0

There are 0 item(s) in your cart. ×

You have no items in your shopping cart.

' IMAN PUBLICATION 'Found 17 Related Products
Filtered By
publisher
By Teme Abdullah
"Aku faham perasaan yang kau cerita kat aku mula-mula tadi..." "Rasa macam seakan-akan dilahirkan bodoh daripada orang lain." "Orang lain boleh score exam. Aku pulak tak boleh score. Dahlah lambat membaca. Huruf-huruf pun aku tertukar-tukar. Gagap pula tu..." "Bila aku cerita kat orang, orang tak percaya sebab diorang tak lalui. Diorang ingat aku memang malas. Diorang ingat aku reka cerita dan kasi alasan. Padahal Allah saja tahu macam mana aku ‘struggle’ nak jad Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 33.00 (-0%)

MEMBER: RM 29.70 (-10%)

By Teme Abdullah
Ribuan tahun selepas peperangan yang memusnahkan hampir keseluruhan dunia. Nusantara kembali aman di bawah naungan sultan; sehingga datang mereka yang mendakwa – kekuasaan itu hasil perjanjian dengan syaitan. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By 'Iffah Nizar
Kitab Grafik Tauhid Zindani ini dilukis bagi membantu kefahaman dan penyampaian Kitab Tauhid yang ditulis oleh Sheikh Abdul Majid Az-Zindani. Kitab Tauhid merupakan sebuah kajian aqidah melalui perspektif sains dan Al-Quran. Penulisnya, Syeikh Abdul Majid Aziz Az-Zindani merupakan seorang tokoh dakwah yang sangat berpengaruh di Yaman. Beliau yang amat terkenal dengan kehebatannya dalam soal aqidah dan tauhid, sering mengadakan kajian, syarahan dan perbincangan bersama-sam Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By 'Iffah Nizar
Ramai yang mengadu kesukaran untuk membawa tajuk Tauhid Zindani dalam halaqah masing-masing, selepas ini tiada alasan lagi! Buku ini bakal membawa revolusi baru dalam penyampaian tajuk Kitab Tauhid dalam halaqah. Pernah baca Kitab Tauhid az-Zindani? Baca tak pernah habis? Rasa isi sangat bagus tapi kurang daya tarikan? Kalau boleh nak ada ilustrasi yang lebih menarik? Sekarang tak perlu risau lagi. Kami bawakan kepada anda buku dudel ni. Dapat menyelesaikan semua masala Learn More
USUAL: RM18.00

NOW: RM 18.00 (-0%)

MEMBER: RM 16.20 (-10%)

By 'Iffah Nizar
Ramai yang mengadu kesukaran untuk membawa tajuk Tauhid Zindani dalam halaqah masing-masing, selepas ini tiada alasan lagi! Buku ini bakal membawa revolusi baru dalam penyampaian tajuk Kitab Tauhid dalam halaqah. Pernah baca Kitab Tauhid az-Zindani? Baca tak pernah habis? Rasa isi sangat bagus tapi kurang daya tarikan? Kalau boleh nak ada ilustrasi yang lebih menarik? Sekarang tak perlu risau lagi. Kami bawakan kepada anda buku dudel ni. Dapat menyelesaikan semua masala Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Auni Zainal
SEKALI LAGI Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Teme Abdullah
Orang kata melukis tak boleh jadi kaya. Tak boleh jadi jutawan. Tak apa. Biar aku cuba. Hey korang... It''s me, Teme Abdullah. Macam ni; Hari tu aku terbaca satu kenyataan di media sosial. Kenyataan tu berbunyi, 'melukis memang tak boleh buat duit', 'jadi artis ni tak ada masa depan', 'siapa yang ada cita-cita nak jadi pelukis tu batalkanlah niat', melukis ni tak ke mana'. Selepas baca kenyataan tu; Aku rasa semacam. Aku tak setuju. Aku tak suka. Aku kura Learn More
USUAL: RM33.00

NOW: RM 26.40 (-20%)

MEMBER: RM 26.40 (-20%)

By Teme Abdullah
Ilmu agama ini umpama senjata yang boleh dimiliki sesiapa. Jika senjata itu jatuh ke tangan yang baik, akan digunakan senjata itu untuk menyerang yang jahat. Namun, jika ia jatuh ke tangan yang jahat, akan digunakan senjata itu untuk memusnahkan yang baik. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 24.00 (-20%)

MEMBER: RM 24.00 (-20%)

By Muharikah
"Macam mana kalau saya terjatuh cinta kat dia?" ungkap Iman, serius. Ketawa Zarith berderai, terbahak-bahak sehingga mengeluarkan air mata. "Knowing you, I know akak takkan fall in love dengan orang macam Aleph. Kalau tak, ramai dah adik-adik kat Cairo dulu tu jadi kekasih akak," ketawa mereka pecah lagi. Menenggelamkan suasana bingit di kantin itu. Iman tahu, Zarith hanya bergurau. Tapi, ada sisi kehidupan Iman yang berjaya disorok daripada Zarith. Sisi gelap yan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Raudhatul hifza
“But this is not a game. This is about your life, Raudhah.” Nama aku Raudhatul Hifza. Tiada yang istimewa tentang diriku. Aku cuma ingin memberi harapan kepada Amir Talhah untuk terus hidup. Kerana aku pernah gagal membantu seseorang. Dan aku tidak mahu ia berulang. Aku tak pasti sama ada kau memang nak tahu cerita kami, atau kau cuma nak tahu apa yang jadi pada Talhah - dan kenapa dia asyik menyebut namaku dalam diarinya, Hiatus. Kalau kau juga ingin membantu, teruska Learn More
USUAL: RM28.00

NOW: RM 28.00 (-0%)

MEMBER: RM 25.20 (-10%)

By Teme Abdullah
To be honest, aku bosan dah dengar orang cakap, “Belajarlah kerana Allah.” Setiap kali aku mengadu down, setiap kali aku mengeluh nak give up... Aku diam sajalah, acah-acah makan dalam. Yalah, orang picisan macam aku ni, mana layak membantah ayat-ayat daripada budak-budak usrah.   Tapi sebenarnya kan…Aku tak pernah faham pun maksud ‘belajar kerana Allah’ tu. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Teme Abdullah
Dapat biasiswa ke luar negara Terkandas di A-Level Sambung belajar di UK dengan biaya sendiri Kerja di fast food restauran untuk survive Bank account balance = 0 Ditikam belakang oleh rakan sekelas Sebulan makan nasi+telur+garam Mula melukis di jalanan Lukisan mula menempah nama di Instagram Dikenali sebagai Teme, si Pelukis Jalanan “Jika diberi peluang berpatah balik masa,perbetulkan semuanya,mengelak kegagalan berlaku, dan hidup dengan selesa, aku akan memilih Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Muharikah
“Apa cita-cita awak?” Beberapa kali pernah ditikam soalan ini oleh Muharikah. Cis terdiam beberapa saat juga jadinya. Ya, memang ada jenis manusia yang memang tahu benar apa yang ingin dicapai dalam hidup. Benar-benar jelas jalan hidupnya, lima tahun lagi, sepuluh tahun lagi. Tahu dengan pasti juga, apakah potensi dirinya yang tiada pada orang lain, dan di medan manakah ingin disumbangkan bakatnya itu. Sejenis manusia lain, ditanya esok mahu dibuat apa pun masih Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Budak Tomato
Aku tulis untuk bercerita. Bukan pendengar setia yang aku cari, tapi kepuasan sendiri. Secara ringkasnya, Esc. adalah kumpulan artikel dan cerpen tulisan Budak Tomato pelbagai tema – kehidupan, ukhuwah, pengorbanan, dan kasih sayang. Banyak juga tulisan yang tiada tema. Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

By Budak Tomato
kalau tuhan berbicara denganmu melalui ujian, maka penulis berbicara denganmu melalui tulisan , dan aku , di sini berbicara denganmu dengan sepenuh ketulusan. Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Rose2Rose , PenaWan
Petikan dari buku 35 Batu Nautika... "Perjalanan Zaytouna menuju pantai Gaza cuma berbaki 35 batu nautika (68.9 km) saja lagi. Ia umpama jarak di antara Zoo Negara di Kuala Lumpur dengan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur. Perjalanan sejauh 1,715 batu nautika ini sudah amat dekat dengan destinasi yang dirinduinya." "Zaytouna! Zaytouna! Ini tentera laut Israel! Anda mesti berhenti dan ubah haluan ke Ashdod, Israel, atau perahu layar anda akan dirampas!" Dapatkan Learn More
USUAL: RM30.00

NOW: RM 30.00 (-0%)

MEMBER: RM 27.00 (-10%)

By Inspector Saahab
Kiblat bukan semata arah sejadah kita dibentangkan ketika solat.kiblat,adalah pengarahan kehidupan kita.jika setiap darjah kiblat solat kita ambil berat(takut-takut solat kita mengadap ke Eiffel Tower pula),bagaimana dengan duduk bangun,tidur jaga,ke kelas ke pejabat - arah mana jiwa kita menghadap sewaktu jasad melakukan semua itu? Learn More
USUAL: RM25.00

NOW: RM 25.00 (-0%)

MEMBER: RM 22.50 (-10%)

17 Item(s)

*

Back to Top