0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' Hadi Fayyadh 'Found 86 Related Products
Filtered By
author
By Ustaz Muhadir Haji Joll
Ringkasan Sifat 20 menerangkan perbahasan Sifat 20 dalam bentuk grafik, gambar rajah, jadual dan carta yang berwarna serta dipersembahkan dengan reka bentuk yang moden bagi memudahkan umat Islam memahami Sifat 20 dengan lebih jelas dan tepat. Penulis menghasilkan buku ini setelah setahun penerbitan buku Sifat 20: Suatu Pengenalan Asas yang telah banyak didaurahkan di seluruh Malaysia dan Singapura. Pembaca disarankan untuk memiliki buku tersebut kerana kandungan buku Ringkasa Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 22.50 (-10%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Normaliza Mahadi
Mak, mak… Orang kata mak ini multitasking orangnya. Sambil memasak pun, dia masih sempat membasuh pinggan mangkuk yang penuh di sinki, masih sempat mengemop lantai, masih sempat masukkan baju dalam mesin basuh. Mak masih sempat jerit pada anak suruh mandi! Tapi dalam dipuji multitasking dan superwomen pun, mak-mak letih sebenarnya bila kudrat dicurah sini sana. Lelaki-lelaki, inilah masa untuk tunjukkan ‘kesadoan’. Bantu isteri dengan kerja-kerja rumah yang tak pernah Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Dr. Farhan Hadi , Fatimah Syarha
Hadiah buat dirimu atau, insan kesayanganmu yang sedang diuji sakit. “This is simply a book that everyone must sitdown and read” Dr.Ihab Elsayed Mohamed Ali,Associate Professor ORL H&N, Taylor’s University. “The is a power in the book which will begin to flow in our lives the moment we start to read page by page of the book” Dr. Alireza,Lecturer of Orthopedic Surgery, Taylor’s University “Buku ini benar-benar mengajak kita sentiasa di atas landasan iman samaa Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Kenal Untuk Cinta: Biografi Lengkap Rasulullah SAW adalah sebuah biografi yang padat dengan fakta ringkas tetapi lengkap mengenai Junjungan Mulia Nabi Muhammad SAW dan perjalanan hidup Baginda. Naskhah yang memberi gambaran kepada pembaca untuk menyelami kehidupan sebenar Rasulullah SAW sejak dari awal kelahiran sehinggalah kewafatan Baginda. Buku ini mengetengahkan serba-serbi maklumat tentang keperibadian dan kronologi perjalanan kehidupan Baginda Rasulullah SAW, lengkap Learn More
USUAL: RM35.00

NOW: RM 28.00 (-20%)

MEMBER: RM 28.00 (-20%)

By Hadi Fayyadh
Saat matahari terbit di ufuk barat. Detiknya menjadi perkiraan zaman yang kian tenat, pencemaran biologi dan kehakisan kemanusiaan. Konspirasi penguasaan dan penaklukan membanjiri pemikiran dan menjadi bayang kerakusan. Manusia kebanyakkan memakai topeng iblis. Syaitan menjadi pujaan, terliur dengan janji abadi dari bekas Malaikat yang bernama Azazil. Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.92 (-20%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Shaikhul Hadith
Kitab Fadhail 'Amal (Fadhilat Amal) merupakan hasil karangan Sheikh Maulana Zakariya yang terkenal,ia adalah himpunan hadis-hadis. Ruang lingkup perbicaraannya merangkumi tujuh bahagian iaitu: a.kisah-kisah Para Nabi b.Fadhilat Al-Qur'an c.Fadhilat Solat d.Fadhilat Zikir e.Fadhilat Tabligh f.Kemunduran Umat Dan Penyelesaiannya g.Fadhilat Ramadhan Kitab ini juga merupakan salah satu kitab bacaan dan rujukan yang digunakan oleh Jemaah Tabligh. Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Hadi Fayyadh
Salam damai dari Syurga, Selamilah sebuah rasa yang tertanam di singgahsana sanubari yang terindah, ia sudah lama merindui fitrah bertuhan yang sengaja kau sembunyikan. Perasaan yang tidak dibendung dengan ilmu serta keyakinan, akan menimbulkan rasa kehampaan, kesendirian dan kesedihan yang berpanjangan. Perasaan ini sebenarnya adalah 'usikan' Allah agar kamu kembali dan meneguk rasa dinginnya air kasih sayang Tuhan yang tiada bertepian. Bak kata pujangga,: "..Al Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.92 (-20%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Hadi Fayyadh
Sejarah empayar purba nusantara yang dibina, bukanlah siap hanya beberapa hari, ia menyaksikan bagaimana pemimpin Melayu yang hebat ketika itu mampu mengemudi bahtera kerajaannya sehingga sukar dikalahkan musuh. Pelbagai keagungan dan kehebatan yang perna diraih akhirnya lenyap dan dipadam oleh mereka yang menang. Namun, penjajah tidak mampu melenyapkan semua debu-debu keagungan yang mereka percaya bakal bangkit di akhir zaman ini. Mereka sedar di kalangan bangsa itu akan Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.92 (-20%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Siti Khadijah
“Aku tak peduli siapa pun dia. Aku nak berkenalan sangat dengan perempuan yang berjaya buat Am lupa pada Tuhan dia sendiri.” - HAIL HAIYAN. Kesengsaraan yang dialami oleh adiknya memaksa Hail Haiyan menjadi seorang pendendam. Melihat adik kesayangan terseksa bukan impiannya. Jadi, dia harus melakukan sesuatu. Sesuatu yang dapat membela nasib adiknya. Lantas, gadis bernama SUFI AWLIYA diheret untuk bertemu dengannya. Gadis yang dipercayai menjadi penyebab adiknya merana Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Siti Khadijah Muhamad Radzi
Dalam kita berusaha menegakkan sunnah, perkara utama adalah kita mengenal dahulu Rasulullah s.a.w., dan satu daripada perkara untuk mengenal baginda adalah kita menyusuri perbuatan dan amal dalam kehidupan sehariannya. Penulisan pada kali ini adalah satu usaha untuk menyebarkan kembali gaya hidup junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w. supaya kita dapat bersama-sama beramal dengan sunnah Nabi s.a.w. Learn More
USUAL: RM6.00

NOW: RM 6.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.40 (-10%)

By Khadijah Gani
USUAL: RM85.00

NOW: RM 85.00 (-0%)

MEMBER: RM 76.50 (-10%)

By Khadijah Gani
Minda anak-anak mudah dibentuk dari kecil. Dari situ juga, minat anak-anak terhadap sesuatu dapat dipupuk dan bercambah dengan mudahnya. Buku hasil tulisan Khadijah Gani, Saya Suka Mengaji ini membuktikan bahawa banyak pendekatan yang boleh di ambil dalam memupuk minat anak membaca al-Quran. Tidak kiralah anak-anak ini berasal daripada keluarga yang bagaimana, semuanya boleh dibentuk dengan cara yang sepatutnya. Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Nur Khadijah
"Tak kenal ... Maka tak cinta" Bagaimana caranya kita dapat dekat dengan Allah SWT secara zahir dan batin? Kita sering mendengar peribahasa “tak kenal maka tak cinta.” Begitu juga jika kita ingin mencintai Allah SWT dengan hati dan jiwa, kita perlu mengenali-Nya dengan lebih dekat. Bukankah semasa berkenalan dengan seseorang pasti bertanyakan namanya? Begitu juga semasa kita berkenalan dengan Allah SWT yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang kita perlu mengetahui nama-Nya Learn More
USUAL: RM15.90

NOW: RM 15.90 (-0%)

MEMBER: RM 14.31 (-10%)

By Dr. Farhan Hadi
Buku JENGLOT BILIK ON CALL? ini sebenarnya mengajak untuk kita menjadi pemberani, bukan penakut kepada sesama makhluk yang lemah. Ketakutan kita yang paling utama hanyalah kepada Allah SWT sahaja. Iaitu takut untuk melanggar hukum-hukum Allah dan takut akan azab Allah yang tidak terkira peritnya pada hari akhirat nanti. Tidak patut untuk kita mempunyai rasa takut berlebihan kepada makhluk yang sama-sama lemah seperti kita, dalam keadaan Allah Yang Maha Kuat sentiasa men Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr. Farhan Hadi & Fatimah Syarha
Seorang gadis bingung. Bingung sama ada mahu menerima atau terus membenci ayahnya sendiri. Seorang ayah yang 15 tahun merengkok di penjara kerana satu pertuduhan. Hakikatnya ada 1001 dosa lagi yang dia lakukan dalam keluarga, termasuklah meratah anak sendiri. Patutkah ayah begini diterima? Konflik dalamannya bertambah berat apabila melihat ayahnya tidak berubah. Dia bebas dari penjara namun masih terkurung dalam sangkar dendam dan kemarahan. Jika lelaki ini seorang suam Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Siti Khadijah
“Daripada kebetulan itulah akan mengalir satu ikatan yang kuat dan ia akan menghasilkan jodoh.” Itulah prinsip dan kepercayaan yang dipegang oleh MARISSA. Bagi Marissa, kebetulan dan jodoh datang seriringan. Dengan prinsip dan kepercayaan itulah dia mencipta ‘permainan jodoh’ untuk menguji sejauh mana kekuatan jodoh antara dia dan lelaki yang cuba mendekatinya. Beberapa orang lelaki yang cuba menyahut cabaran Marissa, tetapi semuanya gagal. Namun, pertemuan demi per Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

Kru dari Langit adalah cerita-cerita dari petugas lapangan terbang, ikuti segala cabaran yang dihadapi oleh mereka. Bermula dari penjaga kaunter sehinggalah para juruterbang berkongsi cerita sisi lain yang anda tidak akan dengar melainkan dari kaca mata mereka yang bertugas. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Hadi Fayyadh
As a sign of tantrum towards the love of her life, Aleeya Qistina, make a decision to take her own life by jumping over a cliff. But something stopped her from doing so. What did happened? And what were the story behind her intention? She decided to switch her religion, and completely abandon her prayers and live as if she’s her own God. One night she went to a nightclub, where she met a mysterious man. A man that had scalding half across his face, he seem like a suspic Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 29.90 (-0%)

MEMBER: RM 26.91 (-10%)

By BATIAH HADI
Bekerja dengan seorang Professor bukanlah sesuatu yang diimpikan oleh Doris Izzah Williams selepas putus cinta dengan kekasih jutawannya, Wafiq. Izzah seorang gadis lincah bergaya denganstillettodan skirt pendek sudah tentu tidak betah menjadi pembantu penyelidik. Pada pandangan Izzah seorang professor sudah tentu tua dan membosankan. Namun, disebabkan oleh paksaan ibunya Izzah terpaksa akur memohon jawatan sebagai seorang pembantu penyelidik kepada Professor Izmir Hakim yang Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Buku ini mengumpulkan 42 hadis yang berkaitan dengan amalan dan bacaan yang mudah, tetapi pahala dan ganjaran yang sangat banyak yang diberikan oleh Allah SWT kepada sesiapa yang mengamalkannya. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 13.50 (-10%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ustaz Muhadir Hj Joll
Bicara Sifat 20 menghuraikan perkara-perkara asas dalam mengenal Allah SWT dan para rasul melalui pendekatan Sifat 20. Ia disampaikan dengan bahasa moden, sederhana dan mudah difahami namun dalam masa yang sama mengekalkan isi dan kandungan seperti yang ada dalam kitab-kitab ilmu Tauhid dalam bahasa Arab atau tulisan Jawi. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 27.00 (-10%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Hadi Fayyadh
MENGINTAI AKU DI NERAKA, novel thriller TERBARU dari Hadi Fayyadh penulis novel best seller Semusim di Barzakh. Sebuah inspirasi picisan kisah benar sejak beberapa bulan lalu sebelum penulis berangkat ke Mekah, beliau dipertemukan dengan seseorang yang mahu dikenali sebagai aleeya. Kisah Aleeya Qistina, mengambil keputusan untuk bunuh diri dan terjun di atas tebing nan tinggi, sebagai protes terhadap cintanya yang kecundang. Namun, dia gagal kerana ada sesuatu yang menggangun Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.92 (-20%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By DS Mahadi BZ , DDR Lawrence Walter Ng
Menjadi Jutawan Terpantas Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Siti Khadijah
ZAFRAN WAZIEN. Entah kenapa, setiap kali Wardah berada di sampingnya dia rasakan dirinya sempurna. Sukar untuk dia gambarkan perasaan itu kerana rasa itu hadir setiap kali Wardah ada bersamanya. Tetapi Zafran tahu, lelaki sepertinya tidak layak untuk mendapatkan sekeping hati milik Wardah. “Kau tahu tak apa beza kau dengan laut?” – ZAFRAN WAZIEN. “Aku rasa banyak perbezaan.” – WARDAH ZAHRA. “Betul. Memang banyak perbezaan. Laut menenangkan sesiapa saja yang Learn More
USUAL: RM27.00

NOW: RM 27.00 (-0%)

MEMBER: RM 24.30 (-10%)

By Hadi Fayyadh
SEMUSIM DI MAHSYAR Learn More
USUAL: RM29.90

NOW: RM 23.92 (-20%)

MEMBER: RM 23.92 (-20%)

By Anwar Hadi
MICRO MALAYSIANS! contains 100 very short stories. The stories feature accidental cannibals and amorous couples, malevolent ghosts and mirthful gags. In short, it is a smorgasbord of the Malaysian experience, bite-sized and biting. Chosen from over 1,100 entries, this volume might be the beginning of something big--or maybe even something small. Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 15.00 (-0%)

MEMBER: RM 13.50 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
USUAL: RM10.00

NOW: RM 10.00 (-0%)

MEMBER: RM 9.00 (-10%)

By Hadis Arbain Imam Nawawi
BUKU SIRI 40 HADIS KARANGAN SYEIKH AHMAD FAHMI ZAMZAM AL-BANJARI sudah sedekad berada di persada tanah air. Buku asal yang bersaiz kompak ini menjadi bahan pengajaran beliau di masjid dan surau serta menjadi bahan rujukan di sekolah dan universiti. Kini, siri buku 40 hadis ini diberi wajah baharu dan dikompilasikan bagi memudahkan para pembaca memilikinya secara 5 dalam 1 dengan judul EDISI ISTIMEWA 40 HADIS PERISTIWA AKHIR ZAMAN. Edisi ini memaparkan judul 40 hadis kelebihan Learn More
USUAL: RM55.00

NOW: RM 55.00 (-0%)

MEMBER: RM 49.50 (-10%)

By Batiah Hadi
Mereka tertukar laptop adakah mereka akan tertukar hati juga? Hanna Zaki gadis 26 tahun tidak menyangka lelaki yang buat dia menyampah semasa di dalam kapal terbang telah tertukar laptop dengannya. Selepas mendapat laptop masing-masing Hanna menyangka lelaki itu tidak akan ditemui lagi tetapi malangnya dia asyik terserempak dengan Thareq Zidan. Apabila dia menggoda, Hanna jadi cair secairnya. Pertemuan kali kedua mereka berdua di Perth buat Thareq Zidan sedar dia tidak boleh Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Dr.Farhan Hadi Fatimah Syarha
JUZ AMMA UNTUK ANAK-ANAK Learn More
USUAL: RM28.90

NOW: RM 23.12 (-20%)

MEMBER: RM 23.12 (-20%)

By Khadijah Khalilah
Tak boleh cepat tak boleh lambat.... Adakala kita rasa macam tak sempat sahaja nak kejar urusan dunia dan tugasan kerja serta belajar. Macam masa 24 jam itu memang tak cukup-cukup. Kenapa itu berlaku? Sebab itu, kita perlu check-in iman kita. Masa 24 jam sehari aku, banyak dibazirkan untuk apa? Sepanjang hidup aku, apa bekalan yang aku dah cari untuk dibawa ke akhirat nanti? Apa kebaikan yang aku lakukan dalam sehari? Apa ilmu yang aku dapat hari ini? Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Buku ini bukan hanya memaparkan fakta dan sejarah, tetapi juga memuatkan kisah-kisah atau dialog-dialog yang berkaitan dengan peristiwa-peristiwa yang ada kaitan dengan kehidupan Nabi sebagai ibrah dan penyegar minda. Ia akan lebih mendekatkan pembaca dengan suasana sebenar pada zaman Baginda. Terbahagi kepada dua bab. Bab pertama membicarakan tentang keturunan, nama dan ahli keluarga Nabi Muhammad. Manakala bab kedua membicarakan kronologi perjalanan hidup Nabi Muhammad Learn More
USUAL: RM60.00

NOW: RM 60.00 (-0%)

MEMBER: RM 54.00 (-10%)

By Dr Farhan Hadi , Fatimah Syarha
Zikir,Ibadah termudah,Bukti rindukan Allah, Zikir ,Ibadah tanpa beban,Hati kan tenang,Zikir,Tiada batas waktu,Puji Allah selalu. Dialog kreatif merungkai lautan ketenangan zikir Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 13.60 (-20%)

MEMBER: RM 13.60 (-20%)

By Fahrur Muis ,  Muhammad Suhadi
BAHAGIANYA APABILA SOLATMU DITERIMA ALLAH Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Dr. Farhan Hadi & Fatimah Syar
DOA…,Bernilai ibadah,Kemuliaan terindah,Usah bebani diri bertanya,Bilakah doaku kan makbul?,Teteplah berdoa ,Kerana dia ,Sukakan doamu,Bila Dia suka,Inilah bahagia Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 14.40 (-20%)

MEMBER: RM 14.40 (-20%)

By Siti Khadijah
‘Kasih ayah lebih tinggi daripada gunung dan sayang ibu lebih dalam daripada dasar lautan.’ YA, itulah yang terjadi kepada WAK ROSLI. Menjadi seorang ayah begitu sukar buatnya apabila memiliki seorang anak gadis yang lincah seperti SITI HAJAR. Luaran nampak lembut tetapi jiwa Siti Hajar tiada sesiapa yang mampu mengawal termasuk Wak Rosli. Bagi Siti Hajar jiwanya sudah sebati dengan motosikal, kelajuan dan perlumbaan sehingga dia memasang angan-angan untuk memiliki Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Dr. Farhan Hadi & Fatimah Syar
TAB TEE LAA Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 23.00 (-0%)

MEMBER: RM 20.70 (-10%)

By Siti Khadijah
“Aku tak suka campur adukkan antara cinta dan persahabatan. Biarlah cinta dengan cinta dan sahabat dengan sahabat. Itu pendirian aku yang takkan aku padam.” Kerana prinsip tersebut, TUAN RYAN ZHARIFF memendamkan perasaannya yang sebenar terhadap gadis tersebut. Gadis itu sukar untuk didekati menyebabkan gadis itu amat berlainan pada pandangan matanya. Ryan mula mendekati UMMU BALQIS melalui hubungan persahabatan tapi pada masa yang sama dia memberikan janji kepada gadi Learn More
USUAL: RM24.00

NOW: RM 24.00 (-0%)

MEMBER: RM 21.60 (-10%)

By Siti Khadijah
"Ada ke dalam dunia ni orang yang kena culik, boleh jatuh suka pada penculik? Mengarut, kan? Aku dah mula sukakan kau, Qartal." -AISY RAISYA. "Jangan pernah berharap yang aku ni baik. Kau tak kenal siapa aku yang sebenarnya. Nanti kau akan menyesal! Kita berdua tak boleh jadi kawan ataupun musuh. Lepas keluar dari hutan ni, kau ikut haluan kau dan aku, ikut haluan aku. Anggap saja kita tak pernah berjumpa!" - QARTAL. "Kalau awak perlukan teman untuk ketawa, saya ada. Ka Learn More
USUAL: RM29.00

NOW: RM 29.00 (-0%)

MEMBER: RM 26.10 (-10%)

By Batiah Hadi
HASEF – “Hati dan perasaan konon! Jangan nak berlakon pulak! Awak memang pandai dalam bab mainkan hati orang ni! Awak dah buat saya simpati pada awak. Sehingga saya jadi bodoh dan terus setuju untuk beli awak!” Dalam banyak-banyak tempat, Hasef terjumpa gadis itu di kelab dan bodohnya dia kerana simpati terus membeli gadis itu untuk dijadikan isteri. Dia berasa tertipu. Namun, semua tidak boleh diundur lagi. Hasef perlu membayar harga spontannya itu. Mahal pula. Buka Learn More
USUAL: RM26.00

NOW: RM 26.00 (-0%)

MEMBER: RM 23.40 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Ustaz Muhadir Haji Joll menghimpunkan 170 kisah orang-orang soleh daripada zaman Rasulullah saw sehingga abad ke-20 dalam buku ini sebagai suatu bentuk hiburan jiwa yang bukan sekadar menghiburkan, malah mampu memberi motivasi dan momentum untuk anda. Kisah-kisah benar ini berkisarkan mukjizat Baginda S.A.W, karamah orang-orang soleh, kehebatan mereka dalam beribadah dan mencintai Rasulullah S.A.W. Antara kisah yang dimuatkan dalam siri pertama ini: • Makanan bertasbi Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Lebih 200 cerita para ulama, para wali, orang soleh dan wanita solehah yang menghidupkan hati. Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Abdul Hadi Haji Mohamad
Cinta dan cita-cita adalah alasan terkuat untuk manusia meneruskan hidup dengan penuh matlamat dan wawasan. Anehnya, dasawarsa ini kita dapat melihat segelintir remaja dan belia yang gagal menggerakkan kedua aspek ini dengan bijak. Akibatnya, muncul pelbagai kebejatan sosial dan runtuhnya akhlak muda-mudi yang lebih mengagungkan cinta bersifat dunia berbanding menggapai cita-cita yang bermatlamatkan akhirat. Cinta yang bermatlamatkan hawa nafsu bakal meranapkan segala cita-ci Learn More
USUAL: RM16.00

NOW: RM 16.00 (-0%)

MEMBER: RM 14.40 (-10%)

By Dr. Farhan Hadi & Fatimah Syar
Antara sebabnya, memang baginda anggap solat tu rehat;. Solat bukan sebab untuk penat; Tukar; mind set; sahaja, kerajinan untuk solat akan bertambah. Baginda S.A.W. berehat dengan solat. Rasulullah S.A.W bersabda " Mari kita rehat dengan solat wahai Bilal ; ( Riwayat Nasa;i no . 845 sahih Nasa ) Bahkan baginda anggap dapat;solat; itu salah satu erti ;bahagia;. Kita? Learn More
USUAL: RM23.00

NOW: RM 18.40 (-20%)

MEMBER: RM 18.40 (-20%)

By Hadi M Nor
HUNGRY IN IPOH compiles 15 short stories based on Ipoh--a city famous for its delicacies. These are tales about different people--both locals and outsiders, from the past and the present--and their connection to the city. Every writer was free to explore the theme however they wanted, while still maintaining the grittiness, bravado, and spirit of pulp fiction that Fixi is (in)famous for. Above all else, this anthology celebrates the diversity of Ipoh. You'll find love, humo Learn More
USUAL: RM19.90

NOW: RM 19.90 (-0%)

MEMBER: RM 17.91 (-10%)

By Dr. Farhan Hadi & Fatimah Syar
Semoga setelah membaca buku ini,hidup kita lebih ceria apabila seawal pagi bermula dengan pertemuan cinta dengan Yang Maha Esa.Ada al-Quran untuk ruh.Ada bacaan untuk Otak.Berkumpul dengan bahagia seisi keluarga sambil menikmati sarapan yang berkhasiat.Ada senaman.Positif dan tersenyum kepada semua orang.Lalu,pergi sekolah,kolej atau kerja dengan tenaga dalaman yang luar biasa.Lebih produktif dan berintegriti. Learn More
USUAL: RM21.00

NOW: RM 21.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.90 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji
USUAL: RM6.00

NOW: RM 6.00 (-0%)

MEMBER: RM 5.40 (-10%)

By Hadi Fayyadh
Tinta Tuhan bergemuruh Segenap jiwa berdosa disentuh Dirawat dosa hingga sembuh Tarbiah ini indah Pencetusnya milik Allah Terokai syahadah DI sana ada sebuah ibrah Wahai hati berduka Tuhan sentiasa peka Apakah kamu menyangka? Hidup hanya sekadar suka-suka? Tarbiah dari Langit Penyembuh jiwa sedang sakit Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Kupasan yang ringkas, padat dan berfakta serba-serbi tentang Junjungan Mulia Nabi Muhammad SAW. Istimewa berbentuk soal jawab yang memudahkan pembaca memahami dan mengingatinya. Sesuai dimiliki untuk menambah kefahaman dan kecintaan terhadap Baginda. Antara persoalan utama yang diperbincangkan: Nama dan Keturunan Nabi Sifat-sifat Fizikal Nabi Pakaian dan Perhiasan Nabi Akhlak Nabi Mukjizat Nabi Kehidupan Nabi Hikmah dan Rahsia Nabi Cinta dan Rahmat Nabi Keistimewaa Learn More
USUAL: RM20.00

NOW: RM 20.00 (-0%)

MEMBER: RM 18.00 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
Menjawab 142 Kemusykilan berkenaan puasa, antaranya: 1. Keadaan yang tidak membatalkan puasa. 2. Berniat pada setiap malam atau berniat puasa sebulan? 3. Mengorek hidung atau telinga ketika berpuasa. 4. Puasa orang yang sakit buasir. 5. Ganti fidyah puasa dengan duit. 6. Berpuasa tetapi melakukan maksiat. 7. Menggabungkan puasa qadha dengan puasa sunat. Learn More
USUAL: RM17.00

NOW: RM 17.00 (-0%)

MEMBER: RM 15.30 (-10%)

By Hanani Bahadin
Muhammad Akif Raihan, seorang pemuda yang tidak pernah mengenali Rana Fathiah a.k.a Thia. Namun, dia sering menjadi mangsa keganasan gadis berlesung pipit itu. Sesungguhnya dia berasa aneh dengan sikap Thia yang begitu sukar untuk diduga. Rana Fathiah, seorang gadis belasan tahun yang hidup tanpa adik-beradik dan dibesarkan oleh ibunya seorang diri. Sepanjang hayatnya, Thia tidak pernah berkawan dengan hamba ALLAH yang berlainan jantina daripadanya. Hal ini menjadikan Thia Learn More
USUAL: RM27.90

NOW: RM 27.90 (-0%)

MEMBER: RM 25.11 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
CAHAYA YANG MENERANGI menghimpunkan soal jawab bersama Syeikh Nuruddin Marbu al-Banjari al-Makki dalam isu akidah dan hukum-hakam feqah. Soalan-soalan yang diajukan semasa sesi pengajian talaqqi ini dijawab oleh Syeikh Nuruddin secara spontan. Ustaz Muhadir telah mengambil inisiatif untuk membukukan soal jawab ini supaya manfaatnya dapat menyebar lebih luas kepada masyarakat. Antara permasalahan yang dijawab oleh Syeikh Nuruddin: * Membawa atau memegang al-Quran digital Learn More
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Ustaz Mahadi Bin Haji Dahlan Al-Hafiz
Cara Mudah dan Tepat - Edisi Lengkap Resam Uthmani Learn More
USUAL: RM8.00

NOW: RM 8.00 (-0%)

MEMBER: RM 7.20 (-10%)

By Sheikhul Hadith Maulana Muhammad Zakaria
Rasulullah SAW telah mengajar doa untuk memenuhi segala hajat atau keperluan samada duniawi atau ukhrawi. Begitu juga telah menjadi amalan kepada para ulama untuk membaca ayat-ayat tertentu untuk memenuhi hajat mereka. Amalan membaca Manzil ini boleh memberi perlindungan dari gangguan syaitan dan sihir. lni telah dibuktikan dari banyak pengalaman. Amalan seumpama ini telah disebut dalam kitab al-Qaulul Jamil dan Behisthi Zewar. Suatu perkara sangat penting dalam mengamalkan Learn More
USUAL: RM1.80

NOW: RM 1.80 (-0%)

MEMBER: RM 1.62 (-10%)

By Sheikul Hadith Maulana Muhammad Zakaria
USUAL: RM1.50

NOW: RM 1.50 (-0%)

MEMBER: RM 1.35 (-10%)

By Ustaz Muhadir Haji Joll
MISHBAHUD DUJA SYARAH SAFINAH AN-NAJA ini merupakan edisi kemaskini daripada kitab SYARAH SAFINATUN NAJA. Kitab ini ditambah lebih banyak syarahan, permasalahan, keterangan, fawa’id (faedah-faedah), tanbih (perhatian), catatan dan tatimmah (penyempurna), di samping hikmah dan hikayah, untuk menjadikan ia lebih lengkap dan lebih bermanfaat kepada semua pembaca. Nota-nota tambahan daripada kitab-kitab feqah yang muktabar disertakan bersama dengan sumber rujukan. Tajuk dan Learn More
USUAL: RM45.00

NOW: RM 45.00 (-0%)

MEMBER: RM 40.50 (-10%)

By Tauhid Az-Zuhadi
Rahsia Gua Hira' Learn More
USUAL: RM15.00

NOW: RM 12.00 (-20%)

MEMBER: RM 12.00 (-20%)

By Batiah Hadi
Faris, anak hartawan yang punya taste tinggi manakala Layla, gadis kampung yang biasa-biasa sahaja. Beza antara mereka seperti langit dan bumi. Mereka dalam satu ikatan yang tak dirancang. Pada asalnya, Faris memandang Layla sebelah mata sahaja. Namun, cinta datang tanpa diundang. Hati Faris mula menjadi haru-biru. Dia gilakan Layla siang dan malam. Apa saja sanggup dilakukan untuk memikat hati Layla. Tapi... Layla mahukan suami yang kaya ilmu agama, bukannya kaya harta b Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Chef Andri Hadi
USUAL: RM22.00

NOW: RM 22.00 (-0%)

MEMBER: RM 19.80 (-10%)

By Safrihadi
Buku ini mengisahkan tentang agama-agama di Malaysia, serta ulasan dan kritikan terhadap isu-isu sensitiviti antara agama yang wujud di negara ini. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

1-86 of 86

Page:
  1. 1
  2. 2
*

Back to Top