcello Pietrantoni
  史上最完整!準爸媽備孕技能點滿手冊   從懷孕到生產40週安心養孕,關於生小孩的行前準備全收錄   跟著美國孕產專家,調整孕程身心靈節奏   陪準爸媽從新手變熟手、疑難雜症全破解的孕期自我照顧課   讓寶寶開心、媽媽安心、爸爸放心,0~40週好吃好睡好好孕!   【孕期當週備忘錄,不怕手忙腳亂】   食衣住行育樂醫,0~40週懷孕 Learn More
USUAL: RM73.90

NOW: RM 73.90 (-0%)

MEMBER: RM 66.51 (-10%)

By Datin Sri Hajjah Nurzarina
Sudah menjadi sunnatullah bagi anak Adam diberikan kepada mereka berbagai kenikmatan yang mereka cintai dan jadikan pandangan mereka dengannya di dunia ini sebagaimana firman Allah SWT, "Dijadikan indah pada (pandangan) manusia kecintaan kepada apa-apa yang diingini, iaitu wanita-wanita, anak-anak, harta yang banyak dari jenis emas, perak, kuda pilihan, binatang-binatang ternak dan sawah ladang. Itulah kesenangan hidup di dunia. Dan di sisi Allah-lah tempat kembali yang baik Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri
Buku ini menceritakan berkenaan kisah hidup, peribadi, perjuangan serta prinsip-prinsip yang menjadi pegangan Syeikh Muhammad Mutawalli Sya’rawi. Pelbagai kisah-kisah menarik dipaparkan di dalam buku ini. Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Datuk Prof. Dr. Muhaya Mohamad
Pengurusan stres ini penting untuk dipelajari kerana untuk mendapat rasa tenang itu bukannya mudah disebabkan masalah yang menimpa kita, datangnya hampir setiap hari dan dalam cara dan ‘berat’ yang berbeza pula. Maka antara tipnya adalah kita perlu bermuhasabah untuk setiap yang telah dan akan kita lakukan, muhasabah atas perangai sendiri serta memberi dorongan positif kepada diri sendiri supaya kita lebih tenang dan relaks dalam hidup. Buah tangan pertama Datuk Prof. Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Noriss Nur
Kenapa harus memiliki buku ini: Pola bercetak secara percuma Lengkap langkah demi langkah bergambar Senang untuk difahami Penulis yang berpengalaman dalam bidang jahitan Kesemua langkah lengkap diajar bermula dari membuat pola, memotong kain dan sehingga menjahit kain. Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 40.50 (-10%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Rabihah Nur Ridhuan
Manisnya cinta apabila ia diakhiri dengan sebuah perkahwinan. Impian yang dipendam selama dua tahun oleh Orked dan Raf akhirnya tercapai jua. Raf anak tunggal yang suka dipujuk bukannya memujuk membuatkan Orked jadi keliru sendiri. Walau bagaimanapun, cinta Orked tetap kukuh buat Raf. Namun sayangnya manisnya cinta mereka menemui penamatnya apabila kemunculan skandal di antara bapa Raf iaitu Encik Rahman dan Tasya. Skandal itu menjadi titik permulaan kepada keruntuhan rumah t Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Eshal Nuranis
Perkahwinan yang berlangsung antara Hazill dan Airis semata-mata sebab dendam. Kematian Hazieq menjadi asbab hidup Airis menderita. Bukan setakat emosi, tubuh badannya juga sering disakiti. Airis lelah dengan semua ini. Walaupun menikahi Hazill tanpa rasa cinta, Airis tetap cuba meraih perhatian suaminya. Dia tahu syurga terletak pada lelaki itu. Manakala Hazill yang terikat antara sayang dan dendam masih mempertahankan egonya. “Kau tak tahu betapa sakitnya aku sekarang. A Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 19.20 (-20%)

MEMBER: RM 19.20 (-20%)

By Dr. Stuart Farrimond

Break new ground with this spice book like no other, from TV personality, food scientist and bestselling author, Dr Stuart Farrimond. Taking the periodic table of spices as a starting point, explore the science behind the art of making incredible spice blends and how the flavour compounds within spices work together to create exciting layers of flavour and new sensations. This is the perfect cookbook for curious cooks and adventurous foodies.

Spice profiles - organi Learn More

USUAL: RM116.00

NOW: RM 116.00 (-0%)

MEMBER: RM 104.40 (-10%)

By Dr. Ganesan
USUAL: RM34.90

NOW: RM 34.90 (-0%)

MEMBER: RM 31.41 (-10%)

By Dr. Ganesan
USUAL: RM25.90

NOW: RM 25.90 (-0%)

MEMBER: RM 23.31 (-10%)

By Dr. Ganesan
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By Dr. Ganesan
USUAL: RM31.90

NOW: RM 31.90 (-0%)

MEMBER: RM 28.71 (-10%)

By Dr. Ganesan
USUAL: RM49.90

NOW: RM 49.90 (-0%)

MEMBER: RM 44.91 (-10%)

By 吳永志
只有當自己知道應該怎樣吃、應該吃什麼, 並徹底明白「病從口入」和「防病勝於治療」, 才能真正擺脫病魔,成為健康的主人翁!   吳永志身體力行養生調息運動&對症按摩大公開!   針對常見病症提供飲食、生活、運動、營養計畫!   百萬讀者殷切期待,能學習到更多Dr. Tom Wu更多的養生秘方!   不僅有更多詳細的對症生機飲食蔬果汁分享 Learn More
USUAL: RM84.70

NOW: RM 65.00 (-23%)

MEMBER: RM 55.00 (-35%)

By Nurrul Shuada
“Eh, perempuan ni muncul dari planet mana ya? Kawan kau ke, Sara? Kalau perempuan ni kawan kau, aku nasihatkan lain kali kau pilihlah kawan yang elok-elok. Cari yang waras sikit, ya?” – AKID ARYAN “Awak tak puas hati dengan saya ke? Kalau tak puas hati, cakap! Sesedap rasa saja cakap saya ni gila, ya? I’ll sue you. Just wait and see.” -PUTERI IMANINA Pertemuan pertama yang terus membengkakkan hati Puteri Imanina terhadap Akid Aryan. Sudahlah ditolong dari kecelak Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 21.60 (-20%)

MEMBER: RM 21.60 (-20%)

By Rosa Nur
Diculik, dikurung dan diseksa oleh si bongkok kerana ingin melihat orang-orang seksaannya menderita seperti orang yang dicintainya sebelum ini. Antara yang menanggung akibat adalah RAYYAN FIRDAUS, HANNA HANANI dan beberapa orang lagi rakan mereka. Dan ini pula antara kata-kata dendam orang yang dicintai si bongkok... “Kau orang berdua nak tahu tak apa yang aku letak dalam keranda tu? Aku letak lipan. Aku letak kala jengking!” “Ala, tak payahlah nak merayu-rayu. Hati ak Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Nurhayati Ishak
Zachary: Dari benci cinta itu datang. Kerana cinta, aku tidak boleh melepaskan kau pergi. Kecelakaan yang berlaku kepada aku bukan asbab untuk aku menjerat kasihmu. Biar aku dianggap memenjarakanmu di dalam sangkar emas. Demi memandangmu, mendengar suaramu saban waktu, aku terpaksa melupakan sifat belasku. Damia: Zachary, kau perdayakanku tanpa aku ketahui apa maksud sebenarmu. Memenjaraku di istanamu bagaikan patung cendana. Kalau cinta, di mana sentuhan kasihmu? Aku diber Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 22.40 (-20%)

MEMBER: RM 22.40 (-20%)

By Dr. Nur Hanisah
"Best ke belajar medik kat India? Dengar cerita, banyak mayat kat sana." "Wah!Belajar kat India? Jumpa Shah Rukh Khan?" "Oh, belajar kat India! Reti la ni cakap bahasa Hindi?" Pelbagai soalan menghujani aku apabila aku memberitahu aku seorang pelajar perubatan di sebuah universiti di India. Tidak semua orang fasih berbahasa Hindi di India. Setiap daerah ada dialek mereka yang tersendiri. Tu belum cerita pasal gaya angguk kepala pun dah macam geleng kepala. Bayangkan kala Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 20.00 (-20%)

MEMBER: RM 20.00 (-20%)

By Dr. Adi Hashman
Mengapa Rasulullah tidak pernah sakit 'membedah' fakta di sebalik kesihatan Rasulullah yang luarbiasa. Dibandingkan dengan manusia biasa, baginda dapat disifatkan sebagai tidak pernah sakit. Apakah rahsianya? Adakah ini mukjizat ataupun sebenarnya dapat dicapai oleh kita semua? Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dr. Mohammad Ali Toha
365 tip sihat yang mudah dan murah berdasarkan kajian penulis pada amalan hidup Rasulullah dan kitab-kitab perubatan Islam silam. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Nur Kamilia Naaimah Nordin
Buku 200 Tip Keluarga Bahagia Gaya Rasulullah memberi informasi kepada kita tentang bagaimana ingin menjadi bakal pasangan, suami isteri, ibu bapa, anak serta keluarga mengikut panduan Islam dan acuan gaya Rasulullah s.a.w. Buku ini memberi menyediakan 200 tip yang praktikal dalam menuju ke arah pembentukan keluarga bahagia gaya Rasulullah s.a.w. Buku ini juga menyediakan 40 hadith sahih dan hasan yang sesuai dijadikan amalan serta panduan dalam membina keluarga yang de Learn More
USUAL: RM6.50

NOW: RM 6.50 (-0%)

MEMBER: RM 5.85 (-10%)

By Nur Hanan Mardhiah Ghazali
Perniagaan yang dijalankan Rasulullah s.a.w. atas dasar kejujuran dan reputasi akhlak yang mulia, ramai yang menjadikan baginda sebagai rakan kongsi dalam perniagaan termasuklah Khadijah binti Khuwailid, isteri baginda sendiri. Khadijah mengahwini Rasulullah s.a.w. juga kerana terpesona dengan akhlak yang mulia baginda ketika menjalankan perniagaan. Berbekalkan akhlak terpuji ketika berniaga, baginda menjadi usahawan yang berjaya dan disegani oleh masyarakat arab. Sesua Learn More
USUAL: RM6.50

NOW: RM 6.50 (-0%)

MEMBER: RM 5.85 (-10%)

By Muhd Nur Iman Ramli
Zombie mendedahkan Zombie mana yang asli, dan mana yang palsu. Terbukti Zombie benar-benar wujud, tetapi ia tidak seperti sebagaimana ramai daripada kita sangkakan. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ruby Nur Airis
Umpama lukisan di dinding, itukah lukisan di hati? Jika begitu, aku ingin lukisan di hatiku menjadi lukisan di dinding. Agar dapatku padam segala silap dan salah. Izzad Firdaus, lelaki yang pernah bahagia dengan dua gadis. Gadis yang punyai nama yang hampir sama. Bagaimana itu boleh terjadi? Tetapi hanya satu menjadi suri hatinya dan mahu dibawa hingga ke syurga Firdausi. “Senafas rindu telah kuucapkan. Semerdu kata telah kulagukan. Semoga sejambak kasih sanggup kau tadahk Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Nurul Hakimah Mohamad
Siang dan malam. Tanpa henti. Sentiasa merindui. Walaupun di ambang mati. Dalam doa pada saban malam, bermunajat Nabi kepada Tuhan, melampiaskan kerisauan terhadap umatnya. Dari jeluk hati mulia, tidak lekang ingatan kepadamu. Wahai Tuhan, mohon umat sentiasa teguh di jalan yang Engkau redai. Jangan Kau mengazab mereka, sungguh mereka tidak mampu menanggung murka. Nabi mencintaimu. Malah, menangis keranamu. Sedangkan Nabi dengan kita tidak pernah berjumpa, air matany Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By Theya Nur
Ceritera Cinta Kita... Dia sangka akan berjaya menempuh gerbang perkahwinan yang sarat bunga dan duduk di atas pelamin indah dengan Firdaus Naiem. Semua angan-angannya lebur apabila tunangnya memilih kawan baiknya sebagai isteri. Zatifa Adelia serik dengan lelaki! Ditunangkan dengan gadis pilihan ayahnya, Hazriq Ayyad memberontak. Dia tidak mahu mengikut rancangan ayahnya yang gilakan duit itu. Dia mengatur rancangan sendiri apabila Zatifa Adelia muncul tepat pada waktuny Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By 蘇哈士·西沙迦
日變節律──古老阿育吠陀醫學與緩解現代流行慢性病   2017年,諾貝爾醫學獎頒發給三位生理學家,表彰他們找到控制生理時鐘的關鍵基因與機制。時間生物學在醫學界掀起一場寧靜的革命,學者們研究時間以顯著、微妙的方式正影響我們的身體,長期失衡的生活作息更打亂每個細胞的正常狀態。讓身心自我護理、恢復平衡,遠比倚賴醫生治療來得重要! Learn More
USUAL: RM55.45

NOW: RM 55.45 (-0%)

MEMBER: RM 49.91 (-10%)

By 吉米·摩爾 , 艾瑞克·魏斯特曼
頭條宣告   美國正式取消飲食膽固醇攝取上限,為什麼?   膽固醇能修復細胞、製造荷爾蒙、增進記憶、預防心臟病、提高血清素……   而95%以上的人卻對膽固醇一知半解,包括醫師!   全球30位醫界專家共同澄清證實,   為你揭開膽固醇數值與降膽固醇藥物的驚人內幕!   全球暢銷書《生酮治病飲食全書》作者另一驚世鉅作   □你是醫 Learn More
USUAL: RM55.45

NOW: RM 55.45 (-0%)

MEMBER: RM 49.91 (-10%)

By Dr.S 運動先生團隊
重要觀念 × 肌肉伸展 × 器材使用 × 健身計畫 × 運動飲食 = 最正確的健身運動 + 最健康的身材線條   「健康的運動,有效的運動」為本書的核心價值,許多人為求快速見效而劇烈運動,或是刻意節食,導致身體不堪負荷亮起紅燈,不僅賠上健康更是得不償失。   透過專業教練團隊的帶領,從基本運動概念、如何避免運動傷害、喚醒沉睡不起的肌力,專 Learn More
USUAL: RM58.50

NOW: RM 58.50 (-0%)

MEMBER: RM 52.65 (-10%)

By Nureen Mirza
Menatap wajah Hannan Iman setelah dua tahun terpisah, hati Hizzad tak tentu rasa. Dia bagaikan budak sekolah yang pertama kali jatuh cinta. Angaunya mencecah langit ketujuh. Cemburunya sukar untuk dikawal. " Sudi tak awak terima saya semula dalam hidup awak?"- Hizzad " Saya tak naklah! Awak tak faham bahasa ke? "- Hannan Hati Hizzad meronta-ronta mahu merujuk semula dengan bekas isterinya. Namun, dah tentulah Hannan tak sudi. Yalah, dulu dia juga yang ceraikan Hanan. Al Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Dr. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni
Saudariku! Buku ini menghimbau kepada setiap wanita untuk hidup bahagia dengan agamanya, merasa senang dengan kurnia Allah SWT yang telah dianugerahkan kepadanya, dan bergembira dengan berbagai nikmat yang telah dimilikinya. Saudariku! Bacalah buku ini agar ianya dapat mengusir segala macam kesedihan dan dalam dirimu, bayang-bayang kedukaan, dan mimpi-mimpi buruk, ketakutan dan kekhuatiran. Saudariku! Setelah anda selesai membaca buku ini, ucapkanlah selamat tinggal pada kese Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 17.91 (-10%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Dr. Aidh Bin Abdullah Al-Qarni
Saudariku! Buku ini menghimbau kepada setiap wanita untuk hidup bahagia dengan agamanya, merasa senang dengan kurnia Allah SWT yang telah dianugerahkan kepadanya, dan bergembira dengan berbagai nikmat yang telah dimilikinya. Saudariku! Bacalah buku ini agar ianya dapat mengusir segala macam kesedihan dan dalam dirimu, bayang-bayang kedukaan, dan mimpi-mimpi buruk, ketakutan dan kekhuatiran. Saudariku! Setelah anda selesai membaca buku ini, ucapkanlah selamat tinggal pada ke Learn More
USUAL: RM23.90

NOW: RM 23.90 (-0%)

MEMBER: RM 21.51 (-10%)

By Dr. Danial Zainal Abidin
Pernahkah kita terfikir bagaimana masyarakat Arab yang jahil dapat berubah menjadi bangsa yang hebat sehinggakmampu menguasai hampir seluruh pelusuk dunia? Bagaimana mereka berjaya mencapai kegemilangan itu dalam tempoh yang singkat? Apakah faktor yang mendorong mereka berubah dan berjaya? Apakah formula kecemerlangan mereka? 7 Formula Individu Cemerlang mempunyai jawapannya. Ia menjelaskan secara lengkap dan terperinci formula-formula motivasi terunggul sepanjang zaman. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Fadhli Nuruddin
USUAL: RM37.90

NOW: RM 34.11 (-10%)

MEMBER: RM 34.11 (-10%)

1-705 of 705

Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
*

Back to Top